🎙 «Питання якості». QA Podcast #15. Про токсичність в ІТ, скільки заробляють тестувальники та чи варто ввійти в QA в 2024

💡 Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Приєднуйтесь до QA спільноти!

У новому випуску тестувальницького подкасту «Питання якості» обговорюємо доцільність світчингу в тестування в 2024-му, скільки заробляють QA та чи готові поділитися інформацією про розмір своєї винагороди з колегами, а ще, як реагувати на токсичність та газлайтинг. Вйо дивитися!

Дивимося, коментуємо, ставимо лайки! Нам буде приємно 😉

Подкаст ведуть:

— Олексій Остапов, Head of Test Automation Sub-Practice в Infopulse, автор блогу QA Mania та курсу з Playwright
— Роман Марінський, QA Club Lviv
— Наталія Попелишко, Senior .Net Test Automation, авторка блогу Попелюха 👾 Тестування ПЗ

⏱ Таймкоди:

00:00 Інтро
00:23 Чи варто йти в тестування?
14:50 Огляд зарплат тестувальників
33:37 Про токсичність в ІТ

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Зараз вже через QA не модно заходити. Тепер в тренді дата аналітики. 😁

Виключив після 5:06, пан Роман живе в своєму марічкасвіті і роздає поради, що не треба в айті а треба дрони. То скільки дронів він зібрав? Аж тошно.

Пане Андрій, ви в якомусь сенсі праві, я не зібрав жодного дрона за увесь час
Хоча критикувати пропозицію по підтримці ЗСУ, виглядає не дуже проактивно, вам так не здається?)
Кожен має мати свій напрям в підтримці в ЗСУ та йому слідувати — або всі збори навколо підтримувати або точково певні підрозділи або активності
І само собою, минулого тижня я задонатив на 4 дрони для socialdrone за однодений заклик на свій ДН, також на збори азовців також доначу по 20-150к на місяць, плюс маю змогу забезпечувати дружину яка навчає військових тактичній медицині на полігонах.
Але мені не тошно від такого :)

Питання не в донатах. А в Вашій категоричності висловлювання (токсичність), бо кожна людина має право на мрію стати ІТ-фахівцем і донатити величезні суми на ЗСУ, а не вислуховувати поради «ідіть збирайте дрони чи займіться чимось іншим».

Складається враження, що ви не бачите контексту в якому айтішка зараз знаходиться в Україні та світі, а особливо в сфері тестування, коли є і по 200 відгуків на вакансії для трейнішек
Плюс якби ви уважніше почули що ми радимо — пробувати в менш конкурентних напрямках навчатись, з більшою імовірністю ви б зрозуміли контекст «фрази не йти через тестування в айтішку, зараз»
А найголовніше шо нема сенсу ще й платити за всякі там гоайті

«Увійти складно, а потім ще страждання. На шо воно вам, я не розумію. Зараз краще, не знаю, ну ІМХО, краще збирайте дрони...» — ось контекст від людини, яка жодного дрона не зібрала.

Я маю своїх авторитетів в безлічі питань з якими тісно і не дуже тісно спілкуюсь — але слідкую за ними, не маю бажання робити помилки які роблять інші люди, тому слухаю авторитетів із досвідом з певних питань
В питанні дронів та певним темам в тестуванні я прислухаюсь до думки Сергія Пірогова і процитую конкретно його слова:
«Вважаю що тих, хто хоче увійти в QA в 2024 треба звільнити з військового обліку — у них явно проблеми з головою 😁»
І про дрони «треба більше людей залучати, шоб збирали»

Якщо ви вважаєте шо в цей гарячій ринок слід всім йти в айтішку через тестування, а не через інші напрямки
А також, що може бути вигіднішим, особливо кориснішим, це збирати дрони та отримувати від того заробіток
То це свідчіть про вашу слабку освідченність в наймі людей на ринку до ковіду, під час ковіду та під час повномасштабного вторгнення.
Це потенційно свідчіть, що ви доволі втомленна людина від всього навколо і вам слід відпочити та повчитись софтскілам

Сергій Пірогов — людина, яка як раз навпаки, зробила сайт та бота з пошуку роботи саме для QA. А не відправляв на завод дронів.
Тому я підтримую його ініціативу.

Пірогов не лише бота зробив
Він співзасновник сошіалдрон, чому я це поясняю...

Тому що привезти, як авторитета людину, яка підтримує пошук вакансій по QA своїми продуктами в дискусії: «що шукати роботи в QA не треба» — виявилось такою ж поганою ідеєю. Як і переходити на особисті проблеми психологічного характеру опонента не маючи при цьому психологічної освіти.

це вже якись сюр)) зупиняюсь тут коментувати..

Точно, треба через раст заходи. Які там напрямки? Системне програмування, ембеддед і вебАсемблер? Топ порада для входу в ІТ. )) Видно людину в темі ринку))

видно шо ви в темі софтскілів
та дійсно знаєте шо на расті можна і звичайний фулстек фронта та беку робити, і десктоп
ну і звісно шоб розуміти шо вивчати тре вкдрити сайт роботи та почитати

поясніть ще, чому ви вважаєте шо почувши пів фрази чи прочитавши якесь одне повідомлення вирішили який саме в мене досвід?
Вам було б корисно попрацювати над софтскілами, шоб більш акуратно висловлювати свої думки після аналізу інформації

ЛоЛ. Я знаю які вакансії по расту і які вимоги та да скільки відсотків веба це раст 0.001%. Доречі можна і на С все писати. Наступного разу порадьте С. Раст вивчати для того що вкатитися у веб? Ну це ще тупіше ніж пропонувати вкатитися просто через раст. Навіть передивився вакансії на доу і джинні, мало лі за останній місяць щось змінилося і я не помітив. Подумва може це я дурак. Лише сіньорські посади і тих для «півтора землекопа» виходить таки не я дурак.

хм, всеж справді я не правий стосовно расту на ринку україни в порівнянні з тестуанням)
контекст що вклав — якщо врахувати час навчання та пошук першої роботи на куа та раст, і якщо мати норм англійську, плюс не шукати роботу лише в Україні — то скорше швидше знайдеться робота на розробника на расті
Але навіть в цьому контексті це не факт шо так)
Тому так, ви праві)

На раст просто не існує вакансій для вкатунів. Джуна візьмуть лише вчорашнього студента з профільною освітою і то таких вакансії мізер із мізера самих вакансій для раст девелопера.

Підписатись на коментарі