Запускають програму національного кешбеку «Купуй українське». Що думаєте про таку ініціативу?

Вітаємо, спільното!

Вже чули, що Володимир Зеленський оголосив про запуск платформи «Зроблено в Україні»? Деталей, як саме вона функціонуватиме, поки що мало. Але вже багато медіа винесли у заголовки своїх новин ідею вітчизняного кешбеку. Працювати це має так: клієнт купує товар чи послугу від українського виробника — допомагає бізнесу — отримує назад частину витрачених коштів.

Як вам така ініціатива? Яких товарів чи послуг це може стосуватися, на вашу думку? Діліться в коментарях назвами улюблених брендів із України, за розвиток яких уболіваєте.

👍ПодобаєтьсяСподобалось6
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

А прибрати ПДВ з українських товарів не простіше було б?

Якщо послуга чи товар високої якості, то її будуть купувати без всяких заохочень від держави.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якшо великий цифровий інтегратор Хвьодоров навіть не може знайти людей що знают що таке CSV — то чого цекати від цього кешбеку?

ось це строка з CSV

"Яловичина Техаська в`ялена, ТМ 'Обjerky"," 25 г.""",Яловичина TEX 25 г.,4820143390013,f,,8/26/24 7:19,2024-08-26 07:19:47.243666,Обjerky

яка має відповідати цьому заголовку

name,shortName,ean,active,activationDate,updatedAt,createdAt,brand,Column1
але зрозуміло що не відповідає бо кавички навколо коми свідомо ломають шаблон.
а для чого там три кавички наприкінці я взагалі не можу здогадатись

Якщо хтось думає що це просто кривий експорт з Екселя то він помиляєтся: ексель як раз є імпортом CSV і там ті самі проблеми з поплившими полями що і в текстовом файлі

Та ну як завжди буває попросили вигрузку, криво вигрузили і не перевіряючи виклали. Чесно для бети це можна пробачити. Підозрюю що для інтеграції із національним кешбеком у магазинів там API, а споживачу шукати товари навіть якщо нормальний інтерфейс зроблять на сайті кешбеку ну таке. Краще фільтр в інтернет магазині (на comfy бачив його)
Головне наповнення. Хотілося б придовбатись до сардин та мойви Балтійської, але ті виявилось дійсно закупляють сировину, самі консерви виробляють у нас. Тому терпимо.
Головне що поки що слава Богу нема того чого всі боялись — дешевої побутової техніки, яку роблять в Китаї під нашими брендами

ХЗ, у моїй практиці не було бета-тестувань. Але мені здається що це настільки простий кейс для якогось інтеграційного теста. Або навіть можна теста якщо використовується перевірена і надійна бібліотека для роботи з CSV. Тут явно якись самопал людини що ніколи з CSV не працювала. Не кажучи вже про перевірку роботи.

Що я знаю про бета-тестування це те що там обов’язковий зворотній зв’язок з тими хто бере участь. Тут його немає взагалі, я шукаю інстаграм і пишу комент під старим постом — отакий зворотній зв’язок. Срака це, а не інтеграція та цифровізація.

Працював якось у великому ентерпрайзі архітектором де була купа різних легаті систем із приколами своїми. Все це вирішили одного разу викинути і перейти на сучасну ERP
Кожна друга вигрузка різних майстер даних була така і навіть гірша. Проблеми були усюди і пов’язані із різними причинами. Десь криві руки (і це ентерпрайз із ринковими ЗП, а не держ контора), десь давно забуті старовинні кодування, десь просто в базі так лежало бо немає валідації вводу (знову ж таки криві руки, але нагадаю що ентерпрайз та ринкові ЗП)
Тому я не здивований цим приколам.

Не кажучи вже про перевірку роботи.

Це робить кінцевий користувач.
От і зробив перевірку...
Репорть тепер 😎

Потрібно десь реєструватися із номером мобільного телефону?

Подробиці з відкритих джерел:
1. Кешбек тільки при безготівковій оплаті.
2. Продавець на загальній системі оподаткування.
3. будь-який товар на полиці, навіть якщо в Україні його лише упакували чи забрендували.

Не розумію чому спрощенці не в програмі.

Якщо стимулюєш попит на вироблене локально тоді більше податків (теоретично) сплатить не тількі роздрібне умовно сільпо але і виробник у якого робочі місця — податки з зп, плюс люди які тут живуть є споживачами економіки.
Зараз схоже також буде стимулюватись імпорт з наліпкою про те що вироблено в Україні, хоча вироблено тільки упаковку або наліпку.

Зараз схоже також буде стимулюватись імпорт з наліпкою про те що вироблено в Україні, хоча вироблено тільки упаковку або наліпку.

Це було очікувано.
Але результат буде ще цікавіше:
Через деякий час «Зроблено в Україні» стане синонімом до «дешеве китайське лайно».

мабуть уряд боїться що придумають якусь схему про прокрутці бабла десь як з ПДВ

Ну там є принаймні «ФОП ШПИНЬОВ ДМИТРО ОЛЕКСАНДРОВИЧ» (як продавець)

Тема то хорошая, но надо понимать на каком фоне ее предлагают. Власть просто хочет дать минимальную подачку и попиарится на фоне тотальной корупции, проблем на фронте и проблем с помощью западных «партнеров»

Копец, это должно работать/сидеть в голове без всяких програм стимуляций, кэшбеков и Зеленских. Покупать украинское даже если оно немного дороже должно быть просто правилом.
Другое дело что если украинское барахло, но барахло не надо делать в принципе.

В целом мне нравиться идея, несмотря на кривляния различных коммунистов-соросят-экспертов, типа Железняка и Фурсы.

Це ж тест CBDC (central bank digital currency). Там до кінця року треба його відтестувати. Десь нещодавно черговий документ від держави про це був. І буквально на наступний день полетіли новини про кешбеки і інше...

Куплю то, что лучше и дешевле. Будут качественные и недорогие украинские товары, тоже куплю Но пока я их не наблюдаю. Ну еда разве что, да и то...

’Ефективним менеджерам’ пов’язаним з ОП вже бракує ідей для схематозів. Але на адмініструванні цього процесу можна реалізувати додаткові потоки : Презентації, конференції, круглі столи, реклама на біг-бордах та ТВ , замовні експерти — все це вже проходили. Дежавю. Все закінчиться або наклеюванням наліпок ’маде ін Украйн’ на китайські товари,або буде невигідно збирати ці ’копійічаті’ бало -бонуси з непотрібних категорій

казнокради вже незнають як відволікти увагу

Кешбек народжується з податків. Це мʼяко кажучи обмежене джерело.

Товари мають різну еластичність. Чи є сенс платити кешбек за купівлю хліба чи молока де все і так нашого виробництва? І люди цей товар купують і будуть.

Що є українським товаром. Паливо з вітчизняною(або ні) присадкою чи товар зібраний в Китаї для нашого бренду — це вже воно чи ні?

Наявність товару на ринку з дуже різною позицією — наприклад ліки, де звісно у наших виробників є іноземний конкурент але наші товари вже міцно на ринку. А от згадували тут шкарпетки і так далі — там бізнес невеликий і боротьба за клієнта серйозна — виходить є різні сегменти, деякі і так твердо на ринку, а хтось на початку зростання. Чи буде вибірковість програми — не ясно.

Ідея дуже насправді цікава, важливо зробити гарну реалізацію. Як мінімум це збільшить свідоме споживання.

Десь таке вже було... А! Аргентина, і інфляція 300%

Там был кешбек на аргентинские товары?

Максимальна сума кешбеку 500 грн в місяць :trolllface:

А прибрати ПДВ з українських товарів не простіше було б?

На експертизі з визначення % українського походження у вашій продукції, звісно ж. І на включенні в список)

З кеш беку теж треба обов’язково податки.

нит. ЕС не даст. Как и низкая ставка НДФЛ\ФОП3, но на счет кешбеков, там есть место для маневра, пример мальта. сначала заберут, а потом отдадут до 90% от того что забрали.

Все можливо, наприклад ось:
www.google.com/...​&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Якщо коротко, то в Польщі тимчасово нульовий ВАТ на деякі продукти харчування.

так много где, но в большинстве это товары первой необходимости и я думаю что там не зависит от Ориджина

Я вибачаюсь, це ще пісюном по роялю чи вже по губах?

а з чого таке питання? це якісь очікування, чи шо?

я не понімаю формулювання. «по губах», зазвичай, вживають, коли ма місце нехтування чиїмись очікуваннями абощо. Сабжевий «кешбек» став профанацією якихось обіцянок чи запитів чи сподівань? нє? чому вибрали саме цю офігєнно гостровумну фразу?

В даному випадку це профанація. Власне як і більшість попередніх його заяв.

А за покупку «продуктовими картами» кешбек куди буде начислятись? На нову продуктову карту?

у журнал обліку кешбеку будуть записувати

Но сначала надо будет справку из ТЦК принести

Популізм звичайний. А зараз люди яке купляють? Телефони, автомобілі, лептопи, та взагалі електроніку і т.д. Україна не випускає. А випускає найпростіші товари або їжу. Їх і так купляють усі!

Випускає! Все випускає! Он автопром який потужний! Авіація! Вот ето вот всьо!
Ввалить нормальне мито на імпорт то і китайські українські телефони клеїти стануть!

А випускає найпростіші товари або їжу. Їх і так купляють усі!

Ліл. Ну сядьте і порахуйте який відсоток у вас українських товарів :)
Про взуття вже казав, наприклад. Джинси у вас якого виробника?

Про їжу ще смішніше (особливо зараз з ситуацією на польському кордоні):
Шоколодки і тд, багато виробляються не в Україні.
А минулого року більшість помідорів в великих мережах були звідки? Нагадую, що «помідор український» був окремим видом товару.

Про їжу ще смішніше (особливо зараз з ситуацією на польському кордоні):
Шоколодки і тд, багато виробляються не в Україні.

Не знаю, яка там зараз ситуація, але, коли я жив в Україні, то купляв практично всю їжу тільки українську.

Не знаю, яка там зараз ситуація, але, коли я жив в Україні, то купляв практично всю їжу тільки українську.

То коли було?
Мілку і тд купували? Апельсини та ківі у нас де вирощували? З сирами зараз таки більше українських, але от якість у них не дуже.
Ну і для тих кого цікавить відповідь на питання про помідори, то з Польщі. Навіть до 24.02 багато ягід та зелені завозились з тієї самої Польщі (про що не всі знали). Зараз можливо буде трохи інакше.

З сирами зараз таки більше українських, але от якість у них не дуже.

Спробуй брати не найдешевші масових виробників, які розраховані на пересічного, а крафтові (які, до речі, в цілому також досить доступні). У Новусах зараз непоганий вибір такої продукції.

Знову ж, якщо хочеться якісних овочів, то можно замовляти напряму у відчизняних виробників поменше. Сорти тих же помідорів, які підходять для великооптового виробництва зазвичай мають не найкращі смакові характеристики, тому в супермаркетах таких просто не знайти.

Якщо без тропічної екзотики, то і ягоди, і томати, і перець, і картопля — все є. Що і казати, ніяка Польща, та і взагалі усе з цих товарів, що до нас імпортується, і близько не стояло.

Знову ж, якщо хочеться якісних овочів, то можно замовляти напряму у відчизняних виробників поменше.

Можна. Одяг теж можна шити лише на замовлення і лише з тканин, що вироблені в Україні.
Он нижче підкинули норм виробника з Вінниці. Чи буде кожен поц з Києва їздити за штанами в Вінницю, а черевиками в Луцьк, чи купить левайс і тімбаленд в найближчому ТЦ (або турецький нонейм на базарі) — питання відкрите.

Ну ти ж переводиш в крайнощі

Ти спитав здається про нестандартний пошив — звісно й ший тоді на замовлення

Ніхто не боронить взяти готове.

Чи буде кожен поц з Києва їздити за штанами в Вінницю, а черевиками в Луцьк, чи купить левайс і тімбаленд в найближчому ТЦ (або турецький нонейм на базарі) — питання відкрите

Ну суть програми як я зрозумів що в тебе на полиці в ТЦ буде бірка «отримати кешбек» за бірка «мейд ін юкрейн». Що ти вибереш то уже на твій смак і доступне лаве

Хто звик їздити по старінке на 7ий кілометр і вгробити вихідні щоб зекономити сотню грн — тому жодні кешбеки не поможуть. Хто звик носити абібас аби лиш за найменшу ціну — тому теж не поможе кешбек. Хто хоче джинси виключно лівайс — тому теж не поможе. Є категорії покупців.

Адекватний покупець, що не женеться за дешевізной, цінить певну якість і готовий брати мейдінюкрейн, — отримає додатковий стимул кешбек.

Ніхто не боронить взяти готове.

Угу, готове в місті перебування.
Українські бренди існують. Певна частина того, що купає пересічний українець — українське.
Але от твердження:

Телефони, автомобілі, лептопи, та взагалі електроніку і т.д. Україна не випускає. А випускає найпростіші товари або їжу. Їх і так купляють усі!

Вводить в оману, бо об’єм українських товарів буде невеликий.
Те що я всерйоз розглядаю купівля класичних штанів, а ви купили пару костюмів локального виробника, не означає, що таких людей багато. Більшість ходить в джинсах, масових виробників яких в Україні немає. Аналогічна історія з якісним спортивним взуттям, або з класичним взуттям.
Якщо ми відкидаємо «абібас», то насиченість тімберлендами і тд все ще вища. Якщо ми говоримо про якісне, то все ще гірше, бо за рахунок непоширеності ризики в якості українсько значно вищі ніж в брендовоми не українському.

Адекватний покупець, що не женеться за дешевізной, цінить певну якість і готовий брати мейдінюкрейн, — отримає додатковий стимул кешбек.

Проблема в слові «готовий». Воно нівелюється маркетингом міжнародних брендів.
Має бути слово «хоче», але воно впирається в якість, точніше ризики, і кешбек не закриє ці ризики. В штатах певною мірою вибудували культуру купівлі свого (dou.ua/...​rums/topic/47716/#2791275), бо там це знак якості.
На разі «мейд ін юкрейн» не є таким знаком, і це змінюється не кешбеком.

Ну так в тому й стимул щоб було більше і з’явилось, щоб його було легко відрізнити

Всякі бренди модні часто шиють в нас просто ліплять модні бірки

вибудували культуру купівлі свого

так з чогось починати треба, з подібного кешбека наприклад

Про джинси ви дарма, у нас середня (середня!) зп на рівні 500 баксів, це десь 600 офіційно labour cost, 3.75/год це десь плюс мінус чи навіть дешевше за в’єтнам. І в рази дешевше за мексику чи китай. Неофіційно й на всякі фопи там все що завгодно буде.

Короч єдиний дебілізм тут випустити жінок з льогкого плеча. Зеленьский тут абсолютно профукав робочу силу. Чим керувався тоді цей баран мені от незрозуміло, треба було прикривати цей виїзний біженський цирк як тільки стабілізувалися військові дії. Тепер матиме дефіцит робочих рук. Але вже не вернеш, тепер хай грається в кешбеки

так з чогось починати треба, з подібного кешбека наприклад

Поясніть, як кешбек допоможе зменшити ризики того, що українське буде неякісне.

Про джинси ви дарма,

Кидайте посилання на українські фабричні виробництва джинсів. Якщо їх немає, то не дарма.
До речі, я колись спілкувався з одним «українським брендом», що шив джинси (точніше стріт стайл :) ), зараз вони збанкрутували, але то не про якість, а про вміння вести бізнес.

Виробник джинсів
onebyone.ua/dzhinsi
match-denim.com
musthave.ua/ua/catalog/denim

Штани від фабрики яка шиє одяг для Brax
lagrand.com.ua/...​azyny-brendu-lagrand.html

В Україні досить багато виробництв одягу на замовлення за кордон. Вінниччина і далі на захід — шиють все що продається.

Виробник джинсів
onebyone.ua/dzhinsi
match-denim.com
musthave.ua/ua/catalog/denim

Тут ще одна цикава проблема: дуже схоже, що шкіряне взуття, джинси та білизну в Україні носять лише жінки :)

В Україні досить багато виробництв одягу на замовлення за кордон.

Так (принаймні так було раніше). З ускладненням логістики з азії тут ще відкриваються додаткові можливості.
Але маємо іншу дилему: ручна робота тут, але конструкторська не тут. Протилежна проблема, про яку багато хто в топіку згадував — виробник наче український, але виготовлення в Китаї.

Штани від фабрики яка шиє одяг для Brax
lagrand.com.ua/...​azyny-brendu-lagrand.html

За це дякую

дуже схоже, що шкіряне взуття, джинси та білизну в Україні носять лише жінки :)

maxmoto.com.ua/...​duct/motodzhinsy-maxmoto — тут якийсь чолов’яга на фотках :) Хоча є й жіноча модель для замовлення.

Мотоджинси, наше виробництво. Купити купив, сидять нормально, виглядають теж. Але з цільовим використанням поки складно (нема на чому), «завдяки» упоротому сусідові.

Мотоджинси, наше виробництво. Купити купив, сидять нормально, виглядають теж.

4 літери перед словом джинси мають натякати на те, що «нормально, виглядають теж» може бути досить суб’єктивною оцінкою :)

Хехе, згоден. Бува всяке :)

Але саме по тих — вони на вигляд загалом як «звичайні».

Купувалися з прицілом «їздити на роботу», щоб в офісі і не перевдягатися і увагу не привертати. Але захист хотілося мати.

//мова саме про шмаття з захистом, а не звичайний одяг, до якого приліпили приставку мото-, щоб краще продавалося

Під такі задачі є ще більш «кєжуал» варіанти. Але хотілося хоч якось підтримати наших в тій справі. Які ще й на замовлення шиють.

Мотоджинси, наше виробництво. Купити купив, сидять нормально, виглядають теж. Але з цільовим використанням поки складно

Можна Depeche-стом стати 😁

що шкіряне взуття, джинси та білизну в Україні

Прочитав як «перелік шкіряних виробів», уявив одразу шкіряну білизну..... На жінці, ну а шо 🤣

Також молодь, хто взмозі, буде більше орієнтуватися на вступ до європейських вузів.

вы столько не зарабатываете чтоб вам фермер сам доставку организовывал, даже в Украине.

Мілка таки є українська, м. Тростянець.

Саме виробник? Чи може імпортер? На toblerone там вказаний імпортер.

Вибір є, на ринку представлена.

Так є. Теоретично «Чорний Список Юджина» міг їздити по фермерським господарствам і тд. Просто більшість ходить до найближчого магазину.

Та ладно, польським всяким фремерам камільфо дотації отримувати а ту раптом некамільфо? )

Дотації частина життя. Хай експериментують як на мене

Про взуття вже казав, наприклад. Джинси у вас якого виробника?

Шошо а джинси одяг взуття у нас є не гірше за в’єтнамське. Звісно є десь краще і десь гірше по якості. Але от вінницькі костюмчики очінь даже нічо навіть в порівнянні. Бляха ну от а джинси ті на кожен день носить хіба не один хрєн звідки вони сорі? Все одно виглядають як джинси :) але пошукав в гуглі знайшов пару виробників

Тут десь з ланоса сміялись, але чомусь забули що ланос свого часу була очінь даже практична бюджетна конячка. Свою нішу мав

Але от вінницькі костюмчики очінь даже нічо навіть в порівнянні.

Киньте посилання на ті, що ви носите. Чи можна їх придбати в Києві (нестандартна статура, тому треба міряти)?
З українських костюмів хіба що Воронін.

Все одно виглядають як джинси :) але пошукав в гуглі знайшов пару виробників

То кидайте посилання. Я знаю лише 2 (зараз наче лише 1 працює) і ті шиють «на замовлення» джинси, а не фабрично.

Володарка глянь.

volodarka.com

Там здається навіть шиють. В мене не володарка, це мабуть просто бренд, просто написано вінницька фабрика і всьо, але вінницьке тож, колись у львові надибав якийсь маленький магазинчик офігів від цін, взяв собі бомбезний піджачок раз в 5 дешевший за ціну в мю. Досі ношу, ну чи носив до ковіда ;). Там шили на замовлення теж, але адресу не пам’ятаю вже та й був то просто невеликий магаз.

Найкраще тупо завалитись в якийсь профільний магаз, у львові/києві точно має бути, там тебе й поміряють зразу й все зроблять. Через онлайн таке всерйоз не купляється всеодно

нестандартна статура

Для таких випадків все ж шиють на замовлення.
Мова ж про костюм?

Джинси у вас якого виробника?

Україна ні при будь-яких дотаціях не потягне конкуренцію з Бангладешем/Камбоджи/Тунісом чисто із-за того що в Україні ніхто не буде працювати за декілька десятків доларів в місяць.

надо дотации с головой применять. все где автоматизация 60%+ — конкурентноспособно. Есть нюансы по климату, и все.

Джинси у вас якого виробника?

У мене джинси від українського M-TAC. Значно зручніші і міцніші від тих, що купував раніше у торгових центрах. Також маю куртку s-cape яку придбав ще 2017-го року і досі ношу, і ще багато чого українського.

Про їжу ще смішніше (особливо зараз з ситуацією на польському кордоні)

Не скажу за всі магазини, але якщо орієнтуватись на метро, то ось тут metro.zakaz.ua фільтр по країні походження Україна показує, що українських продуктів тут більшість. Те саме можу сказати по своїх останніх чеках, з іноземного купував лише деякі фрукти і рибу, все інше українське.

У мене джинси від українського M-TAC. Значно зручніші і міцніші від тих,

Схоже я в цьому топіку буду відповідальним за генерацію зрадоньки :)
1) М-ТАС — це все ж тактичний одяг, далеко не всім підійде.
2) Колись купував їх взуття — вбив за сезон, проблема була в якості підошви на кросах і якості пошиву на черевиках. Знайомий купував їх софтшел куртку (аналог кондор самміт), то прожила 2 сезони, при тому, що я свою самміт тягаю з 2014. Але то все купувалось, коли вони починали виробництво, можливо «дитячі проблеми».

Якщо по специфічним брендам, то ще Турбат норм якості.

Не скажу за всі магазини, але якщо орієнтуватись на метро, то ось тут metro.zakaz.ua фільтр по країні

Вбив помідор, перший товар:
metro.zakaz.ua/...​ina—metro28761400000000
Країна
Туреччина

По частині товарів немає країни. Груши з Нідерландів, шпинат з Бельгії.

Тобто теоретично, можна купувати все українське, але це треба додатково витрачати час, потенційно гроші і вигода — моральне задоволення. Більшість людей керуються трохи іншими драйверами.

М-ТАС — це все ж тактичний одяг, далеко не всім підійде.

По ідеї саме тактичний = для всіх.
Чи мова про те, що дуууже великих розмірів нема?

Чи мова про те, що дуууже великих розмірів нема?

Якщо говорити про розміри, то великих немає (в наявності так точно), на відміну від 5.11.
Але тут більше про стиль, він подобається далеко не всім. А зараз, ще й є певний моральний дискомфорт для цивільних носити «незаслужено» те, що асоціюється з армією.

Купував там лише джинси, виглядають як звичайні джинси. Будь які асоціації з армією відсутні.

Здається лише піксель цивільним носити заборонено.
Решта ні.
Але так, справа смаку

Здається лише піксель цивільним носити заборонено.

Якщо ми говоримо про заборону, то наче навіть піксель не заборонений законом, принаймні завжди є схожі патерни. Але я казав не про закон, а про «моральний дискомфорт». Наприклад, мені в кав’ярні запропонували безкоштовну каву, бо я був в зеленій софтшел куртці з патчпанелями.

Будь які асоціації з армією відсутні.
Але так, справа смаку

1) Так, справа смаку. Тому і написав про «подобається далеко не всім»
2) Оці штани www.511tactical.com/eu-en/kodiak-pant.html людина описала як «не хочу виглядати наче я тільки-но з полювання». На «звичайних джинсах М-ТАК» в районі коліна є «на колінах зроблені виточки для зручності згинання суглобів», які в реальному житті видають «тактикульщика»

Ну я власне «типу тактичний одяг» лише у гори одягаю.
У місті ні, бо вистачає casual-а вдома.
А от тактичну обув я б залюбки носив будь де.

Якщо в законах нічого не поміняли, то цивільним дозволяється носити військову форму за умови відсутності шевронів, погонів тощо.

Та я лиш чув, що можуть «прмколупатись за піксель».
Звісно перевіряти сенсу не бачу

Вбив помідор, перший товар: Країна
Туреччина

Помідорів українського походження також є багато різних. Я ось такі зазвичай купую metro.zakaz.ua/...​dor—metro28212100000000, або чері. Турецькі звісно значно дешевші, але смак у них ніякий.

Тобто теоретично, можна купувати все українське

Практично купую майже все українське, за винятком певних товарів.

шпинат з Бельгії

UPD. на сайті бачу з Бельгії лише заморожений шпинат упаковками по 1, 2,5 кг.

джинси від українського M-TAC

Виглядає так собі, сильно на любителя. Далеко не під все взуття та верхній одяг піде. А по ціні до того ж практично як Levi’s чи Ubranded та суттєво дорожче за Uniqlo.

Відпускна ціна включає торговельну націнку. Відсутність НДС, якщо я вірно пам’ятаю, зменьшіть ії на 1/6, але ніхто не заважає продавцю підвищити націнку.

Думаємо, що ми йдемо до ситуації з введенням додаткового податку на імпорт. І вже цей податок буде розподілятися в формі кешбеку. Не дуже зрозуміло як саме його збираютсья нараховувати. Хіба що в формі пониження ПДВ для продукції локальних виробників.

Створення стимулів — це правильна практика, однак стан економіки зараз такий, що цей стимул мало на що плине на мою думку.

Спочатку треба побудувати станок, яркий буде штампувати банкнот для этого кешбеку. Потом пропорційно виростуть ціни на всі товари, включно з іноземними. Профіт)

Чекаємо на бум виробництва одеських бананів

В принципі цікавий підхід, варто експериментувати з такими речами.

Максимум на що можна очікувати — на нові відосіки «як все чудово в Україні» на телемарафоні

кешю зібране в Полтаві
Як білоруси креветки та крабів «ловили» в місцевому морі.

От це теж очікувана проблема. Згадався один український ножовий бренд.

Але вона вирішується якраз інформ кампаніями, та формуванням запиту від споживачів.
Якщо подивитись на споживачів, для яких важливо «мейд ін ЮСА», то додавання хоч чогось «іноземного» суттєво знеціює бренд в очах споживачів. А якщо контора, перенесла якусь дешеву лінійку в Китай, то на маркетингову кампанію «то лише оте дешеве в Китаї, а так у нас купа виробництва в Штатах» бренд витратить чи не всю економію від перенесення за кордон.

Тому кешбек тут не має бути вирішальним, бо китайські товари все одно будуть дешевше. Важливо, щоб у людей сформувалась потреба купувати локальне.

В рашці не все погано. Деякі ініціативи можна було б і скопіювати, особливо, що стосується підтримки айті сектору і фінансового заохочення айтішників.
Інша справа, що у нас копіюють зазвичай якесь дно і то часто у ще гіршому варіанті.

А зачем поддерживать айти сектор, если как известно, зарплаты больше, чем в рашке?

і фінансового заохочення айтішників

У нас вони заробляють в рази більше ніж пересічний громадянин.
То фінансово заохочувати це вже занадто 🤔

финансово это говориться про ипотеки, а не просто кешем. Вы правы что получают больше. Но тут вы сможете оставить эти деньги в стране и будете привлекать больше айтишников оставаться, а не заводить трактор. + бронь для айтишников. Сможем сферу строительства и услуг развивать по максиму. Не просто ж так шуточки про барбершоперы пошли.
Главное оставить всех в стране и что бы тратили тут.
А в целом, если снять очёчки телемарафона и заглянуть в ютуб правильно. То можно узнать и про специальные экономические зоны и по сути получить готовое решение которое можно было у нас применить до войны. Но для этого у власти не должен быть человек который пришел на 1 срок набить карманы и свалить.

Хорошая штука, но для начала. Она работает для военных, полиция, медики.
Эоселя хорошая идея, но реализация полное Г.. в семье есть военный 20 лет службы. Найти объект который хотели бы продать за гривну проблема, потом за вминяемую цену (многие кв под э оселю не попадают, а те что попадают цены выше чем до войны) и самое ущербное банк может месяц-два проверять документы. Я проходил через этот ад поиска и согласования как только э оселя появилась.
Но да, э оселя это что что надо. И она должна быть для помощи молодым семьям, у которых есть ребёнок, оф работа и нет более 3 лет имущества. Военные, врачи, полиция и ситуативно спецы которых не хватает стране и которых долго учить. Как пример айти.
Но для этого нужна стабильность, оф работа.

Найти объект который хотели бы продать за гривну проблема, потом за вминяемую цену

Це між іншим легко вирішується податками на нерухомість, особливо на «не першу квартиру» :)

финансово это говориться про ипотеки, а не просто кешем.

Проблема з іпотекою в тому, що вона якраз негативно впливає на тих хто має високі ЗП, бо робить доступнішим житло для менших ЗП, як результат ростуть ціни через збільшення попиту

В топ и раздутых локациях так оно и есть. Но тут золотая средина должна быть. Строительная компания(идеально если часть рынка покрывает гос компании). Запрет или высокий налог на продажу раньше 5-10 лет(отсеяли перекупов). Нужные направления для страны с которой она и будет зарабатывать. + как уже есть сейчас. это слет с льготной ставки если уволился. Проблемы для доступного жилья я не вижу. Это бы решило самую важную сегодня проблему. Что мне дала страна что я должен умирать ? Тут конечно нужен баланс между доступной ипотекой что бы не разогнать цены. К примеру как уже есть что объект дороже там 700 за квадрат и площать 30 + 15 на члена семьи(цены не помню) уже не впишуться, по этому кв в жирном районе будет не ипотекой регулироваться.
Ипотека будет выгоднее чем сдача кв этим же людям на протяжении 10 лет без уплаты каких либо налогов.
А по поводу налогов на недвижимость как вы описали. Вы не поняли проблему. Люди не хотят продавать за гривну на банковский счет с которого можно снять по 100 тыс в сутки, они хотят сразу и в $ из-за скачков курса.
Насчёт ипотеки это моё личное мнение и и личная боль. Считаю что все кто служат для страны должны иметь возможность иметь своё жильё как можно раньше, а не скитаться по аренде

В топ и раздутых локациях так оно и есть.

У всіх локаціях, бо буде рости попит.

Запрет или высокий налог на продажу раньше 5-10 лет(отсеяли перекупов).

Тобто ви взагалі не в курсі ринку житла:
Раніше був, можливо і зараз є податок на продаж менше ніж через Х років.
Перекупи лишаються, просто схеми йдуть наприклад такі:
— перекуп не вступає в права власності, а продає «право отримання квартири» (додаткові ризики для покупця);
— покупець дізнається, що квартира нова, тому до ціни має доплатити Х грошей податку або будуть шукати іншого лоха;
— перекуп тупо сидить на пустій квартирі Х років, бо «вона їсти не просить» (а якщо буде борг за комуналку, то його врахують в ціну або скинуть на нового власника).

я в курсе этих схем) Но вы видимо не знаете что кв без

права власності

не попадает под ипотеку.
Наличие другой кв или выход из прав за последние 3 года не даёт права на ипотеку по льготной.
Налог в 5% от продажи каждой 2 квартиры в год или при владении меньше 3 лет.
Каким образом тут перекуп залезит я не в курсе. Но это можно отслеживать и фиксить

не попадает под ипотеку.

І що?
Ще раз:
іпотека просто збільшить попит, тим самим збільшить ціну.
Яким боком від цього виграє ІТшка не ясно.

Каким образом тут перекуп залезит я не в курсе. Но это можно отслеживать и фиксить

Знову ж, ви придумали собі рішення, і пропонуєте його відслідковувати і покращувати. Але при цьому не ясно яку проблему ви хочте вирішити, бо задачу «фінансового заохочення айтішників» ваше рішення (іпотека) не вирішує

финансово это говориться про ипотеки

Так не може бути хороша іпотека для ІТ, і звичацна для всіх інших 🤔

Не просто ж так шуточки про барбершоперы пошли.

А чому жарти?
Місто де я живу, за останній рік барбершопи та грумінг салони немов гриби виросли.
Ну чисто як «ніколи такого не було і знов».

Доречі, я не розумію наприклад, коли пересічний тригериться на «перекладання бруківки під час війни», і не бачить «як багато і недешево стрижуть песиків, чи фарбують ноготочки у дівчат» 🤣
Війна ж у нас.

если снять очёчки телемарафона

Чесно, про телемарафончитаю лише тут.
Так ще й не виникло бажання глянути" а що ж вони показують«.
То може і Ви не дивіться 😁

про специальные экономические зоны и по сути получить готовое решение которое можно было у нас применить

Я от щось думаю, «що не можна просто взяти та застосувати» ©
Пересічний українець бажає чесну владу, і щоб кум порішав, проблеми, якщо щось 🤣
Ну і класичне : «Нехай спершу вони перестануть красти, а потім вже ми...»

Глухий кут

звичацна для всіх інших

выше писал. Врачи, силовой блок, оборонка, учителя + специалисты нужного направления для страны. Льготная, остальные общая

Считаю что все кто служат для страны должны иметь возможность иметь своё жильё как можно раньше, а не скитаться по аренде
Пересічний українець бажає чесну владу, і щоб кум порішав, проблеми, якщо щось

нуу, давайте не будем о вечном)
А в целом, меня понесло) это никому не нужно)

Врачи, силовой блок, оборонка, учителя + специалисты нужного направления для страны. Льготная, остальные общая

Це так, але у нашому суспільстві це призведе до нового витку корупції..

«Здесь так заведено» ©, історія про мавп у клітці

Доречі, я не розумію наприклад, коли пересічний тригериться на «перекладання бруківки під час війни», і не бачить «як багато і недешево стрижуть песиків, чи фарбують ноготочки у дівчат» 🤣

Как начнут песиков стричь и ноготочки делать за бюджетные деньги — тогда и будут возмущаться.
Разницу между «освоением бюджета» и частными услугами от населения наседлению совсем не видим, да?

Разницу между «освоением бюджета» и частными услугами от населения наседлению совсем не видим, да?

У контексті «все для перемоги» різниці не бачу.
Але цілком розумію «шо єто другойе» :)
Це вічна тема

чергове зелене лайно

єБабуся ще був. Буквально за кілька днів до початку війни

кожному по яфону,
інвестняні,

Другу ’’б’’ на ’’н’’ замінити.

Є українські бренди, але яким чином має відбуватися їх підтримка, щоб випадково не вийшло що в поняття "вироблено в україні"потрапляють Атб і Епік який просто переклеює лейби на китайське л..о, кешю зібране в Полтаві, або умовно плоди Манго з під Житомира, яке не має нічого спільного з Україною окрім етикетки, яким має бути рівень локалізації в Україні, яке підтвердження що це українське або наскільки ж воно українське. Плюс знову питання про великі структури які не дозволяють маленьким брендам/підприємствам рости і просто дискредитують саму ідею. Те що ми проходили вже безліч разів в історії.

Ну так не надо ушами хлопать, надо интересоваться действительно ли это украинский продукт.
Мне понравилась история из Польши, где нашей беженке в супермаркете старая полька стала рассказывать, что не надо покупать финские помидоры, надо покупать местные. Да, безусловно это нетактично, но очень патриотично. Кстати по моему скромному мнению это и есть настоящий патриотизм, а не то что нам льют по тв.

Запускають програму національного кешбеку «Купуй українське»

Кешбек не треба, дайте те саме українське.
Шукав чоловічі черевики класичного дизайну (або хоча б не уйобіщного), єдине що знайшов десь у Луцьку.
Туфлі на весну-літо тут вибір більше, але от з не уйобищним і норм якості теж не дуже.
Одяг нормальної якості?

А ще українські бренди часто люблять таке dodosocks.com/shop/trek-merino-nomad
Трекінгові шкарпетки де в назві є меринос (Trek Merino — Nomad), але от склад:
— 52% бавовна (трекінгові)
— 21% вовна, але це ще не все. Меринос 14% з тих 21.
І це типу поважний український бренд.

Стосовно взуття, то якщо вага не сильно вища 80кг, то раджу two bulls and a carriage. Але якщо вага за сотку, як у моєму випадку, то підошва просто стоптується від ваги, бо має порожнину у вигляді сітчатої структури. Але навіть не дивлячись на це, виходив в них 3 роки.

то підошва просто стоптується від ваги, бо має порожнину у вигляді сітчатої структури

А це не про вагу, а про якість «середньої підошви», або навіть про її відсутність.
Але все одно дякую, хоча б +1 український бренд.

Меринос 14% з тих 21.

14 з 21 то якась непонятка.

Як на мене, о багато Меріно = дуже теплі шкарпетки будуть.
Не знаю, чи є в нас десь такі холодні зими....
Хіба, що у сніжні гори кудись... Далеко 🤔

Щодо взуття, я за Lytos.
фабрика є в УА, хоча бренд не Український.
Але.... Це не класичні туфлі, це трекінг взуття.
Проте для міста і села як на мене ОК.

Як на мене, о багато Меріно = дуже теплі шкарпетки будуть.

Ліл, меринос — це про відведення вологи, а не про тепло. Особливо смішно, що там 52% бавовни, яка набирає вологу. Власне нафіга там меринос, окрім назви не ясно.

Але.... Це не класичні туфлі, це трекінг взуття.

По «спортивному і робочому» у нас ще більш-менш. А от щось ближче до класики в Україні схоже лише жінки носять :)

А от щось ближче до класики в Україні схоже лише жінки носять :)

Мені незручно у «неспортивному».
А жінки... Вони страждають задля краси.
Я пас 🤣

мерінос це ж шерсть. Яке там відведення вологи?

мерінос це ж шерсть. Яке там відведення вологи?

Якщо не помиляюсь «воно» швидко висихає, отже вологість кудись типу «відводить».

У мене t-shirt з меріно, у гори ношу, саме отак себе веде.
Хоча може то звіздеш, і просто на бірці було написано 😂

хм. пішов знайшов і подивився ролик у пропоходів.
штош, схоже вовна не така, якою я її все життя сприймав.
У мене асоціація одна — колючий светер і якщо його намочити, то всьо капєц — стоїть колом, сохне довго (довше за бавовну), часто має своєрідний запах.

А тут кажуть що значно краще за бавовну, хоч і гірше за синтетику. Матиму на увазі тепер.

У нас нормальної якості окрім Dodosocks ще є Staff, Semi Icon, Циркуль і купа брендів, які не гугляться, але можна було знайти їх через мережі молодіжної одежі.

Ах, ще згадав Shamrock. У мене від них зимові черевики, які за три роки не зносились і я їх тупо закинув у шафу.

ще є Staff, Semi Icon, Циркуль і купа брендів, які не гугляться, але можна було знайти їх через мережі молодіжної одежі.

1) Що таке «мережі молодіжної одежі»?
2) Semi Icon нагуглились шкарпетки. Чому не гуглиться щось з назвами Staff та Циркуль теж зрозуміло. Можете дати хоч якісь посилання або уточнення що саме виробляють ці бренди?

У нас нормальної якості окрім Dodosocks

Це при тому, що я явно навів приклад підарського підходу додосокс до покупців :)

Ого, я думав, що про Staff усі знають: www.staff-clothes.com/ua ) А Циркуль вже більш нішевий бренд: circulmark.com

Semi Icon нагуглились шкарпетки.

Так, у них шкарпетки та, здається, білизна.

Узагалі є/було багато українських брендів і багато з них я спробував у десятих. На жаль більше половини з них можна описати так: якісні матеріали, хороший маркетинг, але пошив якась ганьба. То нитки висять, то десь не прострочили. Також якась дичина була з розмірами. Наприклад, дві пари штанців, однакова бірка, але в реалі вони різних розмірів. А в деяких взагалі були свої вигадані розміри, жоден з яких не підходив. Тобто було весело.

Що таке «мережі молодіжної одежі»?

Наприклад, utopia8.ua. Зараз мало кого можу згадати, окрім ще Мʼясо, який скоріш за все був російським і після 2022 кудись зник.

Це при тому, що я явно навів приклад підарського підходу додосокс до покупців :)

Ах, забув ще на це відповісти.

У рамках великих іноземних брендів це ще нормальний підхід. Наприклад, зараз ходжу в теплих кросівках від Puma, на сайті написано, що вони шкіряні, але на практиці зі шкіри там лише фірмова полоса по бокам, як у Nike. Далі, в мене є дві пари капців від англійського бренду (назву не можу згадати, бо на самих капцях напис стерся), який заявляє, що вони шкіряні, але вони такі ж шкіряні, як і чохли до останніх iPhone. І т.д.

Я до чого це веду, що цю брехню з матеріалами в носках від Dodosocks краще вирішити з самим брендом у формі діалогу, або прийняти до уваги при виборі шкарпеток. Бо якщо відмовлятись повністю від бренду за даним фактом, то доведеться відмовитись від величезної купи брендів.

Наприклад, зараз ходжу в теплих кросівках від Puma, на сайті написано, що вони шкіряні, але на практиці зі шкіри там лише фірмова полоса по бокам, як у Nike

Puma завжди була андердогом серед великих брендів, там загалом якість та сам дизайн невисокі. У випадку Nike опис на сайті повністю відповідає наявним матеріалам.

Це мій другий досвід із Puma. Було цікаво за що їх полюбляють. Будете сміятись, але поки подобається більше за Converse. А від Nike є тільки одяг, все на високому рівні.

Було цікаво за що їх полюбляють.

Полюбляють за суттєво меншу ціну в порівнянні з New Balance чи Adidas.
Я перед покупкою конкретної пари кросівок шукаю чи хтось з ютуберів раптом не різав цю модель, щоб подивитись, за що плачу гроші. Якщо такого відео не знаходжу, то кроси не купляю. Один з найкращих каналів тут безсумнівно Rose Anvil, в нього топ-контент, типу от такого:

youtu.be/...​iWbRI?si=yU2k6M8TqlULmP-g

О, бачив цей канал, здається брат його дивиться.

А я гуглю на Reddit конкретні моделі, щоб почитати досвід.

У планах є спробувати New Balance і Asics.

У планах є спробувати New Balance

Не, стрьомно, на них типу Z наліплено.
Поганий тренд у тепкрішній час 😁

Сьогодні бачив хлопця в New Balance, у житті N ще більше схожа на Z, чим на фотографіях XD Раніше не звертав уваги.

От через це можна попасти під гнівний троллінг 😁

У рамках великих іноземних брендів це ще нормальний підхід. Наприклад, зараз ходжу в теплих кросівках від Puma, на сайті написано, що вони шкіряні, але на практиці зі шкіри там лише фірмова полоса по бокам, як у Nike

1) Твердження: Десь там існують мудаки. З нього ви робите висновок, що мудаки — це норма. З інсування не слідує загальність, якщо що.
2) Кросівки — це складніший продукт. «Шкіряними» їх можуть називати, бо десь є така ж модель але без тої шкіряної вставки. Дайте посилання, якщо там уважно почитати, то думаю, що там не буде написано те за що можна подати на них в суд. У випадку з додо назва товару вводить в оману напряму, і грає на тому, що звичайний покупець не заглиблювався в значення, наприклад dou.ua/...​rums/topic/47716/#2791710 (тут важливо, що винен продавець, а не покупець)

Твердження: Десь там існують мудаки. З нього ви робите висновок, що мудаки — це норма. З інсування не слідує загальність, якщо що.

На жаль, це не десь там, а реально багато випадків. Скільки лейблів ви спробували за своє життя? Бо щось мені підказує, що не багато.

Кросівки — це складніший продукт. «Шкіряними» їх можуть називати, бо десь є така ж модель але без тої шкіряної вставки.

Це написано в описі товару на оф сайті, а не десь хтось щось написав.

Дайте посилання, якщо там уважно почитати, то думаю, що там не буде написано те за що можна подати на них в суд.

Ось: ua.puma.com/...​r-sneakers-387604-01.html, верх на 57,74% зі шкіри — це щонайменше все зелене, що за фактурою схоже на шкіру, має бути шкірою.

У випадку з додо назва товару вводить в оману напряму, і грає на тому, що звичайний покупець не заглиблювався в значення

Не думаю, що ви щось виграєте в позові, бо це назва, яка вказує на наявність мерино, а в деталях вказали скільки тієї вовни є.

Ось: ua.puma.com/...​r-sneakers-387604-01.html, верх на 57,74% зі шкіри — це щонайменше все зелене, що за фактурою схоже на шкіру, має бути шкірою.

1) RBD GAME WINTER SNEAKERS — слова шкіра немає в назві (чогось типу leather sneakers). В шкарпетках дод є меринос в назві.
2) Не ясно чому ви вирішили, що то не шкіра? Треба ще памятати, що часто шкіру «покривають пластиком» (треба дивитись на зріз). Де обан не ясно

Не думаю, що ви щось виграєте в позові, бо це назва, яка вказує на наявність мерино, а в деталях вказали скільки тієї вовни є.

Ну в суд я не планую подавати, просто не буду купувати у мудаків :)
До речі згадався анекдот: Чорний — це колір. Білий — це колір. Значить телевізор кольоровий.

RBD GAME WINTER SNEAKERS — слова шкіра немає в назві (чогось типу leather sneakers). В шкарпетках дод є меринос в назві.

Тобто написати в назві Меринос і в описі вказати скільки його є — це погано, а вказати відсоток шкіри, який не відповідає дійсності — це нормально?

Не ясно чому ви вирішили, що то не шкіра?

Бо в мене є досвід із шкіряним взуттям і аксесуарами. Найкраще, що в мене було — це Selected і Saddler.

Звісно, я роздивлявся торець матеріалів, а ще розривав нігтем застібку, яка зроблена з того ж матеріалу, що й пʼята з носком. Тож мій вердикт — коричневі елементи шкіряні, а грубі зелені — якісна еко шкіра.

Ну в суд я не планую подавати, просто не буду купувати у мудаків :)

Тоді нащо ви писали про суд?

Тобто написати в назві Меринос і в описі вказати скільки його є — це погано, а вказати відсоток шкіри, який не відповідає дійсності — це нормально?

Тобто уважно читайте, і повторіть основи логіки.
1) Написати в назві те що вводить в оману — це мудацтво.
2) Написати в описі — це мудацтво.
3) Те що бренд А дозволяє собі мудацтво, не є виправданням для бренду Б робити так само.

Ось тут eu.puma.com/...​game-sneakers/385839.html
трохи інше, але і модель трохи інша
Upper: 48.46% Coat, 46.33% Synthetic, 5.21% Textile
Тому можливо рівень мудацтва залежить не від глобального бренду, а від локального менеджменту.

Тоді нащо ви писали про суд?

Знову ж читайте уважно:

«Шкіряними» їх можуть називати, бо десь є така ж модель але без тої шкіряної вставки. Дайте посилання, якщо там уважно почитати, то думаю, що там не буде написано те за що можна подати на них в суд.

Власне в Європці ви могли б нормально нагнути Пуму, якби ваша оцінка, що там немає 57% шкіри була правдивою і вони таке написали б в описі товару. Але в Європці чомусь про шкіру не згадують

Тобто уважно читайте, і повторіть основи логіки.
1) Написати в назві те що вводить в оману — це мудацтво.
2) Написати в описі — це мудацтво.
3) Те що бренд А дозволяє собі мудацтво, не є виправданням для бренду Б робити так само.

Але при цьому ви категорично називаєте Dodosocks мудаками та ставите під сумнів мої слова щодо Puma, намагаючись знайти купу доказів що я щось десь не розумію.

Я вам натякаю, натякаю, а ви всеодно лупите прямолінійно.

Ось тут eu.puma.com/...​game-sneakers/385839.html
трохи інше, але і модель трохи інша
Upper: 48.46% Coat, 46.33% Synthetic, 5.21% Textile

Для Puma це інша модель у рамках серії та матеріали будуть відрізнятись.

Тому можливо рівень мудацтва залежить не від глобального бренду, а від локального менеджменту.

Усе може бути: ua.puma.com/...​e-sneakers-385839-01.html

Знову ж читайте уважно:

Це був натяк, а не питання.

Але при цьому ви категорично називаєте Dodosocks мудаками та ставите під сумнів мої слова щодо Puma, намагаючись знайти купу доказів що я щось десь не розумію.

Тобто ви оце тут все писали через те, що вигадали, що я виправдовую пуму, нятно.
На майбутнє: іноді люди питають, щоб розібратись в ситуації, про яку не дуже в курсі.

Для Puma це інша модель у рамках серії та матеріали будуть відрізнятись.

От тут ми підходимо вже до мудацтва міжнародних брендів:
Буває, що 2 товари візуально дуже схожі, мають одну маркетингову назву, але по суті дуже різні.
Колись подивився ноутбук Соні Ваіо на штатівському сайті, вирішив замовляти, але у нас. Перевірив характеристики і виявилось, що при схожій ціні всі показники гірші, ноут тупо середнячок за ціною топового.

Тобто ви оце тут все писали через те, що вигадали, що я виправдовую пуму, нятно.
На майбутнє: іноді люди питають, щоб розібратись в ситуації, про яку не дуже в курсі.

Ні, натяк був на те, що ви занадто емоційно сприймаєте те, що для більшості не має значення. Бо так можна дійти до того, що абсолютно всі виробники є мудаками.

Колись подивився ноутбук Соні Ваіо на штатівському сайті, вирішив замовляти, але у нас. Перевірив характеристики і виявилось, що при схожій ціні всі показники гірші, ноут тупо середнячок за ціною топового.

Багато разів стикався з цим. Найбільше питань було до Lenovo, бо в них одна модель ноутбука має мільйон варіацій, які поділені між регіонами. Добре що хоч у них є сайт, де можна за номером ревізії дізнатись яка насправді комплектація в того ноутбука, що продається.

Ні, натяк був на те, що ви занадто емоційно сприймаєте те, що для більшості не має значення.

Купуйте пуму далі :)

Та не ображайтесь ви так, я ж із добрими намірами

все зелене, що за фактурою схоже на шкіру, має бути шкірою.

Це жарт звичайно.
Але при вартості 1540грн там має бути лише шкіра породистого Дермантину 🤔

Так 1500 грн — це зі знижкою, тоді як я брав за 3500+ (точну ціну вже не памʼятаю).

Але ви праві, якісну шкіру варто очікувати від $150. Тільки

Я купляю взуття в стефано. Ніби не погане

ну треба ж маркетологів кудись працевлаштовувати...

мені завжди було цікаво... коли комусь обіцяють пільги... краще оподаткування, чи ще щось...
де те джерело, хто оплачує ці пільги ? 🤔

Деталей, як саме вона функціонуватиме

Відкриваєш фірму-прокладку в Україні, замовляєш партію товару з Азії, ліпиш на кожен товар етикетку а-ля «Житомирські ананаси. Купуй українське!» і профіт

Як білоруси креветки та крабів «ловили» в місцевому морі. Після ДіяСіті на базі білоруських напрацювань, знову імпортують чергові «інновації».

Перше що спало на думку — цікаво усілякий китайський мотлох, який продається під власними торговими марками топових супермаркетів електроніки це теж Український продукт?

це теж Український продукт

Звісно.
Ви ж купуєте у Українського ФОПа 😁

Уже открыта, «Эпицентр» называется. Будут на месте готовую начинку в готовый корпус ставить, и в упаковку складывать. И вуаля — «отечественное производство» готово.
Или можно как беларусы, тупо шильдики на технике переклеивать.

ну привез, заплатил ндс с полной стоимости. переклеил наклейки, продал, еще раз заплатил ндс с стоимости реализации... покупатель получил 2%-5%-10% кешбека. Твой профит где?

Якщо послуга чи товар високої якості, то її будуть купувати без всяких заохочень від держави.

Це в ідеальному світі. В реальному купувати будуть той товар, де більш ушлі маркетологи.

Железняк:

🤦‍♂️ Про ідею «Купуй українське» трошки напишу аналіз вам:

🔷Перше. Ідея «купуй українське» — це ремейки 1998, 2002, 2012 років (ну може, крім «вау-ідеї» кешбеку). Тільки в умовному 2002 чи 2012 роках це була ідея купувати «український Ланос», а зараз більш просту продукцію.

🔷Друге. «Купуй українське» як не крути — це один з інструментів імпортозаміщення (бо кешбеком ти дискредитуєш імпорт, це форма субсидій). Для малої відкритої економіки така собі історія, а зараз, коли все стиснулося, тим більше. Наш пріоритет — це не імпортозаміщення, а розвиток експорту.

🔷Ідея з локалізацією в т.ч. через преференції в держзакупівлях, крутиться з 2012 р. (ну може, зараз чіткіше додався ВПК). В теорії гарна ідея, на практиці — добре працює на корупцію, і проти цієї ідеї будуть партнери. Там ще і СОТ у нас є)

⚛️Як яскравий приклад «локалізації» згадайте закупівлю турецьких електроавтобусів Енергоатомом за 700+ тис $ штука. Коли «локалізували» лише перефарбувавши його).

🔷Далі, інструменти, про які говорив Прем’єр — держзакупівлі за програмою шкільний автобус, компенсація частини вартості вітчизняної с.г техніки (це програми, які працюють з 2010 р.), є — відновлення, є — робота, 5-7-9 — це вже ваші програми, які були запущені в 2021-2023 рр.
Що тут нового?

💁‍♂️Виглядає так, що взяли і просто красиво перепакували в обгортку «Зроблено в Україні», для чого три дні тому зареєстрували черговий товарний знак.

🆕З нового буде якийсь Фонд підтримки, під який очевидно донори дадуть якийсь невеликий грант або позику, щоб можна було додатково кредитувати/грантувати внутрішнього виробника. Але у нас вже є фонд розвитку підприємництва. І чесно кажучи, нового тут також нічого немає.

💰Коротше, єдине у мене логічне пояснення всьому цьому — що є грантові кошти, які чомусь донор тільки на таке (і нічого інше) готовий дати... і ми взагалі ніяк не переконаємо його змінити свою думку. Але щось підказує, що це не так)

а что плохого с Лаосом \ Таврией 99года? авто было доступно, многие обновили автопарк. что потом с этим произошло, так надо не допустить. почему кешбек только для бизнеса? тот же трактор... если сделать норм, никто не пострадает кроме небедных транснациональные корпораций.

Підтримка відчизняного виробника це завжди чудово, але дупою чую що буде ньюанс. І ньюанс буде десь у друкарських станках Банкнотно-Монетного двору НБУ.
Бо якщо так того ж ефекту можна досягти просто знизивши ПДВ для товарів Українського походження. Але йдуть іншим шляхом бо кешбек завжди може бути надрукований, а гусаків не можна недощіпувати.

По-моему, в соответствии с соглашением об ассоциации Украина не может вводить налоговые льготы для внутреннего производителя, который поставит его в неравные условия с производителями ЕС.

Ага, особливо добре це працює в контексті блокування кордонів ЄС для українських товарів.

тобто кінець піар акції бо стартувала інша, населення з пам"яттю гупій

Дело-то в том, что границы блокирует не государство путём утверждения каких-либо законов на этот счёт, а т.н. общественность.

Мита на весь імпорт вже скасували?

Пошлины — это унаследованные исключения. И это не налоги. В том плане, что пошлины собирает таможня и они регулируются таможенным кодексом, а налогами занимается налоговая и они регулируются совершенно другим кодексом.

Я такое же точно слышал про ЕСВ — мол это не налог. А по факту точно так же отдаешь жденьги государству и получаешь... то что получаешь, да.
Все эти пошлины (особенно мне нравится что при расчете пошлины в качестве базы берется стоимость товара + стоимость его доставки, которая сейчас уверенно летит в небеса), НДС на импорт, сертификации и прочие поборы в итоге все равно оплатит конечный покупатель. И неважно налог это, сбор, пошлина или подать

ЕСВ — мол это не налог

То щось типу «собі на пенсію».
Чи це фактично податок хз 🤔

Это типа «отдавай деньги сейчас, а потом может быть мы тебе что-то выплатим, если не решим в очередной раз кинуть». Ткм более что не так давно какая-о держморда в очередной раз рассказывала что «пенсий скоро не будет, можете про них забыть»

«отдавай деньги сейчас, а потом может быть мы тебе что-то выплатим, если не решим в очередной раз кинуть»

Ну , солідарна пенсія у нас.
Іншого не придумали нажаль :(

какая-о держморда в очередной раз рассказывала

Головне, що у нього все ок буде

Ну , солідарна пенсія у нас.
Іншого не придумали нажаль :(

То есть ЕСВ — это фактически налог на содержание пенсионеров.

Головне, що у нього все ок буде

Я уверен что у него и сейчас все прекрасно. К сожалению.

То есть ЕСВ — это фактически налог на содержание пенсионеров.

Так і є.
Правда з того, що я «на ЄСВ» заплатив таки вирахрвується моя майбутня пенсія.... Але це нюанси

На утримання «нас на пенсії» платитиме наступне покоління....
... Можливо 😁

А также людей с инвалидностью и получателей больничных выплат, вероятно.

И еще декретных, да. Но львиная доля этих денег идёт на пенсии

Ну добре добре.
Зараз є для Українців цілком легальний спосіб компенсації ПДВ за ліки та деякі послуги.
Правда муторний.
Якщо б зробили його простішим та автоматизованим для Української продукції то ок.
Це прозоро та ефективно. А не якісь кешбеки

ньюанс

Це коли ти купуєш ланос по ціні нормального автомобіля, а потім стається навала євроблях і у всіх горять пердаки. Бо всратий ланос — вітчизняний виробник, а то все — європейський мотлох який нищить нашу екологію!

там надо смотреть историю, сенс стоил что-то 4000 новый с гарантией, Таврия 2500.а когда в 2008 при Ющенко, с Богданом, Васаде, и еще тот что вазы собирал... 12000+, то конечно перебор.

Підписатись на коментарі