Bitcoin зростає. Чекаємо на $100k?

Біткойн коштує $57000 завдяки інвестиціям у спотові ETF. Крипта зросла на 32%, завдяки вливанням 6,1 мільярда доларів у біткойн-ETF. За даними CoinGecko, загальна ринкова вартість цифрових валют нині зросла приблизно до 2,2 трильйона доларів, відновившись із мінімуму 820 мільярдів доларів у 2022 році. Крім того, за два дні було ліквідовано короткі позиції щодо біткойнів на суму 162 мільйони доларів, що стало одним із найбільших подібних випадків.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Зробив класифікатор, який передбачає, чи BTC у наступну хвилину зросте більше ніж на +0.3%, використовуючи дані про close і volume за останні 100 хвилин та деякі давніші. Отримав precision 1.7% і recall 85.1%. Однак для передбачення, чи BTC впаде сильніше ніж на −0.3% у найближчу хвилину, метрики гірші: precision 0.6% і recall 51.6%.

З чим це може бути пов’язано? Чи може криптовалюта падати переважно через новини, і тому поведінка за останній час має слабкий вплив? У той час як для зростання (коли більше купують, ніж продають) технічні показники за останній період є важливішими?

Ніякі прогнози тут не допоможуть. От ти знаеш чого зараз падає так сильно? Та ніхто не знає. Може через китайський біг дік, може через нові американські тарифи, може через зігуючого маска, може через те, що хом’яки плачуть після втрати на купівлі TRUMP і виводять залишки коштів. Немає тут логіки, просто люди або вірять або ні.

Здобули!

@DOU Зменить заголовок на $200k у 2025!

Уявляю коментарі коли впаде нижче 100к:

«бульбашка лопнула»
«побрила хомяків»
«говорили ж що скам ваш біткойн»
«лох не мамонт»

50% корекція можлива. На параболі після халвінга це звичайна справа. Враховуючи що біткоін для світу ще трохи відкрився, що наздоганяє золото і все таке інше, навіть 75% є вірогідним.
Але для трейдерів криптанів це звичайна волатильність крипторинку.

I remember $1
I remember $10
I remember $100
I remember $1,000
I remember $10,000
I remember $100,000
I’m looking forward to $1,000,000
© Wayne Vaughan

было в солане 10к, стало 18к, потом начались прыжки плюс минус тысяча в течении 2-3 часа. Было 18, через два часа 16, еще через два 17, лег спасть с утра уже 15. Перестал открывать апп — попустило слегка, но потом продал все. Нахрен такой роллеркостер, и так страсса хватает. Представляю что творится с людьми у которых по 100к в крипте.

ти точно ту солану купив? чи ти купив на корейській біржі? )

оригінальна так не скаче, оригінальна вже як блю фішка

это ты про амазон который может легко плюс пять процентов в день и минус пять делать ? Или про фейсбук который плюс 10 ? Может интел который минус 10 в день ?

Це саме про те, що я й кажу. Люди, які вважають, що зароблять на крипті, тримаючи її, просто втратять все здоров’я. Який сенс тримати, якщо ви її не продаєте, бо «будет только дорожать» :)

Щоб інвестувати, треба мати міцні нерви. Це стосується будь якої сфери. Та і в бізнесі в принципі те ж саме. Спокійно спить тільки той, хто отримує зарплату і має невеликі заощадження. Бо коли під матрасом вже більше 200к, то вони починають тиснути)

Тримаю з момента його появи rETH, до цього тримав ETH, вистачило б на нормальну машину, взагалі не парять коливання, заходжу подивитися лише раз в місяць, коли підбиваю підсумки. На горизонті 15-20 років ці всі коливання фігня, якщо ти в блючипс, а не мемкойнах

Шоб шо? Я не планую продавати, eth дефляційний, ще й staking reward

Або коли eth 20k, або якщо буде потреба. А може навіть і тоді не буду, просто зафіксаю прибуток через той же aave в стейблах

І як на здоров’я вплине добове коливання того ж ефіра на 100 баксів, коли ти купував його ще по 200-300 і добирав по 1000-2000 коли зараз він 3800?

Крипта, да і саме інвестування, здоров’я не добавляють. Но робота ж ще гірше, ще більше здоров’я віднімає. А інвестування вже виграло 20 років життя, тобто з моєю немалою зарплатою, мені треба 20+ років працювати щоб заробити те, що на інвестуванні.

І як на здоров’я вплине добове коливання того ж ефіра на 100 баксів, коли ти купував його ще по 200-300

Немає людей, які купили на велику, для них, суму по 200 баксів і не продали по 500, максимум по 1000. Або одиниці, або просто брешуть.

Да повно таких, включаючи мене. Інше діло що не продали по 4500 на піку минулого циклу, і раунд тріпнулись до $1000

Інше діло що не продали по 4500 на піку минулого циклу, і раунд тріпнулись до $1000

Я уявляю, як бомбило, коли ціна падала з 4500 до 1000 і скільки здоров’я та років життя на цьому втрачено. Бо якщо не бомбило, то це означає тільки те, що сума там мізерна і людині на неї начхати.

Не так вже й больно враховуючи що падало з надприбутків до прибутків, навіть при $1000 це 3х. Ну і звісно не всі гроші світу були інвестовані. І падало не за один день. І це не перший цикл.

Від ФОМО бомбить набагато більше, коли придивлявся до якогось проекту, чекав просадки щоб подешевше закупити, а він полетів, ракета пішла без тебе. І ти чекаєш корекції, щоб таки зайти, а він все росте і росте. Ось тоді бомбить, да.

Чи в приватці, обговорюють якісь проект, а ти ігнориш, часу немає розібратись, думаєш потім подивишся що там і чи стоїть щось прикупити, а потім через пів року дивишся, а він 100х зробив з моменту першого згадування, 10х за один день коли байненс залістив. І ти думаєш: ну йоп твою мать, він же у тебе перед очима стільки часу був. Звісно мозгами розумієш що це лотерея, не всі проекти які обговорюють в твоєму інфополі так взлітають, деякі укатуються в ноль, але від цього не легше.

Щеє 30 відсотків податок як тільки продаси

а потрохи продавати через Р2Р не прокатить?

Ну кожний продаж чи тоансфер по фіфо алгоритму лічиш був профіт чи лос
З дельти податок

Як я писав вище, в мене не мізерна, і мені не начхати, але чого повинно було бомбити? Якщо ти не можеш в волатильність, то інвестиція в ризикові активи не для тебе, купуй свої облігації та й все

Листопад став місяцем, коли біткоїн полетів у космос, майже досягнувши $100 тис. Уявляєш? А деякі експерти кажуть, що це тільки початок — у майбутньому ціна може вирости до $500 тис.

Один із таких сміливих прогнозів зробив відомий мільярдер і інвестор Майк Новограц. Він припустив, що якби в США вирішили використовувати біткоїн як стратегічний резерв, то крипта побила б усі можливі рекорди. І хоча це звучить як фантастика, у криптосвіті все можливо.

То що ж буде, якщо ця мрія справдиться? Однозначно виграють ті, хто вже має біткоїни або інші криптоактиви. Уяви собі, наскільки зростуть їхні інвестиції! Також радітимуть інвестфонди та великі компанії, які встигли закупитися криптою завчасно. А от консервативні банки та ті, хто все ще тримається за традиційні фінансові інструменти, можуть залишитися ні з чим.

Та є й інша сторона медалі: якщо США дійсно впровадять біткоїн як резерв, це може серйозно вдарити по позиціях долара. Інші країни почнуть переглядати свої валютні стратегії, а економіки, які залежать від долара, можуть потрапити у серйозні труднощі.

Чи реально це все? Шанси невеликі, але перспектива цікава. Що точно можна сказати, так це те, що попереду на нас чекають великі зміни у світі фінансів. І, можливо, саме зараз час почати розбиратися в крипті, якщо ти ще цього не зробив 😉

виграють ті, хто вже має біткоїни або інші криптоактиви. Уяви собі, наскільки зростуть їхні інвестиції!

Ну добре, от я купив біткоїнів на мільйон і сиджу чекаю. Скільки мені чекати? Не простіше б було просто жити на широку ногу багато років на цей мільйон або вкласти в щось, що приносить прибуток щороку. А якщо чекати доведеться 30 років? То це просто просране життя, в очікуванні.

хто вже має біткоїни

Тобто вони просто сидять і чекають? А в чому тоді сенс мати біткоїни, якщо продавати їх все одно не можна.

bitcoin це капітал твій. Поклади його у стейкінг та отримуй процент. Чим більше біткоіна у тебе буде тим більше доларів після продажу цих процентів отримаєш.
Ще можна обчислити, як наварювати на тому bitcoin що у тебе є, ще більше. Це десь сотні тисяч сатоші, а то й міліони. Це залежить від тієї ліквідності, що у тебе є. Тобто якщо у тебе біткоіна на 1000 доларів. Мінімальна дозволена частка для продажу 1 доллар, то ти маєш 1000 ліквідності. Скільки навариш і як навариш, яким чином, залежить від того, як ти це сам приймеш — яким алгоритмом торгівлі будеш продавати та покупати. Як я вже казав — я взяв історичні дані по біткоіну і обчислив які проценти, які кількості, де, коли і чи можна цей процес якось оптимізувати...
Тобто, у наварюванні на будь якому капіталі взагалі немає нічого складного, після того, як побачиш як це працює.

— Можна брати в кредит стейбли під крипту як задаток, і крутити їх (робиться в 2 кліка дякуючи блокчейну і веб 3, удачі зробити це в банку)
— Можна стейкати і отримувати 5-15% річних плюс потенційні дропи від протоколів
— Можна класти в пули ліквідності (від 10% за стейбли до сотні відсотків річних в більш ризикованих парах)
Багато варіантів є.

В середньому це дає десь 10+% річних на мертвому медвежому ринку, до відносно легких 30+% річних де активному бичому. Це не рахуючи росту самих активів.

Це якщо використовувати активи, які у тебе так чи інакше валяються на гаманцях. Головне вчасно потім продати і не вестися на високі відсотки пасивного доходу. А так, звісно, в рази більше можна заробити якщо продати на хаях і відкупити на низах, ніж дивитися як твої активи падають в 5 раз за кілька місяців (коли бульбашка лопає і починається криптозима) приносячи 100% річних, які не перекриють падіння самого активу в 5 раз.

А як ти узнаєш, де хаі, а де лої? До того ж, стоп лоси тільки разоряють. Я перевіряв на програмній моделі, на історичних даних.
У мене у алгоритмі простіше — я кожен день або купую, або продаю, або нічого не роблю. І використовую лише мінімально можливу кількість для продажу. Хоча для моїх 100 баксів навіть це дуже ризиковано. Бо мета не лише не втратити жодного сатоші, а ще й обійти ходлера який стейкає. Це означаю що я усереднюю продажі, а коли з’являється можливість нижче середньої + комісія викупаю діпи.

Залежить від того, в що ви вірите. Замініть біткоін на S&P500 і питання можуть бути ті самі.

або вкласти в щось, що приносить прибуток щороку

Якщо ви впевнені, що на довгому відрізку часу ви знаєте в що таке вкласти, що переб’є дохід, то сенс в цьому є. Якщо ви просто пасивний інвестор — то це інша історія

Залежить від того, в що ви вірите. Замініть біткоін на S&P500

Наші люди вірять лише в нерухомість. 91-й рік відклався в пам’яті (здається, вже і в генетичній також).

Ну ти же не просто інвестуєш 1млн., у тебе мають бути якісь цілі, очікування, план, ризик менеджмент. А якщо інвестуєш навмання, бо по новинам прочитав про біткойн і крипто мільйонерів, то тут 2 варіанти:
1. Ти хом’як який захотів легкої наживи і розбагатіти нічого не роблячи. Таких не шкода, такі якраз стають ліквідністю для інших з вірогідністю 99%.
2. Тобі влом розбиратися і у тебе є сума, яку не шкода втратити: обнулиться — невелика втрати, удвоїться, утроїться — приємно.

Це не конкретно про крипту а про інвестування в принципі.

Станеш хомяком для фондів, конгресменів, інсайдерів, но будеш в ланцюжку вище більшості інвесторів. Завдяки ІТшці, у тебе на дві голови сильніша стартова позиція так як:
1. Технологічний сектор рулить, і чим далі тим більше буде рулити, а ти з дитинства в ньому крутишся
2. У тебе доступ до технологій для пошуку і аналізу інформації, можеш хоть бота написати який перегребе за тебе купу даних і знайде гарні компанії чи гарні точки входу, те що домогосподарки (звичайний інвестор) або взагалі не роблять, або роблять вручну

не бачити мені fat FIRE як власних вух.

а ну зберись ганчірко! а як же топ 10 фізико-математичних універів в радіусі 800м від дому та з водичкою у 26 градусів, та ще купа усілякою хуйні, яку ти собі нафантазував?)

А долар тут причому? Вроді як золото хочуть в крипту перевести а не валюту, і лише 5% резервів золота, по крайній мірі для початку. Що має сенс так як біткойн це як золото тільки краще.

А якщо знову спробувати підключити sma сигнали? Будуть як допоміжний фільтр.

Мартінгейл не спрацював. Перевіряв на історичних даних. У реалі трохи спрацював — але не було великих хвиль. Дуже лячно. Ймовірність втрат велика, використовувати можно лише якщо треба швидко вийти з ринку.

Чорт! Хто-небудь використовував Мартінгейл? Бо якщо його дуже обережно використовувати у трейлінг стопах, то щось таки в цьому є...

Створив чудовий арт. Тепер моя торгівля виглядає так: imgur.com/a/umn9g77

Починається другий день мого досвіду торгівлі з трейлінг стопами.
Зазвичай так алгоритм складаю — спочатку деякий час торгую руцями, без усіляких автоматизацій, щоб зрозуміти всі тонкощі, а вже тоді, записую що до чого. І потім кодю.

Ви знали, що на криптобіржі можна торгувати за допомогою трейлінг стопів?
А я — ні. Ось тільки вчора побачив. Це все міняє. Треба винаходити новий алгоритм торгівлі. Бо у мене робота з трейлінг ордерами поки що не запрограмована.

Чим більше я на це дивлюся, тим більше це мені подобається. На ведмежці з листопада 21 та весь 22 рік біткоін впав на 75% До того теж було падіння на 54% і це на бичому зростанні (!)
Зараз жеж — після халвінгу, коли всі очікують непоганого зростання, біткоін поки що не падав так низко. Поки що побачили 30% та й то якісь непевні.
Мій алгоритм розказує мені, що: щоб він наварив у сьомий раз так само багато як і в перші 6 ціна повинна впасти до 35-36к, а це лише 52% (трохи нижче 200 тижневої середньої ковзної)
І цей збіг мене непокоїть. Якщо хтось таємно торгує по приблизно моїй схемі — можемо побачити для нього вигоду у тому, щоб біткоін пішов на 35к або навіть 25к
Прибутки на крипторинку дуже великі можна взяти, тому стережіться значних ведмежих рухів ціни.
І хоча це не фінансова порада, а просто моє спостереження... DYOR & watch yourself

Тьфу! Помилився. Перше речення треба читати як:
«Чим більше я на це дивлюся, тим більше це мені НЕ подобається»

Біткоін ходить саме так, як треба. І альти теж. Я знову запустив бота. Працює, приносить дохід. Але у мене немає можливості витримувати головну умову — не продавати за 1 раз більше, чим 1/200 частку від депозита — тому потрібні додаткові кошти.
Якщо хтось бажає запартнеритися — скільки ви б хотіли отримувати у крипті avax річних?
Пишіть у повідомлення.

Зворотній першому алгоритмові, другий алгоритм торгівлі буде виглядати так:
1. Берем 1/200 біткоіна. Тобто, наприклад, у нас є 600 usdt. Тоді ми купуємо приблизно 0.00005 btc (при вартості 60000).
2. Початок роботи алгоритму
Якщо ціна знижується на 5% купуємо ще 1/200 і переходимо до п.2
Або
якщо ціна підвищується на 10% продаємо весь наш біткоін і переходимо до п.1
У цьому випадку ми начебто стабільно будемо накопичувати usdt
Але що краще — перший чи другий алгоритм? Зараз пишу обробку історичних даних щоб перевірити.

Нагадує Мартингейл, прибуткова стратегія при наявності нескінченої кількості біткоїнів.
Ну а так це просто перекос ймовірностей, замість 50/50 ти виграєш припустимо у 95% одну монетку, але з ймовірністю 5% програєш 19. А в сумі нуль.

Щось від стратегії Мартінгейла є. Але це не Мартінгейл. Мартінгейл у казіно не прибутковий через те, що у казіно встановлене обмеження на подібне удвоєння ставок.
Тобто, можна якось так: 1 2 4 8 16 32 але 64 вже не можна поставити, а якщо можна, то не можна 128.
А у моєму алгоритмові не так. А як, я вже тут десятки разів розписував. Більше не хочу. Бо щось не дуже вдається пояснити точно. Та й взагалі: алгоритм мій, код бота мій. Нащо мені все це розповсюджувати? Залишу собі.
Тепер просто шукаю інвесторів, які хочуть збільшити кількість своєї крипти шляхом фінансового партнерства зі мною (супер дупер мега вдалим трейдером, бо хоча я тільки починаю, але ось вже три чотири місяці не маю проблем і депозит мій криптовий все збільшується і збільшується завдяки алгоритмові. Можливо вистачить і на податки і на поділитися з партнером/партнерами)

Мартінгейл у казіно не прибутковий через те, що у казіно встановлене обмеження на подібне удвоєння ставок.

Це зменьнує дісперсію, але ніяк не впливає на прибутковість. Суть Мартингейлу в тому, что ти виграєш потрошку, доки все не програєш. Тобто якщо у тебе є $1024, ти будеш вигравати по одному по одному долару, доки не програєш 10 разів поспіль. Що станеться у середньому коли ти виграєш $512.

І цей в принципі працює будь де, якщо ти граєшся лише з розміром ставки.

Тепер просто шукаю інвесторів

Звісно, грати за гроші інвесторів це ідеально. Якщо виграєш, то тобі плюс. Якщо програєш: ну не вийшло... Але ти нічого не встратив. Щасти.

Але навіщо партнер? Навіть 1% за 1000 ітерацій збільшить твій капітал у 20959 разів. Тобто починаєш з $100 і через 1000 ітерацій у тебе буде 2 мільйона.

Мартингейл випробовував, ще коли років 20 назад у рулетку хотів виграти. Точніше автоматизувати гру у неї, щоб щось там вихітрити...

Те, про що ти написав, це не мій алгоритм.
Мій алгоритм це дуже просто: усереднюєш вгору, купуєш, коли можна взяти більше, чим продав.

Складність у підборі відсотків тобто коли ціна вгору йде то через якій відсоток треба продавати? Коли ціна падає додолу, то через який відсоток треба відкуповувати?
І головне — яку частку продавати 1/200 чи ризикнути 1/100 чи може навіть 1/50...
А зараз думаю, що й купівлю й продаж ще треба лише за деяких умов дозволяти.. Зараз якраз все перераховую..

Якби все було просто — всі б зарабатували.

Що до партнерства — це буде урівноважене вкладення, тобто я 100 баксів, хтось ще 100 баксів.
Порівну.

P.S.
Ось щойно прийшло у голову, що ті необхідні умови навіть можуть розмір частки регулювати...
Все цікавіше й цікавіше.

Продав весь свій біткоін і купив avax. Тепер підтримую МНС США.

Якщо кожному українцю видати біткоіна на 100 доларів (по цині 66200) то треба купити 57401.812 біткоінів. За умови прибуткової торгівлі можна буде побачити якесь повернення у бюджет цих 4 млрд доларів у вигляді податків.
Отримувати податок, краще сатошами, які залишати у громадян на взаємовигідних для обох сторін умовах. Тобто, якщо громадяне ці сатоші будуть використовувати для торгівлі — громадяне будуть працювати на державу на державному ресурсі — цих сатошах. А за це їм треба зарплатню платити — як державним трейдерам.
Ну або ваш варіант.

До речі, а хто небудь бачить, що біткоін є засобом виробництва трейдера?
Трейдер за допомогою свого біткоіна отримує трохи сатоші, коли переграє / обганяє / обжене інших трейдерів у торгівлі.
Якщо біткоін є засіб виробництва, біткоін це капітал.
Таким чином — той, у кого є біткоін — той капіталіст.
Ну й загалом — якщо біткоін капітал то ось і надійний фундамент до його регулювання.
P.S.
Проте є у цій діжці меду й ложка дьогтю:
якщо капітал є засобом виробництва, то, як відбувається його відновлення?
На яких умовах?
Хто донатить капіталістам, щоб їх капітал (і влада) були жили вічно? (підказка — uk.wikipedia.org/wiki/Амортизація)
P.P.S.
Я не кажу що капіталісти погані. Я кажу, що їх потрібно набагато більше державі. Фактично, щоб кожен громадянин країни був у чомусь капіталістом. Та хоч біткоінів їм всім трохи видать. На 100 баксів купити кожному бажаючому трейдити.
А трейдити краще по моїй системі — інакше зіллєте і цей депозит.

Можливо що

«Байден продаст весь конфискованный Bitcoin назло Трампу»

Якщо ви стежите за всім таким, як вам така новина? )))

Сьогодні 29 07 ціна на біткоін впала і я заробив, як і прогнозував. Але трохи більше — 500 сатоші за 7 днів. Проте це лише експеримент мій. На дуже невеличку суму внеску. Але таки працює)

Я отримав 15% річних і тим довів, наскільки вигідно торгувати малими частинами. Це тема про біткоін і я тут пишу про свій біткоін. Напішіть і ви про свій.

Так 15% річних для крипти це не багато. Ось недавно ринок почало волатилити. Купив ефір по 3190, через пару днів продав по 3380. Ось і рахуйте.

Не те ви рахуєте. Вам треба рахувати — чи буде ваша торгівля постійно приносити вам прибуток у вашому капіталі — ефірі?
От мій алгоритм продажу малими частинами і відкуплення на просадках — буде. Я це розрахував на історичних даних на моделі, яку побудував на Java, а тепер я торгую IRL щоб перевірити отримані результати.
І поки що у мене все сходиться.

Нащо мені той ефір? Мені треба бакси, зелені(а краще сині) і хрусткі. Ефір- це просто засіб передачі енергії для досягнення цілі. Як рідина в гідравлічній трансмісії.

Цікаво, що так думають всі ті, хто не враховує, як сильно інфляція нищить все те зелене, що фіат. У найпростішому випадку, у твоєму портфелі повино бути 50 на 50 тобто 50% юсдт та 50% якоїсь крутої крипти. Чи золота. Чи другого фундаментального капіталу.
Цукору? А чому б ні? Бо цукор захистить від інфляції. Якщо буде можливість продати його там, де інфляція вже з’їсть бакси.
Інший аргумент, що треба накопичувати якусь крипту, а не юсдт, це те, що на історичних даних, накопичення юсдт не може зрівнятися з дуже високими прибутками навіть простого ходлера.
У крипти є волатильність — так, але й дно піднімається — у тої крипти, яка зручна і тому її капіталізація постійно зростає.
Тому забудь про долари чи стоп-лоси. У мене рулить усереднення та зростання саме твого криптового депозиту у кількості. Це ризиковано, з точку зору, що можна обрати якусь не ту крипту, яка не буде більше рости, а буде лише падати... Ну тут хто зна. Завжди так було. Треба було обирати біткоін чи солану.. Чи що там ще?
Я ось обрав авакс — хоча як підросте, хочу купити біткоін за нього.
Туту мабуть уся хитрість крипторинку у тому, що лише накопичення у крипті створюють нових міліонерів...

Якщо зараз ціна на біткоін (66900) впаде лише на 2% я зароблю 108 сатоші — а це більше моєї денної норми.

А що, хлопці, якщо зараз почну біткоіном торгувати — скільки зароблю?
Власне вчора розпочав. На сьогодні вже стало більше на 99 сатоші.
Щоб продавати чекаю червоних свічок. Не знаю, годинних чи може краще 15 хвилин декілька чи навіть 5 хвилин але декілька таких...
Продавати коли йде вгору дуже небезпечно. Але як ти вгадаєш?

Всім привіт .Сьогодні зробив одне гірке відкриття стосовно торгівлі. На жаль, торгувати у стабільний плюс не вийде ні в кого, окрім тих, у кого дуже багато грошей та криптовалюти. Тотально багато, тобто проценти, від декількох процентів (від усього ринка). Ну може трохи менше. Так звані маркетмейкери. Всі інші у прольоті будуть.
Мій алгоритм працює на мінімалках, але маштабуватися не вийде. Бо маштабування змінить умови на ринку. Коли маркетмейкери звернуть увагу на нові потенційні можливості для власного збагачення ще більше вони звісно щось та зробять...
Тому найкращий варіант: це просто закупитися на дні, та ходлити собі. Якщо пощастить отримаєте ікси, а якщо не ту крипту взяли то не отримаєте нічого.
З моїм алгоримом можна хіба що експериментувати. Навряд чи він досить стабільний.

Тут подумав — що у мене ведмежа гра — я ставлю на постійне накопичення золота (чи іншого товару — біткоіну — чи навіть цукору) (при цьому товар може рости у цині чи падати, але буде постійно накопичуватися у кількості) Але є ще один шлях можна спробувати ставити на накопичення долару у результаті торгівлі. Думаю, треба подивитися до чого це призведе на історичних даних. Може така гра буде краще і принесе свою користь.
Ну й до речі, ведмежа гра якраз демонструє механізм чи схему постійного накопичення капіталу.

парадокс в тому що всі ціни в доларах, спробуйти розглянути пари в яких немає долара.

Вже два місяці гоняю алгоритм. Звісно на експериментальні 150 доларів не дуже розбагатієш. І все одно — на моїх потужностях і невеликій волатильності ресурсу він показує 15 центів в день мінімум. Якби у мене було більше — наприклад я б взяв кредит у банку на 1000 доларів — то можна було б розраховувати на прибуток 1.5 доларів. А якщо з 5ти кратним плечем спробувати торгувати (дуже великий ризик, я цього ще не робив, не досліджував реакцію біржових ботів на таку мою торгову поведінку ) то може всі 7 доларів в день. Постійно. Ось тільки якщо всі ці біржі закриють бо скажуть «мошенічество вся ця ваша крипта» то можна втратити навіть якщо диверсифікувати на декілька бірж.
Але — якщо крипта це баловство, то торгівля золотом по такому алгоритму це вже щось може бути.

а комісію в 0.1 — 0.5% на купівлю/продаж враховуєте?

Як ви робити депозит на Binance зі свого банку?
Якщо вибирати Bank deposit > Sepa дає курс EUR:USDC 1.06, що на 2.5% нижче поточного. Тобто виходить крім комісії в 1 євро ще плюс 2.5%.

зі свого банку

Ви хоча б країну реєстрації акаунту вказували. SEPA це суто Європейська система. Завести ви зможете фіат євро. Дали на споті чи як забажаєте, придбати потрібну вам кріпту.

Так, усе вірно. SEPA Instant, 1 EUR fee, Зен — те саме. На споті курс зараз дурний, бо європейські розумники похєрили тезер і ще деякі стейбли, що їм не подобались, от і штормить трохи. Ловіть курс на споті, інших варіантів все одно немає в ЄС. Дешевше не буде ))

Не зрозумів, що означає ловіть курс на споті?
Курс конвертації EUR:USDC завжди га 2.5% гірший від ринку, цей процент не залежить від курсу на споті.

Тепер я не зрозумів )) Яка конвертація? Заводите фіат євро, потім купляєте шо трба на споті. Чи ви користуєтесь прямою конвертацією фіата по драконівському курсу?

Ок, давайте по порядку. Я хочу зробити депозит на binance з мого банківського євро рахунку.
Я бачу три опції:
1. P2P Trading
Buy and sell cryptocurrencies directly with flexible payment methods.
2. Buy Crypto
Buy crypto directly with cash, hassle-free and suggested for new users.
3. Bank Deposit
Deposit money (EUR, etc.) from your bank account, and buy crypto with cash balance later.

Що мені вибирати?

2 точно ніт, це найбільші втрати. 1 — якщо у вас є можливість купляти мейкером по своїм ордерам, 3 залежить від ціни в ордерах на п2п (якщо тейкером) у порівнянні з ціною на споті.

Добре йдемо до пунка 3. Bank Deposit.
Вибираю currency Euro.

Далі є три варіанта:

1. SEPA bank transfer(Credited as USDC)
1 Euro fee, 0-2 Business Days
Credited as USDCRequire Reference Code

2. Card (VISA/Mastercard)
2% Fee, instant arrival

3. Easy bank transfer
Fee starts from 0.5 Euro

В мене усі акаунти не на ЄС доки. Я користуюся SEPA, але не знаю шо таке

Credited as USDC

.
Тикніть в 3, введіть суму і подивіться на відсотки комісії. В мене таких можливостей нема.

Ок, тут я маю дати доступ якомусь TrueLayer до мого банківського екаунту, це безпечно?
Комісія 0.5 євро для переводу в кілька сот євро.

Link Bank Account
The account holder’s name must match the one used for personal verification at Binance, and the currency of the bank account must match the currency selected for the deposit or your linkage will fail.
You will be redirected to a third-party page to complete your transaction. Rest assured that your financial activity will remain secure and protected.

Я ж вам написав — в мене акаунт на українську адресу. В мене нема такого. Спитайте в придтимці, благо вона там нормальна.

Цікаво що біткоін зараз падає так, начебто хоче досягнути такої ціни (приблизно 44 тисячі) щоб мій алгоритм, на історичних даних, спрацював у цей момент на закупку, а кожен раз, коли алгоритм закупляється — це є фіксація прибутку у криптовалюті біткоін. Тобто одразу після закупівлі можна побачити наскільки алгоритм випередив ходлера. Бо тоді на руках не залишиться юсдт, а тільки біткоін у новій, найбільшій за всю історію, кількості.

Перейшов на торгівлю W — продав всі зароблені ноткоіни. Вирішив що Notcoin безперспективно, а ось W це майбутньє. Хоча хто зна.

Заманали, валіть до біса.

Наразі працюю по такому алгоритму:
1. Продаю трохи по текущій ціні 1/100 або 1/200 до депозиту у фінансовому інструменті.
Далі, якщо:
1.1 Піднімається ціна фінансового інструмента на 3%-6% процентів — усереднюю — тобто продаю ще таку ж мінімально можливу кількість із розрахунку — одну соту чи двохсоту частину депозиту.
1.2 Або, якщо ціна йде вниз на 1% забираю все.

Працюю на notcoin — скажи «ніт» експлуатації

Чи бачите якісь помилки у цьому алгоритмі?

Бачимо, ти витрачаєш час на фігню. Хочеш заробити, купуй мінімум на 10k на великому падінні, продаси мінімум +7%, а то й більше, через 1-2 дні. Потім знову і знову. Все, що менше 10k, це взагалі не торги зараз, бо всі ціни стоять, просто погратися.

Яка фігня?? Дивися на профіт відносно розміру депозіту — це якісь магічні проценти! Ось мій експриментальний депо 180 юсдт. Навіть по 15 дол у місяць — я удваюю депо кожен рік. Бо частота цих купівль продаж може бути велика. Скажімо так — кожен день беру по 20-30 ноткоінів. Десять сдєлок. Якщо кожна приносить 3 ноткоіни — 5 центів всього за одну сделку.
Але буває приносять 6-12-15-18 і т.д.
Так, є недолікі. Тому я й шукаю надійного партнера. Бо якщо маштабуватися — прощавай бідність і ця країна.

Це твій трейдінг то фігня — бо брати треба профіт виключно у крипті, бо якщо береш у юсдт — скакне біткоін — і твоє юсдт сгоріло. А я поєднав ходлінг з ведмежим трейдингом.

Моя схема теж робоча. Тільки мені треба мати більше чим 200 мінімальних частин для продажу. Тобто, я продаю частинами, кожну частину по цині на 3% вище, тобто якщо ціна піде нагору і зробить 6х, то якщо підсумувати всі продажі, я просто продам все по середній десь біля 3х. Але зазвичай ціна іде на менше значення а тоді падає. І там, я знову відкупаю, але вже більше. І таким чином не лише холдю, але й наварюю ще більше ніж холдери.
До речі, так зробило правітельство Германіі з біткоіном на днях.
P.S.
Но якщо у депо немає у мене 200 частин чи більше, то це лише спортивний науковий інтерес.

У п’ятницюДжо Байден наклав вето на спільну резолюцію Палати представників, яка мала на меті скасувати фінансові установи, які зберігають криптовалюту для клієнтів. Вето дасть захист споживачів та інвесторів.
Він також висловив готовність працювати з Конгресом над створенням законодавства для ринку цифрових активів, наголосивши на необхідності відповідних гарантій. Вето було накладено незабаром після того, як банківські групи та члени Конгресу закликали Байдена підписати резолюцію про скасування SAB 121.

Що це означає для простих трейдерів?

Як вам така стратегія?
1. Беремо топ 300 криптовалют з максимальною капіталізацією
2. Серед них відбираємо ті які мають історичні дані за останні 6 років
3. Логарифм ціни апроксимуємо лінійною регресією
4. Відбираємо ті валютия які мають позитивний тренд вище певного порогу
5. Відбираємо ті пари які мають кореляцію між собою менше певного порогу
6. В результаті залишається 10-20 криптовалют які купляємо коли їх ціна менше певного порогу від їх тренду з п3. і продаємо коли вище певного порогу тренду.

Що означає del в цьому вашому молодіжному сленгу?

Що взагалі-то всі ці слова не мають великого значення і автор коментара пожалкував про свою нестриманість і хотів би їх видалити. Але начебто вам на пошту впав повний мій месідж (першої редакції) Хай це залишиться між нами. «Певні пороги» — їх дуже важко виявити — це коштує часу, а значить грошей. Не розумію як можна це пропонувати безкоштовно. Взяли курку, що несе золото і бах!

Та я не питаю які пороги взяти мені цікава думка про цю стратегію чи варта вона уваги? і яку крипту з топ-300 оминати, на яку звернути увагу поза цим топом? Чи можна торгувати між криптою оминаючи USDT?

Робіть. Нам потім розкажете, чи вийшло.

добре, але результат буде зрозумілим через роки

З таким фільтром тільки біткойн і ефір залишаться, багато розуму не треба щоб їх купувати ) Ще солану добавити — безпечний портфель для тих, хто не хоче розбиратися.

Порогами можна підкрутити ще більше.

безпечний портфель

Посміявся ))

Отже, зупинився на такому сеті: BTC, BNB, ETH, AGIX, LINK, ETC, LRC, GLM, TRX, ENJ, GNO, DOGE, MKR, MANA. Всі вони торгуються вже мінімум 6 років, мають досить високі висхідні тренди, і відносно малу кореляцію з топами BTC, ETH, BNB, XRP.
Чи варто розгладти крипту з капіталізацією менше 1В?
Що варте уваги я пропустив?

Отже, зупинився на такому сеті: BTC, BNB, ETH, AGIX, LINK, ETC, LRC, GLM, TRX, ENJ, GNO, DOGE, MKR, MANA.

BNB — валюта, яка залежить від однієї біржі, і практично не росте.
TRX — це взагалі треш, крутиться роками в районі 0.06 — 0.11 без перспектив зростання
DOGE — шо ви курите, який доже
MANA — її час пройшов, можна забути, віртуальний цукеберг людям не зайшов
BTC, ETH, ETC — немає сенсу, потенційне зростання смішне, а от падіння буде приголомшливе, краще вже акції купити, там хоч ризиків менше
Інші не знаю, але підозрюю, що таке ж гуано.

BNB — валюта, яка залежить від однієї біржі, і практично не росте.

Він вже виріс 4х за рік, знаходиться на ATH. Але згоден, потенціал вже вичерпався, краще Coinbase на сток маркеті купити, він надійніший і має куди більший потеціал, особливо з прийнятими ETF

DOGE — шо ви курите, який доже

Меми рулять, щоби ви не думали і не хотіли. Правда я би на нові дивився типу PEPE а не на DOGE — також меми і такий же ризик, але значно більший апсайд.

BTC, ETH, ETC — немає сенсу, потенційне зростання смішне, а от падіння буде приголомшливе, краще вже акції купити, там хоч ризиків менше

BTC — так, максимум 2х дасть
ETC — нікому непотрібний треш
ETH — гем, на низькому старті, чекаємо по $10-15к в 2025, а ще краще дивитися щось із екосистеми ефіра

Інші не знаю, але підозрюю, що таке ж гуано.

Ну да, цей портфель в цілому гівно. Краще ETH на все із нього купити, застейкати його в різні LRT протоколи під потенційні дропи (що дасть додаткові +20-50%), буде куди більший вихлоп.

Ось зараз побачив, що схоже на те, що ситуація сприятлива для придбання біткоіна. А ви що думаєте?

Новий алгоритм теж відмінно працює:

Selected file: C:\Users\1\eclipse-workspace\TradingStrategyChecker2\res\Binance_BTCUSDT_1h.csv
first line = 1502942400000,2017-08-17 04:00:00,BTCUSDT,4261.48,4313.62,4261.32,4308.83,47.181009,202366.13839304,171
counter=58642
max=73777.0
min=2817.0
depoSum=940.0
depoCrypto=0.0
komission=0.002
minQty=0.001
quotient=2.0
intervalBuySell=1.0
interval(candles)=1.0

=================  BEGINNING x100047  =================
Wallet before: 
usdt=940.0(940)
crypto=0(0.21816)
priceCryptoInUsdt=4308.83
First candel: O: 4261.48,  H: 4313.62,  L: 4261.32,  C: 4308.83, UnixTime: 1502942400000, sTime: 2017-08-17 04:00:00

==========================================

O: 4330.29,  H: 4345.45,  L: 4309.37,  C: 4324.35, UnixTime: 1502949600000, sTime: 2017-08-17 06:00:00
action=1 qty=0.217373709344 sum=940
WE  BUY 0.217373709344 the PRICE 4324.35
Wallet after: 

usdt=-1.8800000000000001(938.12)
crypto=0.21737(0.21694)
priceCryptoInUsdt=4324.35
...
...
...
...
...
=================  FINISHED x100047  =========================
Price now: 60589.79 2024-04-30 22:00:00
Wallet before: 
usdt=940.0(940.0)
crypto=0.0(0.21815666897974625)
price=4308.83
Real profit=12698.039314287216
buyCounter=293
sellCounter=1365
Wallet after: 
usdt=3138.725414963074(13638.03931)
crypto=0.17329(0.22509)
priceCryptoInUsdt=60589.79
Usdt by price 16000:5911.28862056564
Usdt by price 65000:14402.263437723497

Параметри встановлені на мінімальні значення. Які можуть бути максимальні треба визначати на багато потоковому стенді — у мене такого нема. Можна було б написати, якби був мотивований.

Напішіть мені у PM — поспілкуємося про все це. Бо мабуть ви хочете помститися коінбейз...Це я почитав трохи ваші коментарі.

Так скинь пнл графік з біржі де торгуєш, або лог з tmm? Бо самописні логи мало про що кажуть )

Ок, зараз отскриню і скину тобі у PM.
Проте зауважу:
Алгоритм мій. Секретний. Я нікому не буду про нього розповідати. Тим більше що вже все розповів — частинами, у своїх коментарах, у своїх темах.
Тепер можу просто пророкувати і торгувати у профіт.
Та чистити інтернети від своїх постів де я все розбовкав.

Шановні трейдери — бо я саме до них звертаюся — чи бачили ви де-небудь у інтерфейсах для торгівлі середню ціну ваших сьогоденних продаж?
Наприклад, я продавав солану по 138, 138,5,139,140,141.
Де можна подивитися середнью ціну цих моїх продаж?
P.S.
Власне таку шукаю й роботу. Можу потестувати любі ваші інтерфейси та зробити відгук — що у них не так. Звертайтеся у PrvtMsg.

До речі: що таке «перемогти ходлера»? Алгоритмом — мається на увазі.
Ходлер бере крипту та стейка її. Він не торгує, тому кількість крипти із року у рік не знижується, а навпаки — збільшується, оскільки застейкана крипта приносить якісь 1 процент чи більше.
Перемогти ходлера це здобути більший процент прибутку у крипті чим навіть принесе стейкінг крипти. Тобто купили 1 біткоін, торгуєте ним і оп-ля — у вас вже 2 біткоіна. Все інше — це не по справжньому перемогти.

Негайне повідомлення: ось почав біткоін падать, я заморився його торгувать і весь продав. А він як чкурнув нагору... Не знаю чого так. Купив трохи солани і тут все почало падать знову.
Я на все це плюнув і зробив сплит. Тобто купив на половину депозиту солани, а половину депозиту залишив у usdt. Тобто на цьому страшному падінні у мене зараз 50% у солані, а 50% у usdt. А далі торгуватиму так: коли солана значно впаде — зовсім трохи куплю. Коли навпаки солана вгору шугоне — зовсім трохи продам. Так, щоб витримувати співвідношення початкове тобто 50 на 50.
Чи можна так робити з капіталом капіталістам заради стабілізації у періоди криз — не знаю.

Негайне повідомлення: ось почав біткоін падать, я заморився його торгувать і весь продав. А він як чкурнув нагору... Не знаю чого так. Купив трохи солани і тут все почало падать знову.

Ти ж добре бачиш, що ринок падає, причому сильно. Або сиди чекай, або купляй на великих просадках, вони зараз буквально кожні два тижні, потім продаси +10-20%, коли буде відкат.

Непогана рекомендація. Але така торгівля не перемагає ходлера. 50 на 50 теж, та це тимчасово я обрав. Бо дуже висока волатильність і я хочу подивитися до чого призведе такий алгоритм дій. Бо якраз можна перевірити на практиці.

Зараз перевірю на історичних даних за 6 з половиною років. Зачекай трохи.

А ну ось, і року чекати не треба )

Ох ці ж трейдери

Ось біткоін падає, а я на цьому падінні заробив 2500 сатоші за 5 днів. А капітал використовував 200 usdt.

Напишеш статитиску за рік, а краще за 5 років, тоді поговоримо

Ось така? Чи яку ще статистику?

Початок: 2017-08-17 04:00:00
...
...
...
=================  FINISHED x402   =========================
Price now: 60589.79 Wed May 01 01:00:00 EEST 2024 2024
Wallet before: 
usdt=940.0(940.0)
crypto=0.0(0.21815666897974625)
price=4308.83
Real profit=5376.323869216433
buyCounter=6
sellCounter=3283
Wallet after: 
usdt=3452.058376205812(6316.32387)
crypto=0.04727(0.10425)
priceCryptoInUsdt=60589.79

Але тут другий алгоритм. Він мені не дуже подобається

т.є. біток зробив рух в −5%, а ти на цьому заробив 0.3%? Ну круто, вітаю.

Тим часом вчора DTCC визнало будь-які інвестиційні продукти (включно з ETF), що мають в складі шіттокени, повністю на 100%, нічого не вартими в якості залогу. А Джанкарло в своєму офшорі надрукував ще мільярд фантиків за останній тиждень (а всього він надрукував 19 мільярдів тільки за цей рік). Але це революція в фінансовому секторі, не переплутайте. Few understands :)

Цікавий факт — міфічні 110 мільярдів долларів кешем у Джанкарло займають фізично більше місця ніж вся будівля єдиного в світі банку, що погодився працювати з цим видатним бізнесменом. Ну буквально якщо їх вивалили купою грошей, то вона була б більше ніж весь банк де вони нібито зберігаються.

Так, справжня ж фінансова революція це он це:

Republic First Bank officially collapses and seized by regulators.
twitter.com/...​tatus/1783996167132471517

І що? Якийсь маленький банк прогорів, тим паче в країні де тих банків тисячі і всі займаються комерційною діяльністю. Вкладники застраховані FDIC і їх кошти в безпеці я думаю, ну або частково в безпеці в найгіршому випадку.

Порівнювати це з системною проблемою в токен індустрії, яка вся повністю підперта друкарським станком на ноутбуці мутного тіпочка на Багамах. Ліл, навіть смішно це читати.

Republic First Bank officially collapses and seized by regulators.

“так це ж було вже” ©
навіщось перепостили новину річної давнини, не забувши додати червоні прапорці))

early 2023 brought the regional banking crisis. Silvergate, Silicon Valley Bank, Signature and First Republic were all large and credible American banking institutions that failed in rapid succession.

money.usnews.com/...​llar-loses-reserve-status

це же треба було стільки слів написати щоб просто сказати: «не вклався :(»

Проекція це прям типова реакція всіх токенбро, особливо у їх сабах на реддіті. Як там кажуть — Have fun staying rich ;)

ПС: цікаво що по суті то відповісти нічого, тільки оце совкове "а у вас чорношкірих вбивають"©

Якщо ти поняття не маєш як працює і імітується USDT/USDC, то про що з тобою говорити?

А також (це тільки ті що мають USD в назві, і не рахуючи тих що за останні пару років створили). Скоро вільні літери з обох боків закінчаться у токенбро:)

USDT

USDC

BUSD

TUSD

USDP

USDN

HUSD

LUSD

GUSD

USDX

SUSD (very sus)

CUSD

MUSD

USDK

OUSD

USDS

USDP

ZUSD

USDB

XUSD

USDQ

USDL

DUSD

Ну так і ти створи, в чому ж проблема, станеш таким же багатим як Джанкарло )

Просто процитую ))

Якщо ти поняття не маєш як працює і імітується USDT/USDC, то про що з тобою говорити?

Ви доречі можете пояснити, тільки без особистих образ, бо мені справді цікаво одну річ.
Чому ті хто мають активи в крипті так активно закликають інших теж їх мати? якщо операції з криптою такі вигідні, то можна б було просто спокійно цим займатися, без зайвою метушні.
Бо воно виглядає так наче люди у яких є певний кеш в доларах наприклад бігали б по вулицях з табличками «вкладайте гроші в банк „N“, я сам вклав і іншим раджу, а хто не вклав той лох»

Крипта зручна. Торгувати нею не раджу, якщо не вмієте. Та й не зрозуміло, як сплачувати податки, якщо вгадав, куди піде ціна.

Якщо вміти добре прогнозувати/передбачати/інсайди(?) то і на звичайній парі долар/євро можна було добряче наторгувати, її вже 2 роки «штормить» по 15-20% туди-сюди.

Цим займається сотні тисяч українців вже багато років. Тільки крутять гривня-тезер-гривня. З десятків акаунтів. Нещодавні репресії в банках частково пов’язані з цим

Трейдінг, ф’ючерси, і т.п. то вимагає купу зусиль, нервів, і часу. Це при умові шо ви відрзняєте шорт від лонга )) Реально, це фултайм 24/7. Ну його в сраку. Може на пенсії )) А вихоплювати високо прибуткові ланчпули, чи стейкінг — то вполнє собі хоббі, на кілька пляшок гарного віскаря наскубти можна ))

Де закликають? Не більше закликають ніж ті хто інвестують в акції, закликають інвестувати в акції тих чи інших компаній, ніж ті хто інвестує в нерухомість, закликають інвестувати в ту чи іншу нерухомість в тому чи іншому місці.

А ось хейтерів чомусь багато

в стейбли — хз. в токени з лімітним саплаєм — тому що чим більше доляріїв ВИ занесете, тим дорожчим буде токен (очевиндно, прайс = доляріїв в двіжусі / токенів) тому ви тойво, ВКЛАДАЙТЕ, мені бабло треба)

Щойно вирахував, що 100 сатоші тепер коштують приблизно 6 центів usd.
Це гарна новина для прихильників подальшого росту біткоіна.

Вже продають «епічні» сатоші. Я вже тут одписував, що таке буде можливим.
А тепер ще передбачення: можливо почнуть продавати сатоші, якими володіли видатні люди сучасності.
Чого б їх ото придбавати, ті сатоші? А може вони як цифрові ключі, щось відмикають? Володіння речами у реальності наприклад залишає якійсь слід. Наприклад, стіл, за яким Людовик 14 щось там їв... Чи щось таке.

Чому по відношенню до bitcoin інфляція usdt набуває таких дивовижно великих розмірів?

Цікава думка. )) От тільки на споті курс юсдт до бакса вже давно 1.0076 і кожен день росте

може ти відповіси?

Криптани, підкажіть початківцю плз, як Вивести USDT Binance -> Zen.com. Вродє все просто, але напрягає оце що після 1)
де в Zen шукати цей «адрес контракта токенов» ?
і ще неясно, чому при виводі в «не ту» мережу «вы можете потерять средства навсегда.» чому платформа не перевіряє це, і просто не блокує перевод якшо мережа не та?

1) вы можете отправить токены стандарта ERC20 только на другой адрес ERC20, а токены BSC — только на другой адрес BSC. Если вы выберете несовместимые/разные сети перевода, то потеряете средства.
Также вам следует убедиться, что платформа-получатель поддерживает адрес контракта токенов, которые вы выводите. Иначе вы можете потерять средства навсегда. Посмотрите список поддерживаемых адресов контрактов на соответствующей платформе.

Нема такого досвіду. Відповів тобі у другій темі. Що стосується «сеті перевода» то так і є. Це основа криптовалютного «обращенія». Прочитай у інтернеті — що це таке.
Подивися багато відео на ютюбе. Пошуком навчися користуватися по темі «криптовалюти»

Окей, і пошуком навчуся користуватися, а може навіть і комп’ютером.

Не ображайся — багато людей шукають у інтернетах, та не багато вміють користуватися. Спробуй так: кожен раз, коли ти зустрічаєш щось тобі незнайоме — гугли його. Якщо нема у вікіпедії тоді на ютюбе дивись. Коли знайшов щось, знайди ще — іншу версію. Це комплексний підхід. З часом такий досвід перетворює пошук для тебе у твою зовнішню пам ять. Такий собі девайс який підскаже все, що тобі треба. До того ж швидше чим ти будеш чекати відповіді на якомусь форумі.

Біткоїн рухається 4-річним циклом. Очікуваний максимум у 2025 році (скажімо у 100 тис. долларів) зміниться мінімумом у 2026-2027 (скажімо у 50 тисяч). Після цього буде наступний максімум у 2029 році (скажімо, 200 тис). Так що можна не трейдити і не ходлити, а купити-продати 2 раза. Таким чином вартість збільшиться не у 2 рази, а у 4.

І ще питання — ходлер чи трейдер? Що б ви обрали?

Я холдер,100 баксов ради интереса закинул на копитрейдинг, у меня +50% к депу по копитрейдтнгу, а у друга −50% ;)

Що думаєте про starknet? Чи zkSync? Чи переможуть вони оптимістичні ролапи які працюють дуже повільно — два тижні чекати підтвердження транзакції.

Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) здобула важливу перемогу у своєму судовому процесі проти Coinbase, отримавши рішення судді про те, що звинувачення в продажу незареєстрованих цінних паперів можуть бути винесені на судовий розгляд. Це рішення було ухвалено після того, як суд відхилив запит Coinbase про закриття справи, що призвело до зниження акцій Coinbase на 2,5%. Хоча частина претензій SEC, пов’язаних з додатком Wallet від Coinbase, була відхилена, основні звинувачення були підтримані, що вказує на те, що, незважаючи на новий контекст криптовалюти, справа вписується в традиційні рамки регулювання цінних паперів.

Найкраща стратегія — купити дешевше, продати дорожче
Так, привіт Кеп. Але Істина у простих речах.
Спробуйте слідкувати за графіками і вгадувати коли монета перестане падати (купівля) і починає падати (продаж). Так і набʼєте руку

А якщо дивитися на фігури розвороту? Намалювала ціна свічками розворотний патерн — ось і сигнал.

Немає ніяких сигналів, не слухай нікого. Немає людей у світі, які знають, як буде себе поводити криптовалюта, якщо вони самі на неї не впливають тим, чи іншим способом.

Ну хай так. Мене взагалі влаштує три-пять друзів фоловерів, щоб разом зарабатувать на інфлюенторстві у твіторі — кидають ейрдропи тим, хто відсилає друзям фоловерам лінкі. Безпечно і вистачить на інтернет, може навіть ще й на оплату мобільного.
Щодо моїх досліджень — тут поки що відсутність достатнього фінансування блокує все хороше що могло б дослідитися.

Зараз найкраща стратегія це дропи. Просто використовуєш ті чи інші проекти, і коли вони випускають свій токен, накидують користувачам. Причому накидують на мільярди доларів. І вони ліквідні, і відкупають не хом’яки а маркет мейкери, хом’яки навпаки зливають дропи в стакан. Не знаю як воно працює і яка многоходовочка, хто за це все платить, но воно працює.

Якщо ви сіли за покерний стіл і не знаєте хто там «лох» якого будуть доїти, то це — ви :) . Старий жарт, але цілком актуальний.

Звісно то не «хом’яки» скуповують шіттокени в надії швидкого виграшу, ага. І не «хом’яки» залишаться потім з гаманцями сміття, що має навіть не нульову, а від’ємну вартісь. То добрий дядечка вам гроші з повітря створює і дарує. Так все і було.

Ось цікаве відео створення власної криптовалюти одним маркет мейкером.
www.youtube.com/watch?v=FrV0ztCfzVU
Нічого складного. Але чи легально?

Якщо ви сіли за покерний стіл і не знаєте хто там «лох» якого будуть доїти, то це — ви :) . Старий жарт, але цілком актуальний.

Тобі на шару крипту дають, причому тут доїти? Я особисто так десь на $100к+ получив за останній рік просто за те, що користувався екосистемою (блокчейнами, мостами, dex-ами). Користувався натурально. І ще стільки ж получу за наступний рік. А є народ який професійно цим займається, який скриптами робить штучні транзакції на 1-2 долара на сотнях аккаунтах, і з одного проекту може получити так дроп до $500к, єдині затрати це комісії за транзакції.

Звісно то не «хом’яки» скуповують шіттокени в надії швидкого виграшу, ага. І не «хом’яки» залишаться потім з гаманцями сміття, що має навіть не нульову, а від’ємну вартісь. То добрий дядечка вам гроші з повітря створює і дарує. Так все і було.

Такі проекти як etherfi, dymension, altlayer, celestia, zksync тобі щось говорять? Ти про них мабуть навіть не чув, як і хом’яки. Ці проекти відомі лише у вузьких кругах хто в крипті постійно сидить. І ці люди получали дроп, і цей дроп вони продавали і зараз продають, і хтось відкупає. Хом’яки тільки зараз починають про них взнавати, і то, вони не дуже то купують інфраструктурні проекти, вони більше по мемкойнам і хайпам.

Ну це декси так працюють, даєш ліквідність получаєш токени цього декса як винагороду. Той же самий cake чи sushi.

Дропи це про інше. Це коли користуєшся блокчейном чи проектом який ще в глубокій беті, даєш свою ліквідність в пули, чи делагуєш токени, коли блокчейн виходить в реліз і запускає свій токен, він тебе винагороджує.

Щоб вивести ті 100500 тисяч баксів, потрібно щоб хтось їх купив за реальні гроші. Оце і є «хом’ячки», а радше обмануті злочинцями люди. Хтось завжди буде останнім і триматиме сумки з сміттям. А на кожне кратне збагачення одного, потрібно відповідно стільки ж «хом’ячків» як ви кажете. Щоб ви збагатились на х10, потрібно 10 новеньких в цій піраміді. Можу тільки побажати удачі і не стати самому «хом’ячком» для чергового Сема чи Алекса.

Я тобі ще раз говорю, хом’ячки навіть не знають про існування цих проектів на момент лістингу. Вони взнають пізніше, якщо проект хайпує і росте в 10+ раз від ціни лістингу. Але в момент лістингу, хтось відкупає.

Є теорії заговору що це самі фонди, які стоять за проектом, і викупать, щоб вся емісія була у них, щоб потім помпанути токен в десятки разів і вже потім розгрузитися об хом’яків.

Ну ось на коінбейзі давали могетки на шару.
І після цього іх можна на аналог днпозиту було покласти.
Але є ньюагс
Податки

От на щедрувпв ти хай еквівалент 10 доларів.
Вони нагенерували сотні транзакцій.
Податковий софт перестає бути безкоштовним після 50 транзакцій і може коштувати і 100 і 500 доларів.
А ти з 10 доларами вже в категорії профі..

А 30 відсотків податку?
І штраф за швидкий продаж?

Как эти инвестиции двигают экономику, в какие производственные мощности это все вкладывается? Какая продукция начинает производиться в результате подобного инвестирования? Можно ли ее как-то пощупать?

Криптовалюты принимаются корпорацией INVIDIA с целью построения и запуска производтсвенных мощностей видеокарт? Или вы просто про спекулятивный рост цен на видеокарты из-за майнинга?

Відбулася блокчейнізація. Напрозоріші стосунки стали можливими у світі шахраїв.

Это не ответ на мой вопрос. Точнее ответ не на мой вопрос а на что-то другое

Прекрассно, может с таким подходом поговрить со стеной — цель будет та же

З розморозкою, всі топові контори давно позакривали блокчейн проекти, а в багатьох їх і не було, а просто надурили рекламодавців. Бо ця технологія нікому взагалі не потрібна з технічної точки зору. Лише оригінальний біткоїн (без калічного лайтнінгу) отримував реальну користь від блокчейну, але не маючи законного застосування давно вже не актуальний для публіки, що не ганяє сірий кеш між державами.

1. «всі топові» це які?
2. Чим лайтінг поганий?
3. А що актуально тепер?
P.S.
Взагалі мій алгоритм чудово торгує й золотом чи акціями, була б волатильність.

IBM, Maersk, ASX, DTCC, BNP Paribas, CitiGroup, та інші. Компанії що примали токени як засіб оплати теж це згорнули, як Steam, Tesla і т.д.

Лайтнінг це по перше калічна архітектура, де кожен учасник повинен відкрити канал до кожного іншого з ким він буде проводити транзакції, а далі така система повинна в реальному часі вирішувати таку NP-Hard задачу тисячі раз в секунду. Оскільки це абсурд, то вони придумали посередників. Фактично посередник виписує тобі фантіки в обмін на лок біткоїнів і ними можна обмінюватись поза блочейном значно швидше. Тобто токенбро створили косу криву копію банків, взявши тільки негативні аспекти. Від банків взяли посередництво, але без жодного контролю чи гарантій, а від блокчейну тормознутість, бо вся ця історія все одно потребує записувати дані в Л1. Просто щоб створити кожній людині гаманець в Л2 потрібно 15-20 років чи щось таке. І ще тільки на створення, ніби далі ніхто не потребуватиме інших транзакцій.

Ніщо не актуально для легального користування. Для обходу законів це все класно працює звісно.

Ну як мінімум створюються робочі місця у крипто стартапах. Це раз
Народ заробляє на біржах і витрачає ці гроші на свої потреби. Це два
Крипта вже серьйозний конкурент традиційним банкам. Це три.

Еще раз — где призводственные линии как результат вложений в крипту? Я их не вижу а вижу только прожигание невосполнимых ресурсов на пузырь. Все что вы описали — это замыкание крипты на крипту, так что крипта по прежнему не про реальный мир а вещь в себе, симулякр

Ага, підтвердиш свої слова коли один біточок буде коштувати пару сот тисяч?

Да хоть миллион. Где воплощщение этих инвестиций в основных фондах, где овеществление капиталла? Их нет

Вы меряете удава попугаями, только и всего

Для чого? Топ криптовалют це просто альтернатива безпечного золота.

Я давно так не ржал) Гда будет ваш биткоин когда кризис грянет по настоящщему, да так что ценность фиата будет под вопросом? (хотя он обеспечен экономикми государств)?

Покупайте золото ей богу — сохраните накопления

Залежно яка криза, якщо пропаде на роки інтернет то так, навряд чи і золото тоді врятує.

золото как раз спасет. Самое стабильное средство обмена. Но лучше конечно влоиться что-то более практичное, например в землю

Доречі. А що таке твоє право на власність землею? Чи не «пузир» це в твоїх категоріях. Фактично земля твоя бо держава у якій ти живеш каже що вона твоя. Але можуть прийти окупанти або ліві, які скажуть що земля більше не твоя.

Золото в принципі себе поводить як біткоїни так що воно рівнозначне. Бо чому золото є золотом? Бо люди колись домовились що цей метал не поганий для обміну.
Але яка у нього цінність у Ваших категоріях? Золото використовують для прикрас, але лише тому що воно дороге. Якби срібло було дорожче золото то б чіткі пацики носили б кілограмові срібні цепки. Ще трохи золота використовують у електроніці, але насправді це така мала доля, що на неї не сильно можна зважати.
Тобто у твоїх категоріях золото та земля це такий же пустий пузир як і крипта.

Але насправді все трохи складніше. І лежить ця проблематика у визначенні права власності та цінності які є дуже відносними поняттями

Якби срібло було дорожче золото то б чіткі пацики носили б кілограмові срібні цепки.

Ні, золото об’єктивно гарніше за срібло, та його менше.
Згоден, що біткойн це дигитальне золото. Та його складніше конфіскувати, але більшість зберігає його на усіляких біржах, тобто не користується цією його перевагою. Але у разі зберігання з приватним ключом є можливість його втратити і нема інстітуту, який допоможе; також у випадку якогось форс-мажору з летальним ісходом нема механізму трансфера біткойнів офіційним спадкоємцям.

Ну якщо золото десь на городі закопати то також без шансів його трансферити.
А так є у мене знайомий із не маленьким крипто капіталом. Його фраза для відновлення приватного ключа розпечатана та підшита до заповіту лежить у відомій юридичній конторі.
Звісно є шанс що ним може скористатись цей адвокат і можливо у суді це буде складно довести, але каже що таким конторам репутація важливіша за гроші

Розділив би він на три частини був би у нього більш безпечний мульти сайн ключ.

А так є у мене знайомий із не маленьким крипто капіталом. Його фраза для відновлення приватного ключа розпечатана та підшита до заповіту лежить у відомій юридичній конторі.

Цікаво, яка частина 40-50-річних вже склала заповіт. Кошти з банка та нерухомість родичи отримають і без заповіта, якщо щось трапиться.

Там одразу спливає епізод з дитинства як батьки сруться за квартиру бабусі. Коли діти подорослішають складу заповіт на якийсь благодійний фонд

Якщо двох дітей, то хату записувати на одного чи 50 на 50? О це питання.

Я написал про золото как про средство накопления а не как про инвестицию. Пока золото или фиат не будет обменяно на строительство доменной печи/закупку сельхоз техники/строительство птицефабрики — это не инвестиция. Так что не надо интерпретировать словно я назвал золото — инвестиций — это был ответ вам на то как сохранить условные сбережиения

Золото и земля не может быть пузырем так оно есть, оно существует. Оно и меет ценность само по себе в отличие от крипты

Тобто те що не матеріальне того не існує?
Ок, якщо твої не матеріальні коментарі не існую то більше не буду витрачати на них свій не матеріальний час.

А що таке твоє право на власність землею

право на землю = вопрос доверия к государству

Будь що питання довіри до держави. Навіть золото.
От тут автор розпинається яке золото круте. А по факту до вторгнення його навіть купити було не можливо в Україні. Або у вигляді ювелірки або чорний ринок. Те що продавали банки то не золото бо тобі на руки злитки ніхто не давав. Та і історія пам’ятає багато випадків коли держава вилучає золото у людей по вигіднім державі цінам.
Крипто продукти vs традиційні цінності це питання або довіри крипто комьюніті або державі. Я довіряю крипто комьюніті та алгоритмам консенсусу. Державі я не довіряю

Надійність інвестицій у золото — це ілюзія, бо купивши банківське золото ти не зможеш продати його як банківське, а тільки як лом.

Банки скуповують, але по такій ціні що як лом продати вигідніше. Коротше ринок максимально не прозорий та зарегульований Чого від нього дехто преться не розумію

Маячня. Я особисто продавав в банк в 2013 як банківське золото по нормальній ціні. Головне упаковку не рвати. А якщо порвав, що теж в мене було, то куплять по ціні за грам як в кілограмовому злитку.
Проблема золота в тому, що як і інші активи воно то роками росте, то роками падає і треба вгадати чи купувати чи продавати. Ось після падіння 2011 року золото відновилось в ціні до такого самого рівня тільки через 10 років

В радянські часи було дешеве золото і його треба було купляти, а не авто чи квартири.

У більш близькі до наших часів часи якби на степуху закупився б біткоінами зараз би ніде не працював і потягував би коктейлі на тропічному острові А не ось це все

Це реклама, дійсність мабуть була б трохи інакшою.

Бо чому золото є золотом?

Бо його мало, це невідновлювальний ресурс з унікальними характеристиками який у сучасному світі використовується для виробництво в космічних технологіях, медицині, електроніці. Ще воно просто красиве :) Також це фізична річ, яка не залежить від того чи буде електрика, комп’ютери, інтернет. Зберігати його можна хоч тисячі років. Є також і інші більш або менш цінні метали.
Що з цих характеристик є у бітка?

Золото і біток на мою думку важко порівняти.
Золото — зарегульований актив дуже довготермінового накопичення (так щоб і у спадок передати). Біток — навпаки спекулятивний (на межі ж шахрайством) інструмент швидкого збагачення/збідніння з горизонтом планування пару місяців.

Також періодично задаю таке питання, щоб зрозуміти чи є якийсь прогрес. Поки що виглядає що ні: всі реально працюючі юзкейси фінансові: грошові переводи, заробіток, спекуляції.
Ще цікаве спостереження, але можливо помилкове: раніше, років п’ять тому, багато активності було в напрямку пошуку різних практичних застосувань блочейну. Зараз таке враження, що всі заспокоїлися, і раді обмежуватись виключно фінансами(:.

Бачу зараз дуже великий потенціал у zkProof протоколах. Дозволяють апрувити твої персональні данні (наприклад чи є тобі 18, чи є ти резидентом тієї чи іншої країни):
1. Навіть без передачі цих персональних даних
2. Зберігаючи данні на пристрої користувача без необхідності їх централізованого зберігання

Тобто флов викглядає десь так
— Є KYC провайдер який підтверджує що ці данні що передав валідні
— kYC провайдер записує у блокчейн пруф (хеш цих даних)
— Ти зберігаєш данні на телефоні і шариш або не шариш за своїм бажанням

Виглядає круто. Якби не всраті регулятори, які такий KYC поки не визнають.

Это тянет максиму на полезную производную. Инвестиции без овеществления, преобразования в материальные заводы пароходы — это не инвестиции, это пузырь

Якісь дивні у Вас погляди як для людини що живе у 21му сторіччі.
А приложухи на Xamarin що пишеш теж нічого не вартий пузир?

Вы путаете теплое с мягким. А именно — технологию с инвестициями. Технология крипты есть и работает, но все что вокруг нее накрутили — это огромный пузырь, и когда он лопнет — кризис 2008 покажется детской шалостью

Так тобі платять ЗП чи ні?
Якщо платять то хтось у цю розробку вложив гроші. Я як можна інвестувати у нематеріальні бульбашки. Ай ай ай.

Мне платят за то что я создаю софт для материально существующщего железа которое будет выполнять полезную работу в отличие от крипты

Все эти криптоинвестиции приведут нас к кризису аналогичному кризису 2008 года но помноженного в 100 раз

Так головне що воно працює, і багато що працює краще традиційних сервісів. Але якось не спішить воно виходити за межі самої крипто-екосистеми. Таке враження що світом керують заржавілі діди.

Взяти той же ondo finance який займається токенізацією real world assets. Наприклад будуть токенізувати акції компаній, що означає що акції будуть лежати у тебе в гаманці а не десь в репозитарії (ну як лежати, не самі акції а права на акції). Ти зможеш передати акції в один клік за 5 секунд кому завгодно відправивши токени акцій на інший гаманець. Зможеш використовувати акції в фінансових інструментах і операціях, купити квартиру за них, взяти кредит використавши їх як задаток. Спробуйте це провернути традиційними інструментами через традиційних брокерів-динозаврів. Я якось намагався акції перекинути з одного брокера на іншого, там стільки паперової роботи, кроків, комісій і часу, що я просто забив. Простіше продати, вивести гроші з одного брокера, закинути на іншого, купити акції через іншого.

Web 3 просто мегазручний. Ті, хто приводить аунтентифікацію через гугл аккаунт як існуючу альтернативу просто ніколи не використовували Web 3.

Ну как минимум не особо актуальное: www.youtube.com/watch?v=rpL6-R4zaKs
Я не фанат автора видео, но за вот это я бы ему нобелевскую премию по истории дал (если бы така существовала). Основной вывод длиной ровно пол минуты — 3:35-4:08.

Не плохое, но применимое только к индустриальному обществу.

индустриальному обществу.

що в принципі є основою сучасного світу. як не дивно але електрика переважно й досі виробляється механізмами спроектованими ще 100-200 років тому.
Питання скоріше наскільки не віртуальна загально прийнята валюта, той самий долар. Але як правильно вже було відзначено, поки його обмінюють на знаряддя виробництва, сировину та товари він буде стійкішим за віртуальні активи.

Какая продукция начинает производиться в результате подобного инвестирования?

Зброя з підсанкційних компонентів всяких людоїдських режимів аятол, кім чен ина, пуйла. Наркотики, дитяча порнографія і інші дуже цікаві речі.

Им нет смысла так заморачиваться — прощще расчитываться в юане

Тим не менш багато санкційних компонентів тією ж рашкою купується саме за крипту — www.google.com/...​leged-russian-arms-dealer

А потім це все летить українцям на голови.

Как средстов обхода всяких запртов и ограничений крипта действительно полезна, согласен. Но тут крипта используется как и задумывалась — как средсто мены, как средство перевода с конвертайией в фиат. Это не можно вполне считать инвестициями, как нельзя считать инвестициями закупку любых товаров с целью немедленного их потребления

Між тим, ведучі біржі потроху виходять з кацапського ринку. Я хз з чим це пов’язано, але тенденція радує

«продають» місцевим прокладкам і роблять ребрендінг

це все і за кеш робиться, заборонити кеш і взагалі гроші, ввести бартер

крипта це лише більше зручний кеш

Це фейк. Давно вже були дослідження. Подавляюча більшість розрахунків в кеші або через відмивання. Доля крипти в цих речах невелика

Як інвестиції в золото рухають економіку? Як інестиції в будь-який store of value на вашу думку взагалі має рухати економіку? Є приклади?

Никак — золото это не инвестиции а попытка сохранить сбережения как и любой store of value

Так а в чому тоді питання? Bitcoin це в першу чергу store of value. Усі його інші властивості виникають лише за умови відповідності sov характеристикам.

Доречі, не до кінця зрозумів

золото это не инвестиции

— значення слова «інвестиції» з вами не погоджується.

Bitcoin це в першу чергу store of value

после того как появилась возможность купить биток за фиат и последующая к нему привязка ваш тезис уже валиден. Сейчас эта привязка крипты к фиат и есть основная причина его ценноти для 95% и такой его популярности среди мамкиных инвесторов

store of value

тут власне питання до частини value
Воно може стати як міліон так і 0 за 1 день.
Довгострокова інвестиція в такий «актив» це м’яко кажучи ризиковано

Те саме можна про Інтернет сказати. Нічого фізичного не виробляє, но якось двигає економіку.

Благодаря интернету тебе не надо передавать месседж голубиной почтой. Это средство связи да еще и воплощщенное в оптоволоконных кабелях и сети маршрутизаторов. В отличии от

Крипта це спосіб передачі цінностей

Крипта це спосіб надійної фіксації подій. Прощавай назавжди, 1984.

после того как появилась возможность купить биток за фиат и последующая к нему привязка ваш тезис уже валиден. Сейчас эта привязка крипты к фиат и есть основная причина его ценноти для 95% и такой его популярности среди мамкиных инвесторов
Как эти инвестиции двигают экономику, в какие производственные мощности это все вкладывается?

Никак, одна из ключевых особенностей постиндустриального капитализма в том, что бабло можно получать из воздуха (иногда оно правда внезапно может в воздухе и раствориться). На (нерегулируемом) рынке того, что нельзя потрогать руками, может надуться или сдуться цена на что угодно, со сторонней помощью или без. Кто-то продает юридические услуги компании своего брата за штуку баксов в час, кто-то консультирует по вопросам diversity-equity-inclusion примерно за ту же сумму, кто-то покупает «картины» типа треугольник Васи Пупкина, кто-то инвестирует в биткоин.

Все это — просто текущщая абстракция, которая в конечном счете все равно опускается на грешную землю. А значит что за проебы всех этих пузыренадуваетелей заплатят простые люди как было с миллионами американцев в 2008-м, лишившихся жилья из-за махинаций инвест-фондов с мусорными активами

Яка продукція починає проізводітся від золота? (ну окрім колєчок брюликів) В які проізводствєнниє мощності воно вкладується?

Электроника? Пан слышал что в военных платах дохрена золота? Да и в гражданских оно тоже есть

точно, саме тому золото росте, із-за електроніки (при тому що частка золота в елетроніці менше 10%), а не тому що історично використовувалося як предмет передачі цінності, навіть тоді, коли срали в дирку при свічках і електроніки взагалі не було

Ще медицина, оптика, космос.
Так там невелика кількість, але і самого золота на планеті не багато.

«Метал входить до складу різних медикаментозних засобів , які необхідні для лікування артритів, злоякісних новоутворень, туберкульозу та інших захворювань.»

в какие производственные мощности это все вкладывается?

В закупку компонентів і обладнання для всіляких шахедів з іскандерами, наприклад. В вивід капіталів з Китаю шляхом скупки електроенергії на майнінг тераватт-годинами. В роздрібну торгівлю наркотиками. В ще тисячі застосувань.
Те, що економіка навколо крипти в значній мірі чорна, зовсім не відміняє її реальності.

Выше писал — Это все не инвестиции а товарообмен

Друкування паперових грошей, обслуговування ККМ і банкоматів, інкассація, утримання мільйонів банківських співробітників і приміщень теж коштує грошей, до одиниць відсотків від всього об’єму розрахунків. Але ніхто не називає це несправжньою економікою.
Можливо малось на увазі «реальний сектор економіки», тоді так, криптовалюти тут відіграють невелику роль, але будемо чесні, у розвинутих країнах до нього в принципі зараз відноситься меншість населення.

Да, имелся ввиду именно ральный сектор. Существующщие фнансовые механизмы также подвержены махинациям, я не отрицаю — это как раз и было причиной кризиса 2008.

Дитяче порно, людський трафік, зброя, та інші товари чорного ринку.
Тільки не починає вироблятися, а вже набуло ліквідності через високий об’єм торгівлі.

Выше писал — Это все не инвестиции а товарообмен

Торгові стратегії якогось трейдера це його карти. Чи повинен він їх ще комусь відкривати?

Кріпто трейдінг це як турнір у техаській холдем покер — сідають за стіл багатенько, а з грошима залишається лише троє.

Власник біржі, його боти та людина з потрібними зв’язками.

Як вам така стратегія інвестування через криптотрейдинг:
1. Заливаємо на Бінансе скільки не шкода, наприклад 10к.
2. Поповнюємо місячно цей рахунок на 5% від доходу (робота+криптодохід)
3. В Бінасе запускаємо якийсь алгоритм трейдингу який дає в середньму +10% на місяць з можливим просідання −5%.
4. Знімаємо щомісяця профіт з трейдингу в фіаті, якщо втрати то відповідно нічого не знімаємо. Звичайно під профітом маємо на уваізі надлишок без врахування 5% поповнення в пункі 2.

Якщо такий розумний, то чого такий бідний © не спрацює

Коли все падає, ніякі алгоритми не допоможуть. А коли все росте, вони не потрібні.

Коли все падає, алгоритм повинен передбачити і тримати все в фіаті, або використовувати коливання, воно ж не монотонно падає. При рості теж алгоритм повинен випереджувати ріст використовуючи коливання курсу.

Залізний план, залишились дрібниці — знайти такий алгоритм який би генерував хоча б кілька відсотків в місяць, не говорячи вже 10%

Кілька місяців тому звичайнісінький, тупий, і пасивний simple earn генерував мені там приблизно 25% поки грьобані хомячки не набігли, а на ОКХ вопще 40% було.

Чого? Там так і раніше було. Відсотки стрибають чи не кожної хвилини. Все одно це безпечніше і вигідніше чим тримати валюту на депозиті в бану. Звісно, не критичні суми, і розмазати по кількох точках.

Ну воно недовго і протрималося. Зараз 8%

Ну у мене під 50-100% фармиться в різних протоколах, але що толку якщо це на місяці, максимум рік, до кінця бул рану. А треба щоб було стабільно на протязі 10 років.

щоб було стабільно на протязі 10 років

Знайдете — не забудьте поділитися ))

Це зараз поки бул маркет, через 1-2 роки скажеш які там відсотки

Звичайно під профітом маємо на уваізі надлишок

Який буде податок?
Може вийти так що з урахуванням всіх ризиків це буде +/- як депозит в банку.

До речі, зараз, на цьому падінні біткоіна у прірву — існую у стані 50 на 50 — тобто 50% usdt 50% btc. Дуже непогано себе почуваю — ніяких стресів чи клопоту. Хоча алгоритм можна ще трохи оптімізувати.

До речі, зараз, на цьому падінні біткоіна у прірву

Скільки там на холді за останній тиждень заробив? :)

існую у стані 50 на 50 — тобто 50% usdt 50% btc. Дуже непогано себе почуваю

Не бачу логіки, кожну секунду, в тебе стає менше баксів.

Вийшов зовсім. Дивлюся на 200 МА (але чогось на хвилинному таймфреймі)

Якщо він поклав і біток і ЮСДТ на депозит(earn) на бінансі або навіть застейкав його на якісь цікаві умови, то дуже навіть робоча стратегія.
Особливо враховуючи те, що на ЮСДТ зараз дають 12% ( на днях взагалі 18% було ) річних, а курс 1 до 1 із $. Ніхто більше ніде не дасть такі відсотки на доларовий депозит. Ще й депозит, який ти в будь-який момент можеш зняти або поповнити.
Депозит в USDT в поточному моменті взагалі виглядає як найкраща інвестиція в порівнянні дохід/ризик.

На біток на депозит там смішні відсотки 0.32% річних, але його і не для депозиту купують.

Особливо враховуючи те, що на ЮСДТ зараз дають 12% ( на днях взагалі 18% було )

Не зовсім розумію сенсу, комусь платити такі відсотки. Як їх відробляти? Виглядає, як скам.

Не зовсім розумію сенсу, комусь платити такі відсотки. Як їх відробляти?

По-перше, там відсоток на депозит змінюється буквально щодня, наприклад, сьогодні вже 10,61%.
По-друге, вони, наскільки розумію, дають в борг трейдерам аби ті працювали з більшим плечем і потім повертали з відсотками.

Виглядає, як скам.

Залежить, що вважати скамом %)
Якщо віриш у крипту і той факт, що найбільша біржа не рухне одним днем, то в принципі скаму нема.
Якщо віриш, що будеш 30 років відкладати в інтернет-гаманець на криптобіржі, то так, звісно скам бо навряд конкретно Бінанс проживе ще хоча б 10+ років.

для того, щоб дати трейдерам плече — немає потреби десь щось позичати.

Якщо більшість трейдерів такі, що зливають депо в 0, тоді так, біржа може не позичати 🫠
Але я не розумію, як можна обійтися без залучення коштів ззовні, коли ваші трейдери торгують переважно в +.

все працює зовсім не так.

плече дається не від балди, а до внесеного трейдером забезпечення.
наприклад, на депозит в 1000 баксів дається плече 1:10
відповідно, трейдер може оперувати в десятеро більшою сумою,
але якщо його збиток досягає суми його забезпечення (тобто в нього з 10 тисяч лишається 9 тисяч) — його позиції примусово закриваються і до побачення.

нормальний брокер не виступає стороно угод, а виводить позиції трейдерів на біржу.
коли один трейдер працює в плюс, то на нього припадає принаймні декілька, що працюють в мінус, тому що їм всім треба ще оплачувати комісії брокерів.

кухні, що не виводять позиції трейдерів на біржу, але при цьому беруть біржеві курси мають певні ризики, але вони їх «вирішують» шляхом маніпуляцій з котировками, збоями, різкими стрибками курсу, тощо.
та й в них картина зазвичай та ж сама — більшість торгує в мінус то ж комісій мало би вистачати для перекриття випадкових успішних трейдерів.
ну і плече, яке вони зазвичай пропонують, гарно допомагає зливати гроші трейдерам.
матсподівання є від’ємним за рахунок комісії брокера.

Тому тут відповідь така — ніяких плечей.
Тільки спот.

Бо на кредитах більше заробляють

Хтось бере кредити під 20% на купівлю крипти, під час тотального падіння ринку? Ну, ок.

Яке тотальне падіння ринку?) Звичайна корекція на бітку 10%, на альтах 30-40%. Не може ж все безпрестанно рости. Але хомяки в паніці. Розумні докуповуються.
На зростанні відсотки були високі до 20% на usdt, бо тоді вкладались зі стартом булрану, зараз на корекції менше беруть, тому відсотки менше.

Звичайна корекція

Хоч будемо знати, як називається падіння на 30-40%. А минулого разу, то була просто дворічна корекція :)

Розумні докуповуються.

Зараз докуповуватися буде тільки повний ідіот.

Зараз докуповуватися буде тільки повний ідіот.

Перечитайте цей комент через 2-3 роки)

Простежується явна циклічність, при якій кожен наступний пік вище за попередній. Багато «авторитетних людей» в крипті прогнозують курс 100+ при наступному циклу.

Біток це про гру в довгу, постійне докупання і про спробу вгадати найближчий пік та долину.

Простежується явна циклічність, при якій кожен наступний пік вище за попередній. Багато «авторитетних людей» в крипті прогнозують курс 100+ при наступному циклу.

По перше, я не бачу ніякого зростання, тим більше з урахуванням інфляції, з часів минулого циклу. По друге, циклічність є лише тому, що за 2-3 роки у хом’ячків забувається, як вони втратили купу грошей і жадність переважує логіку. А по третє, якщо циклічність є, як ти говориш, то тільки ідіот буде купляти на піку цієї циклічності, коли можна купити на дні.

от тільки долина з кожним циклом також підвищуєтья і нема жодної гарантії, що «падіння» на 20к від поточного піку, що це не чергова долина.

Дякую вам. Без сарказму. Завдяки таким як ви ринок і росте в довгостроці.

Привіт сьогодні. Я той самий «ідіот», який докупився і зловив 20-50% доходності за пару тижнів ;)

Так твій холд вже закінчився? Давай почекаємо півроку і подивимось результат. Бо зараз ти не холдер, а трейдер, якщо вже фіксуєш прибуток.

А що дивитись, куди дивитись? І тут не півроку, це буде тривати скоріш за все десь до 2025, не менше. Я вклал на медвежці певну суму. З ростом x2-3 вивів в usdt цю суму (навіть більше), щоб в разі краху залишитись зі своїм. А монети далі ростуть, тобто в будь якому разі в мене буде прибуток, в самому гіршому сценарію залишусь на 1.3x від вкладеного.
А з цією корекцією я просто зіграв, купив на невелику суму на низу і перепродав зараз, заробив собі на морозиво в моменті.

Там чтобы купить usdt завести на биржу процентов 6 теряется

Там чтобы купить usdt завести на биржу процентов 6 теряется

Ну це може в Україні. З ЄС немає ніяких комісій

Нет есть конвертация usd to usdt

Не розумію, про яку комісію йде мова. Ось я завожу є $1000 на бінанс і купляю на них 999 USDT. $1 іде на комісію бінансу, але це 0.1%.

OK вбиваю в бинанс конвертор 1000 usd получаю что могу купить 959 usdt

OK вбиваю в бинанс конвертор 1000 usd получаю что могу купить 959 usdt

Можливо, це через те, що я завожу EUR. Ось відкрив маркет EUR / USDT, показує 1.0828, тобто, за 1000 EUR я можу купити 1082 USDT, що абсолютно аналогічно офіційному курсу EUR / USD

Дайте скріншот, будь ласка

Читати треба те що мілким шрифтом написано )))
* Сумма указана после вычета комиссии текущего способа оплаты.
Це не обмін, а депозит з карти

Ок как завести и купить с мин потерями

uainvest.com.ua/...​s/uah-to-usdt-methods.png
Самий простий ТГ-Зен-ВБ, там євро в крітпу, а далі вже куди завгодно. Я маю ще декілька своїх шляхів через Туреччину і Грузію.

Навіть не використовуючи нетрадиційні для крутильщіків шляхи, я тягну євро з карти моно на вайтбіт за 0.78%. Далі на любу біржу за 1 юсдт

ЮСДТ зараз дають 12% ( на днях взагалі 18% було ) річних, а курс 1 до 1 із $. Ніхто більше ніде не дасть такі відсотки на доларовий депозит

цікаво хто спонсорує такий атракціон небаченої щедрості?

Вже ніхто. Довбані інфоцигани в своїх сраних титубах розтринділи на увесь світ. Уроди. Стада хом’яків приперлися і АПР вже 2% не більше. Усі переїхали в інші місця.

Ось ви кажете — на історичних даних не можна тренувати модель. Але всі ті боти якими зараз торгують створюють саме історичні дані.

Ось цікаво, що там наторгували боти, поки біткоїн падав з 69k до 10k, чомусь цю інформацію ніхто не викладає :)

За який період? У мене є декілька різних алгоритмів для ведмежого ринку. Всі вони зберігають більше грошей чим HODL. Давай період, я поторгую ними у моделі і покажу тобі результати.
P.S.
Якщо навіть мої любітельскі хобітянські (від слів «є таке хобі програмування») алгоритми щось там збережуть, то що казати про алгоритми більш професійно сконструйованих ботів?

в дуже коротких інтервалах

Fee 0.1%, в дуже коротких інтервалах не поторгуєш, як на мене оптимальні 10m — 1H

етеріум більш вигідний для трейдингу?

хіба вони не в унісон з біткоїном руаються? чи маєте на увазі криптовалюти між собою ?

Я авторегресією ще років 10 тому бавився (ARIMA)
Жодна модель тоді не працювала

Можна робити моделі на правилах, тобто набір умов, якщо виконується — продаємо чи покупаємо. Умова це правило. Відношення багатьох умов можна скласти у таблицу і тоді її заповнити у процессі навчання моделі.
Тобто у мене не нейронна модель, а алгоритмічна, if then else
Я просто відшукую різні влучні комбінації умов у процессі багаторазового тестування моделі.

Ось ви кажете — на історичних даних не можна тренувати модель

Та все можна. Але роблячи бектест не зовсім коректно, дуже легко опинитися в пастці під назвою curve fitting. Схоже, що це саме ваш випадок, оскільки ви так і не дали відповідь на моє питання нижче про крос-валідацію

Я дійсно підбирав умови, щоб виконувалися мої забаганки. І ось у мене склався якійсь набір правил, якій у чомусь співпадає з сучасними системами трейдингу (з не дуже складних)
Взагалі лише реальність може відповісти чи є це гуд такий підбір умов на кривій ціни. Але на неї в мене немає грошей.

немає грошей

Демо акаунти не підходять?

Непогана ідея. Дякую.
P.S.
Хоча взагалі-то мені не вистачає грошей на підтримку обладнання, яке я використовую для проведення всіх цих тестів.

Хоча взагалі-то мені не вистачає грошей на підтримку обладнання, яке я використовую для проведення всіх цих тестів.

Дивись, усі ці біткоїни це для людей, які можуть викинути 2-3k і не особливо помітити. Людям, які економлять, я б не радив сюди лізти.

Ну, я вже заплатив за своє навчання збитками. Тоді все покинув і перейшов на моделювання торгівлі. А ще ось хочу спробувати демо-трейдинг.
Отримані збитки навчають напрочуд гарно. Я б рекомендував кожному розглядати збитки у торгівлі як придбання дуже корисного досвіду.

Всім привіт! У мене новина) Побачив як можна оптимізувати свій алгоритм. Для мене це навіть чудно — бо я вже зробив з 900 36000 — хоча ще не пробував стандартні трендові індікатори чи найсмачніше — кросс-валютний підхід.
Кому цікаво спробувати позмагатися зі мною — скачайте хвилинні графіки за декілька років декількох крипто валют та порівняйте їх між собою.
Зараз здається наче стою на полі де закопано золото, але не зважаючи на мапу, прибиту на стовпчику, та вказівну долонь із написом «gold here», ямки досить не глибокі — наче шукачи скарбів просто не повірили, трохи поколупалися у землі та пішли собі геть.
І тепер все це золото — моє!

Всім привіт! У мене новина) Побачив як можна оптимізувати свій алгоритм. Для мене це навіть чудно — бо я вже зробив з 900 36000

Ти краще пиши, скільки реальних грошей зробив :)

Яка різниця, податкова вже на цифрі 36к пішла готувати тазик із кип’ятком щоб цього гуся пощіпати :-)

Ніт, у мене все легально. Я ж поки що тільки моделюю у eclipse на своєму компьютері. Якщо знайду партнера з великими грошима — оформлю ФОП, бухгалтерію, половину рідній державі за захист та притулок.

Це був сарказм такий

оформлю ФОП

Розчарую тебе, але не існує законного способу вивести крипту на ФОП
Продаж кріпти можеш декларувати тільки як фізична особа у річній декларації із податком 18+1.5%. Причому слід зазначити що податок платиться за усю сумму отриману від продажу криптовалюти, а не різницю між купівлею та продажем

Поки я знайду спосора, такий закон придумають і примуть у трьох читаннях.

Ви не полі де золото, а на мінному полі. На бичому ринку не тяжко заробити. Цікаво скільки у вас залишиться коштів, як тренд зміниться.

Саме це і є моя крамола — мій алгоритм зарабатує на ведмежці.

Чи не стає біткоін колекційною рідкістю? Дивиться — його вже мало, стане ще менше. І це — перша крипто монета. Крипто монета Сатоші. Тобто — я не здивуюся коли навіть 1 сатоші у холодному гаманці можна буде вважати чимось незвичним та вражаючим. І подарунок одного сатоші буде чимось особливим та тим що запам ятають. Холодний гаманець таке собі оздоблення для маленької цифрової частинки біткоіна.
Тобто тут вже не йде мова про якусь там біржову ціну. Тут вже буде йти мова про колекційну, аукціонну вартість навіть 1-2-5-10-100 сатоші. Декілька сатоші зашиті на якомусь чіпові і готовий електроний ключ що щось там відмикає.
Ось тільки чи є можливість підписати кожен сатоші так, щоб завжди знайти його власника...
Луковиці тюльпанів це гарно, але цінні папери на десь існуючі луковиці тюльпанів це вже гарніше, а ще гарніше якісь залогові бумаги під ці цінні папери.
Тюльпани пропадають, але й сатоші теж! Дуже важко зберігати ваші сатоші. Потрібно зберігати секретний кей і перевіряти чи кей підходить. І до речі — холодний гаманець це не дуже надійне сховище. Ентропія буде в захваті від ваших сатоші.

Чи не стає біткоін колекційною рідкістю?

Ні, це цінні активи.
У поняття коллекційної рідкості входить зовсім інше і ціноутворення там геть інше. І його не можна назвати ринковим бо попит сильно залежить від локації, сезону, бажання коллекціонерів купувати, розміщення галактик та зірок на небі ...
Із світу крипти до коллекційної рідкості ближче усього NFT.

Начебто із біткоіна вже можна зробити NFT.
Якщо з паперу робять поштові марки, то якщо біткоін як сургуч, топідписаний сатоші стане відбитком гербової печатки.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

68k, новий максимум, і це до халвінга

До речі, мені тут наснилося, що біткоін досягне 72000

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Про свічки — теж цікаво. Бувають внутрішні — поглинуті і ті, що поглинають. Якщо враховувати це, коли формуємо графік ціни іншу картину можна побачити. І відповідно — запропонувати дещо другий алгоритм обчислення необхідних результатів. Якби ще не було так лячно вести торгівлю великими об ємами на централізованих біржах...

Да бросьте ви цю хрінь. Технічний аналіз не працює, це спроба знайти якісь паттерни в рандомі. Навіть якось потролили «експердів», підсунули їм на аналіз реальний рандом, так нічо — й там патерни познаходили, індікатори там всякі, фігури, все ж очевидно.

Процитую:

Top lesson from decades of quant R&D:
When testing results in a very successful strategy, ask yourself the simple question, what’s the chance that I found this unique edge when so many other smart people are relentlessly searching for the same?
And then figure out its big flaw.

Я чомусь майже впевнений що ви в своїх тестах не враховуєте комісію біржі.

Арбітраж не працює теж. Точніше він працює, просто ніша зайнята, коли ви знайдете можливість — їй вже хтось скористався. Успішні алгоритми нічим не відрізняються від HODL — працюють лише якийсь час, потрібно везіння, треба вміти вчасно вийти.

Ви мабуть будете сміятися, але остання версія алгоритму видала 4xHODL (з 2017 до кінця 2023 року)

=================  BEGINNING profit_x388 =================
Wallet before: 
usdt=900.0(900)
crypto=0(0.20887)
priceCryptoInUsdt=4308.83
First candel: O: 4261.48,  H: 4313.62,  L: 4261.32,  C: 4308.83, UnixTime: 1502942400000, sTime: 2017-08-17 04:00:00

O: 4330.29,  H: 4345.45,  L: 4309.37,  C: 4324.35, UnixTime: 1502949600000, sTime: 2017-08-17 06:00:00
action=1 qty=0.208123764265 sum=900
WE  BUY 0.208123764265 the PRICE 4324.35
Wallet after: 

usdt=-1.8(898.2)
crypto=0.20812(0.20771)
priceCryptoInUsdt=4324.35
//.....
--- TOP SECRET ALGORITHM COMPUTATION ---
//.....
=================  FINISHED x388 =========================
Price now: 41354.67 Fri Jan 19 00:00:00 EET 2024 2024
Wallet before: 
usdt=900.0(900.0)
crypto=0.0(0.2088734064699698)
price=4308.83
Real profit=28247.655753427433
buyCounter=4
sellCounter=378
Wallet after: 
usdt=-22.609339033113695(29147.65575)
crypto=0.70537(0.70482)
priceCryptoInUsdt=41354.67
Usdt by price 16000:11263.280295181567
Usdt by price 65000:45826.31729996402

За умови гідного до мене відношення як до вправного R&D розробника, я готовий розповісти цей секрет всім бажаючим. Або не розповісти — якщо це буде треба, бо коли Тесла відкрив електромобіль нафто газові компанії...
P.S.
У цьому невеличкому відривку логів usdt=-1.8 якраз і є комісія біржі на придбання біткоіна.
остання версія алгоритму видала 4xHODL (з 2017 до кінця 2023 року)

Ви впевнені, що ваш результат це не overfitting під історичні дані? Як проводите крос-валідацію під час розробки стратегії?

Ну, зараз я намагаюся перевірити алгоритм на крипто булл маркеті, що починається.
Начебто діє, але не вистачає коштів для більш детальних досліджень.
А якщо немає достатнього/необхідного фінансування — не буде й вражаючих результатів. Чи інформації про ці вражаючі результати. Хоча тут я збрехав — бо логи ж перед вами.

Так а навіщо вам витрачати реальні гроші? Просто забийте в ваш алгоритм, що ви щойно купили btc на 100к$ і дивіться на реальному графіку куди це вас заведе.
Та і взагалі, якщо алгоритм вам дає заробити 2$ з 1$, то так само заробите двісті мільйонів зі ста мільйонів, хіба ні?

Непогано придумали. Ось зараз якраз цікава ситуація на ринку. Подивимося.

А якщо дії алгоритму вплинуть на поведінку людей або інших алгоритмів?

Весь час про це думаю. Начебто схема 50/50 більш менш стабільна. 51/49 купіть трохи більш волатильної, 49/51 продайте трохи більш волатильної.
Ну а ще є ідея використовувати МА щоб відшукати дно, але... там свої підводні каменюки.

А якщо дії алгоритму вплинуть на поведінку людей або інших алгоритмів?

А ось таке, алгоритм передбачає? :)

Сьогодні, якийсь трейдер, побачивши падіння, обісрав штанці і побіг продавати 400 біткоїнів. Але, так, як він мамкін трейдер, то робив це на невеликій біржі. В результаті, ціна біткоїна впала там до 8.5k ненадовго. Скільки мільйонів він втратив, і чи він ще живий, невідомо. З іншої сторони, хтось знатно прикупив.

У тебе грошей багато? Змоделюй на мейнфреймі.

Зробив третій алгоритм — у ньому є цікаве рішення... У людей, наприклад, давно не використовувана інформація має властивість забуватися. Як повітряна кулька — надмешь її — велика, а згодом вже трохи менша.
А чи так у наших ШІ?

Взагалі-то, просто додав поведінку полос Болінджера

Взагалі, для такого глобального тренда як у біткоіна — росте й росте — дуже простий алгоритм постійно потроху докупляти (раз на тиждень чи два рази на тиждень) і не продавати майже ніколи — тільки у разі потреби грошей.

росте й росте

Він був по 17, потім по 4, потім по 69, потім по 10, зараз 60. Де тут зростання? За три останні роки 0% зростання.

не продавати майже ніколи — тільки у разі потреби грошей

Це просто геніальна інвестиція. А який сенс його купляти тоді, щоб не продавати ніколи? :)
І я даю гарантію, гроші знадобляться саме тоді, коли він буде по 10.

А якщо я тобі скажу, що щойно обчислив на історичних даних біткоіна, як із 900 зробити 26809 зробивши 3 покупки та 197 продаж?
Що до верхнього алгоритму — де «докуповувати» — теж щойно перевірив — ти правий — слабий алгоритм.
P.S.
Дані брав за 6 років. З 2017 до 2024.

Скаже- шо історичні дані нічого не гарантують. Тим паче на такому короткому проміжку. Тим паче для такого високоволатильного ринку.

із 900 зробити 26809
З 2017 до 2024.

Головне не забувайте робити поправку на те, що якщо просто купити бітка на 900$ по 3к$ в 2017 (він того року коштував від 1к до 20к) і, без зайвих рухів, продати сьогодні по 62к$, то на виході буде 18600 🤷‍♂️

Ну, я рахував на кінець 2023 а тоді бтс коштував 43000. Тобто прийдется оті 26000 помножити на 1.45 тобто 37700.
Втім це не чесно. Давайте ось: на початок 2021 коштував 29000, і 900 перетворюється на 3677 на дату 21 лютого:

Price now: 52300.48 Wed Feb 21 01:57:00 EET 2024 2024
Wallet before: 
usdt=450.0(900.0)
crypto=0.015537783400537124(450.0)
price=28961.66
Was maxProfit=0.0
Min profit = 0.0
Real profit=2777.9968463364685
buyCounter=3
sellCounter=489
Wallet after: 
usdt=-4.7289645454815314(3677.99685)
crypto=0.07041(0.07032)
priceCryptoInUsdt=52300.48
Usdt by price 16000:1121.9072149716317
Usdt by price 65000:4572.2305147427915
Він був по 17, потім по 4, потім по 69, потім по 10, зараз 60. Де тут зростання? За три останні роки 0% зростання.

Відкрий графік, зроби зум аут щоб побачити хоча б 10-річний період, промий очі

Ти розглядаєш самий невдалий випадок коли хомяк купив біткойн за ті 4 години в 2021 році коли була свічка на 69к. А всі інші варіанти, всі інші багаторічні періоди, коли люди купували по 20к, по 10к, по 3к, по 1к — відкидаєш.

вангую у травні провал до 20к ))

Мій алгоритм тоді буде купувати, на ті гроші, які він зараз отримує від постійних продаж (з певним інтервалом) зовсім невеличкої кількості btc — фактично — мінімально дозволеної на біржі.

20к навряд чи, але якась корекція на 20% має десь бути перед халвінгом

Буде навіть багато корекцій — і ось я думаю: якщо продавати вершечки зелених дених свічок чи можна буде накопити стільки usdt щоб на корекції відкупити назад весь біткоін?

поки ви чекаєте по 100, крпуняк таким хомякам ждунам активно продає.

Хтось Рафа передивися )

Біткойн не в моді у хомяків, хомяки альткойни купують, мемкойни. А біткойн вже більше для великих дядьок, до яких тепер ще й фонди з ETF добавились.

Я чекав цієї теми. Люди не цікавились криптою, коли можна було скуповувати на дні. Тільки вона досягла минулого хаю, одразу — так, треба брати ))

Ну так добре, так хаї і пробиваються.

Якщо на графіку формується велетенська чашка з ручкою 100к буде

ручка з лівого боку? (дивлюсь на 5-річний графік)

Якщо ціна піде у боковик і якійсь час там протримається то матимемо й ручку. Це гуру Джеймс побачив.

Ось геніальний алгоритм — 50% usdc 50% btc
Коли btc зростає настільки, що:
btc*price > usdc — minSum
треба продати btc на minSum/2
Відповідно, коли btc падає треба minSum/2 купити

х*йова стратегія )

запустив симуляцію (написав скрипт для симуляції ребалансування різних пар і портфоліо при певних параметрах):

1. Якщо вкласти 50к в btc і 50к в usdc на початку 2020 і ребалансувати коли баланс зміщується на 10%, у тебе зараз би було трохи більше 300к

2. Якщо вкласти 50к в btc і 50к в usdc на початку 2020 і ребалансувати коли баланс зміщується на 20%, у тебе зараз би було трохи більше 350к

3. Якщо просто купити btc на 100к і ходлити, у тебе було б порядка 850к

Ви праві — HODL так просто не перемагається, але у в цій найпростішій (що я розрахував теж — на історичних даних бінанс) стратегії є важлива річ: немає хвилювання, немає безсоних ночей трейдера, а є простий собі і постійний приріст статків. До того ж більший ніж проценти на депозит у банку.

немає хвилювання, немає безсоних ночей трейдера, а є простий собі і постійний приріст статків

Та HODL так і працює) 2021 року на хаях закупився, потім альти на хаях закупив, потім пару раз скаманули, потім пару раз сам скаманувся, потім на фьючах трохи гівна поїв. Потім просто почав по 500 баксів на тиждень купувати біточок по ринку, і з −60% від загальних «інвестицій» в крипту, зараз маю +10%. А якби не був лошарою і робив так як казали колеги, а саме «акумулюй біток, можеш ще трохи ефіру», мав би +200% (саме стільки зараз маю чисто у бітку). При чому коли займався акумуляцією то взагалі ні за що не хвилювався :) З акціями ± те ж саме, за півтора року перші +100% є.

А з інвестуванням в акції самостійно розбирались чи на якихось ресурсах/курсах? Цікавить ця тема для диверсифікації)

Дивився «Сімейний Бюджет» на ютубі, але там ну дуууже консервативно все, хоча багато фундаментальної інформації котра просто вставляє розум на місце, щоб в голові було не тільки «хайпує — купуй». Але все ж там рекомендують тільки топові ETF, щоб на 20 років вперед. А якщо хочеться щось мати на дистанції в 3-5 років, то треба самому думати що брати. Але у мене портфель майже весь технологічний і я просто купував «по наітію» всілякі META, NVDA, AAPL, і тд, якраз тоді коли вони найменше коштували півтора роки тому) Зараз поки не купую, бо біток більш перспективний, може буду переливатись як зафіксуюсь, а може й просто куплю вже квартиру й не буду страждати від раклячих ремонтів лендлордів :))))

Гарне у вас «наітіє», дякую за розлогу відповідь))

Насправді якщо просто хочеться диверсифікуватись, і вам буде досить консервативного підходу, то я б з крипти не йшов, бо вже десь 4-5 місяців на бінансі/bybit тримаю flexible deposit в USDT, і мінімальний відсоток там був 5% річних, зараз взагалі 25%. Лок-період відсутній, ліміти мільйонні, безпека досить висока, тож як варіант досить непогано :) Бо воно вже давно таке є, а я ото тільки нещодавно для себе відкрив. Може й вам підійде таке. Ще є українська біржка WhiteBIT, там взагалі можна й біток під 18% річних покласти, але з блокуванням суми, тож це на ваш страх і ризик :) Але наче 4-5 років вони вже на ринку й не було відвертих казусів

Ще є українська біржка WhiteBIT
біток під 18%

понці 99%. Тримайтеся подалі від цієї біржі.

Але наче 4-5 років вони вже на ринку й не було відвертих казусів

4-5 років це ще не показник. Ассети WhiteBIT на 90% в WBT. Бітка на балансі всього на $20MM, а ETH на $2.5MM. Не розумію, якими коштами вони покриватимуть зобов’язання.

Вже нема того APR як місяць тому на юсдт. Ідіоти по усіх помийках розтрубили шо тут мільйони з неба падають, свора хомяків набігла, усе різко просіло. На ОКХ вже вопще до 5% впало, бінанс за рахунок більших об’ємів ще тримажться на рівні 10-15%, ну вайтбіт цікавий тільки фіксованими, але як вірно написали — стрьомно там тримати більше 5-10к. Я цю біржу виключно як транзит використовую шоб тягнути з українських карток. І софт їхній глючний бісить просто

Ідіоти по усіх помийках розтрубили шо тут мільйони з неба падають, свора хомяків набігла

Там APR трохи не на цьому зав’язаний, якщо що :)
Вайтбіт все ж ріл понці, бо я напряму людей запитував «звідкіля такий відсоток», і отримав у відповідь «це під NDA» :)

Ну я ж не буквально )) Як приклад для широких мас ))

Вайтбіт все ж ріл понці

Сто пудово)) Але наразі, вони придбали payunicard, що є повністю грузинським. Тепер зв’язка з грузинськими банками працює «на ура», з ТВС або БОГ фіат залітає під 0.2% на ВБ, а потім далі в більш надійні місця ))

HODL так просто не перемагається, але у в цій найпростішій (що я розрахував теж — на історичних даних бінанс) стратегії є важлива річ: немає хвилювання, немає безсоних ночей трейдера, а є простий собі і постійний приріст статків.

От тільки холдери чомусь стають активні на форумі тільки в ті декілька місяців на пару років, коли крипта росте. Дивина.

Так це не вони стають, це всі інші стають і свторюють топіки. Те саме і з акціями. Про що писати роками, якщо ти просто регулярно добираєш? )

А ви знайшли торгову стратегію перевершити HODL?

А ви знайшли торгову стратегію перевершити HODL?

Звичайно, купив, коли впало, продав коли виросло

Як сильно має впасти, щоб починати купувати? І як сильно вирости, щоб продавати? 🙂
Зараз, наприклад, продавати біток чи ні?

Як сильно має впасти, щоб починати купувати? І як сильно вирости, щоб продавати? 🙂

Треба розуміти настрої жадібних людей і розуміти навіщо потрібні ті чи інші альткоіни, це приходить через досвід.

Зараз, наприклад, продавати біток чи ні?

Я не особливо слідкую за бітком, купляю і продаю солану, вже досить давно. Вчора купив по 109, сьогодні продав по 130. Поки не купляю більше.

HODL

Холд, це найбільш ідіотська стратегія. Вона підходить тільки тим в кого і так є мільйони, і крипта їм, як іграшка додаткова. Скільки ти зібрався холдити, рік, два, три? Де гарантія, що твій холд, в результаті, взагалі в мінус не піде через 10 років?

Якщо 30 відсотків аід навару тільки податки,
Порахуй

Це як? купив, по 16, виросло до 20, продав. Виросло до 30, потім до 40, зараз вже 60. Як визначити той момент що пора, особливо в крипті? Я раз так shopify купив, убивцю Амазона. Купив по 80-90, виросло до 200, продав частину, виросло до 300, продав решту, а він продовжив ріст і за пів року виріс до 1000+, потім знову упав до 200-300 коли я продавав.

Я особисто буду орієнтуватися на 2х від попереднього ATH по біткойну, десь 3-4х від попереднього ATH по ефіру. Тоді можна буде продавати і чекати медведів.

То панове з ФОМО активні стають, а холдери просто заходять в цікаву їм тему, яка раптом стала активною.

А ще можлива оптимізація — коли ми не ребалансуємо , аж доки не перетне 200 МА Дей

Шановний, з якої ціни ви взяли період? Коли btc був по 20к? Ну так звісно HODL тут переможе. Стратегія повинна працювати на різних проміжках часу, не лише на ідеальних обраних. Наприклад якщо взяти період з кінця 2021, коли btc коштував 65к то

Якщо просто купити btc на 100к і ходлити

то взагалі ні чого не заробив би

А прочитати і зрозуміти контекст коментаря слабо?

В лонг по eth (reth) вже 3 роки, намагаюсь тримати менше 10%, побачимо чи вдасться цього циклу

Купив вчора ввечері, вранці продав, заробив $200, піду бухати.

мировая закулиса решила что хомячки поднакопили жирку и пришло время для липоскации
может и 100к+ будет в краткий период пару-тройку суток, чтобы побольше хомячков успели закупаться на хаях. потом опять вниз до 20к-30к на пару лет

Не розумію, що ви в тій крипті знайшли. Купили б, наприклад, акції META в жоватні 2023 — вже зараз мали б x4

акції META в жоватні 2023 — вже зараз мали б x4

В жовтні 2023 це було навколо 300, зараз менше 500

Ну наприклад WorldCoin Альтмана х3 за місяць
coinmarketcap.com/...​currencies/worldcoin-org

А взагалі, одне іншому не заважає. У мене акції/крипта 50/50, хоча вже 40/60 із-за того що крипта росте швидше.

Ну наприклад WorldCoin Альтмана х3 за місяць

Ахах, заднім числом всі розумні. А ти скільки купив WorldCoin Альтмана місяць тому? :)

Місяць тому нічого, а ось кілька місяців тому в районі $1.5-2 достатньо. Просто один із небагатьох способів (ризикований правда) получити exposure в Альтмана і openai.

Ось ще один AI проект, ще більш ризикований, куди інвестував Альтман, жаль що тільки на днях про нього взнав:
coinmarketcap.com/currencies/arkham

По ідеї взлетить коли регулятори візьмуть крипту під контроль, почнуть трусити гаманці а деанімізувати власників. Але поки летить на хайпі самого АІ.

100к не цього року.
Особисто я чекаю пік 75к в Березні-Квітні.

Уже $62000(:.
Але чи з’явилися на блокчейні якісь проекти практичні, чи це все виключно грошові перекази і спекуляції?

Грошові перекази та спекуляції не практичні кейси?
Блокчейн дуже популярний там де держава підараси
Ключові кейси:
— Увесь LATAM та можливо Турція через високу інфляцію та валютні обмеження
— Китай — через заборону виводу капіталу.
-ЄС — через високі комісії на ризиковані операції та жорстку монополію банків і регуляцію
— Скоро Україна через ризики блокування рахунків чоловікам
Що ще потрібно? Блокчейн фінансовий інструмент і крапка. Дивно ж чекати від банків що вони почнуть готувати піцу

Грошові перекази та спекуляції не практичні кейси?

Так, згоден, формулювання в мене невдале було. Мав на увазі практичні кейси крім цих.

Існують різні DAO, DFI — це все не про перекази, та спекуляції, а про управління активами. Наприклад стартапи фінансують через DAO. Я брав участь у хакатоні де розділяли призи через смарт контракт та підтверджували свою участь у хакатоні через стейкінг певної кількості ефіру (щоб банально відсіяти тих, хто зарегався по приколу)
Всеодно все так чи інакше крутиться у фінтех сферах. Бо блокчейн це фінтех тулза

плюс:
— defi, всякі лендінги, де ти під залог крипти береж долари під 3-10% річних
— web 3.0 який ще не получив адопшн за межами екосистеми самої крипти, но наскільки це, блін, зручніше ніж веб 2.0
— nft і токенізація матеріальних активів, яке також крута технологія з великим майбутнім, но ще не получила адопшина, натомість дебільні NFT колекції з дебільними картинками підпортили репутацію

NFT про коллекціювання.
Те що виплили дибільні картинки якраз показує що собою являє ринок коллекціонування. Як чувак який в темі класичного коллекціонування можу запевнити що там теж саме. Тому буде і далі та ж фігня.
А матеріальні активи токенізувати не обов’язково через NFT (маю на увазі саме ті стандарти що придумали для NFT, думаю для токенізації чогось типу будинків з’явиться щось інше)

Турція через високу інфляцію та валютні обмеження

Інфляція — так, але при наявності трбінанс, операції з кріптою в рази простіші і прозоріші, при правльно обраному моменті, просто вивід гривні в юсдт через ліру буває навіть в плюс. Рідко правда )) зазвичай десь при своїх, але хоча б %% в нуль і сквозний курс адекватний ))

Звісно зʼявляться, але тоді той же ETH вже буде коштувати не 3К як сьогодні ) Зараз це все ще можливості увійти в сід раунди за шаровими цінами ) От 13 березня новий хардфорк ETH, який ще більше здешевить транзакції та збільшить пропускну здатність, а отже ще більше простору для нових застосувань, а там вже влітку eth spot etf ) І кількість eth тільки зменшується

Ось один максимально практичний український проект: agroglorytime.io

Підписатись на коментарі