Робота через b2b у Польщі — прошу порад від тих, хто так працює
Вітаю
Компанія з ЄС пропонує роботу за b2b контрактом через deel. Умова — робота з однієї з країн ЄС (зараз живу поза ЄС).
Перечитавши купу топіків на dou, як найпростіший варіант вибрав Польщу, оскільки там можна відкрити ФОПа, навіть не звертаючись за тимчасовим захистом.
План такий: приїхати до Польщі по безвізу, зняти житло на Airbnb, одразу відкрити банківський рахунок, оформити JDG і почати працювати. На підставі наявності JDG зразу податися на карту тимчасового побуту.
Хотілось би впевнитись, наскільки моя картина співпадає з реальністю, бо проконсультуватися нема з ким:
— Чи встигну по безвізу зааплаїтись на карту побиту (як я розумію, прочитавши сусідні топіки, так робити можна, але ж у мене є лише 90 днів для того, щоб поставили штамп в паспорті про звернення по карту).
— Чи норм казати на кордоні, що їду в Польщу щоб відкрити JDG та працювати за контрактом (якщо в’їзд по безвізу)?
— Порадьте, де знайти надійного бухгалтера, щоб допоміг з JDG і розрахунком податків. На доу рекомендували dou.ua/forums/topic/44907 і sobolevbel.github.io/jdg/registration, але оскільки раніше сам ні податками ні релокацією не займався (за мене це робили компанії), боюся напартачити.
— Наскільки я розумію, час отримання карти побиту сильно залежить від міста, в якому за нею звертатися. Спочатку планував до Варшави. Тут писали про Краків (наскільки такі терміни у 3 місяці реальні?). Можливо, варто скористатися агенціями, які займаються цими картами щоб скоротити строк (можете порадити когось?)?
— Чи буде карта прив’язана до певної адреси? Читав що у Польщі є мельдунок (прописка), але її прописують на карті не усім?
— Чи правильно розумію, що після отримання карти побиту я можу виїжджати з ЄС на загальний термін до півроку у році?
— Чи можливі проблеми, якщо я полечу з Польщі пожити в іншу країну ЄС (наприклад, на зиму в Іспанію або Грецію) після отримання карти?
— Чи потрібен контракт на довгострокову оренду житла для карти побиту? Якщо так, то як довго зазвичай шукається житло, наприклад, у Варшаві?
Дякую за ваші відповіді!
18 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів