Apple представляє нові MacBook Air з чипом M3

Сьогодні компанія Apple анонсувала нове покоління MacBook Air M3 з діагоналлю 13 і 15 дюймів. Нові моделі доступні для замовлення на офіційному сайті вже сьогодні.

Нові ноутбуки оснащені чіпом M3 з вищою продуктивністю центрального та графічного процесорів, оновленою технологією Neural Engine та вдвічі швидшим Wi-Fi. Чіп тепер також підтримує підключення до двох зовнішніх дисплеїв одночасно, компенсуючи один з небагатьох регресів у функціях при переході від Intel до Apple Silicon.

Головна функція — можливість підключення двох дисплеїв одночасно — працює тільки при закритій кришці ноутбука. Це означає, що тепер ви можете використовувати MacBook Air як настільний комп’ютер з двома зовнішніми дисплеями, але при цьому ноутбук повинен бути закритий. Якщо кришка відкрита, а екран Air увімкнений, то ви можете мати лише один активний зовнішній дисплей, як і в попередніх моделях M1 і M2.

Що стосується специфікацій, то M3 MacBook Air оснащений швидшим 8-ядерним процесором у поєднанні з 10-ядерним графічним процесором. Apple також називає новий Air «найкращим у світі споживчим ноутбуком для штучного інтелекту» завдяки швидшому 16-ядерному нейронному процесору. Wi-Fi були модернізовані для підтримки Wi-Fi 6E, що дозволяє досягти максимальної теоретичної швидкості завантаження, яка вдвічі перевищує швидкість попереднього покоління.

Загальний дизайн M3 MacBook Air такий самий, як і у моделі M2, з тонким екраном з вирізом для камери та корпусом з пласкими краями. Це суттєве оновлення специфікацій як для 13-дюймового, так і для 15-дюймового розміру.

Ціна 13-дюймового MacBook Air з M3 починається від $1099, або $999 для студентів. 15-дюймова модель стартує від $1299, або $1199 для студентів. Це ті ж самі ціни, що і в попередній лінійці M2.
13-дюймовий MacBook Air M2 залишається у продажу за новою зниженою ціною $999 після зняття з виробництва моделі M1.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Чому ніхто не написав, що Apple знову запхнули 8gb RAM в ноут за 1400 баксів? Це вже норма? І не треба мені писати, що це Air і він для хрюш і домогосподарок, я не ділю ноути по Air, Pro і тд, я ділю по цінам 1500$, 2000$, 3000$ тд. і в ноуті за 1400$ 8gb ОЗУ- це просто знущання над своїми покупцями. Це я вже не кажу про 256gb SSD.
Написав опираюсись на ціни в ЕС.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ага, навантажили дибільними нікому не потрібними в реальному житті тестами.
Мабуть мікрософтодроечери пробують довести що мак хлам.

Раз вже зайшла тема про Macbook, хтось може порадити, що краще з двох: Macbook pro 14 2021 M1 pro чи Macbook pro M3? У них по ціні паритет, а як із потужністю? Також цікавить в майбудтньому ганяти на ньому хоч для навчання моделі Hugging Face

а як із потужністю

3->1 далі вже включаєш логіку

3->1 далі вже включаєш логіку

Це не логіка. Бо в першому випадку маємо Pro версію але першого покоління, в другому маємо останню третю версію але звичайну. Я ж не просто так запитав. По деяких тестах M1 pro перевищує M3. Тому хотілося б думки когось хто в темі реальних показників а не арифметики.

О курва. Ти написав так багато разів pro, що я не помітив різні проци (про і не про)🤦‍♂️

написав так багато разів pro

Такі вони стандарти назв і вимоги точності. Все почалося із двох macbook pro
1). Macbook Pro 13 M1 2020 року випуску.
2). Macbook Pro 13 M1 Pro 2021 року випуску.
І вони принципово різні за виглядом та вмістом. Мене ж цікавить вибір між:
1). Macbook Pro 14 M1 pro 2021 року
2). Macbook Pro 14 M3 (звичайний) 2023 року.

По тестах перший варіант обходить модель 2023 року в тестах на обробку відео. Не дуже, але обходть. Але окрім відео мене цікавить наскільки вони різні в інших задачах. Скажімо по ефективності розгортання та функціонування моделей ШІ.

У м1 про більше ядер, мабуть тобі таки краще його взяти.

nanoreview.net/...​/apple-m3-vs-apple-m1-pro
Advantages of Apple M1 Pro
Supports quad-channel memory
Around 102.4 GB/s (100%) higher theoretical memory bandwidth
Has 2 more physical cores
Supports up to 32 GB LPDDR5-6400 RAM
More powerful Apple M1 Pro GPU (16-core) integrated graphics: 5.3 vs 4.1 TFLOPS

Я би м1 про брав :)

Дякую! Я десь таку відповідь і очікував. Ще цікаво як вони із ШІ моделями дружать.

M3 MacBook Air Peak CPU Temperature Can Reach 114 Degrees Celcius, 33% Slower Than MacBook Pro With Same Chip Due To Lack Of A Fan

😂😂💸💸

Ти би поділився деталями чим його так нагрузили? Мабуть дибільними нікому не потрібними в реальному житті тестами?

The 15-inch M3 MacBook Air was in the possession of the YouTube channel Max Tech, who immediately pointed out that Apple incorporated the same fan-less heatsink design as before, but there was a possibility that the power efficiency of the latest M3 would mean that the machine would throttle less than those sporting the M2. Unfortunately, we were incorrect in our assumption because even though the latest MacBook Air impresses in Geekbench 6’s single-core, multi-core, and Metal benchmarks, the M3’s true colors can be seen in sustained workloads, especially when 3DMark’s Wild Life Extreme Stress test is run.

Я так і думав

Чому ніхто не написав, що Apple знову запхнули 8gb RAM в ноут за 1400 баксів? Це вже норма? І не треба мені писати, що це Air і він для хрюш і домогосподарок, я не ділю ноути по Air, Pro і тд, я ділю по цінам 1500$, 2000$, 3000$ тд. і в ноуті за 1400$ 8gb ОЗУ- це просто знущання над своїми покупцями. Це я вже не кажу про 256gb SSD.
Написав опираюсись на ціни в ЕС.

Чому ніхто не написав, що Apple знову запхнули 8gb RAM в ноут за 1400 баксів?

Що значить ніхто не написав? Ниття про 8гб починається ще задовго до презентації )

І не треба мені писати, що це Air і він для хрюш і домогосподарок, я не ділю ноути по Air, Pro і тд, я ділю по цінам 1500$, 2000$, 3000$ тд.

Ну добре, по цінам так по цінам

Air M3, 13″, 16/512гб — $2400 AUD (дивлюсь місцеві австралійські ціни)
Найближчий конкурент, Dell XPS 13«, i5 1340p, 16/512гб — $2400 AUD

www.apple.com/...​/shop/buy-mac/macbook-air
www.dell.com/...​top/xn93200ucfg001cmauh01

При цьому:
— M3 швидший за i5 1340p від розетки, не говорячи вже про батарею
— xps швидко тротлить
— air автономніший

В чому проблема ейра? Що можна взяти версію на 8гб за меншу ціну, 8гб яких достатньо для більшості людей, не говорячи домогосподарок? (дякуючи компресії і швидкому свопу)

PS
— не треба приводити для порівняння говно-ігрові ноути на 3 кіло за 800 баксів, і казати що він то дешевший в конфігурації 16/512гб
— не треба казати що «ось там десь я бачив на розпродажі делл на 20% дешевше», все-таки порівнюємо офіційні ціни

дякуючи компресії

Нагадаю, що у Віндовс також є компрессія пам’яті і давно.

Знаю, але все-одно макос з 8гб якось краще справляється ніж вінда на 8гб. Є купа порівняннь на ютюбі.

Плюс у мене самого ультрабук на вінді для подорожей і дивана на 8гб — вже при 10 вкладках в хромі починає лагати, при тому що народ 4к відосіки на 8гб ейрі без тормозів редактує. Правда у мене якийсь і5 2018 року, може проц не тягне а не оперативка. В любому випадку, хочу замінити його в цьому році, і нічого крім ейра на м3 в очі не кидається.

Мак з 8 ГБ це така сама *лупа як і вінда з 8гб (тільки на вінді майже завжди можна доставити або купити 16 ГБ за адекватні гроші а епл як завжди своїх юзерів за лохів має). У мене робочий сраний М1 на 8гб, кілька програм і хром і це жопа, висить як якесь гівно з 2013 року. Я вже додав вивантаження неактивних сторінок у хромі (і не треба мені про сафарі, у хромі купа обов’язкових додатків), і налаштував автоматичне перезавантаження раз на добу, тупо одоробло, а не ноут

Ось тут трохи більше ніж кілька програм і хром, тим не менше, сносно працює, достатньо швидко для більшості девелоперских задач, правда тут М2:
youtu.be/l3zIwPgan7M

тільки на вінді майже завжди можна доставити

На вінді так же розпаяно в формфакторі макбука. А порівнювати здоровенні, жахливі ігрові ноути з Air ну таке.

або купити 16 ГБ за адекватні гроші а епл як завжди своїх юзерів за лохів має

Я зверху привів реальний приклад. Абсолютна така ж сама ціна за 16 гб версію.

А на який фіг мені треба той Air 16/512, якщо я додам пару сотень і візьму Pro, у якому кращий екран, більше портів, активне охолодження і нема дрочі з зовнішніми моніторами?

Зате там є дроч з розмірами і вагою, що критично для мобільного пристрою. І не треба мені рекомендувати в спортзал записатися. Записаний, тягаю залізо, при цьому зайвий кілограм на спині легко відчуваю, особливо якщо треба пройтись далі ніж від дому до машини.

А із переліченного, мені особисто лише екрана не хватає, 120гц. Все інше нафіг не всралося, а активне охолодження навпаки в мінус. І таких як я багато. Більше того, навіть якби цей Pro був дешевший, все-одно Air взяв би. Комфорт і спина важливіші ). Так що не треба за всіх вирішувати що їм краще )

Плюсую за герцовку, как это 60 Гц на маке в 2024..

Это главное причина по которой не возьму Air, придется наверное прошку брать. Air по всем характеристикам устраивает, кроме герцовки.

активне охолодження навпаки в мінус

воно дуже рідко вмикається і дуже тихе, мінусів не побачив.
І в Pro процесор теж Pro, якого вистачить на довше будь-якого Air.
В мене взагалі 16″ і прекрасно носиться з собою, я поки не купив 16″ теж думав що Air це все що треба, а тепер ні дня не шкодую що вибрав Pro 16″

воно дуже рідко вмикається і дуже тихе, мінусів не побачив.

Та все-одно, зайві дирки в шасі для пилі, розлитого смузі, тарганів

І в Pro процесор теж Pro, якого вистачить на довше будь-якого Air.

Та пофіг, мені не проблема раз в 2-3 роки обновлятися. Я не з тих хто бере ноут на 5+ років щоб потім ще й апгрейдити його. Краще новий куплю, з новою начинкою, плюшками, свіжим дизайном, плям від смузі, косметичних дефектів, і т.д.

В мене взагалі 16″ і прекрасно носиться з собою, я поки не купив 16″ теж думав що Air це все що треба, а тепер ні дня не шкодую що вибрав Pro 16″

Pro, так ще й 16, це здоровенна цеглина порівняно з Air. Вот раніше, часів touch bar-a, епл гарні Pro робили в плані масо-габаритних характеристик, щось середнє між сучасним ейром і сучасним Pro. Але зараз в Pro вони тупо забили на масу і габарити, щоб не було жодних компромісів для охолодження, начинки і швидкодії.

Да ти що, зайвий кг на спині прям критично? А шо якщо я тобі скажу, що:

MacBook Air 15 Weight: 2.7 pounds (1.24 kg)
MacBook Pro 14 Weight: 3.4 pounds (1.55 kg)

Різниця 300 грамм... Навіть Pro 16, який я не порівнюю зараз важить 3.6 pounds (1.62 kg) і це на M3 Max, якщо для тебе це критично, то тобі реально треба йти тягати залізо

Знаю що на папері різниця не велика. Не в реальності, Pro виглядають в 2 рази товстіші і відчуваються в 2 рази важчі. Плюс, коли подорожуєш без багажа лише з одним рюкзаком, як я, кожні 100 грам важливі, як і розміри. А 300 грам, це питання дрона — брати з собою чи ні. Я за банальний павербанк переплатив в 2 рази так як на 20% легший і менший, ніж такий же від ксяомі.

Pro виглядають в 2 рази товстіші і відчуваються в 2 рази важчі

то лише так виглядає і відчувається, не в реальності. В реальності все ок.

А 300 грам, це питання дрона — брати з собою чи ні.

це питання об"єму а не ваги, так як в рюкзаку 16″ про і 13"-15″ еір будуть займати майже однаково.

На ґакерньюз всі знущались з цієї комплектації і ціни (коли ще були топіки про М2), і це при тому що там кількість фанбоїв Епл зашкалює. Навіть їм не зайшов такий трюк:)
Навіть великі ЗМІ писали про це, але Еплу до сраки покупці, головне гарний маркетинг.

Фанбої поплакались, поплакались, а потім все одно його купили

На ґакерньюз всі знущались з цієї комплектації і ціни

Там усі power юзери, звичайно їх вимоги не задовільняться 8ГБ. Але багатьом така конфігурація очевидно підходить, інакше епл би не продавав її взагалі.

Мабуть, щоб не конкурувати зі своїми прошками

все-таки він для х&д теж, котів дивитися в інтернеті 8 гіг вистачить

Норм, можна міняти перший air.

Про закриту кришку це ха-ха і жадібність звісно) Хоча якщо прям так потрібно багато екранного простору можна взяти ultrawide, або вже прошку базову, чого ото жалітися.

перший air

Блін чувак, давно пора :-)
Як він у тебе ще з 2008го досі працює

В 2008 за ним треба було або летіти в Штати, або якось діставати в три ціни чи через друзів і т.п. Реально проблема була, коли для роботи потрібен пристрій — а не продається. Якщо врахувати що злітати туди сюди, це крім геморою з отриманням візи і т.п. коштувало лише на білети десь 3к, реально було чим понтуватись далеко не усі могли собі те дозволити, або ти був якийсь керівник якого клієнти до себе везуть знайомитись там на мітинги і т.п.. А це теж показник — бо добра англійська, що для цього must have теж не усім доступна була в дитинстві та юності це було дорого, інтернет де є усе — що треба швидко і зазвичай безкоштовно це вже сучасне. Зараз усе значно ліпше з цим — треба купуй і ціна хоч і більша, але не так сильно, мажором бути не обов’язково.

Одного не розумію, якщо дивитись на картинку — чому це тоді лептоп тобто портативний комп’ютер ? Завжди вважав що сенс лептопів в портативності, тобто його можна із собою взяти зазвичай на мітинг в мітинг рум чи в бізнестріп і т.п.. Через що можна змиритись із гіршим процесором, пам’ятю і диском , відеокартою-затичкою, маленьким незручним монітором в відповідно незручною і не ергономічною клавіатурою. І при тому ціна через теплові трубки і т.д. зазвичай вища за десктоп. А тут це усе пропонують купити, як моноблок який підключається до двох моніторів ???
Коротше мода — те що продає Apple часто і здоровий глузд це несумісні речі, це от кутюр виходить.

Якийсь бред написав, люди крім походів в мітинг руми ще доволі часто сидять на своєму робочому місці, де можна підключити два монітори. І для цього не обов"язково мати два компи, один з моніторами а іншим для походів на мітинги, а можна один, так люди роблять вже років 10....

Чому бред коли скоро вже як 4 роки як повальний WFH ? В Сан Франциско критично знизилась через це ціна на офісні будівлі, в луснув банк який системно інвестував в ІТ і мав в якості активів якраз скажено дорогі офісні будівлі. Тепер їх за підтримки мерії яка зробила програму реновації, почали переробляти на житлові будинки.
Тому що модно можна робити низку дуже не практичних речей — а іноді і пагубних, скажімо в середні віки ртуттю та миш’яком шкіру натирали бо білила були, носили парики на які насипали муку через що тхнуло і т.п. Деякі і зараз як туземці у вуха вставляють величезні кільця, та у нос як бугаю і т.п. — бо модно йопта.

Ну по перше — офісні будівлі та ноутбуки взагалі не мають кореляції. І до моди на віддалену роботу усі із ноутами по офісах бігали. А повертатись ніхто не хоче бо вкусили смак життя працюючи на більш дорогі локації із більш дешевших. Та і хто заважає працювати вдома на десктопі?
А по друге — ну не потрібні офісні будівлі і грець з ним. Потрясе трохи і перестане. А твоя задача стежити за трендами і робити з них вигоду для себе (як це в принципі і робить бізнес)
А у середньовічча то жертви моди та усілякої ізотеричної єресі. В приципі і зараз так роблять. Нічого не помінялось.

Ну тобто коли усі роблять AI/ML треба купити слабкий ноут на ARM та відухою без CUDA обо ROCm, купити ще клавіатуру та мишу до нього і два монітори — щоби орендувати сервери в клауді і працювати по ремоуту з дому з власного робочого місця.
І це усе для чого? Щоб понтонутись тим, що ніхто і не побачить позаяк ти сидиш вдома і підєднуєшся на коли ?
Apple звісно генії маркетингу, які зуміли привести в ІТ світ рекламу з музичної і модної індустрій — але як Стів помер явно фішку не секуть. Проблема під’єднання двох моніторів у людей виникла якраз саме тому — що вони з дому працюють, з робочого місця переважно і трендовими пропозиціями мали би стати саме — iMac та куб і iPad, і відеокарта не може бути затичкою коли під’єднується два монітори і робиться AI/ML.

Спочатку хотів розібрати твій пост на цитати і показати абсурдність кожної окремо, але потім зрозумів що абсурдне тут кожне твердження.
Але нажаль у мене вигаданий геніями маркетингу ноут і він не витримає такої складної операції

А це вже моя теріторія. Що є поняття абсурд —

Абсýрд (від лат. absurdus — немилозвучний) — безглуздість, нісенітниця, те, що суперечить здоровому глузду.

Що є поняття здоровий глузд

Здоровий глузд (грец. ϰοινὴ αἴσθησις koiné aísthesis, лат. sensus communis, англ. common sense — сукупність уявлень, поглядів, навичок мислення, які людина вважає правильними та раціональними, опираючись на життєвий досвід та інтуїцію, а не на поглядах науки чи інших суспільних норм та правил.

Тобто здоровий глузд може вам казати — що скажімо ставити банки, та гірчичники, мазати рани зеленкою, та пити воду підкрашену малиною з величезною дозою цукру це ефективно, так само як і не їсти морозиво швидко і не пити холодне молоко — це те що забезпечує здоровья. Але з наукової точки зору це усе повністю суперечить наявним знанням які доведені експериментальним шляхом.
У когось здоровий глузд — це те що йому реклама «Think Different» або «I’m a Mac, I’m a PC» яка з кожної праски і книг про успішний успіх які продаються мало не кожному кроці нав’язала.
У когось світо-огляд збудований на зовсім інших засадах і ресурсах і тому сам факт понятті здовий глузд кардинально інший, десь бере кінці з журналів типу Cheep :)

Amicus Plato, sed magis amica veritas

Ну тобто коли усі роблять AI/ML

Я не роблю AI/ML, тільки рендерінг та звичайне прикладне програмування. Навіщо мені десктоп? Віртуалки запускати? З усім чудово впорається лаптоп. Десктоп це: ігри, CAD, складний рендерінг (продакшен фільмів). Та навіть AI/ML лаптопна 4080 витягує «наотлічнєнько», а там де дійсно потрібні ресурси — і десктопа не вистачить, потрібен потужний сервер з декількома відеокартами.

але декiлька днiв у офiсi, у того ж Apple 3 дня на тиждень)

А там реально величезний шухер по меріях і капітоліях деяких штатів, є домовленості з бізнесом тощо. Скажімо з Каліфорнії за два роки в інші штати поїхало дев’ять мільйонів людей і велика кількість бізнесів, це призвело до суттєвих знижень зборів до бюджетів.

Від творців «Телефони щоб дзвонити»

По специфікації все дуже гарно. Топ 15″ ультрабук станом на зараз. Але відкрите питання щодо продуктивності в тривалому навантаженні: ноут з пасивним охолодженням, 3нм... Але ж тротлинг ніхто не скасовував. Чекаємо оглядів air m3 vs pro m3 — тут цікаво 🤔 + невідомо чи достатньо стандартної 35w зарядки для розкриття повного потенціалу

Так в тому і сенс що ці ноути не для сильних і тривалих навантажень, для цього є про версії. Дивні якісь вимоги, це як купити ультрабук і запускати сталкера на ньому і потім сказати що тротлить...

ноути не для сильних і тривалих навантажень

Яким чином це можна отримати не маючи не систем повітряного чи рідинного охолодження, або великих ефективних радиаторів пластинних чи голчатих або систем рекуперації теплової енергії ?
Фізичні закони ніхто не відміняв. Щоб збільшити обчислюванні потужності можна — або ускладнити машину, зробивши більше різних інструкцій типу SIMD, ядер і т.д. і ускладнити програмування вимагаючи програмістів та інструменти писати оптимізовані до паралельності програми. Або зробити оптимальний набір інструкцій та збільшити тактову частоту.

AMD, Intel та NVidea як відомо пішли першим шляхом, а ARM другим бо від початку орієнтувались на мобільні пристрої і економію енергії відповідно і заряду батареї, що дозволяло робити менші за розміром «тонкі» пристрої які треба рідше заряджати, власне те що
і було треба переважній кількості простих битових користувачів.

Звісно нижчий технічний процес дозволяє робити і перше і друге і навіть знизити електричну потужність і тепловіддачу при цьому, але явно не до нульових значень, тобто принаймні пасивне охолодження потрібно, для цього в Apple завжди був металевий корпус який при тривалій роботі жарив руки та ноги якщо було ставити ноут на них, для чого завжди продавався мерчь з теплоізолівними підставками і т.п. (які знижували ефективність охолодження і приводили ноути до перегрівів і звернення в сервісний центр).

Apple від початку створення фірми, мали бізнес модель — комп’ютер для звичайної людини (до цього комп’ютери використовували лише організації — з науковими, інженерними та бізнес цілями вважалось що побутовим користувачам комп’ютер буде не потрібен. Про інетртеймент — головне застосування комп’ютерів в побутовій сфері тоді не йшлось, хоча Стів Джобс працював в Atari і знав в чому є сенс). Звичайна людина — це середньо статистичний покупець яких 80% серед усіх. Інша справа, що звичайна людина сильно змінилась з 70-90 років минулого сторіччя. У «звичайної людини» тобто середньо статистичного покупця, вже з дитинства є досвід користування Play Station чи X Box або Nindendo і т.п. Бо звичайна людина — це азіатка у віці 25-40 років, її в першу чергу цікавить — мода.

Щось тебе не туди понесло, перечитай ще раз. Я писав про ці нові еір 13″ і 15″.

Та я власне усе про те. Передивись на картинку і побачиш — як позиціонується пристрій, хто є його середньо статистичний покупець, які програми показані на екранах і як його планується застосовувати. Це явно результат маркетингових дослідів — менеджерка яка сидить в слаці, та малює роад-мап чи діаграму Ганта для організації чогось типу модного показу чи побудови магазину з продажу покришок або кар’єрних вантажівок (і таке буває по статистиці кар’єрні вантажівки і продають і покупають переважно жінки тобто вони в компаніях займаються куплею-продажем).
Такому покупцеві просто не треба тривале навантаження чи суттєві обчислюванні потужності, вона нічого не компілює годинами не тренує ML моделі і навіть не грає в Doom. Їй треба щоб дитина не розбила той комп’ютер, щоб можна було легко робити вологе прибирання там і т.п., тобто щоб були безпечні усі проводи якось компактно скручені, на магнітних з’єднаннях які не зламаються якщо раптом дернути або ще гірше те усе полетіло вниз прямо на дитину, з армуванням щоб кішка скажімо не перекусила тощо. Щоб той комп’ютер швидко включався і був максимально інтуїтивно зрозумілий та зручний, щоб роками йому не вчитись на факультеті інформатики, щоб не гудів і не пікав і щоб тримав батарею довго якщо десь на виїзді з родиною. От такий комп’ютер і роблять, під типового покупця. А ще його роблять красивим модним та гламурним, щоб не брали скажімо Accer там чи Asus.
P.S. Нам з вами одразу пропонують пройти сюди www.apple.com/mac-pro коли треба пристрій з Mac OS X на борту для роботи і не задрачувати.

Псітронний процессор, але не може здублювати зображення на один з моніторів. Здається, справа не в M3.

Псітронний процессор, але не може здублювати зображення на один з моніторів. Здається, справа не в M3.

Звісно що ні
У жадібності виробника)

Не в жадібності а в ціноутворенню. Хто ж pro тоді купувати буде якщо звичайний, легкий m3, в тонкому корпусі так ще й з пасивним охолодженням, по швидкості справляється з більшістю задач? Ось і доводиться програмно обмежувати можливості.

Тесла ось в автопілот може технічно, сенсори і камери на місці, а получити його можна по підписці за додаткові бабосіки.

Це і є жадібність. Особливо у випадку тесли, бо людина у будь якому випадку оплачує повну вартість заліза.

Так а в чому проблема, скільки заплатив — те і отримав, у випадку з епл все по чесному.

ну якби у гівноноутах за 400 баксів не було можливості працювати з двома моніками та екраном самого ноуту, то я б з тобою погодився) а так — жадібність))

лол, а гівноноут за 400 баксів зможе все інше? Ту ж саму швидкодію, автономність, в такому самому тонкому, якісно зроблено металічному корпусі? Якщо так то питань немає ). Але як показує проактика, навіть ноут на вінді за 1000+ баксів так не може. Може, но щось окремо, але не все разом.

лол, а гівноноут за 400 баксів зможе все інше? Ту ж саму швидкодію, автономність, в такому самому тонкому, якісно зроблено металічному корпусі?

швидкодію ні, а все інше не є обов’язковим — мені взагалі пофігу який там корпус та автономність, бо в мене ноут 99.99% часу стоїть на підставці підключений до моніторів та зовнішньої клави

ле як показує проактика, навіть ноут на вінді за 1000+ баксів так не може.

ще й як може
скільки там у air оперативи? 8 гектарів у базовому? що на ньому взагалі можна робити, окрім як сьорфитись не відкриваючи дуже багато вкладок?))
навіть за 700 єнотів x64 ноут буде вже з 32-ма (наприклад для розробки під андроїд зараз це must have) і терабайтною ssd

мені взагалі пофігу який там корпус та автономність, бо в мене ноут 99.99% часу стоїть на підставці підключений до моніторів та зовнішньої клави

ну не всі купляють ноут щоб він 99% стояв на столі, для цього є звичайні ПК, а ноути зазвичай ще й носять з собою.

скільки там у air оперативи? 8 гектарів у базовому?

Можна ж докупити більше, в чому проблема, не бери базову версію, це ж очевидно.

навіть за 700 єнотів x64 ноут буде вже з 32-ма (наприклад для розробки під андроїд зараз це must have) і терабайтною ssd

Покажи мені цей ноут, і так щоб процесор був не якесь убоге серії U і адекватний екран.

Можна ж докупити більше, в чому проблема, не бери базову версію, це ж очевидно.

За гроші небазової версії можна взяти доволі топовий ноут, який буде краще по всіх показниках

ну не всі купляють ноут щоб він 99% стояв на столі, для цього є звичайні ПК, а ноути зазвичай ще й носять з собою.

Це тільки у випадку якщо ти бігаєш постійно по мітингах, тобто менеджер і не працюєш віддалено
У іншому випадку тягати ноут кудись з дому я взагалі не бачу сенсу
Щодо десктопів, то вони дійсно краще, але тоді треба ще безперебійник недешевий додатково купувати, який може зрівнятися по ціні з самим ноутом

То де ж цей чудо х64 ноут?

піди на розетку та подивись сам

Ну от і не розказуй чого не знаєш.

От якщо ліньки туди сходити і подивитися, то й сам мовчи))

працювати з двома моніками та екраном

vs

автономність, в такому самому тонкому, якісно зроблено металічному корпусі?

лол

Лол це купувати air і використовувати як повноцінний десктоп з кількома моніторами. Для цього є... десктоп, або хоча б потужний ноут рівня pro.

Для інших задач, air-а з головою хватить по швидкодії, а автономність, розміри і вага в мільйон раз важливіші ніж можливість підключити два монітора. Ти в літаку будеш два монітора підключати? На дивані будеш два монітора підключати? Лол. Не говорячи вже, що персонально для мене, один ultra-wide монітор краще ніж два звичайні. А майбутнє взагалі за окулярами/шоломами замість фізичних моніторів.

Ти ще забув згадати потяг, старбакс та iншi не призначені для роботи хiпстерськi місця.

Для цього є... десктоп

хер собачий. З RTO ти десктоп не потягаєш, тому вага так, важлива, пiдключати до монiторiв також важливо.

потужний ноут рівня pro

але й важчий та бiльший. Якщо тягати, то краще вже 13 аir нiж 16 про. Багато кому перформансу Air вистачить

А майбутнє взагалі за окулярами/шоломами замість фізичних моніторів.

тiльки у багатьох вiд них голова паморочиться

тiльки у багатьох вiд них голова паморочиться

Це якщо грати активні ігри, якщо статично сидіти дивитися в віртуальні монітори, особливо в режимі pass though — то ні

скільки заплатив — те і отримав, у випадку з епл все по чесному.

У випадку епл ти переплатив за бренд :)

Мій попердній ноут від епл пережив 2 віндовс ноута, і після того в нього все ще була залишкова вартість, я зміг його продати не за 3 копійки як віндовс ноути, які з часом годяться тільки для того щоб віддати їх на благодійність. Тому якщо порахувати то ніфіга я не переплатив, а можливі і зекономив, це не беручи до уваги що весь той час макбуком було в рази приємніше користуватись.
А якщо подивитись на теперішні віндовс ноути то по ціні вони не далеко пішли, знайти щось адекватне з норм екраном і ± середніми характеристиками це буде по ціні схоже до макбук еір. І знову ж таки макбук все одно майже гарантовано проживе довше, скупий платить двічі.

У мене ноут Делл 2015 року, кілька зданих проектів на ньому та пройдених іграшок. Досі працює і не лагає. З мертвого там лише батарея. Але за такий час усі батареі здихають.

Ну вийнятки то завжди бувають, а ще залежить від ціни яка була на той дел в 2015 році, якщо вона співставна з маком тих часів то що дивуватись, для маків це звична ситуація працювати по 10+ років. І яка його тепер залишкова вартість?
Але ж ти кажеш що переплатив, тобто віндовс ноут має бути дешевшим, от у цьому випадку вони частіше всього ледве доживають більше 5 років а лагати починають ще раніше. Зараз якість віндовс ноутів піднялась але і ціна теж, кожен раз як фільтрую по мінімальним параметрам і дивлюсь що там є толкового то ціни вже починають кусатись.
Аir М1/M2/M3 вже і достатньо потужні і ± доступні по ціні, вже не треба купляти pro за дорого, можна брати air.

а ще залежить від ціни яка була на той дел в 2015 році

2000 долл ) це не був дешевий делл

У мене ноут Делл 2015 року, кілька зданих проектів на ньому та пройдених іграшок. Досі працює і не лагає. З мертвого там лише батарея.

в мене був 2017 року ))
і батарея була ще жива, но я змінила роботу і видали мені це чудо техніки новенький мак бук про та ще й чорного кольору. от чорний колір — то да, був дійсно гарний :Р

в мене був 2017 року ))
і батарея була ще жива, но я змінила роботу і видали мені це чудо техніки новенький мак бук про та ще й чорного кольору. от чорний колір — то да, був дійсно гарний :Р

Ну я не кажу що мак погана річ. Ні, він хороший. Просто так дивно і смішно виходить, що саме яблофіли приходять до мене і намагаються мене переманити у свій яблосвіт )) типу «ти ж так страждаєш з своїм андроідом і лінухом» )))

Ну я не кажу що мак погана річ

та я теж не кажу, що воно щось погане. то мої особисті враження. у мене було 2 спроби працювати на епл. перший раз я протрималася рік, другий раз чотири дні

«ти ж так страждаєш з своїм андроідом і лінухом» )))

страждаю, да ))

Бiсить, коли прилiтають апдейти, то зум на прошцi починає люто лагати (i не тiльки зум) та показувати маджента екран

Вот тільки ніхто не може привести конкурента air з такою ж швидкодією, автономністю, розмірами і матеріалами і за меншу ціну.

А вартість машини це не залізо. Це ще й софт, десяток років R&D, логістика, маркетинг, операційні витрати.

Може ще вінду безкоштовно віддавати? Все-одно ж вже написали, зарплати розробникам і тестерам заплатили, що їм, жалко?

Може ще вінду безкоштовно віддавати? Все-одно ж вже написали, зарплати розробникам і тестерам заплатили, що їм, жалко?

до чого тут софт взагалі? розмова йде про матеріальні речі, які мають реальну собівартість

А вартість машини це не залізо. Це ще й софт, десяток років R&D, логістика, маркетинг, операційні витрати.

давай розглянемо аналогію з будинком:
купляєш будинок, але щоб у ньому працювало опалення та відкривалися вікна, треба постійно платити забудовнику
тобі такий варіант буде довподоби?
ніколи не куплю машину, виробник якої вдається до подібних жадібних заходів (якість та безпечність цих пилососів ми залишимо без розгляду)
так само відношуся й до отієї хєрні з можливістю виробника щось там віддалено робити з машиною, якось моніторити чи змінювати ПЗ

до чого тут софт взагалі? розмова йде про матеріальні речі, які мають реальну собівартість

Давай я тобі завезу доски а ти мені безкоштовно зробиш сходи?

давай розглянемо аналогію з будинком:
купляєш будинок, але щоб у ньому працювало опалення та відкривалися вікна, треба постійно платити забудовнику
тобі такий варіант буде довподоби?

Якщо собівартість будинку (земля, матеріали, будівництво, інші оперативні витрати) 1 млн. а забудовник продає його за 900к но при умові що ти постійно будеш платити за опалення і вікна щоб через 10 років забудовник відбив 1 млн. і ще через 10 років заробив зверху 10% це одне. Це ціноутворення епла, тесли.

Інше діло якби він продавав такий будинок за 1.1к млн. і просив би ще платити за опалення і вікна постійно. Ось тут так, жадібність. Але ніхто так не робить, так як жорстка конкуренція не позволить цього зробити.

Все залежить від цінової політики тієї чи іншої компанії по відношенню до тих чи інших продуктів/сервісів. Ціль в кінці року для компанії заробити 10-20% більше ніж потратили. А вас послухати, так мало не 50-100% заробляють, а мають по собівартості віддавати і взагалі не заробляти. Самі то такий бізнес будете робити? )

Ви взагалі визначтесь вже. А то одні розказують що тесла банкрот, збиткова. Інші розказують що Маск мільярди гребе, жадібний, і заробляє мало не 50% з кожної машини.

Давай я тобі завезу доски а ти мені безкоштовно зробиш сходи?

не треба перекручувати мої слова
де я писав що труд не входить до собівартості?

Якщо собівартість будинку (земля, матеріали, будівництво, інші оперативні витрати) 1 млн. а забудовник продає його за 900к но при умові що ти постійно будеш платити за опалення і вікна щоб через 10 років забудовник відбив 1 млн. і ще через 10 років заробив зверху 10% це одне. Це ціноутворення епла, тесли.

так ніхто не робить, це прямий шлях до банкрутства, звісно що можуть бути маркетингові ходи час від часу, але у довгостроковій перспективі це гарантований фейл
щодо тесли, то вони були збиткові, поки не змогли маштабувати виробництво
щодо ціноутворення, то я впевнений, що найдешевша тесла покриває свою собівартість + якась норма прибутку, бо інакше контора у прибуток не вийде ніколи (декілька років тому читав, що преміальні марки авто купуються у більшості випадків у молодших комплектаціях, принаймні це було про bmw)
так що брати додаткові гроші за те, за що покупець вже заплатив — жадібність
щодо епла, то тут взагалі окрема тема — випускати залізо яке коштує дорого, але в ньому немає функцій які є у набагато дешевшому (але фанатиків звісно не переконати у зворотньому — на то вони й фанати)

Аааа, серйозно, на маках неможна більше більше 2 дисплеїв і то тільки зараз? Піздееец

На прошках доводилось 1 через type-c підключати, інших монітор через HDMI. В такому сетапі і екраном ноута можна користуватися. Але це доволі бісить. HP 2020 року без проблем по type-c 2 монітори + екран ноута працює.

m1 pro 2021 без проблем працює з двома моніторами (4к і 1080р) по type-c

так, s24e650 через displayport — type-c alt mode
l32p-30 через рідний type-c — type-c (ще й заряжається одночасно і юсб порти на моніторі працюють)

аа, такий варіант не перевіряв, ну це те саме, шо через HDMI підключати другий монітор.
Цікавий саме варіант, коли через 1 type-c підключено два монітори + інше (клава, мишка, вебка, звук)

Клава, мишка, вебка(?), через один type-c декілька девайсів... Я вибачаюсь, а навіщо тоді вам цей ноут?

Не розумію питання, що значить навіщо ноут? Працювати за ним, без ноуту сенсу від моніторів ніякого немає.

в мене так. в один type-c входить powered хаб, до якого підключений 5к монітор, time machine (який по usb-c підключений до 5к монітору), ще один FullHD monitor — ще й працює монитор самого ноута. Мишка/клава — через bluetooth.

рекомендую для PRO купити Dell — WD22TB4. Два монітори підключаєте до стації а стацію до макбука. Як для мене до ідеальне рішення

рішення цікаве, я навіть тиждень користувався подібною штукою, правда макбук не пробував підключати. Але головне питання — це ціна, в мене монітор з type-c хабом ± стільки ж коштує.

мова про air. це мінімалістична лінійка...була.

Сама мінімальна була кажись mac book (без закінчень).
Абсолютно безпонтова штука, але здається першими на TypeC перейшли.

Потягне задачі по web backend ?)

web фронтенд досить часто змагається з web backend по ресурсам, але «люди з фронту» не жаліються, тож думаю без проблем потягне
Головне на оперативу не скупитись

Базовий на 8 гіг — не потягне, гуглхром + віртуальний лінукс в докері + ідє-шка — то і 16 легко з’їсть, але 16 ± норм

Головна функція — можливість підключення двох дисплеїв одночасно

Нарешті

працює тільки при закритій кришці

Бля...

Я ржав, як кінь, з вимоги працювати на ноуті(!) з закритою кришкою. Для мене Apple взагалі тримає планку очікувань дуже стабільно — кожного року на їх презентації можна лупити собі по морді фейспалмом і питати «та як так, у них і цього досі не було?! І тут зробили отак криво?!». Ще ні разу не підвели.

Ну це ще можна пояснити. Все-таки air, йому багато моніторів не треба, а кому треба — є pro. Я взагалі перейшов на один ultra wide монітор.

А ось чолка ніякими логічними аргументами не поясняється.

ultra wide

Бімба. А якщо ще й 55 inch OLED від samsung... Ядерка для очей на білому фоні

Для роботи справді так файно, як кажуть?

Чисто для роботи — ні. Бо мало пікселів, бо 49 inch це лише 2к, за 55 4к хз. На шрифтах буде відчутна різниця порівнюючи з маком. Але якщо код писати на маку, а на моніторі дивитись браузер/термінал/фігму/слак, то мені на 100% норм. Але окрім роботи я ще граю, і для ігор це пречудовий варіант, бо 4к на ultrawide це по факту 2×4к, і цього навіть 4090 не витягне, а от 2×2к 4090 тягне без проблем (60fps точно, 144 в деякі ігри також) :) + OLED версія має HDR, тож контент споживати також дуже приємно

Я гта 5 на м1 пройшов, тому навіть шашки потягне)

тому навіть шашки потягне)

Ви уточніть будь ласка — 64 чи 100 клітинок?

Не всім треба грати на 100 клітинок. Для 100 клітинок можна і Pro взяти.

Тільки після повернення 3D Pinball у Windows

З тормозами та тротлінгом. Хоча Ray Tracing усе ж завезли — а також тензорні ядра. Far behind від NVidea і AMD 6000 + серій, по факту полу мобільний GPU. До флагманів NVIDIA GeForce RTX 4090 або AMD Radeon RX 7900 XTX, та відверто це швидше іміджеві пристрої з невеликим попитом і захмарною ціною, та і до масових GeForce 4050-4060, та Radeon RX 6600-6700 далеко.

Підписатись на коментарі