Пропонували $8000, але «чистими» виходила тільки половина. Про відмову від оферу Google

Тобіж правильно я розумію що в нас на аутсорсі в Україіні чистими більше виходить ніж в гуглі?)

Бачу що вигідно сидіти певно десь у Румунії чи Молдові, і спокійно працюючи відалено на аутсорс в Україні)

Що шановне доу-панство думає з цього приводу?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Я звісно не в Гуглі у Варшаві, але дещо чув.
По-перше, про яку саме позицію мова?
З того що я чув, зарплати майже у всіх вище того, що пишуть в інтернетах: www.levels.fyi/...​tropolitan-area?dma=10007
По-друге, часто в гугл йдуть не за грошима.
В гугл йдуть за досвідом, за стрічкою в резюме, за можливістю переїхати в кращу і дорожчу локацію( Цюрих, Лондон, США ).

По-третє не варто плутати типовий аутсорс/аутстаф в Україні, де тобі окрім компенсації( ще й по нижчому від ринкового курса $ ) і навіть умовний «дешевий» польський гугл, де тебе і нагодують три рази на день і айфон дадуть і макбук подарують і різноманітні компенсації обладняння ремоут робочого місця заплатять, а в кінці року ще й акцій з бонусами насиплють, а найголовніше, у випадку скорочення заплатять 3-6 зарплат кешем.
Чого тільки вартує можливість декілька разів на рік злітати за рахунок компанії на конференцію в Каліфорнію.
Ну і всілякі різні страховки також.

«Все не так однозначно» із «маленькою» зарплатою в гуглах.

Варшавський офіс на звʼязку)
1. Як тут вже казали, в гугл йдуть не за ЗП і точно не за бейзом.
2. Все дуже залежить від рівня.
3. Прийшли за грошами? Йдіть на високу позицію. На L6 гугл платить ТІЛЬКИ стоками достатньо. Я бачив мало компаній які готові платити з усіма бонусами аналогічно. З акцій податок 19% при продажу в Польші, або потім в іншій країні від 0 і до будь якого відсотку в залежності від capital gain tax. L5-L6 отримують стоки раз на місяць\квартал, тому роками чекати не потрібно.
4. зп чисто «жити та у відпусточку», + 15-25% можу бути річний бонус. Податок на кеш 34-40%. На капітал і шикувать — стоки.

Інше питання — чи зможете ви прийти на L6 чи потрапите на L4. Багато компаній в Україні загубились в seniority і дадуть вам залюбки ліда, коли FAANG L3-L4 (і це буде обгрунтовано) де комп буде малий. Але Google точно може платити НАБАГАТО більше аутсорса. І це дуже відчувається на L6, L7 і вище.

It depends
Якщо рахувати тільки зп чистими, то так, швидше за все в Україні на аутсорсі буде більше.
Але складових набагато більше:

1. Акції. Чим вищий рівень в ФААНГах, тим більший відсоток зарплатні приходить акціями. Багато хто відноситься до акцій, як просто до бенефіту, а не частини компенсації, що трохи дурня ІМХО. Якщо вважаєш це ризиковим, вішай коефіцієнт для себе, коли порівнюєш total compensation, але ставити цей коефіцієнт 0 — дивно.
2. Річний бонус (ще 15+%).
3. Їжа. Це тільки здається дрібницею. Але якщо порахувати у скільки вийде різноманітне триразове харчування, то виходить вже не так й мало
4. Медичне страхування.
5. Бенефіти від умови о праце, тобто лікарняні, відпустки, maternity/paternity/
6. WLB
7. Різні дрібні бенефіти, а-ля навчання

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

На мій погляд, дуже примітивно — все вимірювати просто грошима.
Переїзд в іншу країну з іншою культурою, робота в Google(!), розширення життєвого досвіду, який не за які гроші не купиш і т.д.

Єпам так возив в "гугл’
В Каліфорнії на галерній на 120к
Що говорити про офшори

Сьогодні в Theads вискочило
www.threads.net/...​it/post/DCPC3PANHV4?hl=sv

Жовтень 2021 року — розпал активного IT-найму по всьому світу. Працюючи над пошуком Senior Java Developer, переглядаю LinkedIn та вирішую запропонувати сильному кандидату з України релокацію в Німеччину. Знаходжу його профіль на Djinni, складаю детальне повідомлення з акцентом на переваги позиції та перспективи життя в Німеччині.
Відповідь приходить швидко, але виявляється негативною. Кандидат рішуче відмовляється, зазначаючи, що для нього Німеччина взагалі не є варіантом — лише США і мінімальна пропозиція має починатися з $200K.

Квітень 2022 року. Я отримую повідомлення в Telegram: «Ви пропонували мені релокацію, ще актуальна позиція?». «Ні, нажаль, позиція вже закрита».

poor little Ukrainian man (( he might be kia by now

Якщо це кандидат — хлопець, то як би він виїхав. Якщо вже виїхав або дівчина, то нащо йому якась релокація і так знайде роботу, це ж сильний кандидат ©

Ой. Хто ж знав що буде війна? Якби не війна, з великою ймовірністью, кандидат сидів би в Україні і ні про що не жалів би. Інвестував би в бетонометри, чистими мав би відчутно більше ніж в ЄС, враховуючи дешевизну «ручною» роботи і рівень окремих сервісів в Україні, то легко би собі в окремих аспектах забезпечував рівень життя котрий в ЄС мало кому доступний. Маю на увазі, починаючи від власного життя в місті мільйонику без кредиту за декілька років скирдування, ресторани, суші з Eggersund’а, ремонти під ключ зі своїм власним плануванням і т.д. т.п.
Для молодих це взагалі без варіантів: більше наскирдуєш, попригаєш по компаніях подивишся різні технології, а не будеш в концерні слухати від німецьких консультантів, що cloud це не дуже надійно і не слід цьому довіряти..

П.С. Хз. як там далі піде. Можливо буде закат німецького автомотіву і будете разом з кандидатом подаватись на одну і ту ж вакансію в штатах..

Думаю, а щоб було, якби кандидат відповів позитивно ? Чи домогло б йому це рішення ?
Тож, чи варто нам більше довіряти підказкам Всесвіту? Можливо, у кожному рішенні й навіть у кожному «ні» криється щось важливе — можливість, яку ми помітимо лише тоді, коли навчимося бачити ширше.

Жіночка так абіділась, що аж злорадний пост написала через 3 роки. Звичайно саме її пропозиція то «підказка Всесвіту». Просто дно. Прям читати огидно.

Вона ще щось там відгавкується. В бан таких рекрутерів.

Враховуючи рівень програмістів у гуглі, які запрограмували ось таке, то йти туди не слід
www.facebook.com/...​up/posts/7438689842876574

Якийсь дешевий фейк, я щойно повводив різні запити у геміні, усе нормально працює. Він навіть сказав що окупований рашкою Крим — це Україна.

Ну і такі відповіді не програмуються, привіт росії яка своїми ботами пише в інтернеті все що їм треба, а ШІ це споживає і зберігає у своїй LLM.

ps: залюбки пішов би у гугол працювати, там багато цікавої і складної роботи, але по скілам ще не готовий ((

Варшавський офіс на звʼязку)
1. Як тут вже казали, в гугл йдуть не за ЗП і точно не за бейзом.
2. Все дуже залежить від рівня.
3. Прийшли за грошами? Йдіть на високу позицію. На L6 гугл платить ТІЛЬКИ стоками достатньо. Я бачив мало компаній які готові платити з усіма бонусами аналогічно. З акцій податок 19% при продажу в Польші, або потім в іншій країні від 0 і до будь якого відсотку в залежності від capital gain tax. L5-L6 отримують стоки раз на місяць\квартал, тому роками чекати не потрібно.
4. зп чисто «жити та у відпусточку», + 15-25% можу бути річний бонус. Податок на кеш 34-40%. На капітал і шикувать — стоки.

Інше питання — чи зможете ви прийти на L6 чи потрапите на L4. Багато компаній в Україні загубились в seniority і дадуть вам залюбки ліда, коли FAANG L3-L4 (і це буде обгрунтовано) де комп буде малий. Але Google точно може платити НАБАГАТО більше аутсорса. І це дуже відчувається на L6, L7 і вище.

L5 це лід/EM якщо менеджер або щось типу тех ліда якщо individual contributor?

Згідно з
www.levels.fyi/...​evels/l5/locations/poland

ЗП 12к+$, що справді багато.

L5 скоріше Senior SWE як IC або тех лід. EM це більше про л6+

Ну тобто Ви підтвердили що програмісту в гуглі робити нічого.
Можливо є сенс сидіти там менеджером, але..... та ну його нафіг, там на позицію програміста про літкод легенди ходять, на менджера то я навіть і не уявляю що питають після літкоду))))

Ну тобто Ви підтвердили що програмісту в гуглі робити нічого.

Для програміста в Гуглі є багато роботи

Можливо є сенс сидіти там менеджером

L5, L6, L7 ітд до L9 можуть бути і IC (individual contributor). З іншої сторони навіть EM (engineering manager) L6, L7 ймовірніше всього буде писати код і/або design docs.

там на позицію програміста про літкод легенди ходять

100-200 hard/medium (50/50) задач оптимальним методом і вміння пояснювати свої дії і L4 майже гарантований. 1 hard leetcode займає ~2-3 години з розбором і пошуком оптимізацій і shortcuts. Medium десь половину hard (перші довше, останні швидше). Тому 400-800 годин підготовки скоріше всього буде достатньо (а можливо і менше, дивлячись яка база).

на менджера то я навіть і не уявляю що питають після літкоду

Теж літкод, але досвід (бажано успішний) матиме більшу вагу. Плюс в faang легше потрапити з іншого faang бо рівні відносно стандартизовані тому 65/66 рівень msft може перейти на L6 в goog відносно вільно.

Велику роль тут ще грає везіння. У мене 820 медіумів вирішено, та 110 хардів. І якщо більшість медіумів я можу вирішити за умовні 0-15 хвилин(якщо не рахувати написання коду), то з хардами як повезе, над деякими годинами сидиш, а деякі самостійно не виходе зробити в принципі, ну а деякі як медіум по складності. У літкода в цілому часто не адекватні оцінки складності бувають. Гугл при тому відомий тим, що любе задавати задачки по динамічному програмуванню, а вони доволі складні. Я тільки на динамічне програмування витратив більше місяця, щоб більш-менш освоїти на рівні, коли виходить вирішити більшість медіумів. І то, до сих пір є медіум задачки по динамічному, котрі не знаю як вирішити. Ну і досвід та резюме грає важливу роль як так розумію, мені з моєю конторою, скоріше за все, буде важко пробитись навіть до інтервью. Але якщо/коли відкриють кордони, то звичайно буду намагатись потрапити в гугл. Тому ні, 100-200 медіум/хард це не достатньо. Тільки якщо повезе з задачею. Скоріше це має бути 250-300 і то бажано, щоб це був гарно підібраний список. Це якщо стартувати без досвіду алгоритмічних задачок.

+1 до коментаря Сергія нижче.

на менджера то я навіть і не уявляю що питають після літкоду

Давав інтервʼю якось, де про це розповідав.
youtu.be/...​NRpYU?si=wNHrDrDW7JWmNTo0
літкод, сіс діз, менеджмент. Мені вистачило 120 задач за 5-6 років :) А підготовка до всього іншого зайняла 5 місяців, щоб потрапити на Л6.

Тут ще велике питання, коли саме ви проходили те інтервью. Бо зараз, судячи по реддіту, рівень складності задач помітно виріс. Хоча, можливо, це тільки у індусів. Все ж 100-200 задач це не зовсім реалістична оцінка. Хіба що сильно повезе і попадеться схожа задача.

У роботи в великих продуктових компаніях я бачу два великих плюси:
1) акції компанії — іноді після трьох років роботи в компанії, актуальна компенсація може бути в декілька разів більше за те, що було спочатку чистими на руки. До того ж акції замість частини зп дозволяють платити набагато менше податків.
Тобто тобі платять стільки, скільки вистачить на гарне життя.
А все що в Україні люди зберігали в заощадженнях / інвестували в новобудови — тут дається в стоках. І це гарна економія на податках.
Та і історія показала, що акції всіх ФААНГів виявились набагато надійніше і цінніше за київські новобуди (тут в мене і власний досвід)
Ну і знову ж таки — акції публічних компаній, на відміну від стартапів, ви можете просто продати на біржі. Це щось набагато більш матеріальне, на відміну від опціону в стартапі/ непублічній компанії...

2) В Європі ФААНГи це про безпеку — і дуже гарний соцпакет.
А ще щось мені здається в рамках BCP планів на випадку можливого нападу східного сусіду, можлива завчасна релокація частини співробітників у більш безпечні локації. Аж до перевозу по L1 в Штати. Або хоча б в рамках інших європейських країн. Централізовано, з оплатою квитків для родини та перших пари місяців проживання...
Це те, що робили деякі гарні продуктові компанії в Україні в січні-лютому 2022, і що майже ніколи і ні для кого не зробили аутсорси... Інакше би на ДОУ було більше тем про вибір країни для релокації 😅

Деякі аутсорси сприяли завчасній релокації (квитки, місяц проживання)

Це гарні аутсорси :)
Або на цьому дуже наполягав конкретний клієнт )
Бо якось переважна більшість людей в «лідерах ринку» та і в компаніях поменше залишилась...

Залишились бо релокація опціональна та вирішили сидіти далі.

З одного боку так.
Але в компаніях дуже залежало — в деяких тебе обзивали панікьором навіть 23 лютого, в деяких опціональну релокацію зробили 21 лютого після того, як підняли паніку клієнти (і вже майже ніхто не встиг організуватись і виїхати, бо більшість планували на наступні вихідні)

А деякі продуктові почали організовувати виїзд в кінці січня — на початку лютого. І в спокійному темпі організовано вивезли бажаючих співробітників — хтось на Кіпр, хтось в Чехію, хтось в Берлін (це з тих, про кого я чув)

зможеш назвати 2-3 продукти продуктової компанії гугл?

Та їх там сотня. І ще більше провалилися
https://about.google/products/

Та їх там сотня. І ще більше провалилися

а я зміг )) андроід + андроід авто (у мене на порші нема конекту на андроїд є лише апплє) + хром (правда я не в дупля як вони на хромі заробляють але ж є і файрфокс який тож бесплатний)

плюс на скільки я розумію у них є гугло пошта саме як продукт (знову ж таки повз бешкоштовної версії) який вони продають як корпоративну пошту доволі популярний схоже (знаю кількох знайомих бізнесів які використовують саме гугло пошту у якості корпоративної саме як платний корпоративний акаунт)

ЗЫ: о точно ютуб же ж )) маю платний акаунт на ютубі

а ти зміг? ))

я не в дупля як вони на хромі заробляють

бо Гугл пошук є у пустій табці Хрома чи з адрес бару, що веде до збільшення користування Гугл пошуком порівняно з Бінг чи іншими. А це веде до більшого показу реклами.
Там може різниця якийсь процент, чи менше. Але якщо перерахувати у абсолютні гроші з показу реклами...

І ще більше провалилися
https://about.google/products/

Це нормальна практика провал продуктів

З того що я чув, то в Варшаві працювали з Fitbit, pixel watch та всякими клаудними сервісами.
Може ще щось )
А так продуктів достатньо від YouTube до інфраструктури типу Google Cloud та всяких AI продуктів типу Gemini )

Android, Google Chrome, Gmail, YouTube, пошуковик, Documents, Disk, Translate тощо.
Якісь продаються безпосередньо — якісь SAS типу пошувика та Ad Words, якісь Shareware — тобто базової безкоштовно але дивишся рекламу чи лиск на 15 G, не хочеш рекламу чи більший диск, плати помісячно, або корпоративний Gmail і усе інше. Також Google є ресцелером через сервіс Play Markert і софту і цифрового контенту через YouTube та Play Music і т.д.
Так Google — продуктова компанія, вона заробляє програмними продуктами або власного виготовлення, або виготовлення поглинених компаній. Деякі вона може просто вороже поглинути і закрити, щоб прибрати конкуренцію. Те що ти монетезуєшся не на 100% так само як Microsoft або Oracle продаючи ліцензії на софт побутовим чи корпоративним клієнтам не робить з тебе аутстафера який заробляє з лізінгу персоналу, або аустсорсера який заробляє із офшорних розробок на замовлення.
Назагал Google має портфоліо з 100+ активних продуктів, тисячей відкритих типу : Go lang, Angular, Guava, Kubernetes купи SAS типу GCP , Claud Spanner, Big Table тощо.
Коротше там не просто так багато програмістів хотіло працювати, був шанс — що крім CRUD можна буде зробити щось більш цікаве, чи може стати всесвітньо знаменитим як автор якогось продукту чи фреймверка. Та як я розумію зараз це вже самій компанії це не так цікаво, там більше цікаво внутрішньо корпоративна боротьба за владу. Так це під дією конкурентів на ринку праці, зокрема Netflix та Meta які пішли в кадрову атаку і звинувачувати зарплатні аж до пів мільйона на рік.

я якось чи то навіть зустрічався чи то слухав тіко десь на виступі чувака який робив (керував певно не помню вже деталей) розробкою мобільної версії ютуб (до речі веб версія реально майже не юзабельна на айфоні айпаді а от мобільна якраз норм) то з його слів особисто я особисто для себе виніс виключно як «ужас ужас ужас» і «нада тікать» ))

у фейсбук в мене була зп 3500 після податків але акціями вийшло 75к за 2,5 роки, вважаю норм + пенсійні приватні відрахування 5%

воу, це щось взагалі малувато, хоч і акції

воу, це щось взагалі малувато, хоч і акції

Та де ж малувато, 6k чистими на місяць. І це в Чехії

я не програмєр ) ну а взагалі програмісти мають 300к акціями на 4 роки, а при тому коли акції виросли зараз на 50% то вони вже і всі 600к мають ну і більше

Всі сиділи в Україні спокійно працюючи)
Що було далі ви в курсі.

Хто зна що буде через 5 років, спокійно працюючи в Варшаві

Хто зна що буде через 5 років, спокійно працюючи в Варшаві

З Польщі можна буде виїхати куди завгодно

Мабуть, алe мова про планування життя хоча б на дeсятeрiччя.
Знову кудись їхати, залишаючи майно, новi мови, новий соцiум.

Вeрогiднiсть цього низька, алe i хрустального шару в мeнe нeма що там в майбутньому будe. Брeст — Варшава 180 км.

Алe Польша хоч нe до шашликiв готується, а скуповує зброю вeликими обсягами.

У Польщі є доступ до дешевих грошей ЄС і зовсім інший розмір економіки.
Україна перед повномаштабкою тратила 5% ВВП на оборонку, і це більше ніж тратить Польща зараз. Але коли в тебе бюджет всієї країни в 10 раз нижче, ніж ревеню епла, то ти хоч третину трать, це сльози на фоні нафтобаксів рашки.

Думаю, многие в Украине тоже думали, что можно будет выехать.

Думаю, многие в Украине тоже думали, что можно будет выехать.

ЄС не Україна, та й ти не громадянин Польщі, щоб тебе не випустили.

Згоден, громадян вони будуть берегти

Згоден, громадян вони будуть берегти

Так само, як Україна зараз?

Так, лише можливо з точністю до навпаки.
А коли скінчаться не свої, то.... 🤔

Дивно, чому «ми» вважаємо, що за поляків у окопах будуть сидіти... Словаки шолі?

І який закон ЄС дозволяє мобілізувати іноземців?

Ви точно Українець?

Я про те, що у разі війни, або «давайте все по закону» = «програш», або «всі пішли воювати, хто на фронт, хто на завод»
Тьфу тьфу, щоб не дійшло до цього ніколи.

Я про те, що у разі війни, або «давайте все по закону» = «програш», або «всі пішли воювати, хто на фронт, хто на завод»
Тьфу тьфу, щоб не дійшло до цього ніколи.

Що ти несеш. В Україні на фронт мобілізують не громадян України? Тільки, якщо це добровольці. Всі не громадяни, хто хотів, виїхали вже з України.

Можна скрін до того, що ти процитував мене, щоб стрілочкою вказати на згадування мною негромадян?

Можна скрін до того, що ти процитував мене, щоб стрілочкою вказати на згадування ною негромадян?

Так почитай вище, ти ж сам написав, що у разі нападу раші на Польщу, поляки своїх громадян будуть берегти і на фронт не відправлять, а відправлять українців, яких не випустять з країни.

1 — постом вище ти процитував геть інше
2 — почуття гумору у тебе відсутнє :-)
3 — правило про те, що останні рядки ніхто не читае тобою доведено :-)
Останні то були

Дивно, чому «ми» вважаємо, що за поляків у окопах будуть сидіти... Словаки шолі?

p.s.

що у разі нападу раші на Польщу,

Для цього раші потрібно нас перемогти, і, якщо це станеться (НІ!), то Українці у Польші будуть як Японці у США тоді....

то Українці у Польші будуть як Японці у США тоді....

з якого це б.дь дива? ви всі комуняцькі патріоти там йо.ті такі?

останнє було суто риторичне втім перше певно теж більш менш

Тю, ти походу ДОУ неуважно читаєш.
Саме тут пишуть, що у разі перемоги раші, поженуть завойовувати Польшу... кого?

Та бля, що я таке взагалі кажу.
Ти не читаєш, ти пишеш 😎😂

Хто це пише, 1.5 телемарафонщика?)

Пофіг хто пише 🤣
Головне, що я більше такого пойнту ніде не зустрів.

Тю, ти походу ДОУ неуважно читаєш.
Саме тут пишуть, що у разі перемоги раші, поженуть завойовувати Польшу... кого?

це зараз сама популярна тема «пряника мобілізації»

Головне, що я більше такого пойнту ніде не зустрів.

ти все пропустив )) чи просто не читаєш газєту «правда»

в Родінє звісно ж якщо не в Родінє то де?

А, ну тут мені нема шо заперечувати.
Я пас...
Справа ж у тому, що на моїй Батьківщині вона не видаєттся.
А на твою я навряд чи попаду, щоб почитати 😎

Для цього раші потрібно нас перемогти,

Або щоб при владі став янукович 2.0 чи щось схоже.
Якщо це можливо в країнах євросоюзу типу угорщини/словаччини, то і в Україні можливе.

Так це теж буде перемога раші.
Хіба не?

То дивлячись на те, як телемарафон це назве :)
Але от я місяць тому був у Словаччині )
Я би не сказав, що там погано. Для звичайних людей мало що змінилось з новим премʼєром ;)

Але при цьому в них цілі міста, а люди залишаються живі та здорові... не знаю як для кого, але для мене вибір очевидний...

Звісно саме варіант з Януковичем чи Медведчуком був би жахливий. Але я би краще обрав би щось таке, як в Грузії, ніж війну і загибель багатьох людей і зруйновані міста...

Але от я місяць тому був у Словаччині )

Але ж на них не напав сусід🤔

обрав би щось таке, як в Грузії

А якщо як у Білорусі?

А якщо як у Білорусі?

до речі за поляків

що у разі нападу раші на Польщу,

то бєларусів досі ще не погнали у разі нападу раші на Україну певно тримають в резерві ((

то бєларусів досі ще не погнали у разі нападу раші на Україну

А, так ти не бачив карту, що її лукашенко показував?
Ну ту, звідки 23го на Київ поперли?

Звісно я скажу щось дуже непопулярне, але:
* ніхто білорусів не відправив насильно воювати
* а ще, о жах, в них навіть кордони відчинені — хто боїться, що можуть відправити — можуть вільно виїхати
* і не тільки відчинені, вони навіть можуть легально свої кошти переказувати з Білорусі свіфт переказами!
* а ще, страшна тайна — в них навіть вартість квартир більша за київську, тобто якщо комусь не подобається «страшний і вусатий», і він хоче переїхати — може продати квартиру, переказати кошти свіфт переказом в Європу і на ці кошти купити щось легально в Європі! Ну і виїхати без корупції і без Тиси, а через погранперехід на машині.
* доречі саме так зробило багато айті компаній з Білорусі — допомогли переїхати своїм співробітникам в Європу
* ну і та ж Європа без проблем продовжує працювати і торгувати з Білоруссю
* звісно у них зараз не можна критикувати владу, це мінус. Але і у нас зараз вже те ж не можна.

Тобто з точки зору звичайних людей, не політиків, не активістів, а звичайних 95% людей — в тому числі навіть айтішників та бізнесменів — в Білорусі зараз не так погано, як прийнято думати.

І одразу скажу — я не хотів би жити під владою Лукашенко. І взагалі це точно не так країна, де я би хотів би жити. Хоча етнічно десь на чверть я саме білорус )

Для мене найкращий варіант був при Порошенку — з одного боку не злити русню, а з іншого продовжувати розвивати свої збройні сили, щоб русня не думала, що її тут чекає легка прогулянка. Але народ вирішив проголосувати інакше...

Сьогодні гарант ще раз підтвердив, що ніяких альтернатив нема — тільки війна, бо пауза/перемовини, то не на користь України (може так і є). Тобто міркувати як воно може бути сенсу і нема.

Ось Аlex Fogol часто задає питання — «яка мета?». А мети і часових рамок нема, є тільки шлях як у самурая. Це президент ще раз сьогодні нагадав. Кордони 91-го то не мета, то мрія при поточних умовах.

А мети і часових рамок нема, є тільки шлях як у самурая.

часові рамки вже є як вони були і від самого початку і власне ще до початку вже було питання «забагато українців у тій ващий польщі»

отже свіжа статистика офіційна

народилися 187,387
померли 496,240

30 млн населення на 30-й рік це вже «оптимістичто оптимістичний» сценарій бо він вже прямо «з урахуванням масового повернення співвітчизників (після війни)»

зверни уваги на приписку «повернення після війни» тож за умови

і часових рамок нема

за повернення може говорити лише Сам і ще Пророк Його типу тов. кулєба бо там кіно вже інтєрєсноє бо щойно сказав Сам «та приїзжайте тут харашо» як тут же ж прилитіло по Одесі селяві ні чого особистого але життя лише одне

Це президент ще раз сьогодні нагадав.

тож прогнозів на 30-й рік за умови вже

і часових рамок нема

то їх просто нема бо я скажу вже дозволену казати річ

... бо як їх почнуть давати то події лише прискоряться і то саме в напрямку саме вимирання окремо взятої 1/6 суходолу тобто її колишньої частини

ЗЫ: а ну так тут у телевізорі виступив хтось з говорящих голів у телевізорі і військовій формі і так прямо й висловився «у вас хлопчики 10 років? готуйте їх до війни» на що вже відреагували вже навіть «патріотично налаштовані» матусі

і часових рамок нема

тож часові рамки це 10-15 років (які вже збігають) за яких вийде за межі старшого віку мобілізації 60 років поточний демографічний пік 40-45 років за цим піком демографічний спад наступний пік якщо я не помиляюся якраз на 10 років якраз за ті які (гадаю випадково) сказав тов. воєнний у телевізорі але той «пік» не порівнювати бо там дітей усього 4.5 млн всіх всьо більше нема

... і то на справді міністерство освіти вже «висловило стурбованість» чи всі вони і взагалі скільки їх з тих 4.5 млн (3.7 млн учнів шкіл) насправді знаходяться в країні тож щоб їх краще порахувати треба з вересня перевести усі школи (західніше києва) на очну оффлайн форму навчання

... хто не прийде я підозрюю може й відрахують але там нюанс бо тоді вже вони точно вже не повернуться

тож 10-15 років це самий максимум до фактичного демографічного вимирання а так певно «зійдемося десь посередині» (к) (тм)

ЗЫ: зокрема політично влада вже не жилець і вони це вже знають і «опозиції» це вже знають і навіть тов. путін це вже знає

... але там є ще окремий нюанс що політично вже саме держава як у ідеологічних основах своїх вже не жилець але про це ще рано бо ще нема наказу казати )) тіко записувать усі ходи

ніхто білорусів не відправив насильно воювати

З їх території був напад.
Як на мене, це більше ніж досить

ну і та ж Європа без проблем продовжує працювати і торгувати з Білоруссю

І з росією теж, газ....

Але і у нас зараз вже те ж не можна.

Фбук — рупор.
Стільки негативу проти влади, що аж...
Це не те?

в Білорусі зараз не так погано, як прийнято думати.

І

я не хотів би жити під владою Лукашенко. І взагалі це точно не так країна, де я би хотів би жити

Вкупі це звучить якось не дуже.

Але ж Білорусь це як раз типу «янукович 2.0», ти ж раніше писав

То дивлячись на те, як телемарафон це назве :)

Тобто припускав, що це не перемога раші?

Для мене найкращий варіант був при Порошенку

«Шо опять» ©

Ну блін...
Доста вже.
Він програв вибори, ось і все.

«З їх території був напад.
Як на мене, це більше ніж досить».
А с территории Украины было нападение кацапов на Приднестровье. Почему-то это никого не волнует.

Почему-то это никого не волнует.

Неправда.
Мінімум Вас хвилює...

Але я би краще обрав би щось таке, як в Грузії,

Так в 2014/2015 так і обрали.

Ну так і нормально ж жили. Без ракет, мобілізації. З відкритими кордонами і безвізом.
Бізнеси розвивались, зʼявилась велика кількість малих підприємців.
Айті взагалі супер розвинулося. Як аутсорс, так і зʼявилися українські стартапи
Єдине постраждала частина людей з окупованих територій, але і в них був вибір — залишитись, або переїхати в підконтрольну територію України, Росію, Європу.
Благо саме зруйнованого житла під час бойових дій 2014-2015 було відносно мінімум. А наприклад в Києві для переселенців було якесь пільгове кредитування при купівлі квартир

Ну так і нормально ж жили. Без ракет, мобілізації. З відкритими кордонами і безвізом.

Так ключове тут «жили». То ж не Україна почала війну, ніхто донбас не йшов захоплювати

Або щоб при владі став янукович 2.0 чи щось схоже.

я тут випадково сів переглядати «вбити дракона» а там буквально буквальне

«единственный способ избавить от дракона это иметь своего собственного» (к)

ось з посиланням на кіно місце таймінг

youtu.be/qGbN7cUgJlo?t=1193

також звідти ж (я дав таймінг саме на це)

«пока он здесь ни один другой дракон нас не осмелится тронуть» (к)

там взагалі увесь спіч про те який корисний дракон можна слухати і нотувати бо то буквальні цитати вже буквального сьогодення

я власне тому і «трохи здивувався» коли почав дивитися і почув таке як саме буквальне

закони ЄС не заважають полякам ловити ухилянтів на кордоні і відправляти їх назад на неньку

закони ЄС не заважають полякам ловити ухилянтів на кордоні і відправляти їх назад на неньку

Це брехня, і це вже визнали наші змі. Вислали декількох злодіїв, які й переправляли ухилянтів, а не самих ухилянтів.
lb.ua/...​polita_vidredaguvala.html

Наши сми много чего врут, а это правда, знаю лично тех кого поляки обратно возвращали, люди пытались перейти границу, и были пойманы на польской стороне и отданы укр погранцам. Такого ни Румыны ни Молдаване не делают, им достаточно сказать что просишь защиту. И был случай когда поляки вернули, а человека сразу после в ТЦК у нас избивали, можно нагуглить

Це якась неймовірна ментальна гімнастика. Якщо «ухилянти» — не ухилянти, а біженці, то чому організатори — це «злодії», а не шиндлероподібні доброчинці?

А є якісь пруфи/лінки? Чи ці твердження на рівні пліток?

Було б тобі хоч трохи цікаво, глянув би інтервʼю наших втікачів на ютубі, яких вже море просто

то є все іпсо не ведіться на провокації

Інтернірують у лагерь, в європі величезний досвід з тим

Інтернірують у лагерь, в європі величезний досвід з тим

Ну от, в Україні щось нікого з іноземців не посадили до лагерів. Вони спокійно можуть перетинати кордон, і звичайно не можуть бути мобілізовані.

ну ти порівняй досвід України чи Німеччини-Австрії-Польщі у справі менеджменту концентраційних таборів. і не треба «мобілізувати на війну», є будівництво захисних споруд, рольники яким треба робочі руки (остарбайтери) бо частину їх працівників мобілізували, тощо. якщо у тебе є 3-5 млн лівого народу чому б його не використати. в Україні тих іноземців було небагато і половина русня

5 років це ще багато, давайте подивимось за наступні 9 місяців чи не в’їбе русня ядеркою по Варшаві, а вірогідність цього не те що б прямо маленька.

Ага, даже тактическую в Украине за два года не использовала, но вероятность стратегического удара по Варшаве очень велика, да) Это от создателей «дефолт за две недели»?

Майже)
Не хочу зараз вступати у дискусію, просто скажу, що активізація французів по відправці своїх військ в Україну, а також активна мілітаризація Польщі «не спроста».
youtu.be/...​oq93o?si=vQrhAvLC3uVD1E0v

Просто якщо ви сидите в Польщі або в країнах Балтії, раджу підготувати карту місцевих бомбосховищ, тримати тачку заправленою, а тривожну валізу зібраною рівно в той момент, коли( або якщо) стане очевидно, що перемагає Трамп.
Або активно відвідувати для тренувань стрілецькі клуби і курси такмеду, залежить від того, яку модель поведінки ви для себе вважаєте більш прийнятною.

Не варто сидіти в режимі «оріцалова» з аргументацією «Этого не может быть потому что этого не может быть никогда.»

активізація французів по відправці своїх військ в Україну

Это по телемарафону сказали?

Не варто сидіти в режимі «оріцалова» з аргументацією «Этого не может быть потому что этого не может быть никогда.»

Но определённо стоит с загадочным видом в позе Ванги вытягивать руку с закрытыми глазами

Это по телемарафону сказали?

Ога, по телеграфу перехопили між Вільнюсом і Таліном.

Но определённо стоит

Справа твоя, але потім больніше падати буде.

Ога, по телеграфу перехопили між Вільнюсом і Таліном.

а ти певно маєш якесь зверхє відношення до прибалтів? а до кого ще маєш? там унтерменшів щонайменше пів європи так а може й уся? включно з понаєхавшими ухилянтами

Мужик, у тебе якесь дуже дивне ставлення до людей.
То в попередній темі ти євреїв жидами називав, тепер європейців унтерменшами, хто далі, будемо зігувати в сторону індусів)?
Я розумію, що місцерозташування Хайфа в профілі дає багато прав, але це ж не карт-бланш кликати унтерменшем всіх, хто тобі не подобається).
В мене також є родичі євреї, але я собі такого не дозволяю.

То в попередній темі ти євреїв жидами називав

А ничего что слово «єврей» в украинском было насильно навязанным через русификацию?) До этого во всей литературе слово «жид» было абсолютно нормальным обозначением этноса

uk.wikipedia.org/...​i/Євреї#"Євреї"_та_«жиди

У ХХ ст., через мовну політику в УРСР[8], його поступово заступив етнонім «єврей», натомість «жид» почали позначати як образливу назву євреїв[9]. Новий етнонім був запозичений із російської мови...

Добавь немного больше загадочности в свои посты, так будешь выглядеть убедительнее) Так смотри и Арестович тебя в помощники на следующих выборах возьмёт

активізація французів по відправці своїх військ в Україну

Це для внутрішнього французького споживача. Ніхто нікого найближчим часом не відправляє. 9 червня вибори в Європарламент а аграрії то навозу від Версаль підвезуть то на виставці накричать. У Франції зараз одночасно понад 10 страйків (www.cestlagreve.fr) і це ще не вщухла хвиля протестів після пенсійної реформи минулого року fr.m.wikipedia.org/...​traites_en_France_de_2023
Навпаки, під тиском, Франція зараз виводить війська з багатьох країн Африки www.geo.fr/...​ique-macron-niamey-216799

Ізі, записуй:
Донатити, волонтерити, допомагати армії, підтримувати економіку своєї держави, платити податки, не бути зрадойобом-нікчемою яка звалила за хабар і в якої вистачає нахабності кричати «чому не на фронті».

Ізі, записуй:
Донатити, волонтерити

ок припустімо донатити справді ізі а як що до волонтерити? що саме саме ти пропонуєш по цьому пункту бажано щоб «на ізі»?

допомагати армії

там сама історія що саме саме ти пропонуєш «на ізі» допомагати армії?

Лет десяти-двенадцати. Бедовый,
Из тех, что главарями у детей,
Из тех, что в городишках прифронтовых
Встречают нас как дорогих гостей.
Машину обступают на стоянках,
Таскать им воду вёдрами — не труд,
Приносят мыло с полотенцем к танку
И сливы недозрелые суют...
(к)
платити податки

тут не зрозуміло програмісти якось не платять податки? знову ухилянти? чи треба якось додатково? на скільки я розумію з додаткового доступно тільки оформити єсв до повної суми максимального єсв «за власним бажанням» чи є якісь інші варіанти «на ізі» програмістам та іншим платити податки?

яка звалила за хабар

тобто не платити хабарі слід розуміти а якщо не за хабар то певно можна

що саме саме ти пропонуєш по цьому пункту бажано щоб «на ізі»?

Перш за все, я вважаю, що кожен має приносити користь на своєму місці. Ця користь може бути меншою чи більшою, але вона має бути. У випадку, якщо ти прямо зараз «на ізі» не можеш принести користі, ти не повинен шкодити.

Тепер про те, що рядовий ІТшник(ми ж на ІТшному форумі).
1. Донатити — no comments
2. Долучитися до однієї із ініціатив по допомозі армії де треба застосовувати ІТшні скіли. Це може бути як повноцінне виробництво чогось( до мене буквально сьогодні звернулись із перспективним проектом де треба Embedded + AI/ML спеціаліст, є механічна частнина, треба її «оживити». Якщо хтось хоче долучитись — пишіть в приват ), так і окремі ініціативи типу друку хвостовиків для бомб до скидання на 3Д принтері drukarmy.org.ua/ua
3. Участь руками в різних «народних» ініціативах від плетіння сіток і до виготовлення окопних свічок. У нас на роботі також декілька разів проводили такі заходи — прикольно, розвантажує голову, спілкуєшся з людьми, безкоштовно і корисно.
4. Збірка ФПВ дронів у себе вдома. dou.ua/forums/topic/47186
5.Донація крові.
6. Проводити збори, купувати необхідну техніку і обладнання і передавати у військо.

Це тільки те, що прийшло відразу в голову і чим я займався, впевнений, можливостей набагато більше.

раджу підготувати карту місцевих бомбосховищ, тримати тачку заправленою, а тривожну валізу зібраною рівно в той момент, коли( або якщо) стане очевидно, що перемагає Трамп.

так а тов. клічко і ко. збирався евакуювати київ отак от с куста і в чисте поле а всякі там мамочки у мєсних форумах так само як оцей довбо.об що тут пише розказували ровно те саме «раджу підготувати» так ніби то вони реально можуть своїм ходом виходити з зони ядерного удару і навіть якщо так то куди «виходити» і чого не зробити це просто заздадегідь мамкіні стратєгі

коли( або якщо) стане очевидно, що перемагає Трамп.

а ну до речі вже більш менш очевидно )) тіко хіба що деми різко змінять прєстарєлого бідена на когось вапчє будь кого молодого тоді да а так 100% схватка двух якадзун серія друга з мало суттєвими нюансами

не зовсім понятно а в Україні ви що там усе це готувалися отак щоб просто розвернутися і застовувати усе те саме вже підготоване тільки у інший бік?

Гарна спроба, товаріщ воєнком. Я якось краще в Варшавському ТРО посиджу

Думаю тут буде перевага у Гугла і подібних компаній в плані релокації своїх співробітників до більш безпечних локацій.
Це те, що зробила частина українських продуктових компаній в січні-лютому 22. При тому оплатили дорогу, проживання перші місяці і тд.
І не зробив майже ніхто з аутсорсу...

Coping is strong in this thread 🤣

Бачу що вигідно сидіти певно десь у Румунії чи Молдові, і спокійно працюючи відалено на аутсорс в Україні)

Проблема в тому що це незаконно. Бо через деякий час ти будеш їхнім податковим резидентом => треба буде і там платити податки.

Те що в нього виходила тільки половина це тому що він не рахував бонуси і стоки які прописані в контракті. Ціна стоків фіксується коли він прийшов на роботу. Тобто якщо завтра гугл стане коштувати Х2, то він буде отримувати Х2 від тої «стокової частини ЗП».

Бо навіть не юзаючи податкові знижки для девів (а це юзають всі), на руки йому вийде 60к$ (з 96к$ брутто). З авторською знижкою до 70к$. А якщо є непрацююча дружина то податки будуть ще менші.
+ в нього ж не вся ЗП була кешом.

І це зарплата на employment контракті. Тобто гугл ще 16% (±, точно не пам’ятаю) платить соцвнесків (пенсія, недержавна пенсія), 26 днів вихідних і безліміт лікарняних.
+ гугл тобі заплатить 3 зп при звільнені.

Що шановне доу-панство думає з цього приводу?

Як на мене то автор зробив помилку, бо попрацювавши рік-два в гуглі він пішов б на Х2 від тих 8к. Я вже не говорю про досвід, знайомства.

Те що ФААНГи платять мало в Польщі то це факт. І більшість не хочуть Б2Б

It depends
Якщо рахувати тільки зп чистими, то так, швидше за все в Україні на аутсорсі буде більше.
Але складових набагато більше:

1. Акції. Чим вищий рівень в ФААНГах, тим більший відсоток зарплатні приходить акціями. Багато хто відноситься до акцій, як просто до бенефіту, а не частини компенсації, що трохи дурня ІМХО. Якщо вважаєш це ризиковим, вішай коефіцієнт для себе, коли порівнюєш total compensation, але ставити цей коефіцієнт 0 — дивно.
2. Річний бонус (ще 15+%).
3. Їжа. Це тільки здається дрібницею. Але якщо порахувати у скільки вийде різноманітне триразове харчування, то виходить вже не так й мало
4. Медичне страхування.
5. Бенефіти від умови о праце, тобто лікарняні, відпустки, maternity/paternity/
6. WLB
7. Різні дрібні бенефіти, а-ля навчання

У акціях неприємний не ризик, а те, що їх віддають зі значною затримкою. Таке собі маніпулювання, щоб не звалив.

У такому випадку краще підходить ментальна модель коли як «зарплату» враховують акції лише в момент vest або краще sell (в деяких країнах типу Швейцарії немає capital gain tax (податок на приріст капіталу) тому нічого не втрачається). В цьому випадку вони щомісяця приходять на рахунок як і звичайна зарплата.
В залежності від рівня ці перерахунки від брокера можуть бути більші за саму зарплату.

По-різному. Буває завжди у кінці року, а може бути кожного кварталу після першого року.
Але плюс акцій: вони оподатковуються за нижчою ставкою (наче тільки 19% податок у Польщі? та без інших платежів) порівняно з такою з сумою до ЗП (принаймі так було раніше коли платили 32% у Польші з великих прибутків без креативної знижки)

Доречі, оподаткування акцій у Польщі у момент продажу чи коли отримав їх та потім ще на різницю коли продав?

В випадку Гугла можуть давати кожного місяця якщо акцій багато, якщо менше то раз в квартал. Кліфа в 1 рік немає, тому немає «значних» затримок.

не забуувайте пенсію, там ще 10к в рік накапає

Я звісно не в Гуглі у Варшаві, але дещо чув.
По-перше, про яку саме позицію мова?
З того що я чув, зарплати майже у всіх вище того, що пишуть в інтернетах: www.levels.fyi/...​tropolitan-area?dma=10007
По-друге, часто в гугл йдуть не за грошима.
В гугл йдуть за досвідом, за стрічкою в резюме, за можливістю переїхати в кращу і дорожчу локацію( Цюрих, Лондон, США ).

По-третє не варто плутати типовий аутсорс/аутстаф в Україні, де тобі окрім компенсації( ще й по нижчому від ринкового курса $ ) і навіть умовний «дешевий» польський гугл, де тебе і нагодують три рази на день і айфон дадуть і макбук подарують і різноманітні компенсації обладняння ремоут робочого місця заплатять, а в кінці року ще й акцій з бонусами насиплють, а найголовніше, у випадку скорочення заплатять 3-6 зарплат кешем.
Чого тільки вартує можливість декілька разів на рік злітати за рахунок компанії на конференцію в Каліфорнію.
Ну і всілякі різні страховки також.

«Все не так однозначно» із «маленькою» зарплатою в гуглах.

нагодують три рази на день і айфон дадуть і макбук подарують і різноманітні компенсації обладняння ремоут робочого місця заплатять

взагалі ні про що, особливо якщо довго працювати за вищу зп в аутсорсі.

І особливо дивує, що ви це поставили перед

а в кінці року ще й акцій з бонусами насиплють

якщо це так і є.

Так в перспективі можна досягнути куди вищих заробітків і заощаджень ніж в моменті в аутсорсі.

Хотілося б чиюсь свіжу історію побачити в якості прикладу

Не знайшов швидко посилання, але кілька років тому людина зробила експеримент, створивши фейкове резюме з кількома бігтек компаніями в досвіді. Сходу отирмала запрошення на співбесіди в купу топових компаній, на відміну від резюме без такого досвіду.
Тобто рядок в резюме з гуглом робить усі майбутні спроби змінити роботу набагато більш успішними.

Історії про що саме?
Про те як люди переїжджали з Варшави в США?
Ну ось опитувальник, результатів не багато, але люди пишуть: www.teamblind.com/...​o-usaswitzerland-CkZtCShX

Чи історії про те, як люди отримували стоки і не продавали їх відразу а тримали хоча б 5 років, ну для цього можна просто подивитись на ріст акцій і співставити.

Чи історії про те як екс-фаангівець приєднувався до успішного стартапу чи ставав стафом/С-лвл в якійсь іншій конторі на багато грошей.

В мене нема статистики по українським аутсорсерам, але я готовий сперичатися, що по всім пуктам галерний сініор буде програвати гуглеру з Варшави.

В мене нема статистики по українським аутсорсерам, але я готовий сперичатися, що по всім пуктам галерний сініор буде програвати гуглеру з Варшави.

По правді, українського галерного сеньйора треба порівнювати з таким же галерним сеньйором в Варшаві. Рівняти українського гребця до фаангівця (хай і європурського) — це як «не приший кобилі хвіст», перш за все через кваліфікацію.

Тому i бeруть зазвичай на L4 рiвeнь, а нe L5+

перш за все через кваліфікацію.

Ну я б не перебільшував аж так кваліфікацію рядових фаангівців.
Надрочились рішати алгоритмічні задачки по таймеру — так, тут вони в топі.
Робити щодня рутинну роботу для бізнеса — хз, навряд буде різниця. І це також беручи до уваги те, що деякі галери типу епаму й люксофта в деяких проектах є безпосередніми підрядниками того ж гугла.

До речі до 2022 це був один із перевірених способів звалити в США через Епам, на гуглопроекти. Але компенсація там була сумна по американським міркам.

Гуглер з буде кращим хіба що у витривалості сидіння на статус мітингах по 6 годин на день та у вправному жонглюванні статусами тасків :)

Постійні щоденні статус мітинги це більше про німецькі концерни, а не про гугол/америку :)

I depends)

В мене зараз проект із німецьким концерном і це я їм пишу, що треба більше мітингів щось обговорити))
Хоча може між собою вони там і лялякають постійно, а нам, як аутсорсеру, вважають, що 2 мітингів на тиждень вистачить.

Хоча може між собою вони там і лялякають постійно

Я багато разів був саме в середині ) а не на аутсорсі

З того що я чув, зарплати майже у всіх вище того, що пишуть в інтернетах

Бо багато хто(як я підозрюю і герой статті) не рахує акції в ЗП. «Вони ж не на банківський рахунок мені приходять, нє це фігня якась, я не буду їх взагалі рахувати»

Як тут правильно нижче відмітили, скоріш за все це незаконно. Ну і на додачу до податків треба ж врахувати соціальне і медичне страхування те чи інше, отримання послуг на зразок навчання та ін.

Тобіж правильно я розумію що в нас на аутсорсі в Україіні чистими більше виходить ніж в гуглі?)

Стратегічно з точки зору побудови кар’єри рядок в резюме, що містить гугл, допомагатиме потім ще не один рік. Плюс досвід може бути цікавим. Тому я б не тільки гроші рахував, а дивився ширше.

Вигідно, але протизаконно. Податки повинні платитися в країні податкового резиденства.

а шо мішає стати резидентом румунії) молдови)

Нічого, але ж і податкова ставка буде вже не така солодка.

В Молдові 7% наче а в Румунії десь 8%+300€ фікс. Нормальні ставки наче.

ну румуни не паряться з цього приводу, тут люди вже 2 роки на нашому фопі сидять і нічого

А потім за жопу впіймають їх колись і поганими будуть не вони а «злі румуни».

Наразі ніщо Україну не перевершить за відношенням прибутка до витрат для айтішника. Чи достатньо купівельної спроможності для щастя — питання екзистенційне і універсальної відповіді нема.

І я про те ж. Якщо рахувати чисто франкліни — Україна понад усе. Навіть Каліфорнія в перший рік не переможе, напевно. Якщо вийти за питання суми — то в комплекті з польськими податками йде відсутність воєнкома, низькі зарплати та гарні дороги. А в комплекті Калі — океан 26 градусів, бомжі, високи податки, та вісутність ліцеїв з топ-10 зно.
Класичний імігросрач — то коли люди, яким треба різне, сруться і міксимізують різні бажані фактори.

На жаль, в штаті Каліфорнія в США навіть у його найпівденнішому місті, Сан-Дієго, вода ніколи не досягає не те що 26 градусів, а навіть 23 градусів, навіть у найтепліший період — кінець липня-початок серпня:
tur-pogoda.com.ua/...​iego/sea_temperature/july
Середня температура води в Сан-Дієго в липні 2023 року склала 18.8°C. У той час як мінімальна і максимальна температура води в морі досягала 17.4°C і 21.3°C відповідно.
tur-pogoda.com.ua/...​go/sea_temperature/august
Середня температура води в Сан-Дієго в серпні 2023 року склала 19.9°C. У той час як мінімальна і максимальна температура води в морі досягала 17.8°C і 22.1°C відповідно.
По 26 градусів це потрібно не до південно-західного узбережжя США їхати, а до південно-східного — в південно-східну Флориду, там близько 8 місяців температура води в океані не нижче 26 і 4 місяці від 23 до 25 (тобто в найхолодніші зимові дні вода в океані в південно-східній Флориді тепліша ніж в найпівденнішій частині штату Каліфорнія в США у найтепліші літні дні).

Жити в Україні і працювати на продукт в Європі. Платять більше ніж аутсорс.

В Варшаве Google — L4 — Full Stack — Middle — 50000 в год ~ 4100 до налогов в месяц, полная компенсация.
Офисы открываются в дешевых локациях не для того чтобы много платить.

www.levels.fyi/...​ations/poland?country=197

L4 average total 93850 usd. Відкрив деталі і там для L4 є і 75 і 160 на рік. Варшава.

Just saying.

“I wouldn’t say Google will pay you more compared to other companies in Poland, the point of having a branch in Poland isn’t to pay developers the same you would in Zurich lol. The levels.fyi salaries people mention seem to be incorrect by looking at Polish forums, and they are based on salaries of just 64 people, so not exactly a large set to gather data from.”

www.reddit.com/...​_google_warsaw_an_option

От жлоби. А ще кажуть що то вони таланти собі збирають.

Так може таким чином і збирають місцевих та українців (щоб не релокувати), ну бонусом для компанії можна платити мало, по локальному ринку.

Варшаве Google — L4 — Full Stack — Middle — 50000 в год

BS

Бро ти не в тої бік воюєш, не заважай людям вірити в то шо в Румуніі та на євро замовника краще

Fair enough, конкуренції менше)

У Вроцлаві на галєрах 20к+ зл було того року навесні на сеньора на УоП, це десь 4500-5000 баксів на місяць. Це мінімум, деколи було більше. Гадаєш, галєри у Вроцлаві платять більше Гугла у Варшаві?

ПС. Гадаю, простіше потрапити сеньором на галєру ніж L4 Google

Іноді так. Хочеш більше — їзжай в Каліфорнію.

Заголовок і текст 3 різні якісь питання

Лампачка гарєла а свєта не давала
Приблизно так

Враховуючи потогонку в євро-пур-фаангах, кращого варіанту за фріланс десь з Трансільванії нема

на аутсорсі в Україіні чистими більше виходить ніж в гуглі

Куди там тому гуглю до України

«Куди там європуським зарплатам в ФААНГАХ до українських, навіть попри війну.»

Пофіксив:)

Амазон в Європі теж платить дуже мало.
Нещодавно був неймовірно здивований цим відкриттям.
Якось сумно це — виходить що «зарплата мрії» в FAANG тільки для американців, якщо ситуація дійсно переважно така от.

До війни Microsoft в Празі та Google у Варшаві/Вроцлаві не дуже багато платили. Вірніше так, там є хто заробляє багато, але «сеньор звичайний український», який тут мав 5К, там після податків мав би 4-4.5К спочатку. Воно більше на перспективу, та про новий досвід, ну і пожити в іншій країні.

А перспектива це отримати новий грейд і підвищення ще на 1000 баксів?
Та нахіба вони треба.

Google ( офісу розробки ) немає у Вроцлаві

Не знав що то не дев.офіс біля річки.

Воно більше на перспективу, та про новий досвід, ну і пожити в іншій країні.

Ще ж треба правильно рахувати прибуток: стресова роботка в досить конкурентному середовищі але на цікавих проектах VS галерка з замовником в Калі, котрий просинається в 18:00 по Києву.

виходить що «зарплата мрії» в FAANG тільки для американців

Що тут називають Європою? І скільки це «зарплата мрії»? Це про конкретне число чи про рівень життя і купівельну спроможність?

Маю знайомого в польскому Амазон. Отримує чистими менше за типового помідора тут. Хоча рівень один і той же. Амазон, як й інші великі компанії, просто жмуть бабос

Ну щоб в Польші отримати по UoP на руки після всіх податків 5K баксів, працедавцю це буде коштувати дуже близько до 10К баксів. Ось вже і американська зарплатня початкова )

Ну у Цюріху отримувати менше 5000$ в місяць не вийде якщо працювати full time хоч на якійсь роботі (касиром в магазині, поштарем чи водієм). Як не вийде і прожити на ці 5к сімʼєю. Тому питання

Це про конкретне число чи про рівень життя і купівельну спроможність

все ще актуальне.

Бо з урахуванням медицини і освіти які вже оплачені податками купівельна спроможність може бути вища у Польщі якщо є діти і/або проблеми з здоровʼям. Плюс чи враховує знайомий акції як зарплату і в який момент grand/vest/sell?

Медицину треба додатково ще купляти приватну страховку (що й робить близько 50% працюючих, це десь близько 100 доларів на місяць якщо на родину) та навіть у цьому випадку доводиться ходити до деяких вузьких спеціалістів за гроші бо потрапити до них по страховці майже нереально. Будь-який такий візит це 300+ злотих (75+ доларів).

купляти приватну страховку

в ФААНГах не треба, та навіть в люксофті не треба було 8 років тому

страховці майже нереально

треба вміти енфорсити SLA

чистими менше за типового помідора тут

чи рахує він акції? Порівнювати тільки зп чистими без урахування бенефітів і акцій — ну трохи дивно

Мабуть не рахує, бо не може бути 50% податку та зборів зі всього доходу

FAANG тільки для американців

+ Швейцарія

То так і є.

Підписатись на коментарі