Шукаю «падаванів», які б були зацікавленні в тому, щоб навчитись писати софт
Доброго дня, спільнота ДОУ.
Спочатку трішечки про себе: пишу комерційний код останні десь 23 роки (а «для себе» трішечки більше). За цей час працював і в великих компаніях (e.g. Amazon) і в невеликих. Більше деталей про мене — olostan.me. Хтось мене знає по виступам на різних конференціях (e.g. DevFest Ukraine у різні роки).
Останні 5 років працюю в Google (в основному Google Cloud). Живу в Каліфорнії, недалечко від Silicon Valley.
І от виникла ідея — знайти одного-двух (на більше просто не вистачить ресурсів) «падаванів» які б були зацікавленні в тому, щоб навчитись писати софт. Фактично, пропоную бути «online-ментором» — давати посилання на статті, документації, ревьювити код, допомогти «знайти себе» — backend, mobile, AI/ML чи frontend, або може все разом (благо є досвід у всьому цьому). Можливо допомогти підготуватись до співбесід (так, я активно проводжу співбесіди в Google, за ці роки провів більше 100 співбесід).
Для чого це мені? Скажу відверто — я хотів б знайти когось, з ким можна було б майбутньому розвивати side-проекти. Ідей багато, я знаю як і що робити, але банально не вистачає рук. Можна було б найняти, але я б хотів знайти когось, хто був б так ж зацікавлений/на. Тим більше, деякі ідеї здебільшого некомерційні — покращити життя людей :) Окрім того, я знаю що серед українців є дуже талановиті люди, яким б мені хотілось допомогти.
Що для мене важливо: мати бажання і можливість витрачати по декілька годин на навчання і практику. Максимально намагатись дотримуватись виконання завдань (прочитати статтю, документацію, спробувати розібратись в чомусь). Я очікую повний trust, і одразу попереджаю — я буваю дуже opinionated.
Що для мене не важливо: вік, стать, національність, місцезнаходження.
Формат: приблизно раз в тиждень відео-зв’язок на якому будемо обговорювати деталі, наступні завдання. Так, як я знаходжусь в PST timezone, можливо дзвінкі будуть вночі. Code-review, chats, зрозуміло ж, on-demand.
Необхідні навички:
- Програмування на початковому рівні (на рівні easy difficulty leetcode)
- Англійська мова — на достатньому рівні щоб мати можливість читати документацію і статті
Важливо: щоб не було неприємних моментів, одразу попереджу що я залишаю за собою можливість перервати процес у будь який момент без зайвих обговорень «чому». У мене не дуже багато вільного часу-ресурсів (а я знаю, скільки ресурсів це буде вимагати з моєї сторони), і тому хотілось б знайти саме ту людину, яка буде відповідати моєму розумінню і очікуванням.
Якщо хтось зацікавився — пишіть в приватні повідомлення. Коментарі (а особливо типа «о, шукає собі рабів, тих хто буде кодить безкоштовно») я буду ігнорувати. Якщо Вам особисто це не цікаво чи Ви вважаєте умови поганими — просто йдіть собі далі. На питання щодо деталей — спробую відповісти по можливості.
Насправді я сам не знаю як це буде, але от виникла така ідея 🙂
Дякую за увагу і гарного Вам дня!
P.S. Мова спілкування — українська і англійська. Вибачте, але ніякої російської.
28 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів