Шукаю «падаванів», які б були зацікавленні в тому, щоб навчитись писати софт

Доброго дня, спільнота ДОУ.

Спочатку трішечки про себе: пишу комерційний код останні десь 23 роки (а «для себе» трішечки більше). За цей час працював і в великих компаніях (e.g. Amazon) і в невеликих. Більше деталей про мене — olostan.me. Хтось мене знає по виступам на різних конференціях (e.g. DevFest Ukraine у різні роки).

Останні 5 років працюю в Google (в основному Google Cloud). Живу в Каліфорнії, недалечко від Silicon Valley.

І от виникла ідея — знайти одного-двух (на більше просто не вистачить ресурсів) «падаванів» які б були зацікавленні в тому, щоб навчитись писати софт. Фактично, пропоную бути «online-ментором» — давати посилання на статті, документації, ревьювити код, допомогти «знайти себе» — backend, mobile, AI/ML чи frontend, або може все разом (благо є досвід у всьому цьому). Можливо допомогти підготуватись до співбесід (так, я активно проводжу співбесіди в Google, за ці роки провів більше 100 співбесід).

Для чого це мені? Скажу відверто — я хотів б знайти когось, з ким можна було б майбутньому розвивати side-проекти. Ідей багато, я знаю як і що робити, але банально не вистачає рук. Можна було б найняти, але я б хотів знайти когось, хто був б так ж зацікавлений/на. Тим більше, деякі ідеї здебільшого некомерційні — покращити життя людей :) Окрім того, я знаю що серед українців є дуже талановиті люди, яким б мені хотілось допомогти.

Що для мене важливо: мати бажання і можливість витрачати по декілька годин на навчання і практику. Максимально намагатись дотримуватись виконання завдань (прочитати статтю, документацію, спробувати розібратись в чомусь). Я очікую повний trust, і одразу попереджаю — я буваю дуже opinionated.

Що для мене не важливо: вік, стать, національність, місцезнаходження.

Формат: приблизно раз в тиждень відео-зв’язок на якому будемо обговорювати деталі, наступні завдання. Так, як я знаходжусь в PST timezone, можливо дзвінкі будуть вночі. Code-review, chats, зрозуміло ж, on-demand.

Необхідні навички:

• Програмування на початковому рівні (на рівні easy difficulty leetcode)
  • Англійська мова — на достатньому рівні щоб мати можливість читати документацію і статті

Важливо: щоб не було неприємних моментів, одразу попереджу що я залишаю за собою можливість перервати процес у будь який момент без зайвих обговорень «чому». У мене не дуже багато вільного часу-ресурсів (а я знаю, скільки ресурсів це буде вимагати з моєї сторони), і тому хотілось б знайти саме ту людину, яка буде відповідати моєму розумінню і очікуванням.

Якщо хтось зацікавився — пишіть в приватні повідомлення. Коментарі (а особливо типа «о, шукає собі рабів, тих хто буде кодить безкоштовно») я буду ігнорувати. Якщо Вам особисто це не цікаво чи Ви вважаєте умови поганими — просто йдіть собі далі. На питання щодо деталей — спробую відповісти по можливості.

Насправді я сам не знаю як це буде, але от виникла така ідея 🙂

Дякую за увагу і гарного Вам дня!

P.S. Мова спілкування — українська і англійська. Вибачте, але ніякої російської.

👍ПодобаєтьсяСподобалось12
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

коли читаю слово «падаван», виникає така картинка:

у центрі за комп’ютером сидить гуру... сьомий дан... а поруч офіціант йому подає каву 🍰☕

Монастир Шао Лінь. Після 6 років у ролі прибиральника подавану буде дозволено вмикати комп’ютер вчителю. Але по ночам коли всі сплять подаван в туалеті на свому таємному лептопі запускає ide та ...вчить програмування

шкрябає код загостреною паличкою на листях бамбука

А потім вчитель це все знаходить та спалює а падавана очікує покарання — вивчити php та jQuery по конспектам

Купив хату в селі?
Картоплю садити треба?

о, шукає собі рабів, тих хто буде кодить безкоштовно

Для чого витрачати час на навчання когось, якщо на ринку купа навченого народу без роботи?

Так, зараз даже кількість синьорів за будь яку відкриту позицію зашкалює

значить не тому навчені... чия це проблема? 🤔

ну от, приміром, усі хочуть бути космонавтами...
і навіть дипломи космонавтів отримали...
а ринку пофіг... а зарплата з ринку...

Ти айтішник чи зальотний тут?😂

а є собливість між тим як писати лагідно (софт) і писати хард )) ? бо таке наголошення... )

Якщо мета — розробляти спільні проекти, то легше і ефективніше знайти уже досвідеченого кофаундера і поділити equity. «Падавана» можна ростити довго, і пріоритети в нього, швидше за все, зовсім інші ніж у досвідченого ментора, для якого самореалізація уже важливіша ніж +500USD/month

Круто! А як потрапити до тебе?

Це перше завдання — знайти мої контакти :)

Я контакти знайшов, звісно ж. Але без Premium LinkedIn не можу написати тобі.

Так Валентин ж на доу казав звʼязуватися

отак Єгор провалив першу таску...

Скажу відверто — я хотів б знайти когось, з ким можна було б майбутньому розвивати side-проекти.

Простіше та ефективніше знайти дизайнера та розробника-початківця на Djinni й замовляти роботу над проєктом

Гарна ініціатива, Валентине!

Гарно описана хороша пропозиція, початківцям варто погоджуватись

Скажу відверто — я хотів б знайти когось, з ким можна було б майбутньому розвивати side-проекти.

Саме з цього варто почати бо як тільки початківці вивчаться то одразу зосередяться на власній кар’єрі, років на п’ять

Так це ж чудово! :) Зі своєї сторони я б тільки б радий якщо хтось знайде хорошу роботу з моєю допомогою.

Після Великих Війн Сітхів рада ордену дозволила старшим джедаям мати тільки одного учня.

Ой, нехай хоча б один достойний знайдется :) А там подивимось, за ці роки зв’язки з Радою у мене добрі ;)

Підписатись на коментарі