В якому віці має стати соромно за те, що ти — джуніор?
Чудово розумію, що питання, ну дуже вже розмите, і не менш індивідуальне, однак, тут є люди, які з великим досвідом, який пройшли увесь цей шлях: [trainee] -> junior-> intermidiate-> senior...
За вашими спостереженнями, в якому віці, чи через скільки років стажу девелоперу має бути соромно за те, що він й досі джуніор? Я, наприклад, розпочав свою кар’єру у 19, наразі мені майже 22. Пишу я на С++ для різних UNIX’ів (це моя основна спеціалізація), і до сих пір джуніор. Ні, я не скаржусь. У мене суперова робота, мене непогано платять, і за за ці більше, як два роки навчився до чортиків багато корисних, і просто суперових речей. Я реально відчуваю, що виріс за цей час, однак, схоже, не достатньо, бо й досі не займаюсь аналізом, проектуванням, та низкою інших девелоперських речей. Власне, я щасливий і виконуючи цю роботу, однак, вже відчуваю, що повинен рости й далі, а схоже, ще не готовий братись за більш серйозну роботу, окрім кодингу (тупий баґ-фіксинг — моє далеке минуле), і мені стає соромно за те, що я у такому віці й досі джуніор-девелопер, без будь якого досвіду проектування бодай «невеличких» систем. Щоб трохи надолужити, взявся за один GPL’ьний проект. Сподіваюсь таки нарешті подарувати світові щось корисне, але...
Питання: як Ви гадаєте (ну, я знаю, що думок буде дуже багато, і всі вони мали би бути різними, і все таке, але, тим не менше): скільки орієнтовно років повинна тривати кожна стадія у житті девелопера, і скільки (якщо не соромитесь розповісти) у Вас пішло часу для того, щоб з джуніора дорости до інтермідіата, з нього до сеніора, тощо. Дякую!
62 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів