Опитування: Чи користуєтесь ви таймтрекерами для своїх проєктів, і якщо так, то якими?

Всі компанії користуються project management застосунками, такими як Jira чи Trello. Я хочу запитати в учасників спільноти, чи користуєтесь ви таймтрекер-функціями цих застосунків, щоб бачити час, витрачений на конкретні задачі. Якщо ви це робите, то з якою метою? Наприклад, звіт перед клієнтами чи внутрішня оцінка вартості розробки? Чи відслідковуєте ви час на конкретні задачі або просто логуєте 8 годин кожного дня?

Завчасно дякую за відповіді!

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Аутстафф, погодинна оплата, використовуємо fingercheck. Додатково вимагається punch in через саморобну прогу, яка робить рандомні скріни екрана.

За рибу гроші...

Користуюсь виключно для себе, аби трекати свій перформанс. Почав робити це десь півроку назад під час депресії, бо не розумів, на що і як витрачаю час, чому роблю менше, ніж планував та ніж раніше робив.

Зараз на колесах, тож вже трохи легше, але продовжую трекати, бо перформанс не вийшов на потрібний мені рівень.

Сьогодні ще й думаю, що це чудова звичка — своєрідний стимул сконцентруватись на конкретній роботі та мати, хоча б, мінімальний ворклог на кінець тижня.

Користувався довгий час Toggl, зараз перейшов на трекер, що вбудовано в Hey Calendar. Поки що вистачає.

Пользуюсь всегда, когда требуют.
Однажды работал в аутстаффе, где учет времени требовали вести и галерный менеджмент (в своей тулзе), и клиент (в своей, отдельно). С заполнением не позднее 5го числа текущего месяца до его конца. Смысл этих требований от меня ускользает даже сейчас.
Выставлял и там, и там на месяц вперед по 8 часов каждый день. Я и на год бы выставил, если б UI позволял. Мне не жалко.

У вас був ще лайтовий варіант)) Я на стороні замовника трекаю час в Джирі, тобто, повинна бути привʼязка до конкретних тікетів — просто проставити по 8 годин на місяць вперед не вийде))

Щиро вважаю що таймтрекінг і мікроменеджмент — це убивці продуктивності!

В мене був знайомий по пів дня грав в wow, а пів дня працював

це заважало йому закривати поставлені задачі?

Upwork time tracker якщо погодинна робота

просто логуєте 8 годин кожного дня

Ніколи не піду в компанію, де трекають твій час — це значить, що там правлять бал позитивні менеджери, які нічого не розуміють в ефективності роботи інженерів.

Якщо ніхто не буде трекати час,- хто буде малювати презентації та графіки з FTE,?більшу частину прожект менеджерів , прожект координаторів та делівері менеджерів скоротять )

На основній все по 8, по додатковій — фіксую години по домовленостям з замовником

Інвойс коли заповнюю
Залежно від проенкту
Або 8 8 8 8 8
Або кількість годин

Явний таймер то занадто

Просто пишу dailylog в txt файл. Для того щоб в кінці місяця розуміти на що йде час. Також зручно для інвойсів по time&material проектам. Якщо такі репорти треба робити на фул-таймі не для себе, то це дуже заважає продуктивно працювати.
Ще пробував timely. Виглядає зручніше ніж toggl, бо його не треба запускати і зупиняти, але воно просить дуже багато доступу до компа.

користуюсь тоггл вже мабуть років 5.
1. дає можливість перевірити свої естімейти, і імпрувати відповідний скіл.
2. по затреканому часу виставляю інвойси кастомерам.

мені так значно простіше, бо працюю не рівно 8 годин з 10 до 18 з понеліка до п’ятниці,
а коли зручно і скільки зручно.
коли щось термінове — може бути і 50-60 на тиждень, а коли нічого термінового, то й 10-20 годин на тиждень буває.

намагаюсь трекати позадачно, але залежить від кастомера, від проекту і від задач.

А нахіба воно треба?
Якщо потрібен таймтрекер треба тікать з такого проекту.

ictime for Jira
Трекінг витраченого часу в роботі техпідтримки.
Зручно потім пояснювати клієнту, чому сума рахунку саме така.

Під таймтрекером зазвичай мають на увазі шпигунське ПЗ яке моніторить твою активність за компом, робить скріншоти, тощо. А проти обліку витраченого часу за допомогою JIRA або чогось подібного, як і проти іншої бухгалтерії, ніхто нічого особливо не має.

ТаймТрекінг = ред флаг для проекту.
Тому це важливий інструмент для виділення проектів з якими не варто співпрацювати.

Підписатись на коментарі