Як знайти свою першу роботу джуніору?

Доброго дня!

Вивчаю програмування вже більше року самостійно. Мій стек: Django,Django REST Framework, JS,HTML, REDIS, CELERY, POSTGRESQL, а також трохи працював з фронтенд-частиною Vue.js.

Як в реаліях цієї ситуації в айті знайти свою першу роботу джуніору? Адже всім треба спеціалісти з двома або більше роками комерційного досвіду.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Подружись с рекрутером, работает железно :)

en.wikipedia.org/wiki/Apprenticeship — знаходите девелопера, якому потрібно безкоштовно допомагати, і який погодиться вас трейнити, пишете замість нього юніт-тести, фіксаєте прості баги, розбираєтеся в коді

Знайти можна, але складно. Знайомій недавно пощастило, але у неї пошук роботи зайняв 2 роки, які вона провела здобуваючи професійні навички. За одні додаткові курси треба ще півроку кошти буде відробляти.

Як знайти свою першу роботу джуніору?

Научиться работать руками (не клавиатурой).
Сантехник? Электрик? Пекарь? Что-то что еще не скоро автоматизируется. Или достаточно длительное время невыгодно будет автоматизировать.

Весьма вероятно что работу программиста полностью автоматизируют в ближайшие несколько лет.
Как раз сегодня попалось демо Cognition AI Devin. Точно не знаю что это за Devin, и станет ли он первым серьезным гвоздем в гробу профессии программиста, но по любому уже совсем скоро нас ждут очень серьезные изменения в IТ.
Да и не только в IT. Все что можно будет делать на компьютере — будет автоматизировано за достаточно смешные деньги, один электронный «раб», по всем параметрам превосходящий среднего человека — будет стоит лет через пять несколько тысяч долларов (разовый платеж). А может даже не через пять лет, а ранее.

Коли я закінчував універ 25 років тому, казали що весь софт вже написали і ніякої роботи не буде. А за 20 років роботи в аутсорсі майже всі американські менеджери вічно плакали що в штатах сініора не знайдеш, тому змушені аутсорсити.
А скільки проектів було які треба було переписувати після індусів.
Нехай АІ пише софт, більше потім роботи буде.

Нехай АІ пише софт, більше потім роботи буде.

На поточному етапі розвитку ШІ ще треба постаратися, щоб той код з першого разу скомпілювався, а ти кажеш про написання.

Весьма вероятно что работу программиста полностью автоматизируют в ближайшие несколько лет.

Раджу спробувати змусити чатжпт написати змійку або хрестики-нулики тільки по опису правил, не згадуючи самі назви цих ігор. Рожеві окуляри на рахунок можливості LLM писати навіть сто разів уже написаний код швидко спадуть.

Прогресс не остановить.
С каждым годом, а то и месяцем AI работает все лучше, и я не вижу предела его развития. Так же я не вижу предела развития AI чипов.
Рано или поздно AI превзойдет человека по всем параметрам.

И есть у меня подозрения что это случится гораздо, гораздо раньше чем ожидает большинство клавиатурных работников.
В AI сейчас вливаются десятки миллиардов долларов.
Если маленькая Cognition AI с бюджетом 22 миллиона смогла достичь вполне приличных результатов со своим Devin, представьте что выдадут в ближайшее время более крупные игроки.
Прогнозирую не позднее чем через пять лет, если не случиться форс-мажора планетарного масштаба, почти любая работа которая может быть выполнена на компьютере — будет выполняться AI лучше среднего человека. Еще через несколько лет — лучше любого человека. И все это на персональном компьютере.

почти любая работа которая может быть выполнена на компьютере — будет выполняться AI лучше среднего человека

Можете юзкейс навести?
Типу, дизайнер (якого ще не замінив племінник Midjourney) каже, тре змінити отакої верстку на цій сторінці — і кидає посилання на новий дизайн.
Ну і AI без проблем роздупляється в лайні мамонта сторічної давнини, якою є кодова база замовника, де саме і що саме переробити. Ще й щоб в усіх браузерах однаково було, і щоб дизайнер погодився, що схоже?
Щось типу такого?

По данной задаче может не через пять лет а через семь — потому что это работа человека более чем средних способностей.
Хотя может даже раньше. Может даже мои «оптимистические» прогнозы окажутся недостаточно оптимистическими, и уже через несколько лет AI с подобной задачей справится.
Но уверен почти на 100% что через десять лет «клавиатурная» работа останется только там где дешевле нанять человека чем купить современный компьютер.

уже через несколько лет AI с подобной задачей справится

ну тобто все ж таки роздуплиться в проекті, знайде де і що змінити, а якщо це не вдасться — нафігачить нове, а тоді пофіксає аксептанс тести, перевірить чи не зламався флов через такі зміни замість Qa? Я правильно розумію, так ви це уявляєте?

P.S. доречі, він же не вміє казати «ні» замовнику через те що це або неможливо, а бо ризиковано, або просто тупо так робити. Тобто будь який замовник не знатиме відмов і будуть лендінги на модних технологіях собі замовляти, а не цих немодних PHP? Бо ж девів не треба, AI сам свій код роздуплить?

Я это представляю как самообучающуюся программу, способную выполнять любую работу на компьютере.
Вот как работает Devin — youtu.be/1RxbHg0Nsw0
Не вижу серьезной проблем в масштабировании AI от этого уровня до полной замены программистов и QA.
AI несомненно сможет выполнять абсолютно любую работу на компьютере, полностью заменив человека. Вопрос лишь в том когда это произойдет.
Почти уверен что очень серьезный прорыв с универсальными AI будет уже в этом году.

У відосі я не побачив нічого схожого на те що «зроби зміни у не лабораторну кодову базу, згідно моїх забаганок, які я приблизно описав словами»?
Як по цьому відео можна зробити висновок, що м’ясна ланка між нетехнічним замовником і комп’ютером будь-якого рівня user friendliness, колинебудь перестане бути потрібною.

Але це тільки один бік питання. Другий такий — от вже супер зручно за допомогою інтернету купляти/купувати і здавати/орендувати житло. Тоді чому посередники у цій сфері все ще працюють? Це просто як приклад

Після скаму engineers ai theheroes.media/...​hii-usd30-mln-investicii. Я цим девінам не довіряю, поки не буде публічних тестів

Чувак, про работу этого девина мы знаем только из видосика на юутбе, и все. Статистикой можно легко манипулировать. Пройти тот же тест на бенчмарке 1000 раз, выбрать из 1000 самый лучший и заявить, что он решает 13 процентов задач.

Тебя не смущает, что команда из 10 человек, состоящая из парней до 30 лет, за год-два делает то, что не могут сделать многомиллиардные корпорации во главе с людьми, которые знакомы с нейросетями еще с 80-х годов?

Как по мне, очень похоже на красивый пиар для привлечения инвестиций. Имхо, в нашем высококонкурентом мире я не верю в такой прорыв и обгон лучших ИИ моделей в разы.

А тот факт, что нам даже не дали этим попользоваться, (как и результатами трудов девина), также о чем-то говорит.

Выкатите рабочую модель, покажите ее всем, дайте поюзать и тогда каждый сделает выводы. Но нет, у них как бы есть готовый инструмент, но мы его вам не дадим, у вас докуменов нет) А зачем тогда показывать? Очевидно, чтобы привлечь бабки.

Кто знает, может там было 30 попыток, и двое суток потрачено на то, чтобы записать видео, как Девин успешно решает проблемы, фиксит баги и деплоит проект.

Я знаю, многим хотелось бы, чтобы случился прорыв. Я честно говоря, сам думаю, что это было бы круто. У меня у самого есть идеи для продуктов, которые я не могу реализовать, так как не хватает знаний. И я рад бы иметь такого девина, чтобы обьяснить ему что да как, и он сам все написал бы. А я заплатил бы 100 долларов за подписку и все.

Но на поверку все всегда оказывается иначе.

Не исключаю что Devin — мошенничество.
Смутно помню скандал про стартап где под видом AI трудились индусы.

Но скорее всего в выложенных видео откровенной лжи нет, лишь обычное в такой ситуации приукрашивание реальности.
А cognition-labs.com, зная о то что конкуренты наступают на пятки — решили на короткое время изобразить из себя лидеров отрасли и похвастались недоделкой.

И если Devin реальный (при таком малом финансировании и размере команды) — то уже в этом году такого уровня AI, а скорее всего заметно сильнее — покажут OpenAI, Google и т.д.,

Ми поки ніяких результатів не бачили, крім одного відео. «Бальшой ігрок» Гугл теж недавно заявляв, що його gemini — це прорив, а по факту що.

Це ж ***єнно!!!!
Дам завдання написати мільйон говно мобільних ігор, вставлю рекламу, залью на play market і буду курити маріхуану на якомусь тропічному острові періодично перевіряючи мій банківський рахунок.
Але нажаль доводиться писати руцями... І написати мільйон ігор не рентабельно

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Прочитав 6 місяців по 8 годин,а зарпалата ?

Так там написано — 100$, але є нюанс

Ні, а нюанс у тому, що 100$ в місяць платити будеш ти

Там э гранти талантам безкоштовно але с умовами

Шукати вакансії трейні і на них подаватись.
Досвідчений сініор чи лід який буде проводити співбесіду за 5 хвилин зрозуміє, що в тебе немає досвіду роботи, тому подаватись на джуна чи мідла немає сенсу.
Хороший джун може пройти співбесіду на мідла і навіть деколи на сініора, але без досвіду роботи таке неможливо.

Просто цих вакансій настільки мало traini шо не знаю скільки часу займуть поіски тим більш по моему стеку не бачив зовсім traini вакансій, а так за пораду дякую!

На рівні трейні і навіть джуна особливо зараз треба подаватись на будь які вакансії незалежно від технологій.
Коли вже є трохи досвіду тоді можна буде вирішити на якій технології зупинитися.
В розробці софта головне зрозуміти як все працює, а різні мови і фреймворки просто допомагають різні задачі вирішувати швидше чи довше, простіше чи складніше.

Никак, иди на снарядный завод

Да ні я работу знайду, але це питання часу.

Просто буду п***іти на мідлову позицію!

А чому ні я не виходиць з курсів котрі нічого не вміють і йдуль на мідл позиції,якщо такий ринок буду так робить іншого варіанту не бачу!

такий ринок

Ну ну.
Не спались на гітхабі головне. Більшість вже там палиться.
Це ж не твоє справжнє ім’я. От накарлякай якийсь допис типу у мене вийшло. Успіхів
Лол

Читаю твої коментарі і розумію, що їх пише дитина, яка надивалася відосів про «казкове» IT і має вологі мрії, як вона буде зашибати кілобакси сидячі вдома.
Так ось, друже, твій джанго з пайтоном нафіг нікому не впали з 0 днів досвіду і пет проекти твої навіть не рахуються за досвід. Твої «нацарапані 3 роки досвіду в резюме» зіграють з тобою злий жарт на першій же технічній співбесіді, тому я тобі ой як не раджу цього робити. Навіть якщо це проканає, це спливе вже на роботі, про наслідки такого звіздежу можна не писати.

Читаю твої коментарі і розумію, що їх пише дитина, яка надивалася відосів про «казкове» IT і має вологі мрії, як вона буде зашибати кілобакси сидячі вдома.

Або це хтось просто розважається.

Та ладно, може спробувати. Буде смішно, коли не пройде перевірку СБ, якщо навіть якимось чином отримає офер :)

Ніхто вологих мрій немає,але є одне питанная я знайти першу роботу початкувцям,я чекаю порад,а не типу джуні бильше не потрубні, а по поводу шо пише дитина надивившись казок,ні я призіраю таких людей котрі прошли курс 6 місяців і вже йдуь на мідлову позицію, хотілось би від тебе послухати пораду а не пустословну критику

Ось порада (без стьобу) — просто перечитай свій комент. Усе зрозумієш якщо не дурний

я призіраю таких людей котрі прошли курс 6 місяців і вже йдуь на мідлову позицію

в цих людей треба порад питатися, як вони то змогли, а не зневажати

Ніяк, обрати іншу професію

Спробуй фріланс. Django для початківців мало роботи, але на Python різних мікропроектів аля написати телеграм бота/парсер вистачає.
Із близького до джанги можно Odoo. Там в принципі регулярно різні таски з’яаляються.
Так і прокачаєшся.

Зара взагалі з цим немає проблем. Можу порадити контору. Будеш джуніор штурмовик)

не розумію...
нашо витрачати час на навчання, якщо не знаєш, як на цьому заробити ? 🤔

найкращий вчитель — злидні...
поки батьки оплачують твоє навчання... мотивація слабенька...

шо ти балакаеш дурної,по перше я мені це дуже подобаеться а по друге я знаю как заробити,але все одно хочеться працювати в команді над реальними проєктами а не писати парсери або телеграм ботів.

шо ти балакаеш дурної,по перше я мені це дуже подобаеться а по друге я знаю как заробити,але все одно хочеться працювати в команді над реальними проєктами а не писати парсери або телеграм ботів.

З такими комунікаційними навичками діла не буде.

Так я не зрозумів.
Ти у данний момент заробляєш на життя програмуванням пишучи парсери або телеграм боти?
Чи думаєш джун працюючи у команді буде чимось цікавішим займатись?

Так ти зараз у данний момент отримуєш досвід пишучи парсери?
Знаєш як йшли люди в IT у 90-ті/початку нульових? (Ті самі що сеньйори якщо дожили до цього моменту)
Не тому що було стильно/модно/молодіжно. А тому що кушать хочеться.
От зараз знов такі часи без перебільшення (тіко вже не беруть нікого). Тому починай думати як робити і заробити, а не як обдурити сеньйора що ти мідл.

По перше на фрілансі практічно не можливо заробити нормильні гроші, про конкуренцію зовсім мовчу вона там шалена,так шо думаю легеше буду шукати роботу в компанію і досвіду наберусь і зарплату буду получати не велику але стабільно, в той час сеньори були по знанням як зараз мідли так що я не згоден с з тобою, меню такжо кушать хочеться, але ситуація в айтї ринку дуже складна для пошуку роботи початківцям

Адже всім треба

вже навіть ця частина неактуальна

Правило № 1 забути слово джуніор і уявляти себе мідлом.

До того як знайшов першу роботу ставився до таких порад як стьоб. Зараз же розумію що порада має сенс

І навчитися писати оті назви нормально, а не з запавшим шифтом.

Підписатись на коментарі