Чи входить в обов’язки менеджера відстоювати інтереси своєї команди?
Візьмемо для прикладу проджектів і тімлідів.
Чи можете ви написати три базових обов’язки для цих ролей? І чи буде там щось про wellbeing команди?
Візьмемо для прикладу проджектів і тімлідів.
Чи можете ви написати три базових обов’язки для цих ролей? І чи буде там щось про wellbeing команди?
Перед відповіддю на це запитання слід визначити що таке «інтереси своєї команди». Наприклад, якщо чисельність команди зменшити, підвищити винагородження залишившимся за рахунок звільненних, мотивуючи їх, й підвищити ефективність команди таким чином, то це буде в інтересах команди, чи ні?
нет, так не бывает, никогда зп уволенных не делили на оставшихся
не до конца понятен твой посыл в таком случае, если «не все так однозначно», то мог так и написать
Мой посыл прост, и он находится в первом предложении. Мне непонятно что ТС имеет в виду под понятием
інтереси своєї команди
Анастасія, чи плануєте ви публікацію наступної серії (теми) ваших професійних пригод?
Можете написати мені на лінкедіні, поспілкуємось особисто. А якщо ваше бажання ще сильніше, запрошуйте на каву без кофеїну😉
Дякую, треба спитати дозволу спільноти. А то розважили ми вас усі (або ви нас), а писати ви пропонуєте лише мені. Плюс я не з Києва.
Наскільки зрозумів, ви дівчина пряма та конкретна (гостра). Тому бажаю вам цікавого спілкування наживо.
Тільки ви хотіли продовження бенкету, і тільки ви дивилися мою сторінку на лінкедіні, тож вам і пропонувала)
після останнього не дуже хорошого досвіду і попереднього дуже хорошого, мені тепер здається що класичні ПМи в команді не потрібні, особливо якщо є менеджери з сторони клієнта.
єдиний нормальний працюючий варіант — це техлід, інакше це пуста трата бюджету, місця і зайва ланка комунікації між клієнтськими начальниками і аусторсними виконавцями
Коротка відповідь: так, входить.
Довга відповідь:
Кожен менеджер будь то TL, PO, PM, CEO, etc має команду. Щоб створити гарну атмосферу роботи і досягати цілей з командою потрібно мати налагоджені стосунки. Тобто працювати через кооперацію (щось, як, ти мені — я тобі). Якщо менеджер грає у «роадмаппєра» або «політика» такі команди ніколи довго не живуть, це породжує токсичність і постійну зміну складу команди (тєкучка).
Із обовʼязків — робоче навантаження повинно бути реалістичним, контроль овертаймів, скоупи і дедлайни повинні базуватися на обʼєктивних речах а не «томушо лєва нога твого боса сказала повинно бути готове через квартал». Плюс «неофіційна» частина щоб слідкувати що ніхто не випадає, але тут дуже багато софскілів треба. Бо кожна людина унікальна і продукує унікальні ситуації.
Приклад «неофіційної» частини — зібрати всіх по пиву в вечір пʼятниці в Red Door або DAF, щоб потеревенити, пошуткувати і випустити робочий пар. В загалі це тягне на окрему статтю.
Бонусне питання яке рекомендую задати собі «чи входжу я в справжню команду свого менеджера?», бо буває так що у людей взагалі окремі цілі, наприклад створити якусь сіру структуру у компанії де кожен «кум, брат, сват», або наприклад виїхати на командних досягненнях через вичавлення колег до форми вигорання іті.
дякую за конструктив без накидів. Дуже дивно мені бачити тейки «мені платять гроші, мені цього достатньо» від інших коментаторів (також і в інших топіках), типу ставлення до тебе як до людини, а не інструмента по зароблянню грошів для власників, не є важливим в роботі.
Задача менеджеру рухати роадмапу. Все.
Обов’язки менеджменту:
— забезпечувати наповненість беклогу, щоб люди не простоювали, щоб родмапа ефективно рухалася
— розкидувати блокери, щоб люди не простоювали, щоб родмапа ефективно рухалася
— робити презентації, щоб менеджмент менеджменту бачив, що родмапа ефективно рухалася минулого місяця і дали бонус
-Опційно: менеджмент вигоряння команди, щоб родмапа ефективно рухалася.
Опційно, тому що якщо менеджмент зробить попередні 3, то це вже чудово і більше ніж я очікую від середнього менеджера. У тіми нема стресу бо є робота і не прилітає зверху, чому не зроблено Х, мало бути вже півроку тому в продакшні (бо заплановано заздалегідь, а блокери були оперативно вирішені).
Якщо команда вигорить — розбіжиться, на звичайному проекті новий народ матиме рамп-ап період і родмапа рухатиметься погано. Тому менеджеру доводиться менеджити вигоряння команди.
відстоювати інтереси своєї команди
то є частина менеджменту вигоряння. Або можна міняти загнаних коней. Залежить від проекту і сеньоріті менеджера.
— забезпечувати наповненість беклогу, щоб люди не простоювали, щоб родмапа ефективно рухалася
— розкидувати блокери, щоб люди не простоювали, щоб родмапа ефективно рухалася
навіщо красти роботу в ВА?
БА не завжди є. БА може робити щось незрозумле, а не наступне в родмапі. Ба може тупо не всттигати. БА може залучитися в проект лише на старті, а реквайрменти можуть змінюватися і всім буде до того все одно.
тоді Product Manager/Product Owner має бути який цим і займається
Обов’язок проектного менеджера — досягти проектного успіху.
Що таке проектний успіх добре розказує Денис Прилуцький youtu.be/...IksfE?si=rtIGes-yg3Yzy74d
Так а що дізнатися хочете?
Нащо плодити беззмістовну тему?
Пані складає список хто винуватий що в неї кар’єра не складається.
1. Тімка в якій більшість перформила а не каву пила. На фоні тімки пані виглядала фігово тому пішла в офіціантки.
2. СЕО який проводив співбесіду.
3. Менеджери/ліди які замість того щоб думати про її «wellbeing» думали про проект.
---Ми зараз в цій темі, вангую дплі буде----
4. Токсичне ІТ ком’юніті (особливо Доу)
5. Знайомі ІТшники позери які їй заср##ли весь інстаграм своїм хорошим життям.
Бачу, ви зовсім нетоксичний, пан анон. І карʼєра у вас вдалася, і тепер через це пишете накиди на людей в інтернетах. Продовжуйте свою благородну працю
Відстоювати інтереси перед ким? В моєму випадку, є ми — команда і менеджмент, які працюють над продуктом, а є зовнішній замовник, який платить за це гроші. Всередині команди у нас все ок, з нашим менеджментом все ок. А проти замовника, який платить гроші, виступати ніхто не буде.
Саме перед замовником, якщо мова про аутсорс. Регулювання овертаймів, навантаження, ставлення до команди
Якщо це продукт, то перед іншими командами
За свою кукуху кожен відповідає сам. Якщо треба допомога то це до психіатра а не до проектного менеджера.
Як читач і коментатор DOU десь з
Тому, вам тут нема чого робити. Просто трата часу.
Нехай цей розплідник самозакоханих «червнів» квітне тут локалізовано і самостійно.
Теж відразу звернув увагу, що це авторка із сусіднього топіка
Уточнюючі запитання по темі щодо цього менеджера:
— чи пропрацював він понад 2 роки у вашій організації?
— які в нього стосунки з СЕО чи проходив він співбесіду з СЕО?
божечки, звідки у вас стільки негативу? вийдіть повітрям подихайте
Вам би конферансьє в рок-клубі працювати або якесь конфлікт-шоу (на побутові та робочі теми) на телебаченні вести. У вас є потенціал.
44 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів