Куди тікати з VMware?
Ніби все тут передивився, але актуального топіку не знайшов.
Судячи з новин, вже можна остаточно казати VMware «прощавай». Є в когось досвід міграції? На яку платформу переходили і як досвід?
Ніби все тут передивився, але актуального топіку не знайшов.
Судячи з новин, вже можна остаточно казати VMware «прощавай». Є в когось досвід міграції? На яку платформу переходили і як досвід?
30 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівNutanix AHV
Тераформ добпв
ідеальної заміни vmware на сьогоднішній день немає, але можу порекомендувати статтю, де колеги діляться досвідом клієнтів, які використовують KVM / proxmox в залежності від технологічної платформи itc.ua/...ashoyi-it-infrastruktury
Нічого кращого на вінді за вмваре для віртуалізації немає
не бачу в новині взагалі жодної інформації стосовно ендюзерів.
вірішили почистити партнерку і прибрати реселерів, котрі числяться для галочки і по факту нічого не продають.
от тут детально все розписано: itc.ua/...-tse-vplyne-na-kliyentiv
Мабуть підійде для не тільки лиш всіх, але якщо в сфері VPS/VDS — KVM під управлінням solusvm нам добре замінила VMware у більшості випадків. І крутий бонус — для України абонплату за софт зараз не рахують!
Блін. А це ж буквально на наших очах відбувалось, коли Делл викупав VMware, продаючи при цьому ВЕСЬ свій сафтверний бізнес. Схоже, Майкл Делл — так собі бізнесмен. Здається тоді зща ВМварь Делл віддав більше 20 млрд доларів :)
Хоч би написали, яким продуктом VMware ви користуєтесь, бо у них багато всього є.
VMWare великий, для початку, Вас який тип гіпервізорів цікавить?
hyper v, openvz, kvm,vbox
ну и xen ещё. но вообще vmware лучший.
В чому кращий ? Особливих переваг для домашнього користуватися перед безкоштовним VirtualBox я не бачу, а серверна інфраструктура так Xen HyperVM
Ничего особого не происходит, ложная тревога. VMWare как был лучшим софтом для виртуальных машин, так и остаётся.
www.redhat.com/...cloud-computing/openshift
Все без исключения что делает редхат говно, но опешифт это говнище в квадрате.
Не говоря уже о том, что это дистр кубера, а не леер виртуализации
www.redhat.com/.../openshift/virtualization
Є такі варіанти:
— VPS/VDS + Proxmox
— VPS/VDS + Self-Managed Kubernetes
— AWS/GCP + EKS/GKE
Я за Kubernetes, це де-факто стандарт, і воно буде актуальним ще багато років.
От тому я і задаю на співбесіді питання про різницю між віртуальною машиною і докер контейнером.
А чому саме docker-контейнером? Kubernetes хіба не про контейнери в цілому?
Кубер це інструмент керування контейнерами, які працюють на базі contained або docker. Починаючи з версіх 1.24 або 1.25 Кубер не працює з докером.
Ну а взагалі тут було питання про різницю між віртуалкою та контейнером :)
Це класне запитання, я його теж запитував завжди :)
Там можно і просто віртуалки крутити, якщо дуже захотіти, І є ще купа рантаймів які по суті також ранять поди в віртуалках з окремим ядром і всім іншим.
там це де ?
Загалом тут і є тема — на чому запускати віртуалки замість продуктів Vmware
В кубері звісно, хочешь крути просто віртулаки, хочешь поди повністью віртуалізовані, все є.
Я напевні відстав від життя, а можна посилання на доку, де буде росказуватись як через кубік керувати віртуалками, а не подами, як там описувати ті віртуалки тощо ?
kubevirt.io/user-guide/architecture
katacontainers.io
Я так розумію і нас різне розуміння питання «чим замінити VmWare», бізнес вимог, ринок споживача, та інше — що відноситься до цього питання.
це не заміна технології віртуалізації, це надстройка для системи оркестрації, ну і як на мене це принципова різниця.
Так я про заміну і не говорив, кубер це не тількі пускалка контейнерів з докер або не докер рантаймом, а може робити і трішки більше, ось і все.
в будь якому випадку за посилання дякую. Як кастомне рішення для on-premise дуже цікаво і щось новеньке для мене.
Ну з віртуальної, як я розумію, там реально тільки kvm — що різко звужує простір для маневрів 😅