Консультації з Golang для українських ІТ-компаній
Привіт, зараз я значно менше пишу технічних статей, тем для написання вистачає, готовий ділитись темами та допомагати бажаючим, поки зосередився на власних проєктах.
В цій темі розповім чому ІТ-компаніям варто замовляти консультації у досвідчених Go-розробників.
Передмова про перші консультації
Раніше активніше писав про Go бо на попередньому проєкті, в сфері AdTech, в мене вистачало часу робити якісно, досліджувати як можна ліпше вирішити задачу, а після роботи залишались сили, щоб дома оформити дослідження в статтю.
Оформлювати в статті почав, щоб краще запам’ятовувати рішення та мати підказки на майбутнє. Із-за статей у моїх колишніх колег склалось враження, що я добре розбираюсь в Go, тому безоплатно консультував, а взамін розпитував про пройдені співбесіди, компанії, проєкти та технології.
Передмова про досвід
Я починав працювати з Go в 2018 році, досвідчених Go-розробників було мало, найняти досвідченого було дорого. Ще вчора керівництво почуло, що розробляти на Go це просто, щоб вже завтра переключити PHP-розробника на переписування мікросервіса на Golang.
Одна прочитана книга з Go, один пройдений курс з Go, один зроблений пет-проєкт на Go й вже за місяць готовий самоучка для створення комерційного проєкту на Go. Саме таким самоучкою я почав свою кар’єру з Go, щоб розробляти проєкт після іншого такого самого самоучки.
Перші 3 роки я продовжував бути самоучкою, який набирався досвіду з власних досліджень, таких самих самоучок-колег та з конференцій від спільноти GolangUA.
Наступні 3 роки вдалось попрацювати з проєктах PropTech, DevTools та MedTech, в кожному з проєктів зустрічав досвідченіших фахівців з Go, навчився нового, після чого вдалось зробити висновки про попередній досвід.
Оманлива простота Go
Вже багаторазово чув та навіть сам писав, що Go можна вивчити за місяць, але, щоб швидко розробляти якісний та надійний код, потрібно знати інструментарій: кодогенератори, аналізатори коду, mock-и, testcontainer-и та міграції. Цей додатковий інструментарій або вдається знайти самому в open-source проєктах та дослідити або ж дізнатись у більш досвідчених фахівців.Кому потрібні консультації
Якщо у вашому проєкті Go є другорядною мовою програмування, прикладу на Go написали чат-бота або мікросервіс тоді компанії варто замовити консультацію у досвідченого Go-розробника, щоб навчив як зробити надійніше.
Коли Go є другорядною мовою в проєкті то у фахівців відношення як до скриптової мови, досліджувати Go лінуються, такі висновки зробив з консультацій.
Коли на проєкті Go є основною мовою програмування, але фахівці з мінімальним досвідом з Go тоді варто замовляти code review.
Якщо збираєтесь переписати мікросервіс на Go то перепишіть власними силами, щоб команда попрактикувалась, а вже потім замовляйте консультації на покращення.
Перспективи
В Україні активна Golang-спільнота, ІТ-компаніям цим варто користуватись, щоб робити Go-проєкти якісно та будувати бренд «в Україні сильні розробники з Go», це win-win.Благодійність
Для своїх колег, з попередніх проєктів, я проводив консультації безоплатно, але з цього року всі консультації будуть за донат на ЗСУ.
Досвідчені Go-розробники вже мають гарні винагороди тому найімовірніше оплата за консультацію відправиться на ЗСУ або на 3D-друк для ЗСУ.
Якщо всі гроші від консультації йдуть напряму на ЗСУ то має бути повна передоплата, є тема про благодійність.
До кого звертатись за консультаціями
В Україні вистачає досвідчених Go-розробників, в коментарях знайдете готових проводити консультації.
А поки коментарі відсутні то рекомендую звертатись до Олександра, Олега, Богдана та Анастасії.
На ютуб-каналі ҐОУ є інтерв’ю з Анастасією та інтерв’ю з Олегом.
15 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів