У Dell працівникам поставили умову: або ремоут, або підвищення. Обговорюємо

В американській технологічній компанії Dell запроваджують нову вимогу RTO (return to office). Вона передбачає, що працівники з віддаленим режимом роботи не матимуть можливостей для карʼєрного зростання, повідомляє Business Insider.

Згідно з новою політикою, з травня 2024 року співробітників ділитимуть на «гібридні» або «віддалені». Гібридні працівники будуть зобов’язані приходити до офісів щонайменше 39 днів на квартал (еквівалентно трьом дням на тиждень).

Якщо вони хочуть продовжувати працювати з дому, то можуть перейти на повністю віддалену роботу. Але в такому випадку їхні кандидатури не розглядатимуть на підвищення і вони не зможуть змінювати свої позиції в командах.

Як повідомили джерела Business Insider, через таке рішення компанії чимало її працівників планують звільнятися.

А ви б звільнилися, якби підвищення було б можливим тільки під час роботи в офісі?

47%
27%
26%
568 голосів  ·  показати результати
👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Працювати віддаленно і добре підвищувати зп стрибаючи між компаніями. Або ходити в офіс та рвать дупу заради промоушена у +100$
Дилема важка, навіть не знаю що обрати

Я — приватний підприємець. В контракті приватного підприємця немає таких понять, як «кар’єра», «підвищення посади», «офісна праця» — тільки компенсація та тип виконуваної роботи.

Ніколи не чув про компенсацію інфляції.
У нас завжди найефективнішим способом підвищити собі зарплату була зміна роботи.

Підозрюю, що це для умовно «звичайних» працівників, умовних джунів та мідлів, яких майже будь-де і при будь-якій ситуації можна за місяць наймати десятками.

Станьте цінним працівником і до вас будуть застосовані особливі умови.

Чесно кажучи після пандемії не міг подумати, що компанії захочуть знову вертати працівників в офіси. Це дуже нагадує стиль роботи західних команд, де ще досі марять поняттями типу «Тім спіріт». Тут виглядає тебе ставлять перед фактом або офіс, або деградація. Я працював у компанії, де в здоровезний офіс у центрі міста ходило максимум 10 людей і я не бачив логіки у «простої» офісу, якщо за ці кошти можна було б підняти комусь ЗП наприклад. З рештою ходити на пивко ще ніхито не відміняв. Це моя власна думка

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Кто девушку кормит, тот её и танцует

У любого работодателя картбланш по условиям сейчас))

Stellantis fires hundreds of engineers

The automaker confirmed with FOX 2 that it was firing hundreds of its engineers — many who learned during a virtual meeting after the company asked its white collar workers to work remotely on Friday.
FOX 2 Detroit
after the company asked its white collar workers to work remotely on Friday.

От бачите, а ще казали що компанії проти ремоуту.

Якраз на ремоуті масово почали розширюватись контакти, референси, і можливості в цілому. Роботу в офісі можна розглядати лише на С-левел позиції, і лише при дуже хорошій любові до конкретного бізнес-домену, з можливістю розвивати саме бізнес, а не менеджити команду рпз (що ремоут, що онсайт це завжди буде гемор в теперішніх конкурентно-інфляційних умовах)

А шо тут думать, канєшно ремоут.

Я б сказал, этим можно разве что джунов замотивировать вернуться в офис.
Лично мне более важно, сколько денег мне платят, нежели какая лычка у меня будет. А про заморозку компенсации тут ничё не написано ))
А лычка... Работал QA Manager’ом за меньшие деньги, чем через 2 года работал QA Lead’ом )))
Назовите меня хоть QA ежом, только денег насыпьте ))))

Лично мне более важно, сколько денег мне платят, нежели какая лычка у меня будет. А про заморозку компенсации тут ничё не написано ))

А тепер включаємо голову:
На якій підставі вам переглядати «компенсацію»?

Пісець всі такі розумні вивчили це слово, без розуміння, що воно означає власне ЗП + бенефіти. І якраз бенефіти (страховки, премії, пенсійні плани, знажки на курортах) — це те що може сильно відрізнятись у мідл КуАшкис (або навіть сіньор КуА, бо не менеджер) і ВП оф Кволіті Ашуренс.

У лида и синьора эти бенефиты отличаться вряд ли будут, а VP of QA в конторе нужен только 1. Так что не аргумент.

У лида и синьора эти бенефиты отличаться вряд ли будут, а VP of QA в конторе нужен только 1. Так что не аргумент.

Аргумент, якби ви розуміли оргструктуру великої корпорації і принципи її роботи:
1) Лід — це може бути менеджер, тому там бенефіти вже будуть відрізнятись
2) ВП оф КуА — може бути 100500, бо часто це синонім «сіньойр тімлід», тобто наступна кар’єрна щабель (або навіть просто привід підняти ЗП) за тімлідом
3) «компенсація» сіньора може сильно відрізнятись від мідла. І це буде визначатись необхідністю контори мотивувати працівників

Тут норм пояснення dou.ua/...​rums/topic/48012/#2800202

1. В американских компаниях не работал, ничё не скажу. А в укр — шо у лида, шо у манагера, шо у простой макаки бонусы тупо одинаковые, проверено лично.
2. Не, следующая ступень — это будет что-то типа QA Architect. Или QA Manager. VPof QA — это будет уже манагер вот этих вот. И вряд ли их будет прям много: QA Manager нужен 1 на несколько выделенных QA команд. А VP — 1 на несколько QA Manager’ов. Чтоб их было прям много — нужно прям много выделенных QA команд, что встречается сравнительно нечасто.
3. Конечно, может. Но тут включаем мозг и вспоминаем, что переход с лычки на лычку в одной конторе — это максимум +5% к ЗП, а вот переход в другую контору (особенно со сменой лычки) — может быть и +100%. Таким образом, если ставить задачу смены лычки с максимальным + к ЗП — то делать это нужно со сменой конторы.

вспоминаем, что переход с лычки на лычку в одной конторе — это максимум +5% к ЗП, а вот переход в другую контору (особенно со сменой лычки) — может быть и +100%

Не варто жити знаннями з минулого 🙂 Недавно задля цікавості спробував поспілкуватися з усілякими рекрутерами, що там зараз пропонують. Так от, без зміни лички мені навіть стільки, скільки я маю зараз, ніхто не зміг запропонувати. Навряд чи би зміна лички щось глобально покращила в поточному ринку.

Це не в Україні, якщо що.

А где, если не секрет?

В Польщі, але вакансії були різні, включаючи ремоут без привʼязки до локації та релокейт в Берлін/Мюнхен та Барселону.

Ну, в Польше ща переизбыток украинских разрабов, так что снижение рейтов вполне ожидаемо.В Германии в целом тоже.

Попередній раз я змінював роботу через рік після початку війти, тобто вже коли «переизбыток» мав би бути.

А в укр — шо у лида, шо у манагера, шо у простой макаки бонусы тупо одинаковые

Залишилось зрозуміти, яким чином цей досвід замапити на Делл :)

А VP — 1 на несколько QA Manager’ов. Чтоб их было прям много — нужно прям много выделенных QA команд, что встречается сравнительно нечасто.

Ну ось вже не «лише 1», а 1 на декілька. Тобто позиція висока, але не недосяжна.

Конечно, может. Но тут включаем мозг и вспоминаем, что переход с лычки на лычку в одной конторе — это максимум +5% к ЗП, а вот переход в другую контору (особенно со сменой лычки) — может быть и +100%

Звісно може бути. І в 2021 так десь і було. Але ми не в 2021.
Як зараз ситуація на ринку? Скільки спеціалістів скинули в минулому році топові контори? Це ніяк не вплинуло на кількість бажаючих наймати на умови «до лейофних часів» (ремоут і овердофіга ЗП)?

UPD
Ось така от ситуація існує (може вона і нетипова) dou.ua/...​rums/topic/48012/#2800303

Залишилось зрозуміти, яким чином цей досвід замапити на Делл :)

Так же, как и абстракцию «Лід — це може бути менеджер, тому там бенефіти вже будуть відрізнятись». Если есть конкретные данные — в студию, иначе мы просто обмениваемся абстрациями с личного и чужого опыта :)

Ну ось вже не «лише 1», а 1 на декілька. Тобто позиція висока, але не недосяжна.

Если смотреть с позиции абстрактного синьора — то гарантировать получение VP, скажем, за 5 лет никто не сможет (в отличие, скажем, от позиции лида при минимальном таланте для этого). Таким образом, размен «много лет ремоута без лычки» против «много лет офиса с лычкой когда-нить, если тебе оч повезёт» выглядит откровенно слабым мотиватором. Грамотная стратегия в этом случае мне видится такой: много лет ремоута, а потом переход в другую контору на лычку и офис, если не удастся выторговать лычку + ремоут.

Звісно може бути. І в 2021 так десь і було. Але ми не в 2021.

Переход в другую контору с лычкой и сейчас гарантирует райз по ЗП (кроме, естессно, вариантов, что ушёл с FAANG в нонейм).

Ось така от ситуація існує

Ну вот мне в Испании предлагают прям немало 100% remote позиций. Есть и гибридные тоже, факт. Но remote есть, притом я б сказал не меньше 50% пула.

Ну вот мне в Испании предлагают прям немало 100% remote позиций.

Чудово, значить манагери дела — лохи і всі їх цінні працівники перейдуть на ремоут в Іспанію ще й на кращі умови

куа макака 5ї категорії, куа макака 4ї і т.д., аж до куа СЕО макака

Та хоть пусть уборщиком кличул.. лишь бы чек был с 4мя нулями.

зі свіжого (десь на тижні певно а що сьодні за день?)

This role is open in Phili, no 100% remote option.
...
Due to expected high volume of responses, my response might be delayed to any of your messages or questions.

Поки ключові ставки не впадуть, девелоперам буде погано. Багато проектів не наймають поки гроші не стануть дешевшими. Тому баланс попит-пропозиція змістився. Оскільки люди не можуть так просто змінити роботу, то компанії мають upper hand. Будуть заганяти в офіси, лейофити і брати дешевших, «просити» працювати неоплачувані овертайми.
Ключові ставки до осені не впадуть (я поганий економіст і буду радий помилятися).

Добре хоча б те, що ринок вже переварив хвилю пiдвищення облiкової ставки FED,
www.investing.com/...​nterest-rate-decision-168

i скорочення працiвникiв вже пройшли layoffs.fyi

На жаль, якщо дивитися квартальний таймфрейм, то ще ні. Подивимося на початок нового кварталу

Як же вони пройшли, коли лише за неповний квартал 2024 маємо 50к звільнень (всього 263к у 2023 і 165к у 2022)?

згідно свіжих звітів в США безробіття мінімальне, інфляція 3.2% а хочуть 2% і менше, тому ФРС ставку не знижує поки що

ну мабуть компанії накшталт делл працювати в офісі — то бізнес ез южуал. звичайно коли був карантин та працювати з офісу не можна було — то доводилось працювати віддалено.
в них мабуть і купа нерухомості офісної своєї. і що їм тепер з нею робити? Напевно є компанії, котрі за те, щоб всі працювали віддалено. чом би не обрати таку компанію?

якщо ти вже VP та у віці 45+, то чому не ремоутити з приємної локації

Боюсь, VP должен с людьми в реале встречаться, а не за ноутбучиком в носу ковыряться.

не бійтеся, не завжди ) тобто відрядження можуть бути, і багато, між локаціямі, на виробництво, до кастомерів тощо, але займати свій кабінет десь у офісі не треба. взагалі не рекомендую за ноутбучиком колупатися у носі, потім у айти буде розрив жопи коли почнуть клавіатуру чистити

А

чому не ремоутити з приємної локації
якщо ти вже VP

але до 45?

Для тебе такої не існує, чого теребонькати

Ну а раптом хтось таки таку знайде і розповість про неї.

зараз Гаіті у топ виходить, нерухомість доступна і податків майже нема www.cnn.com/...​ang-intl-latam/index.html

і податків майже нема

там не явні податки бо витрати на утримання безпеки такі самі витрати

зараз Гаіті у топ виходить, нерухомість доступна і податків майже нема

але є нюанс

> Гаїті — одна з найбідніших країн світу і найвідсталіша в Центральній та Південній Америці. Рівень безробіття — 60 %, письменності — 54,8 %,

А королю потрібна охорона, бо інакше плебеї розберуть на запчастини.

> Гаїті — одна з найбідніших країн світу і найвідсталіша в Центральній та Південній Америці. Рівень безробіття — 60 %, письменності — 54,8 %,

Зате у них є Барбекю :)

Щось мені не вдалося знайти Гаїті в жодному з цих списків:
ipho-unofficial.org/countries
www.imo-official.org/countries.aspx
stats.ioinformatics.org/countries
З чого роблю висновок що фізико-математичних ліцеїв з призерами міжнародних олімпіад з фізики, математики та інформатики в Гаїті немає.

Зате є океан\море з температурою води +26

Це так, та такою перевагою можуть похвалитися ще багато інших країн, які у вищенаведених списках присутні.

Туди можна імпортувати викладачів з України та побудувати на віллі окрему приватну школу для своїх дітей, підготувати до олімпіади

Припускаю що VP, можливо, таке і міг би собі дозволити, та заробітку розробника ПЗ на це навряд чи вистачить.

Цікаво як вони вирішують питання з працівниками що у віддалених штатах, містах... адже і в нас не всі живуть у Львові, Києві, Харкові

муваєся онсайт або шукаєш нову роботу

Так, і до ковіда це взагалі було нормою. Навіть у фільмах і серіалах американських типовий сюжетний поворот «я отримав пропозицію нової роботи, переїзжаю».

Треба брати підвищення, а через тиждень писати заяву на ремоут по сімейним обставинам )))

Я — приватний підприємець. В контракті приватного підприємця немає таких понять, як «кар’єра», «підвищення посади», «офісна праця» — тільки компенсація та тип виконуваної роботи.

Молодший підрядник, підрядник, старший підрядник, провідний підрядник...

Приватний підприємець/контрактор/консультант надає послуги за компенсацію.
Як ці послуги будуть записані в документації замовника( пуслуги молодшого чи старшого підряду ), теоретично, не мали б хвилювати виконавця поки умови контракту виконуються.

А личку приватний підприємець може сам повісити собі будь-яку хоч Executive World-Class Enterprise Gigachad Fellow.

Ну в вашому випадку не будуть переглядати «компенсацію».
І дивно, що приватний підприємець говорить про якусь компенсацію не зрозуміло за що, а не оперує «сумою контракту».

Компенсация может быть за час/день. Ни один контрактник не подпишется под условия «вы делаете работу, а потом получаете $$$»

Як тільки працівники систематично та масово починають ставити умови працедавцям, імхо — це ознака того, що скоро все буде навпаки.

Ставити умови працедавцям — це найгірше, що можуть робити працівники. Якщо працедавець дійсно захоче та зможе (фінансово, технічно, логістично) змінити умови праці, адекватний бізнес сам запитає та запропонує, особливо важливих та ключових працівників, які приносять бізнесу найбільшу користь та показують найкращий перформанс.

Якщо пересічного працівника щось не влаштовує, шукайте собі нову працю. От і все вирішення проблем.
А ще краще, спробувати самому стати працедавцем, тобто перейти на іншу сторону ринку праці.

Уявімо, гіпотетично, ви — керівник успішної, приватної компанії зі штатом 1000+ фахівців та річними прибутками в десятки-сотні мільйонів.

Чи сподобалося би вам як керівнику, щоб умови та режим праці в компанії визначалися працівниками відповідно до їх персональних потреб та побутових вигод?
Сумніваюсь.

Взагалі фіолетово, допоки вони роблять свою роботу і це приносить мені дохід.

допоки вони роблять свою роботу

Ви допускаєте, що керівництво бізнесу може бути незадоволеним роботою тих, хто працює на ремоуті?

Як ви думаєте, хто краще бачить загальну картину по великій компанії — вище керівництво чи середня ланка професіоналів, які працюють на ремоуті?

В мене був досвід роботи на проекті, де всі працювали на ремоуті.

Десь 7-8 професіоналів працювали нормально та відповідально. А от 2 провідні розробники на бекенді — постійно (місяцями) зривали дедлайни, бо працювали паралельно на декількох проектах, при чому в офісі одного з проектів, з якого виходили на загальні (!) проектні колли.
Тупо 2 тіпочки в робочий час в офісі однієї контори, виходили на аудіо-зв’язок на ремоут роботу на іншому фулл-тайм проекті другої контори.

Тому різні ремоутери бувають — є порядні та відповідальні, а є муділи-халтурники, які створюють проблеми для всього проекту своїми імітаціями.

Ви допускаєте, що керівництво бізнесу може бути незадоволеним роботою тих, хто працює на ремоуті?

Звісно, допускаю. Точно так само як можна бути незадоволеними працівниками у офісах і працівниками взагалі.

Як ви думаєте, хто краще бачить загальну картину по великій компанії — вище керівництво чи середня ланка професіоналів, які працюють на ремоуті?

Хто завгодно. Звісно, у керівництва більше інформації та метрик, але ще треба мати розум — що з рівнем ієрархії корелює доволі слабо. Я, звісно, не хочу сказати, що керівництво тупіше середьної ланки. Це, вочевидь, не так, але і навряд значно розумніше.

Більше того, рішення щодо повернення може взагалі не мати відношення до ефективності «середньої ланки професіоналів» — наприклад, треба виправдати підписання договорів на аренду великих офісів, тощо.

Більше того, як людина, що працює у великій корпорації повністю віддалено з командою із 3 країн, як людина, яка бачить метрики з виконаних тасків, кількості написаного коду і таке інше (банально тому, що це все обговорюється з менеджментом кожен тиждень), можу сказати, що принципової різниці між частинамі команди, що працюють в офісах, і працюють віддалено, всіх співробітників під час ковіду, співробітників з Ізраїлю та з України — я не бачу.

Звісно, є якісь «просадки» під час кардинальних змін — тобто, початок війни, початок ковіду, вихід до офісів — але це, вочевидь, пов’язано із зміною графіку, особистими справами на цей час, обладнанням нового робочого міста і таке інше — але казати, що віддалена робота якось принципово (чи, хоча-б, значуще) зменшує продуктивність — я не можу.

В світі сотні тисяч компаній і десь 50-70 держав, де зараз можна працювати в адекватних умовах.

У професіоналів завжди є вибір, де і як працювати, якщо їх щось не влаштовує в якійсь одній компанії.

Ніколи з цим не сперечався.

Десь 7-8 професіоналів працювали нормально та відповідально. А от 2 провідні розробники на бекенді — постійно (місяцями) зривали дедлайни

тут більше питань до якості менеджменту мабуть, а не до «типочків»

Погоджуюсь. Але такі «тіпочки» існують, і такі випадки непоодинокі. Ці тіпи просто грошей хотіли.
А бувають же «тіпочки» значно гірші, які наприклад займаються промисловим, технологічним шпіонажем / крадіжками, бізнес-рейдерством.

Сучасна економіка побудована на грошах, а не на принципах.

окрім деяких незручностей для ентузіастів працювати в дві зміни, решту піднятих питань офісна робота аж ніяк не вирішує.

тож якби або насипати грошей, або звільнити нахер.. бо тим 7-8 професіоналам, про яких ти згадав, такі доводи про запердаляніє, шпіонаж та рейдерство не будуть цікавими щоб повернутись з ремоута :)

p.s. /me ремоутер ще з часів коли від цього у менеджмента волося на дупі ворушилось

В мене товариш так наївся ремоуту на самоті з самим собою, що був щасливий, коли його покликали назад в колишній аутсорс, офіс, соціалізацію, колектив.

Сказав, що знову відчув себе людиною. Тому різне буває.

Але, імхо, працедавцю видніше. Зараз іт-фахівці теж відносно вільні люди, щоб змінювати проекти, компанії, країни тощо.

Сказав, що знову відчув себе людиною.

по научному mediocrity ))

Тому різне буває.

чого? навпаки дуже розповсюджене по популяції ))

Сказав, що знову відчув себе людиною.

Задроты, не выходящие из дома, хоть в офисе могут на других людей посмотреть xD

На мою думку, саме задроти (в більшості) і наполягають на виключному та постійному ремоуті.

Мій знайомий ставився до режиму праці (який пропонував працедавець) спокійно.

А бувають же «тіпочки» значно гірші, які наприклад займаються промисловим, технологічним шпіонажем / крадіжками, бізнес-рейдерством.

так виносять з офіса технічні секрети ховаючи флешки «тюряга стайл» ))

тут більше питань до якості менеджменту мабуть, а не до «типочків»

чого це? менджмент же ж мабуть з офісу працює щодня на роботу їздить які ще до нього «питання»? ))

У штатах компанії стикнулися з тим, що вони не можуть списувати витрати на офіс та депрекейшен через ремоут, інспектори туди приходять, а там нема нікого, тому воно не засіб виробницьтва а просто asset, і утримувати треба з прибутку. Так що у крупних справа не у людях, а у структурі бізнесу. Ті хто рентував і зміг контракт закрити чи здав комусь не то щоби повертають.

що вони не можуть списувати витрати на офіс та депрекейшен

ну так спочатку вони нах.рили нев.бєнний хмарочос у самому центрі сіті біля фонтану назвавши то «наш нев.бєнний технологічний центр» бо копроративне вєлічіє же ж )) а потім з гребців туда ніхто не ходить не порядок да

Тупо 2 тіпочки в робочий час в офісі однієї контори, виходили на аудіо-зв’язок на ремоут роботу на іншому фулл-тайм проекті другої контори.

тобто аби вони виходили з туалету твого офісу то тобі б ах.єнно лекше було би ))

Тут про інше. Що їх «принциповість» щодо виняткового ремоуту працювала виключно для одного проекту. Паралельно, на другому проекті — їм було на...ти на свою ж «принциповість».

Тобто з офісу вони таки працювали, і їм було — нормально.

хаха, звісно ремоут, так як зайчатину легше готувати

Знову «приховане» звільнення і виведення розробки в аутсорс, пан у Польщі дуже дякує! Чекаємо :-)

Тю
Побачив позицію ліда, пройшов інтерв’ю, звільнився з позиції девелопера в делл, влаштувався в делл, але лідом.
Теж мені проблема.

Побачив позицію ліда, пройшов інтерв’ю, звільнився з позиції девелопера в делл, влаштувався в делл, але лідом.
Теж мені проблема.

А ХР система пропустить вашу кандидатуру, за умови, що поточне місце роботи та ж компанія? А поточного менеджера точно не повідомлять, що у нього потенційний лівер?

Підозрюю, що це для умовно «звичайних» працівників, умовних джунів та мідлів, яких майже будь-де і при будь-якій ситуації можна за місяць наймати десятками.

На певний час :)
В великих компаніях не існує цінних працівників, іноді бувають ключові менеджери, але їх теж можна замінити.

Станьте цінним працівником

у американській компанії у вас просто не буде такої можливості або ви граєте за компанію і тому і тоді «стаєте цінним працівником» або ви «типу на своєму» і тоді вас просто ніде не просувають а відповідно інші «стають цінним працівником»

селяві ні чого особистого просто бізнес та життя корпорації

Ждемо новий ковід, знову розганятимуть по хатам

Працювати віддаленно і добре підвищувати зп стрибаючи між компаніями. Або ходити в офіс та рвать дупу заради промоушена у +100$
Дилема важка, навіть не знаю що обрати

стрибаючи між компаніями

Нащо «стрибаючи»? Влаштувався у нову, паралельно «загниваєш» собі у попередній. Промоушен мінімум 2x :D

Більш того, з такими ультиматумами це навіть морально виправдано.

Не паліть контору, а то за рік і FIRE сім’єю робиться, можна і в 3 або 4 :-)

Ну в Аутсорсі Українському це так, а для корпорпцій типу умовних Dell, Cisco, Google, Facebook це не зовсім так.

майже так само тільки що на промоушен конкуренція +100500 включно з професійними шукачами та здобувачами промоушенів ))

Професія гребця не дуже розповсюджена в цівілізованому світі ))

писав уже половина гребців «онсайт америки r&d it» то є контрактори

Чесно кажучи після пандемії не міг подумати, що компанії захочуть знову вертати працівників в офіси. Це дуже нагадує стиль роботи західних команд, де ще досі марять поняттями типу «Тім спіріт». Тут виглядає тебе ставлять перед фактом або офіс, або деградація. Я працював у компанії, де в здоровезний офіс у центрі міста ходило максимум 10 людей і я не бачив логіки у «простої» офісу, якщо за ці кошти можна було б підняти комусь ЗП наприклад. З рештою ходити на пивко ще ніхито не відміняв. Це моя власна думка

Ніколи не чув про компенсацію інфляції.
У нас завжди найефективнішим способом підвищити собі зарплату була зміна роботи.

я колись працював в штаті, то нам індексували зарплати, але то були копійки

знайшов стару виписку з потужною індексацією
i.imgur.com/tiyEtIz.jpeg

Так і знав що податки зло, саме тому вони написані російською

А що в даному контексті означають «борг за підприємством на початок місяця» і «борг за підприємством на кінець місяця»? І чому вони однакові?

Для тих хто працює віддалено має бути хоча б мінімальне підвищення для компенсації інфляції

В україні, в деяких компаніях з топ-10, немає навіть при роботі з офісу таких умов (компенсацію інфляції). Звісно, це певним чином неправильне порівняння, але вуха іноді скучуються в трубочку від таких «встраждань» закордонних колег. Нічо, може і ми доживем до нормальних умов

підвищення — то мабуть про посаду. але все одно не дуже зрозуміло чому має

В новині жодного слова «salary», «review» та «inflation» тому «not going to get promoted» може значити про припинення перегляду винагороду для працюючих віддалено

не накинуть +3% компенсації інфляції, біда-біда

Цікаво, чи має бути якась надбавка за інфоциганство?

Інфоциганство:

Поняття, яке використовують для позначення діяльності людей, які продають навчальні матеріали, курси, тренінги та інші продукти, які не мають реальної цінності та не базуються на наукових даних або практичному досвіді.

або інфоциганство:

Популярна назва виду шахрайства, коли людина доносить не корисну інформацію іншій людині з метою отримання плати або іншого зиску.

Програмування це поки єдине джерело мого заробітку, раніше трохи заробляв на рекламі вакансій у технічний статтях.
Я проводжу консультації, але за донат.
Я популяризую CS50, ось детально описував чому.
Розробляю ще один сервіс пошуку роботи тому зацікавлений в рості ІТ-індустрії.

Тому з інфоциганством ви помиляєтесь.

Так, я трохи з терміном помилився. Насправді має бути «олєксієпьєньєвщіна». Губіну теж піде.

Який термін гірше?

Запитую, щоб зрозуміти, як вас сприймати у майбутньому

Мені по фігу, як ти до мене будеш ставитися. Тебе тут дуже до фіга майже під кожним постом, зазвичай ні про що.

Вам просто муляє коли хтось робить більше за вас, почніть також робити, допоможе

Підписатись на коментарі