Чи проходили ви асинхронні співбесіди? Обговорюємо

Спільното, поговорімо про нетипові співбесіди. Ми звикли, що це зазвичай відеодзвінок з рекрутером або зустріч в офісі компанії. Хоч другий варіант скоро теж перейде до нетипових :)

У новому випуску нашого подкасту постало питання про асинхронні співбесіди. Наприклад, коли ви з HR переписуєтеся у Slack, а потім ця розмова вивантажується і її вже переглядає Hiring Manager. Нам стало цікаво, чи бували у вас асинхронні співбесіди, і які у вас враження від них.

Чули про таке? Чи може проходили? Діліться досвідом!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Про співбесіду в чаті так, мів з брсом мого боса в 2012
Але від мене не очікувалася роз овна англійська. Тому чат

так мультітакскінг, паралельно 100500 собєсіів

Бачив лише формат що перед очними співбесідами могли попросити заповнити опитувальник з рядом уточнюючих питань.
А так щоб заміняти перепискою формат відеодзвінка — такого не бачив ніколи ще.

Ну на деяких фріланс платформах коли відгукуєшся на вакансію, то просять заповнити всі відповіді на запитання і _додатково_ при бажанні пропонують записати відео з розповіддю про себе; і там же пишуть що згідно з їхньою внутрішньою статистикою, додавання такого відео збільшує шанс на вибір саме вашої кандидатури на N відсотків.

У мене був досвід коли я пройшов інтерв’ю технічне(хвилин 20-30), легко і швидко, а потім рекрутер та HR майже годину виясняли хто я і чому вирішив претендувати на позицію.

ви з HR переписуєтеся у Slack, а потім ця розмова вивантажується і її вже переглядає Hiring Manager

Не знаю чи є сенс вивантажувати саме переписку, але в компаніях де мені доводилося інтерв’ювати людей, я заповнював анкету або звіт по результатам інтерв’ю, який вже передавав менеджеру і він вже приймав рішення про хайринг.

А таке інтерв’ю можна назвати асинхронним? ))
Десь на початку ковіду, я вирішила будувати своє світле майбутнє у IT і проходила кілька співбесід. Одну досі пам’ятаю)) HR попередила, що на дзвінку буде вона і ще технічний спеціаліст (для перевірки моїх знань). В результаті я підключаюсь, а там вже 5 людей, і всі ставлять мені питання, причому врізнобій, то технічні, то щось типу «розкажіть про себе». Сказати, що це було стресово — нічого не сказати)) Але роботу вони мені запропонували. Тільки ключовим моментом виявилося те, що ні графік, ні розмір зарплати вони чітко сказати не могли. Я вирішила, що це дурня якась, і більше ми не спілкувались. Назву цієї загадкової організації не запам’ятала))

Охо-хо, теж таке пам’ятаю ;) То був мабуть епам, бо ще 2 дівчини мені те ж розповідали (і як, не дивно, жодна не прийняла офер)

Ні, точно не епам, з епамом інша смішна історія була)) Мене HR майже вмовляла пройти співбесіду на бізнес аналітика, причому одразу рівня мідл, бо треба була людина з досвідом у healthcare. Я попередила, що про бізнес аналіз не знаю зовсім нічого, а з технічних скілів трохи знаю Python (без комерційного досвіду) і sql. Але мене запевнили, що всьму навчать, головне — мій наявний досвід як біохіміка. На співбесіді мене просто розмазали)) Чого варта одна фраза інтерв’юера: «Ви пишете в резюме, що знаєте Python ? Я вам зараз доведу, що ви його не знаєте!» Ніколи ще не почувалась так жахливо після співбесіди на вакансію, яка мені була навіть не сильно цікава. )) Фідбек, доречі, я теж не отримала. HR просто зникла))

Я вам зараз доведу, що ви його не знаєте!

просто вам попався мудак, сам в епамi з таким стикався — колись дуже давно два мудака мене пiвтори години дрючили знаннями sql, доводилось писати 5-поверховi запроси на папiрi.

конфлікт інтересів: в ХР план в кандитатах, а інтерв"ювера хз що в голові,

Якщо асінхроною співбесідою вважати випадки, коли компанія обіцяала дати фідбек (в тому числі на тестове), а потім зникала, то так, повно таких було.

При збільшенні зарплатних очікувань значно вище медіани коефіцієнт зникнення компанії зі спілкування наближається до одиниці.
Це перший закон асинхронних інтерв’ю.

Підписатись на коментарі