Порадьте якісний робочий PHP код

Доброго дня, шановні Гуру і світила PHP!
Буду Вам дуже вдячна, якщо Ви мені допоможете розібратись з деякими питаннями. Я в девеломпенті повна новичок, потрібна допомога сильного і розумного плеча. Пройшла базові курси по HTML та CSS, прочитала книжку «Создаем динамические веб-сайты с помощью PHP, MySQL и JavaScript» і продивилась деякі відеоуроки, та на жаль, я так і не зрозуміла, то як все це виглядає у реальному житті і на реальних прикладах як все діє і працює. І уся пройдена інформація перемішалась в голові і не можу її ніяк зібрати до купи і ефективно використати її у навчання і практиці.

Мені порадили, що можна брати готові якісні коди і кулупати їх...Отже питання до вас — Порадьте якісний робочий код, який з одного боку можна буде зупустити і побачити що він працює, з іншого можну буде дійсно поколупати.
:)

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Рекомендую начать с open-source. На Гитхабе (github.com) достаточно много толковых проектов на пхп. Например Wordpress — одна из самых известных CMS’ок. Подробнее на википедии ru.wikipedia.org/wiki/WordPress
Код лежит здесь: github.com/...Press/WordPress

Попробуйте настроить веб сервер и запустить Wordpress на локальной машине, либо еще лучше на виртуалке. Потом можно попробовать поредактировать код и посмотреть что из этого получается.

То есть у тебя полностью отсутствует практика? Ты не писала на ПХП код?

От хороший туторіал =)) я писав тому хороший) на інгліші правда =\

phpixie.com/...-in-30-minutes

Сначала вам нужно понять как работает типичный динамический веб-сайт а затем уже пытатся кодить.

Мені порадили, що можна брати готові якісні коди і кулупати їх...Отже питання до вас — Порадьте якісний робочий код, який з одного боку можна буде зупустити і побачити що він працює, з іншого можну буде дійсно поколупати.

Вам, Ліліє, дали погану пораду. Код читати корисно тоді, коли вже є якесь розуміння. Судячи з вашого посту, саме його вам зараз брак. Коли у вас перед очима код і він «щось там робить», вам ніхто не пояснить, чому він працює, чому інший варіант не запрацює і так далі. Вам не пояснять, чому автор вирішив його написати так. Буде натуральне monkey see, monkey do.

А ще невідомо, в який бік ви самі бажаєте розвиватись. Можливо, ви хочете досягти вершин, пробачте, такого кодерства, котре полягає в тому, що приклади з книжок в майже незмінному вигляді потрапляють в продакшен (буває й таке). Потім поповнити гірку статистику, якою козирятимуть феміністки («ось бачите!!!! жінкам платять менше!!!!!11»). А якщо йдеться про розуміння, то ви ще на початку довгого шляху. Не намагайтесь зривати зірок з неба, все одно відразу не вийте, тільки осоромитесь.

Порекомендую-но вам книжечку citeseerx.ist.psu.edu/...p=rep1&type=pdf

Там не про PHP ані разу, ані про веб-сайти хоч би слово, але про програмування як таке написано багато цікавого. Потім — знайдіть щось на тему основних понять юніксу (всякі там стандартні потоки введення, виведення, пайпи, argc/argv), як працює HTTP, що таке й чому CGI (всі сучасні похідні так чи інакше повторюють концепцію). Тоді можна вже й про PHP щось думати (а головне, знати, що не PHP єдиним).

Особлива подяка Вам, Ярославе! За те, що приділили час моєму питанню і дали вичерпну відповідь) Дякую, щиро))

От качественного кода, с ооп, паттернами и абстракциями у Вас просто закипят мозги. Не бегите впереди поезда, начните с малого. В каждой хорошей книге по php, есть примеры и задания, по типу — создаем гостевую книгу, можете Котерова почитать, для новичков очень понятно пишет. Поэтапно работаем, и все придет ;)

Для початку поясни що саме ти не зрозуміла. Бо якщо не розумієш процес розробки і архітектуру реальних проектів то це одне, а якщо не розумієш навіщо потрібен javascript то зовсім інше.

Не пытайтесь прыгнуть выше головы — ни в одной дисциплине это неприемлемо. Начинайте с простых задач. В нормальном продакшен коде все равно сейчас ничего не поймете.

Підписатись на коментарі