GitHub запускає автофіксер коду. Анонсують, що він зможе усувати більшість вразливостей

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Від сьогодні всі користувачі GitHub Advanced Security (GHAS) можуть випробувати функцію автоматичного виправлення коду. Як повідомили на офіційному сайті, технологія працює на основі GitHub Copilot та CodeQL, охоплює понад 90% типів оповіщень на мовах JavaScript, Typescript, Java та Python, а також надає пропозиції щодо редагування коду.

GitHub обіцяє, що нова система зможе усувати понад дві третини вразливостей, які вона знаходить — часто без необхідності для розробників самостійно редагувати код.

Як вам така новина? Якщо вже встигли випробувати автофіксер від GitHub — діліться враженнями й думками в коментарях.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

досвід коли я декілька разів звертався до безкоштовного ChatGPT за порадою, показав що АІ занадто тупий щоб зробити щось путнє.
Написати якийсь невеличкий сніпет коду який буде байдуже яким аби працював? — ок.
Інакше лажа.
Він щось там пише а воно не працює. Чому і як зробити щоб воно заправцювало — він не знає(знає але це також не працює).
Багато що залежить в розробці від зовнішніх умов(сервери, версії бібліотек і тд.), документації до всього цього часто просто нема а без неї АІ безсилий.
Тулити escape де треба і не треба?
-це можна
Але що це дасть в результаті?
-більш заплутаний код і більше нічого, тому що хай зганяє на той бік реквеста, на сервер, і гляне як там обробляється запит і чи потрібен там той ескейп. Що, слабо?)

AI тупий якщо ви надто розумний :) Я от нещодавно для пет-проекту на бекенді (я чистий фронтендер) хотів додати тракінг інвестицій, і взагалі дупля не давав як це організувати щоб потім жопу не мучити. Знайшов навіть опенсорс проект де ± це все є, але все одно не до кінця зрозумів логіку, бо просто-напросто не знав багато термінів. Скормив кучу коду чату gpt 4, і сидів з ним години 4 кожен незрозумілий аспект «обговорював». В результаті зрозумів логіку на 100%. Але так, попросити «написати» цю логіку з нуля — щось занадто фантастичне :)

Підписатись на коментарі