Як діє пункт «Non-Compete Agreements» для ФОПів, які припинили співпрацю з компанією?
Вітаю! Я ФОП 3 групи на спрощеному податку і працював з IT компанією (вона базується в Україні, але зареєстрована у США) по договору про надання послуг. Договірні відносини у нас вже припинилися 4 місяці назад, але там є пара пунктів, які не втрачають своєї чинності ще 14 місяців з моменту припинення співпраці. А саме «Недобросовісна конкуренція».
Формулювання там таке, що я зобов’язаний та гарантую не співпрацювати в будь-якій формі з клієнтами цієї компанії (жодної конкретики по компаніях, назвах і тд. відсутне), а також із усіма пов’язаними із ними юр. особами.
Порушення цих положень призведе до високих штрафів, а усі спори за договором будуть вирішуватися у Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті України (м. Київ).
Чи можу я все таки співпрацювати із клієнтом компанії раніше 14 місяців, якщо вони запропонують мені роботу? Чи є такі положення, які наведені у договорі, взагалі валідними та дійсними по законам України? (у договорі чітко прописано, що він тлумачиться відповідно до українського законодавства).
Якщо у когось є контакти перевіреного юриста з таких справ, дуже сильно буду вдячний контакту чи посиланню!
Дуже дякую за відповіді!
6 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів