Де взяти Shared Secret при налаштуванні VPN (L2TP over IPSec) на MacOs?

Вітаю. Підкажіть, будь ласка, де я можу взяти Shared Secret який запрошує Макбук (macOS Sonoma v.14.4.1) при налаштуванні VPN (L2TP over IPSec)?

Для налаштування VPN:

1. Зорендував сервер Zomro

2. Виконав встановлення VPN на сервер по інструкції — raw.githubusercontent.com/...​master/openvpn-install.sh

3. Але при налаштуванні VPN на макбуці (пов’язати мак з vpn на сервері), запитує Shared Secret

Думав з цим допоможе служба пібтримка орендованого серверу, але там відповіли що «You need to look for a shared key or shared secret somewhere in the VPN connection configuration.»

Передивився інструкцію (пункт 2), не знайшов, навіть за допомогою ChatGPT.

Чи може хтось підказати де знайти цей пароль Shared Secret ?

Дякую

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якщо не шарите, то навiщо сервер купувати? якщо можна купити готовий впн аккаунт за три копiйки. Сервiсiв вагон....

так хочу ж вміти шарити, це в рамках навчання роблю )

Найбільш цікаве в цій трагікомедії те що заінсталювали OpenVPN а на клієнті пробують налаштувати L2TP/IPSec 🤦‍♂️ Треба буде колись вкомітити в подібні скрипти sudo rm -fr /

Сорі, але я сміливо можу назвати себе в цьому питанні newcomer )) Якщо ви знаєте, буду вдячний якщо підкажете як треба зробити щоб все таки налаштувати....? Дякую

ще в варіантах вибору є
CiscoIPsec
IKEv2
це все. Але і в цих варіантах питають про Shared Secret

Але обирав саме L2TP/IPSec оскільки так радили налаштовувати саме цей ВПН (запитати там вже не можу)

Встановіть L2TP/IPSec сервер замість Openvpn на орендований сервер

Так собі ідея — бо с каропки у вас буде L2TP сам по собі і IPSec збоку 😅

— Що, синку, помогли тобі твої ляхи? Андрій мовчав.
М.Гоголь

Можу порекомендувати звернутись в чат ukrops — там толерують такі випадки і скоріше за все допоможуть.
ukrops.slack.com

Підписатись на коментарі