Відбувся реліз редизайну monobank

💡 Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Приєднуйтесь до Mobile спільноти!

Сьогодні вранці Олег Гороховський у своєму блозі анонсував редизайн застосунку monobank.
За його словами, потреба в редизайні виникла, оскільки зараз в портфелі продукту різні картки, ФОПи, а також багато планів щодо майбутніх релізів.

«Тепер можна відкрити спільну виписку всіх-всіх ваших карток, просто свайпнувши вправо. І не треба кудись натискати, щоб переходити від картки до картки, бо все робиться свайпами. І ще багато деталей, які краще відчути, ніж про них читати.» — прокоментував оновлення Гороховський.

Оновлену версію застосунку можна активувати відповідною кнопкою розділі «Ще».

Вже користувались? Як вам?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Краще б веб-версію релізнули і я користувався банком з ПК на 34″ моніторі з повноцінною клавіатурою, а не тикався в нещасний 5″ телефон.

Яскравий приклад релізу не для користувача, а «щоб прикольно».

В новому дизайні дуже багато свистоперділок. Якщо он люди пишуть, що на айфоні лагає, то як буде на середньобюджетних андроїдах, коли це там реалізують?

Редизайн однозначно потрібен, але схоже Гороховський найняв собі занадто креативних дизайнерів (у нас серед українських це прямо якась епідемія), які ставлять круті анімації на перше місце, зовсім забиваючи на юзабіліті і фактичну швидкодію.

Кошмар. Одразу вимкнув це непотребство. Мабуть готували для якогось конкурсу банківських застосунків

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Це яскравий приклад того, коли дизайнер, прагнучи зробити «крутий» дизайн, зробив усю програму незручною у використанні. Корисної інформації стало значно менше, зате з’явилася вау-ефектна 3D-карта.

Кольори виглядають жахливо та агресивно. Нехай дизайнер пофарбує такими кольорами стіни у своїй кімнаті й посидить там деякий час.

Яскравий приклад релізу не для користувача, а «щоб прикольно».

Кошмар. Одразу вимкнув це непотребство. Мабуть готували для якогось конкурсу банківських застосунків

а як його вимкнути?

Воно десь в налаштування, але в мене потім деякі функції не працюють. ’заперечення гнів торг депресія прийняття.’ це воно

Визуально то оно может и красиво, но....
— Почему редизайн только главной страницы? Не консистентно со всеми остальными менюшками. Windows 11?
— Почему такие огромные расстояние между элементами? Особенно margin-top от текущего баланса.
— Зачем кому-то на главном екране огромные плитки на FAQ, выписки, условия и тарифы? Это кликается максимум 1 раз за все использования.
— Зачем такая огромная плитка для уведомлений? Почему она вообще внизу? Это контр-интуитивно.

Оно просто неудобно. Перекроили весь пользовательский опыт. Для Привата (кредо, ощад) сошло бы , но Не ожидал от моно.

2. Отой верхній відступ(margin-top) скоріше за все потрібен виключно для отої трансішен анімації коли відкриваеш «виписку» 😂 Щоб балансу було куди робити translateY(-100%)

Мені все нравиться, а haters gonna hate.

капєц. навіть в темі про вітчизняний банк половина коментів — розборки емігрантів.
«емігрант» вжито чист ради гарного слівця. «заробітчани» теж норм хлопці

Реально задовбали🤷‍♂️

ага заходять люди які по 10 років живуть в польшах і кажуть як їм не подобається дизайн монобанку, хоча в тій же польщі банки це взагалі чорт ногу зломить

На Oppo A53 купленим років 4-5 тому за 5к грн — додаток літає в цілому. Я хз що ви робите з телефонами що у вас на айфонах лагає...

Мене пограбували в додатку Monobank. Витратили всі мої збереження на цьому рахунку, а також кредитний ліміт на загальну суму 54, 316грн. Взяли кредит на суму 21,234грн. Банк відмовляється повертати гроші і зобовʼязує мене до сплати кредиту протягом наступних трьох місяців.

www.facebook.com/...​0/posts/8228968973784791
Зате як гарно співають який гарний дизайн!

Зате транзакції в яких пиздять гроші рендеряться з файною анімацією — ще й наліпки котів дають xD

Дивно що змінили по великому рахунку тільки 1 сторінку з картками, а усі решта (кредит, накопичення, кешбек) залишились в старому дизайні. Це виглядає як 10 вінда перших версій, коли в верхніх шарах меню редизайн, а якщо копнути нище то можна і ui від xp чи vista знайти.

У новому дизайн сподобалась реалізація історії платежів, свайпом у право. Це зручно коли користуєшся декількома картами.

Загалом, ок, най буде. Мабуть діло звички перейти на новий дизайн, але я залишусь на старому, поки це буде можливо. Для мене старий дизайн більш гармонійний та привабливіший, за рахунок однакового дизайну кожної сторінки апки.

По мне, так хуже не стало. Лучше тоже не стало, но каких-то критичных проблем, которые бы вынуждали оставаться на старом дизайне я не вижу. А я обычно всякие редизайны на дух не переношу. Единственное, анимации не очень плавные, над производительностью еще нужно поработать.

Тим часом крутий польський банк (все забуваю закрити рахунки) Кредо закриває десктопну версію і пропонує користуватися web-версією на java.

Мобільний же застосунок Кредо на пару порядків гірше за Моно 2017 року.

Але європейцям норм.

web-версією на java

Тому що це надійно, портабельно
На відміну від усіх модних свистоперділок

пару порядків

У сотні разів?

Та може і в тисячу. Із особливо зручного: якщо ти запустив застосунок, сповіщення приходять як пуші в нього. Якщо ти вийшов через пункт меню Вихід, то сповіщення приходять через смс. Але якщо ти просто закрив застосунок, чи перезавантажив, чи система вивантажила, то сповіщення не приходять нікуди.

А правда крутий? Не знаю нікого хто ним в Польщі користується. Парібас, пко, mbank, мілленіум

тому що в Польщі його нема. Українським кредо володіє польський PKO.

Саме цікаве, що у пко є веб версія )

Таке. Не подобається +1 клік при доступі до транзакцій.

Воно і так було не айс, а тепер ще гірше стало.

деякі написи ну настільки мілким шрифтом

То для тренування здібностей та уважності користувача.

Знову ця параша «від дизайнерів гарних градієнтів». Таке враження що замість UI/UX дизайну, було завдання ускладнити користувачу доступ до корисної інформації, розмазавши по всьому додатку «градієнти/рюшечки/транзішени». Понтів більше, інформації на екрані за раз меньше.

Інтерфейс перевантажений, купа непотрібних кнопок/меню, зайвих дій туди/сюди/вліво/назад/вперед. Багато пустого простіру під градієнти, але не інформацію.
Якимось ху**м зайняли цілий штаток екрану розділом Інформація який містить у собі майже ніх*я. Де знаходяться ФОП рахунки взагалі не очевидно.

Раніше щоб побачити виписку по карті чи ФОП рахунку треба:

1. свайп вниз
  2. тап по карті/ФОП-рахунку

І це все.... буквально один і той самий флоу «свайп вниз + тап». Це дозволяє одночасно змінити карту або ФОП-рахунок і без доскролювання/окремих тапів побачити:

• баланс по карті
  • ліміти по карті
  • виписка по карті
  • дії з картою

Зараз щоб побачити виписку по карті чи ФОП рахунку треба:

1. просвайпати карусель вліво/вправо до потрібної карти
  2. тап на кнопку виписка
  3. щоб відкрити іншу карту або ФОП-рахунок, треба закрити виписку і повернутися на попередне вікно каруселі карт
  4. зліва зверху тап на іконку з юзером... і ось там перемикач на ФОП(вау як зручно, ні)
  5. Щоб повернутися треба повторити крок 4 і знову почати з кроку 1.

Тобто рівнів занурення стало декілька: горизонтально у каруселі, вертикально у кожному ітемі, а також по діагоналі по кутах у меню розкидано те що було доступно по «свайп вниз + тап».

Лагало оно только при первом открытии. Наверное, те, кто пишет фу-фу-фу лагает только открыли его и вернулись на старый интерфейс. Мне новый дизайн зашел отлично, в том числе актуальная инфа по курсу валют, из-за которого постоянно приходилось переключаться. И тарифы — тоже полезное дело, чтобы их можно было быстро найти и уточнить, а не как в некоторых банках (Сенс), когда комиссию списывают отдельной транзакцией через несколько дней и без нотификаций, чтобы никто не догадался.

На 11 айфоне работает хорошо без лагов. Фича с перезагрузкой баланса карты не лагает в отличии от старого дизайна. Но интерфейс стал каким-то перегруженным, слишком много лишних действий надо сделать

З листопада на новому дизайні, в принципі нічого не гальмує. Працює собі та й працює.

хз хлопці та дівчата, що у вас лагає та що вам не подобається. в мене все літає, до дизайну звикнути потрібно, але, в цілому, його зміну підтримую. по деяким пунктам з коментарів — згідний (по схованим транзакціям карти, обмеження нбу)

В мене 5 карток, айфон — нічого не лагає, працює швидко. Виглядає гарно, мені подобається) зручно що тепер є всі виписки по всім карткам в одному місці, значно легше шукати якусь платіжку, не памʼятаючи з якої карти вона була оплачена. Подобається що курс долара/євро тепер дуже близько, також не бачу нічого поганого в тому що виписка по карті схована і видно тільки останню транзакцію (мені здається це навіть добре)
Редизайни завжди сприймаються погано переважною більшістю людей, мені здається це в основному через те, що людям важко звикати до нового. З часом підфіксять якісь моменти, люди звикнуть та і буде всім щастя. Моно хоче розвиватися, ставати краще, це ж прекрасно) а як можна розвиватися, не пробувавши робити щось нове 🤔
А чим цей дизайн схожий на приват, взагалі не зрозуміла

Краще б веб-версію релізнули і я користувався банком з ПК на 34″ моніторі з повноцінною клавіатурою, а не тикався в нещасний 5″ телефон.

ну так Моно ж позиціонує себе як мобільний банк, з чого б це їм робити веб-версію на 34ʼʼ

Є ж бухгатерський кабінет для ФОПа.

Мова про рахунки ФО :)

А що там такого треба робити, для чого потрібна клавіатура нормальна? Переслати бабло на картку, номер якої скопійован з повідомлення?

Мені якраз з ФОПа нічого не треба робити як півтори транзакції в місяць: продав валюту, вивів гривні.
А з ФО я роблю геть усе, в середньому до десятка платежів в місяць по повним реквізитам (в одне місце ті картки), виписки знімаю і т.п.

У чому проблема не юзати НБУ QR коди?)) створив код на будь які реквізити, та сплатив за 2 кліка відсканувавши у будь якому застосунку банка bank.gov.ua/ua/qr

І хто кому цей код має генерувати/надсилати? о_О
Елементарний кейс: купую дофіга сантехніки, прислали рахунок-фактуру на пошту від якогось ФОПа/ТОВа — далі що я маю зробити з цими QR?

Прислали рахунок, я сам генерую QR код на вебі, сканую потім через моно) і так по декілька разів на день, я юзаю iban-qr.alximicus.com але є і інші варіанти, наприклад bank-qr.com.ua

Якщо платити по IBAN, то це в моно незручно.

Можна робити через QR код нбу) Варіантів згенерувати купа, я юзаю iban-qr.alximicus.com наприклад

Та узбагойся вже. Нікому веб хлам не потрібен

Та звісно, в 3/3 банках ЄС країн є мобільні додатки + веб, а тільки один сраний монобанк той ще «впердє всієї планєти» винаходить мобільну херню зі свайпами де без пів-літра не розібратись

Чому один монобанк? В мене картки і рахунки в різних банках. Веб версію не використовую

Веб версію не використовую

Це ваші особисті проблеми. Я поки не знайшов в ЄС банк, у якого б веб-версії не було.

ПУМБ два роки тому відмовився від підтримки і закрили веб версію на користь апки, бо процент використання був низький. А у Європи свої особисті проблеми з банкінгом

А у Європи свої особисті проблеми з банкінгом

Я ці проблеми вже 2 роки шукаю, ніяк не знайду.
Зате знайшов мультивалютні картки (яких в діжі-дія-україні чогось ніде немає), та спільні рахунки (ой, знову в нас такого немає).

хто про шо, аби посраться. Окей немає, а шо б шо? Ти ж з грн карти можеш купити в іноземному магазині з автоконвертацію? може комусь треба мульти карта, але в Україні по закону валюта для розрахунків — гривня. З валютними картами кількість операції не велика, то кому мультикарта треба? Спільні рахунки, хз, може і тема, В Європі тупо переслати гроші з карти на карту вже біль так шоб податкова не здерла відсоток на прибуток, то може на нашому ринку це теж не актуально. В Євпропі є paypal і revolut. І шо? Чи взлетіли вони на нашому ринку? чи ми не достатньо «діжі-дія-україні»? Чи просто у нас є інструмент який вже вирішує ці задачі? Короче, це срач заради срачу, як треба веб браузер — пріват24, банк для великих і малих клієнтів. Є різні банки під різні задачі. Моно не позиціонував себе як банк для велікої кількості оперції. інші банки відмовляються на користь апки, бо ФО все рідше використовують веб. Таких задач/операції все меньше. А раніше і трава буле зеленіша і банки з вебами

але в Україні по закону валюта для розрахунків — гривня

А в Польші — злоті, а в Словаччині — євро, а в Іспанії — євро.
І шо, це якось заважає їм випускати мультивалютні картки?

переслати гроші з карти на карту вже біль так шоб податкова не здерла відсоток на прибуток

В Польщі BLIK, В Словаччині «мобільний код», В Іспанії Bizum — все літає за секунди навіть без 16-цифр карт.
А з того Україна на рівні африканських країн закриває очі на ПДФО і його платять тільки по святам і то в нотаріусі — ви якось вважає чимось хорошим?

пріват24

Та чого приватбанк, по мінфіну можна знайти ще гірші банки, михайлівський чи ощад.

бо в Польщі розрахунки дозволено і в євро і гривні. В Україні одна валюта для розрахунку. І для яких цілей в Іспанії тобі мультивалютна карта? Для цікавості.

А з того Україна на рівні африканських країн закриває очі на ПДФО і його платять тільки по святам і то в нотаріусі — ви якось вважає чимось хорошим?

Ми з Вами за послуги банків говорімо чи за законодавство. Якщо так, то будь яке ухиляння від сплати податків має каратися. Банківська таємніця бути розкрита. Все погане подолане, а добре перемогти. Але це все про все хороше. Ми з Вами про сервіси на капіталістичному ринку говоримо. Про те як бізнес пропонує, оптимізує свої сервіси для спожівачів.

приватбанк

Приват точно не найгірший, як приклад наведений з виликим веб інтерфейсом мобільного банкінгу. Було б цікаво десь знайти статистику користування, але як що, дуже треба використовувати веб версію банкіну, завжди можна використовувати велечезний функціонал ривату на компєютері з діагональю 34`. Зі свого прикладу, давно віддав перевагу апкам, не бачу нічого такого що б апка не могла бути урізанішою ніж веб версія. Для бізнесу є банки які позиціонують себе для бізнесу.

бо в Польщі розрахунки дозволено і в євро і гривні

А типу з українських карток ви в ЄС заправитись не можете.
Ну давайте на пальцях:

В ПКО (Польша) у мене PLN / EUR / USD і 1 картка до всього.
Нехитрою логікою виду if (payment.currency === USD) chargeAccount(USD) обирається потрібний аккаунт для списання і не треба носити 3 картки і вгадувати де яка.

В Райфі (Україна) у мене UAH / EUR / USD і целі відро карток щоб цей зоопарк менеджити. Чаржі в будь-якій валюті проходять для будь-якої картки (рахунку).

Причому тут дозволено/таємниця та інші виправдання геморою на рівному місці — я не знаю.

Бо тупо всі розрахунки в гривні. Навіть, якщо в Європі розрахуватися картою євро українського банку то в тебе буде конвертація х євро в гривню, в євро. Тупо третє колесо. Бо це по закону. Як фіча, можливо прикольно. Було б не погано розрахуватися євро без конвертацій, бо в мене є євро і є цінник в євро, я не хочу платити банку комісію за конвертацію. Але наразі мультивалютна карта — це третє колесо. Звучить прикольно, але чи буде потрібне користувачам

Бо тупо всі розрахунки в гривні

якщо я розраховуюсь приватівською євровою карткою в німеччині то ніт.

бо в мене є євро і є цінник в євро

І списується євро 1:1 без будь-яких комісій.
На прикладі райфа/моно та сотень терміналів/сайтів ЄС

я був до війни в Європі, може шось натупив, бо розраховувся євро приват картою і, пам’ятаю, що була подвійна конвертація, але може туплю, тому, потім юзав гривневу карту при розрахунках

може на терміналі вибрав не ту валюту для чарджа? воно часто питає в якій валюті чарджити.

Нарешті хтось зробив, от тільки я цей банк за 15 років користування іншими банками так і не зміг помітити :)

ну просто значить що це було не актуально на українському ринку

В Євпропі є paypal і revolut.

Так осе..
PayPal у нас обмежений (хоча , і за це дякувати можна) .
А revolut до нас кажись просто не прийшов., або не пустили.

окрім як отримати гроші від іноземного замовника на paypal, аби обходити ПДФО, я не дуже розумію які ще задачі такі сервіси могли би закривати ці сервіси. Я розумію нащо вони європейцям — швидко гроші перекидувати один одному

Я розумію нащо вони європейцям — швидко гроші перекидувати один одному

Так у нас би так само юзали.

та спільні рахунки (ой, знову в нас такого немає).

бо в нас ще діє закон про банківську таємницю))

Ви так кажете, наче в цьому є щось хороше

в цьому прекрасно все. чим менше держава знає про тебе без суду, тим краще

У нас з дружиною спільний рахунок в іспанському банку.
Причому тут банківська таємниця та яким чином вона порушена на корись держави — не ясно. В Україні такого рахунку немає і це геморой.

У нас з дружиною спільний рахунок в іспанському банку.

так ви уточнюйте. я думав ви про спільні рахунки між різними банками

ну таке, юзкейс специфічний. не знаю наскільки він потрібний і чи вартує інвестицій та законодавчих сил

юзкейс специфічний

На стільки ж специфічний, як бажання жити парою (чоловік + жінка)

А в чому фішка спільного рахунку?

Сімейний бюджет, витрати на спільний проєкт зі знайомими. Transparency.

SplitWise домомагає для спільних витрат. Не знаю для чого мені потрібен би був доступ до транзакцій дружини. І взагалі я топлю за роздільні бюджети. Але навідь якщо потрібно, то можна замовити додаткову картку.

SplitWise

Це навіть не костиль, а шматок похідної інвалідного візка.
Взагалі неможливо порівнювати зі спільним банківським рахунком.

би був доступ до транзакцій дружини

Щоб не паритися який телефон прикладати при розрахунках в магазині/парковці/ресторанах/тощо. Зараз це реалізували через додавання карток до google pay / apple pay, але це теж костиль

то можна замовити додаткову картку.

Знову костиль, неможливо склепати IBAN платіж та бачити баланс

Що заважає додати одну й ту ж карту собі і дружині в GPay/ApplePay?

банківський рахунок це не тільки платіжна картка. Але фанбоям монобанка цього не зрозуміти.

Та ти шо, яке розумне (ні) дитисько.

З того, що моно дійсно не підтримує, то хіба рахунки 2604

Тоді не вийде на ДОУ нити

У кожного свій аккаунт (логін/пароль/пошта/телефон) і не треба як аборигени перекидатися паролями чи питати СМС для проходження двохфакторки.

легше вести бюджет сумісних сімейних витрат, особливо розбивку по категоріям — бо багато яких банків це пропонують автоматом.
Інакше ніколи не знаєш скільки ви на що витрачаєте, бо кожен платить зі своїх рахунків.
Як ви його наповнюєте — це вже як люди в сім’ї домовляться, хто скільки в нього скидає.
Це ж не виключає що окремо у кожного є свої особисті витрати на особисті потреби.

Інакше ніколи не знаєш скільки ви на що витрачаєте, бо кожен платить зі своїх рахунків.

а навіщо? Хочеш слідкувати за витратами дружини?

щоб слідкувати за сімейним бюджетом. У дружини може бути свій рахунок, де вона буде вести своі особисті, а не сімейні витрати.

Навіщо тобі слідкувати за сімейним бюджетом? Може заробляй більше?

Зрозумів, пан нічого не чув про фінансову грамотність мабуть. І про манери спілкування теж.

А як ще ноунейм має відповідати іншому ноунейму?😁

Фінансова грамотність — це не про облік прокладок

Дуже потрібна річ. Я для цього в приваті отримував дві карти до одного рахунку (але наче вони були на одне ім’я).

Картки в багатьох банка можна отримати на другу особу і вони іменні.

дві карти до одного рахунку

У мене в райфі 4 на різні імена, але все одно це набаго гірше спільних рахунків. Основна проблема — відсутніть дати можливість робити IBAN платежі

Основна проблема — відсутніть дати можливість робити IBAN платежі

У Raffeisen здається один IBAN, а карток до нього «скільки хош».
А що означає відсутність можливості робити IBAN платежі?
Бо я роблю час від часу... ЖКП наприклад

А що означає відсутність можливості робити IBAN платежі?

Щоб його зробити треба зайти в кабінет, а від кабінету одна пара логін/пасс ще й двохфакторка зверху — а це не пошарити.
В результаті платежі можу робити тільки я, інша людина може тільки платити по POS-терміналам

результаті платежі можу робити тільки я

Ну, ясно.
Рахунок Ваш, тільки Ви і можете.
Логічно

ну так дружині просто легше відкрити собі монобанк чим оцю всю дичку робити

Ага, дуже легко IBAN зі нещасного телефона набивати.
Райф намутив з державними платежами що я податки при продажі заплатити не міг з кабінету, прийшлось з монобанку набивати — це треш.

ну можна тоді приват користувати якщо прямо так важко, у мене нема юзкейсів, таких важких, плачу з моно і податки і все інше, один раз вбив собі всі платежі і плачу з телефону.
На веб версії не захожу бо там все одно треба двухфакторки проходить що геморой.
А так всі платежі збережені проклацав за 3 хвилини і все

у мене нема юзкейсів

А мені треба було під час нотаріальної угоди штук 5 платежів зробити, і таких угод за останні пів-року кілька було.
До того купівля всякого різного до квартири в умовах, коли середньо-статистичний інтернет-магазин не може знімати оплату з карток.

IBAN зі нещасного телефона набивати

Не розумію звідки це тягнеться. Не треба їх набивати, можна просто зісканувати.

Присилають файл XLS з криво-косо форматованим — як його сканувати?

Скопіювати на маку, вставити на ятелефоні. Або сам ексель на телефоні відкрити.

Ну в Україні дружині легше за 5 хв на телефоні відкрити собі монобанк і не паритись

мультивалютні картки (яких в діжі-дія-україні чогось ніде немає), та спільні рахунки (ой, знову в нас такого немає).

Молодець. А ти не подумав що це проблема регуляції, а не конкретних банків?

А ще перекази у валюті в межах країни, вивід в доларах з бізнес рахунку, переводи за номером телефону в інші банки. Ох вже цей поганий європейський банкінг

Ти теж з космосу? яким боком обмеження НБУ до нової апки монобанку та і функціоналу інших банків?🤦‍♂️

Бо банкінг це не тільки про бізнес і апки, а ще про політику НБУ яка впливає найбільше на якість послуг. Якщо НБУ вміє тільки закручувати гайки, то як би бізнес не старався, йому буде важко зробити щось дійсно повноцінне.

Почитай ще раз про що топік.

Місто — Варшава

Що ти забув тоді в темі про монобанк? Юзай поляцьці банки.

Та ні, ти не читаєш, пробуєш довести як заєбіщє у Польщі.

Я відповів на тезу про те що в ЄС поганий банкінг, бо люди досі вірять в цей міф.
Але в ЄС банкінг кращий, і не за рахунок банків, з точки зору IT, UX/UI в Україні дійсно банки краще, а з точки зору поведінки регулятора, який заважає надавати сервіс.

з точки зору IT, UX/UI в Україні дійсно банки краще

Це те ж міф. Монобанк — це те що називають необанк, орієнтований на молоду аудиторію, що диктує свої закони жанру. Необанків в європі і в британії до жопи, про які в Україні просто не чули, крім хіба що революту. І багато з них теж мають хороший дизайн і зручні «фішки» в інтерфейсі. Я маю декілька карток в необанках, але основні гроші тримаю в банку якому більше 100 років, тому що саме це і є основна «фішка», а не який там UI фреймворк в аппці.

Ну а ще фішка, що можна перевести гроші в будь-яку розвинуту країну, і до них не буде ні питань, ні обмежень.
Ще, що можна купити-продати будь-які акції і фонди в аппці банку і керувати своїми збереженнями, без проміжних брокерів і проблем з податковими деклараціями.

Монобанк зробили ті ж самі люди, які до того довели до банкрутства найбільший банк України. Якщо історія монобанку закінчиться чимось іншим я дуже здивуюся.
Але для дурачков звичайно в банку саме головне які котики в анімації і як зручно свайпати. А те що нема автоматичного блокування повторних транзакцій і підозрілої активності як ось тут — це дурачкам не цікаво поки їх не торкнулося.

дурачки з одним посиланням по всих інтернетиках бігають.

В приваті є блокування повторних транзакцій

Ну а ще фішка, що можна перевести гроші в будь-яку розвинуту країну, і до них не буде ні питань, ні обмежень.

Я зараз теж перевожу гроші в будь яку країну проблем нема, єдине обмеження по валюті трохи

До війни я навчався в школі, тому не міг відчути банкінг без обмежень, а коли почав користуватися в 2014 ними, вони вже були

Свіжим понаєхам треба десь виговоритись

Спільних рахунків нема, але принаймні в Приваті є можливість до свого рахунку випустити додаткову картку на іншу людину, якою вона може повноцінно користуватись як власною. Хіба що хз, хто буде фігурувати як платник при оплаті за реквізитами, але якось за майже 3 роки не виникало кейсу, коли це було критично.

закрили веб версію на користь апки, бо процент використання був низький

З цього можна зробити висновок, що з комп’ютерною грамотністю в українців не дуже?

так, і гуглом користуватися не вміють і фейсбук не серфлять. Причьому тут. Ти музику частіше з мобільного слухаєш чи комп’ютер вмикаєш? Ютуб? Питання риторичне, але з твого висновку, ти не дуже «на ти» з компьютером. З цього можно зробити висновок, що мобільний застосунок більше подобається кінцевому користувачеві ніж веб версія. Це пояснює різкий ріст монобанку, розвиток апко у кожного банку і відмова від підтримки веб версій для ФО. Не треба перекручювати слова. Якщо є інша статистика — розказуй, а не натягуй сову на глобус

В європкі тільки через bash користуются?

пумб закрыл веб-версию потому что там была лапша на jquery написанная 10 лет назад. Много вы найдете желающих переписывать все с 0? А инвестировать в новую веб-версию видать они не захотели. Аналогично абанк похоронил свою «приватовскую» веб версию

пумб закрыл веб-версию потому что там была лапша на jquery написанная 10 лет назад.

ахахаха. вот именно из-за жеквери закрыл?)))

нет, не jquery, не 10 лет и не свой капитал. Не выдумывайте, все не так. Да и даже если так. Вот так просто бизнес отсекает курицу с золотыми яйцами ТОЛЬКО потому что заново надо написать код, ну да. Может яйца давно не золотые

у меня был какой-то баг с шаблоном комуналки, поэтому я смотрел, откуда он шел, и да там жуткая лапша с жкуери, за которую никто не возьмется с выходом веб-фреймворков. Я пользовался веб-версия то что было удобно копировать айбан, а не копировать на мобилу, а с мобилы в прогу 10 полей вбивать

это смешно))) на любом веб фреймворки ваяют такой ад, что на жеквери такое даже исполнить невозможно)

все относительно, до жкуери в одном файлике лежал код с глобалами, цсс, хтмл и скрипты, а еще sql с паролями к базе. И норм саппортилось, пока не обмазались жирными фреймворками с депенденси на гигабайты и шаблонизаторами

Однією з причин відмови від десктопної версії стало зниження кількості активних клієнтів веб-версії.

Ми другий рік поспіль бачимо зниження кількості активних веб-користувачів та тривалості сеансів. Наприкінці 2021 року кількість активних користувачів веб-версії становила 3% від усієї кількості користувачів ПУМБ Online. Зараз їх кількість менше 1%.

Разом із тим, кількість користувачів мобільного банкінгу ПУМБ Online швидко зростала. Станом на початок вересня 2022 року, майже 70% усіх роздрібних клієнтів банку є активними користувачами ПУМБ Online. Доля користувачів додатку серед них — 99%. ain.ua/...​09/22/pumb-veb-vs-mobajl
і це в 22 році коли всі сиділи по домах. А в 2020± ПУМБ зробив редизайн кабінету користувача.
Да всему віной jquery на WordPress

Всмислі, а що девелопери не люблять писать код за гроші ?

видимо не захотели выделять деньги на веб-версию, т.к. большинство пользователей чисто мобилы

ну риночок проголосував, так тому і бути

Що ти взагалі забув тоді в темі про монобанк сидячи в ЄС? Юзай ЄС-івські банки.

Юзаю, але все ще треба знімати кеш з українських карток — поки терплю монобанк.
Був би SWIFT дозволений — вже б попрощався з ним.

Там деякі юзають схему Revolut -> Curve -> Європейський банк щоб переказати кошти з укр банків.

Для Польщі є така схема: medium.com/p/c7359f398b1f

Схоже що буде юзатись ліміт 100к грн/міс/клієнта — я по ньому кормлю Вайз (револют вчора видалив нахрін)

Віталік, твоя неприязнь до всіх, хто за кордоном, занадто випирає, заховай трошки.

У мене неприязнь до тих хто за кордоном і пробують довести що у нас тут хєрово.
Впридачу обмеження НБУ чомусь приплели до оновлення апки монобанка.

На мобайле ничего нельзя делать эффективно. Ни серфить покупки, ни банки ... вообще ничего.

Дивно. У мене все виходить

покипки в банку? Ми за розетку чи за моно? В банку не так багато пропозицій, щоб щось не помістилось в один екран. Банк пропонує максимум 6 пакетів депозиту, шо там серфить будеш? Кредитній ліміт? Виписку по покупках? От хоч раз в заходив в веб версію шоб найти шось по виписці? (Цей коментар не стосується серфінгу покупок на розетці, я теж люблю купувати товар з компєютера, а не з апки)

Навіщо банками клієнти з нещасними 5″ телефонами?

В мене зворотнє питання. Навіщо людям телефони >6 дюймів? Сумую за маленькими і зручними девайсамм :(

Я купив собі iPhone SE 2022 щоб не сумувати

Тому що риночок порішав, нікому, як виявилося, малі телефони не потрібні (асус і самсунг пробували)

Пробували в першу чергу Apple, і саме вони показали, що ринку це не потрібно.

Навіщо людям телефони >6 дюймів

Бо це смарт 😁
Не телефон у класичному розумінні?

Ну он у революта теж майже нема веб версії

Доречі видалив його нафіг на тижні, навіть не цій причині

Ну в Польщі оно спробував яксоь mBank , що ногу собі прострелив ))

Друже, нажаль наш час пішов... Он вже МійКиївстар не вебі вбили, лишився лише на мобільному.

Я теж мрію вбити колись свою сімку київстара. Єдини оператор на материку по-моєму, який не спроможний сам чаржити свої нещасні 150грн/міс і довбає все життя смсками про ручне поповнення. Скільки йому гуглопеї не в’яжи — до одного місця

Ось ще один hint: в багатьох банках можна налаштувати автоплатежі. Це безпечніше, ніж давати оператору чаржити самому, бо він може начаржити зайвого.

У нас зараз мобільні телефони з 4 різніх країн, загалом десь штук 8 сім-карт і всі крім українських спокійно чаржать рахунок на свої кілька євро/міс без сюрпризів і складних налаштувань «автоплатежів в банках». І тільки українські є гемороєв, де це все робити треба руками.

Я запропонував як це можна не робити руками, вирішувати, звісно, вам.

Дякую звісно. У мене райфайзен, я колись давно намагався розбиратись з темою автоплатежів (щоб руками не платити в ЖЕК кожен місяць) — щось нічого не вийшло

Можна спробувати моно — великий шанс, що вийде.

Raffeisen
Шаблон платежу
А пртім там є щось «увімкнути нагадування»
Це не авто, але позоду авто і не виходить для комуналок, бо там можуть суми різні бути, і призначення 100%, що різне завжди.
Тому тільки сам, тільки вдумливо 🤣

Боже, яка крінжатіна. Взагалі не розумію, як можна користуватись чимось, окрім Моно і Привата — всі інші банки виглядають динозаврами в порівнянні із ними.

Не нервуйтесь так, то не є здорово 🤣

Я забавляюсь, а не нервуюсь :)

А от мені навпаки не подобається , коли банк замість мене шаблони генерить (я про комуналку) .
Так, це спрошує процес, але і «отупляє» користувачів.
Типу: «Ой бляха, шаблони злетіли, як тепер заплатити 🤔🙄».
Або, сам бачив у П24, шаблон на оплату електрики, а у призначенні платежу проставлено чужий особовий рахунок і... Опа..
Якийсь користувач заплатить за «сусіда».

Отже... Є варіанти , а там вже «хто як хоче — так і.... »

Я взагалі вважаю, що платити через банк комуналку, яка зав’язана на показники і адресу, особливо коли квартир-об’єктів декілька, — не зручно.

Для цього є окремі платіжні сервіси, як-то Portmone. Там в одному місці ти і показники всі заносиш, і платиш по рахунках, і ці рахунки нааіть автоматом підтягуєш, просто додаючи нову адресу об’єкту. Дуже зручно.

Для цього є окремі платіжні сервіси, як-то Portmone.

Можливо.
Хоча це ж просто ще одна сутність (посредник) між банківським рахунком і отримувачем.
Треба додаткову ланку чи ні, я не знаю...

Ну і, от в мене portmone завжди просить комісію.
А навіщо мені їм платити?
Вірно — за зручність!

Проте мені і прямо у банку ок.
Що там, зробив шаблони і усе... «делофф то» 😎

Насправді я оплачую і з банку і з iPay, EasyPay...
У мене єдина умова — щоб без комісії.

Я ціную свої час та нерви, тому вважаю, що щомісячна комісія 30 грн в Портмоне — цільком нормальна плата за те, щоб потім платити всі комунальні рахунки, хоч один, хоч сто — без додаткових комісій.

У мене і так не вийде, бо не всі «коммунальщики» з portmone співпрацюють..

Я взагалі вважаю, що платити через банк комуналку, яка зав’язана на показники і адресу, особливо коли квартир-об’єктів декілька, — не зручно.

хз як там в моно, але для юзерів привата портмоне нафіг не здався. в приваті «шаблони» автоматично сгруповуються за адресою, тож мати кілька квартир і платити за них дуже зручно.

бо, сам бачив у П24, шаблон на оплату електрики, а у призначенні платежу проставлено чужий особовий рахунок і... Опа..
Якийсь користувач заплатить за «сусіда».

як там умовне харенерго викотило так там і написано. викотять в портмоне неправильні дані, то і юзвері портмоне не туди заплатять

як там умовне харенерго викотило

Тому не довіряю 🤣
Але сміх у тосу, що юзери часто навіть не думають про таке.
«Це ж програма, вона не помилиться» ©

а еще умеют чарджить коммуналку, это вообще по-правильному называется Direct Debit, где можно задать лимит списания, только у нас оно не работает, и правильно, оператору в руки не давать токен карты, чтоб не насписывал сколько вздумается, а потом не искать, как отозвать токен или кильнуть подписку. Убил директ дебит в банкинге для оператора и все

За комм молчу, т.к. я с 2017 по 2024 каждый курва месяц руками передавал горячую воду, холодную, свет день и свет ночь на 2 или 3 разных сайтах. И это просто показания, а еще каждого отдельно оплати. К счастью, продал и живу счастливо

portmone — і твої волосся будуть шовковисті :)

Реально, не знаю, скільки вони мені нервів зекономили вже за ці роки.

А що цікавіше — коли пішов в ЗСУ, і дружина теж змогла розібратись і платити комуналку за нас і за маму. Оце — показник. Щоб людина, далека від ІТ розібралась.

І там не тільки комуналка, там можна оплатити майже все. А якщо багато платити — оформлюєш підписку, платиш 30 грн на місяць і всі інші платежі йдуть без комісії.

Щоб людина, далека від ІТ розібралась.

Так, це дісно прикро, що у нас, для здається таких простих речей, потрібні якісь «спецзнання»
Сам стикався 🙄

Але мій досвід мене ж дивує.
Бо брат, профессор, інженерна спеціальність — не розібрався ще.
Я йому допомагаю щомісяця

Сестра, філолог, розібралась сама.
Обидва пенсіонери вже.
Обидва у П24 платять.

свет день и свет ночь вода та газ

І тепер передавати.
Електрика 1 сайт, а 2й — оплата
Вода — 3й сайт
Газ — 4й сайт

Фігня, то ж смішно, коли ІТвець, у якого може бути три проекта і всюди зоопарк технологій, скаржиться на такі дрібниці 🤣

Дивує, що продукт колишніх ригів та друзів Януковича, Азарова (яким дав притулок путін) має популярність серед прогресивної (патріотичної) молоді та спільноти, які начебто рішуче проти Януковича, Азарова.

а ти знаєш, хто ще дихає тим повітрям, котрим дихаємо ми? путін!!!11 і гітлєр

всьой правди ми не узнаєм. я бачив відєео, де один учьоний — забув як його — казав, що учьоні доказали що є база в антарктиді, котру построїли аненербе, і там скоріш усього живе гітлер.

Звучить як жарт :)

А ви знаєте, хто ще живе на планеті Земля?
Чи планету Земля як єдиний дім для людства ви не розглядаєте?
Тільки повітря?

а, до речі, так. ви живете на планеті Земля, на котрій живуть азірів з януковочем. І не стидно ото вам?

мені — не стидно. ба — президент з мого райцентру родом і мені не стидно. То чого мені за якогось азіріва стидно має бути.

Уявляєте, на планеті Земля живе десь 8 млрд людей. І в кожного своє, унікальне сприйняття дійсності, сорому чи комфорту.

Кожну людину дивує щось своє. От вас ця, моя проблематики, ніяк не дивує.

авжеж не дивує, бо кожну людину дивує щось своє і це не дивно)

Якщо ви, хоча би періодично, будете додавати «на мою думку», «моє бачення», «моє розуміння» або «імхо» — то ваші коментарі, імхо, будуть більш актуальними, бо походять вони з вашого сприйняття (або несприйняття) та розуміння (або нерозуміння) світу навколо в межах вашого досвіду, знань, ілюзій, оман, уяв тощо.

а можна, на мою думку, пліз тиц на мої коменти у цій гілці, де я вжив, імхо, неоправдані узагальнення?

котрим дихаємо ми?
всьой правди ми не узнаєм.
учьоні доказали

копєц )
посипаю голову піплом, я занадто багато на себе узяв, припустивши, що всі гомо сапієнси (це не образа, а новий правопис) дихають одним повітрям.

Імхо, всі хомо (гомо) мають потенціал стати сапієнсами, але не всі хомо (гомо) можуть, а, головне, хочуть стати сапієнсами. Бо це, імхо, не банальне формулювання або імітація, а це певні конкретні та щоденні дії, акти, зусилля, шлях.

Імхо, всі людиноподібні істоти мають можливість (здатність) стати людьми, але не всі людиноподібні істоти хочуть і можуть стати та бути (протягом часу) людьми. Бо, імхо, не можна бути людиною тимчасово, наприклад, на 1 вечір, 1 день або 1 тиждень.

Деякі істоти прекрасно та майстерно імітують (грають) свою людяність. Десь приблизно так само як штучні, мертві квіти імітують живі, справжні.

Тут навіть глибше. Є сапієнс, а є сапієнс сапієнс. імхо

А до чого тут капіталізм?
Брехати самому собі в сфері сучасної української історії та політики — це індивідуальний вибір, імхо.

а хто у нас зараз не

колишніх ригів та друзів Януковича, Азарова

?

В новому дизайні дуже багато свистоперділок. Якщо он люди пишуть, що на айфоні лагає, то як буде на середньобюджетних андроїдах, коли це там реалізують?

Редизайн однозначно потрібен, але схоже Гороховський найняв собі занадто креативних дизайнерів (у нас серед українських це прямо якась епідемія), які ставлять круті анімації на перше місце, зовсім забиваючи на юзабіліті і фактичну швидкодію.

В новому дизайні дуже багато свистоперділок.

Користувачам огризків має зайти на ура )) це ж основа огризочного підходу ))

огризків
огризочного

звучить як наче школяр якому не вистачило грошей на айфон зате він купив ксяомі з 60 ядрами щоб грати в ігри і тепер хейтить епл.

То есть эппл уже и игры не тянет в отличии от ксяоми?

Тягне, але ядер мабуть більше у кcяомі

Більше свистоперділок, меньше корисної інформації)) Я б закрив очі якщо б воно просто підлагувало, але замість поліплення UI/UX вони наробили бардак... але з «градієнтіками» 🤡

Редизайн однозначно потрібен

Нафіга? 🤣
Працює, працює...
Редизайн то і є «свістєлкі + пердєлкі» :)

Редизайн має виконувати якусь функцію, щось принципово покращити, і не ламати попередній UX(юзер експірієнс).
Щоб юзер заходив, бачив все на своїх місцях, але відчував що стало зручніше.
Зараз це абсолютно новий додаток. Буквально нові «граблі» із серії «Всьо ху*ня Міша, давай по новой».
Могли зробити рескін з урахуванням нових фіч «глобальна виписка по рахунках». Або додавати якісь фічі поступово, збирати фідбек, покращувати. Але ні, вони пішли шляхом прибити все цвяхами у радикально іншому інтерфейсі.
Дизайн заради дизайну: переускладнення які не тільки ніяк не покращують попередню взаємодію з поточними функціями, але і погіршують/затягують її, ховаючи доступ до інформації зайвими кліками.

вінда робе так кожні два роки і нічого )

Нічого то й нічого, а я вже 7 років як перейшов з Windows на MacOS, з Windows Phone на iOS. Був прихильником вінди. Але вони заїб**ли робити редизайн, міняти радикально UI/UX, міняти гайдлайни від ОС до ОС. То Metro UI, потім обізвали Modern UI, потім під корінь його, залишивши «плиточки» тільки у Пуску. А зараз взагалі скопіювали MacOS на Windows 11. Не бачив наживо її, але впевнений що там досі пів системи UI від WinXP/Vista/7/8/10 і тільки морда аля як MacOS.
Monobank пішов тим же шляхом. Редизігнув головний екран, а далі легасі UI 🤡

якщо додатки нативні, то на андроіді інша команда, інший код, інший підхід. Може бути що і додаток буде нормально працювати на бюджетних андроідах.

Як то кажуть
«По***, піпл схаває»

Виписку по карті заховали за зайвим кліком, зате на головний екран присрали курс валют, кнопку «умови та тарифи», і плашку про обмеження НБУ (яка більшості користувачів в *** не торохтіла). Геніально. Це ж саме те що мене цікавить в першу чергу — скільки ж я витратив за кордоном, та які зараз умови користування. Кожного дня перечитую, ага.

Таке враження що гроші на редизайн уже витратили, і тепер шкода «вмикати задню». При тому що «старий» дизайн виглядає сучасніше всих конкурентів на українському ринку

про обмеження НБУ (яка більшості користувачів в х*й не торохтіла

Це вам в Україні не потрібна річ, може в них третина клієнтів найкращих за кордоном, і там ця інформація актуальна(:.

Такі речі мають бути опціональними, по типу «налаштувати головний екран». Кастомізація, короче. А не прибити гвіздками

Тут згоден, насправді я також не дуже розумію, чому це аж настільки важлива інформація, щоб показувати на основному екрані. Але також припускаю, що в моно працюють розумні дизайнери, які мають метрики для подібного рішення.

третина клієнтів

Ну то есть 2/3, то есть большинству, эта «фича» таки «в х*й не торохтіла».

Це п***а, стало гірше. Стало схоже... на приват24

Схоже на той випадок, коли команда розробки відходить від простоти і швидкості, щоб виконати «креативні» забаганки менеджменту / UI/UX команди

Лютейшие тормоза перегруженные свистелками. Такие впечатление что у UX была задача максимально утилизировать CPU и GPU коммуникактора.

Вони тримають у пам’яті одразу усі картки і частково провантажений UI. Є підозра, що при взаємодії, навіть сховані екрани прораховуються. На великій кількості карток це треш буде.

Чудовий свіжий красивий новий дизайн, який призводить до тормозів і фрізів — це повна ***та.

UPDATE:
Редакційна політика DOU, яка сситься матюків, наче ми в дитячому садочку — це теж повна ***та.

За останні два роки наше суспільство подорослішало і перестало бути ханжою, сприймає і вживає матюки, коли це доречно, і це не стало катастрофою, а навпаки, це один зі способів випустити пар, користуючись живою мовою.

Будь креативним і ***та буде без цензури)

Вже користувались? Як вам?

Тільки що спробував і одразу вимкнув — не подобається. Дуже перевантажено для мене і просто випадково натиснути/свайпнути кудись куди не хотів.
На жаль звісно колись перемкнуть всіх на новий дизайн без можливості обирати, але мабуть буду користуватись старим до останнього.

Мені цікаво як зараз бо у лютому я не витримав та видалив бета версію з свого iphone 13 mini, хоча до того 2 роки був у тестерах. Додатком неможливо було користуватись, він робив НАСТІЛЬКИ повільно що там про оптимізацію навіть не чули. Те що раніше займало 5-10 секунд (скидання грошей з банки на картку) в беті могло тягтись до хвилини (це якщо він не залочиться взагалі в якийсь момент)

там просто тормоза — звичний стан, тому непомітно. (летс холівар бегін чи якось так) :D

Теж на беті і давно побачив цей жахливий та тормозний редизайн, добре, що можна було переключитись назад на старий інтерфейс навіть лишаючись на беті (хоча щоб знайти цю можливість довелось у підтримки питати, де саме, хєх).

ну тоді це калічна iOS команда в моно, бо потужності процесора в моєму телефоні більш ніж Вдосталь для застосунку банку

пфф так я так можу казати про половину софтвер продуктів світових,наприкдал це калічка команда CyberPunk тому що ресурсів було вдосталь, це калічна команда AMD драйверів бо ресурсів вдосталь.
Я не кажу що на моєму макбукі глюк за глюком кожні три місяці, на вінді пересів легше стало

Підписатись на коментарі