Скільки часу потрібно «на перерву» перед виходом на нову роботу? Обговорюємо 💬

Уявімо: ви отримали офер та маєте повідомити роботодавцю, коли вам комфортно розпочати онбординг. Як думаєте, чи має це бути довгий проміжок часу (незалежно від того, скільки вам потрібно відпрацювати на попередньому місці)?

Ось, наприклад, деякі з фахівців вважають, що це має бути від одного до трьох місяців! 😲

«Я попросив у Meta 7 місяців [...] Вони хотіли, щоб я підписав пропозицію з датою початку роботи, але ніяких проблем із затримкою не виникло».

«Десь від 1 до 3 місяців. Занадто рано приступати до нової роботи — завжди погана ідея, яка може призвести до вигорання».

А скільки часу попросили б ви? Як думаєте, чи багато компаній погодилися б на затримку в 3+ місяці?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ніколи не було можливості такої. А коли доводилось допрацьовувати на старій і одночасно на новій — було двічі

Роблю 3-6 місяців перерви між роботами.
Людині видніше треба перерву чи ні, до чого тут офер.

0 днів. Не люблю коли припиняється прихід грошей😁

Таке питання, відповідь на яке залежить від супутних обставин. Головне: чи відчуваю я втому, скільки в мене накопичень на цей час й наскільки мені цікава та нова праця.

Я между работами беру перерыв в пол года) не понимаю как можно отдохнуть за пару недель или месяц. Мне лично хочется попутешествовать, поучить что-то не касающееся разработки. И часто сталкиваюсь с непониманием знакомых, и постоянными вопросами, ну шо уже ищешь работу, что некоторым говорю, что нашел, чтобы они успокоились)

Мав дві великі перерви у своєму житті.

Перша це один рік — я звільнився з попередньої сфери (не IT) бо вигорів, зрозумів, що це не перспективно і треба щось у житті змінювати і вирішив, що хочу працювати в IT. Склав план, вивчав потрібний для майбутньої професії матеріал (все що пов’язано з QA та англійську), перезавантажувався, насолоджувався життям. Попередньо відклав гроші щоб мати за що жити у цей період життя. Багато знайомих дивувались як це можна не працювати та «сунули своїх 5-ть копійок» з тим що варто влаштуватись хоч на якусь роботу і паралельно вчитись. Я авжеж не слухав їхніх порад тому що мав свій план і дотримувався його + я прибічник думки, що для того щоб щось добре освоїти треба повністю у це погрузнути і не відволікатись на інші речі. План вдався, я влаштувався в IT і почав там працювати :)

Друга перерва це два роки — я пропрацював в айті у своїй першій компанії майже 3 роки і також вигорів, та відчув що багато з тих речей котрі я планував не втілились у життя. Наприклад, гідна зарплата, перспективи професії, також я думав що завдяки IT вирішиться багато моїх проблем у тому числі таких як сенс життя про який я раніше не замислювався. Так ось, я звільнився зі своєї першої роботи в IT та вирішив відпочити, перезавантажитись, зробити перерву. Протягом цього часу задумався про сенс життя, шукав його, розбирався у собі (якраз це і була всесвітньо відома «Криза середнього віку»), багато читав літератури на дану тематику, дивився відео, спілкувався з людьми, трохи подорожував. Як і в попередній період знову багато людей «сунули своїх 5-ть копійок» та казали, щоб я йшов на роботу бо мені дурні думки лізуть якраз через це, бо немаю чим зайнятись :))) До речі, як і попереднього разу попередньо відклав гроші щоб мати за що жити у цей період життя :))) У кінцевому результаті розібрався у собі. Після цього вирішив, що хочу продовжувати працювати в IT як QA. Підівчив матеріал щоб повернутись у професію, також підівчив додатковий матеріал бо вирішив, що хочу спробувати себе в автоматизованому тестуванні, підтягнув англійську. Після цього визначився у якій саме компанії хочу працювати, по якій конкретно професії з якими обов’язками, яку зарплату хочу та багато інших факторів. Пішов по співбесідах і знайшов те що шукав. Що найцікавіше знайшов зарплату у кілька разів більшу від тієї що мав у попередній компанії :))) Також тут більше можливостей, перспектив і т.д. :))) Зараз я задоволений своєю компанією, професією, зарплатою, колективом.

P.S. Якщо у вас є фінансові можливості, бажання, ви не залежите від когось і від вас ніхто не залежить то робіть перерви на скільки часу ви вважаєте за доцільно, і хоча б на кілька місяців, бо якщо ви постійно працюєте і не робите перерв то це як «Білка у колесі» — вона крутить те колесо і сама з часом забуває для чого вона почала його крутити, можливо це вже не актуально і варто щось змінити.
Всім бобра :)

Завжди виходив майже одразу. День-два і на завод. Але з часом зрозумів що робив фігню. Просто в мене проблема що я не міг тривалий час нічого НЕ не робити. Завжди були ці очікування «во, зараз якийсь новий проєкт, новий стек, щось нове». Але потім була та сама рутина. Зараз посидів тривалий час в резерві, трохи повчився та відпочив :)

Я только одного не могу понять. А нафига вам вообще торопиться на работу, вам что, жрать нечего? Или вы сидя в этой заднице разбогатеть хотите? Думаете о вас в журнале Форбс напишут, как вы пришли к успеху и невиданной карьере? Да вообще забейте болт с прибором.

Я только одного не могу понять. А нафига вам вообще торопиться на работу, вам что, жрать нечего?

Рабская психология. Просто искалеченные люди, с промытыми мозгами о продуктивности, эффективности, зашитым чувством вины за отдых итд.

Да никакая это не психология, просто каждый ищет своё в работе. Кому-то достаточно сидеть на работе ровно и все выходные тусить на рыбалке. Кто-то хочет саморазвиваться, достигать большего, самоутверждаться за счёт своих достижений.

Есть идея что у каждого человека есть своя любимая активность. Те люди которые могут зарабатывать на своей любимой активности — они работают «ради работы», вот эти все кто перерабатывают и не берут отпуска. Те которые не зарабатывают — те работают «ради денег» чтобы впоследствие потратить их на ту самую любимую активность. Отсюда и вся разница в восприятии.

Кто-то хочет саморазвиваться, достигать большего, самоутверждаться за счёт своих достижений.

Чего нахрен можно достичь выпиливанием форм на AngularJs?

хіба сфера програмування обмежується одним лиш angular?))
чи вас дивує, що люди можуть робити хорошу кар’єру?

Так, можна сказати, що немає. Кожна копійка , без перебільшення, на рахунку. Якщо це не гроші рідним, то оренда квартири, їжа або донати. Кожна не зароблена копійка — це мертвий товариш без дрона в якийсь момент

Саме так: якби було що жерти без роботи, х*р би мене там побачили :)

Вимушено відпочив майже пів-року (хотів декілька місяців але виявилось що ринок трохи тяжкий для мідлів).
Скажу що 6 місяців прям норм якщо маєш побічний проект, місяця з четвертого починаєш сумувати за складними задачами і далі по зростаючій.
На мій подив leetcode дуже допоміг, коли згадуєш що ти не машина для написання крудів а інженер)
А коли на роботі трапляються бінарні дерева, мммм
Контрактор воно якби добре бо штанці не зповзають але фуллтайм на продукті це все ж цікавіше і в плані наслідків своїх рішень і взагалі по атмосфері, тому бажаю усім хто шукає проєкт знайти свій

Відпочивати перед новою роботою треба на попередній.

Якщо накопичень ок, то можна кайфанути на 2-3 місяці, поїхати кудись, пауза — це супер.

Just fyi: частіше виходять одразу тому що «гроші ннада», а не тому шо «не хочуть відпочити»)))

Яка перерва?
Взяв відпустку і спроувпв чи там трава зеленіша і кадровиці смачніші

Місяць ідеально, одна компанія зазвичай відпускала раніше через накопичену відпустку, а іншій казав срок без урахування накопиченої відпустки. В середньому виходив місяць, не впевнений що зараз такий трюк проканає, тому здаю цей лайфхак.

оце так усім лайфхакам лайфхак — просто скористатися чесно зарбленою відпусткой 8)

Раніше відповів би тиждень-два, але останніми роками почав цінувати вільний час, думаю 2-3 місяці було б ідеально, особливо якщо в теплу пору року. Погодився б зменшити термін тільки якщо це дійсно нереально крута пропозиція.

Тут не всі компанії на місяць мого сайноффу чекати хочуть)

Хм) коли я шукала роботу, ніхто не був готовий чекати більше тижня. Але я джун, можливо справа в цьому, бо таких як я — вагон)

Залежить від того скільки вам зараз потрібно часу на перезавантаження щоб вийти з повними силами на нове місце + скільки часу компанія готова вас чекати. На моєму досвіді це 1-2 тижня (максимум місяць, якщо є специфіка) на закриття всіх питань на поточній роботі, а потім 1-2 тижня відпочинку перед новою роботою.

Мені, здається, не вистачить вже ні скільки й в того «перезавантаження» вже не буде стадії «завантаження»: лише зупинка й назавжди

Кожного разу коли міняв роботу, старався не брати паузи

Заголовок тільки трохи виправьте

З робою як і зі стосунками, треба час щоб відійти від попередніх. Але якщо хочеться їсти і тре платити за хатуню, то виходити можна з понеділка

Хотів би я так жити — безтурботно витрачати всю зп, без відкладання. Заздрю. Завжди обставини мотивують мати заначку і не одну.

Навіщо такі стосунки, від котрих треба відпочивати?

Тут майбутнє ні до чого. Що взагалі може змусити відпочивати від стосунків, які закінчилися? Окрім специфічної тяги до психопатів, аб’юзерів, тощо.

А, от, уявіть, що не в вас до них тяга, а в них до вас (й поки здогадаєшся, то пізно)

А бувають

З робою як і зі стосунками, треба час щоб відійти від попередніх.

Ага, і проєбати час в нікуди

Якщо довго не було відпустки, то 3 тижні. Якщо була — 1 тиждень

Одразу готовий. Але враховуючи що я навіть не джун, не дивно. Мені просто треба влетіти в айті і набратись досвіду, а які умови роботи — не важливо.

залежить від завантаження на попередній роботі...

Підписатись на коментарі