На карті пам’яті зник доступ до частини файлів. Як це пофіксити?

На карті пам’яті зник доступ до файлів в одній з папок.

Показує «порожня папка», і все...

(хоча, коли подивитися властивості всієї карти, вільного місця більше не стало)

Втикнув в ноутбук — така сама ситуація.

Це якось лікується ? 🤔

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Можна спробувати зняти копію з флешки з ddrescue, роздобути з дампу файли за допомогою photorec або r-studio. Для фоточок і відео покатить, купи дрібних файлів — якщо їх там сотня тисяч, без імен і файлової ієрархії навіть якщо відновляться, розгрібати можна дуже довго.
Якщо дані реально критичні, краще пошукати спеціалізовані сервіси і бути готовим що це коштує на порядок-два дорожче ціни запасних флешок для бекапів.

вже зробив... навіть простіше, чим я думав )
пробував відновлювати дані програмою EaseUS Data Recovery Wizard... наче процес почався, але довго...

випадково знайшов інший шлях...

коли я вставляю карту пам’яті в ноутбук — завжди з’являється повідомлення Windows:
«Виявлений новий носій, перевіряти, виправляти будемо?»
я завжди тиснув «Пропустити», і далі спокійно працював з файлами...

А тут, у цій сумній ситуації, натиснув "Ок"...перевіряй давай... шо я втрачаю...
Windows почав перевіряти... шо там він перевіряє... файлову систему... щось виправив, я не знаю... але все запрацювало — файли знову стали доступними!!!

Це добре що пощастило, але це ризикований підхід.

Воно виправляє логічні помилки з файловою системою, але якщо сам девайс фізично несправний, це може навпаки, остаточно запороти дані. Безпечніший підхід, зняти образ з флешки, поки вона хоч якось детектиться, і робити з нього копії для подальших експериментів, так мінімізується ризик запороти флешку остаточно, якщо раптом не вийде добути потрібні дані самостійно і доведеться нести її профільним фахівцям.

Стикавшись кілька разів з відновленням даних у себе і знайомих швидко приходить розуміння, до х2-х3 до ціни носіїв для бекапів це ніщо, порівняно зі стресом і ризиками при відновлені даних.

згоден, що краще всього завчасно робити запасні копії файлів про всяк випадок

і краще копію мати в хмарі. бо фізичні пристрої навіть в кількох копіях але в одному місці горять, тонуть, викрадаються тощо. 2 Тб на гугл драйв не так багато коштує в рік

Є утиліти для відновлення, зазвичай іменються *recovery*, можно так і гуглити data recovery чи recovery ssd
Але якщо ви купили китайську флешку на мільйон терабайт то майте на увазі що під капотом флешка на пару гіг і контролер котрий циклічно записує, тобто в такому випадку інформація перезаписується і втрачається на завжди

Transcend 512 Gb... у Розетці, здається, купляв...
півроку працювала більш-менш... була майже повна...
дані то в мене є в іншому місці,
просто ситуація неприємна, хочеться розібратися... чи варто далі довіряти цій флешці...
вже знайшов EaseUS Data Recovery Wizard,
зниклі файли наче бачить...
може й вдасться їх відновити 🤔

Флешкам критичні дані довіряти не можна. Будь яким.

Підписатись на коментарі