Відбір кандидатів за мовою. Маячня чи норма?

Вітаю!
Сьогодні натрапив на ось таку відповідь на платформі з пошуку робіт

Чому мова, якою спілкується кандидат, є причиною для відмови?
Що ви думаєте з цього приводу?

imgur.com/oKdEIOZ

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Маркетолог. В квітні 2024. Дивується що український бренд не готовий наймати російськомовного маркетолога. Тут одне з двох: або це фіговий маркетолог, або це фіговий вкид...

Ну якщо людина не володіє на достатньому для робочого спілкування мовою яка є офіційною в країні та в компанії, то на що така людина розраховує?

Це банальне відбракування по хард скілам, просто в даному випадку хард скілом є не мова програмування, а мова спілкування.
Якби вас відсіяли в Німеччині за не знання німецької чи в США за не знання англійської, ця тема також би з’явилась?

Якого біса, ця прутня проходить модерацію!!
Доу, ну зробіть модераторам інструкцію, як відрізнити бота!!

Якесь дивне запитання.
В Україні є лише одна мова яку знають всі громадяни — українська. Щоб надавати послуги працівник мусить знати цю мову. Як інакше він зможе комунікувати з клієнтами та іншими працівниками?
Можливо є бізнес який орієнтований лише на клієнтів які точно знають якусь іншу мову. Тоді у вакансії про це зазвичай вкажуть. А по дефолту мова українська. Що тут може бути незрозуміло

Як же гарно, влучно і по-пророцьки написав Павло Глазовий про всіх цих «ущемляющихся».

Бо така сама біда
В моєї корови:
Має, бідна, язика —
І не знає мови!

300 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Поважна адміністрація ДОУ. Я звісно все розумію, «цензура», «разнузданая русафобія», «укронацизм» і все таке, але дозволяючи тут срачегонні прикацаплені теми, а потім починаючи видаляти коменти, які ніби-то «порушують правила», ви все більше и більше нагадуєте пана Цукерберга. Хай не спорожніє його кипа нині присно і на віки віків. Може все ж таки краще не починати обговорення тем, які давно вже визначені законами України? Просто щоб не приваблювати рускомірських пропагандонів та їхніх прихильників. Будь ласка, обміркуйте таку опцію. Дякую. Дуже дякую.

PS Доречі, використаня мату в публічному просторі заборонено саме «законами» Російської Федерації. Сподіваюся, що це просто такий збіг обставин, а не свідоме наслідування моральних норм нациської недодержави. Ще раз дякую.

Доречі, використаня мату в публічному просторі заборонено саме «законами» Російської Федерації. Сподіваюся, що це просто такий збіг обставин, а не свідоме наслідування моральних норм нациської недодержави.

Щось я втратив контекст. А закони України дозволяють? Ви за його допуск в публічний простір?

Взагалі-то він давно вже в публічному просторі. Ви що Митця не читали?

Я навіть його бачив і маю знайомих що регулярно пили з ним;)
Але «публічний простір» це те що на радіо, телебаченні, в пресі не поміченої знаком 18+, в офіційних документах і все таке.

Коли Дещиця проорав «Путин х..ло» під посольством РФ, йому довелось прискорено піти з посади.

І тут правила регулювання обсценної лексіки однакові у нас і в РФ, тільки множина людей, яким іноді дозволено порушувати, інше:))

правила регулювання обсценної лексіки
заборонено саме «законами» Російської Федерації

Не зовсім одне й те ж саме. Є певна різниця.

не поміченої знаком 18+

Ось тут цікавий момент. Дуже погано уявляю собі людину 18-, яка читає коментарі на ДОУ.

однакові у нас і в РФ

І це, як на мене, трохи дивно. Бо менталітет конче різний.

А в чому власне проблема? Ну не подобаються кандидату знання певної мови — можна шукати іншу компанію, на те співбесіди і розраховані, щоб вілсіювати компанія якщо є якісь незручні умови. Компанія, як винаймач дає зрозуміти потреби. Можливо є якісь виключення якщо у кандидата є унікальні навички, але це рідкість скоріше.

Шо за срань у людей в головах...
Спілкуюсь українською(є буквально кілька винятків, але то близькі люди похилого віку)
І на роботі теж.
І якщо зі мною спілкуватимуться російською, можу сказати — я вас не розумію
Маю юридичне право так сказати? — та маю, чого ні
Маю моральне право так сказати? — не менше ніж юридичне, якщо не більше

Чи сприйме топікстартер це як особисту образу, і чи буде це джерелом конфлікту в колективі? — та майже з 100% ймовірністю.
Нашо таке щастя керівникам? — зовсім не всралось

Тому — це норма, і нічого дивного в ній немає.

От що мені цікаво — які підстави у автора вважати, що це не норма :)

Какая разніца python чи javascript? Главноє щоб чєловєк бил харошей

Україна багатонаціональна країна де різні соціальні групи, є національні меншини, які вільні спілкуватися будь-якою мовою.
Нас багато з різними поглядами і ми програмуємо на різних мовах.
Комусь може не подобатись джаваскрипт, хтось вже ригає при вигляді джави, а хтось продовжує жартувати про ПХП.
Є ті, хто полюбляє продуктові компанії чи прямі контракти, а є ті, хто не бачить себе поза аутсорсом.

Ми всі різні, але нас усіх об’єднує одне: Ми всі ненавидимо русню.
Давайте не сваритися, а працювати на перемогу, а потім будемо вирішувати решту питань.

По сравнению с «пробелы или табуляция» это все такие пустяки.

www.youtube.com/watch?v=YtI1Z3d8Yd0

Цю тему ми також лишимо до перемоги)

Судячи з деяких діалогів у коментарях, приходжу до висновку, що рішення рекрутера правильне.

В мене в команді працює російськомовний чувак, але він девелопер, русофоб і мій частково земляк (з Києва, але батьки родом з того ж району, що й моя бабця). Чи хотів би я мати справу з російськомовним маркетологом (тобто, гуманітарієм), непевних поглядів... Нуу, хз.
Якраз учора пояснював одному френду-телевізійнику, чому письменник Булгаков ніяк не наш, а винахідник Сікорський, який вважав себе українського походження русскім чілавєкам — все одно наш.
Ну бо так воно робе, для технарів то не база кваліфікації. А от для маркетолога...

А мне можешь заодно пояснить? А то как-то терзают смутные сомнения:

My family is of purely Ukrainian origin, having come from a village in the State of Kiev where my grandfather and great-grandfather were priests. However, we consider ourselves Russian by origin of a certain part of Russia, considering the Ukrainian people an integral part of Russia, just as Texas or Louisiana is an integral part of the United States

uk.m.wikipedia.org/...​д_30_серпня_1933_року.jpg

Саме це я там і пояснив, ліл. А ти дотепник :-)

В официальной мифологии обычно приводят только первое предложение, удобненько забывая про второе.
Впрочем, у некоторых и Мила Кунис — украинка

Ну наприклад тому що завдяки російській мові людина пережила
— Полон
— Тортури
— Окупацію
— Втрату майна
— Втрату близьких
— Відчула на собі «асвабвдітєдєй», «рускій мір» etc
Тут можна багато продовжувати.

російській мові

ну точно не завдяки тупим рашистам і путлеру))
особливо коли найсильніше найбільш російськомовні регіони потерпають

Ну от як посидите у підвалі в окупації без суда і слідства за спілкування українською на українській землі — тоді поговоримо про тригери.

найсильніше найбільш російськомовні регіони потерпають

бо нех..й було розповідати про «руссокязічніє украинци тут живут»

Ну от як посидите у підвалі в окупації без суда і слідства за спілкування українською на українській землі

це ваш досвід? було б цікаво почути

бо нех..й було розповідати про «руссокязічніє украинци тут живут»

шо? хто шо кому розповідає? можна конкретніше?))

ви тут просто звинувачуваєте жертв у тому, що їх гвалтують, через те, що вони ходять у короткій спідниці замість гвалтівника. ви такий не перший тут, нажаль.

це ваш досвід? було б цікаво почути

після певних подій в моєму житті я обережно розповідаю про свій досвід, тим білше тим — хто мене намагається виправити в можему ставленні до XYZ.

шо? хто шо кому розповідає? можна конкретніше?))

оце у упоротих улюблене питання, а хто а що а де а коли, та че ті мне тут втіраєш — час вимикати дурня і не уявляти що тут всі ідіоти. Пригадуємо висєри пукіна у 14 році хто кого і де почав рятувати, від чого рятувати.

ви тут просто звинувачуваєте жертв у тому, що їх гвалтують

я не звинувачую, я пояснюю чому людину відправили за кораблем, бо він типу немовля — не розуміє чому так сталося на третьому році вторнгення....

через те, що вони ходять у короткій спідниці

ідучи в темний провулок у невдалому районі на підпитку і у короткій спідниці — потрібно розуміти що може статись біда. Так само і з мовою, розказуючи про

найбільш російськомовні регіони

потрібно розуміти, неадекватний сусід може цим скористуватись і про це попередження було не одноразово, особиливо в 14 році, що змінилось ? Лютий 22 року — перщі дні вторгення, багато пабліків перейшли на пости українською, навіть «Тіпічноє ХТЗ», або «Ху... Харків», але але але — дуже швидко все відкотилось назад — тобто не дійшло до людей що сталось і досі не доходить, бо вони «найбільше російськомовне місто».

Доречі подивіться на історію Косово, населення, мову тощо у цьому регіоні. Серби досі вважають що це їх територія, але мова у Косово в тому числі — албанська, населення Косово перважно албанці. Пояснювати вам цю аналогію я не буду.

Ще доречі повивчайте що таке експансія, яка вона буває і до чого призводить.

PS не бачу сенсу з вами і надалі спілкуватись, бо ваші невдалі спроби (да, я саме так вважаю) виправдати дурість людини (топікстартера) і типу не розуміння про що я кажу, про трігери і т.п для мене виглядають занадто наївними. Гарного дня.

не бачу сенсу з вами і надалі спілкуватись, бо ваші невдалі спроби

як скажите, але все ж не варто забувати, що не всі з вами завжди згодні у всьому, се ля ві

Ну а як він збирається українцям щось продавати без української?

Половина страны — русскоговорящая, так что опции есть

нагадати закон о рекламі чи сам знайдеш?

а ви знаєте скільки і як часто цей закон порушуть?)

Сам гідрант клав }{@й на закони подібного роду ще з перших днів своєї каденції

в темні часи краще видно світлих людей..

так что опции есть

Вузькій мір?
Чемодан — вокзал — расєя?
Виправлення щелепи?

Незнаю как реагировать на проявление синдрома Туррета, и специалиста посоветовать не могу :-( Доброго здоровья

До чого тут синдром Туретта? Якщо в руках молоток, то це не значить що довкола одні гвіздки

Тобто дискримінувати україномовних норм? Ну от саме тому його і не взяли, і це правильно.

Демагогический прием «соломенное чучело» — логическая ошибка и один из демагогических приёмов, основанных на опровержении фиктивной точки зрения с целью обоснования другого утверждения.
Попробуйте еще

Ніколи не варто недооцінювати вплив лідерів думок на... електорат :)

Форматування мізків не таке швидке як форматування диска але теж дієве.

Кто сказал, что у него нет української? Потому-что общаясь с коллегой, ее один раз не использовал?

якби крім скріна з відмовою виклали більше, то думаю було б більше даних для поговорити і менше для вгадувати.

можливо тому що російськомовний маркетолог зі шкільними знаннями української раз на тиждень скоріш за все буде генерувати креатив типу «япошки», «horoshee mesto», «мясоедовъ» або якусь кальку з рідного мовного простору. і українському бренду від того більше проблем ніж просто такого маркетолога не брати.

Якщо я, скажімо, прийду на співбесіду на позицію розробника .Net та замість відповідей на питання почну хизуватися тим, що знаю, скажімо, Fortran, я напевно, співбесіду не пройду. Це теж дискримінація?

Це мовний талібан, північна корея, а також утиск конституційних прав програмувати на фортрані.

А разве в ОП посте речь о вакансии на преподавателя укр языка?

Как паґодка в Мацквє?

Гугл теперь только по предъявлению военника чтоли?

Це залежить. На кацапії, наприклад, — тільки після реєстрації, тобто внесення особистих даних у спеціальний реєстр. А якщо потрібен повний доступ в обхід Роскомнадзору, тобто треба користуватися ВПН — тоді треба працювати на ФСБ, або аналогічну терористичну організацію. В різних країнах по-різному.

Логічно це ж на маркетолога

Відмовити можуть з будь якої причини. Закон порушено? Ні. Питання?
Часто відмовляють взагалі тому що хтось комусь не сподобався особисто.

Що ви думаєте з цього приводу?

Що я думаю з мовного питання? Вважаю, що вкрай необхідно поширювати українську але м’яко. Для тих хто вважає інакше такі питання:
1. Як думаєте, жорстка позиція по мовному питанню наближає чи віддаляє повернення втрачених територій?
2. Жорстка позиція по мовному питанню наближає чи віддаляє вступ до ЄС? (утиск російськомовних).
3. Якщо завтра путін скаже що захищатимуть україномовних громадян, на яку мову будете переходити?
І тільки не треба про те, що путін напав через рускоязичних. путін напав через те що були слабкими и виглядали як слабкі. І взагалі є у українців прибацана звичка перетворювати нейтралів у ворогів. І я зараз не про стосунки з рф.
Простий приклад. Історія з російськомовним таксистом з Криму. Замість того, щоб на його прикладі показати, як ми добре ставимось до кожного хто повертається, хто хоче жити і працювати в Україні, щоб люди в Криму послухали і вже не так боялись «клятих бандерівців», ми зробили навпаки, щоб кожний хто вагався остаточно вирішив і перестав це робити.
І таких прикладів тьма. Що або кого нам треба повертати? Пустий Крим? Чи Крим з людьми?

Все правильно пишете, от тільки ваші поради чудово лягають на мирний ситий час, коли нема війни, коли багатьох жертв війни, як військових так і цивільних, в прямому сенсі тригерить російська мова і викликає приступ невависті/відрази/паніки.
Як то кажуть: «Пізно пити Боржомі в термінальній стадії ниркової недостатності.»

Я б вас підтримав, якби українська нація і державність не стояли на межі знищення в прямому сенсі цього слова і її не намагалися знищити носії рюзге мово-культури.

Тому не варто фантазувати, путлер ніколи не заявить про захист україномовних, а таксист з Криму мав би вже дуже давно усвідомити, хто є ворогом, а не слухати далі русняві байки про розпятих хлопчиків і бандерівців.

P.S. Обожнюю цю маніпуляцію

утиск російськомовних

А наведіть мені три реальних приклада утиску російськомовних в період з 1991 по 2024.
Бо я, наприклад, можу навести купу прикладів утиску україномовних на самих різних рівнях він побутового до професійного і державного.
Тому, як то кажуть, нема чого звиздіти.

Все правильно пишете, от тільки ваші поради чудово лягають на мирний ситий час

Та він навіть для умов «мирного ситого часу» написав хну — купа руснявих маніпуляцій, які вже 100500 раз спростовували.

І ще цікавий момент:

Що я думаю з мовного питання?

такого питання не було (було питання зі значно вужчим, а саме професійним, контекстом), але Vladimir Tasinich чомусь вирішив порватись на цю тему, думаю його спеціалізація (Psychologist) має йому допомогти самостійно розібратись чому так сталось.

---

А наведіть мені три реальних приклада утиску російськомовних в період з 1991 по 2024.

Утиски тема цікава, але я все ж пропоную подумати над фразою, яку мені десь в 2016-2018 сказав один знайомий (рос мовою):
«Украіна двуязичная страна, паетому давайте продолжим общєніє на руском»
Хто не вкурсі, то «паетому» означає, що наступна частина має логічно однозначно виводись з попередньої.

такого питання не було

Тут обговорювали питання мови тому і написав. Вас вашу «хну» теж ніхто не просив писати, але ж ви написали.

думаю його спеціалізація (Psychologist) має йому допомогти самостійно розібратись чому так сталось.

шта? :)

Утиски тема цікава

а я ось прям зараз спостерігаю травлю. Два комента і два намагаються закрити рота. Ви взагалі перешли на мат і розбір особистості.
В психології доволі часта ситуація коли жертва сама стає агресором. Трикутник Карпмана називається. Це поганий шлях.

в прямому сенсі тригерить російська мова і викликає приступ невависті/відрази/паніки.

Людей багато що трегирить, і це стосується любого часу, і задача еліт пояснювати що правильно, а що ні.

а таксист з Криму мав би вже дуже давно усвідомити, хто є ворогом, а не слухати далі русняві байки про розпятих хлопчиків і бандерівців.

А звідки ви знаєте що він усвідомив, а що ні? Може то вам не варто фантазувати?

Стверджуєте що такого не було? Що не писали і не говорили людям про свинособачу мову? Не було травлі за російську?

Тому, як то кажуть, нема чого звиздіти.

Навзаєм.

О, бачу, що я запізнився перерізати червону стрічку срачу :D

Да буде срач (із запізненням).

Як же гарно, влучно і по-пророцьки написав Павло Глазовий про всіх цих «ущемляющихся».

Бо така сама біда
В моєї корови:
Має, бідна, язика —
І не знає мови!

Це топ! В нього окрім цієї гуморески ще багато топового.

ещё раз для особо «одарённых»: не говорить на языке ещё не означает его не знать. Так что в попу эту гумореску.

Не писать на C++ — ещё не означает его не знать. Интересная мысль. Надо запомнить. :D

сегодня я могу писать на с++, завтра на node.js, послезавтра на solidity. Потом возвращусь опять к плюсам. Вам тут что-то кажется интересным?

Просто если я приду на собес по C++, и скажу, что не писать на нём ещё не значит его не знать, и больше ничего про C++ не скажу, я собес точно не пройду. И это — нормально. Но некоторым «одарённым» почему-то кажется, что с украинским языком такой подход вполне себе канает. Интересное когнитивное искажение. Почему-то характерно именно для защитников именно русского языка и русского мира.

у тебя нарушенны причинно-следственные связи. Собес ты не пройдёшь именно потому что

больше ничего про C++ не скажу

Попросят что-то написать на с++, значит напишешь и пройдёшь. Если знаешь его конечно.

Почему-то характерно именно для защитников именно русского языка и русского мира.

нет, это таким как как вы, везде где видите русский текст, тут же мерещится некий «русский мир» и зрада;)

В тебе, москалику, «Рускій МірЪ» головного мозоку. А це порушує не тільки причинно-наслідкові зв’язки, а взагалі поступово знищує особистість. Ти жодного слова тут не написав українською, тільки пиздиш, що ніби-то її знаєш. Навіть, якщо і знаєш, то не поважаєш. Я спеціально писав тобі, мудило, російською, але ж ти все одно звинуватив мене в тому, що мені ніби-то «мєрещитца «Рускій МірЪ». Как паґодка в Мацкве? :D

понятно, ещё один диагноз, не было смысла тратить время

То припини тут писати кацапську пропаганду. Не витрачай час. ;) Але ж тоді не буде срачу. :D А ти ж сюди заради срачу прийшов, чи не так?

срач устраивают такие как ты. А я ничего не пропагандировал, это тебе тоже мерещится, просто смирись

Как паґодка в Мацквє? ;)

Впало до ока, що російськомовні на форумі дуже полюбляють слова «попа», «жопа», «анус», «кал». Це якась нездорова фіксація.

Якого біса, ця прутня проходить модерацію!!
Доу, ну зробіть модераторам інструкцію, як відрізнити бота!!

Часто боти — не зовсім боти)) з реального акаунту людина соромиться / не хоче деякі топіки чи коментарі писати. Власне боти модерацію не проходять (в основному, присилають спам, лінки, рекламу), а тут — обговорення, яке хвилює конкретного користувача, та і спільноту теж.

Ви уж вибачте, але ваша аргументація така ж прутня.
Ви пишете це після 3 діб з моменту створення теми.
Вже зрозуміло, що мета автора — накинути та піти далі. Все інше зроблять другі боти. Його не цікавить обговорення.
Апрувити теми з 2 речень від нових юзерів — зашквар сам по собі.

Проте, як бачимо, всіх інших обговорення цікавить))

Повірте, ми багато топіків відхиляємо, багато банимо — і нам прилітає за «цензуру». Всім не вгодиш.

Це — не обговорення. Це — інформаційна атака (про)російських ботів, а також хворих на Русскій МірЪ, тобто щиро віруючих у російську/радянську пропаганду громадян, на українську мову і український культурний простір. Кацапня не здатна в обговорення. Вона здатна лише в маніпуляції, приниження і тероризм. Бажаю редакції ДОУ якнайшвидше усвідомити, що вже одинадцятий рік в країні йде війна. І інформаційна зброя є не менш, а більш небезпечною ніж КАБи, дрони і снаряди. Бо вона вражає прямо у мозок. Дякую. Дуже дякую.

Редакція DOU свідома того, що протягом всього свого існування (а не 11 років) росія проводила гібридні наступи на нашу державу. Вся команда DOU (не тільки редакція) перебуває в Україні, донатить прибутки, організовує мільйонні збори, тому не підмінюйте поняття, будь ласка. Ми говорили про конкретний топік, а не про «неусвідомлення війни».

А якщо повернутись до топіку, то вище я пояснила, що межа між «цензурою» та «полюванням на ботів» — дуже тонка і точно викликатиме дискусію, щоразу, і так, ми цього теж свідомі. Тому ухвалюємо рішення «публікувтаи чи ні», відштовхуючись від багатьох факторів, неможливо зробити один шаблон і на все натягувати. Коротше, ваші звинувачення не приймаються, критика — на подумати лишимо.

Дякую)

Тобто редакція ДОУ вважає питання обов’язкового використання української мови в українському бізнес-просторі вартим дискусії? Редакція припускає можливість заміни української на російську? Може редакція вважає припустимим скасування обов’язковості обслуговування українською мовою? Якщо так — тоді в мене питання, а це точно українська редакція? А якщо ні, інше питання — а нахіба тоді редакція пропускає стовідсотково проросійський вкид, ще й допомогає автору вкида зберегти анонимність? Заздалегідь дякую за чесні та розгорнуті відповіді.

Знову повертаємось в питання «цензури». Там, де ми бачимо загрозу — банимо і не пропускаємо, але всьому є межа. Вище про це писала, що тут повторювати?

І перестаньте ви на редакцію наїжджати беззмістовно. Не вважає редакція нічого з того, що ви написали аби написати, бо ніяких аргументів так вважати немає.

А загалом розкажіть краще, що ви зробили для України? Мені щиро цікаво, з ким я спілкуюсь і чи дійсно ви заслуговуєте на мої пояснення.

І зрештою пропоную замість цих перекидань словами — піти і зробити щось на користь України — думаю, ви маєте безліч варіантів — а якщо ні, я підкажу :)

але всьому є межа

От дійсно, всьому є межа. Обговорення, чи варто маркетологу/менеджеру/журналісту/розробнику, який працює на українському ринку знати українську мову і користуватися нею у спілкуванні з колегами та клієнтами — далеко за цією межою. Воно — у просторі де живуть організми, які мають сумніви у доцільності існування України як держави і українців як нації.

А загалом розкажіть краще, що ви зробили для України?

Прямо зараз? Дозвольте розпочати?

Мені щиро цікаво, з ким я спілкуюсь і чи дійсно ви заслуговуєте на мої пояснення.

Якщо не заслуговую, вас ніхто не примушує. Просто запам’ятаю, що редакція ДОУ любить і вміє в проросійскі наративи. І піду далі.

І зрештою пропоную замість цих перекидань словами — піти і зробити щось на користь України

* куди очі побіг робити собачу будку *
Дякую. Дуже дякую.

Ситуація:
рідна мова двох працівників одного відділу — кримськотатарська,
80% їх робочого спілкування — одне з одним
Їм можна одне з одним розмовляти кримськотатарською?

Ну і про всяк випадок — мова йде не про володіння українською, а спілкування з колегами не українською за взаємної згоди

За взаємної згоди можна навіть російською. Принаймні, якщо нікому не заважаєш. Я навіть білше скажу, за взаємної згоди можна навіть кохатися, принаймні, якщо не з москалями. Топік трохи не про це ж був, правда?

Топік трохи не про це ж був, правда?

Я не знаю як вам, але мені він був саме про бажання спілкуватись російською, бо судячи з того що топік написаний автор нею володіє.
І небажання брати таких як автор на роботу

І, FYI: я більш ніж підтримую того хто йому відмовив і чітко вказав, що це через те що розмовляти російською на роботі — дно. А вважати що це не норма — пробите дно.

Але разом з тим, я не вважаю що такі обговорення треба банити, їх треба вести, і тикати у логіку і фактаж. Від цього банально більше зиску

Я все це розумію, але в мене трошки інший досвід. Моє перше конфліктне спілкування з «рускомірцамі» відбулося десь у березні 2014-го року, коли в Донецьку почалися заворушення, ціллю яких була його окупація. Я робив багато спроб переконати людей, хворих на «Русскій МірЪ» в тому, що їхня точка зору не є єдиною вірною. Десь році у 16-му приблизно я дійшов до висновку, що існує тільки дві більш-менш дійові стратегії взаємодії з «рускомірцамі».

1. Вбивати.
2. Робити вкрай боляче доти доки не вибачиться і не пообіцяє поводитись. Далі — пильно слідкувати і бути готовим до всього.

Логіка і переконання не діють, а навпаки, натикаються на глуху стіну демагогії, азартної брехні, зневаги і ненависті. Тому я АБСОЛЮТНО ВПЕВНЕНИЙ, що ніякі питання щодо необхідності знання української мови в українському суспільстві обговорювати не треба. Треба робити саме так, як зробив рекрутер з цього топіку. Якщо ми хочемо вижити, це має стати непереборним трендом.

Можна (і треба, я не є прихильником Фаріон) робити окремі виключення та/або пом’якшання для людей похилого віку, але це все має робитись суто в іднивідуальному порядку тільки у випадку якщо людина поводиться чемно і дійсно потребує допомоги. А правила мають бути єдині для всіх.

Тому, на мій погляд, редакція ДОУ цим топіком робить певну послугу росіянам. Можливо я реагую трохи занадто гостро, можливо послуга не така вже й велика, але я вже більше 10 років не був вдома. І вже не впевнений, що є сенс колись туди повертатися.

І перестаньте ви на редакцію наїжджати беззмістовно. Не вважає редакція нічого з того, що ви написали аби написати, бо ніяких аргументів так вважати немає.

А загалом розкажіть краще, що ви зробили для України? Мені щиро цікаво, з ким я спілкуюсь і чи дійсно ви заслуговуєте на мої пояснення.

Ваша позиція настільки жалюгідна, що визиває іспанський сором!
Вам розклали з фактажем, що не так. А ви замість того щоб зробити роботу над помилками, почали займатися вотАбоутізмом!

Це дно! Ваша реакція підтверджує, що ви із задоволенням даєте майданчик для рашистських ботів для проведення іпсо.
Можете ось це ваше «нє всьо так адназначно» розказати десь у Z-каналі

Це вартує окремого топіка!!
Браво! Ще одне дно пробито!

Часто боти — не зовсім боти)) з реального акаунту людина соромиться / не хоче деякі топіки чи коментарі писати.

Нагадую, що доу роками вкладалось в те, щоб люди писали під реальними іменами, бо це мало б зменшити кількість тролінга і вкидів. А тут щось змінилось.

Власне боти модерацію не проходять (в основному, присилають спам, лінки, рекламу),

А ще редакція доу дозволяє собі редагувати текст топіків не повідомивши автора та що ще гірше редагувати текст повідомлень в обговореннях. Модерацію не проходили і валідні топіки реальних користувачів.

а тут — обговорення, яке хвилює конкретного користувача, та і спільноту теж.

Чудово оформлена «офіційна позиція». От тільки це не правда. Правда в тому, що сайту треба срачегенеруючі теми, що дають перегляди.
Те що тема не цікава можемо бачити з кількості коментарів (200) при тому, що велика частина з них згенеровані або м...ками тіпа Фролова (який з після закриття кордонів якось так сталось виїхав в Ізраїль, при цьому розказуючи про якихось співгромадян), або як реакція на таких тіпів.

Звісно ми можемо припустити, що в редакції не знайшлось адекватної людини, що могла зрозуміти, що дана тема просто створить напруження і суперечки, що не призведуть до зміни позиції жодного з учасників обговорення. Але якось я не вірую, що вже аж на стільки ви дупля не відбуваєте і не відчуваєте настроїв суспільства.

Писав це не раз, але зайвам не буде ше раз:
Той факт, що на форумі є велика кількість тем не від користувачів, а від «DOU Community» (наразі 1029 топіки) вже говорить, що спільнота, як спільнота, в розваленому стані. Срачі зроблять перегляди, але платита за ці перегляди — руйнування спільноти ще більше.

Так досі вкладаємось в ріалнейми, нічого не змінилось.

Ви ж не бачите кількість відхилених топіків або видалених акаунтів, а таких багато. І майже з кожним треба боротись і доводити, що це не цензура. Це неоднозначна історія — модерація. Вона складніша, ніж здається тому, хто з цим не працював. Думаю, на цьому варто ставити крапку))

Ні, ми не редагуємо коментарі користувачів (крім як видалення прямих образ/русофільства, але це навіть не редагування). Топіки можуть редагуватись мінімально — лише помилки, лайка, ще щось, що дійсно потребує редагування. Це мінімальні і рідкісні втручання в текст топіка для покращення читабельності. Напише хтось «вщрлсомло», треба видалити, наприклад.

Ну не знаю про розвалений стан спільноти — офлайн-життя вирує, онлайн теж. Дивно мірятись тільки коментарями чи топіками. Є купа інших метрик. І те, що є топіки від редакції, не віднімає, а додає. Так що у нас з вами різне бачення і розуміння, ото й усе)

Всього вам найкращого)

Ні, ми не редагуємо коментарі користувачів (крім як видалення прямих образ/русофільства, але це навіть не редагування)

Брехня. 2 моїх коментарі були відредаговані так що з жарту стали звучати як політичний срач з опонентом (суттєва зміну суті). 1 топік, що я публікував був мінорно відредагований (не ясно для чого). 2 знайомих жалілись, що їх топіки були теж змінені так що з текст став звучати як шиза для людей, які розуміються на темі, про що вони дізнались по факту.

UPD

русофільства

І при тому висери кожаєва норм публіковались до певного часу, а заблокували його за не саму русофільську статтю. Але по обговоренні в твітері є шанс, що дослухались до одного з активістів, при тому роками ігнорували скарги від членів «спільноти». Але це просто так виглядало зовні, «усієї правди ми не дізнаємось»

І ви, і знайомі, які жалілися, можете писати мені, коли будуть питання типу «а мене відредагували, не розумію чому». Загалом же всі знають, куди писати. Буде ефективніше, ніж зараз обговорювати невідомо якої давності кейси)

Жируся, ты соскучилась? Думаешь обо мне тёмными ночами? Уже скоро год как мы не общались... Почему бы тебе не приехать? А, я забыл...

+100.
Команда DOU вже кілька років працює на розвал комьюніті — вся команда, і технічна, і контент. Для ефективного спілкування сайт непридатний. Срачі займають 99% трафіку. Щось важливе просто губиться на цьому тлі.
Я писав про це багато разів, реакція скоріше зворотня.
Може, теперішній курс краще для продажу реклами, це вже я не знаю як винайти...

Якесь дивне запитання.
В Україні є лише одна мова яку знають всі громадяни — українська. Щоб надавати послуги працівник мусить знати цю мову. Як інакше він зможе комунікувати з клієнтами та іншими працівниками?
Можливо є бізнес який орієнтований лише на клієнтів які точно знають якусь іншу мову. Тоді у вакансії про це зазвичай вкажуть. А по дефолту мова українська. Що тут може бути незрозуміло

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Крим, Південь та інші зробили свій вибір і захищають свою батьківщину від орди.
Так, дехто з них ще говорить в побуті російською. Але кожен знає, що нові покоління вже не будуть рабами кацапні і будуть говорити мовою своєї держати.
А ватнікі і ждуни все ще не можуть прийняти реальність і думаю, що питання мови когось розділить. Не дочекаєтеся. Точка неповернення пройдена ще в 2014

Точка неповернення пройдена ще в 2014

Это вы в плане численности населения, экономики, верховенства права и т д? Или все также с мовою носитесь?

Нация вымирает, а вместо поднятия здравоохранения, рождаемости и образования носятся с затратными сменой табличек, сносом всяких памятников, переименованием городов и т д. )

Але кожен знає, що нові покоління вже не будуть

Откроют границы. Посмотрим, сколько останутся в Украине.

Нация вымирает

Ну если обобщать, то (почти) все «белые» нации вымирают. Тренд на рост только у всяких фундаменталистов типа амишей, у которых свои проблемы типа закрытых обществ и полуубитой генетики.

Затраты на снос и таблички по сравнению с затратами на войну — такие копейки, о которых нечего говорить.

Здравоохранение тоже страдает по всему миру, мы не одиноки. Нет чтобы убить простудившегося и нарожать десяток новых:(

В рашке с этим не лучше, но они в разы лучше умеют прятать статистику.

Откроют границы. Посмотрим, сколько останутся в Украине.

А зачем вы подсказываете Пану Депутату не открывать их?

Возможно, несколько МРТ и прочих аппаратов были нужнее населению Украины чем изготовление нескольких сотен тысяч табличек из-за переименования улиц и их замены.

Или же аптечки военным.

Или же увеличить выплаты при рождении ребенка, когда индекс рождаемости на 1 женщину ниже 1.

Да, я в курсе этой типовой демагогии.

Мова — це маркер свій-чужий. Якби Крим та Донбас в більшості розмовляли українською — то російський солдат відчував себе загарбником на чужині, а не «асвабадітєлєм». Можливо і війни не було б тоді.

то російський солдат відчував себе загарбником на чужині, а не «асвабадітєлєм».

Ой це допомогло Прибалтиці і Молдові в 1940, Західній Україні в 1939, тюркським середньоазіатським царствам в 1860-1890, примусило викинути плани дійти до Перської затоки за царських часів, звільнило Хейлунцзянь і так далі.
Казкар ви наш з памʼяттю на два роки.

Кожна війна різна. Тоді це були неприкриті загарбницькі війни — і для тих часів це було ок. А зараз — це священна війна для звільнення російськомовних, бо просто вести загарбницьку війну — це не ок, навіть для росіян.

А зараз — це священна війна для звільнення російськомовних

Для повернення до границь СРСР. Слухайте що вони самі говорять і не домислюйте, тут все просто і не треба щось здобувати з довідника «стеля».

І хто на цих територіях — їх не цікавить, бо якщо б не розпад СРСР, то розмовляли б російською. Якщо не розмовляє російською — заставлять розмовляти і тоді «звільнять».

... А потім буде до границь Російської імперії 1900 року (і при тому зі всім що було захоплене після, як Львів), тобто з Польшею...

... А потім з Аляскою і Каліфорнією...

Бо як Зосіма і Філофей встановили, що Москва має бути столицею світу, а Іван IV почав втілювати це на практиці, так вони і не зупиняться.

І нещодавно Путін сказав, що межі Росії «ніде не закінчуються», продовжуючи названих діячів.

Просто слухайте їх буквально. Вони самі все це говорять.

Вони всяке кажуть, і про захист російськомовних звучало не раз. І про те, що де пам’ятники Пушкіну — там їхня земля. Кому що більше заходить. І якщо можна позбутися якогось відсотка росіян, які йдуть захищати російськомовних — то це вже було б добре. Хай залишаться імперці. Все таки, завойовувати чужий народ не те саме, що звільняти своїх рідних російськомовних братів від впливу ненависних англосаксів.

Сирійцям прямо ДУЖЕ допомогло те, що вони не розуміються російською. І ще багато кому в Африці. Прямо ДУЖЕ.

Сирія не воює з РФ, як і Африка. Там військова допомога йде по лінії диктаторів.

А що російські війська роблять в Сирії? Не воюють. Як на Донбасі вісім років не воювали, а потім «внізапна» з’ясувалося, що воювали? Абсолютно НЕ ВАЖЛИВО якими саме словами називається вбивство кацапами громадян інших країн. Інколи кажуть «спеціальная ваєнная апірація», інколи — «защіта рускаґаварящіх брать’єв», а інколи — «ваєнная помащь брацкому народу». Війна — це війна. Коли у вікно залітає уламок снаряда, або міни, людині, яка живе в квартирі, абсолютно піxyй як називає військові дії саме в цій місцевості російське Верховне Xyйло.

Давайте поясню з іншої сторони. Йти воювати для підтримки дружнього диктатора в Сирії готові X росіян. Йти воювати проти українців, щоб відновити СРСР — 2*X росіян. Йти звільняти російськовомних братів від англосаксонського ярма — 10*X росіян. Рівень мотивації різний.

Не треба тут нічого пояснювати. Всі ці пояснення — кацапські побрехеньки. Воювати проти сусідів заради того щоб їх пограбувати, познущатися, зґвалтувати, покалічити або вбити готові сто відсотків росіян. Єдине що їх може стримати — стовідсоткова впевненість в тому, що пизди отримати вдасться, а щось вкрасти — ні. Все інше — брехня.

Така точка зору теж має право на існування. Але я вважаю, що наша російськомовність додає їм мотивації.

Якщо сусід каже, що хоче тебе вбити, зґвалтувати твою жінку, поневолити дітей і вкрасти майно, краще йому вірити. Так більше шансів вижити. А кацапи весь час таке кажуть. І роблять за першої можливості. Тут немає точок зору. Є сувора реальність. Є кацапська пропаганда. І є люди, які незважаючи ні на що, в цю пропаганду вірять. Останнє мене прямо ДУЖЕ дивує.

Саме тому я хочу, щоб між ними і нами було якмога більше бар’єрів, включаючи мовний.

Я згоден з тим, що мовний бар’єр це — в цілому добре. Особливо в середньо і довгостроковій перспективі. Я не згоден з тим, що він ніби-то є захистом від нападу. Єдиний захист від нападу РФ — сильна армія, яка готова за потреби вбити стільки росіян, скільки потрібно щоб зупинити навалу. Мова в цьому випадку мало що вирішує.

Тут я цілком згодний. Мова не є 100% захистом від нападу. Це просто додаткова перепона, на яку агресору треба витрачати додаткові сили.

Це просто додаткова перепона, на яку агресору треба витрачати додаткові сили.

Нажаль, ні. Не перепона. І події в Сирії, а до цього в Фінляндії, країнах Балтії і Польші це беззаперечно доводять. Мова — це лише привід. Якщо немає мови, кацапи знайдуть інший привід. Якщо є можливість напасти, привід знайдуть ЗАВЖДИ.

Я ж не кажу, що це непереборна перепона.

ОК. Я поясню. Я просто дуже добре пам’ятаю події на Донбасі у 14-му, бо бачив дещо на власні очі. І ще краще пам’ятаю реакцію на них деяких українців, які повірили в кацапську пропаганду, що ніби-то «Дамбас — рускоязичний рєґіон» і що «дамбасяні самі позвали путіна». Нічого такого не було. Просто вторгнення почали готувати одразу після развалу СРСР. Я деяких кацапських зайд в Донецьку знав особисто ще з середини дев’яностих.
Те що в Донецьку тоді розмовляли здебільшого російською дійсно створило кацапам зручне мовне середовище. Але це була для них просто додаткова зручність, скажімо так. За потреби вони вчать інші мови. Зараз в мережі достатньо кацапів, які ведуть військову пропаганду українською, англійською та багатьма іншими мовами. Так само за можливості вона лізуть в країни, де російської немає і ніколи не було. У 1978-му році в Афганістані ніхто не розмовляв російською. І це ажно ніяк не завадило кацапам попхати туди свої брудні ратиці і знищити майбутнє країни на багато десятків років наперед.

ага, поки хомяки сруться за мову, список багатіїв в Форбс жваво поповнюється друзями Зе

Ніколи не любив Зе, і все ж, для України краще друзями Зе, ніж друзями Ху.

Вам прямо все-все-все розписати? Прямо з усіма подробицями? Дозвольте розпочати?

і ця перепона досить істотна.

носій-користувач російської мови буде споживати російськомовний контент, а в тому сегменті вже десятки років звучить одне:
«украінци нам братья», «піндоси нас хотят поссоріть», «єто ми не нападаєм, а спасаєв вас от піндосов» і т. д.
частина таких «носіїв» сприймає це лайно за чисту монету.

такий носій-користувач у критичний момент не стане на захист України, чиновник в критичний момент здасть владу, охоронець складу зі зброєю — відчинить двері, поліцейський — не перешкоджатиме вторгненню в місто.

не варто недооцінювати мову, адже через неї формуються переконання.

носій-користувач російської мови буде споживати російськомовний
такий носій-користувач у критичний момент не стане на захист України

Редакція ДОУ, скільки можна терпіти? На фронті служить чимало російськомовних військових в тому числі і добровольців.
Типовий провокатор. Ще раз нагадую що за це є кримінальна відповідальність згідно статті 161 кримінального кодексу України.

Как паґодка в Мацквє?

тебя заклинило на этой погодке? Езжай уже, неуверенный ты наш

Давно, років 15 тому працював психологом-волонтером на телефоні довіри. І кожного дня дзвонив хлопець, звали його Олег. Він не тільки мені дзвонив, він всім дзвонив. Всі волонтери його знали. Так от, кожна розмова з ним з ним закінчувалась тим що він питав про м’ячики. Особливо він це робив з жінками волонтерами (зв’язок м’ячи-груди). І от він дзвоне починає щось питати заздалегідь, потім питає чи є, наприклад в школі, спортзал, чи є там м’ячі, ну і далі які вони, м’які чи ні, великі чи ні. Хтось розповів що в нього ДЦП і ОКР на цьому фоні. Психічнохвора, самотня людина. Сумна історія.
Так от — ваша цікавість погодою в москві має трохи нездоровий вигляд. Заміть того щоб займатись тут сублімацією сходить до спеціаліста.

Спокійніше, друже. Я бачу що потрапив в саме яблучко. Вас, неадекватів, в цієї темі три. І всі мають спільні риси: легко переходять на мат, не відповідають по суті, починають ображати. А ще цікаво, що один до травня 2022 року писав російською, другий, ви, до квітня 2020. Ще довго після початку війни на Донбасі. Ще ви всі начебто патріоти, але ніхто з вас не служить. Ви як люди з залежністю: вчора кинув наркотики, а вже сьогодні всіх достає за здоровий спосіб життя.

Я ж кажу — неадекватна людина.

аахааха, лол )))
то смішно спостерігати як у психотерапевта протікає дах )))

скільки можна терпіти?

ці пекельні борошна?

Радий за вас і вашу фантазію.
Доречи, а чому ви не в ЗСУ?

я так бачу, ви пішли по моїм коментарям.
я приємно вражений такою увагою до моєї персони!
але читайте уважніше — там все є, що вам треба.
якшо шо, я вам платити за мій психологічний портрет не буду, сприймайте це як хобі ))

Поки у вас так гарно полихає — висвітліть питання, чому ви в 2015-2017 році повністю свідомо два роки вчились і отримали диплом в «московському інституті», як його там.

Я так гадаю, це буде не менш цікава історія.
Можливо навіть для ваших колег.

Так а що с ЗСУ? Хоч ТЦК знає де вас шукати? Чи любов до України закінчується на мові і форумних фронтах? І такі ви всі втрьох. Язиком чесати — герої і патріоти. Лицеміри жалюгідні.

А ти на ФСБ працюєш, кацапьониш? Вивчаєш мобілізаційний потенціал України? Цікавишся хто де служить? Це для того ти в Мацкву їздив?

А ти на ФСБ працюєш, кацапьониш? Вивчаєш мобілізаційний потенціал України? Цікавишся хто де служить? Це для того ти в Мацкву їздив?

Я бачу що ти хворий, можна більше не доводити. В тебе десь через піст іде згадка про родіну. Якісь час ти тримаєшся, потім воно знов лізе. Мої співчуття.

Та я ж не психіатр.
Доречи, а чому в Київ? Такий хоробрий етнічний українець і не в війську.

Лицеміри жалюгідні.

ага, жалюгідні лицеміри, це ті, котрі язика в дупу сховали,
коли прозвучало пряме запитання про роботу з москалями в 2017 році.
натомість почались спроби перевести стрілки, то на моє прізвище, то на моїх родичів, то на мобілізацію.

зауважте, ви самі опублікували на свому сайті інформацію про сертифікати. шо психологія з цього приводу каже?

бляха, і ви з такими поглядами і підходами намагаєтесь на форумі айтішників щось писати?
невже розраховуєте собі клієнтів з грошима на «незакриті гештальти» знайти?
мабуть після вашого стилю дискусії тут на вашій кар’єрі психолога можна ставити хрест.

психолог має бути сам психічно стабільним, а не отаке от.

про роботу з москалями в 2017 році.

Що саме вас цікавить. Задайте, якщо зможете, нормально питання і я вам все розкажу.

шо психологія з цього приводу каже?

Каже, що добрий спеціаліст має завжди вчитися у кращих.

бляха, і ви з такими поглядами і підходами намагаєтесь на форумі айтішників щось писати?

По-перше, не намагаюсь, а пишу :) З якими поглядами? З тими що я вважаю всіх українцями не зважаючи на то на якій мові вони говорять? Так, саме так я вважаю, якщо людина не ворог Україні, не порушую закон (доречи, ви — порушуєте) мені байдуже на якій мові вона говорить — має право.

мабуть після вашого стилю дискусії тут на вашій кар’єрі психолога можна ставити хрест.

А я от навпаки, маю додаткові звернення в тому числі з ДОУ. Може ваша радикальна точка зору не така поширена, ніж вам здається?

натомість почались спроби перевести стрілки, то на моє прізвище, то на моїх родичів, то на мобілізацію.

Ну так тож я вам відповідаю так само як пишете ви. Ви пишете дичину про московських агентів, я пишу дичину про вас і ваших родичів.
Порозумітися то не складно, було б бажання.

Що саме вас цікавить. Задайте, якщо зможете, нормально питання і я вам все розкажу.

вже було. ви погано слухаєте «пацієнта».

Каже, що добрий спеціаліст має завжди вчитися у кращих.

я не вважаю вас настільки тупим, щоб думати, що ви не зрозуміли мого запитання.

доречи, ви — порушуєте

то вам треба трохи краще з законами розібратись.
закрити для себе так би мовити «юридичний гештальт» ))

Може ваша радикальна точка зору не така поширена, ніж вам здається?

моя точка зору не радикальна і навіть далека від радикальної.
я так собі думаю (на підставі цієї і наступної реплік), що ви плутаєтесь у співрозмовниках.

Ви пишете дичину про московських агентів, я пишу дичину про вас і ваших родичів.

то ви дійсно вже заплутались з «пацієнтами».
я не писав про «московських агентів», і не чипав ваших родичів, і не чипав ваші особисті харектеристики, і навіть не чипав те, що ви свою дупцю зараз у Польщі ховаєте,
в мене було просте запитання і ви можете його легко знайти, я його повторив декілька разів у різному формулюванні, мабутьне всі вони збереглись, але маємо що маємо.
вважайте що тепер ви на прийомі, маємо багато часу, тож пишіть розгорнуто.

в мене було просте запитання і ви можете його легко знайти, я його повторив декілька разів у різному формулюванні, мабутьне всі вони збереглись, але маємо що маємо.

В тій манері що вони були задані ніхто нормально відповідати не буде. Якщо ви спілкуєтесь як бабуїн, то і з вами буду спілкуватись як з бабуїном.

Ти шо, абіделсо? А хто ж буде воювати за твою улюблену російську мову в Україні? Тожимнє псіхатірапєвт. На поцієнтов ображається. Як кажуть у вас на мацковщіне, на абіжених воду возять. ;)

мацковщіне

Я ж кажу — з вас пре про москву. Мабуть і російською ночами розмовляєте. Свідомо ви намагаєтесь це контролювати, але підсвідомість бере своє.

Психомегапевт-аналітег. Моє увоженіє.

я вам нагадаю початок нашого далогу:

ДК: «досить значний прошарок населення навіть європейських країн, коли чує російську — вважає співрозмовника росіянином.»

ВТ: «Ото аргумент! Що б не дай боже під чийсь стереотип не потрапити. Мабуть якісь швейцарці або австріяки дуже сумують кили хтось вважає що вони з німеччини.»

мені здається, що трохи по-бабуїнськи раптово вклинюватись в розмову, ще й з такими недолугими прикладами.

Австрія не має австрійської мови, та й їх німеччина не планує анексувати на підставі мови.
Швейцарія також не є об’єктом окупаційних інтересів сусіда, а ендемічною для швейцарців романською мовою володіє лише пів відсотка населення.

мені здається, що трохи по-бабуїнськи раптово вклинюватись в розмову, ще й з такими недолугими прикладами.

І де там образи чи мат чи перехід на особистості? Перепрошую, у вас якась приватна розмова була тут на форумі чи треба дозвіл питати?
А далі ви полізли шукати інфу про мене, витягли сертифікати, називати те що я пишу «дичиною» згадали про гештальт-терапевта. Якісь натяки не зрозуміло про що про навчання в москві.
На що я сказав, що в цю гру можна грати вдвох.
Я не переходив перший на особистості, не починав копатися в вашій історії, доколупупавтись якій ви там Dev в ClassOwl чи де ви там є. Це почали ви. Як я вам казав — не рий яму іншому. Хочете мати моральне право вчити інших патріотизму — сходить до ЗСУ, позаглядайте в очі смерті.

І де там образи чи мат чи перехід на особистості?

а де з мого боку був мат?
ваше навчання у московській школі під час війни — це сумнівні «особистості».

Перепрошую, у вас якась приватна розмова була тут на форумі чи треба дозвіл питати?

розмова звісно ж не приватна, але ваша репліка була написана аби хоч щось написати, та аналогії взагалі притягнуті за вуха (вище пояснив чому, не буду повторюватись).

А далі ви полізли шукати інфу про мене, витягли сертифікати, називати те що я пишу «дичиною» згадали про гештальт-терапевта. Якісь натяки не зрозуміло про що про навчання в москві.

я ні разу не писав про «в москві», лише «в московській школі».
а що, і такий грішок за вами водиться? ))

чому ваша репліка дичина — вже вище пояснив.
а поліз дивитись, щоб розуміти що собою являє людина, котра мені відповідає. Раптом ви досвідчений політолог, що спеціалізується на Австріїі та Швейцарії і я дійсно не в темі,
а виявилось все значно цікавіше.

людина, котрій нормально тертись з москалями, поки її співгромадян ті ж самі москалі намагаються знищити — для мене це червоний прапорець,
але тим не менше, я дав вам можливість пояснити як таке сталось у вашому житті, у відповідь ви вирішили розібрати моє прізвище, потім моїх родичів і т. д.

Це почали ви.

а ви точно психотерапевт? )))

Хочете мати моральне право вчити інших патріотизму — сходить до ЗСУ, позаглядайте в очі смерті.

Чи правильно я розумію, що ви зараз в ЗСУ заглядаєте в очі смерті? Служба проходить за цією адресою?
plac Sejmu Śląskiego 2, Katowice, Poland

ваше навчання у московській школі під час війни — це сумнівні «особистості».

А можна подробиці про цю сумнівність? :)
Ну і якщо ви хочете говорити про моє навчання, то я хочу говорити про ваших батьків, як так вийшло що вони за два покоління були адептами російської мови проживаючи во Львові? Будемо говорити, що під час війни, вже коли була «Буча» ви все ще писали російською мовою на форумі.

розмова звісно ж не приватна, але ваша репліка була написана аби хоч щось написати, та аналогії взагалі притягнуті за вуха

А на мою думку це ваші вислови притягнуті за вуха. Стосовно Австрії і Німеччини можна поговорити окремо. Німці під час війни

а ви точно психотерапевт? )))

Ви чи читати не вмієте. Прочитайте спочатку мі тайтл.

Чи правильно я розумію, що ви зараз в ЗСУ заглядаєте в очі смерті?

Я не вчу кому на якій мові розмовляти. Не ділю українців на гарних і поганих. Не роблю вигляд що завзятий патріот. А ви саме це робите. У вас немає права це робити так само як і у мене. Ви нічим не краще за російськомовного українця. Може навіть гірше, т.к. працюєте на ворога розпалюючи ворожнечу.
Ви піклуєтесь про те, що путін напав через російську?
Так ви самі говорили на російській і до, і під час, і після нападу. А я піклуюсь про те, що російськомовні українці відчуваючи тиск по мовному принципу будуть виїжджати з України. На початку війни в Україні було 40 лямів людей, співвідношення з рф 1:3. Зараз в Україні 30 мільйонів людей, співвідношення 1:4. Якщо люди не повернуться (бо будуть відчувати себе не комфортно), або виїдуть ще більше, то наступний раунд Україна не витримає.
Моя сім’я виїхала с Харкова бо були прильоти прям в мій будинок. І так, ми вирішили жити в Польщі — безпека дітей вище за все. Але в мене є російськомовні клієнти з України, вони чудово говорять українською, але в побуті використовують російську. І вони відчувають цей тиск від таких людей як ви. І ось, якщо виїдуть вони, то лишиться менше 30 мільйонів людей і в наступний раз України може не стати. Ви за деревами не бачите ліса, ви намагаєтесь відсунути одну загрозу (путін нападає там де говорять на російській, хоча це не так) і не бачите іншу (путін, і любий агресор нападає на слабких), а сила України в єдності.
Я не дарма писав, що у українців є здібність перетворювати нейтралів у ворогів, а союзників на нейтралів. Ви своїми діями перетворюйте союзників в нейтралів. Кожного разу, коли бувають думки про повернення в Україну читаєш такого як ви, і думаєш: «да ну нафіг, все правильно я роблю» і я такий не один. Немає Україна розкоші розкидатися українцями.

Я не дарма писав, що у українців є здібність перетворювати нейтралів у ворогів, а союзників на нейтралів. Ви своїми діями перетворюйте союзників в нейтралів. Кожного разу, коли бувають думки про повернення в Україну читаєш такого як ви, і думаєш: «да ну нафіг, все правильно я роблю» і я такий не один.

Десь приблизно 30 чи 40 помилок в простій фразі «Сцикотно, що призовуть в ЗСУ». ;)

Десь приблизно 30 чи 40 помилок в простій фразі «Сцикотно, що призовуть в ЗСУ». ;)

Це ж ви один такий хоробрий. Кожний день постите звіт втрат ворога.

Нажаль, не всі ми герої.

Та не принижуйте себе. Ви справжній герой. Таких би до війська хоч би десяток і сьогодні Токмак був би наш. Ви той самий порох, що згадував Залужний. Розумію що у вас є інші справи. Треба займатися форумом: ображати людей, погрожувати, займатися розпалювання ворожнечі і ненависті. Справжній патріот.

Ви якась дуже непослідовна людина. Ви самі мені пишете.

Хочеш поспілкуватися, приїзди до Києва, заодно здаш мене в ТЦК.

Я таке бачив коли мені було років 16. Особливо це кумедно виглядає, коли людина заздалегідь знає що ніхто до неї не поїде. І таку ж кількість мату.

и навіть не прихотерапевт, а прихомегапевт якийсь. Схоже, що кацапи в тебе з диплому «па старай рускай традіциі» сп***или десь 99.9% гештальту, хоча гроші взяли напевно за все. Бувай, небого. Не хворій. І краще тримай пельку закритою. Так безпечніше. ;)

Оця вся жовч від того що немає що сказати. Бувай форумний патріот!

Ви самі мені пишете.

Я пишу не тобі. Я пишу на ДОУ. Бо я тут спілкуюся з колегами. Ти, на моє розуміння, тут не потрібен. То ж, вибачай, поки тут є твій профіль, є ризик отримати відповідь. Якщо що, ти знаєш, що робити. ;)

Я пишу не тобі

Логіка і чудеса мислення. Доречи, таке з вами постійно.

До мегапевтів логіка взагалі доходить вкрай складно. Особливо до російських. Тому не здивований.

мегапевтів

Це вже клас п’ятий. Можете ще язика показати.

вкрай складно

давайте я поясню, як це працює. Коли просто пишете «на ДОУ» то не треба натискати «Відповісти» під постом людина, якій ви не хочете писати. Ви ж начебто Software developer. Це ж не складно. Принаймні для більшості людей.

Коли просто пишете «на ДОУ»

не треба писати гидотну кацапську пропаганду і розводити мерзенні срачі. Не треба ображати людей і переходити на особистості. І взагалі, мені не зрозуміло, що психомегапевт робить на ДОУ. Це — професійна платформа, де спілкуються спеціалісти з інформаційних технологій. Яким боком тут психомегапевти з мацковськими дипломами, я досі не розумію. Даю дуже прозорий натяк. Я десь чув, що аккаунт не ДОУ можна видалити. І це навіть не протизаконно. ;)

не треба писати гидотну кацапську пропаганду і розводити мерзенні срачі. Не треба ображати людей і переходити на особистості.

шо шо шо? :) Ви себе читали? :) Ваші коменти навіть видалили, тому що там були образи і мат.

Я десь чув, що аккаунт не ДОУ можна видалити.

Ну ви десь на пів дороги до цього.

Це — професійна платформа

Точна. Можем по обговорювати ваші професійні навички. Як так вийшло, що у людини з таким вилечезним досвідом останні місця праці 9, 8, 10 місяців в різних компаніях? Часто звільняють?

:D

Часто звільняють?

Яким боком це твоя собача справа? Ти хто взагалі і що тут взагалі робиш? Якийсь піструн з гори. То й пензлюй до себе на гору. ;) Там знайдеш когось, кому цікаво обговорювати мої професійні навички з психомегапевтом. Зрозумів?

Яким боком це твоя собача справа?

Давайте по порядку. Собача то ваша справа. Ви ж розказуєте який я психолог, от я розкажу який ви девелопер.
Любий хто проводить співбесіди з одного погляду на ваше CV зробить правильний висновок. Таке резюме мають або емоційно не стійкі або люди які мають проблеми з так званими «софт скілами». Ваше манера спілкування тут на форумі це підтверджує. Ну і стільки років працювати розробником і не мати в своєму резюме якихось поважних галер також про щось да і говорить.

Зрозумів?

Вчити будете жінку щи варити. Ніяких прав указувати кому що робити у вас немає. Будете базікати лишнього потруть і ці ваші пости.

Як тут казав один пан, то я не вам пишу, то я для ДОУ пишу :)))

Любий хто проводить співбесіди з одного погляду на ваше CV зробить правильний висновок

І який висновок правильний? Оцей?

Таке резюме мають або емоційно не стійкі або люди які мають проблеми з так званими "софт скілами".

Так це маячня, а не висновок. Хоча в принципі, після цього

Ну і стільки років працювати розробником і не мати в своєму резюме якихось поважних галер також про щось да і говорить.

я навіть не знаю чи є сенс з паном цю тему обговорювати :)

а ендемічною для швейцарців романською мовою володіє лише пів відсотка населення.

Маленьке зауваження саме до цього пункту — ретороманська теж не ендемічна, наскільки ми знаємо з історії. Перша, про яку є згадки, це гальська (з кельтської групи). Але до неї, мабуть, була якась близька до баскської.

Але Швейцарія цікава тим, що її німецька (~2/3 населення) залишається в стані, коли у неї майже нема власної літератури і навіть орфографії, вони вчать як спільну близьку до стандарта Германії, при тому, що вона даліше від стандартної, ніж українська від російської. Це приклад того, що могло б бути, якби Московія була менш навіженою і мʼяко інтегрувала Україну, без тортур. (Але у нас такої історії вже нема.)

Кто виноват, что вы и подобные борцуны не выиграли мотивационную борьбу? Интернет и вам доступен.

Власти РФ говорят, что в Украине ущемляют русскоязычных.

Россияне заходят в интернет, а там ваши и подобных фразы: «Мова — це маркер свій-чужий», «недолюди», «валите из страны», «отобрать имущество». Я молчу про пограничников и подобных, грозящих на видео расстрелом убегающим из страны. Или тех, кто с полицией и камерой бегает за русскоязычными сотрудниками магазинов и т д, которых потом увольняют

Получается, что лишь помогаете Путину мотивировать население РФ.

По-перше, не треба приписувати мені те, чого я не казав. Оці ваші більшовицькі лозунги залиште при собі.
По-друге, ми вже програли інформаційну війну на тему захисту російськомовних (саме тому, що у нас було багато російськомовних, тобто дякуючи вам і мені). Зараз ми можемо робити все, що завгодно — це не вплине на пересічного росіянина. Можемо хоч всюди поставити пам’ятники Пушкіну, а можемо спалити їх всі в печах. Але краще використати шанс і позбутися імперського минулого, включно з мовою, яка належить РФ, а не нам. Скажете не належить? Завтра РФ прийме якесь нове правило російської мови, і всі в світі будуть йому підкорятися.

Завтра РФ прийме якесь нове правило російської мови, і всі в світі будуть йому підкорятися.

Ну «на Украине» і зараз там не всі виконують. А за межами — тим більше.
Ніхто не примушує нас розмовляти як в Москві, але фактори працюють як у випадку соцмережі — цінність пропорційна квадрату кількости користувачів. На жаль.

Правила російської мови дозволяють вживати обидва варіанти: «на та в Україні». Хоча та ж російськомовна вікіпедія вживає тільки «на Україні», у них навіть бот є, який за цим слідкує.

Правила російської мови дозволяють вживати обидва варіанти: «на та в Україні».

gramota.ru з вами не згодна.

Є ж відповідь інституту російської мови ім. Виноградова на цю тему. Та й офіційні документи РФ писали «в Україні» до 2014 року.

А з 2014 різко звернули навпаки до «на».

Бо нацисти всраті.

Про що зараз каже влада РФ, хвилює в світі тільки одну категорію організмів. Російських нацистів, тобто кацапів. А, ні, брешу, дві. Ще їхніх поплічників. Тобто підкацапників. Всі ці організми, без жодного виключення є по-перше, покидьками, а по-друге — ворогами не тільки України, але всього цивілізованого людства. Саме вони, тобто ви, допомогаєте Хyйлу. На щастя, не дуже талановито.

Пошли от вас глупые оскорбления, когда нет аргументов. )

У вас в профиле:
«Город Kyiv (Donets’k)»
Что же вы не остановили сепаратистов в самом начале...

Что же вы не остановили сепаратистов в самом начале...

Навіть цікаво стало, про яких сепаратистів йдеться? Каталонських, техаських, може ще якихось? І ще питаннячко. А яким чином це допомогло б знищити ***ану русню, яка захопила Донецьк?

Пошли от вас глупые оскорбления, когда нет аргументов. )

Ну, то нехай не повертаються до мене. Краще вже аргументи, чи не так? То ж, чекаю на аргументи.

А яким чином це допомогло б знищити ***ану русню, яка захопила Донецьк?

Ніхто не зна як би розвивалась ситуація. Але під окупацією не був ні Харків, ні Одеса, ні Запоріжжя, ні Дніпро. А як все починалось — в березні 2014 з антиукраїнських мітингів та захоплення (або спроб) міських адміністрацій. Крім Донбасу, ніде ці дії не привели до такого результату. А вже коли підгрунтя було готове, зайшов Гіркін, ну а потім і рос.армія. Причини — більший відсоток «заруський мир» на Донбасі, та (що важливо) Ахметов вирішив поторгуватися з Києвом, хоча міг все зупинити до появи Гіркіна (як Коломойський в Дніпрі та Запоріжжі), але прорахувався, а потім вже все вийшло з під контролю і у нього.

Я до чого, особисто вас ні в чому не звинувачую, в Донецьку та Луганську було багато хто виходив на мітинги за Україну, але їх виявилось недостатньо, тому частина Донбасу і опинилась в окупації з 2014, на відміну від інших областей «юго-востока».

Не зрозумів думку. Якщо є сумніви, що Донецьк захопила саме йoбaнa русня, тоді так і пишіть. Навіщо так багато літер? Якщо немає, навіщо взагалі щось писати?

Захопила русня, і то частково. Але інші російсько-мовні міста не захопила. Бо не в мові справа, а в підгрунті — кількості прибічників «руського миру», мова ні до чого.

і то частково

Що частково? Ви можете думку нормально сформулювати?

Але інші російсько-мовні міста не захопила.

У 14-му весь південь і схід були російськомовні і більшість центру. Захопили не все, бо не вистачило сил. Що з того? До чого взагалі ця розмова?

Бо не в мові справа

Про яку саме справу йдеться?

а в підгрунті — кількості прибічників «руського миру»

Зараз в Україні прибічників Русскаґа Міра майже немає. Навіть Міша Добкін вже перевзувся. Але десь відсотків 20% теріторії окуповано прямо зараз. Знаєте спосіб як швидко її звільнити?

мова ні до чого.

Це — головна максима рускомірцев. Вони весь час пиздять, що мова не є важливою, але як тільки ти пропонуєш кацапні перейти з російської на будь-яку іншу мову (особливо, якщо йдеться про українську), починають одразу волати про русофобію.

Взагалі, ніяк не можу зрозуміти, чого ви від мене хочете? Щось довести мені? Що саме?

Я від вас взагалі нічого не хочу.
Висловив незгоду з тезою
«російськомовний = любитель руського миру». Яку, мені здалось, ви просуваєте. Можливо і не так зрозумів ваші меседжі.

А навіщо ви саме мені цю тезу висловили? Я сам з дитинства російськомовний. До вісьми років інших мов, крім російської не знав. З якого переляку ви вирішили, що я всіх російськомовних вважаю руськомірцями?

Ну значить misunderstanding з мого боку, перепрошую.

OK. Без образ. Непорозуміння трапляються. Особливо в воєнний час.

Ви перекручуєте. До 2014 російська домінувала в Україні і ніхто цього не помічав, не було ніяких суперечок. РФ робила тиху окупацію поступово захоплюючи все від культурного простору до політиків та заводів. Але в 2014 почалася війна, і люди прокинулися, побачили, що з собою несе російська мова і культура.
Про часи СРСР можна згадати багато чого іншого: наприклад, як вчителю російської мови платили більше, ніж української, як всі ВНЗ були суто російськомовні, і без знання російської мови ти не міг поступити до них вчитися.

Так доминировала, что в 2003 в Запорожье у меня в колледже всех преподаватель заставили перейти на укр язык, а они мучались на суржике и извинялись.

А в 201х учился в вузе, где за приветствие на русском языке даже не во время пары отбитый препод мог снять баллы потом на экзамене.

А якою мовою повинні викладати в Запоріжжі? Можливо і офіси іноземних компаній не треба відкривати в Україні, бо є чудовий офіс в Москві/Пітері, а українці «і так поймуть»?

А якою мовою повинні викладати в Запоріжжі?

Вы же написали неправду:

До 2014 російська домінувала в Україні і ніхто цього не помічав,
Можливо

Достаточно свободно открыть границы для тех же русскоязычных, чтобы не мешали. ;)

Можно еще сделать опрос по языку перед открытием, чтобы патриоты не переобулись в плане языка после.

Вы же написали неправду

Правду: магазини, кафе, теле, радіо, інтернет, музика — всюди була російська. Тільки в кінотеатрах зобов’язали показувати українською та виші перевели. І то, це було десь в 2005.

Достаточно свободно открыть границы для тех же русскоязычных

Це ортогональне питання, не пов’язане з мовою.

в 2003 в Запорожье у меня в колледже всех преподаватель заставили перейти на укр язык

Ну цe всeж таки дужe рiдкi випадки. В 2003 я як раз закiнчив «машинку», ЗНТУ. На диплом трeба було українською обов’язково лишe титульну сторiнку, всe iншe можна було росiйcькою. Згадую лишe одного викладача що українською лeкцiї читав (2-х якщо враховувати викладачку дiлової укр.мови).

Що там було пiсля 2003, чeсно нe в курсi. Ну алe що в мiстi дужe рiдко можна було почути українську до самого 24 лютого — цe факт. Хоч цe стосується нe лишe Запорiжжя, бо в Днiпрi так само i був дeкiлька разiв в Харковi i Одeсi пeрeд вiйною, тeж самe.

2003 в Запорожье у меня в колледже всех преподаватель заставили перейти на укр язык, а они мучались на суржике и извинялись

А мені в Кривому Розі в коледжі в 2014-му викладали російською, бо «так всем будет удобнее». Що далі?

а потім дивуються: «чєго же єто путін решіл нас защищать?»
ось саме тому — щоб на суржику вони не мучились і не вибачались.

Всё правильно вы пишите. путин зашел на доу, почитал ваши коменты на русском до войны, потом почитал ваши коменты на русском уже в мае 2022 года, посмотрел, что вы из Львова и подумал, что и во Львове есть кого защищать.
т.е. Вы напрямую виноваты в том, что началась война. А теперь вы занимаетесь тем, что разжигаете рознь между украинцами.
Специально пишу на понятном для вас языке.

Стаття 161. 1. Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, інвалідності, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками — караються штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Прошу редакцію ДОУ звернуту на це увагу!

Срака, бачу, досі палає? )))

Специально пишу на понятном для вас языке.

вибачте, але не можу опуститись до доступного вам інтелектуального рівня, зробивши так би мовити зустрічний жест ввічлвості, тому прийдеться вам читати і осмислювати той коментар, що є.

т.е. Вы напрямую виноваты в том, что началась война. А теперь вы занимаетесь тем, что разжигаете рознь между украинцами.

можливо, в якійсь мірі так і є,
хоч путін не окреслював Західну Україну як зону своїх інтересів, даючи відсилки на дуже незначний рівень російськомовних і історичну приналежність до Польщі.

але так вже я був якось вихований — відповідати мовою співрозмовника, якщо вона мені доступна на прийнятному рівні.
так от, і російська і українська мови мені доступні з дитинства і ні російська щелепа мені не завадила, ні вузьколоба принциповість.

це зараз я став більш принциповим з різними «малоросами».
можливо, примушуючи їх читати відповіді українською, це якось поступово дасть їм можливість хоча б звикнути до мови.

Ви розібрались вже зі своїми дипломами від москалів у 2015-2017 році?
Я б звісно виніс це питання в окрему тему, але ДОУ — не профільний форум для цього, тож модерацію тема навряд пройде.

Стаття 161. 1. Умисні дії

я так дивлюсь, ви юрист такий же як і психолог )))

Есть, конечно, и плюс с таких по моему мнению не очень адекватных людях как Dmytro Kopaev. Они дают мотивацию и причины адекватным людям уходить / уезжать из этой страны.

Когда совсем много населения уйдет и экономика сильно просядет, то естественный отбор в плане стран покажет, насколько такая особенная мозгами часть населения была права.

Удачи вам в другой стране. ;)

Що до примусової українізації за часів СРСР, це — відома кацапська побрехенька. НКВДшний нахрюк. У українського письменника Миколи Куліша є така п’єса — «Мина Мазайло», там все дуже добре розписано що до примусової українізації за часів СРСР. Можна легко знайти навіть онлайн і почитати, я на Google Books доволі швидко знайшов. А ще дуже корисно почитати біографію автора, який був заарештований і страчений кацапськими НКВД-шниками: uk.wikipedia.org/...​уліш_Микола_Гурович#Арешт.
Якщо це — примусова українізація, я бажаю усім тутешнім русофілам, які занадто ліниві, щоб цікавитися історією України, а пам’ятають тільки кацапські побрехеньки, пройти через таку саму примусову русифікацію. Може кількість цієї гидотної москальської брехні в українському медіапросторі тоді трохи зменшиться.

За Вашою логікою тоді краще переходити на якусь фінську. Бо в українській і російській різниця в лексичному складі 38%. Тож вони все одно будуть щось розуміти. А от якщо перейдемо на фінську, або угорську, от тоді буде не зручно.
Ну добре, нехай вони не розуміють українську, але вони добре знають, що ми розуміємо російську. Тож треба якось це знання с себе вижити. Ось так щоб на тебе направили дуло автомата, а ти все одно не розумієш що від тебе хочуть. Є думки як це зробити?

А могли б і не розуміти російську, якби 30 років тому перейшли на українську. Наша задача зробити так, щоб наші діти вже не розуміли російську, бо це ниточка, яка зв’язує нас з імперією.

за себя говори, а не за всех. Мой ребёнок знает два языка, и это хорошо. На войне и каких-нибудь допросах это может спасти жизнь.
А связь с империей рвётся немножно не на этом уровне, спроси у наших коррумированных до мозга костей чинуш

Зв’язок з імперією існує на багатьох рівнях. Краще, хай ваша дитина знає англійську мову, ніж мову вмираючої деградуючої імперії.

На войне и каких-нибудь допросах это может спасти жизнь.

Так. Я ж кажу вже про післявоєнний час. А зараз і портрет Путіна можете роздрукувати і тримати під рукою. На прифронтових чи окупованих територіях може врятувати життя.

мову вмираючої деградуючої імперії.

если вылезти немножно за пределы укр. пропаганды, то я бы так не сказал. Пока что это только фантазии. Русских всё так же нанимают, всё так же желают видеть туристами во всяких Турциях/Египтах и прочих Испаниях. И пофиг другим странам на войну, которая не у них.

Тренд в яку сторону направлений? Економіки та кількості російськомовних. Казахстан — відмовляється від російської. Україна — аналогічно. Болгарія, Грузія — там вже простіше знайти англомовного ніж російськомовного. Плюс санкції, війна. Ситні роки для росії вже пройшли. А те, що з туристів викачують гроші — то це добре, менше піде на війну.

Ситні роки для росії вже пройшли

пока рашка продаёт нефте-газ под поллярда баксов в день всем «соблюдающим санкции» странам — лично мне в это не верится, ну вот совсем

Казахстан — відмовляється від російської

зато не відмовляється продавати рашки абсолютно усе + допомогає обходити санкції, включаючи бензин шоб наші удари по НПЗ були менш еффективними

Казахстан піклується про добробут Казахстану ¯\_(ツ)_/¯

Это еще и экономически хорошо.

Например, канадцы и американцы со знанием испанского могут поставлять товары и услуги в Мексику и страны Южной Америки. Нам доступен пост СССР регион.

Мова — це маркер свій-чужий.

Почему тогда ТЦК доверяет «чужим» защищать вас и воевать за вас на фронте?

Тому що совок: у них план назбирати певну кількість людей. А чи вийдуть з них воїни — то вже не їхня проблема.

Почему же украиноязычные не протестуют под ТЦК с лозунгами «не берите недостойных русскоязычных чужих, а возьмите лучше нас»? )

Финансы на «чужих» могут приносить мало результата. Только украиноязычный патриот, наверное, выложится на полную.

А когда клиент напишет им: «Так вы вышлете счет на оплату?» — то такие сразу быстро ответят (вероятно, на русском) и не будут никаких сложностей. )

У администрации доу тоже сложности с пропуском к публикации тем на русском языке.

Товаріщь Кожаєв, пірілаґіньтєсь. 🤭

We are staffing an international company, so you will need to be able to speak English at least at B2 level.
Тому що такі вимоги позиції, нє?
Я так можу також подаватися на ГО-вакансії і бугуртити, що це дискримінація дотнетчиків

Эта болячка накрыла слишком много людей, поэтому остаеться подстраиваться или искать еще не заболевших.

Так ета серйозная балячка кагда челавек не может виучіть українську мову. Наверна пара лєчіть

Тебя лечить пора. Ты вот украинский алфавит выучил, а пишешь все равно на русском, но украинскими буквами.

Лєчіть треба людей, які не розуміють чому в країні треба знати державну мову, а не балакати мовою ворога в місті, яке буквально кожен день він обстрілює

Розмовляти то одне, нікого насильно не перевчиш і це факт. Але називати те, що російська мова перетворилася в медіа просторі на зашквар «болєзнью» — це уже попахує ждунізмом. Чого б це багатьом людям не любити російську, удівітєльна?

а перевчати не треба, треба як балтійці — «білий паспорт» і всьо.
хочеш нормальний — здавай екзамен на громадянство (історія, мова).

Только за. Сдача гражданства должна быть добровольной и доступной каждому

Когда меня обстреливают, мне совершенно не легче, а наоборот тяжелее и печальней, когда приходиться еще и заставлять тратить когнитивные силы говорить на другом языке. Довольно много украинцев с усилием решили это в себе изменить и корить других, кто ведет себя в отличии от них как «обычно». Но лучше бы Вы с таким усердием выбивали из своих мозгов совок и социализм. Было бы больше пользы.

Що ви несете? Які кагнітівні функції. Мову можна вивчити раз і потім ніяких зусиль прикладати не треба, бо людина нею думає. Це ще одна недолуга відмазка. В мене совку немає в мізках, я його ненавиджу і в печінках вже сидять російськомовні, які думають що я і інші люди чомусь маємо толерувати їх, особливо в робочому середовищі

Эта идея сегрегации, ничему хорошему не ведет. Рынок и так поделен на сотни технологий-аббревиатур, постоянно дрейфующий, в наборы которых сложно вписываться. Так теперь еще и оформляется деление команд по языкам: нейтральные команды, аггресивные. Этож обоюдоострый клинок. Формально компании будут на стороне закона, а по факту будут резать в обе стороны. Выгорание от буллинга в интернете, приведет только к изоляции от мира, нежеланию кидать донат своему соседу. Вы своим расколом ведете нас к поражению в войне.

Ета ідея ху**гаціі. Ніякої сегрегації нема, просто вивчи державну мову якщо в тебе IQ 80+ і не буде проблем. Тобі вже прямим текстом кажуть, що не тільки в публічному, громадському, культурному просторі, російська — це мова маргіналів, але і в робочому також, і це зменшує твої шанси отримати роботу в адекватній компанії. А ти далі як цей когут без голови — ще бігаєш подвір’ям і кричиш, що тебе ущемляют

Так все эту вашу мову знают, попробуй ее еще не знай, когда живешь тут 30+ лет и учил ее в школе. Хрен куда поступишь, хрен присосешься к госфинансированию.

Дело в том, что такие как ты лезете людям в рот и заставляете, именно заставляете, украинский использовать. Причем совершенно бесплатно. Там, где чиновник говорит по-украински ради карьеры и откатика, мы должны на нем говорить, чтобы такого как ты уважить. На что ты получаешь свой закономерный посыл в направлении корабля.

Все что таким поведением добьешься — принципиального неприятия тебя, твоего языка и в конце концов нашего государства, которое молча одобряет происходящее и подпитывает этот раскол между гражданами в своих собственных интересах. Я думаю, что таких как ты, банально проще заставить происходящее одобрять, а может и вообще мобилизовать добровольно, вот раскол и подпитывается.

окромя мови ця країна людям нічо предложить не може — токо нищіту та війну

і ти себе так не катуй, при першій же можливості уйобуй в якусь там німеччину і решту свого життя вільно спілкуйся російською,
і не чутимеш більше тих клятих україномовних українців в Україні!

Границы уже открыли? Или вы так, поболтать?

я чітко сформулював думку.
виникають складнощі з мовою? тоді вчіть.

В таком случае, симметрично, вам предлагается потерпеть росийский язык в быту и в интернетах до момента

при першій же можливості

я вам по секрету скажу:

я вчився в російськомовній школі — у Львові.
батьки мене похрестили у православній церкві — чи не єдиній у Львові.
практично всі мої родичі — російськомовні.

але при всьому цьому мені вистачило клепки уважно послухати путіна (про захист російськомовного населення) і визначитсь, з ким я хочу себе асоціювати, а з ким ні.

але при всьому цьому мені вистачило клепки уважно послухати путіна

Попробуйте в следующий раз еще активнее использовать клепку и не слушать всякую дичь из телевизора

«шалавам тоже все равно чей член сосать, если за это платят. откуда вы такие только беретесь?»
9 января 2020 22:39

это еще ты своего хуйла любимого не послушал

бггг.... а ти, я бачу, заморочився ))
ще випусти книжку моїх найкращих цитат.

выпустим в Испании вместе 🤠

про захист російськомовного населення

таким образом, у тебя хватило «клепки» разве что сплясать под путлеровскую дудку. Он для тебя ещё много подобных причин придумать может, не расслабляйся

саме цікаве — самі малороси зібрались,
і всі як один вважають себе розумнішими за інших.

Ты давай не передергивай. Мне нормально воспринимать любые языки моих сограждан, я то в отличие от таких как ты, другим людям в рот не лезу.

Мне нормально воспринимать любые языки моих сограждан

Іпать, Артемка, ти вже іврит і арабську вивчив? Так швидко — це реально круто.

Цікаво, а якщо китайською, в’єтнамською чи угорською напишуть/заговорять?

питання не в сприйнятті мов, а в самоідентифікації.

досить значний прошарок населення навіть європейських країн, коли чує російську — вважає співрозмовника росіянином.
і дуже ніяково в таких випадках пояснювати іноземцю, чому людина не володіє мовою своєї країни чи не користуєтться нею.

хоча, для таких є добре відома назва — «малорос», мабуть доносити іноземцям цю концепцію буде простіше.

Не знал, что у нас в Украине проживает

значний прошарок населення навіть європейських країн

, что мы должны внутри страны париться о каких-то там еуропейцах. Мне лично вообще плевать на мнение совершенно незнакомых мне людей.

хоча, для таких є добре відома назва — «малорос», мабуть доносити іноземцям цю концепцію буде простіше.

Это называется национальным или языковым меньшинством.

досить значний прошарок населення навіть європейських країн, коли чує російську — вважає співрозмовника росіянином.

Зараз вже ні, бо після початку повномасштабної агресії населення ЄС зіткнулось з великою кількістю російськомовних біженців з України. Мої знайомі, які є російськомовними біженцями, свідчать, що коли німці чують російську мову, то часто питають Sie kommen aus der Ukraine?

що коли німці чують російську мову, то часто питають Sie kommen aus der Ukraine?

В Польщі так само.

а когда немцы в австралии, то не спрашивают местных они точно австралийцы? А то на английском говорят почему-то

Австралийский, американский и британский вариант английского безошибочно определяется на слух. Немцы швейцарский швайцердойч также безошибочно определяют. Отличается ли так сильно остеррайхишер дойч от хохдойча, можно ли на слух уловить разницу, этого я не скажу.

Ото аргумент! Що б не дай боже під чийсь стереотип не потрапити. Мабуть якісь швейцарці або австріяки дуже сумують кили хтось вважає що вони з німеччини.

не переживайте, я б також таку дичину писав, якби був гештальт-терапевтом з корочками від «московського інституту гештальту і психодрами»

tasinich.com/...​0/IMG_20180408_0019-1.jpg
tasinich.com/...​0/IMG_20180408_0017-1.jpg
tasinich.com/...​/IMG_20180408_00012-1.jpg
tasinich.com/...​10/certificate12244-1.jpg

2015-2017 рік.
нічого не йокало?

«Русский — язык маргиналов» это прям твои влажные фантазии конечно. Но неспособность выучить украинский однозначно признак дебила.
У меня в окружении уже до всех (даже до тех у кого родители русские и вернулись в Россию) дошло:
1) мы украинцы
2) адин нарот — одичалые и желательно от них как-то дифференцироваться и язык отличный способ.
3) Если в школе будет литература украинская, а зарубежная будет мировая классика вместе толстоевского — то никакого престижа русского языка не будет. Следующее поколение может и будет понимать русский, но вряд-ли будет на нем говорить. Я такую молодёжь знаю (даже один из родителей говорит на русском)
ИМХО в преступлении и наказании студент больше грустил потому что пришлось грохнуть милфу помощницу старушки, а не от раскаяния.

Осталось побороть шансон в маршрутках (даже во Львове...) и Ксению прости Господи Собчак в ютубе.

Я думаю что забросить россиянских ютуберов важнее чем дойобываться к соседу по галере за могу. И тут кстати компании могут в корпоративной сети их поблочить наглухо. (софтсерв подменяет ссл сертификаты даже)

Эта идея сегрегации, ничему хорошему не ведет.

Попробуйте посмотреть на это шире. Язык — один из способов как люди ассоциируют себя с обществом интуитивно понимая вот тут свои, а тут не очень свои. Будь мы Канадой то можно было бы бесконечно в это играться и никакой проблемы бы это не создавало, но у нас есть сосед который активно эту тему качает. Попытка объяснить что даже говоря на одном языке в голове может быть сильно разный взгляд на мир без целой лекции на много часов не выйдет, а как показывает опыт ютуба мало кто слушает ролики дольше 13 минут. Что приводит нас к необходимости иметь простые и понятные признаки по которым можно отличить своих от чужих.

Что приводит нас к необходимости иметь простые и понятные признаки по которым можно отличить своих от чужих.

По которым вы и начинаете принимать как «своих» бешеную комсомолку Фарион, выросшего на российских деньгах Тягнибока, продажную зелёнку в свитере в едином марафете и прочая и прочая, которым достаточно лишь выучить тысячу слов, чтобы изобразить «своего».
«Офис простых решений», нота ля.

Кто вы? Я их никуда не принимал и свой(я) он(а) очень условно. На зоне тоже сидят те кто говорят на украинском языке и имеют паспорт Украины, но это ж не значит что они в каком-то благом начинании свои или наоборот что те кто говорят на моем родном языке тоже не стают автоматически своими. Т.е. для меня рашка или Украина выбор простой потому как этот поребрик за последние 100 лет так крепко лажал, что я не вижу смысла быть в одной стране это прям автоматом в обозримом будущем выгрести очередной трындец который без смены модели управления практически неизбежен, но аргументы чисто прагматичные действуют не на всех. Потому нужны простые и понятные признаки разделения на свой/чужой язык это один из таких признаков.

Кто вы? Я их никуда не принимал и свой(я) он(а) очень условно.

Я про «простые и понятные признаки». Не бывает их.

Потому нужны простые и понятные признаки разделения на свой/чужой язык это один из таких признаков.

Не нужны. Нужно включать голову хотя бы на один уровень выше.

Я про «простые и понятные признаки». Не бывает их.

Как это не бывает? В христианстве есть десять заповедей в общем и целом они людям понятны, а если мы дойдем до деталей то выходят сотни и тысячи страниц конституции и законов.

Не нужны. Нужно включать голову хотя бы на один уровень выше.

Кому нужно? Прям возьмут все и начнут думать одинаково и не поленятся разбираться в деталях дел которые им могут быть совершенно не интересны.

В христианстве есть десять заповедей в общем и целом они людям понятны

Ага, «понятны». Уже тут первейшая ошибка, которая показывает ваш уровень знания.
Заповедь, которая у нас обычно переводится «не убий», содержит слово, которое обозначает намеренное убийство в мирной обстановке (как в английском сказали бы murder, но не kill). В дофига языках, на которые это переводят, разницы нет — включая русский и украинский, её надо отдельно объяснять. И это самая главная заповедь. С остальными ещё хуже.
Будете продолжать, или остановитесь на подумать?

Прям возьмут все и начнут думать одинаково и не поленятся разбираться в деталях дел которые им могут быть совершенно не интересны.

Вот пока позиция, что «не интересны», и будет продолжаться херня вместо нормального подхода.

В українській мові аж бігом є відповідник
«не замордуй»
З майже ідентичним оригіналу значенням :)

Ой сумніваюсь. Навряд чи вас підтримає, коли ви «замордувати» застосуєте, наприклад, до вбиття снайпером на великій відстані.
Тільки коли це «побутовуха».

А потім через 30 років знову буде суспільство плакатись як же так вийшло, що купа російськомовних, які більш піддатливі російській пропаганді.
Хочеться вірити, що якщо самі не здатні вивчити державну мову, то хоча б дітей віддасте в українську школу, а не як деякі відомі мені ватники шукають рос. мовну школу.

Мы то знаем украинский.
Вся проблема в обратном, в том что Вы и Ваши дети знают русский.

Подивись на країни Балтії, там русняву знають або пенсіонери(яких насильно русифікували в молодості) або понаєхі кількість яких зменшується.

Молодь російcьку майже не знає, а якщо і епізодично знає, то точно не спілкується нею ні на роботі ні між собою.
Про Польщу, яку теж намагалися русифіковувати і згадувати нема чого, окрім понаєхів русняву ніхто не знає.

Точно так само буде і з Україною, так що проблема вирішиться в історичній перспективі дуже швидко.
"Запам’ятайте цей твіт"©

Взагалі, якщо поглянути ширше, в перспективі ±100 років думаю руснява мова сильно маргіналізується, а кількість її носіїв впаде до рівня чеської, в кращому випадку польської.
Всі далекі й ближні сусіди роблять акцент на своїй мові та культурі( навіть такі братні як Казахстан ), руснява популяція швидко зменшується і розмивається носіями інших азіатських мов, а рузге понаєхі в інших країнах так чи інакше асимілюються в місцевий соціум і вже через 1-2 покоління нащадки понаєхів не будуть знати русняву.
А якщо буде розвал недоімперії, то через націнальні держави і/або поглинання територій колишньої рф сусідами(переважно Китаєм), такий сценарій реалізується не за 100, а за 20-30 років.

В чем проблема знать много языков? Я вот рад, что так-сяк знаю уже 5! Если бы мне предложили какой-то из них «забыть», я бы покрутил пальцем у виска. Зачем?

Если он и его дети забудут русский, то получится ситуация как в Латвии и Эстонии, где раскол не в интернете, а буквально на улицах, в обществе. Латыши этнические требуют везде знание латышского, а русскоязычные — русского. В итоге в Латвии по сути два общества, которые между собой не пересекаются. Компании, основанные русскоязычными гражданами Латвии предпочитают нанимать себе белорусов или молдаван, а не собственного соседа-латыша. А латыши скорее наймут поляка, литовца, чеха, чем своего соседа-русскоязычного.

Я очень не хочу и не желаю такого Украине. Это самый настоящий раскол на много поколений. В то, что какой-нибудь русскоязычный будет везде говорить по-украински при виде уберменша украиноязычного я не верю. Это жизнь в постоянном унижении до добра не доведет. Маятник качнется обратно и плохо будет всем.

Нужно жить дружно и уважать друг друга, насколько это возможно в условиях откровенной травли русскоязычных со стороны своих сограждан.

Маятник качнется обратно и плохо будет всем.

А вам не приходить в голову, що маятник як раз і почав рухатись назад?
Бо от те що ви описуєте і є причиною, чому в постсовку більшість людей білінгви — примусове вивчення рос мови на протязі сотень років.

Нужно жить дружно и уважать друг друга, насколько это возможно в условиях откровенной травли русскоязычных со стороны своих сограждан

Ви забули додати — в умовах відвертої і неспровокованої агресії російськомовної держави і щоденного вбивства українських громадян на національному(не етнічному, а національному в політичному сенсі) грунті

Те, кого ты называешь ватниками, такие же граждане Украины и платят налоги наряду с такими патриотами как ты. И они должны иметь право учить своих детей на своем родном языке за свои собственные налоги. Смирись с этим, унижение своих сограждан, нанесение им ватного штампа на лоб лишь обозляет их и льет водичку на мельницу российской пропаганды.

В борьбе с таким коварным врагом как Россия, с их конвейером пропаганды, мы должны всему миру показывать, что никаких проблем с русским языком у нас нет. Вот у нас столько-то граждан, вот для них детсады, школы, вузы, книги в библиотеках, телеканалы на их родном языке. Пынявый никакой не защитник, а самый настоящий оккупант.

А вы с вашей моноэтничной, моноязыковой политикой только помогаете хуйловской клике завоевать больше аудитории, причем везде. И внутри рф и внутри Украины и за границей.

А потім через 30 років знову буде суспільство плакатись як же так вийшло, що купа російськомовних, які більш піддатливі російській пропаганді.

Специально для украиномовных вырастят новое поколение Фарион и Тягнибоков.
Вражеской пропаганде не поддаются, когда в своей стране есть чем гордиться.

Но лучше бы Вы с таким усердием выбивали из своих мозгов совок и социализм.

За совок согласен, а вот социализм в мерах разумного вполне адекватный подход. Чистый капитализм мало кому зайдет.

У нас марксисты исказили слово «капитализм».
Речь не об этом:
— о малом государстве против большого
— о решении большего числа вопросов на нижних уровнях, чем верхних
— монобанка показала, что мы многое можем решать доверяя друг-другу, без каких-либо чиновников с липкими ручками.

та не катуй себе так, тільки кордони відкриють — уйобуй в якусь іспанію і там живи, спілкуйся хоч весь залишок свого життя російською.

Це серйозна хвороба людина вивчить.
Да у вас больше половины слов в фразе — не украинские.
Вы уверены что учить надо НАМ?

кагда челавек не может виучіть українську мову

я его и так знаю, этот украинский, зачем мне его учить. Тебе от этого легче стало надеюсь (нет)?

бо важко в Польщі/Чехії/Франції жити і не знати мови місцевих, але в Україні — це чомусь норма.

Якщо нема мети отримати дозвіл на постійне проживання, а згодом — громадянство, то зовсім не важко. Багато айтівців живуть в цих країнах, маючи дозвіл на тимчасове проживання (для тих, у кого немає громадянства ЄС) й спілкуючись англійською. В цих країнах небагато айтівців з інших країн працюють на місцевий ринок. Команди міжнародні, спілкування йде англійською. От жити в цих країнах айтівцю й не знати англійську принаймні на рівні В2 — дійсно важко.

А живе цей айтівець у бульбашці чи якомусь ІТ ґетто? Він не комунікує з сусідами, продавцями у магазинчику поруч, співробітниками банку, державних установ, контролером у метро, таксистом?

Зараз реальність така, що в крупних містах (а айтівці в малих рідко працюють) завжди знайдеться поруч хтось, хто знає англійську.

самі веселі приколи настають, коли потрібна ургентна медична допомога, а там знають лише місцеву мову.

або раптом попав під каток якоїсь місцевої бюрократії.

Уж из мед персонала кто-то с английской да найдется

ви теоретик, а я практик.

дружина отримала запалення нирок у М’янмі.
допомогу змогли отримати лише через декілька днів в Тайланді, чи не в найдорожчій клініці Пхукета — вони мали англомовних працівників.
в державній клініці в Бангкоку англомовних не знайшлось.

при тому, що проблема вирішувалась звичайними антибіотиками, котрих без рецепту там жодна аптека не продасть.

На практике приходилось находить ургентную помощь в довольно захудалом селе удаленном от туристических мест в Индонезии. Не спешите с развешиванием ярлыков, пожалуйста.

в Індонезії англійською володіють краще ніж у М’янмі, 30% проти 5% —
en.wikipedia.org/...​glish-speaking_population

до того ж разовий успіх не гарантує такого ж успіху і в наступні рази.
до того ж медичні випадки бувають різні.

В мене трохи інший досвід. В Руані, де французи не спілкуються англійською, у моїй дружини трапився гострий апендицит. Мені допоміг мобільний застосунок для аудіопереклада на/з французької. Бригада швидкої добре зрозуміла нас, ми добре зрозуміли їх. Таким самим чином в лікарні з персоналом теж не було проблем. Госпіталізували саме в Руані, й англійською не спілкувались, спілкувались французькою через аудіоперекладача.

Таким самим чином сестра дружини з донькою отримали соціальний захист як біженці з України в Німеччині, я порадив їй цей застосунок, й в неї проблем не було: німці її зрозуміли, й вона зрозуміла німців.

я вище писав — є випадки, коли все виходить просто і ситуація зрозуміла, чи як у вас — перекладача під рукою виявилось достатньо.

а, скажімо, якби вам дали в лікарні форму для заповнення французською мовою, також би ганяли туди-сюди через гугл-ленс?

чи це той максимальний рівень зручності життя, на котрий ви претендуєте?

якби вам дали в лікарні форму для заповнення французською мовою, також би ганяли туди-сюди через гугл-ленс?

Нам таку форму й давали. Службовець люб’язно пояснив як її заповнювати, й пташками зазначив поля, які треба заповнити. В таких випадках завжди є поруч якийсь представник установи, бо навіть місцевим мешканцям не завжди зрозуміло що потрібно вписувати в те чи інше поле. Тим більше мова йшла серед іншого й про гроші, про страхування. Невірна заповнена форма — й плачу я, а не страхова компанія.

Невірна заповнена форма — й плачу я, а не страхова компанія.

о, ви вже поступово наближуєтесь до усвідомлення можливихх складнощів без знання мови ))

а крім медицини ще є бугалтерія і податки — там також неправильно заповнена форма карається грошима.

Не обов’язково з усіма комунікувати, або англiйською хто розуміє. Щоб в магазині щось купити мова не обов’язкова. В центральних відділеннях банків англійську зазвичай знають. В Польщі/Чехії як мінімум половина таксистів з країн совка то російською розмовляють, викликається через Uber/Bolt. Українські барбершопи є. В Польщі є лікарні з українськими лікарями. В Чехії з лікарями складніше, але не було потреби. І не знаю який повинен бути рівень мови, щоб вільно спілкуватись з ендокрінологом, та описувати всі симптоми, гормони, та все що з цим пов’язано.

Жити можна. Звісно якщо плани залишатись в країні на роки і інтегруватись, то мову треба вчити. А коли інші плани, то навіщо витрачати час, і так розповсюджені фрази запам’ятовуються.

А я не лише про сімейного лікаря.
wroclaw.twojlekarz-wawa.pl/uk/uslugi
+ ще є клініка Doctor Pro, там половина україномовні.

Що до якості, казати не буду, бо не експерт в порівнянні лікарів.

Але, це cherry picking з мого боку :) Бо Польща, то не весь світ. І не кажу що не треба вчити мову країни, де плануєш хоча б декілька років жити. Але в деяких випадках можно і без цього, поки ще не вирішив де осісти.

Тут не про мову, тут про мізки.
І питання навіть не у 2024 році...

Маркетолог. В квітні 2024. Дивується що український бренд не готовий наймати російськомовного маркетолога. Тут одне з двох: або це фіговий маркетолог, або це фіговий вкид...

Asdfkbtc та здається хтось навіть не намагався приховати вкид і просто лупанув по клавіатурі

Тому українці не зобов`язані розуміти російську. А ви коли аплаїтесь на роботу, припускаєте що вони будуть вас будуть розуміти. Навіть молодше покоління, яке з совком не має ніякого зв`язку, і може взагалі приїхало з закарпаття і у них там взагалі свій особливий діялект.

закарпаття

Ну скільки там бував досі Закарпатську не сильно розумію :-)
Але добре що є Українська яку розуміють усі

По перше спілкування по вакансії має відбуватися на тій мові, на якій прийнято коммунікувати у колективі. І не важливо це Англійська, Українська чи російська.

По друге якщо маркетолог не зрозумів якою мовою треба спілкуватись щоб бути більш презентабельним для цієї вакансії то це дуже хріновий маркетолог. Та і взагалі це Українській ринок і потрібна відповідна локалізація. Як маркетолог зібрався на ньому працювати не знаючи Української?

А якщо і добре знає Українську і робить це спеціально по типу «какая разница» , «меня ущемляют» то це клініка.

Ну якщо людина не володіє на достатньому для робочого спілкування мовою яка є офіційною в країні та в компанії, то на що така людина розраховує?

Це банальне відбракування по хард скілам, просто в даному випадку хард скілом є не мова програмування, а мова спілкування.
Якби вас відсіяли в Німеччині за не знання німецької чи в США за не знання англійської, ця тема також би з’явилась?

не знання

Хорошо, что вы не маркетолог :)

Якщо колись буде вакансія на Андроїд розробника в Інтеліас, я в каверлеттер напишу, що мотивація працювати — це познайомитися з Денисом 😂

Якщо маєте довід з котліном, то пишіть в приват на лінкедин, порекомендую і поділим бонус пополам %)

Страшна, шалена дискримінація)
Все ж таки робочий колектив це своя середа, і якщо там не хочуть чути російську — мають право, як спільнота людей зі своїми принципами. Дійсно не тільки по тех скілам обирати людей, от якщо спеціаліст 80 рівня, але токсична людина, то це ж не дискримінація по токсичності чи чорному гумору.
Це запобіжник, при якому команда хоче бачити просто іншу людину, а буде це мова, колір шкіри чи ще щось — внутрішня справа кожного колективу.

P.S. спитали особисту думку — ось особиста думка

це своя середа

середовище, спільнота

А якщо вони негри? ;D

Дааа, во всем мире дайверсити, а в нашей стране по языку и цвету кожи отбраковывают. В Европу наш путь уверенный и четкий! И такие мелочи как соблюдение прав граждан нам в этом не помешают!

Автору не вешать нос, найдет адекватных людей, которые устали от мовного талибана точно также как он, если не больше. Важно разделять ценности коллектива, не теряя собственных. А это возможно только в среде единомышленников, можно даже сказать, соратников.

Грустно, что такая ситуация в стране, раскол по языковому признаку, где языковой проблемы толком и не было, все друг друга понимали и говорили каждый на своем всю дорогу...

Сенс брати на роботу маркетологом людину у якої знання основної мови роботи потенційно на рівні Азарова?

Це ж я так розумію на скріншоті не рекрутер фонду благодійної допомоги рускоязичним?

Сенс брати на роботу маркетологом людину у якої знання основної мови роботи потенційно на рівні Азарова?

Генерувати лулзи, ребуси та сміхуйочки.

Хоча це, напевно, вже дещо інша посада :)

а в нашей стране по языку и цвету кожи отбраковывают

Ого, не знав, що в Ізраїлі така ситуація. Розкажи більше, думаю багатьом буде цікавий твій досвід.

В Ізраїлі же відбраковують по зовнішньому вигляду пісюна. Фошизди!

и цвету кожи отбраковывают

яка тупа маніпуляція, приплести суди те, про що мова взагалі не йшла і порівнювати тепле з червоним. чи у не таких челюстних ще й мозок не такий?

Ну вообще-то чуть сложнее. Идеальный подход был бы чем-то вроде пропагандируемого здесь (копия, на samlib выйти большинству сложно), и именно по нему неизбежно «усиленное» отношение к залесско-русскому и особенно к связанной с ним культуре. Причины и принципы — опять же по ссылке.
Другой вопрос, что именно прямой запрет такой дискриминации у нас даже в Конституции, и массовые нарушения приводят не просто к разумному смещению позиции, а к радикалам всех мастей, от Фарион до здешнего Левинзона, и при этом самые радикальные обычно как раз перекрасившиеся — потому что им радикализм важнее конкретной позиции...

Все ж таки робочий колектив це своя середа,
середа

Когда так натужился с патриотичностью, что аж обоср....я

Шлях до гарної української пролягає через погану українську. А обісрався якраз той, хто цього на одинадцятому році війни досі не усвідомив. Середовище, і що? Прямо шоустопер? Зрада? ;) Ні, ніякої зради. Звичайна помилка.

Підписатись на коментарі