Які ви бачили кринжові вакансії?

Розумію, що зараз ринок роботодавця і будь-яка вакансія на вагу золота. Але іноді трапляються перли з яких гріх не поржати

От трапилась розсилка джина, від якої сповз під стіл.

Локація — давно неіснуюча країна. Чи, можливо, то HR з лісу виповзла? Чи щось там з розряду подорожей у часі?

Які у кого варіанти?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Тіпікал джуніор вакансія Unity developer-а на work.ua:
@ скидайте своє CV мені в телеграм
@ спочатку тестове, потім співбесіда
@ оплата криптою
@ тз російською мовою
@ треба повністю самостійно кліпати ігри для апп стору. Асети шукаєш сам
@ Оплата за кожну гру яку пропустять в стор

Куди далі веде цей скам — я вже не розбирався

То рекрутингові агенції вишукують фахівців, які готові працювати на московських проєктах, швидкий пошук показав, що то вакансія в московську компанію 2GIS

Це навіть може бути українська агенція, прикладу /forums/topic/41158/ бо випадків, коли у агенції багато імен, вистачає

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Вакансія QA Tестувальник
10 000 — 20 000 ₴ (Більше приділяєте часу, більше монета)

Привіт !
Ми постійно ростемо і розширюємося, і саме тому зараз відкрито вакансію на посаду тестувальника сайтів та додатків. Робота повністю віддалена. Від кандидата потрібно виконувати добову норму, дотримуватись інструкцій і Вам ціни не буде. Вакансія підійде для тих, хто має продуктивний ПК, з одним і більше монітором.
Відповідні характеристики ПК. Процесор від i7 & AMD Ryzen 7, оперативна пам’ять від 16 ГБ. Відеокарта не дуже важлива. В ідеалі мати два монітори.
Займатись ми будемо рутинною. Працювати можна без досвіду та будь-яких знань у програмуванні, загалом ці знання не потрібні, але вітаються. По хорошому у вас має бути базове розуміння роботи за комп’ютером. Також наша діяльність далека від класичного розуміння QA, але тісно пов’язана.

А тепер про найголовніше. Про гроші та робочі моменти. Як така ставка у нас відсутня, гроші виплачуються за вашим відпрацюванням. Умовно кажучи, зробили норму, вам виплатили такий відсоток, по монеті виходитиме 10-20 доларів на день. Залежно від Ваших навичок та особистих якостей, Вам надаватимуться в роботу ті чи інші проектики. Але перш за все нам потрібно познайомитися і пройти базові навчальні моменти.

Від себе особисто додам. Робота дуже проста і легка. Жодних понад розумових процесів від вас не потрібно. Уважно слухаємо і робимо те, що вам показали, робота рутинна, не кожному підійде. Усього потрібно близько 10-15 осіб. Пріоритет надаватиметься людям із потужними ПК!

Дуже хочу цю роботу. Як з вами зв_язатися?

)))))))))))))))))

Не до мене та й запізно ))))
Цей шедевр рік тому висів на robota.ua. Поки я була у пошуці, складала собі у скарбничку подібне. Дещо відправляла на dev.ua у рубрику «Всраті вакансії».

Вакансія: Тестувальник систем віддалено
з\п — 5 000 грн

Що ти будеш робити:
— Організацію тестування, формування стратегії тестування, тест планів для різних платформ і засобів розробки
— Організація автоматизованих та неавтоматизованих тестів
— Функціональне, інтеграційне тестування

Досвід не потрібен!

QA Engineer/CEO та всі такого типу досвіду роботи, або з досвідом в IT не відгукатися!

Программист баз данных
10 000 — 15 000 грн
Китайский — начинающий
Требования: желание работать
Условия работы: хорошие
Обязанности: порядочность

Кринжове CV:
Хочу влаштуватися до вас тестувальником.
Архангел Міхаїл.

Крінж там не у самих вакансіях, а взагалі системі ЗСУ. По самим вакансіям дійсно дуже круті задачі і кажуть що дуже не погані команди.
По оплаті зрозуміло що ці вакансії не щоб заробляти.
Але навіть при не грошовій мотивації нема гарантій ні що туди попадеш ні що протримаєшся.
Та і багато тупих вимог типу офіцерського звання. От нафіг воно IT фахівцю?

при тому що російську мову використовує не виключно ###### русня, але також і люди,
а тут — навіть ні слова російською, але тільки бачиш

USSR

одразу розумієш, це — ###### русня!

локація — Вірменія

і точно — ###### русня, яка втікла від власної могілізації до Вірменії, але весь свій «совок» прихопила з собою

попередили що директор/власник буде сидіти поруч і дивитись «щоб нормально все работало, бо гроші не малі*, самі повинні понімать».
*стояла зп senior по низи ринка

ну і проект виявився — мікрокредити і команда в три людини.
вся ця інформація тільки на першому дзвінку з «HR», опис ваакансіі був зовсім базовий

У знайомого був досвід роботи у такій «мутній конторці». Наймають дуже дорогого кадра, який коштує як пів їх наявного штату, а потім трясуться за кожну копійку намагаючись вижати по максимуму та відверто не розуміючи чому так дорого.
Останньою для нього краплею стало коли його оштрафували за те, що вийшов на 5 хвилин за кавою у робочій час. Для інших співробітників не було таких драконських методів. Бухи з якими сидів взагалі по пів дня десь шлялись кажучи що у податковій (ага, кожен день у епоху електронної звітності)

мені нещодавно в лінкедіні надіслали пропозицію на сіньора, у вимогах 8+ років, оплата 3500 гросс

Той випадок коли це з розряду крінжа переходить в буденність

Оплата продукцией собственного производства

Працювати з постійно включеною веб-камерою. Я інженер, а не якась вебкам-модель.

После такого опыта можно и в вебкам

Якщо дрес-код не строгий, то можна і працювати по-сумісництву

Колись дуже давно співбесідувався у нідерландську компанію Templafy, так ось в них схожий підхід був — всі сидять на груповому дзвінку і працюють, ось тільки не пам’ятаю чи камера була обов’язковою. І здається то було ще до ковіда, тобто був дозволений ремоут, але маєш дихати у мікрофон, бо інашке не повірять що працюєш

Блін, у нас таке практикується у випадку emergencies — збирається великий груповий кол. Якщо чесно, трохи заважає зосередитись, якщо дійсно шукаєш якусь проблему, а не підключився для галочки.

О, було таке, да. На Upwork правда, тобто це не зовсім вакансія прям, а просто проект. Думаю це специфіка Upwork, люди вже знають що їм можуть на співбесіду прийти одні люди, а працювати потім інші

Галера із топ20. Одразу сказали що перші інтерв’ю з іноземним клієнтом. А потім з компанією. Подумав яка тут роль компанії? Ввічливо відмовився.

Требование прививки от Ковида. И это в 2024-м году.

Сегодня просили разработчика го с 15+ летним стажем...
Вчера видел вакансию на вид норм, на предпоследним пунктом стоит «согласны ли вы пройти написанный нами тест на три часа», а последним «вы получите деньги в конце месяца в соответствии с показаными вами записями времени в случае их одобрения, подтвердите что согласны».
Также видел ассошиейт вакнсию(джун) с требованием в 8 лет питона.

На початку нульових використовувався активно термін xUSSR, типу екс члени. Але ця вакансія схоже з якоїсь паралельної реальності росіян.
Взагалі я часто бачу трешові вакансії, але проблема виключно в моєму деформованому специфічним чином сприйняті світу. Але класно, коли автор вакансії на тій самій хвилі.

Зайшов написати, що все це вже бачив, що мене не здивувати... але СРСР 0_О

але СРСР

для кацапів повернення совка «вапрос рєшонний», у них там купа конспірології рівня «мультік Сімпсони передбачив відновлення СРСР в 2024». тому та істота навіть сидячі у Вірменії вважає що то адна страна.
Europe including Chile))

Треба було проходити квіз, а відповіді записувати на відео

«Топова» українська продуктова компанія з офісом на околицях Києва у якомусь ЖК і технічну співбесіду теж пропонують там проходити. Чуваки застрягли десь на початку 2000-х

Ну у ЖК хоч тепло, а десь тут проскакувала історія як айтівців одної топової галери загнали в зимку у колишній цех заводу без опалення і вони програмували у куртках зимою.

Ооо, в мене теж схожа тема була. Офіс на Бориспільській. Відмовив рекрутеру сказавши, що Бориспільска якось для мене не ок. Вона перетелефонувала через пару місяців і сказала, що ТОПи вирішили перенести офіс ближче до центру, мовляв чи не цікаво б було вам розглянути ще раз вакансію?))

Одна укр контора досі шукає джуна по парсінгу та REST апішкам. Для того, що б отримати цю роботу, треба пройти два етапи спібесіди, одна з рекрутером, інша з СЕО, а між ними пройти тест на 40 питань на логіку з таймером на 30сек на кожне пытання, в кінці розказати на вебкамеру про види join в SQL і кучу, куча зайвого лайна. На платформі тесту кожні 20 сек робиться скрін твоєї вебки. Як вам таке?

часом не містить в назві «дані» і «ліс» ?

В них все настільки погано? Питаю для друга, вакансію пропонують, не не джуна.

Припускаю, що це вони. В них на джінні вже більше 6-9 міс постійно циркулюють/поновлюються майже ідентичні кілька вакансій: джун, мідл, техлід, дата інженер
1) або це мега клієнт, що постійно розширює дев команду
2) або шукають х100-девелопера — але який сенс, 6-9міс бракує людей, то візьміть х30-40 дева і він виросте до х100 за 3-4міс
3) або ніхто там довго не витримує, бо див. вище як описав Костянтин

Достатньо почитати відгуки

HR з лісу виповзла?

З болот. Мокшанських.

Будь яка Java Junior вакансія через те що перекос між сеньйорами 5+ та всіма вакансіями як 2 до 3:

ти повинен ідеально знати java і всі технології до неї
мікросервісна архітектура то маст
якщо ти не будеш на половину девопсом (нам лінь наймати окрему професію яка не існує (жарт не агріться на мене девопси) а сеньйори занадто дорогі щоб їм вказувати це вчити, ще звільняться а їх дуже мало і не вистачає) то ти явно не наш варіант
треба щоб ти знав реакт і міг щось дописати на фронті коли горять дедлайни
якщо ти не маєш мінімум 1 рік досвіду на вакансію 500$ то підемо шукати з інших 500+ кандидатів

На такі вакансії це мінімум мідл і це я ще про трейні мовчу

А потім чуєш всюди, senior java знайдись!!!, нема стільки сеньйорів бо з такими вакансіями на джуна і їх кількістю ми тупо не підростаємо. І тут згадуєш слова 4 роки тому знайогомого сеньйора про «„просто вивчи spring і будеш джуном“».

Это особенно заметно в вакансиях от компаний из Украины, там сразу пунктов 30 всего и вся + 5 лет опыта. Вот пример, один аутсорсер сейчас набирает команду сеньёров, в локации где я живу, так же в этой локации есть компания которая наняла этого аутсорсера и она тоже ведёт отдельный набор. И две приблизительно одинаковых позиции, но с кардинально отличным описанием, наши хотят просто всё и сразу, вот просто no-life’р должен быть, там пунктов на 30 маст хев, а у европейской компании, было бы хорошо если бы было это, но если его нет, то тоже ок, 2 года вместо 5 с какой то технологией, всего на 5 пунктов. При том что аутсорсер будет платить меньше чем оригинальная компания в том же городе

Це класика
В мене на junior позиції співбесіди були важче ніж зараз на senior

Тому що і джуніорів і сінйорів продають як сінйорів. На перших маржа більше — вони генерують прибуток аутсорсера. А другі, сінйори, тримають проект більш-менш на плаву.

Давно не бачив вакансій з вимогою працювати на власному обладнанні і ось останнім часом знову є.

Я завжди думав, що можливість працювати на власному обладнанні — це бенефіт. Будь-який ноут поступається середньому десктопу за швидко дією.

Бенефіт якщо ти сам вирішуєш працювати на власному. Коли це вимога — то це не від гарного життя в компанії.

Кому потрібні ті коробочні гроби у часи процесорів від епла?🤦‍♂️

коли хочеш хороший GPU то процесор від епла тобі не допоможе) наприклад для того ж ML, AI

Також розробка ігор — макбуки відпадають всі працюють на воркстейшенах з хорошими ресурсами
Не думай що всі джейсони перекладають як ти

Коли хочеш хороший GPU то заходиш по ссш на гпу-сервер з макбука, і це тупо дешевше ніж мати ігровий ноут на кожного співробітика (вже не кажучи про технічні деталі)

Я на М1 ML модели тестирую, все работает. Тренировки понятно запускать на десктопе отдельном, и желательно не на том где работаешь постоянно с кодом — тренировка отъедает много ресурсов

Процики від Apple дуже гарну працюють будь де, де не треба GPU.

От більшості для роботи gpu не потрібен

У мене якраз робочий комп на «процесорі від епла», порівняно з моїм десктопом білд проходить суттєво повільніше.

Суть не в макбуках, а в тому що обладнання вдома завжди краще, ніж те, що дає галера.

Процесори від епла в коробочних гробах від епла стоять, форм-фактор з архітектурою не пов’язаний

вам гратися треба чи кодити? :)

В контексті працювати на своїй машині — чому чи? Попрацював, ввечері погрався

Будь-який ноут поступається середньому десктопу за швидко дією.

Теж колись так вважав, добре що мав і те й інше, а тоді питання мобільності в лютому 2024 зіграли вирішальну роль, в результаті вже третій рік не використовую десктоп взагалі.

Ви коли останній раз ноутбуки бачили перед собою?))

То в вас просто роботадавець або жлоб (купує найдешевше) або дибіл ( бо є усякі там делл ікспс чи щось таке, що дорого, але безглуздо)
Спробуйте якось купити собі норм ноут, а не оте галерне одоробло)

норм ноут

это какие норм кроме макбука, конечно?

и у всех вес от 3-3,5кг, та ну нафиг такое одоробло тягать. Для работы ноут должен быть макс до 2кг, остальное то оверпрайсная груда металлома, которая будет все равно лежать на столе и греться как утюг. Для игр проще системник, туда хоть дуал видео воткнуть можно и 128гб оперативы чтоб в кэше все лежало

Значить все ж таки є ноути, просто питання в нюансах та вимогах)

и у всех вес от 3-3,5кг, та ну нафиг такое одоробло тягать.

Я бы добавил еще пару кг. Пусть это будет одоробло на 5.5 кг, но пусть оно не греется, не троттлит, имеет все нераспаянное внутри, без хлипкого пластика, водонипроницаемое.

ноут это расходник на пару лет, потому что устаревает из-за жирнеющего софта и говносайтов, пожирающих гигабайты оперативы. Все что «распаянное» отпаивается и перепаивается на паяльной станции, максимум интересно нераспаянное озу для апгрейда, и будет смешно, как тачка в 1.5 кг веса будет быстрее шуршать, чем одоробло на 3.5 кг по оверпрайсной цене в несколько килобаксов, которое еще потом продашь максимум за $500

Навалом якщо виповзти із Djinni/DOU на загальні платформи пошуку роботи
Ось результата 2х хвилинного пошуку
www.work.ua/jobs/5598343 — мідл+ по ціні вантажника. Вже бігу
www.work.ua/jobs/5148560 — мабуть у їхному банку програмістами називають усіх хто сидить за компом.

В банку таки потрібен фахівець з підтримки. Там взагалі жодного програмування нема.

Це зрозуміло. Але чого вони називають цю посаду «програміст»?
Типу чувак шукав роботу девелопера, а потім фіг з ним піду у підтримку? Хоча мабуть у сучасних реаліях так і є. Тоді ок — вони генії.

Пропонували позицію сісадміна. На співбесіді виявилося, що адміниструвати треба Ютуб канал. На питання чи точно дівчина рекрутер, чомусь образилась і заблокувала в телеграмі ))

Бачив недавно вакансію, художник на слоти — вимагали диплом бакалавра))

Для мене крінж писати кандидату у нас вакансія сеньйор продакт дизайнера, вимоги огого оплата 1600$ макс, ну і спочатку тестове 8-16 годин. І потім співбесіда першого етапу відбору.

Занижений бюджет, завищені очікування
Класика
Потім ще виявляється що реально там задачі ревалентні навіть меншій ЗП (це якщо хтось подумав що можна заради досвіду піти).

Коли тут накидають можна спарсити та зробити аддон к хрому для автоматичного виявлення кринжових критеріїв по вакансії

Я б по ключовому слову USSR навіть не здогадався шукати

Тіпікал джуніор вакансія Unity developer-а на work.ua:
@ скидайте своє CV мені в телеграм
@ спочатку тестове, потім співбесіда
@ оплата криптою
@ тз російською мовою
@ треба повністю самостійно кліпати ігри для апп стору. Асети шукаєш сам
@ Оплата за кожну гру яку пропустять в стор

Процвітає. У ап сторі трильярд вже мабуть майже абсолютно однакових «ігор» де реклама займає більшу частину ігрового часу.

Что-то не могу въехать, зачем в этой схеме нужен «работодатель».

Щоб ставити таски і регулярно питати «ну шо там»

Биткоин Стартап с оплатой в крипте

...в кріпті того ж самого стартапу! :-D

Дружня команда на фул тайм в офіс з тестовим.

Або там мало платять бо вони ж як сім’я

бо вони ж як сім’я

Чи значить це, що HR-a час від часу можна використовувати як дружину?

Я навіть відео бачив з корпоративів 😅

То рекрутингові агенції вишукують фахівців, які готові працювати на московських проєктах, швидкий пошук показав, що то вакансія в московську компанію 2GIS

Це навіть може бути українська агенція, прикладу /forums/topic/41158/ бо випадків, коли у агенції багато імен, вистачає

Цікаво чому рашка написана окремо від срср.

Бо рашка перша вийшла з срср

Хто останній — той і лох?)

Цілком відповідає реальному стану речей, коли ми живемо в одній країні з громадянами, які наводять ракети на співвітчизників, а представники IT не розуміють, чому спілкування маркетологом російською is not match для українського бренду.

Може, це якийсь зальотний.
Тут багато людей, які народились в USSR, але я, наприклад, себе щось не асоціюю з цією країною.
А хтось вішає кумачі у себе на стінах — ну вавка в голові.

Мойсей, кажуть, 40 років водив людей по пустелі. )

які наводять ракети на співвітчизників

Не здивуюсь якщо їх шукають через от такі вакансії

Тут багато людей, які народились в USSR, але я, наприклад, себе щось не асоціюю з цією країною.

Так совок де-юре був об’єднанням республік, по типу ЄС, навіть право виходу було закріплено. Інша справа як на ділі. Але всерівно оці кацапські зойкі «какую страну патєрялі» це абсурд, бо то не була країна. Деякі члени того об’єднання навіть в ООН окремі місця як окремі країни мали, Україна теж.
Воювати заради відновлення совку, це всерівно що ЄС зараз би напала військами на Британію щоб відмінити результати брекзіту.

Підписатись на коментарі