Скільки співбесід вам довелось пройти, щоб отримати офер?

Зараз нелегкі часи для IT. Поки я читав коментарі, що для отримання оферу доводиться проходити не малу кількість співбесід, в мене виникло питання:

Скільки співбесід в різних компаніях вам довелось пройти для отримання довгоочікуваного оферу? Особливо цікаво почути думки Intern/Junior кандидатів.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Четвертий тиждень у пошуку, за цей час мав вісім HR співбесід на вакансію дотнет.

Дві відхилили мене за недостатню англійську (треба Advanced, а не мій Upper-Intermediate). Дві шукають специфічний технічний досвід якого я не мав. Дві тримають на паузі, довго не відповідають. І лише два пре-скринінгу було, на яких я трохи завалився по архітектурі і клаудам.

Тобто вісім рекрутерських — з них тільки два рази дійшов до технічної, а раніше майже після кожного рекрутерського мав технічну.

Маю два висновки, треба більше технічних отримати, а для цього треба суттєво збільшити воронку рекрутерських.

Вже другий тиждень шукаю роботу і помітив дивні зміни. Начебто вакансія є, с тобою спілкується рекрутер, а потім виявляються що вакансія на паузі, довго не дають фідбек, і начебто відмови нема, але до наступних етапів теж не допускають. У підвішеному стані знаходишься.

можливо, це вакансія спеціально для моніторингу ринку і збору інформації по кандидатах, якщо це на власному сайті, або за неї не потрібно платити окремо, то чому б ні?

+ дивився зп зварювальників у канаді так на 150к легко можна знайти + житло і їда оплачується аналогічно в австрії а девов в канаді сча на 150к не так і багато ваканцій і на одну позицію 200 відгуків

Коли як, дивлячись в якому стану ринок та відповідно попит та пропозиція на ньому. Колись в 2006 пішов на першу співбесіду в мережу супемаркетів, програмістам Delphi технічної підтримки — отримав офер одразу, щоправда пішов звідти, дуже швидко вирышив навіть не закінчувати випробувальний термін, вже тоді програмісти Delphi ходили на вулицю в сортир із діркою, поряд зі складами де був обладнаний дата-центр і зарплатня була така собі. Коли йшов мні погрожували «що тепер ти в чорному списку компанії і ми тебе більше ніколи сюди не візьмемо», через півроку через конфлікт з мером міста не стало тієї мережі супермаркетів як такої, а на зарплату там як з’ясувалось дурили, там ніхто не проходив випробувального терміну. А от на С++, вже потім, було напевно співбесід із 10 і влаштувався я лише в одному місці в GameDev, де була атмосфера банкрутства, як би так зараз це назвав. Тоді як на Java яка мені дуже подобалась (я на ній писав ігри тоді для web та мобілок J2ME), пішов походити по співбесідах в перших 3 місцях мені надали одразу три офери, хоча я би сказав, що я завалив усі три співбесіди, бо ще доволі погано знав мову позаяк дуже мало її вивчав — тобто гребли пилососом усіх підряд, аби знав слово Java чи С# - бо модно. От вам і Адам Сміт — Давид Рикардо : «Попит породжує пропозицію».
Зараз звісно ситуація коли, щоб сініору в проекті отримати позицію вище мідла (це при наявному місці роботи) — треба по 5-7 співбесід проходити. Часто ті хто їх проводять, самі виглядають нубами і в інших умовах така співбесіда ніколи би не відбулась, хоча буває навпаки, буває попередні знайомі кличуть і т.д. Коротше, станом на зараз ринок в глибокій дупі — пропозиція величезна, попит мізерний. По джинні на одну вакансію в середньому приходиться 12.3 шукача.

Мав 7
2игалера
5 клієнт

Остання я сам попросив поговорити з менеджером на рівень вище

Личный максимум — 5 собесов в 1 контору.
2 — с аутсорсером, 3 — с заказчиком.
Самое ржачное было в другом: когда изначально спрашивал, сколько этапов, сказали, что 3.
Когда после 3-го (1-го с клиентом) мне позвонила рекрутёр и сказала, что надо ещё 1 пройти, я оч удивился и спросил, почему так, у них возникли сомнения в моей квалификации или что, она, оч смущаясь, ответила, что просто до меня никто не смог пройти этот этап, и они просто не знали, что за ним что-то ещё есть )))
Ещё из забавных моментов на собесах в другую контору могу вспомнить live coding в офисе, где меня попросили переписать моё же решение домашки с пайтона на джаву ))
Почему не писал изначально на джаве — патамуша у меня уже был код, делающий примерно половину домашки, написанный когда-то для совсем другой задачи (личный, если что )) ) и мне было ну прям намного проще дописать тот код, чем писать новый )) Но всё равно пришлось. С другой стороны, логика уже была обкатана, так что переписать было чисто технической задачей.

Біля 30, отримав офер на позицію ’ js манкі кодера’ відмовився.

😯Бажаю успіху в пошуку кращої вакансії)

скажу і сеніорам зараз уже тре попотіти норм так і подрочити літкод і пройти 5 етапів співбесід

Ще треба сподобатись менеджеру з найму, це головне насправді. І не тільки як потенціній жертві нагріву, в проект який тоне і ЛПР не в курсі про закон Брукса і т.д. і т.п.

Підписатись на коментарі