Запитання для проведення зустрічей 1×1
1×1 зустрічі — це регулярні зустрічі між керівником та підлеглим, які проводяться без сторонніх осіб. Вони дають можливість обговорити важливі питання, які не можна обговорити в загальному чаті або на зустрічі команди.
ПРОПОНУЮ ЗБІРНИК ЗАПИТАНЬ, ЯКІ МОЖНА ВИКОРИСТОВУВАТИ В РІЗНИХ СИТУАЦІЯХ ПРИ ПРОВЕДЕННІ ЗУСТРІЧЕЙ 1×1
1) Загальні питання. Ці питання можна поставити на будь-якій зустрічі 1×1. Вони допоможуть почати розмову і дізнатися про справи у співробітника.
- Як справи? Як пройшов минулий тиждень/місяць?
- Про що б ти хотів сьогодні поговорити?
- Минулого разу, коли ми спілкувалися, ти сказав, що були труднощі з X. Щось змінилося?
- Як сьогоднішній день проходить, багато задач треба закрити?
2) Перший 1×1 з новим співробітником. Запитання допоможуть дізнатися про нового співробітника і його очікування від роботи в компанії.
- Розкажи про себе.
- Які твої професійні цілі?
- Чого очікуєш від мене?
- Давай поговоримо про нашу команду та про те, як ми працюємо разом.
- Проговоримо про те як і чому ми будемо проводити зустрічі 1:1.
- Є якісь теми чи пропозиції, про що ще хотілося б поговорити?
3) Запитання про ріст та розвиток.
Питання допоможуть вам зрозуміти, чого хоче досягти співробітник у своїй кар’єрі, і як ви можете йому в цьому допомогти.
- Над якими проектами ти б хотів працювати?
- Які ставиш собі цілі в найближчі
6-12 місяців? - Є люди, в нашій компанії, з якими хотілося б працювати над проектом? Хто це і чому саме з ними?
- Які навички хотілося б в собі покращити? Для чого вони тобі потрібні?
- Як я можу допомогти тобі в розвитку твоїх навичок?
- Ти відчуваєш, що твої поточні обов’язки відповідають твоїм майбутнім цілям?
4) Запитання для оцінки мотивації та задоволеності. Даний список допоможе зрозуміти, чи задоволений співробітник роботою, чи мотивований він на досягнення успіхів і т.д.
- За шкалою від 1 до 10, оціни наскільки ти задоволений своєю поточною роботою та обов’язками.
- Чи відчуваєш, що своєю роботою робиш позитивний внесок у компанію?
- Як вважаєш, у тебе правильний баланс між роботою та особистим життям? Якщо ні, то чому і що я можу зробити, щоб це покращити?
- Тебе надихають твої наставники? Хто саме надихає?
- Яка частина твоєї роботи додає тобі найбільшої енергії та мотивації?
5) Питання про корпоративну культуру в компанії. Ці питання допоможуть зрозуміти, чи комфортно співробітнику працювати в компанії, чи відповідає корпоративна культура його цінностям.
- Що тобі подобається в нашій компанії? Чому саме це?
- Як тобі колектив в цілому? В тебе є друзі?
- Чи є якісь аспекти в компанії, які б хотілося би змінити і чому?
- Ти відчуваєш себе частиною команди?
- Тобі важливі тім білдінги? Які саме, якщо важливі?
- Ти відчуваєш підтримку з боку команди, твого керівника, компанії? Розкажи в чому це проявляється
Загалом, ці питання можна використовувати як оснОву для підготовки до зустрічей 1×1 з вашими співробітниками.
Однак, важливо пам’ятати, що кожна зустріч має бути індивідуальною і треба орієнтуватися на конкретні потреби співробітника.
63 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів