Думки щодо онлайн магістратури від GoIT Neoversity by Woolf

Курси GoIT почали пропонувати онлайн магістратуру. Назвали це все Neoversity by Woolf. Вчора після чергового нав’язливого дзвінку вирішив поділитися своїми думками й інформацією яку знайшов.

Я не впевнений на 100%, що я правий, але я і не впевнений на 100%, що це не чергова схема, яка аж надто схожа на ту, завдяки якій отримував освітні ступені умовний Спартак Субота.

Поїхали:

1. Ніяких вступних іспитів. Так, так, навіть якщо у вас попередній ступінь бакалавра за фахом психолога, ви все одно можете вступити без будь-якого екзамену. Не просять навіть мотиваційного листа або досвіду в IT галузі.

2. Нав’язливість. Представники занадто зацікавлені у вашому вступі, попри те що вони не знають здібностей студентів, яким впарюють їх курси (див. 1 пункт). Я був на вебінарі в лютому і тоді наголошували, що в нас остання можливість потрапити до них на навчання за акційною ціною. З того моменту мені вже дзвонили тричі. Вчора мені сказали, що акційна ціна доступна знов, пропозиція дійсна до 26 квітня.

3. Ціна. 5000 євро. Акція, яку згадав в попередньому пункті, дає можливість потрапити до них за 3500 євро, але треба заплатити одразу. Для порівняння, в таких топах як Київська Школа Економіки чи УКУ, магістратура коштує майже так само. До більш детального порівняння з КШЕ та з УКУ ще повернемось в пункті про програму та акредитацію.

4. Введення в оману представниками курсів. На першому дзвінку я відмовився продовжувати спілкування, так як для мене було важливо знати, чи приберуть з законопроєкту про мобілізацію ту норму, яка передбачала відстрочку лише при здобутті вищого ступеня освіти лише за тією самою спеціальністю (фахом). В мене бакалавр за фахом Телекомунікаційні мережі. Я отримав другий дзвінок від цих курсів ще до другого читання законопроєкту. Представник знов кликав до них, посилаючись на те, що юристи інших студентів запевнили, що відстрочка не буде втрачена навіть попри різність спеціальностей. Вчора був третій дзвінок. Представник майже вітав з тим, що ту норму прибрали. Так, в тих формаціях законопроєкту, які висвітлити в ЗМІ, норми про ту саму спеціальність дійсно нема, але проблема в тому, що законопроєкт ще не підписаний президентом і відповідно тексту ще ніде нема. Досліджувати грамотність оформлення їх сайту я вже не буду, але причеплюсь лише до одного моменту. GoIT, освіту не отримують, а здобувають.

5. Викладачі. Тут ви не знайдете докторів наук чи, чи хоча б, професорів. Викладають люди, які викладали раніше лише на курсах. Цей досвід виставляється за досвід викладання. Цікаво те, що мені писав рекрутер з GoIT з пропозицією вести в них курси ще тоді, коли в мене був лише рік досвіду. Ще зазначають про запрошених лекторів. Не основних, а саме запрошених. В якості них виступають не освітяни, а бізнесмени.

6. Наукова діяльність. Тут коротко. Ніякої.

7. Стипендії та гранти. Їх, звісно, нема, та і де їм взятися без вступних іспитів. Більше схоже на зацікавленість в грошах, а не в здібній і талановитій молоді.

8. Англійська. Раз на тиждень. Взагалі, представники роблять основний акцент не на науковій діяльності чи не на освітньому процесі, а саме на тому, що вам цей диплом допоможе знайти роботу в Європі чи Штатах, бо там, ніби вимагають, диплом магістра. Особливо для того, щоб отримати керівні посади. Як це корелює з тим, що англійська всього раз на тиждень я не розумію. Не кажучи вже про те, що в тому ж КШЕ освітній процес деяких програм проходить повністю англійською.

9. Мотивація. Потрапив на бюджет у виш я дуже легко, завдяки великій кількості бюджетних місць на інженерних спеціальностях. Після отримання бакалавра я зрозумів, що важливо вступати туди, де ти ледве проходиш за конкурсом чи взагалі йти на контракт. Чому? Тебе оточують розумники, ти тягнешся до їх рівня, у вас класна конкуренція. Про конкуренцію в Neoversity мови особливо не йде. Разом з людьми, які вже давно у галузі, будуть і ті, які й IT курсів ніяких пройшли. Представники кажуть, що це навпаки класно, бо відбувається обмін знаннями між досвідченими та зеленими. Дуже сумнівно.

10. Програма. Розглянемо таку програму, як Computer Science: Software Engineering.

Ці дисципліни точно не можна віднести до рівня Master of Science. Я не хочу здатися занудою, але це страшно, якщо людину можна назвати магістром науки маючи в програмі:

• Лише 5 кредитів на математику;
  • Основні алгоритми, які б мали пройти на 1-му — 2-му курсі бакалаврату;
  • Відсутність таких дисциплін як теорія ймовірностей, дискретна математика, парадигми програмування, бізнес аналіз / мат. аналіз. До речі, всі ці відсутні дисципліни є у відповідних, бакалаврських, програмах КШЕ та УКУ;
  • Досить багато дисциплін орієнтовані не на базу, а на фреймворки;
  • Лише 10 кредитів на дипломний проєкт. Знайшов схожу магістерську програму в європейському ВНЗ, там на дипломний проєкт виділяється 30 кредитів. Ось посилання на цю програму — constructor.university/...​ence-software-engineering.

Цікавий факт. Дуже складно знайти саме магістерський рівень за спеціальністю. Переважно, саме бакалавр. Переконаний, що рівень магістра це не про кар’єру IT спеціаліста. Це про кар’єру освітянина / дослідника. Ця програма, яку вони пропонують це не про науку.

11. Акредитація. Коли мова заходить про акредитацію цих курсів, то вони посилаються на такий університет, Woolf. Тобто на сайті Neoversity (GoIT) ви НЕ ЗНАЙДЕТЕ таких речей, як:

• Наказ про ліцензування освітньої діяльності, затверджений Міністерством Освіти і Науки України;
  • Сертифікатів про акредитацію освітніх програм;
  • Ліцензований обсяг та фактична кількість осіб, які навчаються;
  • Структури та органів управління навчального закладу;
  • Виписки з ЄДР.

Список можна продовжувати. Думаю, будуть певні складнощі під час нострифікації диплома.

Переходимо до Woolf, можливо там все це є. Нижче я залишу посилання на сторінку про акредитацію Woolf, сторінку про акредитацію КШЕ та УКУ Я не юрист, але мені здається документів у Woolf вельми мало:

Крім того, Woolf посилається на ліцензію, яка закінчується у вересні 24 року.

12. Woolf. Ця організація зареєстрована на Мальті. Вони подають себе як колегіальний ВНЗ. Про освітній процес ви тут знайдете мало. Дуже цікаве наступне посилання з їх сайту — woolf.university/academics/degrees

Тут перераховані всі їх колегіуми. Всі як під копірку. Онлайн навчання. Fully English (ми вже з’ясували що Neoversity це не про english).

Посилання на сторінку з освітньою програмою Computer Science від GoIT Neoversity — woolf.university/...​86-4e48-b9c5-8e3430905f86

Сторінка про співпрацю з GoIT Neoversity — woolf.university/...​e1-421c-989e-c7ddbd32b2f2

Знову вкрай мало інформації.

Ще додає сумніви, що на сторінці кожної освітньої програми (від різних колегіумів) надається приклад диплома, які виглядають майже однаково, але в різних кольорах:

• Приклад диплома від GoIT

• Приклад диплома від іншого колегіуму Woolf

• Приклад диплома від ще одного колегіуму Woolf

13. Висновок. Я впевнений, що якісь знання ви точно отримаєте на цих курсах. Також, можливо, ви знайдете собі друзів, отримаєте якийсь ламінований папірець, але чи є вони тими, ким хочуть здаватися — питання. І все це за 5000 євро. Якщо ви хочете отримати відстрочку — тут є теж великі сумніви.

Чесно кажучи, в плані знань, різниці між їх «магістратурою» та IT курсами не дуже багато.

І ще. Коли я продивлявся вакансії в Європі, я ніколи не бачив вимогу саме про Master of Science. Про вищу освіту — так, інколи було.

Створюю цей топік тільки через те, що коли почав шукати інформацію про них знайшов лише рекламу.

Наостанок додам посилання на сторінку з відмовою від відповідальності GoIT Neoversity — goit.global/ua/disclaimer.

👍ПодобаєтьсяСподобалось17
До обраногоВ обраному2
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Вітаємо! Хоча цей допис опубліковано рік тому, ми бачимо, що він досі стає джерелом хибної інформації про IT-університет Neoversity. Тож хочемо ще раз звернути увагу кожного читача цієї публікації спільноти на наступні факти.

1. Автор відгуку не є студентом Neoversity
Також автор відхилив нашу пропозицію отримати власний досвід клієнта, поспілкуватися з дійсними студентами та викладачами та дізнатися, як насправді влаштовано навчання.

2. Про вступ, досвід та мотиваційний лист
В університеті Neoversity немає умови здачі ЄВІ/ЄФВВ, адже ми маємо міжнародну акредитацію. Випускники Neoversity здобувають ступінь магістра Master of Science in Computer Science, що має 90 ECTS, відповідає Європейській кваліфікаційній рамці EQF7 та визнаний у 50+ країнах: Україна, ЄС, США, Канада.
Вступний процес включає мотиваційну співбесіду з освітнім консультантом, де ми оцінюємо досвід і цілі студента. Мотиваційний лист є обов’язковим — це вимога від партнера Woolf.
Вступаючи в університет, студенти Neoversity стають частиною професійної ІТ-спільноти. За статистикою наших касдевів, понад 70% студентів працюють на позиціях Middle/Senior/Lead. Ми навчаємо фахівців з Google, Meta, Microsoft, EPAM, SoftServe, N-iX, Ciklum.
Дійсно, у нас бувають випадки, коли людина не має великого досвіду в IT. Тоді ми відверто попереджаємо про ризики, пропонуємо альтернативи, надаємо додаткові матеріали, які потрібно опанувати до старту навчання. Проте навіть такі студенти успішно навчаються та працевлаштовуються. Наприклад, як Максим Адаменко, стаття про шлях якого є на DOU: dou.ua/forums/topic/53637.

3. Про акредитацію
Neoversity реалізує магістерські програми спільно з європейським університетом Woolf, що працює за моделлю Оксфорду та має понад 10 000 студентів по всьому світу.
Ми дотримуємось міжнародних освітніх норм, включно з ECTS. Всі освітні програми, дисципліни та викладачі верифіковано європейськими експертами Woolf та відповідають сучасним вимогам до освітніх закладів.
Ліцензія Woolf оновлюється кожні 6 місяців — з моменту публікації відгуку її вже оновлено двічі. Діюча до 3 квітня 2026: https://woolf.university/legal/mfhea-licensing-conditions
Наші міжнародні програми не потребують ліцензії МОН України, адже не є суб’єктом української системи освіти. Проте за потреби ми пропонуємо студентам отримати український диплом також. Це реалізовано у партнерстві з українським університетом, і в такому випадку студенту потрібно здати ЄВІ/ЄФВВ.

4. Про викладачів та наукову діяльність
На момент публікації допису на магістерських програмах викладали (і продовжують викладати) щонайменше 10 викладачів з PhD. Інформація про всіх викладачів є у відкритому доступі на сайті. Залишаємо посилання на кількох з них: Олексій Барановський, Олег Осадчук, Олег Сінькевич, Марина Євдокименко, Юрій Кучма.

Ядром викладацького складу є викладачі-практики з досвідом в IT — це обов’язкова умова акредитаційної процедури Woolf. Наша мета — залучати викладачів-практиків IT, що зможуть передати свій досвід студентам і підготувати їх до карʼєри в міжнародному ІТ-середовищі. Наприклад, серед викладачів та авторів програм є Senior Software Engineer at Netflix, Head of Information Security at Ciklum, Senior Application Security Engineer at Intellias.

Neoversity — це вища освіта для практиків IT, а не наукова установа. Хоча серед наших викладачів є ті, хто веде наукову діяльність та публікує статті (Марина Євдокименко, Олексій Барановський, Олексій Кудін), в першу чергу ми — про практику. В магістратурі ми навчаємо топ технологіям, регулярно робимо апгрейд програм під сучасні норми ринку та допомагаємо з розвитком IT-карʼєри. Для цього в Neoversity є Career Center, фахівці якого проводять студентів від підготовки до співбесіди до нового оферу. Наприклад, як це відбулося у Сергія Смоляка, Senior Software Developer у Аврорі: www.youtube.com/...​9WISYi64Mt&index=5&t=153s.

5. Про стипендії та гранти
В університеті запроваджена грантова програма, що дає можливість отримати грант до 40% для фахівців з досвідом в галузі IT, військовим, ветеранам, членам їх родин. Наразі на грантовому фінансуванні навчається 100+ студентів. Більше про грантову програму тут: neoversity.com.ua/grants.

Також грантодавцями університету Neoversity є авторитетні галузеві організації, фонди та асоціації. Наприклад, Ukraine-Moldova American Enterprise Fund минулого року надав гранти у розмірі $90 000 для бакалаврату Neoversity.

6. Про програму
Відповідаючи на тезу про те, що магістерська програма не відрізняється від курсів GoIT, пропонуємо просто порівняти ці програми.
До магістерської програми Software Engineering & AI входить 19 дисциплін, розроблених для магістратури та верифікованих Woolf. Серед них: Machine Learning, Deep Learning for Computer Vision and NLP, Applied Machine Learning: business cases, Foundations of Cloud Computing, MLOps CI/CD, System Design, Mathematics for Computer Science and Introduction to Problem-Solving Techniques, Basic Algorithms and Data Structures, Cross-Platform Mobile App Design and Development with React Native, FullStack Web Development with Python.

Програма AI&ML включає 17 дисциплін, серед яких: Relational Databases: Concepts and Techniques in Data Analytics, Machine Learning: Fundamentals and Applications, Visual Analytics for Big Data, Introduction to Deep Learning, Generative and Agentic AI, Applied Machine Learning: business cases, Data Engineering, Product Analytics and Applied Statistics, Cloud computing for ML/AI and data preprocessing, MLOps CI/CD.

Програма Cybersecurity&AI включає, наприклад: Cryptography and Data Protection, Network Security and Communication Protocols, Cyber Risk and Resilience Management for Trustworthy AI, Identity and Access Management in Cybersecurity, Security Operations and Incident Response, Security Assessment and Testing in Cybersecurity.

Лише пʼять дисциплін, що присутні у магістерській програмі SE&AI, частково представлені на курсі GoIT Fullstack — бо це фундаментальні дисципліни для напряму Software Engineering: HTML&CSS, JavaScript, Front-End Development with React, Node.js.

Автор порівнює магістерську програму з бакалавратом, але для бажаючих здобути ступінь бакалавра ми маємо окрему програму. Магістратура створена для практикуючих ІТ-спеціалістів, а більший фокус — на сучасний стек технологій, архітектурні підходи, створення продуктів і стартапів.

Щодо дипломного проєкту в Neoversity: це власний IT-стартап, який студент протягом навчання формує від ідеї до реального продукту. Для доопрацювання та презентації дипломної роботи в кінці магістратури відведено 2 місяці, що й становить 10 ECTS.

Дипломні роботи наших студентів часто перетворюються на реальні стартапи. Наприклад, EYA, проєкт студента Сергія Рильського (Data Science), переміг у WinWin Deep Tech Accelerator та отримав $10 000 на розвиток застосунку для дітей з інвалідністю: thedigital.gov.ua/...​win-deep-tech-accelerator

P.S. Місія Neoversity — навчати українських IT-лідерів для зростання та трансформації країни. І ми віримо, що найкраща відповідь — це дії.

В 2024 р. як група компаній ми залучили найбільшу інвестицію серед українських освітніх компаній від Horizon Capital (investor Rozetka, Genesis, Ciklum, Intellias). Ми багато інвестуємо в якість нашої освіти і за останній рік в Neoversity відбулося чимало змін, серед яких запуск магістерської програми AI&ML та бакалаврської програми AI in Software Engineering.
Neoversity навчає понад 1000 студентів та проводить масштабні івенти. Наприклад, зараз ми готуємо AI Conf 2025, на якому Міністерство Цифрової Трансформації вперше публічно представить Sandbox — інструмент для стартапів у галузі штучного інтелекту та блокчейну.
Якщо вам цікаво, чим ми займаємось сьогодні — заглядайте на neoversity.com.ua.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Вітаємо! Хоча цей допис опубліковано рік тому, ми бачимо, що він досі стає джерелом хибної інформації про IT-університет Neoversity. Тож хочемо ще раз звернути увагу кожного читача цієї публікації спільноти на наступні факти.

1. Автор відгуку не є студентом Neoversity
Також автор відхилив нашу пропозицію отримати власний досвід клієнта, поспілкуватися з дійсними студентами та викладачами та дізнатися, як насправді влаштовано навчання.

2. Про вступ, досвід та мотиваційний лист
В університеті Neoversity немає умови здачі ЄВІ/ЄФВВ, адже ми маємо міжнародну акредитацію. Випускники Neoversity здобувають ступінь магістра Master of Science in Computer Science, що має 90 ECTS, відповідає Європейській кваліфікаційній рамці EQF7 та визнаний у 50+ країнах: Україна, ЄС, США, Канада.
Вступний процес включає мотиваційну співбесіду з освітнім консультантом, де ми оцінюємо досвід і цілі студента. Мотиваційний лист є обов’язковим — це вимога від партнера Woolf.
Вступаючи в університет, студенти Neoversity стають частиною професійної ІТ-спільноти. За статистикою наших касдевів, понад 70% студентів працюють на позиціях Middle/Senior/Lead. Ми навчаємо фахівців з Google, Meta, Microsoft, EPAM, SoftServe, N-iX, Ciklum.
Дійсно, у нас бувають випадки, коли людина не має великого досвіду в IT. Тоді ми відверто попереджаємо про ризики, пропонуємо альтернативи, надаємо додаткові матеріали, які потрібно опанувати до старту навчання. Проте навіть такі студенти успішно навчаються та працевлаштовуються. Наприклад, як Максим Адаменко, стаття про шлях якого є на DOU: dou.ua/forums/topic/53637.

3. Про акредитацію
Neoversity реалізує магістерські програми спільно з європейським університетом Woolf, що працює за моделлю Оксфорду та має понад 10 000 студентів по всьому світу.
Ми дотримуємось міжнародних освітніх норм, включно з ECTS. Всі освітні програми, дисципліни та викладачі верифіковано європейськими експертами Woolf та відповідають сучасним вимогам до освітніх закладів.
Ліцензія Woolf оновлюється кожні 6 місяців — з моменту публікації відгуку її вже оновлено двічі. Діюча до 3 квітня 2026: https://woolf.university/legal/mfhea-licensing-conditions
Наші міжнародні програми не потребують ліцензії МОН України, адже не є суб’єктом української системи освіти. Проте за потреби ми пропонуємо студентам отримати український диплом також. Це реалізовано у партнерстві з українським університетом, і в такому випадку студенту потрібно здати ЄВІ/ЄФВВ.

4. Про викладачів та наукову діяльність
На момент публікації допису на магістерських програмах викладали (і продовжують викладати) щонайменше 10 викладачів з PhD. Інформація про всіх викладачів є у відкритому доступі на сайті. Залишаємо посилання на кількох з них: Олексій Барановський, Олег Осадчук, Олег Сінькевич, Марина Євдокименко, Юрій Кучма.

Ядром викладацького складу є викладачі-практики з досвідом в IT — це обов’язкова умова акредитаційної процедури Woolf. Наша мета — залучати викладачів-практиків IT, що зможуть передати свій досвід студентам і підготувати їх до карʼєри в міжнародному ІТ-середовищі. Наприклад, серед викладачів та авторів програм є Senior Software Engineer at Netflix, Head of Information Security at Ciklum, Senior Application Security Engineer at Intellias.

Neoversity — це вища освіта для практиків IT, а не наукова установа. Хоча серед наших викладачів є ті, хто веде наукову діяльність та публікує статті (Марина Євдокименко, Олексій Барановський, Олексій Кудін), в першу чергу ми — про практику. В магістратурі ми навчаємо топ технологіям, регулярно робимо апгрейд програм під сучасні норми ринку та допомагаємо з розвитком IT-карʼєри. Для цього в Neoversity є Career Center, фахівці якого проводять студентів від підготовки до співбесіди до нового оферу. Наприклад, як це відбулося у Сергія Смоляка, Senior Software Developer у Аврорі: www.youtube.com/...​9WISYi64Mt&index=5&t=153s.

5. Про стипендії та гранти
В університеті запроваджена грантова програма, що дає можливість отримати грант до 40% для фахівців з досвідом в галузі IT, військовим, ветеранам, членам їх родин. Наразі на грантовому фінансуванні навчається 100+ студентів. Більше про грантову програму тут: neoversity.com.ua/grants.

Також грантодавцями університету Neoversity є авторитетні галузеві організації, фонди та асоціації. Наприклад, Ukraine-Moldova American Enterprise Fund минулого року надав гранти у розмірі $90 000 для бакалаврату Neoversity.

6. Про програму
Відповідаючи на тезу про те, що магістерська програма не відрізняється від курсів GoIT, пропонуємо просто порівняти ці програми.
До магістерської програми Software Engineering & AI входить 19 дисциплін, розроблених для магістратури та верифікованих Woolf. Серед них: Machine Learning, Deep Learning for Computer Vision and NLP, Applied Machine Learning: business cases, Foundations of Cloud Computing, MLOps CI/CD, System Design, Mathematics for Computer Science and Introduction to Problem-Solving Techniques, Basic Algorithms and Data Structures, Cross-Platform Mobile App Design and Development with React Native, FullStack Web Development with Python.

Програма AI&ML включає 17 дисциплін, серед яких: Relational Databases: Concepts and Techniques in Data Analytics, Machine Learning: Fundamentals and Applications, Visual Analytics for Big Data, Introduction to Deep Learning, Generative and Agentic AI, Applied Machine Learning: business cases, Data Engineering, Product Analytics and Applied Statistics, Cloud computing for ML/AI and data preprocessing, MLOps CI/CD.

Програма Cybersecurity&AI включає, наприклад: Cryptography and Data Protection, Network Security and Communication Protocols, Cyber Risk and Resilience Management for Trustworthy AI, Identity and Access Management in Cybersecurity, Security Operations and Incident Response, Security Assessment and Testing in Cybersecurity.

Лише пʼять дисциплін, що присутні у магістерській програмі SE&AI, частково представлені на курсі GoIT Fullstack — бо це фундаментальні дисципліни для напряму Software Engineering: HTML&CSS, JavaScript, Front-End Development with React, Node.js.

Автор порівнює магістерську програму з бакалавратом, але для бажаючих здобути ступінь бакалавра ми маємо окрему програму. Магістратура створена для практикуючих ІТ-спеціалістів, а більший фокус — на сучасний стек технологій, архітектурні підходи, створення продуктів і стартапів.

Щодо дипломного проєкту в Neoversity: це власний IT-стартап, який студент протягом навчання формує від ідеї до реального продукту. Для доопрацювання та презентації дипломної роботи в кінці магістратури відведено 2 місяці, що й становить 10 ECTS.

Дипломні роботи наших студентів часто перетворюються на реальні стартапи. Наприклад, EYA, проєкт студента Сергія Рильського (Data Science), переміг у WinWin Deep Tech Accelerator та отримав $10 000 на розвиток застосунку для дітей з інвалідністю: thedigital.gov.ua/...​win-deep-tech-accelerator

P.S. Місія Neoversity — навчати українських IT-лідерів для зростання та трансформації країни. І ми віримо, що найкраща відповідь — це дії.

В 2024 р. як група компаній ми залучили найбільшу інвестицію серед українських освітніх компаній від Horizon Capital (investor Rozetka, Genesis, Ciklum, Intellias). Ми багато інвестуємо в якість нашої освіти і за останній рік в Neoversity відбулося чимало змін, серед яких запуск магістерської програми AI&ML та бакалаврської програми AI in Software Engineering.
Neoversity навчає понад 1000 студентів та проводить масштабні івенти. Наприклад, зараз ми готуємо AI Conf 2025, на якому Міністерство Цифрової Трансформації вперше публічно представить Sandbox — інструмент для стартапів у галузі штучного інтелекту та блокчейну.
Якщо вам цікаво, чим ми займаємось сьогодні — заглядайте на neoversity.com.ua.

Щодо актуальності навчання та акредитації. Не знаю, як це працює в Україні, але нині я перебуваю в Чехії, і мені потрібно було підтвердити свій статус студента. Я надіслав пакет документів, отриманих від Woolf/Neoversity, до Міністерства освіти, молоді та спорту Чеської Республіки (MŠMT). Документи прийняли без зауважень, статус студента було підтверджено. Це дозволило мені скористатися пільгами на проїзд та оформити студентське медичне страхування.
Це означає, що диплом і поточний статус навчання вважаються рівноцінними чеській вищій освіті, що підтверджено на державному рівні.

Дуже зручно починати оце весь хейтерський спіч зі слів, «я не впевнений що я правий».
Я вже більше року навчаюсь на магістратурі Неоверсіті і цілком задоволений. Вступав на цю магістратуру вже будучи розробником, і розглядав це навчання як підвищення кваліфікації. І цілком виправдав власні очікування. І самими матеріалами курсів, і організацією навчального процесу дуже задоволений. Я мав досвід навчання в інших школах курсів. Є хороший досвід, є не дуже. Але всі інші школи/курси були нижчими за рівнем наповнення, подачі та організації. І коли я бачу ось такі пости/статті, то стає смішно)
Автор посилається на відсутність якихось акредитацій. Так їх і не має бути. Ви не отримаєте українського диплому. Якісь питання до Woolf, а людинка навіть не може відкрити гугл, чи господи благослови, чат джипіті, щоб дізнатись що таке колегіальні навчальні заклади. А ще незадоволення відділом продажів, які занадто добре виконують свою роботу.
Смішно)
А якщо вам не вистачає коштів на таке навчання, або ви не бачите в ньому цінності, то мабуть воно вам не треба, і ви можете залишатись на своєму місці і щасливо жити без цієї магістратури.
Я вступаючи сюди чітко знав що мені потрібно і цілком задоволений тим що отримую на цій магістратурі.
Єдине що відмічу, що для людей не з ІТ, які просто хочуть свічнутись і як першу сходинку обрали саме неоверсіті, може бути складно. Тут досить інтенсивна програма навчання і по курсу ми вивчаємо послідовно багато технологій. Для повних новачків які не в темі, це справді може бути складно. Але всеодно все залежить тільки від людини і мотивації.

А ще, бачив багато коментарів щодо відстрочки для тцк. Особисто для мене це не актуально, але у мене колега так само навчається тут на магістратурі на іншому потоці і для нього ця магістратура і документи надані від ГоІТ закривають питання відстрочки.

Дуже зручно починати оце весь хейтерський спіч зі слів, «я не впевнений що я правий».
Я вже більше року навчаюсь на магістратурі Неоверсіті і цілком задоволений. Вступав на цю магістратуру вже будучи розробником, і розглядав це навчання як підвищення кваліфікації. І цілком виправдав власні очікування. І самими матеріалами курсів, і організацією навчального процесу дуже задоволений. Я мав досвід навчання в інших школах курсів. Є хороший досвід, є не дуже. Але всі інші школи/курси були нижчими за рівнем наповнення, подачі та організації. І коли я бачу ось такі пости/статті, то стає смішно)
Автор посилається на відсутність якихось акредитацій. Так їх і не має бути. Ви не отримаєте українського диплому. Якісь питання до Woolf, а людинка навіть не може відкрити гугл, чи господи благослови, чат джипіті, щоб дізнатись що таке колегіальні навчальні заклади. А ще незадоволення відділом продажів, які занадто добре виконують свою роботу.
Смішно)
А якщо вам не вистачає коштів на таке навчання, або ви не бачите в ньому цінності, то мабуть воно вам не треба, і ви можете залишатись на своєму місці і щасливо жити без цієї магістратури.
Я вступаючи сюди чітко знав що мені потрібно і цілком задоволений тим що отримую на цій магістратурі.
Єдине що відмічу, що для людей не з ІТ, які просто хочуть свічнутись і як першу сходинку обрали саме неоверсіті, може бути складно. Тут досить інтенсивна програма навчання і по курсу ми вивчаємо послідовно багато технологій. Для повних новачків які не в темі, це справді може бути складно. Але всеодно все залежить тільки від людини і мотивації.

А ще, бачив багато коментарів щодо відстрочки для тцк. Особисто для мене це не актуально, але у мене колега так само навчається тут на магістратурі на іншому потоці і для нього ця магістратура і документи надані від ГоІТ закривають питання відстрочки.

Може автора статті просто дуже жаба душить витрачати гроші на освіту бо це не державний виш за рахунок платників податків — тому все коштує грошей. Здається головне це було «Потрапив на бюджет у виш». Тому треба було щось нагуглити та додати від себе.

Це перша в Україні онлайн Магістратура із сучасним підходом до навчання і це шлях який треба пройти і вони будуть ставати краще. І це не заміна вищої освіти, а магістратура. Доречі і чого це міністр цифрової трансформації звернув увагу на першу онлайн-магістратуру зі штучного інтелекту яку запустив резидент Дія.City GoIT?

Як дійсний студент GoIT Neoversity (навчаюсь вже більше 1.5 року) можу лише сказати, що задоволений бо я за сучасні та інноваційні методи освіти і навіть друзі теж навчаються за моїм запрошенням. Для мене це підтвердження навичок та можливість відчувати себе більш впевнено, маючи додаткову європейську вищу освіту. Може тому що працюю в IT і для мене це логічний крок у карʼєрному напрямку, а у інших можуть бути інші погляди.

А як розробник з 12+ річним досвіду в IT лише у захваті від процесу навчання, який дозволяє і працювати і навчатись онлайн, а також заводити нові знайомства.

Дуже круто, що саме в Україні зʼявляються такі цікаві та інноваційні рішення. Гадаю, що з першою появою монобанка всі теж на нього дивились криво як бабці на лавці...

Я так розумію, що у GoIT зараз акція — знижка на наступний семестр за відгук?

ні) зараз акція у державних — навчатись безкоштовно за мої податки та шукати більше халяви)

Щось мені підказує що автор хайпує.

Это не диплом и не вуз, обычные курсы втридорога. Абсолютно бесполезные.

Автор — занадто толерантний, треба визнати: з точки зору МОН (а значить і Українського законадавства) — це не вища освіта, з точки зору anabin.kmk.org та zab.kmk.org (це сайти Німецьких відомства — відповідальні за визнання спеціалістіів із вищоє освітою з 3х країн) — теж ні. На рахунок вимог до рівня освіти — можу говорити за Німетчину — Ступінь — важливий, ба більше випускники різних ВНЗ зі старту торгується за різну ЗП, (різниця до 15к в рік на старті кар’єри, за умови що решта змінних — константи). www.stepstone.de тут зорінтуєтись по вимогам до освіти (вимагає простої реєстрації) якщо в компанії працює більше 2х людей, скоріш за все ваше CV спочаткку перевірить робот і не знайшовши збігів про рівень освіти — відправить його у смітник. і на останок — Бременський Університет, з прикладу — теж сильно сумнівної якості — www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/latest/world-ranking — нам усім в поміч.

Рішеня про вступ було один з самих невдалих для мене. А я в крипті в скамі ковирвся, тому знаю шо таке «погані рішення».
В вас пхають десяток технологій — жодна не довдедена до нормального рівняв в кінцевому результаті.
Більшість мінусів описаних в статі — правда.
Гроші не те шоб космос, але перебор за те шо є.
Я би максимум радив фулстек брати у них і далі шукати шось конкретне для себе

Іване, вітаю.
Дякую, що інвестували свій час в написання статті та зазначили моменти, які нам треба розкрити ширше.

Раді відповісти вам по пунктах:
1. Можливість після бакалаврату психолога вступати на IT-спеціальність магістратури — це частина Болонського процесу. Бакалаври мають право вступати на будь-яку програму магістратури. Магістрам без відповідного бакалаврату треба приділяти більше часу на опанування матеріалу, але це реально і таке право визнається в світі.

2. Ми завжди приділяємо багато уваги спілкуванню з усіма, хто хоча б зацікавився освітою в IT, тому що знаємо, як важко зробити цей крок в напрямку навчання. Ми вже видалили Ваш контакт з нашої бази, щоб наші менеджери більше не турбували вас.

3. В зазначених Вами закладах саме магістратури Software Engineering немає. Ми вважаємо правильним порівнювати бакалаврат з бакалавратом, а магістерські програми — з магістерськими. Те, що у статті є порівняння нашої магістратури з іншими гарними бакалаврськими програмами, лише підкреслює факт, що онлайн-магістратура від Woolf стала першою подібною програмою в Україні.

4. Ми уважно прослухали запис дзвінка, тому що слідкуємо за якістю комунікації з нашими представниками. Обов’язково пропрацюємо ще раз всі етапи для того, щоб уникнути непорозумінь.

5. В Neoversity викладають 10 викладачів з PhD, але дійсно ядром є викладачі-практики з досвідом в IT не менше 4 років — це обов’язкова умова Woolf, якої ми маємо дотримуватись. Наша мета — не залучати українських професорів, а залучати практиків.
На курсах такої вимоги про обов’язкові 4 роки немає. Рішення приймається після тестового завдання та заняття для колег. Процес відбору викладачів на курси та на магістерську програму різняться.
Також ми ставимо в пріоритет запрошення зовнішніх спікерів з реальним підтвердженим досвідом роботи з великими інвестиціями, замість фокусу на наявності наукових ступенів.

6. Так, ми не ставимо в пріоритет наукову діяльність, і не позиціонуємо себе, як університет дослідницького типу. Одна з причин, по якій ми почали співпрацю з міжнародним партнером, це в тому числі відсутність бюрократичних моментів щодо обов’язкової кількості статей щорічно від викладачів. У нас фокус на високоякісне надання освітніх послуг для студента.

7. За 3 роки студенти GoIT отримали понад 400 грантів на загальну суму більше ніж 10 мільйонів гривень. В тому числі 50 грантів за кошти виключно GoIT.

8. Це не курси й не загальноосвітня школа. На даній спеціальності не має бути англійської кожного дня. Є нормативи, яких ми маємо притримуватись.

9. У середньому 70-75% студентів Neoversity вже мають досвід в IT.

10. Ви вірно зазначили: теорія ймовірностей, дискретна математика, парадигми програмування, бізнес аналіз та мат. аналіз мають бути в бакалаврських програмах, проте не в магістерських. Зараз ми працюємо над запуском бакалаврської програми.

11. Саме так, це не український диплом, а європейський. Ми стали партнерами Woolf, щоб замість проходження українських бюрократичних процедур сфокусуватися на якості освітніх послуг і мати можливість проводити навчання повністю онлайн. В Україні наразі це неможливо зробити з законодавчих причин, з Woolf така можливість є. Перелічені Вами інші програми є офлайновими.
Щодо терміну ліцензії, то дві ліцензії одночасно робити нема сенсу. Закінчується ця і почнеться наступна, так само як це вже було у Woolf та інших європейських навчальних закладів до цього часу.

12. Як було Вами зазначено, Woolf — це колегіальний орган, вони відповідають за акредитацію та відповідність навчання у кожному закладі-партнері вимогам Болонського процесу. Тому усі дипломи мають бути однієї форми по стандарту Woolf.
Woolf — це інноваційний заклад освіти, якому немає аналогів не тільки Україні. Це підтверджується тим, що в Woolf проінвестували велика кількість фондів, в тому числі фонд First Round Capital, який є інвестором Notion, Roblox та Uber. Спартак Субота в такому не навчався =)
Розуміючи процес перевірки інвесторами, ми впевнені, що це знак якості, якого нема у класичних українських ВНЗ, а ми не ставили собі на меті бути класичним ВНЗ.
Ми про більшу свободу та можливість поєднувати навчання з роботою в онлайн-форматі без зайвої бюрократії та з викладачами-практиками. Одна з проблем української освіти — це малі зарплати викладачів, які мають наукові ступені, але не мають постійного практичного досвіду. З Woolf ми розв’язуємо цю проблему і даємо практико-орієнтовані навчальні програми. Якщо потрібні професори — то це дійсно не до нас, ми за гнучкість та орієнтацію на практику.

13. Різниця між курсами та магістратурою не тільки в дипломі.
Студенти курсів роблять проєкти за шаблоном, студенти магістратури Software Engineering працюють над своїм стартапом. Замість дипломної роботи, яка в Україні нікому не потрібна, студенти працюють над своїм командним проєктом, який вони й будуть презентувати англійською мовою на випускному.
Метою проходження 1-го курсу є отримання вузьких знань за однією професією. Після магістратури випускник може претендувати на 3-4 різні професії в IT-галузі.
Ви абсолютно праві, що в Європі необов’язково отримувати саме рівень магістра, достатньо бакалавра. Проте навчання на бакалавраті займає вдвічі більше часу, ніж на магістратурі. Наш продукт орієнтований на людей, які вже працюють і їм важливо отримати диплом за 2 роки.
Дякуємо вам за те, що підсвітили для нас питання, на які ми маємо більше комунікувати з нашою аудиторією для уникнення подальших непорозумінь!

Дякую, що відреагували. Можливо, комусь цих аргументів буде достатньо.

Вітаю, Антоне! Прокоментуйте, будь-ласка, питання, яке підмівав ТС в 13 пункті щодо відстрочки. Чи є реальні кейси, що ТЦК приймають документи (наказ, довідку про прийняття) і оформлюють відстрочку для студентів Neoversity , навіть по старому законодавству.

1. Так, але: є іспити.
2. Так, але: пункт був про інше, про базовий відбір за скілами. Якщо на програму фізика-ядерника приймають всіх підряд, є висока ймовірність, що ця програма підтягне фізику всіх студентів до рівня 9-го класу.
3. Так, але: на суть не впливає ніяк.
4. Добре, але: пункт був про інше.
5. Добре, але: чому не PhD з досвідом в ІТ 4 роки? Це PhD в ІТ — там майже у всіх молодих кандидатів наук є відповідний досвід.
6. Ок.
7. Ок.
8. Згоден про англійську, про роботу — не прокоментували.
9. Добре, але: суть пункту була не в проханні надати цю статистику, а в претензії, що на фізика-ядерника не може вчитись людина зі знаннями фізики 7-го класу, що на хірурга не може вчитись той, хто ніколи не вчив анатомії. Якщо людина не вчила анатомії, а її прийняли вчитись на хірурга, то або вона вилетить з першої сесії, або навчання на хірурга насправді є навчанням на медбрата.
10. Так, але: програма вже зʼявилась, але з сайту я досі не розумію, хто на вашому бакалавраті викладає математику.
11. Так, але: для бакалаврата ж у вас український диплом, значить якісь процедури пройти таки можна. Претензія була не про країну, а про кількість установчих документів. Мені не прийшось довго гуглити, аби знайти, що у Стенфорда для публікування подібних «американських бюрократичних процедур» є цілий підсайт: wasc.stanford.edu (а не дві з половиною сторінки).
12. Так, але: якщо у вас програма може коштувати 3500 євро (що приблизно 2350 євро на рік, ~100 000 грн), то звідки гроші, аби платити викладачам більше, ніж платить «українська освіта»? Маю на увазі «платити викладачам за заявлену для студентів кількість годин навчання».
13. Так, але: де відеопруфи із захистом проектів?

Цікаві думки, теж спілкувався на тижні з ними і думаю що робити.
Я в принципі шукаю магістратуру не для знань, а в більшій мірі як відстрочку.
Тепер головне — чи документально все відповідає очній магістратурі в Україні?

Якщо ви хочете отримати відстрочку — тут є теж великі сумніви.

Поділіться думками

ліцензію, яка закінчується у вересні 24 року.

Запитаю в менеджера напряму

Може в такому разі краще заплатити тільки за 1 рік 2500 і якщо що забути як поганий сон.

Якщо покажете довідку, що є студентам, коли над Вами згустяться «хмари», то вона не попередить «дощу». Відстрочку треба отримувати безпосередньо в ТЦК. Тобто треба йти особисто. Як будуть реагувати на нетипову довідку, що ви є студентом «neoversity» питання відкрите.

Зрозуміло що така довідка самостійно ніякої користі не несе, але якщо все на законних підставах, то думаю можна отримати відсрочку самостійно або за допомогу адвоката в ТЦК.

Підписатись на коментарі