В ЄС запустився AltStore PAL — альтернативний магазин застосунків для iOS

Усі статті, обговорення, новини про Mobile — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!

Сьогодні в ЄС запрацював один із перших альтернативних маркетів застосунків — AltStore PAL. Його представив розробник Райлі Тестут, повідомляє сайт macrumors.

AltStore PAL — це маркет з відкритим кодом, призначений для розповсюдження застосунків від незалежних розробників. На момент запуску він містить дві програми, включаючи ігровий емулятор Delta від Testut і програму керування буфером обміну Clip. Delta також одночасно випускається в App Store за межами Європейського Союзу, але, схоже, клієнтам з ЄС доведеться завантажити її з AltStore.

Творець каже, що коли AltStore PAL повноцінно запуститься, сторонні розробники застосунків також зможуть надсилати свої програми. AltStore PAL — децентралізований і не має каталогу, тому розробникам потрібно буде самостійно рекламувати свої застосунки та спрямовувати користувачів на свої вебсайти для встановлення застосунків через AltStore.

Просування застосунків через AltStore є безкоштовним, але варто зазначити, що програми, які мають більше одного мільйона перших щорічних установок, повинні будуть платити Apple 0,50 євро за базову технологію. Маркети застосунків повинні сплачувати комісію за кожне встановлення, тож AltStore стягує 0,50 євро за кожне встановлення.

Користувачі iPhone у Європейському Союзі можуть завантажити AltStore PAL із вебсайту.

Нагадаємо, що Apple офіційно дозволила сторонні магазини застосунків. Розбирались з деталями в цьому топіку. Свій магазин застосунків також представила компанія MacPaw. Очікується, що він стане доступним у квітні.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Оце я розумію рівень монетизації: розробив якийсь малий застосунок з відкритим вихідним кодом, завантажив на AltStore, прибігли китайці, завантажили цей застосунок мільйон разів і діставай із кишені пів мільйона баксів.

Магазин бекдорів і троянів ? Нє — то хто буде верифікувати аплікейшени на такому смачному шматку ринку? Я вже на андроїді надивився коли користувачі тулять скачану з якогось сайту безрідне apk а потім у них то підписок купа цікавих то гроші з карти фюююююють ...

Якщо людина тупа, то вона і через офіційний штатний браузер чи месенджер на айфоні знайде куди злити свої грошики.

то гроші з карти фюююююють

Так моʼ, не треба до зондофону карту привʼязувати, і не буде ніякого фюююююють? Ще мідлети згадайте, які SMS на короткі номери надсилають, розганяючи палець лоха до підтвердження запиту за інерцією. Чи автоввімкнення платних підписок при відвідування якогось сайту. Винен, звісно, не опстіз, який дозволяє отак з лоха дерти гроші, а сам лох.

Як на мене, вся ця система банківських карт узагалі за суттю своєю суцільна діра (зараз ще не так страшно; от памнятаєте «Термінатор 2», де Джон Конор просто підмикає кишеньковий ПК до банкомату і брутить PIN?) Один CVV у початковій формі, без 3D Secure, чого вартий: даєш один раз мерчантові реквізити — і він може потім списувати скільки завгодно і коли завгодно, доки карта діє. Дуууже весела система. Не знаю, в чиїх інтересах вигадана, але точно не в інтересах кардхолдерів.

Тому ся стараю на картках багато не тримати, лише суму, яку не шкода втратити.

Німці от правильно роблять, що досі цій картковій системі (навʼязаній американцями!) не дуже довіряють і віддають перевагу прямим переводам між р/р. В Україні теж потроху мотивують бізнес ся відмовляти від карток: невизнання їх безготівковими платежами і вимога проводити через РРО, державний стандарт QR-кодів для платежів на IBAN. Але вихолощувати виплекану Бєнябанком культуру «скидання на карту» ся доведе ще довго.

Але ж юзвірята ледачі, їм тільки дай усе простіше, з метою голову не забивати. Он відбитки пальців охоче зливають казна-куди, бо так «простіше», не треба всякі паролі-шмаролі, прикладаєш — і готово. Як вони будуть відбитки пальців змінювати, коли ті будуть скомпрометовані (а скомпрометовані вони будуть, це питання часу) — не думають, звісно...

людина розповідає про «ледачих юзверят», а сама у якості прикладів наводить кіно. фантастичне.

фантастичне.

Але цілком реалістичне.

Реалії тих років — це діряві системи абсолютно всюди, security хіба що by obscurity (бо для інакших способів треба значні обчислювальні ресурси, страшно дефіцитні ще на той час). Приміром, розвинена культура фрикінгу, приглушена аж у 90-х. Серйозна боротьба з піратством, власне, теж аж у кінці 90-х ся починає. Навіть «насвистіти в слухавку» із «Матриці» — цілком реально за тренування. Вся «хакерська романтика» тих років — це буквально два байти переслати, бо простим смертним навіть це недоступне. Не денуву колупати же. Звідти ж, власне, змішування понять хакерів і крекерів, від якого в олдів підгорає дупа, бо наявність базового розуміння роботи ЕОМ уже робить із людини Нео, для якого ніяких штучних обмежень системи не існує. Змінити в дірявому PHP-скрипті внутрішню змінну GET-параметром? а хто забороняє?

Тому ся стараю на картках багато не тримати, лише суму, яку не шкода втратити.

І де ти отримаєш гроші?

Ну так я ж ФОП.

От тим, хто зарплатню на картку отримують, справді тяжко, але й вони можуть окремо завести рахунок, депозит чи ще що, звідки гроші вже не так просто поцупити, просто вкравши картку і накупувавши нею щось у магазинах, приклавши й пікнувши.

Ага, зрозумів

Я думав в кеші тримаєш))

У мене на усі картки ліміти стоять
Для розрахунків картка окрема яку я поповнюю на маленькі суми які не страшно втратити

Кеш — то саме собою, диверсифікація — наше все.

Взагалі, бажано й безготівкові кошти в одному банку не тримати, а розподіляти по багатьох (особливо на випадок, якщо банк раптово лусне, еге, що зараз уже наче не так актуально) — але не живучи в мільйоннику, це наразі трохи проблемно.

Підписатись на коментарі