Samsung переводить всіх керівників на 6-денний робочий тиждень. Ви б погодились?

Samsung переводить усіх керівників відділів на 6-денний робочий тиждень. Цю інформацію повідомляє The Korea Economic Daily.

Рішення було прийняте у зв’язку з різким знеціненням південнокорейської валюти, зростанням цін на нафту та високими витратами на запозичення. У найближчі тижні всі керівники, включно з виробничими підрозділами та відділами продажів, почнуть працювати додатковий день у суботу або неділю. Деякі з них почали добровільно працювати у такому режимі ще з початку року.

Співробітники, які не є частиною керівництва компанії, продовжать працювати за звичним 5-денним графіком.

Як вам такий розвиток подій? Чи погодилися б ви працювати 6 днів на тиждень?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Чи погодився б я, щоб мого керівника перевели на 6-денний робочий тиждень?
Чому б і ні, якщо це піде на користь проекту, він зможе більше приділяти йому часу і виконанню своїх обов’язків.

Інша екстенсивна крайність — це США, де ok мати 10 днів для відпуски, але використати тільки половину, ... також для багатьох ok працювати взагалі ненормований робочий тиждень на 2-3 роботах, ... чи погодилися б ви на таке? чи все-таки в Європі краща ефективність праці і work-life баланс?

Ти не пробував нормальну роботу знайти? :) Чи ці страшні історії з інтернетів? :)

Не можу охарактеризувати ваші манери з позитивної сторони і не знаю, що трапилося з вашою логікою, коли адресували мені даний коментар 🤷🏻‍♂️🤯

А стосовно «страшні історії з інтернетів», якщо ви на Техасщині з життя не знаєте, то ось вам з інтернету пара:

Why U.S. vacation policies are so much worse than Europe’s www.cnbc.com/...​h-worse-than-europes.html

8.7 Million Americans Now Work Two Jobs To Make Ends Meet Despite Inflation Continuing To Cool finance.yahoo.com/...​3011733.html?guccounter=1

життя не знаєте

Я перепрошую, а ти де пізнав життя? :)

8.7 Million Americans Now Work Two Jobs

Оце так новина, бідним в США бути гірше ніж в Європі. А як це відноситься до форуму АйТі? :)

PS, я тут чуток взоржав
Eurostat data: In December 2021, there were around 7.6 million employed people in the EU (aged 15-74) with at least two jobs

Це ще ворк лайф баланс, чи вже ні? :)

Нерівномірне розподілення коштів шкодить усім. Так, замість того щоб замість 5 керівників найняти ще одного, вони роблять 6-денний робочий тиждень. Тобто — замість того, щоб в суспільстві з’явився ще одни представник вищого класу, вони знищують тих що є. Щоб економіка працювала — треба щоб люди заробляли, але і щоб тратили кошти. Тобто це рішення луз-луз з усіх боків. Саме тому і майбутнє за 4-денним робочим тижнем — менше безробіття, менше розрив між багатими і бідними, кращий ворк-лайф баланс — відповідно більше задоволення життям і роботою, відповідно — ефективніша робота. Він-він для людини, компанії і суспільства в цілому.
А там де потрібна цілодобова робота — давно придумали роботу по змінах.

В Дубаях шестиденка. І нічого, живуть якось )

У 18-тому столітті було кріпацтво, і нічого, жили ж якось!

Вища каста громадян працює шість днів на рік, а нижча каста безправних рабів без документів — шість днів на тиждень? Тоді все сходиться :)

Можливо, це лише суб’єктивний досвід.
Я працював із хлопцями, які раніше працювали в Samsung.
За їхніми словами, незважаючи на необхідність заклеювання камер та турнікети, сам робочий процес був максимально легким. Не те щоб один співробітник, а цілі департаменти могли одне завдання на 2-3 дні вирішувати місяць, при цьому не розтягуючи, а дійсно вирішити за 2-3 дні та далі до кінця місяця очікувати наступне завдання.
Всі були максимально розслаблені та на чилі.

Акції Samsung, незважаючи на кризу у світі, ростуть останні 2 роки, в останні 3 місяці показали небувалий памп, видно, розслабились не тільки самі співробітники, а й топ-менеджмент.

Те, що розповідають про корейський менеджмент — тут, мабуть, як з німецьким трудоголізмом. Про роботу німці говорять постійно. Ось тільки після 17:00 нікого вже онлайн немає в німецьких ІТ-компаніях, за винятком українських команд.

все ребята, которые тут работали с самсунгами очень ругались

— низкая зп
— неадекватный менеджмент, менеджеров много, каждый имеет свое мнение, часто поступают противоречивые указания, микроменеджмент и так далее
— зп мало что низкая, не зависит от проф. успехов сотрудника
— проф. роста нет

Ну, я лично без проблем бы согласился на перевод всех руководителей Samsung на 6-дневную рабочую неделю.

Затверджую. Добре, що ми все порішали!

А я колись виходив на роботу по суботам саме тому що в суботу не було ні керівників, ні мітингів, тож можна було попрацювати спокійно та з задоволенням.

Тепер доведеться виходити в неділю

Я думаю, там трохи інша ідея стоїть за цим всім.
Скоріше всього, вони хочуть щоб керівники виходили по суботах займатись «креативом».
Типу у керівників 5 днів на тиждень операційка, адміністрування, поточні справи, мітинги... А по суботах будуть якісь воркшопи, стратегічні сесії, щось на що не вистачає часу впродовж тижня.
«six-day work week for executives to inject a sense of crisis and make all-out efforts to overcome it»

не бачу сенсу керівникам виходити на роботу коли його підлеглі не працюють. керувати пустим офісом?

Нижче вже написали:

Andy K yesterday
Показують приклад підлеглим. Деякі зрозуміють натяк, а звільнені — ні.

В них з середніх віків інша культура. Що в Японії, що в Кореї, що в Китаї люди не підуть з роботи до дому, доки не піде начальник. От він буде там ночувати — буде ночувати весь колектив. Хто піде без дозволу — отримає собі бойкот, покенселять як хіппі чи як «хіпстри» яких колишній хіппі Стів Джобс навчив робити з тими в кого не Apple. Тобто якщо начальник на роботі — усі на роботі (що правда не факт, що працюють).
Знову таки вони просто узаконили те що в них є і без того зветься робоча культура 996, з дев’яти ранку по дев’ять вечора, шість днів на тиждень.
У нас на таке вже не йде народ, не в останню чергу через розумних психологів які так і кажуть — «Що тобі з того, це не твій бізнес з тобою результатами не діляться. Платять подвійно — йдеш, не платять до побачення робочий день скінчено у тебе є власні справи». Також ми це бачили в живу по усій Європі. Раніше же стаханівскій рух, комсомольські будівництва і т.п. — усе було те саме.

You are totally replaceable at work.
You’re not replaceable at home.
Home is your real life. Keep that perspective.
Always.

Біда в тому шо бабло вдома тоже не реплейсбл(

Культура трудоголізму це норм для корейських корпорацій. Як то кажуть: Не подобається? — Звалюй!

Забули додати: «За парканом вже черга стоїть на твоє місце.»

то не ви там виглядаєте з за паркану? 😏

Треба не 6 днів працювати, а головою!

Але кількість переростає в якість, а не навпаки.

колись працював у конторі де мій начальник постійно на вихідних ходив у офіс і виглядало це як телефонування мені у суботу по усіляким питанням, при чому ніякого сенсу у цьому не було, типу от думка прийшла як щось покращити, давай обговоримо

він підступно робив це з головного телефону компанії, а я був он-колл по аваріям, тому не брати не міг )

І як відбулося звільнення з цієї контори?)

його звільнили і начальником став я )

Не самий поганий варіант

І тепер ти дзвониш підлеглим із офісного телефону? :)

Можна на роботі працювати, а можна приходити чисто щоб затрекати час. З того що я чув про самсунг там погодинна оплата і у вихідні овертайми платять по тарифу х2. Питання наскільки це ефективно і яка ціль того, хто це придумав — відкрите.

Набивав так плюс майже зарплатню виходячи на роботу в вихідні

Просто зробили 996 офіційним, а так в корейців дуже давно таке. Щоправда вони там можуть сходити зіграти в футбол, волейбол, можуть відійти забрати дитину зі школи і т.д. тобто є перерви. Японці приблизно те саме і китайці.

А ще вони там сплять на роботі під час тої типу 9 годинної «зміни».

Дык у нас на заводах тоже спят во время обеда. Час обеда, за 20 минут поел и 40 минут вздремнул.

Швидше медетують. Буддизм ніхто не відміняв, а усі ці флосовскі корені вони насправді прозрастають саме на регійному базісі. Будизм каже позбався своїх страстей, які є коренем твоїї страждань і досягнеш просвітелення потрапиш з Сансари до Нірвани. Саме звіци йде ситуція коли азійці кращі вийдуть працювати в режим 24/7 і почнуть з вищого керівництва, ніж скорочуватимуть людей тисячами — що за буддизмом є ганьба, познавши просвітлення маєш допомгти іншим його познати.
А аврамічні релігії кажуть — те що ми бачимо наприклад у Баффета з Гейтцем, Рокфеллера і так далі (корені ще глибщі з глибокої античності, а : іудаїзм, християнство та іслам навпаки сильно послабили такі культурні норми). Заробляються статики із десятків та сотен мільярдів і витрачаються вони на благочиннсть, меценатсво та підтримку науки типу пілотованої космонавтики тощо.
Звісно за останні три столяття наші культури мали дуже суттєвий вплив одне на одну, ті же сам хіппі до яких належав напириклад Стів Джобс ніколи навіть не скривали, що базуються на ідеях Дзен Буддизму. Сам Стів Джобс взагалі вважав себе буддистом.

З радістю б працював би і 7 днів але не хочу.

Коли таку фігню пишете то кажіть всі працівники рівня managing director і вище в Кореї будуть працювати 6 днів. А, морі тоді не буде новини

Так. Executives це Senior leaders: Vice presidents і C-level. Це вкрай небагато людей. Там такі зарплати що можна трішки і попрацювати. До того ж це тимчасово.
Але автор звісно переклав як йому зручно і запитує/порівнює звичайних найманців.
для клікбейта Ок

Ключове слово в новині — керівники.

Показують приклад підлеглим. Деякі зрозуміють натяк, а звільнені — ні.

Це в цілому культура азійського лідерства, усі йдуть додому коли піде керівник (кемпай), навіть коли робити буде нема чого (а раптом знодибиться). Такого коли кервіник катається десь на жовтомоу мустанзі чи взагалі нічого не робить показово (російска армійська культура, коли дед показово не робить нічого до дембельского акорда), коли команда овертаймить — такого не буває в них.

Керівники отримають додаткові $$$ за цей день.

А разве мы в ИТ работаем сильно иначе ?
если посмотреть чч, добавить всякие работы по обслуживанию в нерабочее время и выходные ...

голод не тетка пирожка не подаст. Очень скоро те, кто рассуждал про 4-х дневку (не отвечая на простой вопрос — а за чей счет банкет то) будут рады и 6-ти дневке. Только бы зарплату платили.

А разве мы в ИТ работаем сильно иначе

У нас обычно в начале проекта такое митинги на побалтать например, а вот в конце как раз подступает задница и чем ближе дедлайн и релиз тем ближе задница:) Впрочем сильно от кемпая зависит, как и всюду.

Мені особисто їх шкода, я після вільного графіка більше не здатний працювати від-до 🤷‍♂️ додатковий день в тижні, давайте якийсь коф за це день і, хто не має життя, буде пахати

Швидше за усе в них набагато білш насичене життя ніж в тебе і суттєво менше проблем і тим більше страхів за майбутне і тощо. Якщо би це було рабство як в Гулагах Південної Кореї : Samsung, LG, Daewoo, Hundai і тощо в них би не було. BTW Там коли в дуже рідких випадках скорочують десятками тисячь — то Ким Уджуна наприклад посадили на 10 років в тюрму за це з конфіскацією майна (і жив він з позором, бо йому фактчино дали можливість зробити харакірі — а він замісьць цього втік до Франції). Ми маємо справу з дещо іншою культурою, хоч в ній і камікадзе, наприклад, може бути, але не примусове. Добровольці погоджуються загинути з метою збереження групи, держави нації і т.д. в цілому це теж еволюціний механізм по суті. В культурі древнього Риму посладовниками котрої по суті є весь християнскій світ — усе по іншому, головна цінність навіть не русурси, голвна цінність, слава. Усе заради Тріумфа, не важливо це перше місце в списку : Forebes, Нобеліска Премія скажімо за пілотований політ на Марс, Премія Тюрінга, Оскар, Олімпійська медаль тощо.
А Стахановський рух він якраз з Донбасу.

Е! Куди?! А як же 4 денний тиждень???

а за счет каких ресурсов планируется работать на 20% меньше и получать столько же ?

А за счёт каких перешли от 80 часов в неделю до 40?

кто вам сказал что перешли ? в странах 3-го мира продолжают работать до 60-80 часов в неделю.
просто раньше это делали работяги в Европах и Северных Америках, а теперь так делают люди в Азии, Африке и иных местах

Что в Индии что в Китае средняя рабочая неделя уже около 48 часов
www.statista.com/...​rage-working-hours-china
business.outlookindia.com/...​kly-work-hours-of-indians

В остальных местах тоже не всё так плохо
worldpopulationreview.com/...​rage-work-week-by-country

А хто змушує тебе працювати швидко?))) Випий кави, поговори з колегами, потім виконай якусь невелику частину роботи, так і день пройде.

А хто з присутніх пам’ятає 6 денний шкільний розклад?

в києві десь в 1990 було зроблено суботу «напівфакультативною» — щось типу офіційно можна прогуляти (ущільнили програму і на суботу перенесли пару уроків буквально), що було зручно навесні
і за якийсь час вона «відсохла» повністю
а перед цим була шестиденка
(якщо память мені ще не того)

Був пʼятиденний з 1998-го по 2008-й роки, Харківська область

Я памʼятаю в суботу бачив школярів фізмат ліцею на зупинці, дич ще та🫣

Штурмували місця ближче до моря з 26 градусами

2010, в Університеті пам’ятаю таку штуку
В школі іноді теж було

Давно чув що працювати на Японські/Корейські компанії це суцільна потогінка. Щось типу прикола не можна прийти/піти на обід/роботи пізніше/раніше твого начальника і т.д. Короче несумісний менталитет.

Dan Pulzello робить шикарні короткі відео про різницю між американського і європейського боса) Дуже в тему все — www.youtube.com/shorts/HYn-8sNCW74

Це ж Корейці. Для них це не прям щось за межею нормальності

Ви би довірили якомусь раднику найважливішу інформацію для розробки стратегії виходу з кризи, якщо цей радник є вашим конкурентом?

Підписатись на коментарі