Як обрати професію з орієнтиром на Захід?
Всім привіт. Можливо допис трохи буде сумбурним та дилетатським, оскільки таким є і це питання для мене поки що, але буду вдячний за поради.
Мені зараз 25 років. Маю вищу освіту маркетолога, досвід ін-хауз 2 роки, але не в розрізі діджитал, тому вважаю його не дуже цінним, і розряду крутити 1С, замовляти упаковку та рекламні матеріали, борди на трасі. Тобто нормального досвіду немає та і сам маркетинг не дуже приваблює в своєму загальному плані.
Вирішив з маркетингу загального податися в конкретні напрямки, обрав PPC та SEO — ніби все подобається, є навіть перші проєкти, але сумніваюсь в затребуваності цих професій, оскільки в нас цих спецам з досвідом на Ворк пропонують до 30к грн. Не надто радужні перспективи, оскільки їсти теж хочеться і коли ти інвестуєш десятки годин в навчання, а потім бачиш, як запрошують спеца з досвідом 5 років на зп. 25к грн — трохи сумно.
В Європі, куди я планують переїзд в довгостроковій перспективі — мабуть ситуація не краща. Прийнамні успішних прикладів не знаю, окрім тих, хто продає курси.
В зв’язку з цим хочу опанувати іншу професію. Наразі обираю між граф. дизайном і фронтендом. Вони мені досить цікаві, ну щоб ви не подумали, що керуюсь лише грішми (до речі так, я знаю, що там теж відразу багато не заробиш і до цього готовий). Але особисто знаю людей, які саме в цих напрямках досить комфортно себе почувають і в Україні і в Єропі.
Хоча можливо це ефект червого авто. Зупиняє звісно висока конкуренція, але вона є всюди, з іншого боку. Але обрати конкретний напрямок важко. Можливо ви щось порадите, чи поділитесь власним досвідом.
20 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів