Чому наша компанія принципово не озвучує публічно заробітну плату працівників
Привіт, я Аня, HR-менеджер в компанії Alpacked. Мені хочеться поговорити з вами на одну тему, яка часто виникає у роботі HR і викликає питання як співробітників так і кандидатів.
В сучасному світі, де відкритість та прозорість стають ключовими цінностями для багатьох компаній, може здатися дивним, що ми не розголошуємо публічно заробітну плату наших працівників. Втім, наша компанія ставить безпеку, конфіденційність та професіоналізм на перше місце, і ця політика має свої вагомі причини.
Почнемо з безпеки та довіри. У нашій команді ми підтримуємо довіру та відчуття безпеки задля дружньої, невимушеної робочої атмосфери. Публічне оголошення зарплати може викликати неспокій серед наших працівників і пошатнути внутрішню атмосферу компанії.
Уявіть, ви дізналися що ваш колега з таким само або меншим досвідом отримує більше ніж ви? Одразу ж змінюється відношення до людини і виникають накручування чи я не попросила мало. Тож, ми вважаємо, що кожен з співробітників має право на приватність, особливо у сфері фінансів, аби підтримувати стабільну приємну і робочу атмосферу.
Наступний фактор — запобігання дискримінації та конкуренції. Публічне викриття зарплат може також призвести до суперечок, змагань за отримання бонусу та зневаги один до одного під час виконання робочих завдань. Ми хочемо, щоб наші працівники відчували себе поважними та рівними, незалежно від їхньої зарплати. Основне за що ми їх беремо в команду — це знання та досвід, який вони можуть використати на проєктах.
Ще одна важлива причина — це індивідуальний підхід до кожного. Ми невеличка команда, де ще можемо дозволити собі особисто пропрацьовувати запити співробітників. Кожен працівник має свої унікальні навички та внесок у розвиток компанії. Наша політика конфіденційності дозволяє нам гнучко працювати над домовленостями, що відповідають потребам кожного окремо.
А як ви вважаєте, чи повинна компанія публічно озвучувати зарплату своїх працівників?
73 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів