Чоловіки за кордоном і мобілізація

Шановні, а поділіться думками. Ну от виїхали ми з вами давно, і абсолютно законно. У мене скоро 10 років буде, повертатися я не збирався. А тут мені кажуть, що треба оновлювати якісь дані, якийсь електронний кабінет, оці всі справи. Кажуть, що не продовжать закордонний паспорт. Ну і взагалі, що в разі бездіяльності це буде, типу, порушенням закону. Що ви думаєте з цього приводу, хто що буде робити?

ЗІ: Питання до тих, хто виїхав законно, і, до останнього часу принаймні, законів не порушував.

👍ПодобаєтьсяСподобалось16
До обраногоВ обраному9
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Ситуация с консульскими услугами и паспортами как-то да решится, рано или поздно. Вот только обида и злоба после того, как держава в нарушение всех статей конституции, по скотски поступила останется. Ощущение будто наша влада на голову насрала, честно говоря.

Помню, одного министра спросил, а чего вы Беларусь копируете в своих практиках, оказались мои подозрения пророческими)) Вторая страна в мире, которая не дает консульских услуг своим гражданам, теперь Украина вместе с Беларусью в клубе диктатур. Поздравляю вас 74%.

Дуже круті закони. Українці за кордоном протиставляюиься українцям в Україні. Жінки чоловікам, призовники армії.
Тільки влада сидить і грошики рахує. Особисто мені не зрозумілі люди які при цих обставинах захищають владу. Чекаєте коли по закону можно буде незгодних прямо на вулиці стріляти?

Я не юрист, але наскільки мені відомо, «незаконного виїзду» згідно Конституції та чинного законодавства не існує. Є «незаконний перетин» державного кордону, який зазвичай має на увазі перетин державного кордону не через пункти пропуски ДПСУ, і покарання за це — адміністративка. Звісно, мова йде виключно про перетин кордону, а не про контрабанду чи якийсь кримінал.

Ці нові «закони» підштовхують все більше і більше людей шукати нове громадянство, відмовлятись від українського, та рвати економічні та культурні звʼязки з Україною. Браво!

Своїми нещодавніми діями держава Україна послідовно та цілеспрямовано вчиняє акти агресії по відношенню до своїх громадян, і тим самим знецінює себе в їх очах. Дуже багато людей вже не бачать різниці між орком з запарєбріка та власним ТЦК-шником або навіть військовим ЗСУ, і це дуже сумно. Не кажучи про те, що нещодавня хвиля «законів» та ініціатив явно готує підґрунтя для подальшого переслідування громадян України накшталт накладання арешту на банківські рахунки та рухоме і нерухомк майно у стилі совків 20х-30х років ХХ століття.

Більше того, своєю корупцією Україна все далі й далі скочується до так званого Failed State або «неспроможної держави», яка втрачає субʼєктність на міжнародній арені, а всередині втрачає монополію на насильство та загрузла в корупції, правовому нігілізмі та анархії.
Просто заґуґліть «Failed State» чи «Неспроможна Держава».

Зелєчмоні відкрили натравили одних українців на інших, замість пошуку оптимального рішення. Вже всім похєр на коррупцію, завжди працювало, завжди буде працювати.

Порошенко надав українцям безвіз, Зеленський обмежив права українців за кордоном, запам’ятати

Зеленський, під час каденції Порошенка, виглядав краще

778 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Всім привіт, підніму топік — є хто у кого закінчується паспорт скоро чи вже закінчився закордоном і громадянства ще немає? Хто що робить чи думає робити?

Із того що мені відомо, то найдешевший і найшвидший варіант — Вануату. Єдиний блокер — документи з України (свіже свідоцтво про народження і відсутність судимості). Але їх ще видають по довіреності, і довіреності все ще визнають іноземні (з апостилем і перекладом акредитованим перекладачем)

Яка довіреность? Я робив собі і сину через адекватних нотарів в країні де я живу. Знайти таких якщо ви хоча б 2-3 роки мешкаєте не може бути проблемою. Робитьсья витяг з реєстру, ставиться апостиль і передається у вашу країну. Там вже залежно від обставин. Я робив ще завірений нотаріальний переклад на місцеву мову. Зауважу — в апостиля нема строків давності. Тобто один раз зроблений апостиль на свідоцтво про народження дісний довічно.

Скільки дійсний апостиль кожна країна визначає собі сама. Франція не приймає для натуралізації свідоцтва яким більше 3 місяців. І їм не важливо чи є там апостиль чи ні якщо свідоцтву більше 3 місяців.

Витяг з реєстру це для довідки про відсутність судимостей. А от свідоцтво про народження так просто не дадуть, треба довіреність. Плюс апостиль він для конкретної країни. Нова країна = новий апостиль.

Колись цим всим займалось посольство/консульство. Коштувало дорожче але не треба було нічого вигадувати. Але це було давно.

Я звісно, вибачаюся, але ви пишете просто лютий брЄд. Погугліть що таке апостиль, що він означає, для чого використовується і як робиться.
Щодо довіреності — я особисто робив усі свідоцтва і довідки про несудимість суто через нотаріальну контору в Туреччені без будь яких довіренностей собі, жінці і сину.
І на останок, в консульстві не роблять ніяких довіренностей чи апостилей. Там роблять виключно консульску легалізацію. Теж рекомендую погуглить шо це таке і чим відрязняється від апостилю.

в консульстві не роблять ніяких довіренностей

krakow.mfa.gov.ua/...​-pitannya/notarialni-diyi

Я цей сайт бачив бозна скількі разів. Нотаріальні дії робе нотаріус країни, в якій розташовано консульство. Консул тільки засвідчує що підпис дісний. Це і є легалізація. А де сидить той нотаріус фізично — то вже інша справа.

Нотариальные действия осуществляются консулом, об этом прямо говорится в Статье 44 на которую есть ссылка выше.

що таке апостиль, що він означає, для чого використовується і як робиться

Апостиль — це спеціальний штамп, який проставляється на офіційних документах для їхнього використання за кордоном. Він підтверджує справжність підпису, посади особи, яка підписала документ, та автентичність печатки або штампа і використовується для того, щоб документи, видані в одній країні, були визнані офіційними в інших країнах, які є учасницями Гаазької конвенції 1961 року.

Апостиль ніяк не впливає на строки валідності документа і якщо якась країна (наприклад Франція) визначила для себе в своїх процедурах що документ цивільного стану, навіть якщо має апостиль, валідний 3 місяці, то він валідний 3 місяці і ніякий апостиль цього не змінює (власний досвід і на офіційному сайті www.service-public.fr є пояснення чому так).

Я апостилював документи видані в Україні, Франції і Швейцарії у відповідно українських, французьких і швейцарських держустановах. Коли замовляєш апостиль на документ в 100% випадків було запитання «для якої країни замовляється апостиль». Це тому, що в різних країнах бувають різні вимоги для апостилю (мова, додаткова інформація, перевірка чи країна взагалі є членом Гаагзької конвенції і прийме цей апостиль чи тут вже треба консульська легалізація ітд)

в консульстві не роблять ніяких довіренностей чи апостилей

Роблять. Українськи посольства і консульства за кордоном мають право на нотаріальні дії (в тому числі довіреності) switzerland.mfa.gov.ua/...​alni-diyi/notarialni-diyi france.mfa.gov.ua/...​-pitannya/notarialni-diyi
Перевага робити це в консульстві в тому що цей документ автоматично валідний в Україні, а документ зроблений у іноземного (іноземного відносно України) нотаріуса треба ще апостилювати і перекладати акредитованим перекладачем. Апостилю не роблять, це не їх компетенція.

Теж рекомендую погуглить шо це таке і чим відрязняється від апостилю.

Мені це доводилось робити десятки разів в 3 різних країнах, тому я це гуглив і не раз. Легалізацію в консульстві роблять, апостиль ні. Але по факту апостиль це така спрощена форма легалізації і зазвичай її достатньо.

Щодо довіреності — я особисто робив усі свідоцтва і довідки про несудимість суто через нотаріальну контору в Туреччені без будь яких довіренностей собі, жінці і сину.

Рандомна контора, ще й не на території України, не може отримати свідоцтва і довідки на будь якого громадянина України. Тому ви ймовірно таки надали їм право діяти від Вашого імені для отримання цих документів (тобто зробили їм власне довіреність діяти від Вашого імені). Тобто що, ймовірно, зробила ця контора «за лаштунками» — отримала від Вас довіреність на оформлення документів, самостійно апостилювала і переклала, відправила когось в Україні отримати та апостилювати ці документи, зробила акредитований переклад і віддала вже в Туреччині. Це абсолютно легальний і все ще можливий спосіб це зробити, правда не факт що надовго бо для вчинення деяких дій (наприклад розпорядження майном) додатково до довіреності вже можуть вимагати ВОД.

Тут ми впираємося в різницю між патріотизмом крові і території. Зеленський щиро не розуміє, чого б то він мав солідаризуватися з канадійцями.

Явно не від серця, тому коли припекло, то з нього поліз криворізький пацанчік, патріот власного скаковарайона, для якого навіть переїхавші пацанчіки і падругі зрадники.
Він навіть свою команду і студію на честь района назвав, при тому, що більш безликої назви ще пошукати (я от сам родом зі «Слов’янки», але щоб я поза Вінницею себе нею десь ідентифікував, бррр)

Була така думка? Здається завжди ображали тих хто поїхав. Своєрідний спорт

Думаю, був прожект і він не злетів. Можливо тому, що Зеленському був потрібен контроль, а не рівний діалог, де йому, найвеличнішому, могли вказувати на його власні недоліки і єрмаки.

А Ви сприймали ці «ідеї» серйозно? Це не ідеї це інфопривід. Як і мільярд дерев.

25 грудня я писав тут:

Вангую, що вся ця весела історія все одно відкотиться до сформульованого Іларіоном Павлюком про рекрутинг, заохочення і сприяння. Просто тому що в умовах дії воєнного стану хочеться володарювати над стихією і кидати в бусік незламності архітекторів західних стартапів, але реальність така, що більшість не для того виїхала з України (варіант — не приїхала назад), рятуючи, як їм то виглядало (спитайте Бобра), власне життя, щоб повернутися через «санкції» штибу блокування рахунку чи арешту майна. Жодного ефекту для них це не матиме, вони і так у поверненні бачать для себе плаху, з ними домовитись напевно не вийде, перевірено особистим спілкуванням.

А з тими, хто все-таки не виключає власної прямої участі у війні, таки замість диктату доведеться домовлятися — як швидко ти можеш закрити чи поставити на паузу власні справи за кордоном і як можна тебе ліпше використати. Тобто, якщо мета таки в мобілізації, — не показовій «справедливості» (коли архітектор західного стартапу навіть теоретично у бусіку незламності зігріє душу Васі з району), а в наборі людей, то це буде ближче до рекрутингу, як приблизно рівні сторони переговорів, а не коли «захищати Україну є обовʼязком громадянина» трактують як «перейти в склад рухомого майна ТЦК є обов’язком громадянина».

Для цього доведеться хоч трохи напружитися, принаймні скасувати заборону на застосування відношень з конкретних частин (яку, як подейкують, запровадили мало не на рівні Генштабу) і мінімально узгодити власне законодавство з вимогами інших країн, принаймні в тому моменті, що воно є і має власні вимоги. Бо повістка на завтра, коли добиратися до найближчого ТЦК двадцять годин за тисячу доларів, і то в один кінець, без можливості потім додому заїхати за речами, а допрацьовування за поточним іноземним контрактом 3+ місяці, це не дуже серйозно.

dou.ua/...​rums/topic/46784/#2750912

Досі ніхто нічого в цьому напрямку навіть не намагається робити. Людей, в яких за кордоном налагоджене життя (що означає роботу, помешкання, навчання дітей тощо), просто списали в статистичну похибку.
Я ще недавно рахував, що між прийняттям рішення, що «так, я долучаюся!» і реальним підсиленням Сил Оборони, лаг ~СІМ МІСЯЦІВ.
Судіть самі — 3+місяці, щоб здати роботу, синхронізовані чи несинхронізовані зі звільненням житла, далі повернення в Україну, те-се, словом, чотири місяці в цілому до навчально-тренувального центру. Ну і там свої три місяці.
Місцевому працедавцю, при всій симпатії до України, чужий ТЦК не указ. Можуть за згодою сторін зменшити відпрацювання, можуть навіть про відновлення співпраці після всього поговорити, але «на вже» не буде точно.
При цьому в офіційній комукації нашої влади практично після лютневих слів Федора Веніславського (що працюючим за кордоном не вийде в одну сторону в ТЦК з’їздити) досі нічого про це не було...

так це і не про мобілізацію людей за кордоном (чи навіть в кордонах України). це чисто підісрати щоб життя не здавалось занадто добрим. я не уявляю собі взагалі нащо витрачати зусилля і гроші на бусифікацію отого «архітектора західного стартапу» з усім проблемами і репутаційними втратами тільки для того щоб він пішов в сзч після (чи навіть до) видачі йому зброї. це якийсь абсурд.

Само собою. Можете вважати, що я підійшов від противного і саме на це натякнув. На нас від початку не розраховують, але просто підсирають.
При тому, що рік тому говорили, приміром, що армії потрібні люди з іноземними мовами. І де?
Хоча з СЗЧ архітектора я б посперечався. Дезертирство це все-таки міжнародно визнаний злочин, явний вихід з правового поля.

з певного правового поля так і так вже вийшли. виконання частково (як кажуть) конвенцій про права людини призупинені на час дії військового стану. дезертирство — так, злочин. але умови входу і виходу описані на відміну від служби в армії. тобто заїхати на тюрму можна на строк до 10 років, заїхати в армію можна на строк не обмежений часовими рамками. в ситуації коли повернення до звичного життя в будь-якому разі не відбудеться цей вибір однозначний далеко не для всіх (принаймні я особисто знаю людей, що пішли спочатку добровольцями, а потім в сзч). це не про всіх, це про імовірності. і про те в яку сторону працює чинна політика влади.

так це і не про мобілізацію людей за кордоном (чи навіть в кордонах України). це чисто підісрати щоб життя не здавалось занадто добрим

Імхо, головна мотивація не в цьому. Поточній владі начхати на тих хто виїхав, їм головне короткострокова перспектива. Треба прибрати незручні питання та уникнути подальшого падіння рейтингу найвеличнішого. Тому закордоном знайшли ціль на кого можна перенаправити весь негатив. Від того дають там паспорти чи ні, мобілізація не покращиться.
Але тепер буде меньша ймовірність питань, чому наприклад би не мобілізувати Сергія Лещенко який так бореться за «справедливу» в його розумінні мобілізацію. Чи наприклад чому не мобілізувати поліцію котрі точно придатні? Чи наприклад податківців? Економіка відчутно впала, але кількість податківців така ж як і була..

про кампанію з перенаправлення негативу можна повірити. про «незручні питання» я не розумію як це на них відповідає. переводом стрілок?

Власти Литвы поддержали идею возвращения в Украину мужчин призывного возраста.

За такую идею высказались президент и премьер страны во время дискуссии на радио LRT.

Президент Гитанас Науседа заявил, что Украина должна иметь средства и инструменты, чтобы «пригласить своих молодых мужчин служить родине».

«Мы должны сотрудничать с Украиной во всех смыслах», — считает он.

Премьер Ингрида Шимоните допустила действия со стороны Литвы для помощи Украине в возвращении мужчин.

«Мы, наверное, могли бы искать какие-то способы, чтобы убедиться, что человек выполнил свой мобилизационный долг или освобожден от него, когда мы рассматриваем вопрос о продлении вида на жительство», — сказала она.

И добавила, что эти меры должны обсуждаться и на уровне ЕС.

====

в общем — любители ЕС и у кого там нет гражданства — думайте.

инструменты, чтобы «пригласить своих молодых мужчин служить родине»

вже Україна закони оновлює про міжнародний розшук і екстрадицію, щоб «приглашати».

Теж не серйозно: ця система щоб політичних утікачів видавати не розрахована. Он Ассанджа скільки екстрадують. Це ж не вбивство на Батьківщині.

Процедура займає багато часу і людей. Як по горобцях з гармати...

В тому виглядi, як зараз працює мiжнародний розшук, то дiйcно нeрeально.
Там i щоб додати в базу розшукачiв трeба отримати апрув вiд європeйcьких органiв, та надати доказову базу.

Подивимось. Литва он вимагає — «Топаз, дай команду»

Просто трёп. Если ЕС будет вышвыривать беженцев, то а) найдутся другие умные страны готовые принять новых налогоплательщиков, б) а кому такой ЕС сам нужен будет?

Что они могут сделать, это организовать схему как у Британии с Руандой. Но не факт что получится. Без Brexit у Британии тоже вряд ли получилось бы.

Он бы ещё «Литва для литовцев» добавил.

Вы очень рано и на эмоциях отмахиваетесь от проблемы. все будет по закону, потому что как правильно написал Валерий там есть проект закона кардинально упрощающий подачу в международный розыск. По нему буквально по факту неявки к следователю и если основания предполагать что лицо за границей — идет подача в МН розыск
и соот. будут отправлять назад как разыскиваемых лиц. потому что большинство НЕ беженцы.
а чаще всего статус временной зашиты которая не дает иммунитета от выдачи в страну гражданства

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

в страну в которой идет война

де юро войны нет. де юро люди не беженцы.
потому ругаться нет смысла — все решиться в течении 1-2 года, потом вернемся к этому разговору. мое дело было предупредить. а дальше сами решайте

Сколько лет уже Украина безуспешно бьется за экстрадицию коррупционеров проживающих в разных странах Европы, например из Австрии?
А тут поднимается тема об экстрадиции не одного-двух-десяти человек, а о десятках тысяч.

У вас просто нет мозгов от слова совсем. :)

когда завтра встанет вопрос перед властями той-же Польши кого отправить на восточный фронт — своих граждан или чужих — то немного все будет по другому. 1-2 года и мы все увидим.

Ну мы говорим про де-факто. Есть и беженцы сейчас и «не выдача».

> в течение 1-2 года

За это время можно перебраться в латинскую америку или азию, например. Или получить гражданство.

там есть проект закона кардинально упрощающий подачу в международный розыск

Міжнародний розшук регулюється не українськими законами (ваш кеп). Це складний механізм, в який вбудовано певний захист від зловживань (щоб різні бантустани не використовували його для політичних переслідувань).

Правильно. но кто сказал что с стороны ЕС не будет кардинального упрощения в данном вопросе на фоне таких заявлений ? Они не просто так завели этот разговор именно про инструменты

Не будет:
1. Там все слишком сложно и забюрократизировано, чтобы сделать что-то кардинальное в разумные сроки.
2. Им это невыгодно (по крайней мере «Старой Европе»), потому что беженцы это очень хороший демографический допинг.

розмову завели не ЄС, а деякі країни, які, мʼяко кажучі, нічого там не вирішують

Тому «просте рішення» (ТМ): переїхати якнайзахідніше. Або хоча б з країн які межують з рашкою.

На фоне t.me/BILD_Russian/16161 — было бы интересно посмотреть на вышвыривание.

Є цікаве питання:
як держава відноситься до мобілізації людини, яка не проти, ну наприклад, розстрілу тцкшників з бусіками, дії яких неправомірні (тобто всі дії), ну або командирів, які дали явно злочинний (або смертельний) наказ? (можна додати цілий список)
Я маю на увазі, що люди різні, і може трапитись випадок, коли людина може чесно сказати, що вона баче перемогу тільки в тому випадку, якщо очистити військо, мєнтів, судів, та інших, позбавивши їх життя. Якщо шкода від їх дій більше чим від дій ворога, хіба вони заслуговують на життя, враховуючи що їх дії позбавили тисяч життів українців?!

Хоча що за дурниці, як там кажуть .. спочатку переможемо, потім все порєшаємо ..

Казати то одне
А під прицілом від твоїх «товарищів» або біжи на ворога або ставати ворогом своєї батьківщини — багато охочих знайдеться? Ладно б батьківщина на когось напала, а тут за спиною твої рідні/ друзі/знайомі. І обмін свого життя на одного негідника? Не багато охочих знайдеться

Ладно б батьківщина на когось напала, а тут за спиною твої рідні/ друзі/
знайомі

Цей аргумент вже не діє, і має зовсім зворотній ефект. І все завдяки перерахованих мною персонажів + дій державних «мужів»

І все завдяки перерахованих мною персонажів + дій державних «мужів»

Це ваше твредження доречі теж легко перевірити . в перший рік після вторгнення ТЦК турів не було, навіть черги стояли. Ви мобілізувались? Питань більше не має..

А де ж поділись ті добровольці? «ізрасходували ресурс»? Замісто мобілізації економіки, розвитку ВПК, реальною боротьбою з корупцією — укр влада воює м’ясом — чиїмись «неякісними дітьми». Навіть росіяни уже зрозуміли що одним м’ясом не виграють. Ніхто не хоче бути останнім убитим солдатом у програній війні

А де ж поділись ті добровольці? «ізрасходували ресурс»? Замісто мобілізації економіки, розвитку ВПК, реальною боротьбою з корупцією — укр влада воює м’ясом — чиїмись «неякісними дітьми»

Все так. Від Зе.влади іншого не можна очікувати. Просто хаотичні рішення котрі в короткостроковій перспективі вигідні тільки для них.
Але люди прозрівають тільки коли зачіпає виключно їх і починають натягувати сову на глобус придумаючи собі мотивацію не робити те що страшно.
Сама головна мотивація

Ніхто не хоче бути убитим солдатом у війні

А то тут починають, от якби закордоном не перестали видавати паспорти, то ми бі всі прямо з Варшави зробили марш-кидок в Сімферополь..

Як би люди не знали як ці черги були використані (на різних етапах), то і писати не було про що

Якщо шкода від їх дій більше чим від дій ворога

Так шкоду від ворога та від ТЦК можна ж просто порівняти поріврнюючи Маріуполь та Львів. Де б краще жилося вашій сім’ї останні два-три роки в Маріуполі чи Львові?

От тільки русня вбила кілька сот тисяч українців і кілька мільйонів стали внутрішніми переселенцями (біженцями), а через дії зЕ-влади мільйони українців закордоном переоцінюють свої плани на повоєнну репатріацію. З точки зору демографії ще не ясно хто спричинив білше шкоди — рашисти чи зермаки?

через дії зЕ-влади мільйони українців закордоном переоцінюють свої плани на повоєнну репатріацію

Дії зе-влади не мінялись прямо з 2019 року. Імхо, заборона паспортів не шибко вплине на мотивацію повернутись у розбомблену країну з купою замінованої території та знищеної інфраструктурою..

Шкода то не відразу проглядається. Час показує ху із ху

Отже, практичні кроки:
— зайнятися легалізацією ASAP. Якщо у вас ПМЖ, подаватися на громадянство, якщо якийсь аналог Blau Karte — відповідно на ПМЖ. В Німеччині потрібен беде сертифікат B1 для громадянства, так що записуйтесь на курси і здавайте TELC або Göthe Institut. Для Німеччини: запишіться на Einbürgerungstest от прямо сьогодні.
— позбутися майна в Україні. Переписати на дружину чи маму, або продати по довіненості. В Німеччині вам потрібно буде нотаріально завірена і апостильована довіреність (німецькою), яку потім будуть перекладати і завіряти в Україні. Це той ще геморой, але в процесі не задіяне консульство жодним чином.
— якщо на вас уже оформлений заповіт, знову ж таки, попросіть переоформити на дружину. Ну або кому ви довіряєте.
— закрити всі рахунки в Україні, якщо такі ще були.
— закрити ФОП, якщо ще не закрили.

— зайнятися легалізацією ASAP. Якщо у вас ПМЖ, подаватися на громадянство, якщо якийсь аналог Blau Karte — відповідно на ПМЖ.

Ці речі незалежні від поточного статусу. Не можна подаватись на громадянство/"ПМЖ" раніше, ніж пройде відповідний термін.

Як це можна зробити, не знаходячись в Україні?

Я підписував довіреність, пересилав в Україну, там людина робила все від мого імені, але це було ще в 2016.

Отже, практичні кроки:
— зайнятися легалізацією ASAP. Якщо у вас ПМЖ, подаватися на громадянство, якщо якийсь аналог Blau Karte — відповідно на ПМЖ. В Німеччині потрібен беде сертифікат B1 для громадянства, так що записуйтесь на курси і здавайте TELC або Göthe Institut. Для Німеччини: запишіться на Einbürgerungstest от прямо сьогодні.
— позбутися майна в Україні. Переписати на дружину чи маму, або продати по довіненості. В Німеччині вам потрібно буде нотаріально завірена і апостильована довіреність (німецькою), яку потім будуть перекладати і завіряти в Україні. Це той ще геморой, але в процесі не задіяне консульство жодним чином.
— якщо на вас уже оформлений заповіт, знову ж таки, попросіть переоформити на дружину. Ну або кому ви довіряєте.

це все зробив ще в січні, як тільки почали говорити про цей закон, включно з оновленням паспорту.
Дивно, що вже 4 місяці про закон говорять — а багато людей спохватились лише тепер. Хтось справді вірив, що цього не приймуть рано чи пізно?
Єдине що ще не зробив — це 24п на 21 не поміняв, але це довга процедура і хз чи потрібна поки діє 24п

Чи є суттєва різниця між «закрити всі рахунки в Україні» та «тримати на рахунках ту суму, яку не шкода втратити»?

Для когось принципово не дозволити «атнять і падєліть» по бєспрєдєлу власне майно чи гроші.

Закрити ФОП — не проблема, а ось для рахунків треба довіреність і треба шукати нотаріуса в обхід консульства.

знаю одне: молодці ті хто працюють, роблять роботу, розвиваються та не читають висерів ку (прости господи) леби та інших топ чиновників. поважайте себе, не слухайте це лайно. займіться власним реальним життям

Всі вже доігнорувалися аж до повномасштабної з зачиненими кордонами коли вже відкрито заявляють що ти не людина, а кріпак. Не можна ігнорувати. Потрібно діяти.

Володимир, те що ви пишете це Каламбур, але вам можна.

ЗАКОН УКРАЇНИ
Про військовий обов’язок і військову службу
Стаття 36. Військовий облік громадян України, які перебувають за кордоном
Частина 3
Військовий облік громадян України, які постійно проживають за кордоном, не ведеться.

Кулеба може йти за кораблем!

Все так, тільки от поняття

громадян України, які постійно проживають за кордоном

не філософське, а юридичне. У вас справочка про те що ви знаходитесь на обліку в реєстрі

громадян України, які постійно проживають за кордоном

є?

Це та справочка для отримання якої треба повернутися в Україну? Ні, такої немає.

По закону, ви повинні були стати на консулький облік, якщо перебуваєте за кордоном більше 3 місяців. Якщо ви цього не зробили — ви порушуєте закон. Чи я не панімаю, і єта другоє?

Повинен стати на облік в консульстві яке відмовляється надавати мені будь які консульські послуги...
Чи треба було раніше?
Не встиг. Треба було зібрати Комбінацію з двох закордонних паспортів, візи до Канади та ВНЖ в Польщі...

По закону, ви повинні були стати на консулький облік, якщо перебуваєте за кордоном більше 3 місяців.

сподіваюсь пан розуміє, що це для військових мігрантів неможливий кейс.
* по перше консульства по телефону шлють найух коли питаєш про консульський облік
* по друге термін в консульство можна взяти хіба за півроку і то не факт — що вже показує що технічно виконати норму закона просто неможливо
* і по трете, хоч це найголовніше, для навіть тимчасового консульського обліку треба показати ВНЖ (для польщі це карта часовего побиту) або візу. якої у військових мігрантів немає, а отримати її можуть хіба за рік в кращому випадку.. а непрацюючі (18 років наприклад) не можуть впринципі.
* в четверте, той тимчасовий консульський облік буде діяти час на який ви показуєте прописку за кордоном.. а для військових мігрантів це кінець оренди (менше року) або кінець спецзакона — що наступить раніше. Тож всю процедуру треба повторювати в кращому випадку кожного року, в гіршому кожні півроку.

Пан намагається вказати на лицемірство крикунів про закони, бо в них на ті закони вибіркове бачення. По закону всі мали уточнити свої дані на початок військового стану по місцю проживання, і якби цього закону дотримались, уряд нових би не приймав.
В Україні є купа дебільних законів, і більшість просто кладе болт на них, бо технічно людей не хвате всіх переловить, і формально там вся країна на адміністративку так точно нагуляля. І ми з таким суспільним договором жили дуже довго. Зато тепер окремі індивідуми почали кричати про те що закони тут бачите порушують, коли їм клюнуло. Мігранти з цього тільки кєкали в білому пальту, а як до них докотилось, завели рівно ту ж шарманку.

По закону всі мали уточнити свої дані на початок військового стану по місцю проживання, і якби цього закону дотримались, уряд нових би не приймав.

Гладко стелять на папері, а проблеми лізуть в двері

По перше коли в лютому бачили відсутність ВОС — то слали додому прям з порогу, нічого не уточнюючі.
По друге реєстрація в іншому ТЦК (не за місцем реєстрації, а за місцем перебування) як того вимагав закон, нічого не дало. Зараз викотять кабінет військовозобовʼязаного, впевнений що останні дані в ньому будуть ще довоєнні, бо ці олухи втратили всі свої журнали в яких переписували всіх приїхавших ВПОшників, і військомат по місцю реєстрації нічого про «зміни» не знає.

А фактично я виклав ситуацію по закордонних військових мігрантах, виконати закон фактично неможливо, і винні в цьому як самі консульства, так і депутати які поклали болт на достосування законів до реальності. Але хто у нас лицемір і злочинець-ухилянт — ну звичайно ж втікачі.

Я в курсі, що юридична площина і реальність не співвідносяться, дякую. Але чомусь на цьому форумі знаходяться люди, які вважають, що ми не в Україні живемо, а в якихось США с 100+ річними інституціями, і включають Карен.

Тільки оту Карен IRS під міст відправить, якщо вона самостійно не сходе ножками та не задекларує та не виплатить податки на всі свої доходи кожен рік, навіть якщо за кордоном сидить. І з такими обов’язками можна і права покачати.

У нас же махновщина во всю, закони з адмінкодексу носять здебільшого рекомендаційний характер. Комусь така «свобода» навіть подобалась — поки не виявилось, що при махновщині ті, в кого дубінка — ті й праві, а держави дубінка завжди більша, а до цього дубінка просто не до них ходила, бо тоді цікавіше було бізнеси щіпать. Але, блін, кричати про конституційні права та закони в Україні — жити в маняміркє просто, на невеликими виключеннями, типу різних ГО чи журналістских рослідувань, де розголос прям помагає «парішать». А крикуни з доу хай спробують для початку в суд сходити щось виграти по тій же комуналці, швидко прозріють де живуть.

Але, блін, кричати про конституційні права та закони в Україні

ну я думаю тут всі вже зрозуміли, що з _правовою_ державою ми закінчили десь на початку каденції президента починаючі з підтирання конституцією і перейшли в _справедливу_ Україну. Проте із справедливістю теж дуже швидко не зрослось і наразі працюють _понятія_.

А кричать про конституцію, ну мабуть треба людям щось тверде і зрозуміле (і ні, не пляшка). Мене особисто дивують хіба зловтішники, але це мабуть внесуть під охорону ЮНЕСКО як характерну ознаку самобутньої української культури.

ну я думаю тут всі вже зрозуміли, що з _правовою_ державою ми закінчили десь на початку каденції президента починаючі з підтирання конституцією і перейшли в _справедливу_ Україну. Проте з справедливістю теж дуже швидко не зрослось і наразі працюють _понятія_.

Ви ща про риторику більше, а я навіть не про це, а про простих пацанчиків та пацанесс з з районного відділку СБУ, нацполу чи суду, які ні на йоту не змінились, хто б там не сидів вище, просто почали в інший карман відсоток кидати.

В розрізі декад, стає дійсно краще, але це процес еволюційний, і навіть без русні під боком, ще не одне покоління повинно пройти.

І що саме головне, по іншому бути і не могло (ну, тобто в сторону правову, в авторитарну а-ля білорусь якраз і могло), німці оно все ще розгрібають ГДРівскі наслідки, а в них совок тільки пів країни окупував, і то в більш лайтовому варіанті. А в них же до цього століття власної державності за плечами було, хоч і імперської. Совок навчив що щоб жити, тре йти в естеблішмент та п***ити, а тих хто вмів по іншому у нас повбивали ще сто років тому.

По закону всі мали уточнити свої дані на початок військового стану по місцю проживання, і якби цього закону дотримались, уряд нових би не приймав

Що це за закон такий? Я не підйо.., можливо щось пропустив. Якщо нічого не змінилось, і дані актуальні, чи повинен я щось обновлювати?
Якщо так, то в чому заключається обновлення?

не пропустили — такого закону не було)

От ці мігранти! Завжди от думав, що мені заважало жити, і от тут, дякуючи нашому мудрому керівництву зрозумів — то мігранти! (трамп до речі це зрозумів на-а-абагато раніше ніж я, напевно тому він колишній президент і теперішній кандидат! а наш сонцесяйний вирішив що мігрантський козир ще не застосовува, тільки він до—ся не до тих хто в Україну, а тих хто із — через наявність других і відсутність перших напевно. Ну а що? теж же ж мігранти :) )
Пропоную не зупинятись, і зашпіндюлить цим мігрантам ще якийсь жирний штраф! Ну так щоб плебс відразу компотом по штанині!

Ти б подумав там над тим, як паспорта оформити, а то гляди, Трамп вигра, і в наступному пакеті МТД будеш вже ти)

Дякую за нагадування, Вова. Знаєш, коли нема ні паспорту ні консульського сервісу — першим ділом думка тягнуться до форуму. Але ти мене направив на правильний шлях. (говорить наглим хриплим голосом) — дякую, дуже дякую...

Ну, я не те щоб спеціаліст, але наскільки я розумію з розповідей знайомих, в США ще все по божескі. Подаєшся на біженство, і просто не маєш виїзджати за кордон, а США великі, це не в в окремій країні ЄС сидіти, українське консульство тут не треба. А далі SSN отримав, і йди працюй, а коли розгляд буде то не дуже цікаво, хоч через 10 років. В Європці ж при подачі паспорт забирають, ворк перміт не дають, і теж сиди жди розгляду, ходи на курси мови, і максимум десь фіциком на 20 годин на тиждень підробляй, і то не точно. Того й придумували всі особливі статуси для українців, бо ця схема трохи ламається тим напливом людей, що чкурнули в Європу від нас, то було чисто на пару парйтій сирійців в тиждень розпихать.

> . В Європці ж при подачі паспорт забирають, ворк перміт не дають,
Це якщо ти не українець або українець який приїхав ось зараз. (Говорю про Німеччину)

> Того й придумували всі особливі статуси для українців, бо ця схема трохи ламається тим напливом людей
Всім хто приїжджає працювати в білу дуже раді. Не встигне 5 років пролетіти і можна подаватись на громадянство Німеччини, на приклад.

От ці мігранти! Завжди от думав, що мені заважало жити, і от тут, дякуючи нашому мудрому керівництву зрозумів — то мігранти! (трамп до речі це зрозумів на-а-абагато раніше ніж я,

а гарний жарт
там мігранти у всьому винні і тут мігранти у всьому винні. але, як то кажуть, є нюанс :)

за порушення закону — є відповідальність, держава наразі замість того щоб накласти відповідальність згідно закону сама порушує закон та конституцію, хіба це правильно?

Еще один.
НЕТ вы НЕ ДОЛЖНЫ этого по закону.
По закону вы должны если вы ПОСТОЯННО перебываете. У вас дожно быть ВНЖ и ТАКЖЕ местный контракт(удаленьщиков — шлют лесом).
Более того, я вам скажу я пытался стать на облик 3(ТРИ) раза с 2008го по 2016 и ни разу мне не удалося убедить посольства в разных странах меня на него поставить.
А знаете почему?
Тем, кто стоит на постоянном облике положено школу детям предоставить. УКРАИНОЯЗЫЧНУЮ.

Пиздеж.

Если у вас ВНЖ вас максимум могут поставить на «временный консульский учет» сроком на 1 год, после чего этот статус снова надо обновлять. И для этого почти ничего не нужно: фотки, подтверждение наличия ВНЖ и все. Ставят вообще без проблем.

Если ПМЖ, то тоже, а вот для того чтобы стать на «постоянный консульский учет», для этого надо выписываться с родины сдавать локальный паспорт и т.д. все по процедуре и только тогда вы будете официально считаться «гражданином Украины постоянно проживающим за рубежем».

Нет.
Это штамп с отметкой в загранпаспорте.
Подавался уже очень и очень давно, еще до 2014.
Было два варианта:
— (с выездом на родину ) Выписаться отовсюду, сдав все документы, после чего получить справку и с этой справкой стать на консульский учет. Малореально.
— (без выезда на родину). Подать все документы в консульство где вы стоите на временном консульском учете(на него обязательно было ставать), оплатить консульский сбор, после чего требовалось подождать какае-то время (пару месяцев). Через какое-то время из консульства приходит уведомление о том что вы больше ничего не должны и можете докончить процедуру постановки на постоянный консульский учет. Вы приходите, подаете соотв. список документов, после чего вас ставят уже на постоянный консульский учет, при этом вы сдаете локальный паспорт и военный билет, вам ставят отметку в загранпаспорте о постановке на постоянный консульский учет и вы приобретаете стасут «гражданин Украины постоянно проживающий за рубежем».
Все с этого момент все вопросы вы решаете исключительно через констульство.

Следует отметить, что этот статус имеет значение при выходе из гражданства. Без его получения нельзя осуществить выход из гражданства.

Т.е. второй вариант реально работает? Возможно что-то поменяли, я пытался выяснять этот вопрос несколько раз за эти годы, получал противоречивую информацию, и насколько я понял оно не работает т.к. все равно надо ехать и выписываться везде, нет?

Раньше точно работало, потому что сначала я поехал на родину в попытке выписаться, сходив несколько раз в налоговую в надеже выяснить и получить «обходной лист», где никто нихрена толком не знает. Побившись головой о стену недельку-полторы, пришел к выводу что это пустая трата сил и времени, после чего вернулся и подался через местное консульство.

Консульства переодически лихорадит, то ли от «мудрого руководства», то ли еще от чего-то, из-за чего там случаются переодически местные перегибы типа «бланков паспортов нет — валите на родину для замены паспорта», но оно потом как-то налаживалось. То есть проблемы встречались и до войны. Чего ранее не встречалось, так это сознательного нарушения законов и открытого заявления во всеуслышанье чиновников типа Кулебы подтверждающего отказ от обслуживания.

В мене є, і крім того стою на консульському обліку. І проживаю за кордоном 10++ років. Але так як я призовного віку — мені відмовлять у консульських послугах.

От ваші притензії будуть валідними юридично, на відмінну від більшості, які на консульський облік клали болта.

(говорить наглим хриплим голосом) — дякую, дуже дякую...

так якраз у цьому проекті 10449 її й виключають.

Господа, я вам наброшу.
Консульские услуги это не только паспорта вчера поуехавших, но и наследственные дела тех кто давно уже граждане других стран.
А наследства там могут быть достаточно жирные, если речь идет об уроженцах больших городов.

Що може бути краще ніж порадіти за проблеми «поуєхавших»? Ну хіба якщо б ще плюнути їм у спину! Правда?

я щось пропустив, чи Остін вже цілодобово обстрілюють, а в перервах між повітряними тривогами нацгвардія Техаса ловитьрекрутує на вулицях ковбоїв?
не тримайте цей біль в собі — розкажіть нам про своє нелегке життя в США

Олег, я дуже ціную потрачений вами час на інвестігейшон моєї скромної особи, а також вашу турботу. Ні в Остіні все ок, і нам тут, порівняно з українцями в Україні взагалі нема чого жалітись. Вважаю навіть в тих в кого паспорт вже не дійсний і це проблема — ця проблема і близько не стоїть з тими з чим мають справу українці в Україні.
Але по при то що в Україні реально тяжко, не розумію в чому користь розділяти українців і штучно створювати проблеми? Від яких єдина «користь» — це інфоповід і можливість позлорадствувати для «простих людей» і потенційна можливість ще раз обілетити клієнтів «системи шлях» для чиновників. Зате купа мінусів. Невже хтось реально думає, що український біженець який, наприклад, втратить можливість офіційно працевлаштуватись за кордоном почне більше донатити чи більш лояльно ставитись до держави? Чи тим більше передумає і повернеться?

Мета цього тупорилого обмеження очевидна — під час того як почнуть без всяких правил гребсти всіх до кого зможуть дотягнутись — показати що і за кордоном «притиснуть хвоста». І як на мене це абсолютно очевидно. Але навіть така інтелектуальна, можна навіть сказати елітна аудиторія як ДОУ ведеться на цей простий як двері прийом, і щиро радіє просто за те що комусь десь стало гірше!

Ну коли «поуєхавші» будуть виступати з пікетами"Зеленський — диктатор«, «Досить війни, давай вибори» у великих містах західних країн Ви будете теж плюватись чи сміятись?

Вибачте, але перечитав кілька раз — змісту не розумію. Можете будь ласка розлогіше висловити свою думку?

Що може бути краще ніж порадіти за проблеми «поуєхавших»? Ну хіба якщо б ще плюнути їм у спину!

Якщо це не сарказм і пропонуєте плюнути в спину, то...

«поуєхавші» будуть виступати з пікетами «Зеленський — диктатор», «Досить війни, давай вибори» у великих містах західних країн

Якщо це сарказм, то приємно зустріти людину яка усвідомлює що плювати на діаспору це пагана ідея.

Звичайно що це був сарказм.

Дякую! До речі, хтось серед Ваших знайомих обговорює відсутність виборів?

Цікаво буде глянути, хто це буде качати. Навряд чи пристойна опозиція, тобто Євросолідарність. А от шелупонь штибу Мосійчука (Ігоря) може, а арештовичі за здрасті навіть.

Ні, по перше під час широкомасштабної війни не можливо провести вибори і це очевидно... Напевно через те це по суті заборонено робити і по закону. Також не бачу ніякого позитиву мітингувати за кордоном з вимогою зміни керівництва України... Щоб що? Дати більше приводів не надавати ЗСУ такої необхідної допомоги? Єдині мітинги які проводяться це заклики надати більше зброї, домогти закрити небо, листи до сенаторів і представників про підтримку допомоги.
І хоч до зе і продюсера я особисто ставлюсь негативно — але мушу визнати що робити «майдан» прямо зараз це скоріше буде гра на стороні московитів. Отака невтішна реальність.

300 людей в Польщі зробили перед посольством мітинг, бо їм паспорти не видали. Так, люди будуть це робити, бо їм Україна створює проблеми

А щодо виборів — це брехня, провести тимчасові/воєнні вибори навпаки необхідно було в перші дні війни бо у нас досі сидять депутати яких обрали бабки за гречку в мирний час, а тепер коли час змінився вони повинні врятувати Україну, а якщо ні — то вони будуть ще довше при владі? У них стимул навпаки довше все це затягувати.

300 людей в Польщі зробили перед посольством мітинг, бо їм паспорти не видали. Так, люди будуть це робити, бо їм Україна створює проблеми

Не треба плутати вимогу видати паспорт і зміну влади.

А щодо виборів — це брехня, провести тимчасові/воєнні вибори навпаки необхідно було в перші дні війни бо у нас досі сидять депутати яких обрали бабки за гречку в мирний час, а тепер коли час змінився вони повинні врятувати Україну, а якщо ні — то вони будуть ще довше при владі? У них стимул навпаки довше все це затягувати.

Теоретично, можливо і так. Але практично вибори провести не можливо.
1. купа людей на війні
2. велика частина в окупації
3. вибори це завжди політична нестабільність і потім зміна керівництва — це значно послабить і так досить слабку українську владу. Політики заради рейтингу знову будуть обіцяти популістичний бред — а щоб прикинути що це буде — просто подивіться як зелені всією командую пробували уникнути закону про мобілізацію, який був необхідним, але не популярним. При тому про вибори навіть не йдеться. Або гляньте на допомогу США — де через вибори зараз таке несеться що тільки безпосередні масові ляпаси від союзників і власних спецслужб привели владу до якогось адекватного стану
4. це не законно
5. як на мене є величезна ймовірність що завдяки «єдиному марафону» переможуть ті ж люди
6. купу кандидатів за яких би хотілось голосувати — на війні, і у виборах не будуть брати участь

Висновок — печаль

Где ты увидел в простой констатации факта злопыхательство я не так и понял.
Пост был скорее предупреждением о неочевидных последствиях новейшего украинского законотворчества.
Но то, что так бомбануло засталяет задуматься, с чего бы...

Прости, почему последствия «неочевидные»? Как по мне, они очень даже очевидные. И, как мне кажется, те, кого оно касается, давным-давно приняли меры, на них давно уже не записано никакой недвижимости.

Какие меры, если допустим родители умерли здесь и сейчас?

Если наследник единственный, то есть такая вещь, как завещание. Вот такие меры. Если наследник не единственный, то государство уже не сунется.

Есть такие вещи, как свидетельство о смерти и открытие наследственного дела.
Пока что это можно провернуть через частный нотариат, но с учетом последних художеств не факт, что и это не прикроют.
Там еще куча всяких чувствительных вещей, вроде установления родства и подтверждения подлинности документов, но это не массовый спрос.
А вот наложить лапу на собственность эмигрантов в Украине это вкусная тема. Почти такая же вкусная, как массовый арест банковских счетов.

P.S. У самого доверка от школьного друга, знаю о чем говорю.

Якщо не помиляюсь, відповідні формальності можна виконати поштою. В країні перебування робиш нотаріально завірені бумажки (заяву про прийняття спадщини чи як воно там зветься), потім їх відправляєш в Україну вже нотаріусу, який уповноважений в справі. Тобто консульство начебто не є необхідним ланцюгом, просто їх юзали частіше бо «зрозуміліше» (мовний бар’єр і оце все) та дешевше. Але це теоретично, як воно працює на практиці слава ктулху поки що перевіряти не було потреби...

Можно. Но долго, дорого и геморройно. Опыт прошлого года от двух близких знакомых.
Ну и не факт, что с нотариусами не повторят финт с ДП «Документ».

Ну и не факт, что с нотариусами не повторят финт с ДП "Документ".

Так, можно чекати чого завгодно

«жирне» майно в країні де здається головне питання — як би виїхати? Серйозно?

Учимся читать раньше, чем писать гневные отповеди.
Речь идет о людях которые за границей лет 10-20-30, давно интегрировались, имеют паспорта. Но у них остались в Украине родственники, а возможно и непосредственно оставленное на черный день собственное жилье.

«Речь идет о людях которые за границей лет 10-20-30»
Да хоть 100 лет назад.

А тепер спостерігайте многахадовачку. Рашка обіцяє всім українцям за кордоном паспорти рф без смс і реєстрації.
Не дочекавшись нічого від Зе народ валить отримувати паспорти, а по всім праскам крутять як сотні тисяч втікачів від Київської хунти шукають притулку в РФ.
Шольц нарешті каже — так вони ж адін нарот і добудовує північний потік, а санкції з рашки знімають.
Єрмак отримує зірку героя і орден червоного прапора а Зе як керівника хунти пафосно судять в Москві

Сподіваюсь ні, але відчуття що поки нами будуть правити бандити, то ми будем залишатись у полі великого впливу рашки.

то ми будем залишатись у полі великого впливу рашки.

А хіба не цього хотів простий_мудрий_наріт?

«Простий мудрий нарид» хотел ровно того что ему показали по телевизору. Просто один оказался слишком жадный чтобы нанять нормальных специалистов (это безо всякой нелюбви к ПАП а просто по опыту работы с его структурами — дядька он очень прижимистый, по крайней мере был), а в другого влили нехреновые такие деньги (чего стоит одно его поздравление на Новй Год, когда его показали вместо ПАП).
Будь сейчас выборы, то при соотвествующих вливаниях «нарид» и за Скрябина бы проголосовал, и за любителя собачьих членов. Вопрос работы с медиа.

То чого зараз простий_мудрий_наріт плачеться? Хто казав що чоловік в посадці, а дружина у Франції з Марселем — це не зійтися по середині?

Арестович перелогінься))

Там уже есть заготовки. Некоторые совсем свежие. Действия укр властей при таком положении дел странные.

«18 марта 2023
Путин подписал закон, упрощающий отказ от украинского гражданства для людей, одновременно имеющих российский паспорт. Согласно закону, украинское гражданство для них будет считаться прекращенным со дня подачи в МВД соответствующего заявления, даже если не было получено ответа от полномочных органов Украины»

«4 января 2024 года вступил в силу Указ Президента Российской Федерации № 11 об упрощенном порядке приобретения гражданства Российской Федерации отдельных категорий граждан.»

Не спрацює. Рашкін паспорт тут не люблять. Неофіційно, звичайно. ;)

Топ причина по якій влада найвеличнішого це зробила — це щоб відрізати тих, хто поза телемарафона від голосування. Подивіться як розділялися голоси в 2019 між По та Зе за кордоном. Зе думає наперед та хоче втримати владу посадивши свого прєємніка на трон, або про це думає Єрмак та хоче замість Зе посадити свою куклу.

Когда Лукашенко ввел такие же ограничения, то посольство США в Беларуси выступило с мощным заявлением:
The Lukashenka regime’s decision to stop providing overseas passport services harms thousands of Belarusians living abroad and is the latest in a long line of cynical rejections by the regime of its basic obligations to its people. The decree’s sole aim is to make the lives of ordinary Belarusians living abroad more difficult and represents yet another form of oppression and retaliation against the thousands of Belarusians who were forced to flee their homes to escape a regime that imprisons those who dare to stand up for their rights. The rule has repercussions for all Belarusians. It will prevent families from obtaining citizenship and travel documents for their children, while also making it nearly impossible for Belarusians abroad to maintain control over their homes and property in Belarus.
А какое заявление по новому закону сделало посольство США в Украине? Да вообще никакого. Ибо в Беларуси диктаторский режим, а в Украине свободная демократия.

В законі немає розрізнення чи ти виїхав 10 років тому чи незаконно три місяці тому. Якщо в тебе сімʼя, іпотека і діти не розмовляють українською, то я буду робити все можливе щоб ніколи більше до консульства не дійти. Розчаровує все в керівництві держави — що законотворчість що комунікація. Прорахунок на декілька кроків вперед, мислення сценаріями — нічого цього не бачу, сподіваюсь що я просто не зрозумів чогось і нам швидко все пояснять.

незаконно три місяці тому.

Це як?

Коли немає запису про офіційний перетин державного кордону

дивно, нахріна було підсирати тих, хто виїхав законно, якщо вся проблема була в внесенні в стопліст тих хто не має запису про офіційний перетин держкордону..

А це і не була мета, підсирати тих хто виїхав законно, мета що б всі українці чоловіки обновили данні

Поїхати із отіх своїх есеша в рідний, скажімо, Харків і відвідати ТЦК, цеж очевидно.

Наприклад. Ну приїде, оновить і поїде назад. Де профіт? Для чого було підсирати? Коли наступний раз?

Звісно ж держава покриє квитки туди і назад та тиждень праці.. /s

То сарказм був)

Ні, це якщо хтось виїхав маючи 3х дітей, чи інвалідність. А якщо громадянин України виїхав, скажімо, 15 років тому на постійне проживання за корон, але він призовного віку, придатний, і має менше ніж 3є дітей — то такий індивід припадає під призов, і не може потім перетнути кордон України законно. Зате скоріш за все буде мобілізованим під час уточнення даних.

ну я маю на увазі тих хто легально виїхав починаючі з 24.02.
Звісно навіть тоді це лотерея з головним призом не виїхати назад, проте цій категорії громадян підісрали максимально, хоч вони взагалі не при справах.

Це добре що ви маєте це на увазі, але кулеба цього на увазі не мав, ніякого розділення між біженцями і емігрантами нема.

так і не може бути, бо формально біженці відрізняються (деякі) тільки отриманим «тимчасовим захистом» який надають держави ЄС тобто Україна взагалі не в курсі хто є хто зі свого боку. це не виправдання, а просто як факт

Не назад, а потрапить під чуйне керівництво (якщо пощастить) товариша майора, і тоді вперед, вперед, вперед!

До речі, оновити данні можна буде онлайн, але ситуація коли консульські послуги припинили вже, а оновити данні можливо можна буде через місяць-другий, при чому з отаким закидом головного дипломата — це рагульство на межі злочину. Це абсолютно не допоможе ні з призовом, ні з оновленням данних, але дуже в багатьох аспектах нашкодить.

згоден, тут максимально дали в штангу кулебой.

В законі немає розрізнення чи ти виїхав 10 років тому чи незаконно три місяці тому.

I нe будe роз’яснeння. Бо дeржава вимагає вiд всiх громадян повeрнутись, та рятувати її, нeзалeжно вiд особистих обставин.
Тe що нiхто цього нe зробить, то вжe iншe питання.

I нe будe роз’яснeння. Бо дeржава вимагає вiд всiх громадян повeрнутись, та рятувати її, нeзалeжно вiд особистих обставин.

щось не памʼятаю такого. навпаки людям майже рік казали в тцк що вони не потрібні, і люди легально виїзджали з України (хто міг звісно).

З тих хто вже був за кордоном частина приїхала в Україну, частина допомагала на місці, частина нічого не зробила..

Плюс держава наробила корупційних схем з виїздом і повипускала купу людей тупо за гроші.

Аж тепер раптом всіх в один мішок запхала, назвала ухилянтами і злочинцями і радіє що створили проблеми.

Самe так, а тeпeр пeрeдумали.
Можe порахували кiлькiсть, трeнди, а можe «по приколу», хз що там з логiкою.

Та хто там що рахував.
Вони реально просто прокинули військових, прибравши з закона демобілізацію. Той закон що 18 травня вступить в дію, нічого принципово не змінює.

А Кулебою вони перебили негативний інфотренд і ... вдалось. Військові улюлюкають черешенькам та варшавським паспартанцям. «Антикорупционери» і «правозахисники» всіх мастей раптом забули за гандзюк, червінського і хлопців з Азова в полоні — всі тепер висловлюються по темі. Журналізди підхватили тренд і репостять хто що сказав і хто як ненавидить причину всіх проблем — ухилянтів за кордоном (бо зрозуміло ж що всі хто за кордоном то ухилянти). Простий народ™ аплодує в екстазі.

Ну, це не вперше вже роблять. У них же все просто: як знову в зашквар якийсь потрапили, то зрозуміло або пороха не випустять за кордон чи нову справу пустишку на свінарчука заведуть, або якусь курку типу маляр випустять щось ляпнути.

Згодeн.
Простi рiшeння для вiдволiкання уваги тут i зараз.
Тому i нe будe нiякого пояснeння нахiба.
Можe потiм щось змiнять, коли станe вигiдно, алe всe цe бeз якоїсь систeмностi та пeрeдбачуваностi.

люди легально виїзджали з України

Хто легально виїджав ?)
Кордон майже закритий з 2022 року

Читай. І це ще порізали, раніше було більше категорій які могли легально виїхати.
zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-п#Text

Ну так все правильно: за два роки заплатили за виїзд усі, хто міг та хотів. Тобто один раз всіх подоїли, але цього мало. Тепер треба нову схему щоб ще трохи грошей занесли. А також непогано було б що і ті, хто до війни поїзав щось занесли. Тому мутять схему з паспортами та тцк. Через декілька місяців з’являться помогатори які будуть робити паспорти без візиту в Україну, але задорого.
Виглядає як маразм, але ж пригадайте як воно в Україні все працює: держава завжди придумує якісь бюрократичні перешкоди для нормального життя, які завжди вирішуються конвертом.
Нічого нового.

Ну так все правильно: за два роки заплатили за виїзд усі, хто міг та хотів.

ви вочевидь виходите з твердження, що всі закордонні українці заплатили за виїзд, тобто виїхали по підробних докам/діагнозам/шляхам або переплили.

володієте якоюсь статистикою чи так, особисте відчуття?

Особисте відчуття.
Якось не віриться мені що кордон під замком та корупції там немає)

Так а хто ж каже, що її нема. Є якийсь відсоток «платних туристів». Одразу кажу, що не знаю який самий. Може навіть і третина.

Сумніваюсь я в появі тих помогаторів, бо такі біометричні документи віддалено робити то вже не іграшки.

Я коли в Туреччині жив, то зумів посіяти права та техпаспорт на авто.
Повні штани переляку були, бо і якщо поліція без прав піймає то боляче буде, та і з Туреччини без техпаспорту на авто не виїдеш, бо треба на митниці показати.
Знайшов на олікс якихось чуваків які баксів так за триста робили точну копію прав та техпаспорта, навіть казали що скануватися будуть як оригінал. Причому перевіряли по паспорту та ідентифікаційному коду щоб права та техпаспорт були дійсно моїми, присилали виписку з якогось там реєстру щоб я перевірив ту інформацію (тобто доступ до якихось там баз в них є). Відправити в туреччину ці документи можно було першим ліпшим перевізником, який забере їх з нової пошти.
Послугами їхніми не зкористався, бо свої документи знайшов (я їх в магазині забув)
Так що з паспортами щось таке теж зроблять, я в цьому впевнений.

Зробити дублікати на існуючі в базі права та техпаспорт то одна справа. Як мінімум не потрібен write доступ в реєстри. А от на неіснуючі то вже зовсім інша (і сума грошей доречі).

З закордонником та/або айді карткою то ще й з пальчиками справа. Воно явно коштує не триста євро, так ще й масовим не може бути просто за визначенням.

Я теж думав що копію прав та техпаспорта без візиту в Україну не зробити.
Ну доручення якесь там треба буде виписати на когось, чи ще щось. Там у нотаріуса і відбитки пальців знімуть та фото зроблять. Чого його гадати: попит вже зробили, а ринок сам запропонує рішення.

Тут треба уточнити — не «держава», а «держслужбовці», тобто конкретні люди з іменем і прізвищем.

Прорахунок на декілька кроків вперед, мислення сценаріями — нічого цього не бачу

«Тактика без стратегии — это просто суета перед поражением»

ну там якщо почитати, що він каже, то це шось типу:"це ваші проблеми, які ви самі собі створили. нас в це не втягуйте".

Von uns ein herzliches Dankeschön an die neue Heimat

Дивно оце:

«Відповідні платні клопотання про видачу німецького проїзного документа, — відверто попереджає представник сенату, — будуть ретельно перевірятися і, як правило, відхилятися»..

Наскільки я знаю, в Нідерландах нема схожих застережень, щодо видачі іноземцям проїзних документів для подорожей.

Більше того, трошки вище там написано

Щоправда, додає представник сенату, робитиметься це лише у виняткових випадках, оскільки правила перебування іноземців у Німеччині дозволяють імміграційним відомствам видавати німецькі документи, що замінюють документи, особам призовного віку, якщо вони можуть довести наявність для поїздки вагомих причин. Військовий обов’язок сам по собі вважається в Німеччині цілком прийнятним громадянським обов’язком

В літак з простроченим паспортом не посадять, але що робитимуть, якщо спіймають на кордоні з Нідерландами (там він віртуальний, але деколи в поїзді ходить поліцейський і перевіряє паспорти, ми на такий контроль в 2014-му попали). Цікаво, що будуть робити? Знімуть з поїзда до з’ясування? Ну і якось дивно, що різні правила по видачі цих документів в ЄС.

Зараз це різні висловлювання міністрів з цього приводу а скоро може бути загальне рішення питання на рівні європарламенту, так воно завжди і відбувається

Дуже не приємно читати срачі. Якщо щось не подобається, є проблема — то вирішуйте її. Я притримуюсь правила що зараз всі сили мають бути кинуті на те, щоб по максимуму пахати, приносити користь державі і бюджету. Ті хто виїхав — повертайтеся, допомагайте своїй країні. Не подобається, хочете отримати інше громадянство — без питань, ваше життя ваші правила. Для тих хто в Україні цей закон не принциповий. Не подобається корупція — обʼєднуйся з активістами, і вирішуй проблему. Як варіант — напиши в ЦПД, кажи «мене обурює корупція, я вам допоможу її подолати». Говорити і возмущатися всі можуть. Але краще всього людину характеризують її дії, а не слова. Я пішов працювати далі...

Те, що для вас виглядає, як «срач», для інших може бути цінною інформацією.

Схоже, пан живе в інформаційній бульбашці телемарафону. Щодо рекомендацій як боротися з корупцією — це взагалі якісь галюцинації, враховуючи контекст сьогодення. Одразу згадується повістка журналісту за матеріал про СБУ.

Дуже не приємно читати срачі. Якщо щось не подобається, є проблема — то вирішуйте її.

Попробуйте последовать своему же совету. Не нравятся срачи — не читайте эту тему. И всё.

мрії рожевого поні. я припинив бажати боротися активно з корупцією коли зрозумів що мені можуть спалити автівку, нанести фізичні ушкодження, зробити боляче родині. я розумію державу як колективний спосіб вирішити задачі, які не під силу одній людині. а коли це інструмент насилля та збагачення групки людей за рахунок інших, то я в такі ігри грати не згоден

а коли це інструмент насилля та збагачення групки людей за рахунок інших, то я в такі ігри грати не згоден

так держава і є «інструмент диктатури правлячого класу», ні?

Что-то мне это напоминает..... Ах да — винтилово россиян за плакаты «НЕТ ВОЙНЕ». Только вот вышивате это казалось как проявление слабости, мол русня ни на что не годна, даже протест организовать не может. Прошло 2 года — и что мы видим? Да то же самое у нас, хоть и немного по другому поводу

Вишенька на торті
Держприкордонслужба буде розширена на 15k нових прикордонників. Оскільки в державі традиційно грошей немає, то з ймовірністю 80%, рука буде засунута до бюджету ЗСУ, на який ми донатимо. Такі справи.

здається йшлось на +15к нових прикордонників, але після відміни військового стану

а є у вас посилання? а то взагалі не зрозуміло нашо +15к нових прикордонників після відміни військового стану

За законопроект № 11091 в цілому віддали голоси 327 народних депутатів.

Відповідно до законопроєкту, загальна чисельність Державної прикордонної служби України протягом року від дня припинення або скасування воєнного стану на території України становитиме до 75 000 осіб, зокрема до 67 000 військовослужбовців.

© tsn.ua/...​aka-prichina-2564406.html

Ну так логічно коли у нас воєнний закінчиться у нас буде велика протяжність не дружнього кордону, ЗСУ то там більше стояти не буде
Я б сказав навіть мало

+ відкриють аеропорти, а там теж якусь кількість прикордонників треба мати з постійною ротацією.

так ото ж якщо Україна все ж таки вирішать це питання і у нас буде 70% протяжності не дружнього кордону то 75000 осіб це я б сказав геть не багато, плюс у нас відкриваються додаткові пунки з тою ж Румунією та і іншими, туда теж треба персонал

Не так. +15К уже і буде діяти від зараз до року після віськового стану

Загальна чисельність Державної прикордонної служби України протягом року з дня припинення або скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», становитиме до 75000 осіб, у тому числі до 67000 військовослужбовців.
© itd.rada.gov.ua/...​billInfo/Bills/Card/43856

я вам виділив

Впору перефразувати крилату фразу про бусік —

Спіймали при перетині кодону за допомогою того ж дрону, на який задонатив.

Послушать бы кого-то с полномочиями, соответствующими заявлениям, кем МО точно не является.

можна просто не слухати тих, чиєю компетенцією ці заяви не є :)

вже польський міністр МВС сказав, що Польща буде надавати українцям захист і без паспортів і нікого не будуть відправляти в Україну. мені тільки дивно як нашим дипломатам вдається втягувати чиновників інших країн в це дно замість того щоб працювати над отриманням зброї.

Це скоріше люди відповідають розпливчато, а потім при перекладі трапляється диво :)

звичайна інформаційна компанія. див таких хоч греблю гати за останні дні

росіяни за 2 роки війни: мінус 31 тисяча українських чоловіків

один твіт Кулєби: мінус 100 тисяч українських чоловіків

а не 850 тисяч, і це тільки тих, що в країнах ЄС?

і це тільки тих, хто має статус біженця / тимчасовий захист.

Законопроект 10379, який дасть змогу накладати конські штрафи а згодом я на 90% впевненний віджимати все що буде цікаво через незмогу ті штрафи платити вже пройшов перше читання. Ознайомитись можна тут itd.rada.gov.ua/...​billInfo/Bills/Card/43452

Ага, ось де вся суть схована. Те про що я вангував з літа минулого року..
Чесно кажучи, не очікував такого проффесіоналізму від Зе-влади. Так по тихому сховати саму суть змін. Ще й ініціатор сам Шмигаль. рахуй вже все прийнято.
Ну себто конські штрафи, потім арешт рахунків та майна.. Майно звичайно догво відчуджувати, та й мабуть це в 99% нікому не треба, але от посадити на крючок нарід можна.

минимальный штраф за первое нарушение — 30*17 грн, максимальный за повторный — 200*17 — не выглядит как «конские штрафы» если честно

взагалі то 34000-85000 або 153000-204000 у військовий час. стаття 210 в новій редакції

Текст із закону :

> тягне за собою накладення штрафу від пʼятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
> тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї тисячі пʼятисої до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і
4001232 47137
04001

2
на посадових осіб — від двох тисяч до пʼяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Діяння, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені в умовах особливого періоду, —
тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових о с і б — в і д д е в ʼ я т и т и с я ч до д в а н а д ц я т и • т и с я ч н е о п о д а т к о в у в а н и х мінімумів доходів громадян.";

і того 500*17 — 5000*17

Був прийнятий учора. Подивимось що з того буде?. Я послухав що кажуть юристи і в мене склалось враження, що виконати його буде просто не можливо в силу того що це просто породить шквал подач апеляцій. Хоча б той факт що штрафи можуть виписувати в необмежанній кількості якісь робітники центрів комплектування та ще й без присутності і повідомлень того на кого його виписують. Й додати до цього те що доказ провини, якщо справа піде до суду, буде лежати на тому хто цей штраф виписав.

Та розберуться, якийсь замміністра лист напише, арештують рахункі і майно, а потім доводьте в суді роками якщо не десятиріччями.

Хоча б той факт що штрафи можуть виписувати в необмежанній кількості якісь робітники центрів комплектування та ще й без присутності і повідомлень того на кого його виписують. Й додати до цього те що доказ провини, якщо справа піде до суду, буде лежати на тому хто цей штраф виписав.

Другу-піджаку арештували банківські рахунки ще на початку вторгнення. Ніби йому вручили повістку заказним листом, проблема тільки в тому, що по адресі приписку, де йому «вручили» повістки його не було. Він думав, що підробили підпис, але як виявилось в суді, навіть листа не було. Просто втупу заарештували рахунки. Півроку + адвокат розблокували рахунки.
Саме цікаве що його спеціальність не особилво і потрібна, офіцерів запасу з аналогічним ВУСом не мобілізують..

П.С. Себто це тобі треба доказувати що ти не верблюд. Це якщо ти ще не верблюд..

«Ну шо синку, допомогли тобі твої ляхи?»

А тут пів топіку з Краковів розпинались )

При всій повазі до рейтерс, але оригінальне «Wszystko jest możliwe» в перекладі «Any support is possible» міняє сенс. Зрозуміло що по українських пабліках будуть розтягувати саме цей варіант, щоб посміятись та позловтішатись, проте реальність від цього не поміняється.

Так і в статті тій шо я кинув написано: ready to help, тобто в статті не написано що вони вже депортують але

це інтерпретація.
пряма мова була перекладена як «Any support is possible,», хоча в реальності було сказано розмите «все можливо»

хоча мушу додати, що це він теж казав:

„My już dawno sugerowaliśmy, że jesteśmy też w stanie pomóc stronie ukraińskiej w tym, żeby ci, którzy są objęci obowiązkiem służby wojskowej, udali się na Ukrainę”

Я ж кажу подивимось на розвиток подій те що міністр говоре хоч якимось словами про це, це точно сигнал, далі буде видно

Це хотілки міністра оборони, але не він вирішує в цьому питанні.
Це наші унікальні жонглери поняттями і законами, а в нормальній правовій державі засадничо практично неможливо запровадити гендерні обмеження.
От якби вони стосувалися ще й всіх жінок, хто не має на утриманні неповнолітніх дітей, тоді то було б можливо імплементувати, але не конкретно чоловіків.

Це хотілки міністра оборони, але не він вирішує в цьому питанні.

саме так, для цього є міністр внутрішніх справ
informator.ua/...​h-cholovikiv-bez-pasporta

В Польщі по відношенню до всіх сусідніх країн застосовується "na"(Чехія, Німці, etc). Не впевнений що вони вкладають той самий сенс в це як і росіяни, дуже не експерт в польській

Теоретично вкладають (навіть намагалися мінятися на W Litwie, коли сто років тому постала сучасна Литва), практично нє, не замислюються особливо і не вкладають зайвої політики. Хоча всі мої польські знайомі знають, що я на письмі і усно дотримуюся всіх норм, наскільки можу, тільки завжди пишу W Ukrainie.

Вони цю норму потихеньку відміняють, а МЗС вже досить давно випустила рекомендацію вживати «w Ukrainę»

І сюди ботоферми дістались...

Ха, тут навіть антимайдан днями вилазив, і з дуже навіть підтвердженого акаунту. Думали, що «уже можно», але ніт :-)

Цей акаунт анонімізували?

Наче ні. Та що, буває і [поки що] жива вата :)
Ось він, розповідав під моїм коментом, які пєчєнькі Нуланд треба для Майдану dou.ua/users/anton-kasyanov-1

мені здається, що компетенція міністра оборони — то збивати крилаті ракети, котрі залітають на територію твоєї країни, а не висилати людей

так і є, але треба розуміти, що такі високі чини у нормальних країнах свого рота просто так не відкривають і зазвичай висловлюють узгоджену з урядом позицію.

Так.
Поґуґліть про «інститут репутації» і вам все стане зрозуміло.

заява була суто емоційна і без конкретики і навіть не від компетентної людини.

«Суто емоційна заява» — то від парадного екс-генерала Шкипчака чи якогось «радника помічника депутата», а це каже офіційне обличчя МО. Хоч і не за фахом, але подібні емоційні заяви робляться для маніпуляції суспільною думкою.

так, але він коментує щось, що поза його компетенцією.
як на мене це саме маніпуляція суспільством

саме так

але в нормальних державах такі заяви зазвичай узгоджуються з RP, HR, Press-службами і т.д., бо людина, робляча таку заяву, репрезентує не тільки себе, а й якусь організацію, політичну партію, чи навіть державу або наддержавний блок.

Ага, тому можна зокрема умити руки, що ми чесно хотіли, але не виходить.

Це якийсь карго-культ. Я розумію, якби про Америку була мова, але поляки — це по суті трохи більш цивілізовані українці (як і всі західні слов’яни) і то не у всіх питаннях.

поляки — це по суті трохи більш цивілізовані українці (як і всі західні слов’яни) і то не у всіх питаннях

100%, в мене про поляців саме таке враження і склалось. Але держава РП (і її апарати) здавалась на десятиріччя більш цивілізованою.

В нормальних країнах уряди коаліційні, і міністри можуть представляти різні партії і ідеології. І публічно заявляти і адвокувати свої погляди.

от тільки свою позицію вони знов-так узгоджують з партією чи коаліцією, бо інакше репутаційні втрати від одного ляпаса язиком можуть зашкодити всій партії-коаліції-уряду.

Його компетенція робити все можливе для безпеки своїх громадян і союзників по НАТО. Якщо збиття ракети, яка на якісь секунди зайшла в польський повітряний простір становить для громадян Польщі і її союзників більшу небезпеку (вона ж кудись потім впаде), ніж залишити її в спокої, дати змогу покинути повітряний простір Польщі і нехай це буде клопіт українського ППО — то так і буде.
Аналогічно з призовом. Якщо на всіх каналах європейські та українські політики розповідають, що Україна боронить цінності Європи — то це ж в інтересах польського суспільства допомогти українській владі з мобілізацією тих, хто ці цінності буде захищати.

мені рекомендували загуглити що таке інститут репутації — рекомендую вам загуглити про компетенцію

А де поляки, там й литовці:

«Ніхто, звісно, не буде їх збирати і відвозити в Україну — цього не буде. Але (можна обмежити цих осіб) у соціальних виплатах, дозволах на роботу, документах — це варіанти, які я чую і від польської сторони. Тож давайте почекаємо і подивимося, який варіант вони запропонують, можливо, він підійде і для Литви», — зазначив міністр.

І теж міністр оборони, як не дивно. Агов, шукачі компетенцій, ви де?

Тут люди просто у вакуумі жили. Подібні заяви робили уже останнім часом високопосадовці багатьох європейських країн, включно з Німеччиною і Нідерландами. І взагалі, не думаю, що Кулеба ляпнув це просто так, без хоча б мінімального узгодження з «міжнародними партнерами».
Так що раджу європейським «біженцям»-чоловікам дуже не розслабляти булки.

Я скажу більше — в тракторній діаспорі, під час політологічного клубу за келихом чаю ми й самі висуваємо пропозиції як скорегувати державну політику нашого милого королівства по відношенню до українських втікачів. І було б чудово, якби це було скоординовано з іншими країнами Європи та Україною.

а можете тезово узагальнити еротичні фантазії рекомендції вашого політоглотичного клубу?

Більш менш консенсусно: ніякої допомоги тим, хто приїхав в 2023 і пізніше. Воно то може і еротичні фантазії, але я в новинах бачу, що допомогу українцям скорочують по ЄС, ніде не збільшують.

Ах, эта знаменитая взаимопомощь и взаимовыручка украинской диаспоры!

Ведро с крабами чёртово.

Підтримуємо Україну, все логічно. Є навіть думка, що приймаючи Україну в ЄС слід на деякий час відкласти свободу руху трудових ресурсів.

приймаючи Україну в ЄС слід на деякий час відкласти свободу руху трудових ресурсів.

Свобода руху трудових ресурсів це одна із умов вступу (acquis communautaire) і фундаментальна частина того що ЄС собою взагалі являє.

www.europarl.europa.eu/...​circulation-des-personnes

Так, я в курсі, тим не менше, коли приймали в ЄС Болгарію та Румунію там для них прописали з якого моменту для них відкриваються ринки. Наприклад, ринок праці Нідерландів (та деяких інших розвинених країн) для них відкрився лише через 7 років після вступу:

en.wikipedia.org/...​n_Union#Work_restrictions

і цим стають чимось краще за інших.

Як мінімум тим, що мають більше варіантів як поводити себе в цій ситуації з консульськими послугами. Див. мій комент тут:

dou.ua/...​rums/topic/48469/#2814677

Те, що на втікачів поширюються інші правила, ніж на тих, хто переїхав заздалегідь придумав не я. Сам особисто вже 10 років на цьому форумі допомагаю людям з інформацією про Нідерланди.

Люди, які служать тобі це саме скажуть. Істинність чи хибність не залежить від того, хто це озвучує. А перехід на особистості видає слабкість аргументів. Втікачі тут вжито в контексті тих, на кого поширюється європейська директива про захист, нічого образливого тут нема. Не хотів вживати «біженці», бо це окремий правовий статус, який ще й не так просто отримати.

В данному випадку як раз таки залежить. Бо ви даєте оцінку по питанням моралі, а не по складу зоряного пилу, де є тільки факти. З питаннями моралі це не так, щоб ваши стверждення мали якусь цінність, то треба щоб ви самі були в площинні моралі якимось авторитетом.

Де саме про мораль? Я наводжу два факти.

Один економічний:
Україні для відбудови треба повернути людей.

Один юридичний:
Правовий статус людей з дозволами на проживання відрізняється від тих, у кого наклейки в паспорті за євро директивою.

В площину моралі це вже переводить мій співбесідник, бо так легше опонувати, звісно.
Ну і те, що я кажу вам можуть повторити ті, що служать, вони авторитети?

Україні для відбудови треба повернути людей

єєє.. а оці самі «люди», вони в еротичних фантазіях пануючий парадигмі вашого філософічного клюбу являються суб’єктними? чи то просто ресурс, безликий і безмозглий?

Суб’єктність цих людей у виборі місця проживання обмежена законами і регуляціями приймаючої сторони. Йде перегляд в сторону зменшення допомоги, хотіли би цього суб’єкти, чи ні.

дуже складно розібратися, який вілдерс завівся у пана в голові яку позицію поважний пан має щодо українців навколо себе, тому хочу задати одне просте бінарне питання, яке усе нам прояснить)

чи вважає особисто пан Mike Dobrin правильним те, що королівство нідерланди видає українцям, які знаходяться в ньому на підставі директиви єс, дозвіл на роботу?

— так, вважаю правильним
— ні, не вважаю правильним

дякую за відповідь

Так, на цьому етапі вважаю правильним. І навіть пишаюся, що значний відсоток українців таки знайшов тут роботу і ними пишаються роботодавці, бо вони дійсно вjoбують на відміну від.

Чи вважатиму я таку політику правильною після відкриття кордону — ні, не вважаю, принаймі на кілька років.

В той же час я виступаю за скорочення допомоги тим, хто приїхав після якоїсь дати.

До речі, це не суто антиміграційна позиція (умовний Вілдерс), скільки умовний Шмигаль

пишаюся, що значний відсоток українців таки знайшов тут роботу і ними пишаються роботодавці, бо вони дійсно вjoбують на відміну від
Чи вважатиму я таку політику правильною після відкриття кордону — ні, не вважаю

але ж це якась шизофренія.

зараз українці вджобують і ними пишаються роботодавці, але якщо раптом станеться відкриття кордону — їх треба негайно гнати копняками під зад. принаймні на кілька років©!

я не готовий продовжувати цей психоаналіз, будьте здорові і всього найкращого)

В інтересах України, щоб вони вjobували там.
Де тут суперечність? Це ж не лише я кажу, а посол Нідерландів. Він теж шизофренік?

ні в кого так сердце не болить за Україну і ніхто не так добре не знає, що краще для України, як люди яки виїхали з неї вже досить давно

тому що зі сторони краще видно. ну, так в народі кажуть...

Ваші слова:

Є навіть думка, що приймаючи Україну в ЄС слід на деякий час відкласти свободу руху трудових ресурсів.

Це і є моральна оцінка

Ні. Щкода, що ви цього не розумієте.

Те що те рішення яке ви пропонуєте базується на єкономічных мотивах не робить це экономічною оцінкою. Бо так можно було би будь які рішення випавдати єкономикою. На справді ж не можна.
На приклад — задля процвітання єкономіки треба всіх людей яких звуть Mike Dobrin принудити працювати на уранових копальнях 24/7, поки здоровья вистачить.
Це як по вашему єкономічна оцінка чи може моральна?

Це перебільшення лише показує слабкість вашої аргументації. Бо є закони, які це забороняють. Закону, який забороняє продовжувати тимчасовий захист для українців, чи хоча б зменшення до 0 грошової допомоги нема. І «суб’єктів» ніхто не питатиме. Вони в цьому не суб’єктні, грубо кажучи.

Я вам раджу зʼїздити до України і прийняти участь в її економічній розбудові прямо зараз =)

А хіба є такий закон:

приймаючи Україну в ЄС слід на деякий час відкласти свободу руху трудових ресурсів.

Ні нема, і саме ви пропонуєте його зробити. Тобто ви розумієте що людські закони, вони дещо відмінні від природніх і їх можно легко змінити? Навіщо же ви тоді апелюєте до якогось не існуючего закону у відповідь на мій приклад?
Тобто ви або думаєете, що я не вмію логічно мислити, а бо ви не вмієте. В будь якому разі такий рівень дискуссії мені не цікавий

Україні для відбудови треба повернути людей.

А де ж знайти цих людей поміж ухилянтів? ©

ой, прочиніть вікно, бо щось сАвком смердить

дивлячись що вважати «допомогою». якщо трьохкімнатна квартира і гроші в руки — то звичайно, таку допомогу не треба було і починати. а обмежитись койкомісцем, гарячим супом, ургентною медициною, дозволом на роботу і доступу до курсів вивчення мови.

Гроші дають, житлом забезпечує місто, тут все по різному, їжею теж в міських притулках забезпечують. Дозвіл на роботу — теж дають, а біженцям з Сирії — ні, від цього тут у багатьох бомбить, але ж ми з вами розуміємо, що наші люди і без дозволу будуть заробляти. Доступ до курсів мови — тут все по різному.
-
Але серед діаспори побутує думка, що не варто створювати для українців стимули для подальшої міграції в ЄС. Навпаки, треба поступово ці програми допомоги згортати. Про це і посол Нідерландів в Україні натяками говорив.

www.ukrinform.ua/...​aini-dla-vidnovlenna.html

Для посла Нідерландів вести таку дискусію — це абсолютно зрозуміло, і то він соромиться сказати прямо. Для українців — ні.

Те, що вам не те, що не соромно це обговорювати, а ви це ще і підтримуєте — абсолютне моральне дно.

моральне дно

Дно Тиси?

А якщо серйозно, то чому я, як платник податків (і це не смішні українські 5%) і як родич людей, які залишаються в Україні і навіть служать повинен солідаризуватися з людьми, які замість оборони країни, в якій вони живуть обирають сидіти в мене на шиї? Звідки оцей entitlement, що українці українцям повинні помагати незалежно від того, яку дічь вони творять?

та мова ж про тих, хто працює як я розумію. тобто від вас особисто відрізняються виключно датою приїзду (не факт, що навіть мотиви до переїзду різні).

датою приїзду і міграційним статусом — грубо кажучи: дозвіл на проживання vs. стікер в паспорті (тимчасовий захист)

бо ви банально сам типовий «ухилянт», що «користується правами, але не хоче виконувати обовʼязки» =)

Так вы ведь тоже с украинским паспортом, а значит ничем не отличаетесь от украинца, который выехал 3 месяца назад, например

Для країни проживання — відрізняюся. Зовсім інший міграційний статус. Про це й мова. А вас від цього чомусь бомбить. Хоча це просто факт.

Над мотивацією повинна працювати Україна, але боюсь вона не зможе в найближчі років 50 скласти хоч одній країні ЄС конкуренцію

Готовність нам допомагати точково ілюструє історія коліжанки-біженки. Воно так чи інакше з часом згасає, ніхто не думав, що воно на роки, я сам збирався в жовтні 2022 вже вдома бути.
Так от, вона казала про людей, в яких вона жила з дитиною, там були стадії:
— Живіть, скільки треба, без проблем!
— Треба починати думати про своє помешкання, але ми вам допоможемо знайте!
— І коли ви вже з’їдете?

Навіть родичі не готові ділити житло з родичами на невизначений час. Це ж нормально просити шукати можливості з’їхати після якогось часу.

Як це допоможе Україні? Перестали платити 300 злот і всі побігли в окопи?

Треба шукати шляхи повернення українців в Україну. Можливо, платити їм ці 300злотих в Україні вже? Не всі ж ідуть в окопи.

А може вони теж хочуть стати резидентами, а не 300 злотих

Саме тому кожна країна має власну міграційну політику, щоб керувати оцими хотєлками "на благо города и всех харьковчан"©

Подивіться сьогоднішнієго Портнікова. Прорвало. Кінцівка про ухилянтів і заборону видачі паспортів.
Як з уст зняв. Все по ділу і трохи емоцій.

www.youtube.com/live/bW5vEQKsePc
Після першої години.
А по ділу, ковбой, мушку спили. Не каждий емігрант з яйцями в штанах, перепливав Тису.

Що може бути по ділу, коли Портников видає по 5 двогодинних ефірів в день. Риторичне питання, в нього є час щось аналізувати? Я вже мовчу, що він журналіст, а веде себе як звичайний диванний експерт у всіх питаннях.
Журналіст має працювати з експертами, вести бесіди з експертами. А коли збираються Портников і Береза, причому тут на ефірі Береза типу журналіст, а Портников експерт, ну про що тут може бути крім балабольства.
Давно тому перестав його дивитися, бо хоча він деколи і мудрі речі каже, але за багатогодинник потоком води то важко вибрати.

ну такі собі арестовичи для типу розумних.. хз нащо втрачати на ці відосіки час

Бо маю час. Мій час, витрачаю як хочу.
А арестович, доречі, добре відчуває народні тенденції. Вчасно переплив Тису. А це полковник як ніяк.
Бєгущий полковнік в мирний час визиває сміх, а під час війни паніку.

Нажаль ми живемо у світі де голос експертів цікавий тільки для експертів. Многоходовочкі, шахи 3Д, інтелектуальна учта і вот єто всьо не працює. І не тільки в Україні. Світ завжди був такий.
Не має чого шукати гамбітів і рокіровок. В випадку війни маємо команду Бандитьский Петербург проти 5-6 ефективних менеджерів.
Ніяких лібералів, технократів чи хороших руськіх там нема, так само як нема військово-політичного уряду з іншої сторони.

а Портников експерт, ну про що тут може бути крім балабольства.

Можливо хтось колись проаналізує і напише по «балабольству» Портнікова якусь наукову роботу, бо майже кожен раз все йде по кругу за тим самим сценарієм:
1. :start Портніков каже якусь дічь і всі думають, що поважний жуналіст котрий брав інтерв’ю ще у Сахарова вже з’їхав з глузду.
2. Проходить трохи часу і ця дічь Портнікова збувається.
3. goto :start

Приклади:
1. Стаття Портнікова в розквіт влади Януковича, що поточна ситуація призведе Янека до тюрьми або вигнання. Тоді Портніков сприймвся як міський божевільний зо не хоче прийняти реальність, через два роки Вітя вже обживався в Ростові..
2. Інтерв’ю Портнікова в розквіт влади Пороха, де той чітко сказав, що Пороз пригорає вибори і до влади прийдуть популісти. Це ще до серіалу Слуга народу було.
3. Купа попреджень в інтерв’ю після перемоги Зе на виборах, що є реальний варіант що країна не переживе поточну владу..

П.С. Лінки треба довга шукати

П.С.2. Як показує практика, Портніков в плані експертизи на пост-совку дасть фору абсолютній більшості експертів не тільки нащого інфополя, а й Європи та штатів..

Хочу побачити телемарафон Бабченка і Портникова.

Ну він також казав що росіія вже воює лахміттям

Мені здається Ви якось не так слухали Портнікова. Він же, як правило каже «якщо станеться Х, то» і далі 40 хвилин розповідає що буде. А потім каже «а якщо не станеться Х, то» і 40 хвилин іншого тексту. Звичайно, з цього всього можна навирізати що завгодно в будь-яких комбінаціях.

У нього запитайте. Я остатні 2-3 тижні його не дивлюся

Якщо так сталося то треба позбутись будь-якого майна і банківських рахунків. Обирати країну та схему легалізації. Іноді не зовсім приємну, наприклад через біженство: табір біженця та відсутність права на роботу або навчання поки розглядається справа. Це роки очікування.

В Фінляндії я так зрозумів приблизно такаж система

Зелєчмоні відкрили натравили одних українців на інших, замість пошуку оптимального рішення. Вже всім похєр на коррупцію, завжди працювало, завжди буде працювати.

Зелєчмоні відкрили натравили одних українців на інших

Кого на кого?

«нафронтників» на «ухилянтів»

Дивно, по-факту майже 3/4 виборців обрали ухилянта в президенти і тепер в нас ухилянство як національна ідея, хіба ні?

ні, бо президент віришив зіграти на своїх виборцях тим же місцем, яким грав по роялю. Лінія партії колихнулася в іншу сторону.

Невже мова, віра, армія?

Все сходиться обрали ж тіпа який винен тільки мамі й тату, тепер беруть приклад

Ну виходить, що вони українським тиловикам дали право цькувати закордонних, скоригувавши весь внесок останніх поправочним коєфіцієнтом нуль.
Уася, який бігає від ТЦК і не платить жодних податків, тепер шанована людина, член сусіпільства, не те що граний ухилянт з FAANG, скабісить, в окоп його негайно, Уася схвалює.

Фронтендерів на Бекендерів

Та й взагалі, вислів «Віндовз мастдай!!!» народився ще за часів Кравука!!!

А взагалі відчувається ніби зайшов на «***ане айті»

Блінб хочу мати паспорт і нічого не робити, що думаєте?

Блін, хочу керувати державою, але так щоб повстань не було, а гроші п***ити було можна.
А ще хочу щоб друзям моїм було норм.
І всіх хто за кордоном з МОЇМ паспортом хочу покарати, а то як це вони виїхали хз коли і про НАЙНЕЗАЛЕЖНІШУ державу забули.

Каждый вечер вечер наступает вдруг.
Если делать нечего тебе, мой друг,
Если ты от жизни от своей устал -
Может быть заглянешь в наш вечерний квартал!
Здесь сияют витрины
И горят фонари,
Здесь сигналят машины
От зари до зари.
Здесь красотки танцуют,
Здесь вседа полный зал,
Здесь девчонки целуют,
Даже если устал.
Здесь всегда зажигает
Наш Вечерний Квартал!

Хочу не мати цей паспорт і нічого не робити, що думаєш?

Зазвичай так це і працює. Народився, щось ростеш-ростеш, а потім дають паспорт. А потім платиш податки тому хто дав паспорт. Та й таке

Дуже круті закони. Українці за кордоном протиставляюиься українцям в Україні. Жінки чоловікам, призовники армії.
Тільки влада сидить і грошики рахує. Особисто мені не зрозумілі люди які при цих обставинах захищають владу. Чекаєте коли по закону можно буде незгодних прямо на вулиці стріляти?

Особисто мені не зрозумілі люди які при цих обставинах захищають владу. Чекаєте коли по закону можно буде незгодних прямо на вулиці стріляти?

про таких людей можна відповісти ось цим: Спочатку вони прийшли за комуністами, але я промовчав тому, що я не комуніст...

Спочатку вони прийшли за комуністами, але я промовчав тому, що

нахер їх

видно Ви не знаєте всієї фрази, раджу погуглити

Комуніст == нацист == рашист, тому аналогія не надто вдала

Дякую, заґуґглив. З вашого боку було б доречніше і чемніше просто запостити повну цитату:

«Спочатку вони прийшли за комуністами, але я промовчав тому, що я не комуніст. Потім вони прийшли за членами профспілок, але я промовчав тому, що я не член профспілок. Потім вони прийшли за євреями, але я промовчав тому, що я не єврей. Потім вони прийшли за католиками, але я промовчав тому, що я — протестант. Потім вони прийшли за мною, але до цього часу вже не залишилося нікого, хто б міг захистити мене.»
Мартін Німеллер

Ну в Фінляндії я так зрозумів так сама система, якщо не пройшов просто призовному службу до 28ми років то паспорт не дадуть

Буди застреленим по закону це шик, скоріше усього стріляти будуть за постановою кабінету міністрів.

Возможно, просто по письму, подписанному замминистра

Якщо ви вже тривалий час живете в одній з країн ЄС, то у вас має бути дозвіл на проживання. Категорії цих дозволів в ЄС +\- однакові для всіх країн. Наявність такого дозволу в купі з неможливістю оформлення рідного паспорту дає вам право оформити «паспорт чужинця» (інша назва — «проїзний документ чужинця»). В Нідерландах документи на це діло треба подавати в міську раду за місцем реєстрації, наприклад, в Амстердамі:

www.amsterdam.nl/...​l-affairs/alien-passport

Документ видають на 5 років, він діє в усіх країнах, окрім країни вашого громадянства.
Більше інформації (але нідерландською) отут:

www.rvig.nl/...​sdocumenten-vreemdelingen

Для біженців (лише тих, у кого є дозвіл на проживання з цим статусом) — є схожий документ «паспорт біженця» (чи «проїзний документ біженця»).

Для тих, хто тут лише з початку «повномасштабки» і живе з наклейкою в паспорті замість дозволу для проживання — схоже, що вам на цей документ не вийде податися. Але, можливо, закон змінять.
Якщо ж не змінять — шукайте можливість отримати дозвіл на проживання (як кваліфікований мігрант, або член його родини), або подавайтеся на статус біженця. Це, звісно, якщо ви не хочете уточнювати свої військово-облікові дані (для багатьох і це може бути прийнятним варіантом).

все може помінятись. ЄС теж неоднорідна. Естонія зараз неподовжує і не видає ВНЖ/ПМЖ без військо-облікових документів з України. Тому так треба шукати можливість робити внж, але надійній країні

Естонія зараз неподовжує і не видає ВНЖ/ПМЖ без військо-облікових документів з України.

Я читав, що в грудні їх міністр оборони висловив готовність допомогти Україні з мобілізацією закордонних співвітчизників. Щоправда, потім була офіційна заява естонської влади про те, що видавати в Україну ухилянтів вони не будуть.
Може, це ви цю історію тут інтерпретували в контексті дозволів на проживання? Десь можна про це більше прочитати, чи це в якихось телеграм каналах понаписувано (телеграм все стерпить).

це офіційні заяви якісь були?

Себто в списку країн-тюрм поповнення:
Північна Корея, Україна, Естонія..

Не удивительное поведение для страны, которая граничит с рб (считай с рф)

А Естонію хоч за що?

А Естонію хоч за що?

Зверху написали що

Естонія зараз неподовжує і не видає ВНЖ/ПМЖ без військо-облікових документів з України.

Хз. чи це правда..

От жеж курви!

Вони маленькі (по населенню) і бояться. У 14тому році мені казали про війну з рашкою — «don’t poke the sleeping bear». Але вони дуже молодці що допомогають. Бо наступні — вони. А що ви робили б будучи у першому ряду в вагоні з маніяком з ножем?

Це було класно говорити здалека, не замислюючись, що насправді пропонувалося дозволити ведмедику відгризти собі ногу.

А загалом сумно.
DOU, який розпочинався як портал для українських айтішників, перетворився на ресурс, де втікачи обговорюють, як вони ненавидять Україну.

Втікачі тікають з неволі, вʼязниці, тюрми, рабства, кріпацтва, а не з вільної та свободної країни.

чому сидиш тут? краківська спільнота не приймає?

Чому тут сидиш? Луцька спільнота не приймає?

приймає побільше ніж тебе дядь

я б сказав, викликає в їх очах, і не тільки, полум’я

Люблю Україну!

Зневажаю Зеленського, Єрмака, Татарова та інших держслужбовців слуг корупціонерів

Коли вони йшли до влади, то вони знали для чого вони це роблять. Тут більше питання до 73%. Чи все в них ок?

Так і є, реально хочеться можливість приховати форум з цими дегенеративними топіками

Так тут кожного дня постять ці теми, немов це сайт не про айті взагалі, хоч би огляди вже робили на техніку чи що, де огляд на м3 макбук чи razer/dell чи нову версію macos, краще ніж нова тема для срачу кожен день.
Але я уявляю, статистика активності тут бішена, хоча нащо така активність

Активность мутится — реклама крутится.

Людей, які втекли з України та не мають наміру повертатися, вже нічого не пов’язує ні з Україною, ні з її народом, ні з її історією, ні з її культурою, окрім місця народження.
У будь-якій країні проживання їх зневажатимуть за їхній вибір.

Пфф
Мене на західній Україні зневажали за те, що я народився та жив на східній Україні))

а мене — за те, що з Києва і «понаїхав тутай знімати всі гроші з банкомату та купувати усі продукти з місцевої крамниці» =))))

A що в цьому поганого? Навпаки, купівля продуктів в місцевій крамниці сприяє розвитку місцевої економіки :)

ну типу їм самим не залишиться =))))

Ну то розберуть всю кокаколу, чекай ото поки у хазяїна магазину буде наступний тур в польську бедрьонку за новою партією!

Неправда. У нас немає ’’Україн’’ у нас є Україна!

Немає вже ні Україн, ні України, все вже просрано.

Західної України вже років як 100 нема, без поняття як вас так зневажали довго)))

На кого розраховано цей примітивний шеймінг? Дуже цікаво подивитись на список лайків під вашим дописом — це наче перепис телемарафонних зомбі =)))

Если бы не на украинском было написано, то подумал бы что на доу проникл рашкостанский бот из тех что про духовные скрепы вещают — очень уж похожий примитивный пафосно псевдопатриотический стиль :)

А есть какое-то принципиальное различие между Соловьевым и телемарахфоном? Ну кроме языка исполнения, конечно.

Для цього і зробили вільні переміщення в ЄС. Німці їдуть в Швейцарію.

В цілому згоден з Вами, але в дужках зауважу, що Швейцарія не в ЄС. Німці, дійсно, їдуть в Швейцарію, але, щоб жити та працювати в Швейцарії навіть громадянам країн ЄС потрібен дозвіл, й їм цей дозвіл легко отримати.

щоб жити та працювати в Швейцарії навіть громадянам країн ЄС потрібен дозвіл

Щоб жити — ні. Якщо вирішив жити більше 90 днів в пів року, треба сповістити про це місцеві органи влади www.ch.ch/...​s-etes-citoyen-de-lueaele (просто сповістити, ніяких дозволів)

Щоб працювати — тільки якщо більше 90 днів в рік. Теж просто сповістити щоб виготовити місцеву карту по місцю проживання.

Приклад як громадянин Франції переїжджає в Швейцарію:

1) До дня переїзду не робить нічого (всі документи у нього вже французькою мовою)

2) В день переїзду переїжджає і на митниці оформлює всі свої речі і авто як «Effets de déménagement» і платить 0 ввізного мита

3) Починає працювати (на цей момент ще нікуди звертатися не треба)

4) Протягом перших 3 місяців треба звернутися до органів місцевої влади щоб сповістити їх що він тут тепер живе і працює

5) Приходить в визначений день на оформлення місцевої картки і залишає свої «біометричні данні» що у випадку громадянина ЄС це просто фотографія для місцевої картки

6) Через ~тиждень отримує по пошті картку на 5 років яка дозволяє йому і його членам сімʼї жити і працювати в Швейцарії

Не все так просто. Людей, даже которые выехали давно, может связывать например наследство.

Не згоден. Канадська діаспора круто домогала Україні ще коли це не було мейнстрімом, при цьому багато з них в Україні навіть не були

не правда. умовним CTO Revolut навпаки пишаються. і всюди пишуть про то, шо це Українська компанія

Зневажатимуть тільки люди із совком у голові. А так то, до українців за кордоном ставляться набагато краще ніж на «родінє»

А я вважаю що людей які втекли з місця і квартири їх народження — будуть зневажати всюди! От народився ти в Білій Церкві, переїхав до Києва на навчання — тебе будуть зневажати за твій вибір! Пепеїхав з трої на осокорки — лох! Те ж саме з роботою — потрапив джуном на галеру — сиди там і не рипайся, по іншому — зрадник! Як то кажуть кацапи — где раділся там і прігаділся! Радий що в тебе однакові цінності з кацапами — якщо не дай боже твоє місто окупують — вони напевно сприймуть тебе за свого. Так сказать — по скрепах сумісність вже встановлена.

Иван,
у тебя президент страны четырежды уклонист, который никогда нигде не служил и тоже самое касается его ближайших соратников.
А кто же его избрал?

А ты опрос проводил, во всех странах?

Ох як Ви праві! То страшне!
Навіть не думайте їхати кудись. Залишайтеся дома.
Мене навіть деякі українські друзі за це зневажали. Казали «от ти лошара такі там кінські податки платити». А я не слухав. Міг би за 10 років вже і на дім з машиною назбирати десь у Ірпені. Тепер одні поневіряння...

А якщо чесно, то десь так і було. Плюс на чужині було важко влаштуватись. Мова, культура, фінансова ситуація. Переїжджав 2 рази між країнами. І «можєм павтвріть». Але не шкодую.

Чого і Вам бажаю.

Що ви думаєте з цього приводу, хто що буде робити?

В мене те саме питання. Я буду чекати та дивитися, наскільки імовірно спіймати штраф, якщо нічого не оновлювати, та які ризики, якщо таки оновити. З часом буде більше інформації щоб зробити оптимальний вибір. А консульські послуги мені, сподіваюсь, ніколи не знадобляться

А що з паспортом? Раз на десять років треба міняти.

В мене буде паспорт Нової Зеландії через 2.5 роки.
А тим, у кого паспорт кінчається, треба дивитись, чи дають якийсь аналог посвідчення біженців (у НЗ таке дають, якщо не можешь отримати паспорт своєї країні, навіть якщо не біженець).

Які можливості для подорожі дає це посвідчення? Скільки розумію, з таким посвідченням у більшість країн потрібна віза, навіть якщо до цих країн безвізовий в’їзд для громадян України.

За 10 років можна в більшості країн або отримати паспорт, або хоча б податись на нього, плюс отримати проїзний документ країни. Звісно це трохи обмежує, але якщо наприклад знаходитись в Шенгені, то й не дуже :)

Если нет гражданства страны пребывания, то проездным документом считается только украинский загранпаспорт. Вы без него даже внутри Шенгена никуда не полетите.
Ну и не знаю как в других странах, а например в Польше для подачи на ВНЖ/ПМЖ или гражданство нужен украинский загранпаспорт причем действительный на всё время рассмотрения дела.

Здаєтья, ми знайшли нову «братню країну».

Для цього в Польщі є ось така штука — polski dokument podróży dla cudzoziemca

Але є нюанс. Термін дії цього документа — один рік. Якщо є необхідність поїхати в Німеччину чи в Чехію, вирішити в банку якусь справу (напр. відкрити новий рахунок чи взяти кредит, іпотеку) — потрібно мати дійсним цей документ.

Дехто це почав робити ще в далекому 2008-2010, коли попобіль майдану починала давати про себе знати.

Чим вони себе захистили?
Аннулюють через рік-два ті паспорти да і все.

Біометричний паспорт на те і біометричний, що має nfc чіп, який сканується тим же телефоном і, при наявності доступу до певних інформаційних систем легко провалідувати як його дійсність, так і самого власника на наявність усіляких там судимостей чи щось таке. От і думайте чи буде вам доступна послуга з відкриття рахунку, чи ні.
Ну податись нс біженство то таке, в Украхні насрали га конституцію, тим не менше америкоси своїми поважними рилами розповідають що тоеба більше м’яса щоб вони дали ще трохи зброї.

Біометричний паспорт на те і біометричний, що має nfc чіп, який сканується тим же телефоном і, при наявності доступу до певних інформаційних систем легко провалідувати як його дійсність, так і самого власника на наявність усіляких там судимостей чи щось таке

Схоже вже час писати статтю «Міфи про біометричні дані». В тому чипі додатково міститься фото та відсканований підпис, не завжди — відбитки пальців, іноді — якась ще біометрична інформація. Ніякої секретної інформації про судимості, інші громадянства тощо. Небіометричні паспорти досі існують і використовуються, до речі.

він чув дзвін, та не знає де він. В паспорті є така «машиннозчитуєма зона» (не впевнений за точність написання). Пам’ятаєте, для логіна в «Дії» треба було відсканувати (це якщо ви через закордонний паспорт логінилися). За цією інформацією можна пробивати статус людини і паспорту (за наявності доступу до інформаційних систем, звісно)

За цією інформацією можна пробивати статус людини і паспорту

Машинозчитувана зона (MRZ) лише дублює інформацію, що і так присутня в паспотрі в різних місцях — код держави, прізвище, ім’я (перший рядок), номер паспорту, громадянство, дату народження, стать, expiration date, номер запису в реєстрі (другий рядок). Маючи доступ до інформаційних систем, дійсно можна витягнути багато чого про носія паспорту, але для цього а) потрібен той самий доступ б) навіть не потрібна MRZ

Мова про те, що це можна зробити дуже швидко, практично з такою ж швидкістю, як відсканувати чип.

Ну може й так, я в деталі не вжався чи там зони, чи там чіпи.

Брехня
Я коли в ЮК перший раз в’їзжав, то візи в паспорті не було.
Поважний лорд на митниці зісканував мій паспорт, щось там клацнув на комп’ютері, сказав що віза є, все добре, поставив штампа в паспорт і пропустив.

Поважний лорд на митниці зісканував мій паспорт

В мене якимось дивом ще збереглася одна «паперова» віза в паспорті, подивився туди — а там є поле Pass no. Тобто достатньо знати номер паспорта і мати доступ до бази віз (а у поважного лорда такий доступ звичайно ж, є), щоб використати цей номер як foreign key. Звичайно ж, номер паспотра присутній в чіпі (як і на першій сторінці та у MRZ), більш того — він проперфорований зверху кожної сторінки паспорту, ну в українському точно.

P.S. Митниця та прикордонний контроль — таки різні служби.

Белорусы живyт потому для них закон специальный приняли.
Польский проездной документ выдается на срок 1 год и для его получения необходимо доказать невозможность получения такого документа в стране гражданства, пока непонятно как польские ужонды будут трактовать новые украинские ограничения.
Ну а что касается карты резидента, то бессрочна только децизия, а сама карта выдается на 5 лет после чего её необходимо перевыпустить и вот тут опять понадобится действующий проездной документ.

Сподіваюсь, інші держави якось простять ці правила. Врешті, є приклад білоруських опозиціонерів, їм також за паспортом потрібно заїхати «для уточнення даних».

а також те, що більше 100 тисяч людей в СЗЧ,

Це як?

«Самовільне Залишення Частини», іншими словами — дезертири.

«Самовільне Залишення Частини», іншими словами — дезертири.

рука-лице

Будучи в ЗСУ говоришь комбату что в рот ***л служить. Тебя отправляют чиллить домой. Суды настолько загружены и СЗЧ настолько много, что не могут реально человека посадить. Тюрем не хватит))

Будучи в ЗСУ говоришь комбату что в рот ***л служить

Це вже не СЗЧ

Якщо просто сказав, але в діях ніяк не виражено — п***абольство, якщо дійсно зробив те що сказав — дезертирство

Тобто суд в Україні при винесенні вироку базується на сторінці з вікіпедії? 😀

Ухилянти: — ЦЯ ДЕРЖАВА МЕНІ НІЧОГО НЕ ДАЛА, Я НЕ БУДУ ЇЇ ЗАХИЩАТИ!
Держава: — Ок, тоді ми не зобов’язані захищати вас, відмінимо консульські послуги
Ухилянти: — Так, стоп, падажжи, всмислі?!

Держава: — Ок, тоді ми не зобов’язані захищати вас, відмінимо консульські послуги
Ухилянти: — Так, стоп, падажжи, всмислі?! Тоді лишайте нас громадянства!
Держава: — Так, стоп, падажжи, всмислі?!
Держава: — .....
Ухилянти: — В смислі проблеми індейців?!

пацани, у вас бот зламався здається

Агломерація Нюрнберга

Просто олігархи розікрали країну, син Порошенка не воює, а так би я зі більшістью цього топіка мобілізувався ще на перший день вторгнення..

Держава: — .....
Ухилянти: — В смислі проблеми індейців?! Це не 1914 і не 1939! Отримаю білий паспорт в іншій країні, потім громадянство!
Держава: — Да ідіть ви нах! Кому ви потрібні?!
Держава (ще через 5 років): — «Сьогодні я звертаюся до всіх українців у світі. Нас — 65 мільйонів. Так, не дивуйтеся. Нас 65 мільйонів, тих, кого народила українська земля. Українці в Європі і Азії, в Південній і Північній Америці, в Австралії і в Африці, я звертаюся до всіх українців на планеті: ви нам дуже потрібні. Всім, хто готовий будувати нову успішну Україну, я з радістю надам українське громадянство», — сказав Зеленський під час першого виступу на посаді Президента України.

Будувати успішну Україну та президент Зеленський — це протилежні твердження

Скоро вже переїду до Вроцлава. Слідкуйте за оновленнями.

А с каких пор

захищати

и

консульські послуги

это одно и то же?

Да и «защита» эта работает как том анекдоте

Соловей-разбойник обозвал отца Ильи-Муромца пи****сом и вломил ему п***ы. Отец, конечно же, пожаловался Илюше. Пошли они вдвоем к Соловью разбираться.
Пришли. Илья позвал Соловья и спрашивает у него:
— Ты знаешь, кто я?
— Знаю. Ты Илья-Муромец, русский богатырь...
— А это кто? — спрашивает Илья, показывая на отца.
— А это пи****с старый! — говорит Соловей и ***к — бьет отцу в лицо.
Илья не на шутку рассердился:
— Ты наверное не понял?! Ты знаешь, кто я такой?!
— Знаю. Ты Илья-Муромец, русский богатырь, Кащея Бессмертного победил.
— А это кто?!
— Это? Да пи****с местный, — и опять буяк отцу в лицо.
Илья от злости аж покраснел:
— Соловей, ты охуел! Посмотри на меня. Кто я?!
— Илья-Муромец, русский богатырь, Кащея Бессмертного победил, Змею Горынычу голову отрубил.
— А теперь посмотри на него. Он кто?!
— Пи***с! — и опять бьет отцу по харе.
Отец дергает Илюшу за рукав:
— Илюш, пойдем нах** отсюда, **** я такие разборки!

Ухилянти: — Чудово, давай я вийду з громадянства. В мене всі документи в порядку щоб отримати громадянство іншої держави.
Держава: — Вихід з громадянства України — це консульська послуга, ухилянтам не надається

Ухилянти: — Чудово, давай я вийду з громадянства. В мене всі документи в порядку щоб отримати громадянство іншої держави.
Держава: — Вихід з громадянства України — це консульська послуга, ухилянтам не надається
Німеччина: — Ми тут на днях закон прийняли, який дозволяє отримати наше громадянство за три роки не виходячи зі свого
Держава: — Так, стоп, падажжи, всмислі?!

Німеччина: — Ми тут на днях закон прийняли, який дозволяє отримати наше громадянство за три роки не виходячи зі свого

А от якби не відмінили консульскі послуги, то тоді б німецьке громадянство нікому не потрібно було..
Всі би відразу повернулись в країну з розваленою економікою, інфраструктурою, великим соц.навантаженням на бюджет, замінованою територією і великої ймовірністью початку нової тотальної війни.
Це точно як з мобілізацією, як тільки почалась війна так всі відразу прозріли про ставлення влади до закону в Україні, прости-господи сексизм і т.д. т.п.

А от якби не відмінили консульскі послуги, то тоді б німецьке громадянство нікому не потрібно було..

Звісно що ні. Але от дивіться, через дім живе сусід Василь, він з Франківщіни, тут робить дороги. Звичайний заробітчанин. Може він і має наміри повернутися в Україну, але коли держава припре його до стіни, лишиться тут. І таких багато.
Держава сама рве ті самі мотузки що тримають людей. Причому рве їх без всякого сенсу, бо це не вплине на мобілізацію.

а якщо серйозно, то що дала Україна своїм громадянам? Поки я не став DevOps, моя зарплатня як сісадміна не перевищувала $1000-$1200 в найкращі часи при завантаженості 40-60 годин на тиждень.
А більшість і того не мала. А тепер я живу в Кракові, і просто хєрєю від того, що держслужбовець з графіком роботи з 7:40 до 15:00 отримує чистими $1200-$1350.

В моєму колі спілкування є кілька колишніх і діючих держслужбовців, і в жодного з них зарплатня не перевищувала чи перевищує відмітку ₴10000 або $250. Абсолютно аналогічна посада в Польші дає зазаначені мною вище ~$1200. Якщо порівнювати apples to apples, то картина вимальовується зооооовсім інша.

І все витрачає на оренду хати в Кракові

1700зл ($425) з усіма платежами за 1-кімнатну кавалєрку площею 25-30м². На харчування ще 1000зл/$250, залишається половина.

Вряд ли, согласно статистике лишь 13% поляков арендуют жильё.

А тепер я живу в Кракові,

Не знаю за краків, але якщо говорити за Гданськ, то запис до кардіолога тільки через рік. Гра в соціалізм, незалежно від того що це за країна — херня з усіх боків

Давай на нєньку, не ухілянт ти наш

Ситуация с консульскими услугами и паспортами как-то да решится, рано или поздно. Вот только обида и злоба после того, как держава в нарушение всех статей конституции, по скотски поступила останется. Ощущение будто наша влада на голову насрала, честно говоря.

Помню, одного министра спросил, а чего вы Беларусь копируете в своих практиках, оказались мои подозрения пророческими)) Вторая страна в мире, которая не дает консульских услуг своим гражданам, теперь Украина вместе с Беларусью в клубе диктатур. Поздравляю вас 74%.

Так і є. Прикро але більшість рішень приймається емоційно без прораховування наслідків.
Мобілізованих ці діє майже не дадуть. Люди викрутяться тем більш механізми є. А ось лишитися і не повертатися в Україну людей це підштовхне. Плюс розрив економічних зав’язків.
Наприклад я два роки будучі в Польщі не відкривав польській ФОП тим самим затрудняючи свою легалізацію і сплачував податки в Україну з українського фопа. І зараз в мене питання, чи правильно я роблю?

дуже ймовірно, що у середньо- чи навіть короткостроковій перспективі (місяці — рік) наступним кроком буде блокування можливості користуватися грошима на рахунках. так думаю самий час виводити, якщо раптом хтось щось тримає

Я таке очікував ще з минулого року. Це якби логічний натсупний крок...

А як же. Іноагєнтов диктатори не люблять.

Неправильно. Ты нарушаешь законы страны пребывания. И ради чего?

Отож. Йду на порушення закону заради того щоб сплачувати податки в Україні.

Чи щоб платити менше податків))

А як це мені допомагає? Я ж можу вибрати взагалі працювати в чорну. Повно психологів працює без всілякого ФОПу. І те що я плачу податки в Україні ніяк не оправдовує мене в очах податкової системи Польщі. Я ж не айтішник з контрактом і фопом. О там да — без якогось фопу ніяк не можливо, або польський або український, і да — на українському буде податків менше.

це неправильна позиція: треба завжди керуватись власними інтересами (в які зазвичай входять і інтереси бльких та рідних) і впершу чергу вирішувати власні проблеми. Ви вже 2 роки як могли мати тимчасову посвідку на проживання, а через 3 роки мали б ПМЖ.

В Польщi на карту побиту податись можна було лишe з бeрeзня 2023 року (якщо був захист). У Вроцлавi хто подався по JDG, нe всi щe отримали дeцизiю, нe то що фiзичну картку.

Алe з поiнтом абсолютно згодeн.

Вроцлав легендарне місто по побиту

Так i є. По UoP начe зараз набагато кращe. Алe факт залишається фактом — людина зробила всe вiд нeї залeжнe i вчасно. Алe мова нiяк нe йдe про «а через 3 роки мали б ПМЖ».

Особливо по онліфанщицях в уженді))

Так і є. Прикро але більшість рішень приймається емоційно без прораховування наслідків.

В данному конкретному випадку, то це довбаний сором. Просто узяти і насрати діаспорі та заробітчанам, які крім усього іншого займались волонтерством та донатили на голову. При чому продовжувати закривати очі на «контрабанду».
Що генерали наїзджають — давайте їм людей та зброю, так це їх служба така скільки би не було усе одно буде мало. Можна того же Чмута послухати, коли чуваки які сидять на блокпості питають собі найдорожчі тепловізори та інше усе найкраще. Власне, якраз для цього держави і формують різні установи типу Пентагону чи наркомати оборони де різні аналитичні служби з наркомом Малишевим аналізують, що там є в Шпеера і що та скільки потрібно проти цього, де це взяти тощо. Так що перед тим як ламати пам’ятники полководцям, причому переможцям, іноді вартує поцікавитись як саме вони перемогли. Жукову зі сталіним в американскому конгресі лейндліз не зажимали, щоправда зажимали відкриття другого фронту. Вони возили в Америку різні делегації та давили політично. Ми що робимо ? Тим хто і так там і давно — теж насрали.

Так і є. Можна насрати під двері, якщо в цьому є сенс, а насрати аби насрати...

Як це без прорахунків, кабінет міністрів для прорахунків і існує

Звісно не правильно, це якщо я не помиляюсь навіть трохи незаконно, але не переслідується. Так звана сіра зона

Ігоре, можливо ви пропустили той момент, підкажу вам.
— У нас на території нашої країни півмільйонна армія сусіднього авторитарного режиму.
— І на території Білорусі цей авторитарний режим має армію і навіть ядерну зброю.
Але є нюанс ... [маю надію ви його вловите і зрозумієте причину тих чи інших непопулярних кроків]

Та ладно, а як же шашлички в травні?

Знаете что грустно?
Что вроде умные люди называют глупые и вредные решения «непопулярными».
Уже все кому не лень сказали что не помогут все эти блоки консульских, водительских прав, закрытые границы и прочее найти людей для армии.
Найти мясо выловленое из бусиков — эт немного да, но в остальном это обычный популизм, просто отвод глаз. Впрочем, подождите до конца лета — всё станет прозрачнее.

О, чувакам вже натякають, що якось вони трохи по-дибільному (не в правовому полі) все це зробили: www.dw.com/...​-pravozahisnik/a-68900508

Оце вой піднявся.
Якось стидно перед військовими які можуть це прочитати.
Якщо сциш воювати то просто мовчи. Хулі тут неясно.

Я не воюю. Я так само як і ти сцу воювати. Але я не нию в інтернеті який я бідося.

Ну не ний. Ми тут самі розберемося.

Так, люди сцуть вертатись штурмувати посадки країни з якої вони виїхали ще до війни.
Що дивного? Не просто ж так виїхали, були причини ;-)

чому ти вважаєш, що я сцу воювати?
Я банально не хочу, так само, як не хочу бути нейрохірургом, адвокатом, пожежником чи дальнобоєм. Розумієш, — просто не хочу, і цього має бути достатньо.

Олександре, це хибна позиція. В мирний час воно працює, погоджуюсь: хтось військовий, хтось хірург, хтось програміст. У воєнний час оборона держави є обов’язком кожного громадянина, і економіка перебудовується в тій чи іншій мірі на військові рейки. На lobbyx можна знайти відповідну позицію та офіційно мобілізуватись, але звісно бажані вакансії в дефіциті і піхота в найбільшій потребі.

Хибна позиція — це примус людей робити те, що вони не хочуть.
Хибна позиція — це закріпачення та перетворення громадян власної країни на кріпаків-холопів-колгоспників за статевою та віковою ознакою.
Хибна позиція — брехати в очі про «шашлики у травні», «вІйНи Не БуДе» буквально напередодні повномасштабного вторгнення та красти на «великому будівництві».
Хибна позиція — це списувати в запас поранених військових з окладом 650-1000грн на місяць та кидати напризволяще скалічених ветеранів щоб вони бігали по благодійних фондах збираючи собі на протези кінцівок.
Можу продовжувати ще дуже довго.

Олександре, тобі продублювати мій коментар ще раз? Ти його читав? Ти розумієш різницю між мирним часом та воєнним? Ти розумієш різницю між пів мільйона озброєних орків у тебе в дома і коли їх не має?
А якщо ти такий довірливий і повірив у «шашлик» не врахувавши ризиків до повномасштабного, тоді це вже твої проблеми і не шукай винних у своїх прорахунках.

Олександре, тобі продублювати мій коментар ще раз? Ти його читав? Ти розумієш різницю між мирним часом та воєнним?

Цікаво, те саме питання я можу задати і тобі. А якщо ти читав, то хоча б пробував скласти окремі слова у фрази, а з цих фраз зліпити речення щоб зрозуміти їхній зміст, особливо той, що стосується прокинутих військових?

Ти розумієш різницю між пів мільйона озброєних орків у тебе в дома і коли їх не має?

в мене немає дому, в мене намає навіть машини, тільки 2 валізи з особистими речами та рюкзак з набором ґаджетів. Якби я так само працював в умовній Польщі, Німеччині, Іспанії чи Швеції, то в мене було майно, за яке я б міг чіплятись. А так... ну такооооє.

А якщо ти такий довірливий і повірив у «шашлик» не врахувавши ризиків до повномасштабного, тоді це вже твої проблеми і не шукай винних у своїх прорахунках.

А сам ти в ЗСУ?

Олександре, ти не хочеш приймати факт, що вторгнення є першочерговою причиною наступних не дуже популярних рішень та наслідків тих рішень. І не має значення хто б з трибуни говорив про «шашлик», чи що ти з решти там популістичне написав — результат був би зараз в тій чи іншій формі, раніше чи пізніше, тим же, що ми маємо. Не може під час пожежі одна половина хати горіти, а інша жити і далі звичним життям.
Я не в ЗСУ, але я прийняв для себе рішення, що буду в Україні ще у травні 2021 під час першого загострення на кордонах. Хоча я, по правді, не очікував повномасштабного вторгнення, тільки локальні «заворушки» в зоні ООС.

не хочеш приймати факт, що вторгнення є першочерговою причиною наступних не дуже популярних рішень та наслідків тих рішень.

Вторгнення, звісно, це першочергове, але не менш важливим є провал підготовки до вторгнення.
Якщо прибираєш міни з Чонгару (ще мости, відсутність укріплень, військ) то маєш окупований південь за 3 дні. Авдіївка трималась 2 роки, чому неможна було зробити так само в Чонгарі? А тепер за цей про*об має класти голову якийсь Василь, аби знов повернути те, що можна було не втрачати.

І не має значення хто б з трибуни говорив про «шашлик»

Це має значення. Це відповідальність президента. Не підготував країну до війни, не провів евакуацію.

що ми маємо.

А я от невпевнений. Наприклад, можна було оголосити надзвичайний стан, і призвати 50 000-100 000 людей за пару місяців до війни. І не факт, що взагалі путін би поліз при таких розкладах.

Не може під час пожежі одна половина хати горіти, а інша жити і далі звичним життям.

А хто живе звичайним життям? Ви думаєте я мріяв переїхати в Польщу? В 45 років тикатися по чужим хатам? В Харкові у нас з дружиною, на двох, якщо рахувати батьківськи квартири було 4 квартири. Це був непоганий заділ на пенсію. Зараз вони дуже впали в ціні, і будуть ще падати, і не зрозуміло скільки вони будуть коштувати і взагалі чи будуть в придатному стані. Бо три з чотирьох квартир знаходяться на Північній Салтівці, може чули.
Ви ж мені не дасте свою хату во Львові і навіть на обмін не підете.
І це дуже пощастило, що мав можливість виїхати і для моєї дитини бігання в бомбосховище, звук сирен та вибухів не є чимось звиклим.
А так — да, майже звичайне життя :)

А я от невпевнений. Наприклад, можна було оголосити надзвичайний стан, і призвати 50 000-100 000 людей за пару місяців до війни. І не факт, що взагалі путін би поліз при таких розкладах.

Це ж було вже ©

uk.wikipedia.org/...​_стан_в_Україні_2018_року

ох, пам’ятаю, скільки хейту Порох відгріб тоді і від «пересічних», і від європейців, які слідкували за українськими справами...

Ага, а наш Бубочка не такий дурний, тому вдруге на провокацію не повівся і продобжив будувати дороги і заспокоювати мудрий нарід XD

Не поважаю бубочку (і тих, хто за нього голосував), але заради справедливості — це Путін міг тримати війська на кордоні стільки йому заманеться, а Україна безкінечно в режимі мобілізації чекати початку бойових дій не могла.
Якщо взяти аналогії з Другою Світовою, то Сталін до останнього не вірив, що Гітлер напав, хоча мав достатньо розвідданих.
Аналогічно Великобританія фактично здала Джерсі, Гернсі та інші сусідні острови німцям без бою, і не так щоб дуже ефективно комунікувала стратегію евакуації перед тим (хоча це менш відомий епізод)

це Путін міг тримати війська на кордоні стільки йому заманеться, а Україна безкінечно в режимі мобілізації чекати початку бойових дій не могла.

І прям всратого окопу викопати не могли? Чи мін наставити? Чи мобілізаційну систему налагодити? Щоб не роздавати людям калаши з грузовіка?

міни були зі сторони криму — але рашики знали всі карти мінних полей. як показує історія — статична оборона типу мінні поля, 3 — 5 ліній оборони та інше, це все лише спроба виграти час, не більше. Але і той час можна було витратити з користю: євакуації, мобілизації, etc...

але рашики знали всі карти мінних полей

А це вже прийшли до оманських договорняків?)

а Україна безкінечно в режимі мобілізації чекати початку бойових дій не могла.

а тепер Україна безкінечно в режимі війни, що набагато затратніше по ресурсам які неможливо відновити... скільки ще протримаємося? чи не вигідніше було триматися в режимі готовності до війни ніж в режимі війни?

Це ж не одне замість іншого, а і перше, і друге. Тобто, війна для українців почалася би ще раніше по суті.

а тоді до Пороха приїздив голова ЦРУ? Може тоді президент США виступи робив що буде напад? А може тоді посольства вивозили працівників? От чому я, був готовий до нападу, хоч і не вірив, а держава ні? Чому в мене були зібрані речі, заправлена машина, додаткова каністра, і колиска уже була в машині? І мі з малою дитиною вже через 40 хвилин після перших пострілів їхали в авто зі всіма речами? А держава зі всіма Будановими, котрі все знали, не була?

в тому то і справа, що таку успішну стратегію як у вас не можливо масштабувати на країну. Ви би тупо зі свого району не виїхали, якби всі були такі прошарені. Тому ваша успішна стратегія одразу стала би безуспішною. Ну і вміння дати команду вчасно з***ся — це не зовсім те, що очікують від влади, коли пред’являють їй.

Ви би тупо зі свого району не виїхали, якби всі були такі прошарені.

Я не кажу про те щоб вся країна бігла. Я привів приклад готовності. І країна могла приготуватися.

Зеленський мав закодувати повідомлення двійковим кодом, щоб лише сініори врятувалися

Звичайно вторгнення є основною причиною цих рішень. Це правда. Тільки є багато «нюансів» і запитань про доцільність цих рішень, і результат цих рішень. І в загальному відкрите питання про адекватність і компетентість клоунів і їх продюсерів які ці рішення приймають.

Так війна, так напад — але реагувати на напад скотським ставленням до громадян, розкраданням всього що погано лежить і тепер ще й застосуванням абсолютно неефективних зате дуже популістичних заходів — це не адекватно! А головне — це ніяк не допоможе ні з мобілізацією, ні з зупиненням окупантів — єдиний профіт — це пилюка в очі розгніваним українцям які не можуть втекти.

А якщо ти такий довірливий і повірив у «шашлик» не врахувавши ризиків

цікаво, а ветеранам з каліцтвами ту ж саму тезу будуть закидати?

взагалі-то ти ниєш і чомусь не мовчиш про те, що сцисшя воювати. І перед військовими не соромно з Лотндона щось нявкати?

Обожнюю неприкрите лицемірство =)))

Давно маю запитання: а чому прихильники мобілізації так не хочуть, щоб мобілізацію обговорювали? Чому вони не хочуть розголосу?

Просто з України взагалі не прийнято критикувати владу, щоб не було додаткових проблем.

Є ламповий приклад мобілізації в більш демократичних країнах.
Наприклад США мобілізовували драфтом під час війни в десятки, якщо не сотню разів економічно слабшою державою без ядерної зброї, на іншому континенті. І як від цієї мобілізації тисячі втікали у Канаду. І до речі, якщо ти вчився у вищих навчальних закладах, то тебе не мобілізовували, а щоб там вчитись треба було дійсно мати таланат та пахати, або просто мати бабло. Тому якщо умовна Німеччина\Польща\Фінляндія попаде в умови України, то там будуть аналогічні закони. Ну або просто країна буде окупована зі всіма наслідками..

Десь читав про випадок, де американського ухилянта від В’єтнаму спіймали американські поліцейські на території Канади недалеко від кордону у 2000х і засудили. Тому все не так однозначно, але втікти було простіше

Лондон, Англія, Сполучене Королівство

Якщо сциш воювати то просто мовчи. Хулі тут неясно.

Чого люди повинні мовчати коли це стосується безпосередньо їх? Причому тут військові до дивних вказівок всупереч закону, який ще навіть не діє?

Обговорення будь якої теми — стидно перед військовими. Ок.

А чого соромно, цей закон їм нічого не дає взагалі, він нікому гарно не робить, взагалі нічого не досягає, просто піднасрати і все.
Як ви уявляєте людину яка саме через ці обмеження повернеться в Україну, якщо не збиралася? Оформити біженство у крайньому випадку.
А ось росіянській іпсо допомагає по повній, гадаю важко це заперечити. Я ось останні декілька днів натикався на типу українців в ютубі які пропагують виїзд з України. Така хвиля відео 2 тижневої давності і з 10к переглядів. Хоча я впевнений що то росіяни, бо слова вони використовують деякі неприйняті в Україні (серед рос. мовних)

Гадаю якби військових і запитали б, їм би було дуже все одно на таку неважливу тему

військові зараз самі в ах.. після того як їх прокинули з демобілізацією, саме заради забезпечення якої начебто всі ці антиконституційні закони і прийняли

Якось стидно перед військовими

Щоб не було стидно, повертайся і проходь влк

По-моєму, все досить просто — оцініть своє життя у грошовому еквіваленті, або іншими словами — за скільки б грошей ви погодилися, щоб вас вбили? Або ще перефразуючи — скільки грошей ви готові витратити, щоб вас НЕ вбили? Так от, якщо у тій країні, де ви перебуваєте, фінансове вирішення питання, щоб залишитися і не повертатися в Україну коштує дешевше, ніж ціна вашого життя і у вас є такі гроші — то мабуть варто їх витратити на власну безпеку, юридично себе захистивши від української влади, яка тягне до вас руки і хоче забрати та кинути на фронт.

Якщо ж ви оцінили своє життя як «дешеве», або у вас недостатньо грошей, щоб юридично себе захистити, тоді доведеться підкоритися новим українським законам і можливо навіть потрапити на фронт.

Ситуація, нажаль, така, що без втрат з неї вийти неможливо, можна лише вирішити, що принести в жертву — або гроші, або своє життя.

А чисто ради интереса:

на власну безпеку, юридично себе захистивши від української влади

вот это вот это что? И сколько это стоит?

Репатріація в Румунію чи ще якусь країну, до 10 кілоєвро наче

при наявності хоч якихсь родичів / підстав. інакше можна попасти в кейс підроблених документів

Малага, Андалусія, Іспанія

Це якось міняє контекст сказаного?

А можно выход из гражданства за сходный прайс? Желающих пополнить казну будет ооочень много

По різним оцінкам, три з половиною мільйони мужиків за кордоном — дуже багато заробітчан які там залишились. Власне, щоб таке зробити доведеться міняти під це конституцію, та фактично порушити устави ООН. Самі розумієте як це виглядає — виглядає це коли йдеться взагалі не про громадянство, а як викуп з рабства (устав ООН не визнає різниці між кріпацтвом і рабством).
Попереджуючи наступні вимоги зелебобікв заткнути усім рота, так це пряма критика державної політики. Держава робить усе можливе, щоб громадянство України сприймалось як недолік — а точніше соціальний статус кріпака. Порівняймо з попередніми умовами, при усіх ніби ганебних мінських угодах і т.п. коли наприклад ввели безвіз.

коли наприклад ввели безвіз

Даже до «пизвиза» мульти-Шенген можно было сделать за 60 евро и 2 посещения турагенства.

Даже до «пизвиза» мульти-Шенген можно было сделать за 60 евро и 2 посещения турагенства.

Це на скільки днів? В Німецькому посольстві це ще був той квест і перший раз давали на тривалість поїздки, потім вже на пару місяців, потім на рік і так я доходив до візи на 5 років. Це в мене пряму родичі жили в Німеччині... Чув що блуи схеми за бабло отримати довготривалу візу через посольства Словаччини, але за це можна і бан отримати..

Пара виз ровно на время поездки и можно было мультик делать

Держава робить усе можливе, щоб громадянство України сприймалось як недолік

а ще до 19 року український закордонник вважався символом свободи і їм пишались

три з половиною мільйони мужиків

Не служив не мужик.

Блатному в западло, так само як і працювати. Мужик це той що працює.
Скажімо, Рінат Ахметов — мільярдер, а мільярдер для усіх в примєр.

Ну це тому що Ахмєтов пітух. ©

І які саме розрахунки по кількістю чоловіків котрі повернуться через паспорт?

Немає ніяких розрахунків.

Усе є, як не дивно соціологи працюють www.youtube.com/watch?v=fhgbZtXSAZo&t Приблизні розрахунки є. Пані Елла Марленівна Лібанова з Інституту демографії та соціальних досліджень, надала статистику зібравши інформацію з різних джерел, зокрема євростату. Звісно після доктора наук януковича, та кандидата ківи ставлення до науки таке собі, як і до статусу академіка. Тим не меньше не довіряти наданим статистичним даним не бачу жодної підстави.

Цікаво чому б не продавати громадянство УА якщо немає грошей в країні.

Ходовой товар будет. Не настолько конечно, как снег в Антарктике и песок в Сахаре, но тоже хорошо пойдет.

нужно не пикеты под консульствами устраивать, а подавать коллективные иски против государства Украина за узаконенную дискриминацию по половому и возрастному признаку. По меньшей мере подавать такие иски в Канаде и США и подавать их на миллиарды долларов компенсаций. Понятно, что, вероятно, это не дойдет никогда до компенсаций. Но шороху нагонет.

Це зовсім не так працює, як пан собі уявляє, і в будь-якому випадку на це потрібні кілька років — тобто це аж ніяк не рішення поточних проблем, в яких опиняються люди позбавлені консульської підтримки.

Хитрый план однако — чтобы еще на дольше затянуть разные утверждения пакетов военной помощи в европарламенте и конгрессе.
Надо не принимать идиотских решений и брать за жепу корупционеров и контрабандистов которые с огромным удовольствием пользуются разными ограничениями чтобы стричь с этого капусту. Вот для примера www.youtube.com/watch?v=Peqg26KCaH4
Так люди часто донатили, устраивали демонстрации под правителствами что имело воздействие на прессу и политиков и т.д. А с такой «политикой» — просто меняют гражданство нахрен и показут недолугим средний палец.
В чем мляха проблема провести ревизию — посчитать какие есть ресурсы, как их правильно использовать и мобилизовать. Тот же рекрутинг в армию, боевая страховка, обучение, оснащение. Где и как брать вооружения и деньги для финансирования и т.д. Пока вижу такое — не дали американские и европейские папа с мамой, сидим на мивине ноем, всех обвиняем и всех материм особенно гоев (хотя раньше наоборот было), а хочется iPhone поэтому готовимся продать почку.

Доречі, територія любого консульства наскільки я пом’ятаю є територією держави до якого це консульство відноситься?

Там мова про посольства наче, а не консульства.

Нет, только если выделенная.
Вот к примеру консульство в хьюстоне на арендованно площади в бизнес центре.
Что, говорите, могут не платить и не выпускать людей? Так будет разорван контракт с БЦ.

Оу. Слишком неудобные комменты удаляются, понимаю 😏

Upd: получил письмо на почту об удалении с ссылкой на правила. Ни одно правило комментарием нарушено не было. Просто товарищу модератору оказалось НЕПРИЯТНО от фактического, невероятно грустного, состояния вещей. Продолжаем наблюдение

ничего удивительного — в модераторах вышивата

А можна бумласка визначення слова вишивата в 2024? Бо наводить на думки що ви припускаєте якусь дихотомію поглядів на росію

«Смерть русне»

А как надо? «Спасибо братскому российскому народу за убийства украинских детей» ?

отталкивают от нас адекватных россиян

Какой кошмар!!! «Адекватные» россияне перестанут нас любить!! Как жить дальше???
А вот если бы мы песенки всякие обидные не пели, то они бы сразу схватили в руки палки и побежали бы к кремлю воевать с путлером за нас!

Окей, думай что хочешь, хочешь быть ресурсом в геополитических разборках — будь им

Ах да — пан из Кракова советы раздает. Что ж я раньше профиль не глянул

Окей, думай что хочешь, хочешь быть ресурсом в геополитических разборках — будь им

Окей. Так а що робити щоб не бути ресурсом в «геополітичних розбірках»?
Відмовитись від допомоги Заходу? Напиши простий алгоритм для простого народу. Ніхто не хоче повторити долю Польші в 39-у, котра стала ресурсом в «геополітичних розбірках» і вот ето вот всьо..

простого и гарантированного варианта уже нет. Наиболее реалистичный вариант — Грузинификация. Страна-оффшор

У них два окупованих регіони, економіка в жопі та рашкованьскі закони про інагентів в парламентів. Приклад — вогінь

Реальность полна разочарований, но это не способно ее отмениить. Ее можно только изменить если имеется ресурс на это. Маємо те що маємо

Ах да — пан из Кракова советы раздает.

А можно цитату где бы я давал советы?

Что ж я раньше профиль не глянул

Потому что наверное в методичке не было такой инструкции ))

Конечно, любой кто не поет про перемогу из Польши — обязательно читает по методичке

Шалом из Днепра, если что

любой кто не поет про перемогу из Польши — обязательно читает по методичке

Не любой, а лишь тот кто рассказывает про «адекватных россиян», «геополитическую игрушку в руках Запада», «взаимовыгодный договор с террористами» и тому подобную хрень из рашистской пропаганды.

отталкивают от нас адекватных россиян

Блин, вот жаль(
За два года они ведь так помогли Украине, а мы им нож в спину

я перепрошую, але в псіну

«чому не державною»,

А дійсно, чому?

бо ти агітував за отримання громадянства країни-теорориста і агресора, а також ледь не пропонував вступати до лав рашистських бойовиків, мотивуючи тим, що там компенсація вища.

Агитирования там небыло, только сравнение по фактам. Заагитировать вы себя умудрились сами при прочтении.

як я писав тиждень тому десь тут: видаляються в т.ч. тому, що за них можуть саме керівництво ДОУ притягнути.
(видалений комент не встиг побачити, якщо що)

Мейк сенс. Тогда добра администрации Доу <3 и разъясните этот пункт в правилах

Що ви робите на українському сайті, якщо так ненавидите Україну?

Торжественно обещаю: как только Украина отпустит — не буду вам мозолить глаза своими комментариями

До сьогоднішнього розпорядження був готовий подати всі дані, щойно з’явиться технічна можливість. Тепер дуже сильно вагаюся, бо хтось явно грає крапленими картами і практику принижень на кордоні хоче перенести вже в диппредставництва.

Що не зрозуміло, їдь помирай в посадку за обісцянки хорошого життя колись там через десятки років.
І пофіг що воно в тебе вже є в твоїй країні.

А по темі, я запарився та зробив другий паспорт. Про їх плани було відомо заздалегідь, часу було достатньо. Як мінімум у тих хто живе в Європі. В Мілані он черга взагалі була простою, прийшов — і в той же день подався / отримав паспорт.
Тепер з`явився сайд-квест не загубити паспорт і за десять років отримати нове громадянство, а то ще якусь трешину придумають.

У вас залишився ще один принциповий крок — видалити обліковий запис на DOU, а то раптом хитра рука українського військкома і тут до вас дотягнеться, щоб повернути в Україну для виконання конституційних обов’язків

Ну круто, государство принимает антиконституционные законы, а мы должны исполнять свой конституционный долг. Как-то неравноценно. Вообще этой изнасилованной конституцией подтираться уже можно.

Що ви думаєте з цього приводу, хто що буде робити?

Если украинцы за границей быстро начнут массовые пикеты и митинги под консульствами Украины в других странах, то до 17 мая чиновники могут дать заднюю и откатить эти блокировки. Зе и его чиновники могут испугаться дальнейшего падения имиджа.

Так про єдиному брехнофону цього не покажуть. чого йому за свій рейтинг серезх рибок гуппі хвилюватись? :)

Якраз заради нього все і зроблено, на мою думку. Ефект нульовий (хоча мені як ляпас, особиста образа), зате можна буде похвалитися, що тепер ухилянтам за кордоном теж зле. І хоч толку з того нуль, зате можете потішитися, шановні марафоноглядачі.

Я про картинку на западе, если у них начнутся пикеты и митинги украинцев. Хотя многие побоятся, что попросят из той страны, наверное.

Фурса на Радіо НВ якраз казав протилежне — в Україні влада боїться Майдану, а за кордоном такого не станеться, тому можна і позакручувати.

Це на ваших болотних площах потрібні організатори, спонсори та тітушня. Нєфіґ тут праадвіґать сваі раасєйскіє наарратіви.

Никто заднюю не даст.
в ЕС просто не покажут СМИ и все. а если бузить начнут — под белы руки и депортация

Эти пикеты по телемарахфону покажут как «проплаченные россией» и вообще ИПСО.

Не надо делать никаких митингов. Если так печет, то делайте паспорт другой страны. Если вы хотите, чтобы страна окончательно проиграла эту войну и перестала существовать, то на кой черт вам документы не существующей страны?

В части стран, чтобы получить их гражданство нужно прожить Х лет и выйти из гражданства Украины, а в Украине уже 3 года, как говорят, не подписывают указы про выход из гражданства подавших.

То есть такие люди при желании и не могут выехать, и не могут выйти из укр гражданства.

Це так не працює, бо згідно договорів щодо нестворення апатридів — не дозволяється виходити з громадянства «внікуди». Тому зазвичай або просять заяву про вихід (а що там далі буде вже нікого не цікавить), чи просять урочисто поклястися що «зроблю все можливе для виходу».

заяву про вихід (а що там далі буде вже нікого не цікавить), чи просять урочисто поклястися що «зроблю все можливе для виходу».

Я и имел это в виду. Но некоторые страны по словам некоторых людей требуют ответа от страны, из которой выходишь.

Везунчиков без гражданства вообще всего несколько миллионов.

Со времени вторжения Германия и Нидерланды отменили эти требования для граждан Украины.

Печет что страну прощелкали сами украинцы. Обидно что воевали «каждый на своем фронте» за то чтоб де-факто лишили гражданства.

Как украинцы за границей привели к поражению? Тем что выходили на митинги за помощь? Или помогали беженцам? Может потому что собирали помощь?

Украинцам и за границей не безразлична доля Украины. А такие законы (и правительство) и правда делают её страной которая когда-то _была_.

Питання до тих, хто виїхав законно

а немає різниці коли і як ви виїхали, обмеження діють однаково до поки не станете на облік...
+ тих хто не виїхав це вже також стосуєтьcя
зі слів знайомого в Харкові: «Я завтра буду продлевать загранпаспорт и мне сказали что в ближайшее время без военного билета не будут мужчинам продлевать»

а нафіг йому закордонник без військового квитка?

Щоб по іншу сторону тиси показати

Обговорюйте це на своїх місцевих форумах. Нащо цей дибільний топік тут? Пожаліти вас чи що?

Окуляри купи і почитай в якій це гілці знаходиться: dou.ua/forums/emigration

Вони ж чудово розуміють, що їхні проблеми як нікому в їхній Польщі чи Чехії нецікаві, і на будь-якому європейському форумі їх одразу забанять, ось тепер вони приходять сюди плакатися.

Сергій, де ти народився?

Я особисто сюди зайшов заміряти рівень ненависті українців що не змогли виїхати. І успішність креативу від зелених. Ці як завжди відмочили інфоповодом і розміняли репутацію на інфо-бульбашку якою прикривається якийсь черговий провал.

100%. Опять пересмотрю wag the dog наверное....

Я не юрист, але наскільки мені відомо, «незаконного виїзду» згідно Конституції та чинного законодавства не існує. Є «незаконний перетин» державного кордону, який зазвичай має на увазі перетин державного кордону не через пункти пропуски ДПСУ, і покарання за це — адміністративка. Звісно, мова йде виключно про перетин кордону, а не про контрабанду чи якийсь кримінал.

Ці нові «закони» підштовхують все більше і більше людей шукати нове громадянство, відмовлятись від українського, та рвати економічні та культурні звʼязки з Україною. Браво!

Своїми нещодавніми діями держава Україна послідовно та цілеспрямовано вчиняє акти агресії по відношенню до своїх громадян, і тим самим знецінює себе в їх очах. Дуже багато людей вже не бачать різниці між орком з запарєбріка та власним ТЦК-шником або навіть військовим ЗСУ, і це дуже сумно. Не кажучи про те, що нещодавня хвиля «законів» та ініціатив явно готує підґрунтя для подальшого переслідування громадян України накшталт накладання арешту на банківські рахунки та рухоме і нерухомк майно у стилі совків 20х-30х років ХХ століття.

Більше того, своєю корупцією Україна все далі й далі скочується до так званого Failed State або «неспроможної держави», яка втрачає субʼєктність на міжнародній арені, а всередині втрачає монополію на насильство та загрузла в корупції, правовому нігілізмі та анархії.

Проблема в тому, щоне можна просто так взяти і відмовитись від громадянства.

Нє-нє, є краща версія:

Можна відмовитись від українського громадянства, але неможливо українському громадянствy від тебе XD

Це право закріплене в частині другій 15 статті декларації прав людини ООН, ратифікація якої є обов’язковою для членів ООН. Право вийти з украхнького громадянства прописана в статті 18 Закону «Про громадянство України» та гарантується конституцією України, стаття 25 частина перша. Щоправда СРСР як співзасновник ООН ніколи не виконував цю декларацію, більше за те кримінально переслідував, а також відправляв на примусове лікування до психіатрії де лікував від не існуючи захворювань людей які вимагали від влади, в тому числі з трибун, будучи обраними депутатами в різні ради виконання цієї декларації і взагалі законів СРСР які були прописані в установчих документах. Таких людей назвали — дисидентами, найвідомішим був академік Андрій Сахаров, фактично один з головних розробників радянської ядерної зброї.
Тим не менше скажімо ізраїльтяни, хто хотів репатріювати і вийти з радянського громадянства, це робили. Зараз за допомоги міграційного адвоката та певної суми, це теж не так вже і важко зробити. Вихід з громадянства України, за процедурою затверджує президент України — підстави : подання заяви про відмову (треба постійно перебувати закордоном більше п’яти років), позбавлення відповідно до закону (зазвичай це добровільний вступ до іноземної армії або поліції), на підставі міжнародних договорів (наприклад всиновлення дитини іноземцями).

Пан @Anton Pavlovich натякає на те, що наш «гідрант» за всю свою каденцію підписав лише кілька указів про позбавлення громадянства, і ті більше в якості «покарання» для Корбана і іншої швалі.

До «повномасштабки» укази підписувалися регулярно, про проблеми не чув.

Поважна редакція DOU! Заблокуйте, нарешті, цей акаунт, який використовує AI для генерації коментарів, схожих на розумні.

На теренах України вже ж був Failed State не так давно — УНР на початку попереднього століття.

Еммм, це щось нове. А за якими саме ознаками?

Державі потрібні чоловіки щоб захищати її. Тобто коли чоловіки виїхали з держави через відсутність роботи і.т.д. то держава продовжувала сприяти збагаченню олігархів та «прихватизації». А зараз чоловік який виїхав в іншу державу через неможливість реалізувати себе на батьківщині повинен повернутися на батьківщину щоб захистити майно олігархів які скупили все за копійки. І всі хто критикує владу зараз це агенти ворога. Влада дуже зручно влаштувалась: вони можуть красти гроші у великих масштабах, вивезли дітей за кордон, всі холовіки мусять захищати їх. Виглядає як невигідна умова: у влади безкарність, можливість красти мільярди а в громадян тільки обов*язки. Взагалі ситуація схожа на договірняк: прийнято закон про посилення мобілізації, після цього США почали процес погодження коштів і передадуть зброю. Сьогодні бачив статтю що цю зброю встигнуть доставити до наступу росії травень-червень. А далі що? Влада не озвучує плани. Амелін прогнозує переговори про заморозку на осінь , виглядає реалістично. Чим більші втрати та репресії тим білдьше громадян будуть згідні на перемовини. Хоча до осені кордон може не змінитися а тисячі чоловіків і жінок загинуть. ОТже Захід дає зброї в достатній кількості для підтримки оборони, Захід не готовий дати достатньо зброї для перемоги а тисячі громадян помирають за....

Амелін прогнозує переговори про заморозку на осінь , виглядає реалістично.

Осiнню вибори в штатах, та ворог захочe подивитись що будe з eнeргeтикою в Українi взимку. Можливо наступної осeнi i то, якщо нe будe в них нiякого просування.

@Valeriy Shvets осінь 2024 це якраз перед виборами. Байден може виграти вибори якщо «зупинить війну»

Але важелів на х*уйло не дуже багато. І навіщо це йому, щоб Байден виграв. Дуже сумнівно що навіть якісь серйозні перемовини вестись будуть в цьому році.

тисячі громадян помирають за....

ослабление геополитического противника НАТО. Им не нужна ни победа Украины, ни ее поражение, так как это позволит РФ выйти из капкана которым выступает наша страна. Жизнь рядового украинца их абсолютно не волнует

ослабление геополитического противника НАТО.

Давайтє проста пєрєстанєм умірать за НАТА. Братскій народ і т.д.т.п.

Жизнь рядового украинца их абсолютно не волнует

Інша справа українці. Як нас хвилювали життя рядових молдован з грузинами на початку 90-х.. Ох же ці бездушні європейці..

To be clear, aiding Ukraine, giving money to Ukraine, is the cheapest possible way for the US to enhance its security...The fighting is being done by the Ukrainians, they’re the people who are being killed.

не хочешь признавать что нашу страну просто используют в геополитичесуких разборках — пожалуйста, носи розовые очки и дальше

не хочешь признавать что нашу страну просто используют в геополитичесуких разборках — пожалуйста, носи розовые очки и дальше

Розові окуляри це коли ти думаєш, що у війні винуватий будь-хто окрім рашки. Є один винуватець, один єдиний агресор — рашка. Всі інші думають виключно про себе, свою безпеку і профіти. Так само як і Україна думала про себе під час війни у Пирдністров’ї, Грузії та купи інших війн та конфліктів.
Те що штати нам дають декілька відсотків свого річного оборонного бюджету — можем тільки сказати дякуємо. Могли би прото нас злити, як злили наприклад курдів, південних в’єтнамців, купу народу в Афганістані для яких вивід військ значив або смерть або побіг з країни і життя біженцем.
Ну а це

нашу страну просто используют в геополитичесуких разборках

дешевий руснявий наратив, ніби то не рашка вбиває українців, а просто «якісь геополітичн разборки»..

П.С.

To be clear, aiding Ukraine, giving money to Ukraine, is the cheapest possible way for the US to enhance its security...The fighting is being done by the Ukrainians, they’re the people who are being killed.

Я хз. як можна не розуміти, що це посил для американських виборців, що їм вигідно продовжувати фінансувати Україну. Це ж блін покращує підтримку України. Чи пан хоче щоб ці «геополітичні розбірки» швидше закінчились і Україна залишилась сам на сам з рашкою??

тут бесполезно что-то объяснять, вышивата головного мозга. Хочешь веровать непоргрешимый запад — веруй

Хочешь веровать непоргрешимый запад — веруй

Ем. Де я писав про «непоргрешимый запад»??
Факт #1. Війну почала рашка.
Факт #2. Нам Захід допомагає. А міг би і не робити це. І робить це виключно із своїх інтересів.
Факт #3. Заходу ця війна не потрібна і вони робили що могли, щоб рашка не почала війну..
А тут до нас приходить поціновувач правильної русні і розповідає про ресурс у геополітичних розборках..

В частности для США и Британии эта война просто царский подарок так как лишает вооружений и живой силы их противника — РФ. И именно поэтому Украине оказывается помощь, но ровно столько чтоб Украина не проиграла.

Или вы слепые? В начале войны США думали что мы сольемся за неделю и вывозили посольства. Потом когда уже должен был состоться Стамбул — приезжает Джонсон и говорит Арахамии что лучше продолжать воевать, мол мы вас поддержим. Потом 2 года выделение помощщи в час по чайной ложке, потом прекращщение помощи вообще до апреля, сейчас, когла ситуация стала критической — резкое согласование помощи. Вы что, не видите что эта война не про победу Украины? Вы что, не видите как помогают Израилю?

В частности для США и Британии эта война просто царский подарок так как лишает вооружений и живой силы их противника — РФ. И именно поэтому Украине оказывается помощь, но ровно столько чтоб Украина не проиграла.
Или вы слепые?

Так а де я писав що це не так.
Я пишу що те що нам допомагабють це добре. Могли би не допомагати.
Тоді вже би більшість українців готовились и до штурму Сувальского коридору у складі батальйонів Шторм-Хохол.
Допомагають бо не хочуть воювати за країни Балтії, це якщо ще приймуть рішення там воювати. Себто думають виключно про свою безпеку..
Але це для нас краще, ніж якби нас залишили сам на сам з рашкою..

П.С. Для Єропейців взагалі кожен цент допомоги України, економить сотні євро на майбутній війні з рашкою..

надеюсь ты продолжишь утверждать то же самое когда уже тебе прийдется примерить роль дешевого разменного ресурса по защщите европы от РФ

Могли би не допомагати.

К стати — чего Стамбул Джонсон сорвал? Неужто завершить войнушку было не по плану как минимум Британии?

К стати — чего Стамбул Джонсон сорвал?

Ти серйозно віриш в цю дешеву х.йню? Хоча, про що тут я..
Там в інтерв’ю один з участників розповідав як Мединський дзвонив х.йлу, а той не брав трубки. Були справи поваливіше ніж войнушка по плану Британії.. ))
Чи може х.йлу Джонсон теж заборонив підняти трубку??

когла ситуация стала критической — резкое согласование помощи.

Ще ухвалення закону про мобілізацію. Це також не збіг. Чекали коли проголосують наші по мобілізації, потім голосують по допомозі.

Невистачає тільки слова «ліберасти» і був би страйк. Рубрика руzzьке патріот.

ничего в башке не щелкает, нет?

Так що треба зробити? Відмовитись від допомоги? Відпиши вже нам о гуру-геополітики..

Так рашка же недоговороспособна.. Сьогодні вона підписує великий договір про дружбу, а завтра розпочинає війну під приводом знищення біолабораторій русофобських пташок..
Може всім домовитись про мир у всьому світі?

дада, конечно, поехавший хутин решил начать войнушку просто так а не потомму что в 14-м году у его братков «наши» братки заводики поотжимали.

Сорян але це якась дічь. По-перше рашка сама перша окупувала Крим ще в 2013ю І навіть не дивлячись на це російський бізнес тут ніхто не трогав. Ба більше Медведчуку допомагали із різними схемами. Чи пан може відписати список заводів котрі у братків х.йла забрали наші братки..

П.С. Ти ж самим пишеш про втрати ращки від цієї війни. Один ринок газу ЄС чого вартий. І все це рашка про.бала щоб повернути якісь «віджаті» заводи?? ))
Та вся поромисловість УКраїни не варта одного ринку газу ЄС.

дада, конечно, поехавший хутин решил начать войнушку просто так

Саме так. Х.йло від абсолютної влади й.бнулось абсолютно і захотіло увійти на старості років в історію. Немцов про це років з 10 тому попереджав.. Був би хоч мінімальний рівень прагматизму та відчуття реальності, то рашка би просто і дали торгувала з ЄС і мала би супер профіт.. От навіщо рашці зараз Донецька і Луганська область? Не має куди дівати бюджет??

Цей дніпровський ватник накатив бояри і злився в руzzькій мір

Смысл вам что-то писать если адимистрация доу упорота и выпиливает целые ветки дискуссии?

Вы походу не понимаете — не топить за запад — не означает топить за РФ. Для меня Украина это ни Россия, ни Европа. Для меня Украина — это Украина. А вам в голову насрали что вас в НАТО примут, когда-нибудь тогда, надо только войну виграть, ага.

Дядя, це тобі в голову насрали. НАТО — це єдиний шанс Україні зберегтись. Тому нам туди треба лізти всіма можливими і не можливими способами. Не тільки коли вони там щось обіцяли, треба дути лізти навіть якщо звідти нас будуть пінками виштовхувати.

А оця ватна байка про те що кацапи напали на нас бо ми в НАТО зібрались — це байка для убогих розумом. кацапи ніколи і не розглядали Україну як незалежну державу. В їх світогляді вони просто на деякий час поставили «своє» збоку постояти, ну типу тяжко їм стало забезпечувати ці всі території, і поки вони відїдались ножками буша — поставили полежати збоку, на самозабезпечення. Саме через це кацапи відразу першим ділом відібрали ядерну зброю.
І напали б вони на нас так чи інакше навіть якби ми були нейтральніші за саму нейтральну країну у світі. Бо проблема рашки не вступ України у НАТО — а саме існування України як незалежної держави.
Як приклад — білоруси. Вони ні в яке НАТО вступати не збирались ніколи, а кацапи — то їх лєпші браття! і що? Поглинають їх кацапи розмірено і впевнено.

Я вам скажу що все що він робить це логічно. Ми ведемо себе я цигани.

Так, звичайно, рашка напала, створила прецедент, і тепер штати використовують його щоб рознести рашку чужими руками. Що в цьому поганого? Тобі що десять рочків, ти віриш що одна країна буде давати бабло, а то і ризикувати життями своїх людей в ім`я високих ідеалів, добра і справедливості? Ахаха.

меншовартість левел 100500. Ты точно за народ Украины душой болеешь а не за западных партнеров?

Я хочу чтобы народ Украины вышел из под удара в этой геополитической игре на пороге 3 мировой войны, пусть Запад и РФ сожрут друг-друга в другом месте.

Или тебе важно именно РФ развалить а не сохранить Украину?

Давай ну-ка ну-ка і розкажи мені як Україна може вийти з
> из под удара в этой геополитической игре на пороге 3 мировой войны

Тебе в самом верху написали — будут так или иначе мирные переговоры к концу этого-следующщего года. Там надо включить прагматику и предложить — 3 стронний договр по безопасности в восточной Европе выгодный ВСЕМ сторонам

ПС — хотелось-бы чтобы ты из Таллина домой вернулся — твой спич из-за бугра про войну до победного — это такое. И личико — личико покажи

Окей, Україна підпише мирний договір — розкажи, що заважатиме рашці напасти знову?

Написал выше — оффшор. Этот мир руководствуется логикой бабла. никому не хочется бомбить юрисдикцию где находятся его капиталлы

> никому не хочется бомбить юрисдикцию где находятся его капиталлы
Так у них вже є Білорусь, нащо їм ще друга. Бо рашка не буде відчувати свої капітали у безпеці (а нащо їй взагалі їх кудись пересувати), якщо у країни-офшора не буде (авторитарної) проросійської влади.
А тоді — ласкаво просимо в клуб стран-зашкваріїв ака північна корея чи сирія.

ака північна корея

То есть сейчас еще не?😏

Судячи з обсягів бабла яке ЄС та Штати вливають в Україну, вона до «стран-зашкваріїв» не відноситься

А судя по решениям правительства — достойный член святой троицы современных закрытых диктатура сев.корея-белорусь-украина

Есть вариант Грузии, как я уже писал. Что то я не вижу там авторитаризма

Что то я не вижу там авторитаризма

ТАм цейво, закон про інагенти ось-ось приймуть.
Є велика ймовірність що після України, Грузія знову стануть фашистами в Рос.ТВ і буде нове вторгнення, або просто поглинання як у випадку з Білорусью..

Написал выше — оффшор.

Всі же росто побіжать вкладати гроші в країну, куди завтра вторгнеться рашка і конфіскує всі гроші русофобів.. )))
Ви часом не маєте якийсь високий пост у партії Зеленьского? Олімпіада, президентський університет, просто перестати стріляти, країна — офшор так і проситься в цей ряд...

Припустимо, що Україна перемогла, що буде заважати рашці напасти знову?

Припустимо, що Україна перемогла, що буде заважати рашці напасти знову?

1. вступ в НАТО значно піднімає ціну вторгнення. Тоді вже простіше нападати на країни Балтії.
2. справжні гарантії безпеки з ступом у війну США чи хочаб Британії
3. розвал рашки
4. демократизація рашки.

П.С. Але ймовірність цього всього низька і падає з п.1 до п.4..

1. вступ в НАТО значно піднімає ціну вторгнення. Тоді вже простіше нападати на країни Балтії.

Немає згоди.

2. справжні гарантії безпеки з ступом у війну США чи хочаб Британії

Вже були. І взагалі що таке справжні? Сьогодні справжні, а завтра прийде Трамп...

3. розвал рашки

Може бути, але може і не бути.

4. демократизація рашки.

Може бути, але через 5 −10 років може бути відкат. Це вже було.
Сталін-Хрущов, Брежнев-Андропов, Ельцин-путін.

Після перемоги є кулдаун 10 років на оголошення бойових дій, в цивілізації бачив

3 стронний договр по безопасности в восточной Европе выгодный ВСЕМ сторонам

Отличный план! Рашка ведь как известно всегда выполняет договора!

В международной политике абс