Яку позицію легше знайти в Україні зараз — Middle чи Senior?
deleted
deleted
Створіть два профілі на Djinni для кожного рівня та тестуйте
В Україні взагалі дуже дивно називають позиції. В штатах та Європі (окрім Польщі) нема поняття Middle.
Також важливо розуміти, що є таке поняття як «Software engineer» і є розмір компенсації. Решта не має значення.
За 6к я готовий бути джуніором.
Легше знайти тому, хто працює за миску рису, а не за гроші
Щось не щастить мені зараз із пошуком, десь 12 відмов уже було, після співбесіди, бувало навіть до технічної не дійшли. З різних причин відмовляють, де англійську хочуть C1, десь якихось специфічних навичок не вистачає, десь вже багато кандидатів і вже іншого обрали, а десь довго не дають відповідь.. А раніше мені товариші казали, що я засидівся в мідлах, треба на сеніора шукати. Тепер думаю хоча б на мідла знайти, все-таки краще ніж нуль в місяць.
З різних причин відмовляють, де англійську хочуть C1, десь якихось специфічних навичок не вистачає, десь вже багато кандидатів і вже іншого обрали, а десь довго не дають відповідь..
Classic:) Я так само шукав в .NET+Angular пів року тому. Та ще й тестові на декілька днів. Ринок IT в Україні дохлий зараз і це факт.
Яку позицію легше знайти в Україні зараз — Middle чи Senior?
Senior за ЗП Junior :(
Доволі дивне запитання як для претендента на Senior позицію. )
Якщо хочете — вказуєте, не хочете — не вказуєте.
Я вказую тільки email і номер телефону.
Однаково запотребувані клієнтами позиції. Клієнти не люблять сторонній менеджмент, різних тім та тех лідів, менеджерів і т.п. та також недолюблюють джуніорів.
Коли питання стоїть чи йти мені на левел даун — коли це дозволить перейти з якоїсь технології яка втратила ринок — сенс є. А якщо переходити з .NET на .NET звісно треба шукати позицію вище, допоки вона не знайдеться, особливо якщо є запас по грошах.
Ну хтось створював же давно топік «Допоможіть я без роботи три місяці — їсти нема чого». Напевно тролінг — та має місце. Тільки на якого лішого працювати в ІТ 5+ років, напевно з усіма прелісьями спеціальності програміста — щоб при цьому не наварити грошей так щоб мати подушку безпеки ? Заради інтересу можна і Open Source по писати. А на роботі — заробляють гроші. Нормально — підти на вкладку зарплати, та питати в рекрутерів по ринку — це в цілому адекватна поведінка яка адекватними людьми адекватно сприймається. З неадекватами і не варто працювати.
Як там рекомендують сісти з папірцем та олівцем з ліва писати плюси поточного місяця, справа мінуси та робити відповідні висновки. По нормальному за 5+ років не вийти в сініори — або щось не так із вами там купа питань може бути, або щось сильно не так із місцем роботи, це болото. Коли в ліди скажімо люди на хочуть це можна зрозуміти, там купа геморою виходить за усю команду — а по суті жодних повноважень на їх вирішення. Коли не хочуть в сініори — але 100% на них вішають таку роботу — ну це, або експлуатація на базі психологічних маніпуляцій, або робоча позиція — болото, наприклад тотальний супорт, там скляна стеля.
По суті зараз в Україні в цілому стагнація і усюди скляна стеля, щоб зростати релокейт це необхідність
Як відсутність особистого життя впливає на переговори щодо зарплати та пошук роботи? Чи можна в такому випадку просити вищу за медіанну зарплату, або ж рекрутер зможе «просканувати» мій емоційний стан?
Як відсутність особистого життя впливає на переговори щодо зарплати та пошук роботи? Чи можна в такому випадку просити вищу за медіанну зарплату
Нормальна п’ятнична тема :)
Як відсутність особистого життя впливає на переговори щодо зарплати та пошук роботи
Якщо вам років 25, то ніяк. Якщо 35+ — негативно, це сигнал про потенційні проблеми із софт скілами і ризики раптового звільнення чи усіляких уходів в запой.
В такому випадку нормально, головне щоб не було відкритої токсичності в бік протилежної статі після негативного персонального досвіду і загального сумного вайбу. Але це всіх стосується(:.
А тобто ходіння по барах та нічних клубах, а потім сидіння з ранку з бодуну на роботі це типу не відрізняється від запою кардинально по результатах ?
Якраз відрізняється. В 25 є здоров’я і сили гуляти вночі і працювати вдень, аби була мотивація. В запої, очевидно, ні.
Коли були в офісі мене деякі гуляки конкретно діставали свого часу, на декількох проектах. Або взагалі нічого не роблять, або бракоділять з бодуну краще би нічого не робили. Коли підходиш — перегар на метр. Тим не менше так, вони часто виявлялись дуже корисними для бізнесу, вигуляти клієнта і т.п. От саме таких начальство і підвищувало. Бо насправді підисаний контракт — це сильно важливіше за якісний код, поки усе йде добре звісно. Вже к 30 рокам їх там усіх їх як підмінили — здоровий спосіб життя. У гуляцтва були суттєві наслідки для особистого і здоров’я. Власне так само як роботоголізмі.
Готуюся до пошуку новоі роботи, готую резюме, але є одна проблема.
У 2022 році працював у компаніі два місяці, дуже не сподобалися умови, отримав, не те що очікував, пішов сам
Залишив ці два місяці у резюма, і мене задовбали рекрутери на наступних співбесідах:
«А чому ти там був лише два місяці? А від нас не пійдеш через два місяці?»
І це при тому що попередні дві роботи в мене було по 2+ роки.
Тому вирішив у резюме замазати ці два місяці за рахунок попередньоі работи, щоб уникнути дурних питань.
Чи брехали ви у резюме щоб отримати работу та чи часто перевіряють зараз попередні місця роботи?
В мене взагалі в резюме немає місць роботи лише опис проектів які робив
У мене, якщо згадувати, більше 100 компаній в резюме було б, бо були проекти по 1 місяцю якісь нікому не відомі стартапи на пре-сід стадії, один проект був 2 дні (не стартап, махровий ентерпрайз). Тому залишив лише основні проекти й навіть випиляв ліві для мене скіли типу C#, Prolog, Lisp, Basic, Web, Front... Це не брехня — це просто нерелевантна інформація для майбутніх проектів тож при наймі вона тільки заважає.
Це ж outstaff/outsource контори (aka галери) ?
Бо я манав це менеджити — шукати роботу постійно.
у стартапів буває щомісяця півот й зміна юридичної назви, а кор тіма таж сама
Прикольно, прям з таким не зустрічався. Працював коли ідея проекту дуже сильно змінювалась, і так 3 рази. Там потім вже нема мотивації, бо відчуття що нічим це не закінчиться і проект не вийде в реліз, так і було.
здебільшого усі всіх знають або є рекомендації, тож "пошук-роботи«/співбесіда це 15хв кофі брейк, й у тебе новий проект. Але адміністрування це дійсно головна біль — у мене 6 полиць різних важливих юридичних документів, а це справді купа часу. Й вони важливі, у мене були судові процеси й зручно, коли умовна «галера» все бере на себе. Але стартапи це відразу +20% від ринку, що досить приємно
Чи питають на інтерв’ю про всі 24 патерни з книги «Банда чотирьох»? Як запам’ятати стільки патернів? Ну, чесно кажучи, в роботі я зазвичай використовую десь
Якщо тобі треба запамʼятовувати гоф патерни то ти не ту професію вибрав
Та річ саме у зазубренні, я можу зрозуміти будь який паттерн якщо використовую у практиці, проблема саме замапити усі 24 ключі до іх опису, як у словнику. Наприклад питаюсь розкажіть про паттерн N якийсь, а я його може використовував, але не знав назви. Чи ви дійсно знаєте відповіді на усі ці 24 питання? Які сучасні книги можна про це почитати?
вивчаю сіньорні питання по чеклістам для співбесід
новй грейд — сініор по чеклістам...
по темі я б рекомендував максимально шукати ремоут вакансії іноземний контор.
в ідеалі змінити локацію західніше щоб не відлякати потенційних кліентів, хоча б тимчасово поки шукатимите роботу та на випробувальний період (типу Полтава або щось таке)
А если получится сменить Полтаву, входящую в жёлтый регион на чёрный регион Крым, то можно считать, что жизнь — удалась.
Хтось зараз забороняє тікати до Парашки?! Там правда не факт що у Крим відправлять — скоріше під Харків.
ахаха
Объясняю, в чём смысл. В Параше они могут сделать российский загран, который никто не аннулирует, полететь с ним из Сочи в Анталию, оформить там икамет на 2 года. И заодно открыть турецкие банковские счета, которые никто не заблокирует. Или полететь в Азию. Естественно они могут дожидаться, пока украинский загран истечёт, а вместе с ним и вид на жительство. И конечно же они могут проходить по европейским решениям, которые принимаются в подобных случаях, когда не предоставляют консульские услуги, как в Беларуси. А могут выбирать, какими возможностями пользоваться. А так вообще да, перемога с выпиливанием консульских услуг.
новй грейд — сініор по чеклістам...
А що тебе дивує?
Як наче це новина що senior(справді) і senior по співбесіді це різні речі)
Тому що на співбесідах неможливо протестувати всі ті якості і знання які потім знадобляться в роботі
Є ціла категорія людей які просто навчились гарно проходити співбесіди і продавати себе
Які не обов‘язково є крутими спеціалістами насправді)
щоб не відлякати потенційних кліентів
насправді це цікавить лише локальний менеджмент по досвіду. Клієнту глибоко до сраки, уся Україна однаково ризикована зона. Хоч то Карпати десь, хоч Київ хоч Одеса і т.д. І в цілому так воно і є, ракети летять на усю глибину, світло може пропасти де завгодно. Реально усе залежить від ЗСУ, якщо фронт прорвуть щоби пройти скажімо від Донецку до Львова без супротиву на авто-транспорті потрібно приблизно півтори доби. З Білорусі приїдуть взагалі за лічені години. А ядерні ракети летітимуть (не дай звісно) з федерації до Америки 40 хвилин.
Раджу зробити декілька адаптивів свого CV, під різні вакансії (бажано
Про грейд не вказуйте взагалі (більшість рекрутерів не запропонує вам позицію senior, якщо в профілі пише middle, тим більше навпаки)
Також раджу перший час
Я б пропонував покращити щось із не хард скілів а також місцезнаходження.
Я шукав роботу нещодавно.
4 квітня оновив резюме і почав пошуки.
17 квітня отримав оффер на 4к.
У вакансії Шукали людей на міддл+(від 3х років досвіду здається)
Про мене:
Центральна Україна.
Маю легальну відсрочку.
Node.js — 5 років.
англійська upper.
І так, Бог мене особисто дуже благословив — я щасливчик!
Але вибачте, я б також не вважав Харків безпечним місцем.
додам, що я і Київ не вважаю безпечним місцем))
там де живу я нема навіть магазина, нема сирени і нема бомбосховища. Прильотів нема впринципі бо нема чого бомбити.
Зато є колодязь, пічка і запас дров, погріб, генератор, старлінк і таке інше.
я указав це в резюме першими строками.
Full stack survivor developer
tech stack: криниця, пічка, дрова, погріб
assets: кури, коза,
soft skills: вміння доїти козу, збирати яйця,
projects: зробив з погріба бомбосховище і дата центр класу TIER3
— Ви прийняті!
Аплайся на всё, я в начале тоже что-то мялся и думал, куда возьмут туда возьмут. Никто не запрещает продолжать поиски, если устроился и тебе не совсем подходит
по сабжу: куди візьмуть туді і йди, потім маючи проект/роботу будеш мати сильніші переговорні позиції, тим часом ліпше не відсвічувати що «в активному пошуці», можна казати «ліниво перебираю вакансіями в пошуці що ближче до душі», і веди собі який пет проект
Чи допомагає зараз демпінг,
не допомагає (ставиш ринкову по джинні на мідла мінус 10%), але якщо будуть прогинати, то сильно не опирайся, в тебе нема тих скілів, які зараз потрібні для мілтеха, все решта неначасі, селяві
и можу я зараз знайти роботу як сіньор на менш ніж середнью (3-4к)?
Колись я на минулій роботі задав +/- схоже питання, мені старші сказали — спробуй, дізнаєшся. Через місяць я вирішив спробувати і отримав офер на майже двіче більшу зарплатню (тоді лиски мене на так сильно цікавили, бо на минулому місці роботи не було такої прив’язки по виделці зарплат, а конкретно тоді — гроші теба було). Одну штуку я зробив не вірно, пристав на перший же офер, треба було походити і обрати найкращу з угод. Ще існує варіант спитати в керівника, що потрібно робити щоб заробляти більше ? Та буває що керівник скажімо погорів, сидить дома та не відповідає на телефонні дзвінки — це тількино як пройшла криза і він розрахувався з боргами по зарплаті зі старшими, а мені її валсне зрізали на 15% коли криза 2008 в 2009 році набрала максимальні обороти.
Буває — що запропонувати вам просто нема чого, бо уся прибутковість, це якраз різниця з тих грошей, що за вас платить клієнт і що керівник платить вам. Гроші взяти більше нема де, бізнес не росте тому ніхто нікого не підвищуватиме для бізнесу, нема такої потреби. Чи ще краще коли рапотом почне рости, знаючи, що у ваше підвищення кваліфікації не вкладено жодної копійчини вам винаймуть іншого керівника з гори. Або максимально краше : кума, брата, свата, друга по секції йоги чи його дружину яка з дикрету вийшла. Якщо хтось вирішить підти, простіше буде йго замінити.
Тому маєте можливість і бажання сходити на співбесіду — сходіть.
Отут нестиковка
платить клієнт і що керівник платить вам
Керівник це хто?
Лід
Власник
Менеджер?
Назва не має значення. Хто безпосередньо платить вам гроші і відповідно має право вас як підвищити так і звільнити, той і є ваш керівник — лице яке приймає рішення. Усі інші це ваші : колеги, партнери, ментори тощо. Подобається вам або ні світ бізнесу це світ грошей, вони є кров капіталістичної системи і її найвищою цінністю — капіталом. Зміна світу там, чи пілотований політ на Марс — це чудова мета, та швидше наслідок успішної бізнес моделі. Хоча багато розумних психологів каже — що без такої цілі, не буде успішної бізнес моделі і відповідно отримання капіталів. Ціль породжує попит — а попит породжує пропозицію. Мотивуюча ціль — типу світле майбутнє, працює так само і в соціалізмі.
Просто гроші не ржуть бути ціллю, гроші потрібні для чогось.
Я коли працював в AdTech то оцінив переваги тестування на повну
Гарне зауваження
Якщо спершу написали на дорожчий профіль то все зрозуміло, варто йти, а на дешевшому можна відповісти, що вже прийняли офер
Якщо спершу написали на дешевший профіль то почекати пару годин поки напишуть на дорожчий
Ну тесты я не сдавал, но нет проблемы говорить с европейцами на рабочие и общие темы, кроме узкопрофильных, вроде медицины, права и прочего.
Зможеш розказати як зварити борщ?
Ятупо слово сметана не знав колись
Алеж міряють ще й граматикою...
Зможеш розказати як зварити борщ?
Ятупо слово сметана не знав колись
Не зможу, можу надати базову інформацію про себе та свій вільний час.
Багатьма мовами сметана буквально «гіркі/кислі вершки» :)
Але треба мати досвід або освіту мікробіолога щоб здогадатися
Або полюбляти чіпси лейз сметана з зеленню(чи цибулею), там якраз на пачці завжди було англійською написано)
Не совсем понимаю какая разница на синьёра вы идете или мидла если вас устраивает уровень компенсации?
Я не встречал чтобы на проектах кто-то ограничивал в задачах из-за того что по тайтлу не подходите к уровню задачи, хотя у меня с галерами опыта нет, может сой мыльный пузырь.
Вы упомянули софт скиллы, возможно имеет смысл уделить больше времени именно им, глубже погружаться в бизнес процессы проекта в котором работаете, активно участвовать в митингах, предлагать помощь если кто-то буксует и просить консультацию у тех, кто имеет бОльший опыт с чем-то, чтобы выполнить задачу быстрее, разобраться основательнее и коллеге приятно, не забывать упоминать чей-то вклад, анализировать проблемы и предлагать что можно внедрить чтобы эти проблемы не повторялись(это не только какие-то новомодные библиотеки, могут быть простые правила которые должны соблюдаться внутри команды).. Это все гадание на кофейной гуще в данном случае, возможно это все у вас уже есть, обращайте внимание на специалистов которых ценят и уважают, выделяйте конкретные качества которые они имеют и не имеете(в достаточном количестве) вы — и работайте над этим.
В целом если никуда не спешите я бы поискал прямые контакты xing, linkedin, просто погуглил, зарегиться на upwork и посмотреть что там есть, возможно вычлените что-то из стэка, чего вам не хватает.
Пройти подороже на позицию сложнее или пройти подешевле на позицию легче. Разница в оплате и ответственности.
Пройти подороже на позицию сложнее или пройти подешевле на позицию легче. Разница в оплате и ответственности.
Різниця в ЗП буде (але зараз такий ринок, що максимізуват ЗП навряд чи вийде), різниці в роботі і відповідальності не буде.
Щодо складності, то також через стан ринку, складність проходження співбесіди залежить від того чи потрібна людина чи просто шукають принця (є вакансії, що вже мініму півроку висять і якось не закриваються, при переповнених бенчах і купі людей на ринку).
Відповідаючи на ваші питання, називайте комфорту ЗП або комфортний мінімум. Демпінг навряд чи допоможе, хоча б через описані вище моменти.
> Разница в оплате и ответственности.
Про ответственность соглашусь, про оплату вопрос. На последнем проекте пришел как backend разработчик, я не уверен что в вакансии было что-то про уровень, назвал сумму что хотел(предварительно выполнил тестовое задание, такие сейчас времена), дали на 10% меньше — принял, через пол года назначили тим дедом. В приватной беседе с одном из менеджеров выяснилось что моя з/п была самой высокой в it департаменте после СТО, то есть тот парень что был тим лидом до меня запросил и получал меньше, при том что ответственности на нем весело куда больше. Поэтому мой поинт — называйте компенсацию которая вас устроит, а там уже хоть джуном
Я видел вакансии на синьора, где была такая вилка, и не одну
Мова про гросс чи про нетто? І з якої суми мова про сіньйора?
Для фопів це зазвичай після податку
Це відноситься тільки України?
Середня для сіньойора ФОП в Україні десь 6к
Стосовно С++, то dou мені показує медіану 4500 для сіньйора
Учитывая, что границы закрыты, никто никуда не денется, зарплату могут и ещё понизить совершенно спокойно. В принципе снижать могут вплоть до северокорейского рейта.
в принципі можна і працювати по-європейськи: 3 дня шукати чому не зчитуються дані із GPS USB свистка, на четвертий відключити gpsd і, до кінця тижня можна пити каву: челенджінг таск зарезолвений, з наступного тижня можна почитнати інший челенж: доступ до ttyUSB без sudo
але менеджер зупиняв від підвищення
перший раз чую за таке, можливо на вищих рівнях таке
бо на нижчих тягнуть буквально ’за вуха’, якщо не має бажання, то доводиться петляти і впиратися
менеджер зупиняв від підвищення
«Вожак вибирає себе сам» © Джейсон Стейтем.
Ви зупиняли себе від підвищення.
В Україні взагалі дуже дивно називають позиції. В штатах та Європі (окрім Польщі) нема поняття Middle.
Також важливо розуміти, що є таке поняття як «Software engineer» і є розмір компенсації. Решта не має значення.
Software Engineer це і є мідл.
attraxcdnprod1-freshed3dgayb7c3.z01.azurefd.net/...aa-4925-96b1-08dc368aab07
Я маю на увазі в широкому сенсі. Після промоушена ви ж не перестаєте бути інженером і все ще продовжуєте працювати з софтом. А «Senior» чи «Junior» — значення не має, поки вам на карту приходить гарна сума, а робота не викликає ментального болю.
В жирні часи казав «Якщо мені будуть платити 10к — то я згоден на личку Trainee». ЗП найкращий показник левела.
Судячи з вашої історії, може бути пробіл в знаннях.
Тому якщо маєте поточну роботу або фінансову подушку — приділіть час навчанню, теорія + може пет проект або просто практика того, про що будете вивчати.
Паралельно вчитися розповідати про те, про що вивчили.
Знайдіть собі ментора, який би підказав з кар’єрою, провів тестові інтерв’ю. А потім шукайте вакансії.
P.S. Який у вас стек і з чим працювали?
Дякую за пораду. Фінансова подушка є, думаю що вистачить на рік, якщо не дуже обмежувати себе. Мій досвід: .NET 7 (та попередні), C#11 (та попередні), ASP.NET Core, EF Core, MS SQL, MySQL (недовго), CosmosDB, Redis, Azure деякі сервіси, Microservices, JS/TS/React з деякими прогалинами, Docker (тільки запустити контейнер та теорія)
Якщо є фінансова подушка раджу інвестувати у виїзд, а далі вже шукати новий офер в Польщі чи деінде
Якби людина розглядала виїзд, то так би і написала, а цей коментар із розряду «непрошені поради».
По ощущениям это не то чтобы влияет сильно.
Ну, если только не готовым быть приехать под конкретное место работы.
Но там вероятнее всего придется торчать в дорогой локации.
Нормальний актуальний стек, можна працювати.
Проаналізуйте вакансії по цьому стеку, не обмежуйтесь лише Україною, пошукайте прямий контракт.
Підтягнути скіли + пошук ментора + тренувальні співбесіди і буде вам щастя.
Не зайвим також будуть задачки на літкоді.
Підтягніть алгоритми та структури даних, зараз немала частина вакансій практикують онлайн-кодинг задачок з літкоду.
пошук ментора
Це якийсь новий LGBT сленг? Типу, хто в темі, той в темі?
Просто цікаво. Без образ.
ментор
приятель Одіссея, був опікуном його дому, коли герой брав участь у Троянській війні. В «Одіссеї» Афіна, допомагаючи Телемахові в пошуках батька, часто приймала вигляд Ментора.
никакую. На джине тупо нет вакансий
Но-но-но. Вакансії є, особливо на лінійні позиції (мідл/сеньйор), але цирк починається вже на наступних етапах.
А пам’ятаєте рецепт щастя, який колись писали на ДОУ:
Числиться мидлом, получать как синьор, работать как джун
І ось тепер ринок повернувся:
Зачислитися мідлом, працювати як синьор, отримувати як джун
Зараз у Харкові.
Мої співчуття. Ще у 2022 році моя галера опублікувала мапу. Західна Україна там була жовтим, Київська, Харківська, Одеська області — червоним. Окуповані і близькі до фронту області — чорним.
Чорний — акаунти блокують, співпрацю з ФОП припиняють одним днем.
Червоний — місяць на евакуацію до «жовтої» зони. Якщо переїхав — платять $1000 «підйомних».
Жовта — співробітники самі шукають де жити і як ховатися від ТЦК. Мобілізованим продовжують платити зарплату до смерті.
У кого закінчився проєкт — неоплачена відпустка і чекаємо у Польщі. Перепливай Тису — і приєднуйся до команди. 90% проєктів все переїхали за кордон.
Це я до того, що перебуваючи у Харкові шансів влаштуватися на нормальну роботу — банально нема. Як і шансів пережити наступну зиму без ТЄЦ.
А интересно, сейчас есть такие кейсы, что сидят за рубежом, и работают за каким-то хреном через ФОП через украинские галеры? Если нет, то какой с ними вообще смысл обсуждать какую-то релокацию? Если да, то зачем все эти зоны, если они и так все скопом в глубокой жопе?
сидят за рубежом, и работают за каким-то хреном через ФОП через украинские галеры
С большой галерой врятли, с компаниями помельче — полно.
А интересно, сейчас есть такие кейсы, что сидят за рубежом, и работают за каким-то хреном через ФОП через украинские галеры?
Я так розумію декілька місяців так можна робити. Але потім за законом треба якось вирішувати питання з податковим резидентством.
Також бути утікачем і мати рахунки в українських банках — не краща перспектива.
Если да, то зачем все эти зоны, если они и так все скопом в глубокой жопе?
Для клієнтів є велика різниця: якийсь («майже польський») Львів чи Харків, про який пишуть таке:
Kharkiv at risk of becoming ‘second Aleppo’
www.theguardian.com/...-aid-mayor-ukraine-russia
Як гадаєте — після такої статті хтось буде працювати з девелопером з Харкова який вже однією ногою у могилі?
Ну ок, получают они деньги на фоповский счёт, и что дальше делают с ним помимо уплаты налогов? Сидят, и выдумывают как вывести гривны на какой-то внешний счёт? Конечно ещё с риском, что счёт заблокируют, и можно дальше не выдумывать ничего. Понятно конечно, что можно сразу на внешний счёт получать, скорее всего с уплатной иностранного налога, а потом перевести на фоповский в размере ЕСВ, только смысл в этой манипуляции теряется.
Тут тeма на форумe eсть как выводить дeньги, я так понял что сeньёрскую зп eжeмeсячно выводить больших проблeм нeт. Главноe открыть побольшe счeтов в разных украинских банках.
Вот почему я когда выхожу во двор, я вижу много людей, и молодых, и старых, и детей, и мужчин, и женщин. Работают под боком магазины, можно купить любой товар. На дорогах полно машин. Работают клиники, и частные и государственные. Работают рестораны, отели, спортзалы. На районе открылся АТБ и фитнес-зал. Этот гусь Терехов в украинских СМИ рассказывает что причин для эвакуации нет, через неделю западным СМИ дает фейки про «Алеппо», через неделю снова рассказывает в харьковских СМИ что причин для паники нет. Про «ногу в могиле» скажите миллиону харьковчан, что остались в городе, развивают его и поддерживают экономику.
Про «ногу в могиле» скажите миллиону харьковчан, что остались в городе, развивают его и поддерживают экономику.
Я залишився у Харкові у 2022 році, а поїхав тільки у 2023. І увесь цей час кожен місяць мій менеджер (з Польщі) питав мене чому я досі не евакуювався. На усі мої відмови що Харків живий і усе працює він приводив один убивчий аргумент: згадай Маріуполь і «шашликі» у Бучі. Там людям теж казали що нападу не буде, що ворога втримають, що оточення не буде ...
Зараз, після фільму «20 днів у Маріуполі» — усі на заході розуміють що якщо щось піде не так — то наступним «Маріуполем» стане саме Харків. І у разі якщо Україну примусять до перемовин — однією з умов Хуйла буде обов’язково здати Харків.
Я виїхав у 2023 — але у мене залишилися навіть родичі у Харкові. І вони пишуть що зараз ситуація найгірша — навіть зимою 2022 не було таких відключень світла. А враховуючи знищення ТЕЦ — я не уявляю як наступної зими можна буде зігрівати цілі райони панельних будинків!
Але найгірше — що Харків не має перспектив. Великі совкові заводи: ХТЗ, ХЕМЗ, Турбоатом, Малишева — вже не працюють і в умовах постійних обстрілів не підлягають відновленню. Харків був науковим центром — але ВУЗи евакуювалися і навряд-чи повернуться у місто, яке так близько до ворога. Нема ВУЗів — нема студентів — нема ІТ! Був ринок Барабашова, на який у тому числі їздили і москалі. А хто приїде зараз і звідки? На північ 30 км — москалі, на схід 100км до лінії фронту, на півдні Лугандон.
Поки існує Парашака як ворог України — Харків навіть відбудовувати не має сенсу.
То тебе так с поляками повезло. Я работал с 22 до 24 в молдавско-румынской команде с менеджером румыном, он ни разу меня не дергал с такими вопросами, просто видел что я на связи всегда и выполняю свои задачки.
Та ХЗ у меня канадцы все закрыли. Начальство из Канады за два месяца настоятельно рекомендовали переехать (колеги от туда по уходили жалуясь на зарплату сильно меньше рынка и постоянные переработки что меня и остановило, думал уже податься в Долину). Когда проснулся от артиллерийской канонады — осознал ошибку. Потом ЗСУ погнали 3.14пидаров от суда и город постепенно вернулся к жизни.
Все кто думает что скажем Киев или Львов сильно безопаснее — ну ракета максимум на
Интересно, ты на Тенерифе уже приехал? На пляже был? В Крыму с начала апреля в этом году можно ходить на пляж. Сейчас немного пасмурно, а в начале месяца погода была огонь. На Канарах наверное ничуть не хуже.
В Валенсии неделю назад был забитый пляж. В основном загорали, но купались тоже не единицы. В Кадизе на океане, народу было поменьше, но и середина рабочего дня была.
Вполне может быть, только их никто не видел. Я просто телемарафон не смотрю, поэтому не в курсе.
Ось тут можна подивитися:
www.google.com.ua/...m/data=!3m1!1e3?entry=ttu
Це пляж села Молочне — там, де поруч велика «тарілка» і де починався Казантип.
Ну ясно, под Донузлавом. В том районе ещё китайцы хотели порт себе строить, как раз в аккурат перед оккупацией, уже почти договорились с Януковичем. Точнее, похлопали его по щёчке. Место отстойное, как и всё западное побережье, если более политкорректно — курорт в общедоступном ценовом сегменте. Много общего с одесскими пляжами. Хотя, как посмотреть. Там уже рядом Херсонщина и Джарылгач, который гордо именуется украинскими Мальдивами, только евпаторийские пляжи вообще-то покруче. Вообще туда из местных никто не ездит, Симфер обычно ездит в Алушту, в Ялту, или в Севас, ленивые — в Николаевку.
В Крыму с начала апреля в этом году можно ходить на пляж.
Ходити можна, а от у море зайти важкувато — поки зайдеш по пояс то ніг вже не відчуваєш і назад вже важко виходити. Тому тільки забігав, впав, підскочив — і бігом назад.
До 20 градусів Чорне море нагрівається тільки у кінці Червня.
Интересно, ты на Тенерифе уже приехал? На пляже был?
Приплив на поромі. І тут навпаки — море 20 градусів, але повітря 15. Отже треба або купатися поки сонечко світить — або ще краще мати із собою халат. Ще одна особливість — пісочок тут чорний. Отже він нагрівається дуже добре. Замерз у морі — падаєш на пісок і грієшся.
Тут наоборот, воздух
Ти нагнітаєш прямо занадто. І перспектив нема, і світла нема і т.д. Далеко не усе так яв
Додаткові комплекси ППО були би дуже наразі, разом із F-16 бо КАБ справді роблять великої шкоди, та це далеко не той рівень що був
P.S. Як казав Костантин Кеворкян — Люби этот город или убирайся прочь
Любив — терпів — з’їбався.
А ще побачив те, про що мені неодноразово казали колеги з інших міст: Харків — дуже похмуре місто. Тут люди не посміхаються а ходять з обличчям: «я і в рило можу дати». Потрібно у кожен момент бути готовому дати відсіч словами або ділом. Бо до***тися чи обхамити можуть просто де завгодно — такий совковий менталітет ще з 90х. А ще — звичка зривати свою злість за погане життя — на оточуючих. Іноді буває бабка у трамваї агресивніше гопніка! Здається що іноді самотні люди виходять на вулицю тільки аби поскандалити — бо інакше не вміють спілкуватися.
Ну оце якраз суттєво так змінилось, не на Тайланд звісно, люди стали більше просто мовчати та вести себе чемно. Один американець волонтер мені сказав, що тут атмосфера західного Берліна. А в рило можуть дати будь де, частіше усього там де зовсім цього не чекаєш. Знаючи кажуть запросто вихвати в Астані, хоча усе виглядає дуже добре. Ну а з Киянами так само як із Лондонцями в Манчестері — як у там у Цоя «похожий проходи, эх пока не получил».
Дивись по кількості відгуків. Починай з більшої зарплати, я би навіть радив 5к — якщо не піде завжди можна знизити. Подивись на юутубі фейкові співбесіди по своїй спеціалізації, якщо розбереш всі питання десь з
Все що вище, це свого роду чіткод на співбесіду. Але зараз проблема більша, щоб тебе туди запросили. Для цього працюй над резюме, дивись в інтернеті приклади. Найголовніша порада, яку я можу тобі надати — це в досвіді роботи описувати, як саме результат твоєї роботи (навіть якщо це не твій власний, а команди) дозволили покращити метрики продукта, які важливі замовнику. Наприклад для мобайл девелопера це було-б покращення рейтингу апки в Плей чи Епл сторі. Для дотнета мабуть якісийсь перформанс і скільки замовник зʼекономив грошей, для прикладу.
Найкращі коментарі пропустити