Google звільняє повністю Python-команду

💡 Усі статті, обговорення, новини про Python — в одному місці. Приєднуйтесь до Python спільноти!

Google звільняє повністю Python команду. Що буде далі?

А далі все буде тільки гірше, як я і говорила в грудні 2023, зарплати вже поповзли вниз.

Але питання в іншому, тек суттєво мертвий, пора закопувати, але що робити далі, як заробляти гроші, на що жити? які в вас плани спільното.

Детальніше: www.businesstoday.in/...​on-team-427328-2024-04-29

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Клікбейт. Стаття про інше.

У звіті йдеться про те, що Google створює нову команду з нуля в Мюнхені, Німеччина. Повідомляється, що американська команда Python налічує менше 10 членів, які відповідали за нагляд за значною частиною екосистеми Python у Google. Їх робота включала підтримку стабільної версії Python у Google, оновлення тисяч пакетів сторонніх розробників і розробку перевірки типів.

Для тих, хто не обізнаний, Business Insider нещодавно оприлюднив інформацію про скорочення штатів Google у відділах нерухомості та фінансах. Фінансові команди, які постраждали, включають казначейство Google, бізнес-послуги та касові операції Google. Фінансовий директор Google Рут Порат надіслала електронного листа співробітникам, у якому повідомила, що реструктуризація включає розширення до Бангалору, Мехіко та Дубліна.

На додаток до цього, у січні Google звільнила сотні співробітників у кількох командах, включаючи команди інженерів, обладнання та асистентів, оскільки компанія нарощує інвестиції та розробляє пропозиції штучного інтелекту.

Придбати будиночок з двома гектарами землі, коня щоб цю землю орати (на пальне для трактора грошей може не вистачити, та трактор на всяк випадок також можна купити), корову, кіз, овець, гусей, качок, курей, свиню, картоплю, буряки, моркву ну і ще якісь рослини і починати жити з сільського господарства.

що робити далі, як заробляти гроші, на що жити? які в вас плани спільното.

Це чудове питання і моя стратегія виживання — багатогранність. Окрім ІТ спеціальності (в якій я самоучка) у мене також є диплом інженера з кораблебудування і машинобудування + 4 роки досвіду роботи за цією спеціальністю, є диплом економіста, є розряди токаря і фрезерувальника, є ютуб-канал, є інвестиції у криптовалюту, є знання англійської мови на високому рівні, є власний автомобіль і права.

Слава богу, ІТ — це лише крапля в морі усіх можливих економічних активностей і є багато (десятки тисяч) інших способів заробляти гроші. Так що якщо раптом для мене з якихось причин ІТ сфера стане недоступна, то або буду заробляти гроші за допомогою однієї з тих навичок які вже маю, або опаную щось нове, бо фінансова подушка дозволяє досить довго жити «життям студента»: лише вчитися і заробляти 0 на період навчання. При цьому є професії, опанування яких не вимагає 4-6 років в універі, а які можна опанувати буквально за півроку-рік.

Ну а якщо щось конкретне обирати, то враховуючи поточну ситуацію в Україні і світі та мої навички і уподобання, моя душа лежить до роботи на заводі з виробництва зброї — починаючи від персональної вогнепальної (пістолети, автомати, гвинтівки) і закінчуючи танками, дронами та ракетами.

Окремим пунктом хочу виділити, що прекрасно розумію, що в Україні мало де можна заробляти навіть близько такі ж гроші, як сеніор в ІТ. Проте я звик, отримуючи сеніорську зп, жити скромно на 700-1000$ на місяць. Тобто навіть зміна діяльності і перехід на роботу де платять оті 700-1000$ на місяць не стане для мене кінцем світу, а просто змусить перестати відкладати «вільні» гроші і жити як більшість українців «від зп до зп». Але кардинально спосіб життя ніяк не зміниться — буду жити де жив, їсти що їв і займатися тими ж хоббі.

Виключно клікбейтний допис. Те що звільнили ще 10, 100, 1000 людей з FAANG нікого не дивує вже. Іде оптимізація компаній після безрозбірливого набору купи людей в ковід. Зарплати повзуть вниз — ну так, тільки де? В Україні? Тут зрозуміло. В світі? Теж зрозуміло. Ні з інженерами ні з пайтоном нічого не станеться найближчим часом, буде тільки більше роботи

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Гугль давно уже забросил Питон, продвигая GoLang. Еще когда с Гвидо посрался.

А що трапилось? Ви же не захотіли в офіси повертатися, а нафіг гуглу платити тобі 300к за роботу з дому, якщо той же індус буде робити таку ж роботу з дому за 30к?

Черговий доказ того, що більшість людей не дивляться далі свого носа і не вміють раціонально мислити.

Нічого страшного. Вони спокійно можуть перейти на Java платформу

Заклинатели — на Остров? Где вот это все без пробелов? Наивно.

Google звільняє повністю Python команду. Що буде далі?
А далі все буде тільки гірше,

- не бачу логічного звязку. Хтось десь в Америці звільнив команду, про це хтось написав в Індії. І що з того? Ну звільнили «команду», команда це скільки? Чоловік 10. Гуугл в одній Каліфорнії — це до 25К. Якби звільняли виключно у звязку з виходом на пенсію/декрет/мобілізація/тюрзак/хвороби/тощо — то це 1К на рік, або 100 команд. Апріорі яка ймовірність що не буде так щоб всю команду? Не 0

Я би більше переживав за мобілізацію та перспективи життя в Україні взагалі.

що робити далі, як заробляти гроші, на що жити

Фінансова подушка в першу чергу щоб розібратись із цим. Можна подумати чим займатись було б найменш огидно вже зараз, наприклад, робота руками чи робота з людьми.

Проблема є ще в тому, щоб працювати поза айті і мати якісь гроші, треба жити не в Україні.
Тому до вибору та опанування професії додаються ще проблеми еміграції.

Особисто я би пішов в якусь роботу руками, типу столяру. В іделі щоб ще був якийсь елемент творчості, типу кастомної фурнітури.

2/3 заходів з реорганізації не дають ніяких результатів. Просто різним керівникам потрібно демонструвати, що щось робиться. Наприклад щоб заспокоїти акціонерів та сприяти зростанню ціни акцій. А це в свою чергу впливає на сумму бонусів менеджерів. ;-) Тому я особисто не бачу приводу для узагальнення, що «все пропало».

> The report suggests Google is building a new team from scratch in Munich, Germany. The US Python team reportedly has less than 10 members who were responsible for overseeing a large part of the Python ecosystem at Google.

А там багато і не треба напевно було. Так само як і тих хто менеджить пакети та робить релізи дистрибутивів Linux. Коротше хто давно в ІТ зазвичай в курсі чим обертається реорганізації так званих в Core team. В Java наприклад сталась Java 9.
А враховуючи, що Python це на сьогодні найпопулярніша мова програмування в світі серед усіх, грандіозніший інфо посил для обвалу ціни акцій. (В цілому є певний інсайт що в них там здебільшого С++ та Java так що критичного обвалу статись не має). Та швидше за усе з Python у Google будуть проблеми, відповідно і у більшості команд які займаються AI.

Дивує перш за все інше —

Python-команда

Тобто гугл тримав цілу банду, яка нічого, крім пайтона не знає???

Це такий переклад. Це банда яка сапортила власний форк + тулінг, тобто можливо писала щось на якихось сях чи плюсах може навіть частіше, ніж на пайтоні як такому.

Дякую. Так, я вже прочитав ориганіл, з перекладу було неясно.

Тобто гугл тримав цілу банду, яка нічого, крім пайтона не знає???

Питає чувак, що «Працює в Oracle» :)

Власне. В Ораклі немає такого, що хтось сидить тільки на пайтоні, і поняття більше в нічому не має. Тому мимо, шановний, пробуйте ще.

мне кажется у каждой команды свое назначение — если продукт требует Н языков, то инженеры команды оперируют ими, а если решается задача которая требует максимального погружения в конкретный инструмент или язык — то будет ориентация на него

вот к примеру команда ESB — разве пишет что-то на Н языках ?

другой пример, уже из Google — люди, которые пишут k8s
они сидят на Golang и это логично

вопрос решаемой задачи

Власне. В Ораклі немає такого, що хтось сидить тільки на пайтоні, і поняття більше в нічому не має. Тому мимо, шановний, пробуйте ще.

Зате там є Джава-команда. Чи їх вже розігнали і вони пішли в Редхат?

Що значить

є Джава-команда

? Джава це один із продуктів Оракла. Звісно, що є велика команда, яка (ключове слово) РОЗРОБЛЯЄ Джаву.

Звісно, що є велика команда, яка (ключове слово) РОЗРОБЛЯЄ Джаву.

Так само то була команда, що розробляла (а точніше саппортила форки) пітона

Ну, як вам то одне і те саме, то «йой, най буде»

У Google в Android своя віртуальна машина Android Runtime яка виконує байткод cумісний з JVM, хоча вона значно ближча до .NET чим до HotSpot. Власне саме за це «не санкціоноване» копіювання технології розробки Sun Microsystems яку поглинув Oracle, і йдуть суди з Alphabet який поглинув Android, Inc. Головний іск у верховному суді США на 9 мільярдів доларів і роялті з усіх продажів Android — Alphabet виграли. Та про усяк випадок вже усі туторіали на Android змінені на Kotlin від JetBrains та створена партнерська угода. Я так розумію далі по принципу MOS Technology 6502 зроблять несумісний байткод.
Замінити же HotSpot на сервер сайді не так вже і легко, хоча так нові проекти часто намагаються оминати Java і часто технології Oracle на загал (і є через що, любить судитись компанія). Заміняючи на JVM мови — Scala, Kotlin, Groovy — бо з Spring Framework воно працює так само, або Node (не повноцінна заміна та під навантаженням має купу недоліків проти Java). Тут треба сказати, що усе ж дуже добре що є OpenJDK, Eclipse Timurin, Amazon — Corretto тощо.

В них всередині компанії і звичайна Джава не з коробки. Не знаю, чи там щось міняно, але точно перезібрано з openjava чи щось таке, бо -v видає гугл в назві джави.

Так і в Google такого напевно нема, та і в загалі в більшості проектів успіх в першу чергу залежить більше від системи керівництва, чим від виконавців — це давно відомий факт.
Тут інша справа, за великим рахунком тишком нишком в будь якій корпорації можна розформувати будь який відділ на 10 людей, по переводити десь лічити папуг і якщо вже в край треба позбавитись. Пам’ятаю як колись це зробили з відділком DBA в нас, як певний наш платиновий партнер та клієнт щось там закрив і народ опинився на бенчі, а потім пішов собі шукати роботу (через тиждень ми шукали DBA на проект більше тижня, бо канадській архітектор вимагав від менеджменту, терміново і знайшли аж в Пітері, було ще до 14 року). Усім в цілому було пофіг, ніхто про це не знав. Тут же кікнули показово команду, яка по факту спілкувалась із усім комньюніті — позаяк збирала пакети. Коротше це епічний фейл стилю керування «Гевіна Белсона». З іншого боку — менше Python, більше — Java.

Вони тримали команду яка займалась мейнтенгом пакетів, умовно збирала різні стабільні версії джанго, тензорфлоу і т.п.
Справа не в цьому, медійний ефект такий www.linkedin.com/...​ch-edward-standley-q9q1e що це має спричинити обвал курсу акцій.
По усьому інтернет написали, що Google більше не інноваційна компанія, а задрипана галера яка звільняє американців і замість них винаймає іноземців.

Виключно клікбейтний допис. Те що звільнили ще 10, 100, 1000 людей з FAANG нікого не дивує вже. Іде оптимізація компаній після безрозбірливого набору купи людей в ковід. Зарплати повзуть вниз — ну так, тільки де? В Україні? Тут зрозуміло. В світі? Теж зрозуміло. Ні з інженерами ні з пайтоном нічого не станеться найближчим часом, буде тільки більше роботи

що робити далі, як заробляти гроші, на що жити? які в вас плани спільното.

Це чудове питання і моя стратегія виживання — багатогранність. Окрім ІТ спеціальності (в якій я самоучка) у мене також є диплом інженера з кораблебудування і машинобудування + 4 роки досвіду роботи за цією спеціальністю, є диплом економіста, є розряди токаря і фрезерувальника, є ютуб-канал, є інвестиції у криптовалюту, є знання англійської мови на високому рівні, є власний автомобіль і права.

Слава богу, ІТ — це лише крапля в морі усіх можливих економічних активностей і є багато (десятки тисяч) інших способів заробляти гроші. Так що якщо раптом для мене з якихось причин ІТ сфера стане недоступна, то або буду заробляти гроші за допомогою однієї з тих навичок які вже маю, або опаную щось нове, бо фінансова подушка дозволяє досить довго жити «життям студента»: лише вчитися і заробляти 0 на період навчання. При цьому є професії, опанування яких не вимагає 4-6 років в універі, а які можна опанувати буквально за півроку-рік.

Ну а якщо щось конкретне обирати, то враховуючи поточну ситуацію в Україні і світі та мої навички і уподобання, моя душа лежить до роботи на заводі з виробництва зброї — починаючи від персональної вогнепальної (пістолети, автомати, гвинтівки) і закінчуючи танками, дронами та ракетами.

Окремим пунктом хочу виділити, що прекрасно розумію, що в Україні мало де можна заробляти навіть близько такі ж гроші, як сеніор в ІТ. Проте я звик, отримуючи сеніорську зп, жити скромно на 700-1000$ на місяць. Тобто навіть зміна діяльності і перехід на роботу де платять оті 700-1000$ на місяць не стане для мене кінцем світу, а просто змусить перестати відкладати «вільні» гроші і жити як більшість українців «від зп до зп». Але кардинально спосіб життя ніяк не зміниться — буду жити де жив, їсти що їв і займатися тими ж хоббі.

Зараз розумніша стратегія ніж стати за станок — придбати акції Microsoft та Apple, головних конкурентів Google. Напевно вони підуть в гору. Цікаво що ніхто не хоче стати фінансистом, усі підтролюють на тему www.youtube.com/watch?v=Gg4RxjR_CiQ

Зараз не найкращий час для купівлі акцій. Розмір дивідендів не дозволить окупити їх вартість на протязі наступних 10 років. А ймовірність опинитися останнім в фінансовій піраміді дуже висока. Окрім випадків, в яких ви володієте інформацією, яка дозволяє бути впевненим, що певна компанія точно буде заробляти більше грошей, як це було нешодавно з Nvidia, наприклад.

Ну якщо ви впевнені, що акції підуть вниз — то їх краше взяти в борг і продати, потім як вони впадуть, скупити назад і віддати борг акціями. Чим нижче впадуть тим більше профіт. Але поки що не схоже, акції Microsoft коштують 400 за штуку і йдуть в гору, особливо після медіного буму з OpenAI та СhatGPT. Тобто як не дивно можна навіть на коротких шортах обернутись доки діє правило, сьогодні дорожче ніж учора. Умовно купив сьогодні за одну ціну припустимо 400, а продав післязавтра дорожче припустимо по 415 само по собі профіт. Найбільша небезпека із акціями які довго стабільні в ціні, які тримають у якості хеджа, як з акціями іпотечних організацій які на ділі давали сміттєва кредити на виході, що призвело до краху економічного пузиря з рештою. Хоча першопричина крах американского автопрому через ціни на нафту і припинення інновацій, що по ціпочці призвело до глобального краху і того що багато кредитів стали сміттєвими зобов’язаннями тих хто мав роботу бо автоіндустрія її створювала, а став безробітнім. Щоправда в обох випадках треба мати суттєвий установчий капітал, щоб прогнутись. Казіно та МММ — так по повній програмі, за завітами : Понці, Медоффа та Мавроді.

Як ці акції можна купити зараз в Україні, не маючи картку европейського банку? Freedom finance eu не пропонувати через руснявість цієї біржи

Там вже не купити без танців з бубном, і з кожним днем все складніше. Наразі знаю тільки один діючий спосіб, і невідомо протягом якого часу він ще працюватиме

Що значить не купити, купляю особисто

«Клієнти із зареєстрованою адресою в Україні з 12 серпня 2022 року не можуть відкривати нові цифрові картки у Wise. Клієнти, чиї цифрові карти були відкриті до цієї дати, можуть і надалі використовувати їх до закінчення терміну дії картки», — пояснив представник Wise.
www.epravda.com.ua/...​23/04/27/699530/index.amp

кораблебудування

судопроізводство (ц) )

Мені здається якщо рада директорів з рештою не відправить полоумного махараджу туди де Балмер, ми усі скоро будемо користуватись : Bing та Yahoo. Для мене є очевидним кого в цій ситуації справді потрібно звільнити. Це завжди трапляється коли владу в компанії захоплюють політикани типу Скаллі, як відомо коли в 97-му Джобс повертався до Apple компанія була на межі банкрутства. Сподіваюсь Ларі та Сергій повернуться до керування своєю компанією.

Bing та Yahoo

Конкуренція — тільки на користь кінцевим споживачам

оновлюються до нової версії

Чи мій інглиш все ще не дуже, чи вони у статті написали :
... «створюють нову команду у таких країнах, як Мюнхен та Німеччина» ?

Та усе вірно, при тому придурошний махараджа ще і затребував від тих кого він звільняє — заондбордити свою власну заміну.

Another Google worker wrote, "It’s a tough day when everyone you work with directly, including your manager, is laid off — excuse me, ‘had their roles reduced’, and you’re asked to onboard their replacements, people told to take those very same roles just in a different country who are not any happier about it.

Назагал Google звільняє усього 10 людей, разом з тим це люди які мають рішучий вплив на комьюніті. Звісно їх бігом підберуть інші, типу : Red Hat, Сanotical і т.д. такі люди на дорозі не валяються. Але медійний прецедент на всю індустрію.
Це виглядає чітко — акції компанії медведі навмисно обвалюють, на акції Google стабільно високий попит їх вважають надійними. Відповідно маючи інсайт компанію можна трохи пошатати і відповідно обрушити курс акцій і казково на цьому озолотитись. Звісно це кримінальний злочин, якщо спіймають — то посадять.

А ви не знали, що є країна Мюнхен? Це ж всі знають, в штатах от знають.

Там не тільки пайтон йде під ніж, флаттер також під прицілом.
www.reddit.com/...​s/1cduhra/comment/l1j9eoo

зарплати вже поповзли вниз

Нічого страшного. Менше вайтішників буде у галузі.

Клікбейт. Стаття про інше.

У звіті йдеться про те, що Google створює нову команду з нуля в Мюнхені, Німеччина. Повідомляється, що американська команда Python налічує менше 10 членів, які відповідали за нагляд за значною частиною екосистеми Python у Google. Їх робота включала підтримку стабільної версії Python у Google, оновлення тисяч пакетів сторонніх розробників і розробку перевірки типів.

Для тих, хто не обізнаний, Business Insider нещодавно оприлюднив інформацію про скорочення штатів Google у відділах нерухомості та фінансах. Фінансові команди, які постраждали, включають казначейство Google, бізнес-послуги та касові операції Google. Фінансовий директор Google Рут Порат надіслала електронного листа співробітникам, у якому повідомила, що реструктуризація включає розширення до Бангалору, Мехіко та Дубліна.

На додаток до цього, у січні Google звільнила сотні співробітників у кількох командах, включаючи команди інженерів, обладнання та асистентів, оскільки компанія нарощує інвестиції та розробляє пропозиції штучного інтелекту.

В тому уся справа. Подивись на курс акцій www.google.com/...​Jhf0HHbb2CKUQ3ecFegQINxAX Він стабільний з невеликими коливаннями, тобто биків приблизно стільки же скільки ведмедей. Це ідеальна ситуація для ведмежої атаки. Вкиди про масові звільнення і заміну відбірних американців та кращіх з кращих з усього світу, яких відбирали по 7 раундів інтерв’ю, на : індійців, мексиканців та ірландців — при усій повазі країнами з гіршим рівнем освіти і лише тому, що вони дешевші.
Як це виглядає для інвесторів — звільнили умовно випускників : Йелю, MIT, Берклі та Стенфорда із 20-ти річним стажем роботи і замінили на мексиканців та індусів, які добре якщо англійською то розмовляють. От тут і розкривається поле для обвалу ціни акцій.
Ну а Дональд Трамп та трампісти в такий ситуації можуть тільки потирати руки, перемога на виборах ще ніколи не діставалась так легко.

У таких випадках часто змінюється внутрішня політика щодо тих чи інших технологій, і попередня інфраструктурна команда зазвичай все одно її не підтримує та звільняється.

але що робити далі

Воювати
Розвалимо усе до фундамента і будемо відбудовувати наступних 50 років

всі там будемо, хтось раніше хтось пізніше, але відбудовувати будемо не ми, зовсім інші люди

Google давно пошли по пути «эффективного менеджмента»
Давно уже отменены такие вещи как «правило 20%» и другие моменты, которыми они выигрывали место под солнцем ... потому нет никакого удивления что при очередной перестановке кроватей выкинули +101ю команду.

так а хто ні? це системний ефект, всюди так і дали буде все гірше і гірше.

Там, где не рулят бухгалтеры и прочие «эффективные»
в крупных корпорациях такого не наблюдается, разумеется
и соот. нет смысла в них работать (ну разве для резюме)

Ну чому усюди. В Китаї скажімо зараз дуже активно винаймають і ще в Кенії, тобто треба вчити Китайську, бо хто не знатимите — займатиме молодші посади.

news.ycombinator.com/item?id=40176338
Вони звільнили команду, яка займалася локальним форком Python у Google, мейнтейнила купу локальних форків купи ліб і таке інше, і по пів року все це бампала.
Мабуть, це мало сенс на якомусь етапі, але точно не останні 5 років. На жаль, мав нагоду займатися цим в іншій конторі. Це вже процес заради процесу.

та якщо так підходити будь що окрім того щоб держати лампочку включеної(опс) не має сенсу, справа в тому що ці всі люди займались розвитком, а саме технічний розвиток компаніям в новий економіці не цікаво більше

це було зрозуміло ще в лютому 2022, але системи працюють з лагом, тому ми тільки зараз починаємо це відчувати

В цьому конкретному випадку, це не розвиток, це дуже навпаки. На початку Python був не дуже стабільним і мало сенс його активно мейнтейнити всередині, але зараз це вже не має сенсу, але багато команд продовжують так робити просто тому, що звикли.
Багато речей робляться заради «академічної правильності», навіть коли це не має практичного сенсу. І в «тяжкі часи» це трошки перетрушується.

як я і говорила в грудні 2023, зарплати вже поповзли вниз

Зарплати «повзли вниз» задовго до грудня 2023. Якесь ретроспективне передбачення.

ну я конкретно говорила що буде гірше, а саме аналітика щодо зарплат на доу вийшла пізніше

пора закопувати

Хтось може це прекласти з мови богачів?

П.С. А якщо сейрозно то треба було б вкладатись в miltech, якщо є на це гроші

Як і більшості українців (імхо), я вклався в бетонометри ще до війни, всі інші заощадження пішли «грантами» на якісь гаражні подделки РЕБів друзям та донатами.. Опціонів та акцій звісно за таке не дають.

Придбати будиночок з двома гектарами землі, коня щоб цю землю орати (на пальне для трактора грошей може не вистачити, та трактор на всяк випадок також можна купити), корову, кіз, овець, гусей, качок, курей, свиню, картоплю, буряки, моркву ну і ще якісь рослини і починати жити з сільського господарства.

Когда уже ждать курсов на udemy по с/х работам by Sviatoslav Turko? :)

Попрошу, С/Х работы (помидоры, грядки) это от меня! :)

Ну ось як тільки за перегляд лежачи на дивані фільмів та серіалів та ліниве почитування доу у робочий час перестануть давати 8к, так відразу ж з’явиться мотивація завести сільське господарство і здобути досвід яким можна буде поділитися на udemy :)

вчора закинув на доу тему:
«Про ефективність української економіки...»

Зміст:
Україна з 42 млн. га експортує агропродукції на 23,6 млрд.$
Нідерланди з 1,8 млн. га експортують на 100 млрд.$

Тема відхилена.
Пояснення: тут розробники, їм це не цікаво.

А скільки там пане з тих

100 млрд.$

дотації ЄС?

А скільки там пане з тих
100 млрд.$
дотації ЄС?

не знаю, а скільки? 🤔

Знову таки бо ми йдемо в моделі російської імперії, ніяких ризиків тільки усе, що є найпростішим. Той же ІТ frontend/backend формошлепство переважає усе інше в рази. Чому ? Тому що це зазвичай аутсурсять та аустафять. Йти в інші бізнес моделі — це гра в довгу, тобто нафіг треба — ризик. І так по усіх індустріях де є прибуток, скажімо металургія — навіть металопрокат перестали, уся величезна Азовсталь лила лише чушки які відправляли в Італію . А виробництво тих самих мікросхем скажімо в Херсоні крякнуло, як і цілі індустрії які робили щось складне.
Відсутність горизонтів планування зазвичай каже про ризикованість локації.
Для російської імперії дуже погано скінчилось, і самих Романових по перестріляли і багатенько їх прибічників.

а для тих то не готов орати? я собі слабо уявляю як я таке буду робити

В такому випадку відповісти на питання

що робити далі, як заробляти гроші, на що жити?

значно складніше. Точніше, простіше в тому плані, що можна ніяк не готуватися і нічого не робити, а як настане той час, коли заробляти на життя за допомогою розробки ПЗ вже не вдаватиметься, дивитися по ситуації, які з професій користуються попитом, обирати ті з них, якими готові займатися і починати переучуватися.
Можна спробувати зараз уявити, які професії матимуть попит, обрати якусь із них і почати здобувати відповідні навики, та це може виявитися даремною підготовкою, адже не факт, що професія, яку зараз обрати, буде мати попит в майбутньому.

мені здається, що зараз трактор дешевше утримувати ніж коня

Ідея економії в тому, щоб придбати будинок там де можна безкоштовно накосити сіна. Хоча є підозри, що на одному лише сіні кінь орати не буде і знадобиться ще окремо сіяти овес, який потрібно буде скосити і змолотити. Словом, щоб прогодувати усіх домашнії тварин перелічених в початковому коментарі двох гектарів землі може не вистачити.
З іншого боку, якщо розробник ПЗ досвічений, на початковій ітерації в нього ще мають залишатися зароблені за кар’єру розробником ПЗ кошти щоб у збиток докупити корму для тварин зараз і докупити землі щоб вирощувати корм самотужки і уже не в збиток годувати тварин в майбутньому.

мені здається зараз тим ще квестом буде придбати нормальну косу. Та й реманент загалом, бо те що зараз продається — воно з фольги зроблене

Автор писала, що не готова орати, тож взявши до уваги інформацію про складність придбати нормальну косу, можливо для автора є сенс облаштувати кузню для виготовлення кос і навчитися їх виготовляти, щоб вимінювати у власників господарств на продукти харчування або послуги орання городу.

мені здається зараз тим ще квестом буде придбати нормальну косу. Та й реманент загалом, бо те що зараз продається — воно з фольги зроблене

можна знайти все будь-якої якості, питання в ціні...

мене дуже дратувала якість звичайних штикових лопат... гнуться, ламаються, грунт важкий, глинистий...

і неясно було, кому скаржитися, вони в продажу всі наче з одного китайського заводу...

покопався в інтернеті... знайшов... лопати «з рельсової сталі»... вдвічі дорожче... але приємно тримати в руках якісну річ... не думаєш... щас натисну, вона зігнеться...

ну да. фіскарс теж непогані лопати. але ж блін ціна.
А за коси, мабуть, ще важче. хіба у американських бородачів купувати. отих, що на бричках їздять

загуглив, щоб зрозуміти рівень цін...
бачу ось таке:
Коса 500мм «Соболь», рейкова сталь, МТ (92-0655) Арт.. 17233
346.40 грн.

Конь стоит больше штуки баксов в МЕСЯЦ.
Там куча работы с ним.
Один. А вам пара нужна.

дійсно?
Я не конячник, але мені здається, що штука в місяць — це утримання коня на спеціальній фермі для утримання конів. «кінь звичайний побутовий» буде значно дешевшим в утриманні на своєму подвір’ї.
В усякому разі отак навскидку я бачу необхідність придбання збруї і регулярні витрати на взуття. В іншому — той самий бичок. Нагодуй, напий, дай копняка.

Хоча доки писав то подумав: коні і інші істоти вимагають багато часу. А час навіть у мідлів недешевий. Тому якщо якийсь сінйор йава гуру потратить тиждень в місяць на обслуговування коня — він втратить* з.п за тиждень і це може бути і більше штуки мабуть.
*не втратить, а потенційно недоотримає.

Конь стоит больше штуки баксов в МЕСЯЦ.

Ага, больше 10 штук вообще-то

В мене таке враження, що до тих пір поки за бакси можна оплатити утримання коня, мої поради щодо зміни виду діяльності з розробки ПЗ на сільське господарство будуть неактуальними.

Але в пів кілометрі від школи з топ-20 ЗНО і щоб поруч був ставок +26 весь рік :)

Так якщо професія розробника ПЗ більше не буде прибутковою, особливого сенсу у навчанні в фізико-математичному ліцеї з топ-20 рейтингу ЗНО вже не буде.

А для підтримки всього господарства організувати ’ ретріт сесії’ для офісних працівників.

Є побоювання що якщо професія розробника ПЗ більше не буде прибутковою, то більшість офісних професій також не приноситимуть прибутку, і в офісних працівників буде 2 варіанти:
1) Стати наймитами у того, хто має землю, коня і господарство.
2) Пограбувати того, хто має землю, коня і господарство.
І оскільки друге легше ніж перше, є ще більше побоювання що початкова ідея з покупкою будинку з двома гектарами землі потребує додаткового опрацювання.

в 90х-00х один з найкрутіших інститутів у світі по напівпровідникам роздавав територію співробітникам, щоб оброляли як городи і не помирали з голоду від тої зп (її відсутньості). при тому основну роботу ніхто не відміняв.

Роздавали не всім, часто треба було відпрацювати в колгоспі на полях

друже ти мабуть живим конем ніколи стикався. він їсть завжди і все що побачить. газда сусід підгортав (окучував) мою картаплю конем останній раз 2017го. він придбав трактор і перехрестився -б о пенсії та заробітків на корма не вистачало. а от про землеробство — я тут 100% підтримую з ранніх 90х батьки привчали оброблять дачу — «маєш в торбі — сидиш на горбі». картопля, буряк, морква. мені тих 10 сотих були за спорт у теплий період.

З моментів к новинам, я так зрозумів, що переносять out of USA, чи то в Індію, чи в Мюнхен.
Економія (

Хіба це погано для нас, людей що як раз і знаходяться «out of USA» ?

так це тому що в Німеччині так просто одним днем не звільниш, ну так ці в Індії підуть під ніж наступним кроком хах

Скоріше за все в Мюнхені є люди які сиділи без проекту, їм його умовно кажучи знайшли. В Німеччині не так просто людину звільнити, тому і така економія, хоча в Польщі ціни на розробників нижчі...

Підписатись на коментарі