Офіційні чат-боти ГУР, СБУ й Мінцифри були тимчасово заблоковані Telegram. Попереджають, що ворог може створювати їх копії (UPD)

Месенджер Telegram тимчасово заблокував низку офіційних українських чат-ботів для передачі даних, про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України. Окрім чат-бота ГУР, певний час були недоступні також боти Служби безпеки України і бот Мінцифри «єВорог».

UPD від 10:15: «Головний бот розвідки» від ГУР, «єВорог» від Мінцифри і «STOP Russian War» від СБУ відновили роботу.

«Незважаючи на блокування нашого боту — ваші персональні дані в безпеці. Однак попереджаємо, що ворог створює боти зі схожими назвами. Не надсилайте на них жодних персональних даних», — зазначили в ГУР.

UPD від 15:18: Представник Telegram прокоментував для Reuters, що чат-боти були заблоковані через технічну помилку, але згодом їхню роботу відновили. Він не надав більше деталей чи пояснень, чому так сталося.

Раніше засновник Telegram Павло Дуров анонсував, що месенджер блокуватиме акаунти і ботів, які «збирають координати для точкових ударів або публікують особисту інформацію із закликами до насильства».

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Все логічно. Влада через Apple намагається заблокувати деякі ТГ-канали для користувачів з українськими SIM’ками, Дуров показує, що у нього теж є козирі в рукаві. Але звичайно, то була помилка! Ніякого злого умислу.

Як нижче написали, тупо довіряти частину національної безпеки месенджеру, який контролюється «російським Ілоном Маском», у якого настрій в окремий день залежить від дози і типу вжитих наркотиків.

— Буданов, Малюк, де боєп... український Starlink? Де український Telegram?

Та купа клонів того Телеграму і українських, і міжнародних. Єдине, що стікери може не такі красиві.

Про Старлінк ти тактично промовчав, ага

У випадку з окупованими територіями, а чим вони мають користуватись, українським національним мессенджером на українському хостингу, щоб відразу можна було виявляти агентуру по IP куди ідуть з’єднання?

не, звісно телеграмом, роздруківки з якого в білорусі фсбшники приносять на «інтервʼю» при перетині кордону..

Ну доки ще не один мессенджер не придумав як не показувати повідомлення відправленні у відкриті канали, до яких кожен може долучитися (а саме такі роздруківки приносили на кородоні).

а саме такі роздруківки приносили на кородоні

на жаль ніт. списки заздалегідь видалених чатів/контактів та переписку.

Так, він видалив чат на своєму пристрої, але це був відкритий чат, логи якого як зясувалося зберігало КДБ Білорусі. Якщо такий самий чат створили би в WhatsApp, то його розруківку так само би принесли. Видаляти чат зі свого пристрою у такому разі нічого не змінює.

сорян, я не розумію що значить «відкритий чат» якщо мова про чати між 3-4 особами і кгб бота в них не було.

А скиньте будь ласка посилання на те, який саме випадок ми обговорюємо. А то щось все нові і нові подробиці виникають

ааааа, тобто ви сперечаєтесь тими «фактами» що в мережі вичитали..? ну але в такому разі ця суперечка позбавлена сенсу, бо я описую те що почув від «туристів» через білорусь, яких я безпосередньо знаю.

Ну це взагалі якось досить очевидно що не знайомі люди в інтернеті обговорюють якісь речі на які можна посилатися,а що там хто комусь на на кухні казав це не те щоб цікава інформациія.
Мені якось таксист розказував що в травні війна закінчиться, а він на секундочку генерал СБУ у минолуму, тож самі розумієте, п***іти не буде.

ну загалом мені як би має бути пофігу, адже ви в умовній безпеці доки не користуєтесь тг у військових умовах та/або не їдете на територію підконтрольну рашці. Тож у вас є час і дочекатись «офіційні» підтвердження і навіть знайти знайомих туристів які вам можуть щось теж розказати як воно в реальності.

Імейлом. Це єдиний спосіб, який не викличе підозр при аналізі трафіку і до того ж сек’юрний.

Так, не так зручно, стікер за секунду не відправиш, але весь потрібний функціонал є.

це тим імейлом, котрий plaint text by default? і контент котрого офіційно бачить той же gmail?

По перше, ніхто не змушує користуватися саме gmail, а по-друге те, що ти писав якраз і є тим, що маємо в Телеграмі.

гмило то лиш приклад офіційного доступу до вмісту листів. До того ж лист може пройти кількомами серверами.

якраз і є тим, що маємо в Телеграмі.

імєнно. Тобто міняємо шило на мило. (ба-дум-тсс)
З милом втрачається відносна захищенність від спаму і зручність.

Тобто ти на повному серйозі ставиш знак дорівнює між gmail’ом і соцмережею, до якої має доступ ФСБ (що уже неодноразово було доведено на гірких прикладах)?

що уже неодноразово було доведено

тиц пліз. Тільки не на «скріншот повідомлень з публічного каналу»

дорівнює між gmail’ом

сам же оно вище говорив, що не gmailом єдиним. Так, ставлю знак рівності.

тиц пліз. Тільки не на «скріншот повідомлень з публічного каналу»

Можеш сам погуглити, є купа незалежних джерел, які про це повідомляють. А то тут почнеться «ваши даказательства нє даказательства».

«когда я что-то говорю, я не обязан предоставлять доказательства» (ц)

я не зустрічав більш-менш достовірної інформації про витік саме від пашеньки. Всі випадки (котрі я бачив, а моє інфополе досить вузьке) були або термокриптозламом адміну каналу, або публічними постами в групі з подальшою деанонімізацією.

Наявність трафіку до signal викличе менше підозри за телеграм?

значно менше за користування «секретними чатами» тг. ну а грепнуть по «не секретній» історії якби теж значно простіше ніж через DPI щось відслідковувати

Вони не контролюються ворогом, інакше всі інформатори були б вже давно мертві. Але і сенсу довіряти їм також немає.

гер фюрер, енігму не зламали і наша переписка є таємною, інакше всі б наші операції були б неуспішними

Можливо, але все ж таки Майн Фюррер або Гер Гітлер.

Є прецеденти стосовно настрою чи потриндиті?

І? Вона явно натякає на то, що у Павла був фіговий настрій і тому він тимчасово заблокував ті канали? А у ГУР сидять повні дебили, бо вони з тобою не знайомі і не знали який саме мессенджер краще застосувати?

До речі, DOU також має канал у WhatsApp. Приєднуйтесь за посиланням: whatsapp.com/...​/0029Va4zO94HrDZlGGpBCl1I

Не знаю чому, але в пошуку по каналах мені його не видно. Шукаю по «DOU»

Ймовірно, в каталозі тільки верифіковані канали, а наш поки що ні. Розберемось з цим питанням)

Офіційні чат-боти ГУР, СБУ й Мінцифри

в

Telegram

це *баний стид.

Незважаючи на блокування нашого боту — ваші персональні дані в безпеці

Монти Пайтон — скучающие пилоты

"Незважаючи на блокування нашого боту — ваші персональні дані в безпеці.

Круто робити такі заяви, коли безпеку цих даних ти жодним чином не можеш гарантувати.

Нагадайте, хто голосніше всіх кричав про те що треба блокувати телеграм?

Є один пан, який постійно розповідає який ***овий ТГ, пишучи це в руснявій помийці твіттер

Підписатись на коментарі