Топік для pet-проєктів
Усі статті, обговорення, новини про продукти — в одному місці. Підписуйтеся на на телеграм-канал!
Це топік, у якому ви можете розповісти про свій pet-проєкт!
Усі статті, обговорення, новини про продукти — в одному місці. Підписуйтеся на на телеграм-канал!
Це топік, у якому ви можете розповісти про свій pet-проєкт!
Привіт усім! Маю опен-сорс застосунок який дозволяє користуватись більш ніж 100 нейронками (включаючи O1, GPT-4o, Google Gemini, Facebook Llama, Permlexity, та багато іншіх). Проект починався з того що я не хотів платити за преміум (бо на той момент він не коштував своїх грошей). Побачив що OpenAI дозволяє використовувати найпотужніші моделі на базі pay-as-you-go та без обмежень в 50 повідомлень кожні 3 години (звісно обмеження були, але такі що їх неможливо досягнути якщо використовувати АПІ в соло). Потім вирішив розмістити проект на GitHub та побачив що він стрельнув. Почали писати користувачі, додавати свої issues, я реалізував дуже багато цікавих ідей які накидали користувачі. Також окремо вдячний аудиторії за «live testing», за допомогою якого було нюзнайдено понад 100 серьозних багів та недоліків. Потім вирішив допілити проект та захистити його як дипломну працю. Захистив працю на максимальний бал. Саму працю написав мій додаток :) Потім я почав масштабувати свій проект та додав можливість додавати своїх ШІ провайдерів, генерувати картинки та обробляти аудіо. Додав функцію мобільного асистента та бібліотеку промптів де користувачі можуть додати свої промпти. Зараз додаток існує в двух версіях. Web: assistant.teslasoft.org
Android: play.google.com/...teslasoft.assistant&pli=1
GitHub web: github.com/AndraxDev/speak-gpt-web
GitHub (Android): github.com/AndraxDev/speak-gpt
Оскільки додаток це пет проект та опен-сорс, то для користування потрібно згенерувати API ключ.
Привіт усім! Маю 2 опен-сорсні Андроїд-застосунки, які починались як пет-проєкти, але згодом розрослися та вийшли у продакшн, набираючи понад 2800 завантажень загалом з GitHub releases. Тех стак андроїдовський — Kotlin, Jetpack Compose, jetpack-бібліотеки, KMM-бібліотеки.
1. Routine Tracker — Android аппка, яка об’єднує у собі функції трекера звичок та календаря-планувальника. Його особливістю є адаптивне планування — якщо пропустиш заплановане виконання, додаток запланує його на наступний раз, а якщо виконаєш заздалегідь, скасує заплановане виконання. В амбітних планах також додати автоматичне підрахування часу на завершення задачі, за темпом її виконання, а ще портувати на iOS через KMM, додати нагадувалки та ще багато чого іншого.
Плани амбітні, а вільного часу на них недостатньо, тож запрошую усих кого цікаво на поміч з розбкою, дизайном, перекладом на інші мови, тощо.
github.com/...nielRendox/RoutineTracker
2. Grocery Genius — список покупок з нестандартним дизайном, де продукти відображені у формі сітки, а не списку, а кожен продукт має свою іконку. Проект не такий амбітний як Routine Tracker, зате повністю завершений по головним фічам. З планів, зробити фічу, яка дозволяє ділитися списком продуктів наживо з рідними чи друзями, а ще запрограмувати автоматичне передбачування, коли закінчиться той чи інший продукт. Необхідна розробка бекенду, тож якщо комусь буде цікаво, теж приєднуйтесь. )
play.google.com/...=com.rendox.grocerygenius
github.com/...anielRendox/GroceryGenius
мій телеграм — t.me/daniel_rendox
OFSM, написаний на C
Невеличкий софт для побудови оптимізованих кінцевих автоматів, який вийшов з задачі швидкого обчислення сили руки у покері. Один з найшвидших методів обчислення сили руки у покері це кінцевий автомат, який приймає карту за картою, а на виході переходить в один зі станів, який відповідає сили руки. Але стало питання, як цей автомат можна побудувати, плюс закласти можливості повторного використання для суміжних зачад. OFSM = Onion Finite State Machine це як раз можливість автоматизувати побудову такого FSM у вигляді шарів (цибуля), який дозволяє обробляти послідовності та отримувати результат.
Код обчислення сили руки дуже простий: стрибаємо по таблиці, доки не отримаємо результат:
static inline uint32_t eval_texas_rank7_via_fsm7(const card_t * const cards) { uint32_t current = 52; current = texas_fsm7[current + cards[0]]; current = texas_fsm7[current + cards[1]]; current = texas_fsm7[current + cards[2]]; current = texas_fsm7[current + cards[3]]; current = texas_fsm7[current + cards[4]]; current = texas_fsm7[current + cards[5]]; current = texas_fsm7[current + cards[6]]; return current; }
В результаті в гілці binaies можна побачити готові FSM для Texas Hold’em (п’ять та сім карт), Six Plus покер (п’ять та сім карт), та Omaha (п’ять карт борди та дві карманні карти, що дає можливість опрацювати лише C(4,2) = 6 варіантів.
студент НУ"Одеська політежніка". Є Три пет проекти:
Невелике автоматизоване пз для Агро бізнесу(WinForms)
Повноціний веб-магазин із продажу книжок, із платіжною ситемою, авторизацією(4 ролі), вся зручна бізнес логіка і тд.
Повноцінний проект із аналізом, архітектурою та розробкою, веб-магазин для пункту обміну валют.
Теж поділюся власним проектом під iOS!
💧WaterMe — трекер водного балансу
apps.apple.com/...and-reminder/id6480010510
По локалізації мов додано поки не багато, є Українська, англійська, іспанська та латам, ну і не буде ніколи російської :)
Серед фічей:
— багато графіків з прогресом
— можливість додавати/видаляти напої
— календар з історією
— трек алкоголю і кофеїну (цукор на підході)
— інтервальні сповіщення, щоб не забувати пити воду
— ну і дрібнички: темна/світла теми, одиниці вимірювання, сетап цілі, форми трекеру
Що використав у проекті: MVVM, SwiftUI, SwiftData, Charts, Localizable.xcstrings, StoreKit2. Деякі фічі є платними, дякую!
Я інженер-енергетик, викладач харківського політехнічного, і мій pet-проект це онлайн-калькулятор для визначення витрат будівлі на опалення. Оскільки мені вдалось знайти замовника на цю роботу, калькулятор брендований, і у вихідних результатах пропонує продукцію конкретного виробника, прошу не вважати за рекламу.
Ось пара моїх проєктів.
Декілька років тому робив шпаргалку для батьків зі списком ігор, в які можна пограти в реальному світі:
apps.apple.com/us/app/id1620412540
play.google.com/...m.bukhantsov.lets_play.ua
А це цьогорічний проєкт. Ігра змішувалка тварин (цей проєкт навіть гроші приносить):
apps.apple.com/...erge-animals/id6670386562
play.google.com/...m.bukhantsov.animal_mixer
Так сталося, що в усіх проєктах надихаюся взаємодією зі своїми дітьми.
Ще один проєкт в роботі, але про нього поки рано говорити...
Ігра змішувалка тварин
Хм
play-lh.googleusercontent.com/...3pkKYOkbHhH6M=w5120-h2880
когда не нашел в существующих приложениях учета финансов все, что интересовало так, чтобы в одном месте, напилил под себя свое
(https://orgfin.run)
(github.com/ypeskov/budget-tracker)
— мультисчета
— мультивалюты
— основные отчеты
— и бюджетирование.
для собственных нужд с головой.
Хочу знайти пет проект для практичного застосування теоретичних знань PM
Маю великий бекграунд в операційній діяльності з командами
Може хтось має варіанти для допомоги у розвитку і напрацювання досвіду?
спасибо за компетентный совет
Всегда рад помочь. А теперь расскажите мне — почему пет-проджектам ПМ не нужен, а стартапам — нужем, с точки зрения курсов IAMPM
С моей точки зрения: — в пет проекте отсутствие четко обусловленных ролей (исходя из этого ПМ и не требуется)
— в моем видении пет больше для обучения, наработки навыков и хобби, поэтому и структуры развития проекта как таковой нет
— стартап более мощный в плане количества команды, пет — «кружок по интересам», стартап — подбор команды исходя из компетентных навыков
— пет — реализация чисто для внутреннего удовлетворения, стартап — масштабирование, выход на рынок, итого коммерческий интерес
О, я помітив, що мене тут ще не було. :)
Розробляю ptah.sh — open-source SaaS (насправді, fair source — fair.io) для менеджменту кластерів Docker Swarm.
Пропоную достатньо простий веб-інтерфейс для деплоймента будь-яких, запакованих в докер, застосунків та сервісів.
Запускаюсь на ProductHunt 1 вересня (www.producthunt.com/new/products/ptah-sh).
Нещодавно додав фічу
Є відео — introduction:
youtu.be/KPRljIUIhlA
Та відео — демонстрація роботи з темплейтами:
youtu.be/2u-o20JsX1Q
Сподіваюсь, редакція ще й встигне опублікувати невеличку статтю-туторіал до запуску на PH. :)
У майбутніх планах, серед великих фічей, це моніторинг ресурсів кластеру та аналіз/рекомендації щодо оптимізацій та налаштувань всіляких фіреволів.
Та особливо ніяк. Поспілкувався у переддень запуску із другом, що має набагато більше досвіду запуску проєктів на PH та дійшли разом до висновку, що, на даний момент, моєї ЦА там майже і немає.
Так воно, загалом, і вийшло: набрав у день запуску приблизно
Я не ставив надзвичайно великі ставки на лаунч, проте розраховував, хоча б, на 100 голосів та якусь більшу активність на GitHub. Що вже казати про Клауд опцію — жодної реєстрації. :)
Що цікаво, у той день була одна реєстрація, але вона, на диво, прийшла не з PH, а з туторіала, що я робив для YouTube. :)
Цікаво) Якщо надумаєте поділитись цим досвідом розгорнуто, будемо раді допомогти з публікацією в блогах!
Привіт всім. Маю бота в телеграм, який може перевіряти публічні плейлисти в spotify та шукати там російських виконавців. Готується велике оновлення, яке значно покращить наявний функціонал, та додасть новий. t.me/spotifyscannerbot
Всім привіт, написал бота в telegram, який дозволяє користувачам додавати декілька IP-адресів, або DDNS для моніторингу стану роутера. Бот регулярно пінгує зазначені адреси і надсилає повідомлення про наявність або відсутність електропостачання. Користувачі можуть додавати нові адреси, редагувати існуючі, видаляти та перевіряти їх стан за допомогою інтерактивних кнопок.
Посилання на бота — t.me/e_electric_bot
Бот абсолютно безкоштовний.
Hi All! Запаблішив у плеймаркет свою фентезійну, текстову, антипутінську мобільну гру: «AFM-1: Northern Enemy» під Android.
Гра локалізована на українську, англійську та російську мови. Намагався не скотитися в суцільну політоту, це все ж таки свій маленький ігровий фентезі-світ, але є багато алюзій з нашою реальністю:
Протягом багатьох років жителі Пшеничної Долини жили у мирі та злагоді зі своїми сусідами. Проте зараз.. На далеких північних територіях, у зловісному Замку Злоби, злий чаклун Влад Жутін замислив мерзенну змову, щоб знищити мирних мешканців Пшеничної долини. Військові плани складено, армія споряджена і майбутній напад видається неминучим. Одного ранку, без будь-якого офіційного оголошення війни, його війська вторглися в Пшеничну долину, взяли в облогу столицю і... зіткнулися з сильним опором! Хоча ворогів було відкинуто, п’ята частина долини все ще залишається під контролем військ чаклуна.. Гетьман Зел Йєн, командувачі Зал Уж, Сир Скай, Пав Люк і шеф розвідки Будан шукають героя для надсекретної місії. Як Боєць, Маг, Волоцюга або Авантюрист тільки ви здатні вирушити в подорож, яка кине виклик самому серцю зловісного царства Влада Жутіна. Небезпеки попереду невідомі, і хто може передбачити, які жахливі істоти чекають на вас?
Гравцю зустрінеться гоблін-шаман, зомбі-боброїдка симоньян, генерал приг, розбійник рамзан та багато інших, а у фіналі гри він вступить у двобій із злим чарівником владом жутіним :-)
play.google.com/...etails?id=io.cordova.afm1
Планую напевно вже на вихідних, написати детальний топік на доу з екскурсом в історію серії паперових книг — Fighting Fantasy, яка була створена Стівом Джексоном і Яном Лівінгстоном ще на початку
Ще напевно прорекламую гру на різних форумах — навіть на ворожому пікабу:
смішно вийде, якщо простий росіянець, граючи з увімкненим звуком, запустить гімн України на червоній площі, а потім вб’є у грі Влада Жутіна, читай путіна, нехай діти привчаються вбивати його у грі, а там і в реалі своя наФаня Каплан знайдеться ;-)
Всім доброго дня.
Я вивчаю python самостійно та працюю у продажах. І мені не вистачало простого органайзера для ведення своїх угод та швидкого розрахунку бюджетів для клієнтів. Так — є ексель та багато CRM систем, але ж це все перегружено функціоналом та по переше направлено на контроль та перевірку менеджерів. Тому вирішив для себе написати простий органайзер, котрий наразі вже використовую у праці та продовжую його писати та вчитись на ньому.
Sales Helper. github.com/Anfibik/SalesHelper
WEB Organaizer для sales менеджерів з продажу каркасних конструкцій (можливість розширення на будь який продукт)
1) Додавання угоди (загальний список з фільтром)
2) Ведення угоди (події з коментарями, постановка завдань, перелік розрахунків, організація файлів угоди з доступом)
3) Функціонал розрахунку конструкцій із збереженням результатів та занесенням до бази даних
Цікаво було б знати, які проекти стали приносить гроші
Ну, один из моих петов заработал на рекламе 400 или 500 баксов, у меня даже чек есть
но ни один из украинских банков не принимает чеки :(
github.com/...iiKovalov/expressprofiler
но он тогда был на CodeProject, если я правильно помню
был и другой проект, который принёс некоторые деньги, но про него я рассказывать не буду, сорри.
А вони повинні приносити гроші? Жартую звісно. Як на мене це більше вклад у власний досвід чи бренд, а далі треба вчитись це конвертувати у гроші.
Якщо рівень трохи вище чим джун, то думаю так — це дуже вагомий аргумент для отримання нормального оферу або бекап на випадок скорочень
Коли є час то розробляю свій ігровий рушій з нуля на MetalAPI + Swift github.com/andrewgll/MetalEngine
Маю невелику cli утиліту під linux, яка показує все обладнання, що підпадає під клас power supply. Є два варіанти виводу: всі параметри списком без форматування, або так званий human readable із меншою кількістю деталей. Завдяки цьому проєкту дізнався, що в linux є підтримка apple mfi для впровадження power delivery для яблучних пристроїв. Але оскільки я тугий у сі, то проєкт у закритій репі. Як дочитаю gnu c manual і розберусь із кращими практиками по environment сі, то відкрию репу. Може комусь знадобиться.
можливо, це настав час звільнитися, і знайти нормальну роботу, щоб кодити лише
Кодити після8-10 годин кодінгу? Ні, дякую.
Можно не кодить, а паять
Или вышивать бисером
Заниматься керамикой
Выращивать кроликов (куда уж больше пет)
Зміст pet-проєкту — набуття нового досвіду, освоєння нових технологій, поза Вашим стеком. Або просто бажання ділитись накопиченим досвідом
Привіт.
Порадьте, будь ласка де розмістити пробний проект на node.js щоб не орендувати цілий VDS і не думати за те скільки на serverless намотає.
Дякую.
Вдома на raspberry pi. AWS наче дає безкоштовно один маленький graviton instance. Oracle cloud також має free tier.
oracle дає дуже не поганий arm інстанс з 24г раму
там мало нетворкінга але це буде не дорого
https://www.k1te.chat/ опен сорсний веб компонент чат віджету на будь який сайт.
Також є телеграм бот бекенд для отримання сповіщень з цього чат віджету та спілкування.
Бекенд розроблений як serverless aws застосунок, для не дуже активного спілкування фактично безкоштовний.
Веб компонент можна використовувати незалежно від чатботу чи протоколу для своїх цілей, наприклад ai чату.
по-тихеньку, пишу свій log viewer для потреб на C#, WPF: з гнучкими фільтрами, угрупованнями, колоризацією, файл вотчером, парсингом повідомлень в окремі колонки, драг-н-дроп, темна тема, тощо.
Зараз рефактор нутрощів, щоб можна було дивитися логи не тільки на file-based storage, але і windows events, cloud, etc.
Хоча останні місяці активність невелика, т.к. більшість потрібних фіч вже працюють і ними користуються мої колеги.
Більшість коду навіть покрита тестами 😊.
github.com/hwndmaster/starlog
та самописний фреймворк, на якому все працює: github.com/hwndmaster/atom.
У профілі можна знайти ще кілька цікавих pet-проектів, але активності там ще менше.
А можна кілька скріншонтів UI якщо такий є? Просто у мене теж тема логування, правда не C# а Python але ж це не принципово
dou.ua/forums/topic/48510
Ох, так. Гарна ідея. Досі не доводилося виставляти проект на широку публіку. Ось наробив:
github.com/...WinEvents/Docs/gallery.md
Привіт всім.
Ось мій невеличкий pet-проєкт, котрий роблю вже не один рік LuniTime — наручний годиник з сонячною зарядкою:
dou.ua/forums/topic/47864
З його створенням дізнався багато різних речей, батарейне живлення, програмування і навіть як спроектувати примітивний зарядний пристрій.
Мій data science проєкт — логер сигналу Wi-Fi котрий зроблений з використанням ШІ
dou.ua/forums/topic/48510
Основною фішкою цього проєкту є швидкість реалізації — мені вистачило 3 дні, щоб його «завести» і почати збирати дані;
Ще один pet-проєкт — регулятор для
github.com/...0man1ac/SoftReobasArduino
Основною фішкою проєкту є те, що тут поєднання hardware та software в єдину систему
Ну і останній мій із цікавих — пристрій захисту 12В свинцево-кислотного акумулятору від глибокого розряду:
github.com/...ac/ATtiny13BatteryProtect
Основною фішкою тут є світлодіодна індикація рівня заряду.
Ну і до списку моїх pet-проєктів добавився ще один проєкт з ШІ — Як я розробив чат-бот зі штучним інтелектом:
dou.ua/forums/topic/49408
Привіт усім.
Представляю свій невеликий проект.
Playwrightium — це спроба об’єднати під одним дахом Selenium та Playwright Java. По суті це реалізація Webdriver інтерфейсу.
Одна з фішок — вам не треба переписувати тести на Selenium/Selenide, щоб запускати їх за допомогою Playwright.
Коменти, лайки, розповсюдження, конструктивна критика, побажання вітаються!
github.com/britka/playwrightium
Congrats! Є відео про все це? Захотілося встановити одразу ж, та не знаю як. Мені треба строку статуса (html title) прочитати на вкладці торгівлі криптобіржі — там ціну показують.
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
«Вітаю усіх! Я зацікавлений у вивченні програмування мовою Сі та в ембедед-розробці. Я вже знайомий з основами мови Сі та стандартною бібліотекою. Хотів би попросити поради щодо пет-проектів, які я можу реалізувати, щоб покращити свої навички та поглибити розуміння в ембедед-розробці. Буду вдячний за будь-які ідеї або рекомендації!»
Пристрій-сенсор, який щось моніторить (рівень шуму, освітлення, СО2, температуру, атмосферний тиск, і т.д). Це дуже потрібна річ для аналізу і інженерії даних. І ці дані можна кудись відправляти або складати локально.
На якому МК робити? STM32 кажуть найбільш ходовий, Але я можу на Ардуїно чт Raspberry Pi
візьміть дві платки з esp32 та lora радіо и зробить макет радіопідривачу, який комутує 9В по сигналу з командного пристрою. на командний частині хай буде перемикач номерів підривачів і кнопка. потім додайте шифрування та аутентіфікацію і можете у brave1 подаватися, там більшість проектів такі
Якщо спитати у чатжпт щось таке “Create a boilerplate code on C for esp32 with lora sx1276 module which monitors button press and when button pressed sends a packet with 0xaa,0×55,0×00 over lora module” то побачите що там нема що робити
Дякую, просто не маю досвіду в оформлені проекту, це ж треба креслення та щось ще?
Є готові модулі, один з популярних www.lilygo.cc/...am-v1-1-esp32-lora-module
59 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів