Користувачка Firefox тримала одночасно відкритими 7500 вкладок. А який у вас рекорд? Діліться!
Для більшості з нас мати більше кількох десятків вкладок у браузері одночасно — це кошмарний сон. Але для однієї інженерки керування майже 7500 активними вкладками Firefox — це просто ще один типовий робочий день.
thank you to everyone who provided info on how to restore an old session from the profiles cache... i feel like a part of me is restored pic.twitter.com/IGNGIrNfHB
— hazel☀️ (@sodiumPen) April 30, 2024
За її словами, вплив на пам’ять такої кількості вкладок Firefox насправді незначний. Файл сеансу, що містить усі 7470 вкладок, має розмір лише близько 70 МБ, а Firefox оптимізує роботу, завантажуючи в пам’ять лише ті вкладки, які були відкриті нещодавно.
Розповідайте, а який у вас рекорд з кількості одночасно відкритих вкладок? Чи комфортно вам взагалі працювати з їхньою великою кількістю?
27 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів=(
Ну це ж некомпетентна маячня.
Після рестарту ФФ неактивні вкладки не завантажуються одразу, а лише при активації вкладки.
Відповідно всі ті 7500 вкладок — то тупо текстовий список урлів + одна чи декілька реально загружених вкладок.
В мене висять часто вкладки ютуба десятками, а от відкриті вкладки віджерають пам’ять так, що через пару годин ФФ ледве ворушиться. Допомагає лише вбивання процесів, котрі зжерли найбільше пам’яті. І, о диво! вбиваються вкладки переважно з ютубом, а з іншими сайтами — значно рідше.
Мені подобається як люди забили просто на закладки, тому що «у компьютера ж є пам’ять, хай там сам думає як впоратись», а по факту людина користується десь10-15 вкладками, а інші то вже просто «частина команди, частина корабля»
а як порахувати у Arc? у мене закріплених зо шість десятків
=(
я тут не зовсім заради випіндрьожу, хоча інколи і заради нього. просто дістали «нативні» додатки, і, оскільки вони всі — просто обгортка над реактом або електроном я вирішив усе перенести у PWA, що мені обридло також через засмічений робочий стіл, а Arc допоміг усе розчистити
Win + Chrome browser
Плагін LinkClump допомагає відкривати сотню посилань в один клік. Vimium плагін допомогає швидко рухатись між вкладками, пересувати вкладки місцями і тд.
За допомогою комбінації цих планів наробив собі гарячих кнопок:
• закрити всі вклади справа від данної вкладки
• пересунути вкладку на одну позицію вправо/ліво (стандартна комбінація у Хромі)
• пересунути вкладку в повністю вліво/вправо (зробити крайньою)
• пошук серед відкритих вкладок.
• скопіювати до кліпборду список усіх URL з усіх відкритих вкладок.
У Хромі є функція «групування вкладок», коли вкладки згруповані — їх можливо згорнути.
Так от, стандартні кнопки для переходу між вкладками (Ctrl + Tab) ’перестрибують’ через группу згорнутих вкладок, а от комбінація із vimium при натисканні — не перестрибує через группу вкладок, а розкриває згорнуту группу, та переходить на першу вкладку в групі.
Також Vimium дає можливість вказати номер перед натисканням комбінації клавіш, тому є можливість перейти на третю вкладку зправа від данної.
Також є стандартні кнопки переходу, як на кшталт • на першу вкладку, на другу, на останню.
Також плагін vimium додає можливість закріпити (pin) вкладку за допомогою гарячої клавіші.
Для мене за день — нормально працювати з кількістю від 10ти до кількох сотень сторінок.
Але маю правило, кожної неділі перевіряти відкриті вкладки, додавати їх у плани, та закривати їх.
Також є інші гарячі кнопки та програмами, для зручної роботи із десятками відкритих браузерів, але якщо чесно, не бачу сенсу в тому щоб тримати відкритими тисячі вкладок
Зазвичай відкрито лише3-5 вкладок постійно + ще додатково десь до 10, коли треба з якоюсь незрозумілою ситуацією в коді розібратися. А так, решта: або інформація читається одразу (наприклад, статті) і вкладка закривається назавжди, або додається у закладки з думкою «потім знайду час і прочитаю статтю / подивлюся фільм» з щомісячною ревізією того, що додано у закладки і видаленням неактуального.
Для мене вкладки у браузері — це наче міні-таски: якщо висять, значить ти повинен приділити їм увагу, хоч мінімальну. Так що стараюся завжди тримати їх у low numbers, щоб самого себе додатково не навантажувати цією тривожністю — «А раптом на одній з них щось важливе, що я забув вчасно перевірити?»
не врахували дещо: ще браузерів декілька
Після того, як мігрував Windows -> Linux -> MacOS, роблю все, щоб легко і швидко відтворити робоче та навчальне оточення. Нагадаю, що SSD одного разу може просто канути в лету з усіма вашими відкритими вкладками та іншою важливою інформацією. Чи ноут можуть банально вкрасти. Чи хтось залиє кавою і т.д.
Цифровий шлюшкінізм. Якщо ви ту вкладку тиждень не відкривали то вона ні до чого.
або 12 годин 🤷
Цікавий факт, в гугл хромі на андроїді після відкриття 100ої вкладки, ui елемент перестає показувати кількість вкладок і натомість показує символ :D
А про кількість вкладок не впевнений, вже більше п’яти років стабільно :D. Напевно 101, але це не точно
Upd: знайшов як порахувати, 765
Або ще ;)
Плодити вкладки замість закладок сам люблю і практикую, але навіть коли є сотні ГБ рам, є таке відчуття, що якщо вкладки не вивантажуються, то навіть на статичних сторінках після 1000 вкладок браузер починає тупити, та і одного разу довелось добувати після крашу браузера їх з бекапу системного розділу, тому краще все ж періодично ці звалища розчищати, а важливі посилання зберігати явно.
в мене ця скотина з пʼятьма вкладками памʼять жере як не в себе. які там 7,5к
жирно накинув
так вкладки в телефоні це не те саме — він там завантаженою аж одну активну вкладку тримає, інші то просто снепи останнього моменту активності на тій вкладці
керувала 7 470 вкладок
ага, я повірив
P.S. навіщо ж вона їх вирішила закрити, якщо вона могла ними керувати?
Стаття клікбейтна
, а по факту вкладок 7 470 😁
7500 ? Якого біса так робити, а головне навіщо?
Топік був би не повним без ’троллейбус-из-буханки хлеба.jpg’
136 вкладок, що були згруповані по 12 групах у Chrome — досить зручно))
Але 7500 то є жесть))
Arc — твоє спасіння
стабільно по50-100 відкритих вкладок. всі розкидані по папках, типу «робота», «навчання», «особисте» і тд, тож складності не виникають. тим більше зазвичай відостків 60-70 з них не завантажені, а отже і не впливають на роботу ноута
Може я старий вже що не шарю, але нащо то все в вкладках тримати а не в закладках?