Користувачка Firefox тримала одночасно відкритими 7500 вкладок. А який у вас рекорд? Діліться!

Для більшості з нас мати більше кількох десятків вкладок у браузері одночасно — це кошмарний сон. Але для однієї інженерки керування майже 7500 активними вкладками Firefox — це просто ще один типовий робочий день.

За її словами, вплив на пам’ять такої кількості вкладок Firefox насправді незначний. Файл сеансу, що містить усі 7470 вкладок, має розмір лише близько 70 МБ, а Firefox оптимізує роботу, завантажуючи в пам’ять лише ті вкладки, які були відкриті нещодавно.

Розповідайте, а який у вас рекорд з кількості одночасно відкритих вкладок? Чи комфортно вам взагалі працювати з їхньою великою кількістю?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ну це ж некомпетентна маячня.

Після рестарту ФФ неактивні вкладки не завантажуються одразу, а лише при активації вкладки.
Відповідно всі ті 7500 вкладок — то тупо текстовий список урлів + одна чи декілька реально загружених вкладок.

В мене висять часто вкладки ютуба десятками, а от відкриті вкладки віджерають пам’ять так, що через пару годин ФФ ледве ворушиться. Допомагає лише вбивання процесів, котрі зжерли найбільше пам’яті. І, о диво! вбиваються вкладки переважно з ютубом, а з іншими сайтами — значно рідше.

Мені подобається як люди забили просто на закладки, тому що «у компьютера ж є пам’ять, хай там сам думає як впоратись», а по факту людина користується десь 10-15 вкладками, а інші то вже просто «частина команди, частина корабля»

а як порахувати у Arc? у мене закріплених зо шість десятків

я тут не зовсім заради випіндрьожу, хоча інколи і заради нього. просто дістали «нативні» додатки, і, оскільки вони всі — просто обгортка над реактом або електроном я вирішив усе перенести у PWA, що мені обридло також через засмічений робочий стіл, а Arc допоміг усе розчистити

Win + Chrome browser
Плагін LinkClump допомагає відкривати сотню посилань в один клік. Vimium плагін допомогає швидко рухатись між вкладками, пересувати вкладки місцями і тд.

За допомогою комбінації цих планів наробив собі гарячих кнопок:
• закрити всі вклади справа від данної вкладки
• пересунути вкладку на одну позицію вправо/ліво (стандартна комбінація у Хромі)
• пересунути вкладку в повністю вліво/вправо (зробити крайньою)
• пошук серед відкритих вкладок.
• скопіювати до кліпборду список усіх URL з усіх відкритих вкладок.

У Хромі є функція «групування вкладок», коли вкладки згруповані — їх можливо згорнути.
Так от, стандартні кнопки для переходу між вкладками (Ctrl + Tab) ’перестрибують’ через группу згорнутих вкладок, а от комбінація із vimium при натисканні — не перестрибує через группу вкладок, а розкриває згорнуту группу, та переходить на першу вкладку в групі.

Також Vimium дає можливість вказати номер перед натисканням комбінації клавіш, тому є можливість перейти на третю вкладку зправа від данної.

Також є стандартні кнопки переходу, як на кшталт • на першу вкладку, на другу, на останню.

Також плагін vimium додає можливість закріпити (pin) вкладку за допомогою гарячої клавіші.

Для мене за день — нормально працювати з кількістю від 10ти до кількох сотень сторінок.
Але маю правило, кожної неділі перевіряти відкриті вкладки, додавати їх у плани, та закривати їх.

Також є інші гарячі кнопки та програмами, для зручної роботи із десятками відкритих браузерів, але якщо чесно, не бачу сенсу в тому щоб тримати відкритими тисячі вкладок

Зазвичай відкрито лише 3-5 вкладок постійно + ще додатково десь до 10, коли треба з якоюсь незрозумілою ситуацією в коді розібратися. А так, решта: або інформація читається одразу (наприклад, статті) і вкладка закривається назавжди, або додається у закладки з думкою «потім знайду час і прочитаю статтю / подивлюся фільм» з щомісячною ревізією того, що додано у закладки і видаленням неактуального.

Для мене вкладки у браузері — це наче міні-таски: якщо висять, значить ти повинен приділити їм увагу, хоч мінімальну. Так що стараюся завжди тримати їх у low numbers, щоб самого себе додатково не навантажувати цією тривожністю — «А раптом на одній з них щось важливе, що я забув вчасно перевірити?»

не врахували дещо: ще браузерів декілька

Після того, як мігрував Windows -> Linux -> MacOS, роблю все, щоб легко і швидко відтворити робоче та навчальне оточення. Нагадаю, що SSD одного разу може просто канути в лету з усіма вашими відкритими вкладками та іншою важливою інформацією. Чи ноут можуть банально вкрасти. Чи хтось залиє кавою і т.д.

Цифровий шлюшкінізм. Якщо ви ту вкладку тиждень не відкривали то вона ні до чого.

Цікавий факт, в гугл хромі на андроїді після відкриття 100ої вкладки, ui елемент перестає показувати кількість вкладок і натомість показує символ :D

А про кількість вкладок не впевнений, вже більше п’яти років стабільно :D. Напевно 101, але це не точно

Upd: знайшов як порахувати, 765

Плодити вкладки замість закладок сам люблю і практикую, але навіть коли є сотні ГБ рам, є таке відчуття, що якщо вкладки не вивантажуються, то навіть на статичних сторінках після 1000 вкладок браузер починає тупити, та і одного разу довелось добувати після крашу браузера їх з бекапу системного розділу, тому краще все ж періодично ці звалища розчищати, а важливі посилання зберігати явно.

в мене ця скотина з пʼятьма вкладками памʼять жере як не в себе. які там 7,5к

10-15 вкладок. 7500 — у мене навіть стільки сайтів в історії немає! Хоча, знаю людину яка відкривала під 200 вкладок у мобільному хромі на далеко не на самому потужному телефоні. А так як знайти потрібну вкладку було важко, то часто відкривалась нова із тим же сайтом і ніколи не закривалась.

так вкладки в телефоні це не те саме — він там завантаженою аж одну активну вкладку тримає, інші то просто снепи останнього моменту активності на тій вкладці

керувала 7 470 вкладок
ага, я повірив

P.S. навіщо ж вона їх вирішила закрити, якщо вона могла ними керувати?

Стаття клікбейтна

тримала одночасно відкритими 7500 вкладок

, а по факту вкладок 7 470 😁

7500 ? Якого біса так робити, а головне навіщо?

Топік був би не повним без ’троллейбус-из-буханки хлеба.jpg’

136 вкладок, що були згруповані по 12 групах у Chrome — досить зручно))
Але 7500 то є жесть))

стабільно по 50-100 відкритих вкладок. всі розкидані по папках, типу «робота», «навчання», «особисте» і тд, тож складності не виникають. тим більше зазвичай відостків 60-70 з них не завантажені, а отже і не впливають на роботу ноута

Може я старий вже що не шарю, але нащо то все в вкладках тримати а не в закладках?

Підписатись на коментарі