Дослідження впливу віддаленої роботи на психоемоційне благополуччя працівників ІТ

ОНОВЛЕНО: Віддалених працівників вже достатньо, тепер посилено шукаємо працівників офісного формату для порівняльної групи!
Добрий день! В рамках моєї бакалавської роботи ми проводимо дослідження впливу віддаленої роботи на психоемоційне благополуччя працівників ІТ-сфери.

Буду дуже-дуже вдячна, якщо приділите свій час на проходження даної гугл-форми або поділитесь нею з тими, хто може це зробити

forms.gle/nnf6nndExMyCh1Fr7

А поки діліться своїми враженнями, спостереженнями і думками що того, як впливає на нас віддалена робота і що з цим робити:)

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Мне кажется, что ваша работа игнорирует два основных фактора, приведших к массовому внедрению удаленки — ковид и войну.
А они смазывают всю картину.
Увеличился ли у меня уровень стресса с началом работы на удаленке? Несомненно. Два года истерии «мы все умрем», затем два года бомбежек и облав.
Ухудшился ли мой зарплатный рост после работы на удаленке? Разумеется, после начала войны все зарплаты заморозили, и т.д.
Удаленка ли в этом виновата? Вопрос риторический

Це точно:( Результати будуть порівнюватись з працівниками, що також зазнали негативних факторів зовнішніх оставин, але переживають їх, працюючи в офісному форматі (замість того щоб порівнювати зі стандартною нормою). Але я погоджуюсь, що це повноцінно картину не вирівняє:(
На жаль, щоб завершити навчання, дослідження мені треба провести зараз, тож буду намагатись врахувати все це хоча б при інтерпретації. Ну і знову ж — ніяких заяв на основі цього дослідження не буде, результати будуть використовуватись головним чином для визначення пріоритетів у розробці шляхів покращення стану працівників

Загалом ідея класна. Проте реалізація трохи довга :)

Можливо (просто гіпотеза/припущення) легше буде зробити короткий тест, щоб визначити ца (ті хто мають досвід офіс та віддаленої роботи), і вже з ними провести інтерв’ю на 20-30 хв. Проте ця гіпотеза немає сенсу, якщо потрібні кількісні показники на цьому етапі))

В будь-якому разі, на сторінці з 80+ тестів, я згорнув її😅

Декілька днів на квартал або 1 день на тиждень це оптимальна к-ть днів в офісі. Якщо зовсім не зустрічатися, то це трохи ізоляція. А якщо постійно сидіти в офісі, то важче робити зосередженну роботу.

Бачу багато слушних коментарів, хочу трішечки вклинитись
По-перше, хочу подякувати тим, хто проходить форму! Хто не проходить — повністю вас розумію, довга неоплачувана робота, незрозумілі цілі, все таке😅
Можливо, комусь і самому було чи буде цікаво поставити собі такі питання й заглибитися у себе, але це не для кожного і саме тому участь добровільна
Наше опитування покликано дослідити особливості благополуччя працівників, що працюють віддалено. Це робиться для того, щоб зрозуміти на які аспекти звертати особливу увагу при розробці програми підтримки психоемоційного стану таких людей. Схема така — ви проходите довге опитування, ми знаходимо що у вашому благополуччі просідає і посилюємо відповідний блок корекційної/тренінгової програми чи невеличкого посібника для самодопомоги (ще точно не можу сказати що це буде). Ну і все, ніяких заголовків :ь
Проєкт, очевидно, не комерційний (ще й має стисті терміни🥲), тому такі у нас обмежені методи збору інформації;(
Всім ще раз дякую за активність!

Самое основное благополучие — это то, что снижается шанс попасть в бусик незламності на пути в офис.

Насправді коли воно на 100 % то не добре. Як на мене не погано мати можливість інколи працювати з дома, в тому числі наприклад підти до дому щось там доробити і т.д. Єдина суттєва перевага повного WFH — не треба витрачати час на транспорт, а якщо це суспільний то відповідно підхопити скажімо сезонний грип. Усе інше майже — самі мінуси.

Якщо ви хочете щось порівняти — то треба питати як людина почувалася ДО віддаленої роботи і як зараз.

Ну напевно вчені та аспіранти щось знають же, в проведенні соц опитувань тощо ?

с научной точки зрения это малодостоверный подход. Для получения некого объективного результата Вы должны иметь дело группами определенного размера и удовлетворяющих определенным характеристикам.

К примеру сотрудники ИТ компаний очень разные — инженеры, менеджеры , специалисты по работе с кадрами и так далее

а тут выборка отсутствует — те кто доволен не будут тратить время на заполнение это простыни
а вот кому делать нечего или озлоблен или же специально хочет подправить результат

я так понимаю мы имеем +1001 исследование котором потом будут размахивать как «смотрите как все плохо с удаленным режимом работы» ?

цього джина вже не запхати у бутилку, я зараз навіть не розглядаю офіс як варіант

Припустимо це твій власний офіс і ти скажімо CEO або CTO ? BWT — якраз в них максимальні рівні стресу, по різним дослідам. Починаючи від непомірних особистих амбіцій, до потрібності знайти під усі ці амбіції та проекти потрібні ресурси. А скажімо як трапився касовий розрив, чи ще гірше припинила або, що частіше так і не почала працювати бізнес модель — це взагалі повний швах. Так багато хто з таких людей рішуче не хоче працювати таким чином, що вони погано контролюють ситуацію, особливо з не перевіреними людьми, новачками і тому подібне. І відповідно і тебе те саме, ти можеш бути як впевнений так і не впевнений у такому керівникові — насправді різних авантюристів та аферистів бознаскіки, звідки і купа статей на DOU як не заплатили зарплату. Без особистої зустрічі, втрачається до 50% спілкування та сама міміка втрачається, складно зрозуміти (хоча безумовно можливо) в якому стані людина, чи говорить правду тощо. Відповідно різні методи брейнштормінги, якісь ігрові механіки тощо усе це жодним чином не працює на ремоуті зовсім. З іншого боку влаштувати таке саме в офісі — аля банк, чи навпаки якийсь шалман хаотичний, типу офісу твіттера де на підлозі спали і т.п. — як два пальці об асфальт там з рештою буде, що 2-3 людини пашуть з ранку до ночі і нічого не встигають, інші ходять десь грати в X Box чи пінг понг постійно, або ще гірше закриваються в переговорках і бухають з будь яких приводів потім сидять то ранку з будуна і не роблять нічого. Потім починають дивуватись, що збанкрутували їх усіх викупив Ілон Маск і почав усіх звільняти направо і наліво.

на щастя я вже не

CEO або CTO

мені такого щастя й дарма не треба, я його нажерся за 13 років

У венчурні капіталісти подалися ? Чи просто насолоджуєтесь прокрастинацією ?

"рєшил перекваліфіціроватся в управдоми"© ***чу девелопером

це абсолютний ідіотізм — стільки питань у анкеті, її ніхто не пройде, достатньо 3 питання щоб зрозуміти що віддаленна робота то 100% позитив

Ні не на всі 100.
Я б сказав десь на 70%.
Мати можливість ходити в офіс хоча б пару разів на тиждень це був би плюс.

Я спробував, в останній секції 84 запитання, вже на двадцятому запитанні занудьгував та закрив

Можливо, то і є такий хитрий тест?
До кінця пройдуть тільки психічно здорові :)

Там дуже хитрий тест, колись щось подібне в школі у психолога в кабінеті нас заводили по одному і щось подібне давали проходити. На ділі це був ніякий не тест — а корекція поведінки. Тобі ставлять питання для самоаналізу, щоб типу натякнути, що ти робиш щось не так. Потім про це кажуть прямим текстом, кожному своє. Наприклад не давати списувати домашні завдання із фізики друзям, бо через них весь клас списує і перестає працювати на уроках, потім валить контрольну роботу (а викладач фізики директор школи). Типу караше поможи друзям консультаціями, а друзям кажуть що не погано би організовувати підтягування, гру в баскетбол і т.п. і іншу фізкультуру на перервах, давати підзатилків молодшим класам, хто палить цигарки на розі та розповсюджувати слідування ідеї Арнольда Шварценеггера, здоровому способу життя і т.п.
Тут щось типу подібне — про те що корінь усіх зол якраз в ремоуті.

Підписатись на коментарі