Професійне вигорання. Найчастіші симптоми і як вони проявлялись у мене
Я працювала на посаді QA engineer протягом 4 років, і вже пройшло майже 9 місяців, як я зробила паузу у своїй кар’єрі. Склалося так, що на моєму останньому, на сьогоднішній день, місці роботи відбулося скорочення, і я залишилася без роботи.
У день, коли я дізналася, що мене звільнили, я відчула полегшення. Майже рік до цього моменту я хотіла піти сама, не тому що було щось не так, а тому що я відчувала, що немає сил, але не могла цього зробити, так як війна не найкращий час, щоб розкидатися роботами. Я просто не могла самостійно наважитись.
Я настільки вигоріла, що тільки нещодавно зрозуміла, що дуже хочу і можу знову повернутися до роботи. (Це не матеріальне питання, я просто скучила за роботою).
Як виявилось, зрозуміти, що ти вигорів, не так просто, як здається. Можна дуже довго заперечувати, що це сталося з тобою (у моєму випадку майже 2 роки). Я запитала у ChatGPT про найчастіші симптоми професійного вигорання і порівняла їх зі своїми відчуттями протягом 2 років.
Пам’ятайте
Треба завжди ставити себе на перше місце, уважно ставитись до свого психічного і фізичного здоров’я. Не ігнорувати будь-які симптоми поганого самопочуття. Краще витратити час, щоб не допустити серйозних проблем, ніж на їх вирішення.
Чи стикалися ви з подібною проблемою, і якщо так, то як вам вдалося справитися з нею?
99 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів