Apple анонсувала iPad Pro на M4 замість очікуваного MacBook Pro. Обговорюємо, в чому причина

Apple анонсувала нові 11-дюймовий та 13-дюймовий iPad Pro в межах події Let Loose.

Коротко про головне:

• Новий iPad Pro переходить на чип M4.
  • Команія презентувала нейронний двигун, щоб підкреслити можливості ШІ.
  • Новий OLED-дисплей iPad Pro пропонує до 1600 пікових яскравостей HDR. Apple називає його «дисплеєм Ultra Retina XDR».
  • 11-дюймовий планшет має товщину 5,3 мм, а 13-дюймовий — 5,1 мм: це найтонший продукт з усіх, які коли-небудь створювала компанія.

Найбільше здивувань викликало рішення Apple презентувати спершу iPad на M4, адже багато хто очікував побачити на цьому чипі MacBook Pro.

А як ви вважаєте, чи є це рішення дивним? Що думаєте про презентацію загалом?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Маркетологи вирiшили, що так треба. Прошка напевне буде папiзже.
Усе обговорення.

Apple анонсувала iPad Pro на M4 замість очікуваного MacBook Pro. Обговорюємо, в чому причина

то з мінцифри з ними домовились, щоб відволікти увагу

Чи є софт під це залізо?
Я пробував користуватися дешевим андроїд планшетом як ноутом
залізо ок для простих задач, але софт абсолютно не заточений на щось крім трохи поправити документи, дуже не зручно

Купу професійного софту. Андроїд планшети годяться лише для ютуба, якщо для чогось іншого — можна одразу в смітник.

Рівень «шутєйки» цілком відповідає ніку і підсмердує дедс джоук.

Якщо спитаєте мене, то конкретно про це рішення я вважаю, що за ціну планшета можна буде зібрати три-чотири дрони.

А якщо продати телефон, чи компʼютер, з якого ви це написали, то можна ще на 1-2 зібрати

це найтонший продукт з усіх, які коли-небудь створювала компанія.

Доречі, це брехня) Заміряв свій iPod Shuffle 4. Його товщина — рівно 5мм =)

Apple стали на дуже поганий шлях у своїй продуктовій лінійці,як на мене.

Раніше був айфон з посередньою камерою та в чорному кольорі. Потім ок, білий додали.

З айпадом та сама історія.

Але зараз — 3 лінійки, 3 розміри, КАМЕРА, ігри, нано-текстура, АЛЕ лише для 1тб моделей. І т д.

Хто на планшеті грає в ігри?
Хто на айфон чи планшет знімає щось окрім їжі та селфі?
Хто монтує відео з декількох айфонів на планшеті?

Айпад за 350 баксів — закриє взагалі всі задачі взагалі всіх його користувачів (за одиничними випадками).

Еволюція класна. Але не потрібен ані м2 ані м4 планшету, що не розкриє їх потенціал. А він не розкриє, бо розкрити може лише відеомонтажем 🤷🏻‍♂️

Але, якщо залишити умовний айпад на м1 за 500 баксів, з посередньою втопленою у корпусі камерою — економічно це буде не так вигідно, як ПРО за 1000+, але дуже оптимально що до реального користувача. А так, зараз вони продають не скільки залізо (хоча так, воно класне), скільки ідею «прошності». Це типу як з Apple Watch Ultra. В рекламі козак біжить по пустелі, а в реалі — спортсмени всі на гармінах, ксяомі та звичайних watch. А ультра на кожному другому товстуні при бабках (без хейту, але часто саме таке і бачив)))

Чекаємо WWDC, хоча надії на iPadOS немає без зворотньої сумісності з мак

Так само як Air на М3 за 1000 баксів закриває всі задачі для 90% користувачів. Але ж все-одно приходять в коментарях і ниють: друкарська машинка, 8гб, ко-ко-ко

Чому ставлять М4? Тому що можуть, тому що все-одно виробляють його для десктопів. Да чуть дорожче за М3 у виробництві, але ж дешевше платити за одну лінію виробництва ніж за дві, дешевше підтримувати одну модель процесорів ніж кілька. Да і без AI нікуди зараз, а в М4, впевнений, добавили сама AI фішки, щоб той же лайтрум менше запинався на домальовуваннях фотографій.

Ляпота вот на айфоні монтує, і нічого )

Ляпота вот на айфоні монтує, і нічого )

Це з Марвел хтось?)

Я ж не кажу що нове = погано. Але вони ж підтримують зараз і М2 і М4 і А-якийсь-там в iPad 10.

Проблема у тому, що реальної потреби у цьому не існує.

Як бісять люди які питають і не гуглять перед тим )

Не так сильно звісно, ніж ті що вважають, що хтось має ще й гуглити, бо у самих невистачило наснаги довести інформацію у прийнятному вигляді)

Один з відомих українських ютюбоблогерів

Перш за все як ляпати щось, може трохи варто все ж щось пошукати?

Так само як Air на М3 за 1000 баксів закриває всі задачі для 90% користувачів

У мене персональний мак — Air на m2 =) Закриває всі задачі, включно з написанням коду. Але не те щоб вистачало прям на все) Але +/-

Але планшет просо софтверно не має тих можливостей, що мак.

от у тому й проблема айпедів — вони софтверно каліки і тому немає сенсу щось покращувати. От взяв я собі ipad pro m1 коли він вийшов, вибрав саме його через m1, 120гц та гарний дизайн. Потім думав почати приміняти його в роботі (я пм): взяв до нього клавіатуру з тачем, кабель для hdmi, але все одно навіть прості задачі виконуються неймовірно незручно. Через те так він і залишився для серіалів, ютубу та мобільного лол інколи. Єдине чим він якісно кращий за базовий айпед з кнопкою — гучний та якісний звук

Лайтрум/фотошоп є? Миттєво фільтри приміняють, миттєво з допомогою АІ домальовують? Миттєво перемикають 24мп фото з купою постобробки? Їм і М6 буде недостатньо. Чим більше/швидше — тим краще.

Купа людей

Пів інстаграма

Купа молоді

Напевно, я не молодий вже) В інсті та аппсторі нічого не бачив, що потребує такої потужності та камери)

Blackmagic Cam.

Якщо ти цього всього не робиш, це не означає, що інші не роблять

Якщо це робите ви (ми на «ти» не переходили, доречі), то це не означає що так роблять всі)

Це замкнута логіка. В моїй бульбашці, у яку входить, напевно, більше сотні пристроїв, ніхто взагалі на них не грає ні в що окрім 2048 чи angry birds чи шахів.

ми на «ти» не переходили, доречі

Ох вже ті зумери, не чули ніколи що в інтеренеті на ти це норма.

Особисто опитав всіх власників цих пристроїв?
І сотні це не сотні тисяч, вибірка така собі.

Блін, чувак, ти три рази написав якучь лажу. Не ганьбись вже.

Ще один 🥱

Інтернет-патруль не спить!

Я б трохи поостерігся від таких заяв, якщо сам того не роблю, бо виглядає не дуже, якщо чесно.

вцілому ви дуже помиляєтесь)

є декілька резонних думок, як от

Але зараз — 3 лінійки

— справді інколи епл робить фігню, коли якісь фішки в одному році тільки для про макс — а в наступному для всіх, в одному році тільки для айпед з 1тб+ пам’яті — а потім знову для всіх) — зрозуміти логіку чому так — можна, але чому б не зробити дорожчою ентрі модель — незрозуміло.

Але далі — все в смітник)
грають і ігри, знімають, монтують, малюють, дизайнять (звісно не юікс, а 3д/2д і всякі подібні штуки)

Три в ряд та ютуб будуть дуже потужно йти на м4.

Нові маки зазвичай показують на WWDC або на осінньому івенті, дивно було очікувати, що на цій презентації покажуть комп’ютери + всі епл інсайдери писали, що ця презентація буде про айпад

Суперпотужний SoC М4 в гаджеті для споживання контенту і не більше, на відміну від macbook, де є професійний софт, який може розкрити весь потенціал цього SoC.

Та вони не зроблять нормальний софт для iPad, тому що їм потрібна чітка диференціація. Навіть підтримка зовнішніх дисплеїв що додали в iPad починаючи з m1 зроблена як гівно і зроблена так спеціально

ну, на самом деле есть некоторое количество исключений, типа Procreate

Да, но с это ж прям невероятно нишевая история

я бы так не сказал, в среде художников это прям сверх популярная история, чуть ли не стандарт де факто
и полагаю, что с полдюжины таких кейсов на платформе может даже и наберется

Для споживання є Air. Прошки для іншої цільової аудиторії та для інших задач. Пора подорослішати і не писати дурниць на весь інтернет. Хоча тут половина таких коментарів, що здається, що тут не «айтішники», а студенти першого курсу філологічного.

Я перейшов по заголовку «розбираємося чому». Тепер буду всю відпустку оновлювати цю сторінку, поки ви не розберетеся.
Розбирайтеся нарешті.

Загловок:

Вміст:
Обговорюйте, чьо

в этом собсно минус платформ с единым управлением (и модерацией), в том же Х такого не было бы, а там даже есть коммьюнити и ДОУ там еще никто не создал, думай-те, украинские программисты

Так, в заголовку не вистачає ще модного зараз «Чому це важливо».

«Більше цікавого контенту у нашому патреоні і бусті» !

Підписатись на коментарі