«Це була остання крапля». Після яких слів чи дій керівника ви вирішили, що час звільнитись?

Наважитись змінити роботу непросто, але у всіх була остання ситуація, після якої ви розуміли — настав час йти з цієї компанії.

Що такого зробив ваш попередній керівник, після чого ви вирішили піти з роботи? Чи сказав? Або чому колега з сусіднього столу став нестерпним?

Розкажіть у коментарях свою історію 👇

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Після того як він сам звільнився )
Я думаю ті хто працював в стартапах, знають оці «дзвіночки», коли треба «вчасно вийти» наче з піраміди або крипти.

— Піднімеш ЗП? я зробив те-то і то-то, і тому що..
— Ні

Один раз колега ляпнув «Який сенс тебе вчити, ви все одно всі в декрет уходите». Через деякий час таки пішла з компанії, але підвищувати кваліфікацію :))))

«Чому не зроблений тижневий звіт?»
«зараз мені вже буде погано»

Це було питання та відповідь коли я перебував на лікарняному, хворівши вітрянкою і в зв’язку з цим не бути спроможним абсолютно нормально ні сидіти, ні спати...

Якщо втрачаєш бачити сенс в тому, що робиш і з ким робиш. І кожний наступний день праці перетворюється на якесь мутне болото.
Можливо є сенс взяти довгу паузу або відпустку, щоб сенси регенерувалися.

В мене взагалі нічого толком не виходить, якщо не складаються стосунки з керівництвом. Я не вмію прогинатися під мудаків і некомпетентних, щоб нормально працювати, мені життєво необхідно начальника поважати.
На першій роботі в мене не було технічного керівника-програміста, були начальник конструкторсько-технологічного відділу, якого я поважав, і техдиректор, з яким я попсував стосунки на екваторі карʼєри в тій конторі. Ну і от, не він, а колега мені доніс перед Великоднем, що є плани на осінь мене позбутися (коли я все передам класному, вже нині покійному дядькові, старому вже тоді профі, собі на заміну), що тригернуло мене відразу після свят прийти з заявою за власним бажанням, яку директор переграв на «за згодою сторін».

Ну і ще, зараз, через майже пʼять років можна вже про це говорити, після приємної роботи з приємною людиною (архітекторкою, кілька команд було) в приємному оточенні і купи дивних подій останніх пів року, мене захотіли звільнити, але я не хотів іти, тому зрештою наче переграли, але в останній момент та сама людина поставила принизливу умову піти на пониження зарплатні на певний час («до півроку»), поки типу реабілітуюся. Моя реакція була така, що вона далі навіть в соцмережах різко відфрендилась, бо я моментально прийняв рішення, вокалізоване в одній фразі «До свиданья!». Далі, звісно, пояснив матеріальними моментами (що теж було правдою), але це для мене був перш за все удар по тому, що, власне, мене все життя буквально з пелюшок драйвить — по гордості, навіть по гонору.

Хлопці виносьте цей диван з мого кабінету...

Секретарка можливо втратили робоче місце а хлопці спину надірвали

Ты хороший парень, грамотный. Но пока ты не будешь поддерживать меня и мои идеи — тебе тут ничего не светит.

То есть ты упёрся и упустил карьерную возможность.

Каждому свое. Люди выбирают, кого поддерживать

«я тебе відправлю на фронт» у 2015му році

Страшний сон всіх бекендерів

Якось на початку 2000-х працював на компанію, яка була заснована бандитами. Довго, цілий рік. Але сутність таки прорвалась на поверхню і за якусь звичайну в IT-світі проблему мені почали погрожувати «поламати пальці».

Наступного дня я звільнився, та бандючки й на останній зустрічі продовжували погрожувати страшними карами, якщо щось станеться із інфраструктурою після мого уходу :) Дурачкі якісь. Дивно, але компанія досі існує і розвивається. Не знаю, як там працюється людям зараз, може, бандитів хоча б від операційного керування відсунули ;-)

Знав теж аналогічну компанію, була тісно пов’язана з держ.установми.

Як там рекомендують різні розумні коучери з питань працевлаштування — таких дуростей не робити, а сісти з папірцем та записати зліва усі мінуси а справа усі плюси. Можна ще пріоритети виставити відповідно до особистих цілей, які мають бути поставлені.
Потім приймати зважене рішення.
Конфліктний стан з будь яким керівником чи клієнтом в самій суті. Купляти дорого — продавати дешево.

После того, как поняла, что вместо работы стою глажу подъодеяльники.
Просто потому что работать не имело смысла.
Потому что вечером пришёл бы директор и снова придумал бы какую-то ерунду, после чего всю проделанную работу пришлось бы переделывать.
Словом — бессмысленность происходящего :)

DOU по приколу клепати однакові топіки?

Схоже AI генерує проаналізувавши форум на предмет переглядів і т.д. І при чому воно непогано працює. Явно алгоритм підчепив інтереси аудиторії.

Дивно що без знакiв оклику в тайтлi

Коли сказали, що не будуть перебивати ставку +500 😁

От слов — никогда.
Но не раз увольнялся от молчания.
Например, обговорили необходимость повышения зарплаты. Прозвучало расплывчатое обещание, мол, подожди чуть-чуть, все будет. Месяц. Два. Три. До свидания.
Или обговорили острую необходимость смены проекта. Получил обещание «как только, так сразу». Месяц. Два. До свидания.
Само собой, в этот момент начинают сулить золотые горы и отличные проекты. Рассказывать, что все уже решено, просто чуть-чуть задержалось. Вестись не стоит. Уходя — уходи.

Колись давно працював на одеському ринку «7км» у складі — автоматизував, вводив дані, загалом усе в одному.
Якось замовник мені пожартував, що я за рік сильно постарів. А в мене якраз від бетонної комірчини, де я сидів — за зиму дуже розболілися коліна. І тут я зрозумів, що це ніякий не жарт і звалив.
P.S. На моє місце взяли інтегратора 1С, збили x500 від моєї оплати і злилися через рік, залишивши недоробку і 4 фахівців до неї.

ще було чимало випадків, коли я просто не приходив на роботу через втому і перевантаження... але без усяких наслідків... бо комусь же треба працювати )

зазвичай причини звільнення — це сукупність факторів...
наприклад:
мало платять + відсутність перспективи + розмиті, неструктуровані, нецікаві завдання

ну... начальник сказав: я тебе відсторонюю від роботи!!!

я мовчки встав і пішов додому... комп не виключав, так усе і залишив...

наступного ранку до мене додому приїжжає делегація колег з проханням вийти на роботу ще на кілька днів... бо пц... ніхто не розбирається... а треба продукт здавати завтра 🙂

Відстороняю... Це чувак передивився фільмів про копів, коли хорошого копа відсторонюють. Як це ліпиться до розробки і розробників, не ясно...

Точно так же. Заборонив доступ на словах, а потім і в конфігурації, якщо треба.
Ось як це «виливається» у зарплатню чи виплати по договору — інше питання.

У розробки буває так, що спочатку на вихідних у всієї команди чомусь пропадає впн та доступ до корпоративних ресурсів. А вже в понеділок повідомляють: ми тут вирішили припинити співробітництво.

Коротенька (не дуже) історія.
Діло було в 2020 році, в цій компанії працювали друзі, і тільки-но відкрили офіс, власники вийшли на контакт, стараючись переманити до себе. Оскільки на той час я працював у іншій компанії, то поставив свої умови по зар.платі, ніякого випробувального, і вони погодились на них. Ніяких договорів, оплата в конвертах, і домовленість на словах (що і було помилкою).

Отже перший місяць пройшов, в день видачі зарплати я отримую відгук «Ефективність була невисока, тому я отримаю на 20% менше. Старайся краще»
Другий місяць, те саме.
І вже коли на третій раз мені видавали знову тільки мої 80%, я почав протестувати і казати що відпрацював добре. На що мені сказали: «Ну ось твої колеги, прийшли одночасно з тобою, і в них теж 3 місяці випробувальний і така ж оплата праці. Чим ти кращий за них?»
На що я відповів, що у нас була інша домовленість і так поступати негарно, просто по-факту «кидаючи» мене.

Розмова ніякого результату не дала, тому я переніс усю виконану роботу на свій носій, видалив копії з робочого компʼютера, і на наступний день не вийшов на роботу.

Коли мені подзвонили на наступний день з запитанням «А ти де?», я пояснив як для мене виглядає ця ситуація, тому попросив свої 20%*3 місяці за ті файли.
Можливо це і називається шантаж, але договорів то не було 😈.

P.S. Своїх грошей я так і не отримав, тільки погрози і ворогів. Але зараз згадучи приємно, що не терпів такого ставлення.

Здається на Доу взяли когось з Кідстафа.

я думаю, что пачки последних топиков генерирует chatgpt, участие человека минимальное, только аппрув названия

что пачки последних топиков

думаю вже майже рік так)

Ну так надо же отрабатывать что-то коллективу журналистов. Создать условия для написания нормального потока статей не осилили, поднимают хайпом.
Интересно, что на RSDN аналогичную работу по генерации шума выполняют несколько подписчиков, которые весьма не дружат с администрацией (может, просто так выглядит;))

Як думаєте, що раніше тут у нас на доу з’явиться — топік «продаю б/в велосипед» чи «записуємося на нігтики!» ?

Ти больше нє капітан, на*** ©

Дій і навіть слів керівника не було ніяких
Був офер на +60% до тодішньої ЗП
Восени 2021
Тоді на ринку всі подуріли. Прям як зараз, тільки навпаки

Написати інструкцію для інструкції, інакше у відпустку піду за свій рахунок, а не як мало бути нормально, з оплатою від компанії)

Останньою краплею було те, що роботодавець заблокував мені, ключ-карту і я не зміг зайти через турнікет в офіс компанії.

— I left my job today. I couldn’t work for that man after what he said to me
— What did he say?
— “Steve, you are fired.”

Добре, що не переïхали, а тобi не сказали

Підписатись на коментарі