Вивід на ФОП з Upwork

Чи будуть проблеми з податковою, якщо я виведу гроші з upwork на ФОП, але після якогось часу? Через рік(або навіть більше) після того, як upwork «перевів» їх на мій аккаунт?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Щоб оподаткувати дохід отриманий на Пайонір як ФОП 3 групи за ставкою 5 % необхідно в повному обсязі виводити такі кошти на рахунок ФОП в Україні. Тут теж, як вказала Наталія нижче, застосовується обов’язок щодо виводу коштів на протязі звітного кварталу. Бо якщо кошти залишаються на кінець звітного податкового періоду на рахунку Payoneer, тобто не зараховуються на ФОП рахунок в Україні то такі кошти оподатковуються за правилами, встановленими для платників податків — фізичних осіб, (18* ПДФО та 1,5 ВЗ).

Чи будуть проблеми з податковою, якщо я виведу гроші з upwork на ФОП, але після якогось часу?

Банк при такому виводі коштів може запитати всі документи з upwork, навіть скрін кабінету upwork. Але це поодинокі випадки.
Необхідно ситуацію розглядати індивідуально, коли вже є запит від банку чи державного органу.

По законодавству, виводити дохід, отриманий на подібні площадки, необхідно на протязі звітного періоду.
Тобто, якщо у Вас — ФОП 3 група, то на протязі — звітного кварталу.

Протягом.

Це синоними :) А ось НА протязі — русізм від «НА протяженії» :)

А чого видалили? Таки прочитали переклад тої фрази? :-D

Переклад був спочатку, а надіслано — в оригіналі. :)
А видалила, тому що не люблю офтоп. ;)

На протязі можна застудитись 😎

Саме так :)

Ще вибішує, що весь медіапростір, і навіть Єдиний Брехнофон, забиті «рахую» в значенні «вважаю».

З практики ще не мали справи з перевірками по ФОП які працювали з UpWork, тому складно сказати як саме реагуватиме на це податкова. В будь-якому випадку першочергово вона аналізуватиме банківську виписку по рахунку ФОП в Україні і інформація щодо того , коли кошти «зайшли» на Ваш акаунт на їй доступною не буде. Хіба що якщо попросять виписку по UpWork

Наскільки розумію , кошти ’засвітяться ’ коли прийдуть на будь який український банк

це зрозуміло, але моє питання більше про те, чи нормально податкова відреагує на те, що в інвойсах буде видно, що ці кошти були зароблені рік тому?

а в якому плані частинами? просто невеликими сумами?

Ну так
Щоб менше питань у фінмоніторингу було

Їм взагалі все рівно коли ви їх там заробили. До того часу як гроші лежать на апворку, по факту для податкової ви їх не заробили, у вас їх немає. Я коли з апворка собі виводив кошти на ФОП, то я самостійно робив інвойси на послуги розробки програмного забезпечення де вказував замовником сам апворк, а не клієнта якому я виконував роботу. Тому що клієнт це той хто платить Вам на Ваш ФОП. Тому не бачу змісту банку/податковій показувати інвойси які якось повʼязані з клієнтом якого Ви знайшли на апворку. Якщо я правильно зрозумів то Ви так і плануєте зробити, оскільки пишете шо в інвойсі буде видно шо кошти зароблені рік тому. Але я не бачу в цьому сенсу. Допоки гроші Вам не надійшли на рахунок ФОП, це просто «цифірки» на якомусь сайті) Тому я б порадив просто створити інвойс на той місяць коли будете пересилати собі кошти на ФОП з апворка, вказати клієнтом саме апворк, вказати призначення типу виплата за розробку ПЗ за травень місяць 2024 року і все. Такий інвойс банк (УкрСиббанк) у мене прийняв без проблем, а він славиться дотошністю стосовно прийому валюти по інвойсам/контрактам.

що в інвойсах буде видно, що ці кошти були мзароблені рік тому?

Зроби новий інвойс для апворку (де апворк платник). На суму яку виводиш.

Це може сам банк попросити

Цікаво як на апворку зберігати гроші рік часу... Поділіться досвідом)

Видалити всі способи виводу 😅

Спробуйте змінити період виводу. Взагалі там був ліміт на суму 10000

найбільший період виводу — квартал. Мінімальна сума для зняття яку можна залишити на рахунку — 1000. Але видалити всі способи, це варіант :)

Так, вони все змінили. Раніше було краще

Ще роки два тому знайшов як це легко обійти. Ставите вивід на раз у квартал. Умовно 29 травня вивід. 25 травня заходите, оновлюєте на «вивід раз у місяць», і воно покаже що «наступне списання буде 25го червня». Потім одразу міняєте на «вивід раз у квартал», і дата виводу буде вже 25 серпня. Принаймі тоді, 2 роки тому, це працювало. Але мінус — треба за цим слідкувати.

Ну тому і кажу що «знайшов» :)) Явно не задокументована «фіча»

Хоча, чесно кажучи, на 100% впевнений що вони про це знають, і це не прям таки й баг. От представте — залишиться 10 днів до закінчення кварталу, а людина змінить дату на «кожну середу» (це в них є таке правило наче) — виходить що дата 100% зміститься на мінімум пару днів вперед. А потім людина з «кожну середу» змінить назад на «кожен квартал». Це треба в БД зберігати всі старі дати, які ставив юзер? Ну таке собі. Хіба що створювати якесь нове ентіті з розряду «кінець кварталу, але не пізніше такої-то дати», і цю дату форсити на всіх юзерів. Коротше, мені здається вони точно про це знають, але тупо впадлу це ускладнювати. Краще хай півтори каліки користується, аніж витрачати 30к-50к баксів мінімум на фічу (зп BA, DEV, PM, QA, можливо й дизайнеру), котра нічого реального не принесе.

так, краще ж витратити гроші на ще один юзлес редизайн 🙃

Крайне не советую это делать, в случае чего апворк возвращает честно заработанные деньги заказчикам. Хранение денег на апворке- тоже самое что кошелек на лавочке оставить.
По каким-то причинам апворк забанил мой аккаунт, жалоб со стороны заказчика не было, все фидбеки идеальные на 5 звезд, все деньги, которые высели со скриншотами в пендинге и аппруве были переведены в статус «reversed» и возвращены заказчику, благо мне адекватный попался и заплатил напрямую мимо апворка. Аккаунт я еле разморозил через кучу форумов, но больше на этой помойке не работаю. Добиться чего-то через ботоиндусскую поддержку практически невозможно

Я лет 8-9 назад был забанен после десятка заказов. Попал на туповатого наглого араба, жившего в Великобритании. Тупой как пробка, в том что хотел не разбирался, но активный. Собирал заказы у кого-то там и подряжал фрилансеров, уполовинивая оплату клиентов исполнителям.

Он что-то недопонял, я сделал все точно как он хотел, была переписка. В результате клиенту не понравилось, т.к. тот хотел по-другому, а этот араб не довел до меня изначальное пожелание клиента.

Итог: араб нажаловался и забанили меня, он был постоянный заказчик, типа оптовый конечный, а не посредник.

Что-то до 100 долларов мне выплатили. Пару лет назад пытался снять бан — тупо никто не отвечает.

потому что имейл, на который зареган аккаунт, они добавляют в блеклист при бане. Если писать с другого имейла то отвечают

От тому фліланс як явище згинув ще на початку 2000-х. Бо отакі уй@пки відрізають замовника від виконавця, і оте усе перетворюється на самий дикий варіант аутстафа. Я вопще не розумію шо там зараз можна заробити і на чому? Але точно не на програмуванні

Підписатись на коментарі