Декілька питань до досвідчених фрилансерів
Усі статті, обговорення, новини про Front-end — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!
Доброго дня! Хочу стати фрилансером. Чув, що дивитися має сенс тільки в сторону upwork. Чи це так? Обрав для себе напрям верстка, тобто HTML, CSS, JavaScript.
Задизайнив у фігмі та звертав три проєкти для портфоліо, все адаптивно та з красивими анімаціями на JavaScript та CSS. Заповнив профіль на апворк враховуючи поради від ютуберів, але зайшовши у розділ з замовленнями виявилося, що таких замовлень на чисту верстку дуже мало та засмутився. Вже хотілося працювати(((
1. Тому хотів би знати детальний набір технологій та навичок, на яких можна стабільно брати замовлення, дивлячись на замовлення та одразу розуміючи, що я зможу це зробити. Бо бачиш, наприклад, замовлення з, на перший погляд, нормальним набором навичок типу HTML, CSS, JS і раптово Flutter або Wix ... WTF? І такого дуже багато.
Чув, що треба гарно знати вордпрес. Можете докладно розказати, що у ньому потрібно знати і наскільки швидко ним можна оволодіти можете навіть порекомендувати ресурси, бажано відеоресурси, щоб швидко дійти до гарного рівня.
2. Також розкажіть, які є типові завдання на фрілансі пов’язані з вордпрес, версткою чи навіть іншими вебтехнологіями, на яких можна стабільно заробляти?
3. Також хотів запитати наскільки кваліфікованим необхідно бути щоб брати замовлення. В мене хоч і є магістерський ступінь з відзнакою в IT-сфері, але я ніде не працював, і тому писати так впевнено типу «я експерт у React», хоча по ньому ти бачив тільки десятигодинний курс на ютубі від братушки індуса, але сам нічого не робив, дуже вагаюся.
Можна набрехати про досвід, я б так і зробив, але тут питання більше про те, чи зможу я це виконати. Ось як у вас? Чи почували ви б себе впевненим, беручись замовлення переглянувши тільки ролік на ютубі і чи брались би взагалі. Чи є тут такі, що береться?
4. Хотів запитати про варефікацію. В мене зараз апворк її не питає взагалі. Коли почне? Чи зможу я працювати не варифікувавши акаунт? Чув, що працювати можна, але гроші виводити не можна. Чи це так?
Будь ласка, дайте прям розгорнуті відповіді, бо мені прям необхідно війти у фриланс швидко, бо я зараз на окупованих і мені треба якось вибратися звідси.
Я закінчив магістратуру дистанційно в Україну десь вже п’ять місяців тому. Пробував знайти дистанційну роботу в Україну, розмовляв з декількома рекрутерами, але потім зрозумів, що це безглуздо з окупованих і кинув це діло. У нєфтєдирноє пинєбабве, зрозуміло, працювати не збираюсь.
Я замислювався про країни Балтії чи Казахстан або Грузію. Чи це можливо знайти там дистанційну роботу без знання їх національних мов? Також англійську я знаю не дуже гарно, тому бачу найбільше перспектив у фрилансі. Тим паче напевно ніде з окупованих на роботу не візьмуть, а просити близьких, щоб я перебував за кордоном за їх гроші я не буду. Сиджу як довбень. Сидіти та щось робити безоплатно вже воротить. Але я стараюся. Такі діла :)
До речі, оцініть проєкти, про які я говорив.
mikesd2.github.io/BlissfulAsana
Чи вони норм? Чи можуть привабити чиюсь увагу? Чи нормально робити такі три сторінки 20 днів? Включаючи дизайн цих сторінок у фігмі, верстку, анімації та оптимізацію графіки та враховуючи, що я ще трохи вчуся можно сказати не набив руку достатньо.
P. S. Також хотів запитати стосовно такої стратегії фрилансу на початку. Типу пропонуєш виконати роботу безоплатно але просиш відгук та 5 зірок за роботу. Чи це працює і має сенс взагалі?
70 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів