Декілька питань до досвідчених фрилансерів

Усі статті, обговорення, новини про Front-end — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!

Доброго дня! Хочу стати фрилансером. Чув, що дивитися має сенс тільки в сторону upwork. Чи це так? Обрав для себе напрям верстка, тобто HTML, CSS, JavaScript.

Задизайнив у фігмі та звертав три проєкти для портфоліо, все адаптивно та з красивими анімаціями на JavaScript та CSS. Заповнив профіль на апворк враховуючи поради від ютуберів, але зайшовши у розділ з замовленнями виявилося, що таких замовлень на чисту верстку дуже мало та засмутився. Вже хотілося працювати(((

1. Тому хотів би знати детальний набір технологій та навичок, на яких можна стабільно брати замовлення, дивлячись на замовлення та одразу розуміючи, що я зможу це зробити. Бо бачиш, наприклад, замовлення з, на перший погляд, нормальним набором навичок типу HTML, CSS, JS і раптово Flutter або Wix ... WTF? І такого дуже багато.

Чув, що треба гарно знати вордпрес. Можете докладно розказати, що у ньому потрібно знати і наскільки швидко ним можна оволодіти можете навіть порекомендувати ресурси, бажано відеоресурси, щоб швидко дійти до гарного рівня.

2. Також розкажіть, які є типові завдання на фрілансі пов’язані з вордпрес, версткою чи навіть іншими вебтехнологіями, на яких можна стабільно заробляти?

3. Також хотів запитати наскільки кваліфікованим необхідно бути щоб брати замовлення. В мене хоч і є магістерський ступінь з відзнакою в IT-сфері, але я ніде не працював, і тому писати так впевнено типу «я експерт у React», хоча по ньому ти бачив тільки десятигодинний курс на ютубі від братушки індуса, але сам нічого не робив, дуже вагаюся.

Можна набрехати про досвід, я б так і зробив, але тут питання більше про те, чи зможу я це виконати. Ось як у вас? Чи почували ви б себе впевненим, беручись замовлення переглянувши тільки ролік на ютубі і чи брались би взагалі. Чи є тут такі, що береться?

4. Хотів запитати про варефікацію. В мене зараз апворк її не питає взагалі. Коли почне? Чи зможу я працювати не варифікувавши акаунт? Чув, що працювати можна, але гроші виводити не можна. Чи це так?

Будь ласка, дайте прям розгорнуті відповіді, бо мені прям необхідно війти у фриланс швидко, бо я зараз на окупованих і мені треба якось вибратися звідси.

Я закінчив магістратуру дистанційно в Україну десь вже п’ять місяців тому. Пробував знайти дистанційну роботу в Україну, розмовляв з декількома рекрутерами, але потім зрозумів, що це безглуздо з окупованих і кинув це діло. У нєфтєдирноє пинєбабве, зрозуміло, працювати не збираюсь.

Я замислювався про країни Балтії чи Казахстан або Грузію. Чи це можливо знайти там дистанційну роботу без знання їх національних мов? Також англійську я знаю не дуже гарно, тому бачу найбільше перспектив у фрилансі. Тим паче напевно ніде з окупованих на роботу не візьмуть, а просити близьких, щоб я перебував за кордоном за їх гроші я не буду. Сиджу як довбень. Сидіти та щось робити безоплатно вже воротить. Але я стараюся. Такі діла :)

До речі, оцініть проєкти, про які я говорив.

mikesd2.github.io/BlissfulAsana

mikesd2.github.io/CHICCART

mikesd2.github.io/Learn2Java

Чи вони норм? Чи можуть привабити чиюсь увагу? Чи нормально робити такі три сторінки 20 днів? Включаючи дизайн цих сторінок у фігмі, верстку, анімації та оптимізацію графіки та враховуючи, що я ще трохи вчуся можно сказати не набив руку достатньо.

P. S. Також хотів запитати стосовно такої стратегії фрилансу на початку. Типу пропонуєш виконати роботу безоплатно але просиш відгук та 5 зірок за роботу. Чи це працює і має сенс взагалі?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Доброго дня, можете переглянути наш огляд найпопулярніших бірж для фрілансу: viddaleno.com.ua/...​lia-frilansu-top-7-birzh та як стартувати на Upwork: viddaleno.com.ua/...​pwork-dlia-pochatkivtsiv

бекграунд — 20+ лет фриланса.
99% заказов приходят только с апворка, иногда они продублированы на других сайтах, но там вас НЕ ВЫБИРАЮТ(фейки?)
Могу сказать чот в прошлом году в августе было 200 баксов за весь месяц(обычно 8+тыс). Профиль апворка старше самого апворка.
Рынок никакой.
В целом я перешел на фултайм в этом году.

Если ваши задания будут мало-квалифицироваными расчитывайте на 50-200 баксов в месяц. Индусы не дремлят.
payoneer периодически блочат карты даже елси история с ним 400к+ !!!! последний раз было на 4 месяца.

Фринасить вы можете из Тая или Египта. Из европы будет сложновато. Врядли вам денег хватит

Фрилансить из Украины тяжело даже с неокупированных территорий. С окупированных — вам проще пойти отжать автоматы у ополчения и продать. Причем голыми руками. Вас забанят с вероятностью в 100%.

Самый бюджетный вариант — идти пешком. Кто ищет тот найдет.

Непонятно куда ушли деньги вообще с IT-рынка. Если раньше я открывал профиль Linkedin и меня рвали на части — то сейчас не чаще раза в неделю и какой-то неадекват.

Прям рвали?
То ж спам боти від апворку
Рекрутарка тільки ключові слова вводить бездумно

Какой идиот будет сюда деньги сейчас заводить. После войны может быть и то не сразу

Вы там где-то писали, что есть 20000 грн, это около 500 евро. Ростов — Рига возили за 300. Дальше сразу же пособие, и можно раскручивать апворк, например. Как наберется там деньга — регистрируется аналог ЧП (например, в Эстонии это просто спец-счет в банке) и выводятся деньги с уплатой налогов. В этот момент пособия прекращаются совсем. А можно искать местную работу, как другие писали.

раптово Flutter або Wix ... WTF? І такого дуже багато.

Супер, вчи flutter, wix і буде робота.

А якщо шукати замовників напряму — форуми, месенжери — і домовлятись про оплату на Payoneer? Як такий варік?

Де гарантії, що замовник оплатить послуги?

1. Payoneer я бы сильно не верил. Мне все деньги заблокировали 15 марта 2022, потому что «Мариуполь на территории дыныры». До сих пор не вернули.
2. В Европе, дохода от фриланса не хватит. Здесь важна регулярность. Что бы получать медицинские услуги и прочие страхования, необходимо 1400 евро ежемесячного поступления минимум на счет (в Эстонии). Т.е. раз в 3 месяца заработать 5000 не пройдет.
3. Но в Европе можно создать свое предприятие, и устроится уже, например к украинцам, заключать контракт между двумя бизнесами.
4. Еда + сигареты + жилье будет 600-700 евро (при минималка 800, например, в Эстонии), и 20%-22% налога не забыть, от поступлений (если фриланс — «фоп», с фирмой там другой коленкор).
5. С голоду/под забором в Европе пропасть не дадут. Даже без работы будешь не хуже оккупации жить. Но, никто не гарантирует работы в ИТ. Это продумать нужно схему.

З.Ы. «Чому не державною» — сразу отвечу, у меня другой гос. язык здесь. Вы его не знаете.

Это получается в Европе фрилансеров нет? Ну не может быть же это настолько невыгодным видом деятельности. Может вы имеете ввиду не получится пока не раскрутился? 1400 евро это вроде нормальный заработок для среднего фрилансера. На счёт payoneer, это получается он запрашивает верификацию локации? У меня при регистрации не запрашивал, только документы. Он запросит это когда деньги начнешь ложить? Или как?

Фрилансеры везде есть. Социальные услуги вроде «бесплатных визитов к врачу» не возможно получать без регулярной минимальной уплаты налогов. А оно набегает, как я уже сказал — 1400 в мес. До войны я 20 лет фрилансил. У меня выходило раз в 2-4 месяца крупные суммы. А здесь нужен каждый месяц налог.

Пионер у меня более 10 лет был. Я там верефицирован по самое не могу уже был. Как сейчас — не знаю.

Удачи получить 1400 в 2024м году и без профиля с 5+ стажем.

HTML, CSS, JS і раптово Flutter або Wix ... WTF?

WIX для такого, як твої демо проекти — норм.
Він дає можливість робити дещо безкоштовно і там ти можеш наклепати ще зразків, навіть кращих за ті, що показуєш.
То ж, якщо в замовленні є вимога зробити на WIX — не засмучуйся.

Ідея сама по собі досить погана. Це буде справа часу, коли умовний апворк заблокує твій акаунт, бо сірі айпішники з окупованих територій там відрізають без проблем. Навіть, якщо не заблокують там якимось чудом, то у привата до тебе виникнуть питання, як тільки почнеш отримувати платежі на ФОП рахунок. Думаю, що твій приват рахунок може бути заблокований після першого фін моніторингу. Рекомендую виізджати.

У мене до речі фоп рахунку нема. Зате є payoneer. Можна через нього виводити. Він у мене є. Але звісно краще якось виїхати.

пайонір також рано чи пізно перевірить де ти живеш.
всі фінансові установи намагаються дотримуватись санкцій,
іноді навіть занадто намагаються — коли не можуть відокремити окуповані райони запорізької області від неокупованих — можуть рубанути всю область. їм так простіше, ніж розбиратись в деталях з парою дрібних клієнтів.

Виїжджай поки є можливість, все інше вирішиться.

А як ти плануєш отримувати платежі? Через що?

Та ні до привату є доступ тут все нормально.

Оййй. Не. Я слышал ловить что-то более менее серьезно в перспективе можно только на западных биржах.

Заработай на билеты, например

Моя проблема, що я просто не можу наважитися виїхати без грошей. Вже два з половиною роки не можу наважитися. Тут напевно всьо.

Наколядуй на квитки до Німеччини і становись біженцем. Посидиш на соціалці доки не зможеш сам себе забезпечувати.

Так, треба спробувати я думаю. Надіюсь наважуся.

Поїдь до Індії і познайомся з уонкурентами

Ти не пройдеш верифікацію ніяк: в тебе крім прописки затребують,щось по типу рахунку за комуналку за півроку давності макс — то є раз, вхід з окупованих- в тебе 99% «цікавий ІР» то є два ... Навіть якщо ти «нарішаєш» документи в один момент «вийдеш з мобільного бо клієнт призвав» і фєніта ля комедія — тому тобі абсолютно вірно радять, що треба спочатку рішати не стільки зі скілами, скільки з «географією»

4. Хотів запитати про варефікацію. В мене зараз апворк її не питає взагалі. Коли почне? Чи зможу я працювати не варифікувавши акаунт? Чув, що працювати можна, але гроші виводити не можна. Чи це так?

Будь ласка, дайте прям розгорнуті відповіді, бо мені прям необхідно війти у фриланс швидко, бо я зараз на окупованих і мені треба якось вибратися звідси.

Можеш забути про апворк і в принципі про будь-що, де можлива відправка грошей тобі.
Поки ти не маєш адреси на непідсанкційних територіях — працювати нормально ти не зможеш.
Заробити на баланс, переїхати і верифікуватись — також не факт.
Багато сервісів слідкують за айпішкою, ще якісь можуть доколупатись навіть до місця народження, тому верифікація навіть після переїзду під питанням.

Послідовність дій:
1. переїзд і реєстрація на новому місці.
2. відкриття рахунку в банку з новою адресою — знадобиться для п. 3.
3. верифікація в сервісах, через які плануєш отримувати гроші — Пайонір, Вайз, Апворк, тощо.
4. можна починати активно працювати.

до цього можна спробувати знайти клієнтів, котрі готові тобі платити криптою, та сервіси, котрі зможуть вивести крипту в готівку. це позволить хоч якось протягнути до легалізації і не побиратись. але чи це вдасться — хз, виглядає як єдина непідсанкційна можливість.

Чи вони норм? Чи можуть привабити чиюсь увагу? Чи нормально робити такі три сторінки 20 днів? Включаючи дизайн цих сторінок у фігмі, верстку, анімації та оптимізацію графіки та враховуючи, що я ще трохи вчуся можно сказати не набив руку достатньо.

верстка — топчик! але 20 днів — то мабуть перебір.
орієнтир по верстці — 1-2 дні на сторінку такого рівня.
по дизайну — хз, мабуть також 1-2 дні на сторінку.
але якщо замовник платить по фікс прайсу, а не погодинно — йому буде пофігу, скільки ти витратиш на це часу.

P. S. Також хотів запитати стосовно такої стратегії фрилансу на початку. Типу пропонуєш виконати роботу безоплатно але просиш відгук та 5 зірок за роботу. Чи це працює і має сенс взагалі?

на Апворку таке працює.
досить нормальна практика взяти пару дрібних проектів за досить формальну оплату, або без оплати взагалі.
але я б не брав нічого, що вимагало би більше 2-4 годин часу.

Про апворк зрозумів. Про нього можна забути. Погуглив про фівер. Прочитав відповідні розділи, там начебто локацію підтверджувати не вимагають, а тільки id, але за ip слідкують, ну буду намагатися через одну і ту ж країну через vpn заходити. Буду намагатися з індусами боротися за копійки))
Про дислокацію потрібні гроші. Все що в мене є це 20000 грн зі стипендії. Цього думаю зовсім не достатньо. Рідних як я вже казав просити про такі гроші не можу, дуже соромно. Якщо б були свої гроші то давно би з’їхав звідси, і трохи гршей чисто на виїзд не було соромно попросити. А зараз, ну зможу я виїхати кудись, а далі що? Може влаштуюся піцценосцем, а може ні. У будь-якому разі без нормальної кількості грошей на перший час ну дуже страшно щось таке вироблювати. Може дійсно мені просто страшно і треба спробувати попросити рідних, вони може б і погодились. Але я напевно не наважуся. Може я дійсно просто лінивий, що у мене навіть дизайни і верстка трьох сторінок займають 20 днів? (Хоча насправді ні, я ще можна сказати вчуся трохи та щоб вийти на рівень 1-2 дні у верстці та дизайні треба напевно зробити хоча б 20 сторінок). Може мені дійсно піти «во все тяжкіє» та виїхати без якого небудь заробітка?

раджу таки спробувати попросити рідних.
не спробуєте — не дізнаєтесь.

не схоже, що ви будете в них нахлібником, але на перший час їх допомога буде дуже доречною.

Може мені дійсно піти «во все тяжкіє» та виїхати без якого небудь заробітка?

Це не «всі тяжкі» — це просто умова нормального життя.
Альтернатива — працювати на рашинську контору з отриманням оплати у ржублях, щоб назбирати потрібну на твій погляд суму. Але чи це те, що ти готовий зробити?

Може й нормальна. Але як я уже сказав коли немає ніякого заробітку то дуже страшно кудись їхати. Хоча звісно треба спробувати. На рашку працювати я вже сказав не збираюсь, то виключено.

хіба в тебе немає взагалі друзів на неокупованій території?
хто міг би прихистити на час поки зможеш обжитися?

В малых городах некупированной Украины вполне реально снять квартиру за 200 баксов.
Да будет хреновая, но интернет и адрес — будут.
Сделать то же самое в Европе — затруднительно.

Вас обязательно проверят как только вы начнете выводить деньги. payoneer — проверяет.

Для стран Балтии, 200 хозяину, это не самый дешевый вариант ;)

чем меньше требований у площадки (верификаций) тем больше там праздных заказчиков. Зарегулированность апворка — не панацея, но если заказчик как минимум платит копейку за пост, верифицирует метод оплаты, знает что у площадки есть escrow и возможность открыть спор — тем меньше у них желания выкладывать чепуху и потом забивать на нее.

А про крипту ще. Це не потрібно я думаю. До привату в мене доступ є тому підключати картки до бірж та отримувати грощі в цілому я можу.

ошибочное мнение:
1) во-первых, ты же знаешь, что находясь в оккупации, ты обналичиваешь свой приват именно через крипту? насколько я знаю (две оккупации за плечами) 99% всех путей обналички украинских карт в оккупации сейчас — это обращение к «помогаторам», которые дают тебе наличный фубль после того как ты делаешь перевод с привата в приложении. Так вот, этот самый перевод делается на счет 3-го лица, который «помогатору» отсыпает за них крипту (P2P транзакция на криптобирже — так они и зарабатывают). То есть твой приват в этой цепочке — лишь доп.телодвижение и доп.комиссии для тебя самого, вместо того чтобы получить свои деньги сразу криптой (не заводя в укр.банк) и обменяв крипту по месту по более высокому курсу.
(я не учу никого зарабатывать в оккупации если что, мы обсуждаем лишь накопление на релокацию)

2) заводя заработки в укр.банк с бирж труда (а тебе надо много) ты очень скоро стригеришь дополнительные вопросы от банка по источнику средств (тем более если вывод прямой — отправителя они видят), тем более без фопа и бизнес-счета (незарегистрированная хоз.деятельность). По слухам от работниц банков разного пошиба, еще с прошлого года поступления на карты физлиц более 2 раз в месяц и на общие суммы более 5т.грн. часто вызывают блокировки до выяснений.
То, что у тебя сейчас работает приват в оккупации (через видеоверификацию) — не навсегда. У меня много знакомых и пенсов там осталось, знаю что говорю. При любой «нестандартной активности» (в том числе пенсам — кинули дети деньги сверх пенсии) приват отключает вход без смс навсегда. Для каждого перевода после этого — видеозвонок с отключением смс-верификации только на 24 часа, не более. Вернуть обратно больше нельзя, поддержка обьясняет это как «выборочная проверка». Так что лучше не шутить, в банке тоже не дураки.

Вывод: либо начальные накопления ты скирдуешь не проводя через укр.банк, либо начинаешь зарабатывать официально уже после выезда на «белый адрес» и открыв «белые счета» в соответствии с местными законами. Все остальное примерно в 85% вызовет блокировки еще до того как ты соберешь нужную сумму.
Кстати. Держать все на счету банка — тоже не лучшая идея, это ведь тебе говорить не надо? Выезжать с полной суммой налички через посты — тоже. Крипта в помощь (диверсифицируй)

3) при попытке подключить карту или счет традиционного банка к бирже (тут не про платежные системы речь типа пионера, а именно про физические банки) ты как раз стригеришь доп.верификации от биржи (адрес — чтобы банк по адресу был не офшор, выписки банка и т.п.). Т.к. если биржа будет взаимодействовать с физическим банком напрямую, то она планирует и соответствовать всем локальным законам.
С пионером в этом плане легче, т.к. предполагается что они тебя уже верифицировали, поэтому биржа не так напрягается, как при добавлении обычного счета.
Сам пионер может попросить подтверждение адреса ВНЕ санкционной зоны. Если временно — можно попытаться порешать через фиктивный договор аренды в Украине (друзья-родственники), но это нестабильный и временный метод. Если выедешь в зону ЕС — там нужно будет завести новый счет Пионер (для ЕС нужен новый по европейским законам) на европейский адрес — тогда ты уже будешь чист. Если выедешь в страну не-ЕС, поменяешь адрес в текущем акке через саппорт — будешь чист.

В целом выглядит сложно, я не пытаюсь тебя запугать, но и провернуть это все в оккупации, тем более новичку, сложновато. Очень много переменных и рисков просто потерять время. Выше правильно советуют — выехать с помощью родни и на месте начать работать вбелую — самый вероятный путь. Кстати, будешь выбирать страну — читай отзывы местных про возможности регистрации себя как ИП, т.к. условия могут отличаться. Удачи.

Дякую за таку розгорнуту відповідь. А я трохи розраховував на той рахунок у приваті. А зря.

ну, у моих знакомых абсолютно рандомные случаи. Есть даже два пенса (муж и жена) — у нее все до сих пор работает только по паролю, а у него уже полгода как блок ( после того как люди долг в 5 тыс. вернули платежом на карту один раз), он каждый месяц после получения пенсии проходит видеоверификацию, чтоб ее обналичить, и блок снимают только на сутки. Так что тут вопрос в поступлениях и как на них реагирует мониторинг банка. А поступления от апворка на физлицо — это не по правилам изначально, они себя и свою лицензию не будут подставлять в первую очередь, разрешив тебе так работать... Говорили люди открывали монобанк и переводили на него с пионера, но меня монобанк заблокировал с моей запорожской регистрацией через два дня, так что с ними у меня опыта нет.

я выполняю около 80 транзакций в год.
за 20 лет криптой оплатили ... две.
удачи, че.

Ты не правильно думаешь. Крипта это твой единственный реальный вариант. Тебя блокнут при первом выводе с вероятностью 95%. И ты главного не понимаешь, на фрилансе надо выдавать результат и быстро. Твоя верстка из примеров потянет на 20 баксов. Вместе с дизайном. Никто не будет платить неделю на почасовке за такое. Тебе надо найти нишу где можно быстро научиться чему-то что покупают. Для примера, сейчас много запросов на создание всякого через bubble.io. Изучаешь его, потом делаешь мини портфолио. Потом ищешь заказчиков по bubble.io + криптотематика . Делаешь заявку, пишешь типа оплата фикс и по факту выполнения работы. Переходишь в слак или какой-то чат с клиентом и после того как все сделал и клиент доволен просишь оплатить по крипте, а не через биржу.

крипта-хороший совет, но не думаю что новичку сразу найдутся такие клиенты. Я фрилансер 10+ лет, и предлагала в последнее время новым и старым клиентам оплату криптой как вариант, но еще ни один его не выбрал. Все предпочитают банк-счет.
Плюс, если человек новичок и в крипте, ему поначалу надо разобраться в базовых вопросах бирж\кошельков, чтобы ту крипту не растерять по невнимательности. Это лучше делать на небольших деньгах, а не оперировать сразу зарплатой, кмк. Тем более ему сейчас каждая копейка дорога (вдруг ему кто-то насоветует выбрать крипту с конскими комиссиями сети)

1. переїзд і реєстрація на новому місці.

Якщо у нього вже є аккаунт, ви порадили людині швидкий шлях в вічний бан. Апворк за мультиакк карає без права оскаржити

в мене ні слова немає про реєстрацію другого акаунта на апворку

1) Збираєш гроші не через роботу в ІТ,
2) виїзжаєш в країну, де надають житло та їжу. Наприклад, НЛ
3) (опціонально) Влаштовуєшся працювати піценосцем і отримуєш чистими щось в районі 1600€ / місяць.
4) У вільний час качаєш скіли в ІТ та вчиш англійську і пробуєш влаштуватись на роботу в ІТ. В ідеалі в фірму. Щоб більш досвідчені колеги підказували як там і куди що робити
5) Коли є досвід, ідеш в у голандський фріланс із ставкою 60-90 € / година
6) Якщо є час і натхнення, розбираєшся що там з апворком і чи він вартий твого часу

працювати піценосцем і отримуєш чистими щось в районі 1600€ / місяць.

В Європі піценосесть заробляє вдвічі менше.

В мене колишня працювала в Thuisbezorg. Тому я знаю що кажу

цікаво, бо це зарплата трудяги на заводі на півночі Італії

На складе тюльпаны на погрузчике перетаскивать с шести до часу выходило 1000 чистыми . Скорее это у нее было грязными

На сайті написано, що в місяць можна мати 2236€ / місяць грязними: www.thuisbezorgd.nl/en/courier .
Там можна було обрати і 36 та 40 годинний контракт на 8 місяців. Не «0 hour контракт». Тобто якщо замовлень немає, то все одно платили.
thetax.nl/...​ursAmount=40&ruling=false каже, що 2236 € грос — це 2112 € net. Я згадав 1600, бо вона обрала працювати 4 дні на тиждень і вже усіх калькуляцій не памʼятаю.

На складе тюльпаны на погрузчике перетаскивать с шести до часу выходило 1000 чистыми

Вона до того працювала на складі. Там також було в районі 1600 чистими. Але там 5 днів працювала і посередник забирав більше.

Там даже и 1000 не выходило, плюс 2 часа в один конец.

То якась панщина. Коли люди не знають мову і працюють через всратих посередників на 0 hour контракті, то, мабуть, все що завгодно може бути. Ні холідей алауенсів, ні лікарняних

Английский надо было знать , по рации тебе указывают куда поддон доставить. Социальные выплаты снимают, но жилье и медстраховка по статусу остаётся. Работа без посредников была

в апворк будет очень тяжело войти с таким профилем, потому что ставку будут перебивать толпа индусов c рейтом $1-$2/час. апворк это нестабильное место дохода, могут как забанить, так и разорвать контракт
Верификацию обязательно затребуют, по-моему когда начнуть капать деньги

Ну тогда попробую пройти верификацию с теми документами что есть. Главное чтобы не было слишком строго насчёт текущего местоположения. К счастью я зарегался на свою прописку в Запорожье и если что покажу им печать хотя она за 2018.

они мониторят страну, если меняется ипшник на другую страну аккаунт ставится на холд и может быть что угодно, я знаю товарищей которым прилетел бан за то что забыли отключить впн и клиент апворка засветил ип другой страны. По-моему им достаточно счета на комуналку на твое имя

Нет смысла начинать верификацию с аповрком если у вас адрес на окупированной.
вы потом не сможите новый профиль сделать.
пайонеер — так же.

Прочитал что могут потребовать выписку из банка. И там всё жёстко. Короче апворк наверное не вариант. Хотя попробую все равно.

Фріланс як єдине джерело доходу у мене із початку вторгнення (звісно, не від гарного життя). До цього потроху фрілансив у топових технологіях де більше замовників. Але в основному брав якусь фігню типу телеграм бота написати чи щось автоматизувати.
Серйозні проекти пішли коли почав цим займатись фулл тайм і по основному стеку — golang. Не дуже популярно, але своїх замовників що стабільно насипають замовлень знайшов. Так що займайся тим, що вмієш краще за все і попре.

я понимаю твою боль, но к сожалению это предложение противоречит само себе :(
я может напишу подробнее по апворку позднее, но если кратко — сразу «вотпрямщас» делать на нем достаточные для твоей цели деньги не выйдет, по нескольким причинам, практически не связанным со скилами самими по себе, плюс страна Украина (независимо от территории) отпугивает многих сейчас с порога (как top-rated user говорю, то есть не в отзывах дело).
А для твоей цели — релокации — тебе как раз надо много денег и прям стабильно. На первое время для легализации особенно (в Казахстане, если не ошибаюсь, надо будет покупать «рабочий контракт» для легального долговременного нахождения, в странах балтии — зависит от страны, но тоже скорее всего придется доплачивать за основания для ВНЖ или другого статуса, позволяющего оформиться как ИП, ибо просто на укр.беженстве могут быть ограниченные условия).
Поэтому, если у тебя не имеется уже приличная подушка на релокацию, то надеяться что все эти нужды вывезет новорег-аккаунт на апворке — ооочень оптимистичное решение (я бы не рискнула, но я тот еще перестраховщик).
Если кратко, то получать хоть что-то на апворке новозашедшему я бы ориентировалась месяца через 3-5 минимум (так я отвечала интересующимся ДО полномасштабной!) в лучшем случае. Это путь из возможных, но неспешных.
В любом случае, удачи!

Та это я так. Понятное дело раскручиваться долго. Просто я вчера попробовал зарегистрироваться на freelace.com и toptal и оба послали нафиг. Freelance заблочил сразу так как как я понял они очень крутая варефикация пользователей, а я зарегался через молдованский vpn, подвязал американский виртуальный номер и загрузил укр документы Genius... Наверное не разблочат( Toptal-у я наврал что у меня два года работы, а он сказал возвращайтесь когда будет три. Cool story... Кароче совсем приуныл вчера и написал этот топик. Надеюсь апворк не запросит какую нибудь такую варефикация что нельзя будет на нем работать. Выводить то ладно главное возможность работать чтобы заработать достаточное количество денег для выезда. А потом уже за границей варефицироваться. Ну мне в любом случае нужно пробовать фриланс потому что вариантов кажись в данный момент нет.

я не знаю по поводу верификации, правила у них меняются постоянно, и тот кто регился раньше — к нему может применяться иной график.
Верификация на разных ресурсах сейчас краеугольный камень для всех, кто был рожден (указана область в загране) или проживал на ныне ТОТ, даже если уже переехал (например, проходил верификацию по адресу до оккупации территории и т.д.). С одной стороны хорошо, что санкции работают, с другой — это усложняет жизнь украинцам.
Если есть хорошие родственники на неоккупированной части Украины, можно попросить их нарисовать договор аренды на их адрес с их контактами (для верификации адреса). Сочувствую.

зайшовши у розділ з замовленнями виявилося, що таких замовлень на чисту верстку дуже мало

заказчик, который не умеет в код и не разбирается во внутренностях проекта, а которому просто «надо чтоб было и работало» — он предпочтет не по частям заказывать, а «все в одном», чтобы потом не носиться с полуфабрикатом, боля головою про то что ж с ним дальше надо делать. Далее, исходя из его уровня неопытности и жадности, он будет смотреть в сторону демпингующих мастеров «онлайн-конструкторов для домохозяек».
По частям будет заказывать только опытный заказчик, а опытный новичков будет сторониться. Как-то так.
Я не говорю, что это невозможно, просто не сразу.

Пробовал вместо хождения по вакансиям создать несколько готовых предложений для заказа? (раздел Find Work -> Your Services) Полистай текущие примеры и выложи пару вариатнов своих.
www.upwork.com/...​q=html%20css%20javascript

Та понял уже что чисто верстка не нужна. Короче план такой. Доделать свои страницы с использованием vue и react и сделать им бэкенд на laravel. Сделать ещё один проект на ВордПресс и научиться натягивать верстку на вордпресс. Вот тогда пойду тратить коннекты. Хотя это конечно затянеться ещё на месяца три, поэтому если будут появляться заказы на чисто версту наверное буду пробовать тратить. На счёт готовых предложений попробую, спасибо.

2. Також розкажіть, які є типові завдання на фрілансі пов’язані з вордпрес, версткою чи навіть іншими вебтехнологіями, на яких можна стабільно заробляти?

можеш спробувати розробку Chrome extensions. В більшості випадків базових знань жс вистачить для цього, але краще було б вже обрати свій напрямок та поглибити в ньому знання

Можна набрехати про досвід, я б так і зробив, але тут питання більше про те, чи зможу я це виконати. Ось як у вас? Чи почували ви б себе впевненим, беручись замовлення переглянувши тільки ролік на ютубі і чи брались би взагалі. Чи є тут такі, що береться?

я не берусь, про досвід краще сильно(або і взагалі) не брехати, бо якщо завафлиш кілька замовлень, то і бан можна отримати

можеш спробувати, але прямо безплатно не вийде, та і індусів не передемпінгуєш

Підписатись на коментарі