Працівники не хочуть копіпастити у зону DNS за $2k на місяць

Я наразі єдиний співробітник у своїй компанії і компанія вже генерує $15k на місяць, через рік після запуску.

Раніше завжди вважав, що найскладніше це знайти продукт, який би користувався б попитом, і ось, нарешті це здійснилося і тепер начебто справа за простим — знайти людей до команди, які б могли виконувати цю саме роботу.

Керунок в нас досить технічний, ми займаємося email security та deliverability — хто в темі той шарить, що це пара протоколів у DNS zone для імейл систем. Та і 80% роботи це здебільшого копі-паста, так як за рік вже вдалося розробити методологію, яка біль-менш оптимізує процеси, але деякі з них усе одно трудомісткі через людський фактор.

І ось, я вже чотири місяці шукаю людину, яка б могла цим займатися пропонуючи $1.5 — $2.5 на місяць, в залежності від обов"язків і багато хто з Українців каже, що за $2k на місяць працювати не стануть.

По факту, це напів-автоматична робота, яка майже не потребує технічних знань, тільки розуміння того, що робиш, і просто деякі українці пропонують $4,000 — $7,500 на місяць (!) за таку роботу.

Враховуючи те, що наразі ми маємо десь по 15-20 контрактів на місяць, де на кожен з них по факту витрачається 2-3 години роботи, для мене це реально дивно і я ніколи раніше не усвідомлював, що робоча сила, а точніше, її відсутність, буде перегородую для розвитку компанії.

Чи це наразі і справді в Україні такий вже такий рівень безробіття, де вже має бути соромно пропонувати ЗП у $2,000 на місяць? Чи можна вимагати якісь знання пропонуючи таку зарплатню для 100% віддаленої роботи?

Хто які має команди, що робити, я щось не шарю, працюю по 18 годин на добу розвиваючи компанію, а найняти нікого не можу, вже перегорів майже, відпочинки не допомгають, тому що 100% часу думаю про розвиток компанії, який наразі дуже стрімкий (наприклад, ми вже являємось офіційним партнером технологічної компанії, яку в минулому році купили за $500M) + на підході ще пара такого ж рівня партнерських угод.

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Як на мене, цілком логічно, чому нема кандидатів. Не знайти такого спеціаліста, який вчив всякі DMARC, DKIM, SPF, PTR і т.п. тільки заразди цих технологій, тому що це повністю useless само по собі. Якщо хтось до цього і добрався, то в нього в резюме вже 100% є і лінукси, і постфікси, і віртуалізація і т.п. а ще він всякі тунелі на цісках конфігурити вміє, а це вже повноцінний Infrastructure/SRE engineer, який, що логічно, не погодиться на манкіджоб без явних перспектив росту.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Все что написал автор — автоматизируется на 100%. Просто автор не знает как. А я — знаю. Любой современный бизнес давно имеет пайплайн омниканальность+AI+ML и Meatware, которое дообучает пайплан. Более того, я еще с 2010 такое решал обычным IVR, без всех этих модных MFA. Например — кастомер хотел залистить новый IP, ему приходил код в SMS, он его подтверждал и потом набирал IP-адрес с помощью кнопок на телефоне. Сейчас такое просто делают из коробки с помощью OpenAI API студенты старших курсов.

Мне действительно кажется что это какая-то работа связанная с незаконной деятельностью. Наймут по контракту, разошлют вирусню и сольют сотрудника. Еще и оплатят ему с фрода эти $2000.

Добрий день!
Пів року тому ми створили суміжний продукт — робимо прогрів основних провайдерів за рахунок бот нетворка та інших участників. І це реально витягує зі спаму)
Продукт повністю безкоштовний для українських компаній — робили більше для власних потреб) Всі, «хто свій» можете отримати доступ за посиланням)
inboxer.crd.co

Ми можемо надати вам розуміючу та уважну людину, що має доствід більше ніж 5 років з mail розсилками, провайдерами і точно допоможе)

Якщо цікаво або бачите можливість для інтеграції — забукайте колл зі мною за посиланням:
calendly.com/hiretop

А я помню те времена, когда было достаточно позвонить почтовому провайдеру, попросить принять факс и отправить данные о компании со списком аэсок. И почта начинала работать без всех этих ухищрений.

интересно кто такой автор и почему он смог написать этот пост? проплатил админу?

Думаю пост дуже типовий з FAQ для ІТ бізнесу. Його можна переписати як «Чому я не можу знайти кваліфікований персонал дешевше ніж ціни на ринку?». І відповідь буде — тому що існує ринок. Але в даному конкретному випадку я би це переписав на мій власний FAQ де «Я хочу закрити нестачу автоматизації і обладнання дешевою людиною» постійно маю з цим справу на аутсорсінгу. Чомусь технологічні бізнесмени після стартів бізнесів припиняють інновації і бояться навіть дихати на робочу бізнес модель, згодні витрачати по суті купу бабла аби заморозити систему і не розвивати її. Часто порушуть закон Брукса і т.д. і т.п. . А раз так думаю іншим бізнесменам вартує впроваджувати ШІ та автоматизацію з цього. Потім обслуговувати по 10-15 таких клієнтів, а самому раз на день виходити подивитись що усе добре десь з Курорту в Карпатах. Усе те саме як в армії — хтось біжить в Банзай на посадку і гине під кулеметним і артилерійським вогнем не отримавши жодного результату або він жалюгідний. А хтось використовує технологічну зброю типу Байрактара чи ATACMS і перемагає.

І ось, я вже чотири місяці шукаю людину, яка б могла цим займатися пропонуючи $1.5 — $2.5 на місяць, в залежності від обов"язків і багато хто з Українців каже, що за $2k на місяць працювати не стануть.
Керунок в нас досить технічний, ми займаємося email security та deliverability — хто в темі той шарить, що це пара протоколів у DNS zone для імейл систем. Та і 80% роботи це здебільшого копі-паста

Може, люди не йдуть, бо те, що ви описуєте, дуже схоже на маніпуляції для обходу спам-фильтрів з подальшою розсилкою спама? І людям невідомо що саме ви росилаєте: рекламу, чи додатково щось агресивніше? Може, хвилюються, що за 1.5к ви пропонуєте кримінальне діяння, де ФОП понесе повну відповідальність? А може дійсно працювати не хочуть... Ох уж ці Українці...

* Работать из дома
* 2-3 часа в день
* Копипастить из что-то из одного места в другое
* Зарабатывать $2000 в месяц

звучит как типичный скам/разводняк, поэтому просто игнорируют, не разбираясь.

Джунов наймите за $500 и обучите.

Ситуация на рынке труда настолько хреновая, что я готов бросить разработку (C#/.NET 7+ лет опыта) и учиться с нуля всему этому до талого. Подозреваю учить придется немало и оно не так уж и просто. Но по времени оценить сложно как-то.

Наймай в Індії, ну а шо, тут зажралися

Не скажу що є купа вільних бажаючих людей, але у мене + дружини + друга є трошки часу — можемо підписатись.
У всіх є технічно-фінансові знання, напишіть кудись будь-ласка olegsuv.netlify.app

Як щодо такого варіанту — запропонуйте людині не фіксовану суму, а відсоток від доходів компанії. Тобто якщо зараз компанія генерує 15к, з яких ви готові 1.5к (10%) віддавати новому співробітнику, то зафіксуйте ці 10% у договорі, щоб коли компаня почала генерувати 150к на місяць, ви платили співробітнику 15к, а не все ті ж 1.5-2.5к
Тобто покажіть людям можливу фінансову перспективу, яку вони не отримають на звичайній ІТ роботі у великій корпорації.

Ще одна порада — шукайте людей, може навіть не з ІТ сфери, з високим рівнем IQ (130+). Вони зазвичай досить швидко вчаться і навіть якщо взагалі нічого не знають з того, що треба знати для цієї вакансії, то зможуть швидко навчитися. Навіть якщо людина не знає власний рівень IQ, то є деякі ознаки, які на це (високий рівень) вказують, наприклад:
— участь і займання призових місць в інтелектуальних олімпіадах у школі та універі
— любов до головоломок та інтелектуальних ігор
— любов до читання складної літератури
— персональні складні технічні проєкти

Як щодо такого варіанту — запропонуйте людині не фіксовану суму, а відсоток від доходів компанії. Тобто якщо зараз компанія генерує 15к, з яких ви готові 1.5к (10%) віддавати новому співробітнику, то зафіксуйте ці 10% у договорі, щоб коли компаня почала генерувати 150к на місяць, ви платили співробітнику 15к, а не все ті ж 1.5-2.5к

це нонсенс.
це як найняти прибиральницю за 300 доларів, але платити їй не 300 доларів, а 2% від прибутку.
а потім дорости до рівня Гугла, де прибиральниця матиме 2% від прибутку компанії.

також ця модель немає перспектив для розвитку компанії.
якщо умовно роздати 80% співробітникам, нехай їх шестеро і кожен отримає по 2к, в компанії лишатиметься 3к.
при рості клієнтської бази в 2 рази, а відповідно і доходів в 2 рази, співробітники отримуватимуть по 4к, в компанії лишатиметься 6к,
на вдвічі збільшену клієнтську базу потрібно вдвічі більше людських ресурсів, а бюджету на найм нових людей не буде.
хіба старі працівники погодяться за 4к працювати вже не по 8 годин на добу, а по 16, але в цій схемі все одно є стеля — 24 години на добу.

З опису топікстартера у мене склалося враження, що йому у якості асистента потрібна людина, знання та навички якої значно виходять за рамки знань і навичок прибиральниці, тобто варіантів вирішення проблеми «нема кому працювати» я бачу лише 2: або знижувати планку вимог за ті гроші, що автор пропонує, або пропонувати більше грошей за ті навичкі, які він вимагає.

А щодо того, що «ділитися відсотками прибутку — це тупикова модель», мені здається багато стартапів саме так і стартують, а потім вже, розігнавшись і набравши критичну масу — починають набирати людей на фіксовану зп.

У будь-якому разі, слава богу, що всі ці проблеми — це не мій головний біль) Я лише запропоновував альтернативне рішення, якого не бачив у коментарях. Якщо рішення лайно — хай автор просто його не використовує)

Вы в топике пишете, что никто не хочет копипастить за 2к в месяц, а в комментах, что нужно общаться с клиентами по телефону и разбираться с ихними проблемами. Ну так логично, для такой работы английский нужен B2 и желание разобраться в узкоспециализируемой теме. Думаю таких людей не особо много + судя по зарплатному виджету такой саппорт с годом опыта уже имеет по медиане около 1.5К.

не пишу я такого, почитайте внимательнее. Общения нет — только запросы на 2FA через СМС / имейл. Решать их проблемы тоже не надо — есть ряд протоколов, которые нужно имплементировать в сервера, на 90% состоящие из одного и того же. Иногда, нужно отправлять копи-пасту имейлы партнерам, запрашивая об имплеминтациях, когда сервера управляются ими — шаблоны имейлов есть, надо только менять названия доменом и имена клиентов в них. Мониторинг систем тоже на 80% автоматический, нужно просто отслеживать вручную пару доплнительных параметров, следя за графиками настроек и смотреть, чтоб не перешли определенные показания.

Так что работа такая себе. Но времязатратная.

Тебе уже несколько людей с форума предложили помощь, втч я. Неужели не нашлось времени ни с кем поговрить?

Напевне, інколи, просто хочеться усім розповісти, що ти знайшов нішу на $15К в місяць і підписав договір технологічного партнерства. А пошук працівників це лише привід.

При чому таким тоном ніби $15K це прям багато, працюючи 18 годин на добу без вихідних.

Здравствуйте. Очень нужна работа, учусь быстро. Напишите пожалуйста на мою електронку [email protected]

Как в классическом фильме: Это не те дройдики, что ты ищешь. И более того, ты не там их ищешь. Напиши мне в почту [email protected]

будет лень писать, вот подсказка:
1. Теме нишевая так же как и поддержка любого десктопного софта
2. Для поддержки своей фундервафли — есть отдельный скилл : построение L1/L2 сапорта
3. Твоя проблема не в DMARC а в отсутствии опыта построения служб поддержки без доступа к оборудованию клиента. (знаешь почему microsoft купил когда-то join.me?)

Тебе нужен просто инженер сапорта, с вменяемым языком B1+ что просто будет иметь доступ к базе с чек-листами типа «у клиента AWS, сам не в курсе как управлять — нужно ему помочь. Или у клиента коробка под лестницей — нужно обьяснить сапорту как найти чеклист «как пользоваться ssh»

(microsoft купил join.me тк их сапорт генерирует ссылку и получает доступ к системе без всяких 2FA)

20 контрактів * 3 години = 60 годин.
2к / 60 = 33 на годину.
я правильно порахував?

все ще не покидає думка, що задачу можливо автоматизувати,
наприклад після систематизації всіх попередніх реквестів.

Приємно чути, що зявляються такі продукти в Україні. Якщо робота не вимагає глибоких знань, то раджу придивитись до використання AI моделей замість манкі-робітника

Дякую за пораду. Ми (я) вже автоматизували всі процеси через AI які тільки було можливо. Ми навіть стратегію імлєментацій на серверах зробили централізовану, задля спрощення деяких процесів. Далі ідуть уже такі, які, нажаль, без впливу людини не вирішити. Я наразі один справляюся із десь в середньому 12 коллами на тиждень, з них пара конультаційних сессій, десь 15-20 конфігурацій серверів, підтримка та моніторинг deliverability / security для клієнтів (130+), та ще і перемовинами із партнерами, веденням соц мереж (fb та linkedin), написанням weekly newsletters і розвитком компанії + звичайно ж навчаюся новому. Я не вихваляюсь, і мабуть ті 15к на місяць не вартують такої виснажливої роботи, але це заради відкритих можливостей. Ну і я це пишу просто до того, що без AI я б не справився — десь тільки по $200 на місяць тільки на AI / інструменти для автоматизації процесів іде. Але це вже стеля і далі потрібна вже людина для допомоги.

Своє однозначно краще будь-якої галери. Думаю, що тривіальні «вчитись делегувати» та інші поради підприємців Ви й так знаєте. Я чимало працював у стрімко зростаючих компаніях й знаю, що дуже часто люди не адаптуються до нових ролей: якщо 5 співробітників то CTO має програмувати, а якщо 100 співробітників, то задачі геть зовсім інші та якщо СТО «втікає від реальності» й починає програмувати, то це призводить до катастрофи.

В мене таке хобі — використовувати власні поштові сервіси (exim4), і не лише. Розвів зоопарк в N кількість VPS для різних цілей, а також зареєстрував багато доменів і субдоменів, за гроші і безкоштовні. Дуже багато колупався в DNS записах. Я лінуксоїд. В принципі, залюбки займався б чимось таким за гроші. Звісно що це не може бути фултайм, однак це було б моїм стабільним, хоч і не найпріорітетнішим заняттям (сказав по-чесному). Якщо далі буде така складність аби знайти працівника, то напишіть тут в ПП.

працюю по 18 годин на добу розвиваючи компанію

В цьому і весь трюк)
Ви розвиваєте свою компанію.
А людям пропонуєте манкіджобу з нульовими перспективами.
Тому розсудлива людина малоймовірно вибере вашу пропозицію.
Краще джуном фронтендом за 500, там хоч перспективи є.

у мене за рік запускається cybersec сервіс, для якого вже є клієнти та який генеруватиме 8-значну суму на рік. Ця компанія залишиться незалежною із своїм ринком та інструментами, на базі AI які наразі вже створюються. То того ж, з цими знаннями будь хто легко знайде роботу у майбутньому, так як це на етапі початкового розвитку тільки. Тут набагато більше перспектив, ніж у якогось фронта, якому треба знати купу всього на старті щоб гребсти за крєкєри та каву в офісі

Можливо ви продаєте слабо

То того ж, з цими знаннями будь хто легко знайде роботу у майбутньому

Смотри, заходим на indeed.com и вводим: «Java», location: «San Francisco, CA». Видим 1476 вакансии.

Теперь вводим «DMARC», видим 3 вакансии.

Видишь нестыковочку?

На джинн сходи глянь сколько там на 1 вакансию кандидатов. И зря ты думаешь что не меняя работу джуну поднимут его 500 хотя бы до 700

Во сколько по времени ты думаешь может занять обучение программиста обычного (7 лет опыта )без скиллов ос, сетей?

Вітання!
Я допоможу вирішити твою проблему
Напиши мені прямо в телеграм/пошту/linkedin

Як на мене, цілком логічно, чому нема кандидатів. Не знайти такого спеціаліста, який вчив всякі DMARC, DKIM, SPF, PTR і т.п. тільки заразди цих технологій, тому що це повністю useless само по собі. Якщо хтось до цього і добрався, то в нього в резюме вже 100% є і лінукси, і постфікси, і віртуалізація і т.п. а ще він всякі тунелі на цісках конфігурити вміє, а це вже повноцінний Infrastructure/SRE engineer, який, що логічно, не погодиться на манкіджоб без явних перспектив росту.

Є правда у ваших словах, 100%. Але це тільки частково, бо тут є два керунки: 1. devops; 2. cybersecurity. з DMARC та того типу протоколів, які ви назвали, пов"язано багато нюансів по email deliverability, що у свою чергу, впливає на email marketing. Навіть той же спуфінг, він впливає на те як сервера та спам фільтри отримують ваші імейли, та може потенційно заблочити легітимні імейли, якщо іде spoofed трафік з домену. Тому багато хто у сфері імейл маректингу це теж знає, або повинен знати, хоча б на базовому рівні. Я не знаю майже нічого, з того що ви перерахували, проте довколо DMARC та інших протоколів, в комбінації з email marketing, усіляких там CAN-SPAM, CASL, та знанням у email security, побудував компанію, яка через рік перетвориться на повноцінного cybersecurity провайдера для своєї ніші.

Тобто так, ви праві, що це нішево, але не треба бути інфра інженером, щоб це знати, достатньо бути імейл маркетереом з базовим знанням для цього.

Розумієте не існує спеціалістів лише з якогось конкретного одного протоколу і т.п. Існують спеціалісти із кібр безпеки, а це вже роки навчання та досвід роботи — тобто кваліфікація. Навичка швидко вивчити якись новий протокол і т.п. це теж вимагає кваліфікації.

А автоматизувати цю рутину роботу копіювання можна?

це все же досить автоматизовано, і займає тільки десь хвилин 15, якщо не менше. Проблема в трохи іншому — деякі процеси неможливо автоматизувати, я писав про це десь в коментах нижче.

Йдеться напевно про ШІ. Обучити нейронну сіть та і усе. Просто треба один раз зробити замовлення, щоб зробили класифікатори і ввели в експлуатацію. Як вам вже писали кваліфіковані люди займатись таким і за таких гроші не стануть, бо попит народжує пропозицію, а не кваліфікованих ви напевно винаймати ризикувати не хочете. Автоматика вам точно обійдеться значно дешевше.

Как по мне тут только брать интерна-джуна и обучать под свой продукт. Насколько я знаю от джунов сейчас двери ломятся. Людям с опытом это может показаться болотом + noname компания и продукт может быть очень узкой области, после которого себя будет сложно продать.

это правда, пара человек так прямо и сказали, пару недель назад имел разговор с одним типом, у которого 2 года опыта, но прямо в точку для нас. Он работает в довольно известной в узких кругах компании, и получает $1,5 в месяц, я сходу предложил ему $2,500, он отказался, сказав что не хочет рисковать, потому что мы слишком нишевые.

Еще пара отказов было из-за того, что мы узконаправленные — работаем только в одной индустрии.

і ніхто не сказав вам, що з 1.01.2024 злосний спам в Україні вже кримінальний проступок? :) Може, тому люди й бояться?

Щось я не розумію вашу логіку. Ми навпаки боремось зі скамом, спамом, фішінгом, налаштовуємо спам фільтри, і консультуємо по усім можливим інтернет регламентам по типу GDPR, CASL, CAN-SPAM, CPRA, і так далі. Який сенс у вашому коментарі?

Так а по яким вимогам і скілам шукаєте?
Може у вакансії вимог як на сініор клауд архітекта з 20 роками досвіду і сертифікатами.

Та немає нічого такого, потрібен хтось, хто шарить базу, хоча б просто на рівні розуміння, а решту довчити можна, бо навчати з нуля це нереально, я вже намагався, треба що мозок це розумів, а не всі на це здатні.

Маю канал де, переважно, новачки які вивчають DevOps, але багато хто просто в пошуках різної ІТшної роботи.

Напишіть своє оголошення, опишіть вимоги та обов’язки і впевнений, знайдете бажаючих.
web.telegram.org/k/#@DevOpsMarathon

Бивачте але як по мене Ви самі собі дещо суперечите. Вам потрібен спеціаліст який вже знаеться за DMARS. І це я так розумію головна вимога до кандідата. Але у Вас нема бажання платити йому більше ніж $2000 на місяц. Так от ринок праці — це ринок. :) У Вас два шляхи — або пиідняти планку, або найняти дешего працівника та навчити його. Є ще третій шлях — повернутися у феодалізм обо рабство. Але це вже більш про фантастику. :)

Так, але це знання DMARC, це досить базова річ — це один протокол безпеки, навколо якого будуються декілька інших, і це не те саме, що мова програмування, наприклад.

Якщо він базовий чому не так багато спеціалістів які знаються на нього?

Це для якої спеціалізації він став базовий? За останні років 10 тільки один раз доводилось на цьому акцентувати увагу (ще тоді коли DMARC був чернеткою), і жодного разу не бачив в вимогах до вакансії, хоча постійно займаюсь інфраструктурою. В добу всяких Mailchimp і SES це дуже нішевий протокол.

З новим регламентом від Google / Yahoo, він вже став досить базовим, тому що він потрібен кожній компанії, яка пов"язана з bulk email marketing. І хоч базова імплімєнтація яку зазначають у всіляких документаціях немає взагалі жодного сенсу, про такий протокол і його важливість знають вже навіть ті, хто взагалі далекий від технологій. Тому що це наразі активно проштовхується всякими ESP системами і не тільки. До того ж наближається вже незабаром запровадиться PCI DSS 4.0 регламент який просто skyrocket ці протоколи безпеки, тому вони вже поступово і стають базовими. Заради цікавості, як ви запобігаєте усіляким email spoofing, spear phishing, BEC, email bombing, та іншим атакам?

Заради цікавості, як ви запобігаєте усіляким email spoofing, spear phishing, BEC, email bombing, та іншим атакам?

Практично всі клієнти, з ким працював останнім часом, використовують email as a service, тому це клопіт їх інженерів, максимум це додавав SPF/TXT записи, що third-party сервіс генерує. AWS SES, пригадую, взагалі DKIM/SPF все автоматично додав в Route53.

Так, багато систем додає автоматично, але також є і свої нюанси, наприклад прописати SPF таким чином, щоб включала у себе усі сервера, а не тільки AWS SES, або яку політику присвоїти для SPF, або що робити щоб запобігти SPF replay атаку. Теж саме і з DKIM, але там ще залежить від ARC протоколу, подвійний DKIM підпис чи нє, атоматична безпека ключей чи мануальна, а якщо мануально, то тоді ротацію треба робити. Тому так, як я вже писав, у цьому немає нічого складного, у імлємінтації цих записів, але все ж таки є нюанси, які можна навчити тільки людину, яка вже має деякі знання. Дякую, що прокоментували!

Ти або не там шукаєш. Або насправді робота складніша ніж ти кажеш. Якщо не треба вміти програмувати, то точно на ці гроші буде багато бажаючих.
Але навіть з програмуванням для джуніора і навіть деякого мідла має бут норм.

базові навички які я шукаю це насправді проста робота, звичайно, що є завдання і трохи складніше, наприклад, моніторинг всяких DMARC та TLS-RPT репортів на ідентифікацію потенційних кібератак, але і тут в нас все вже налагоджено — є безліч провайдерів для моніторингу, які навіть відправляють повідомлення коли щось підозріле, тому це теж така собі справа, моніторинг.

Програмувати взагалі не треба вміти, я сам не вмію того робити, але прописувати політики безпеки звичайно треба вміти, але як я написав, в нас 80% роботи вже автоматизовано, протоколи вже прописані, тобто завдання зводиться до комунікації з клієнтами для проходженн 2FA та з партнерами, для імплімєнтацій, якщо сервер хоститься не на клієнтській стороні.

Де шукати, порекомендуйте будь ласка? Linkedin — все перешукав, на Dou немає жодної людини, у якої є скілл DMARC, на LinkedIn зі скілом DMARC тільки 41 людина в Україні. Вакансій на Доу теж немає. Не знаю, де ще шукати можна. На Апорку дивився, але звісно що там ціни ломлять

Я такоє не знаю що таке

DMARC

:)
Як варіант вам треба шукати людину не з ІТ або когось хто зоче перейти в ІТ. І навчити все що треба. Не вимагати вже мати досвід з якимись страшними словами.
Бо той хто оперує цими абривіатурами дійсно не захоче піти на цю роботу.
Вам треба шукати просто «толкову людину, яка швидко вчиться». Наприклад на сайті work.ua

100%, і як раз то з толковою людиною це капєць як складно, по всі толкові вже на місцях.

Візіміть мене:)
Я вмію писати хелоу вьорлд

Може автоматизувати за допомогою чат бота ? Пишуть новий від OpenAI дуже гарний. Все може.

вже більшість процесу автоматизована, проблема у тому, що треба проходити 2FA дуже часто, та прописувати репорти кастомні під кожного замовника + не завжди є доступ до зон DNS, тому треба переписуватися з партнерами, які мають доступ до них. На жаль, цю частину неможливо автоматизувати. В плані імлємінтацій, там 90% просто копі паста, займає десь хвилин 15 щоб все прописати.

Если сможешь показать как все делать, то я бы с радостью взялся за 2к. Напиши в личку.

ви маєте досвід з DMARC? Якщо так, то можемо поспілкуватися.

ви маєте досвід з DMARC?

Да не. А что там так сложно сильно, что за 2-3 дня не разобрать? А что нужно чтобы прямо вся спецификация от зубов отлетела? Или скорее тулзой надо уметь пользоваться?

У мене є досвід роботи з DMARC, так як часто мав справу з mail server configuration. Для мене ця робота підійде. Пишіть в личку.

У вас на сторінці закрита можливість писати повідомлення. Напишіть мені будь-ласка на [email protected]. Дякую!

Візьміть Олега. Він вже багато років програмує. Навчите його своїм протоколам.

Я пару раз настраивал MX record в AWS и на shared хостингах. На єтом мои знания єтой темі для меня заканчиваются. Ну еще может рассілку SendGridom делал когда то.

Навчите його своїм протоколам.

Та ну неужели просто нельзя показать ряд правильніх док, а там я уже разберусь.

Я про іншого Олега — котрий розпочав гілку коментів.

Дякую, Деніс, але якщо з технічною частиною я б упорався (навчився б по документації та все таке інше) то є ще необхідність постійного спілкування з клієнтами, і тут я не певен, що мої soft skills їх влаштують.

мм. То виходить чесні півтори тисячі на місяць, чи це «якби була повна зайнятість, то виходило би півтори, а так поки у нас 20 контрактів по три години кожен, тому виходить 500» ?
Тоді дійсно дивно.

Нє, це $1.5k на місяць і не залежить від кількості контрактів — тому це і справді дивно, що люди не погоджуються, бо якщо ще це шарити як робити, то по факту завантаження буде по 3-4 години на день. У нас кожен контакт десь в середньому по $1k, тому $1,5 — $2k на місяць у будь якому випадку вигідно.

Тоді правда дивно, що не можете знайти. Чи потрібні якісь знання, які мають тільки сисопси/девопси мідл рівня і вище? Для таких людей звичайно проста робота не дуже цікава, і вакансії є.

ну девопси так, шарять цю тему, але вони для цієї позиції знають занадто багато. Та і дещо трохи в іншому керунку. Я спілкувався з Девопсами, для них моя вакансія це як крок назад, бо вони задіють тільки мабуть 15% своїх знань. З іншого боку, є ще купа всього що добре було б знати, а девопси то не шарять, наприклад cybersecurity / email security / email marketing & regulatory compliance

Якщо у вас така нішева тема, то мабуть найкращим шляхом буде брати людину з базовими знаннями і далі довчати.

Дякую, саме це я і намагаюся зробити, знайти когось з базою і довчати, але це та ще справа! Тут я і впираюся у стінку.

А толку? Если как описано все — берешь девочку , учишь немного и у тебя вечный сотрудник залоченый на тебя.

Такая работа не дает ни знаний, ни карьеры.

Новичку на нее идти глупо, потому что бесперспективно, а остальные хотят денег

Это кибербезопасность и перспектив тут еще больше чем вайти. Потому что, как показывает практика наших партнеров, даже крутые CTO в топ компаниях по версиям всяких Forbes не шарят эту тему

Знаю людей, які готові до такої роботи і за таку оплату

Работа, а не отрасль. Видимо, джуны как-то иначе оценивают перспективы

Підписатись на коментарі