Нова модель GPT-4o від OpenAI: огляд основних фіч
Дорогі пасажири, я не знаю, як у вас, але Капітан простояв на вахті майже всю ніч без сну, просто намагаючись усвідомити, що ж сталося вчора і як із цим жити. Презентації Apple — це подія року? Старина Сем просто каже на це: «Потримай моє пиво».
А вчора відбулася чергова революція, навіть якщо хтось ще цього не усвідомлює. Давайте в деталях 👇
➖ OpenAI представила свою нову модель — GPT-4o (жарти про «чо?»). Модель вміє працювати з голосом, будучи мультимодальною з коробки та розуміючи, яку модальність потрібно використовувати тут і зараз.
➖ За голими цифрами: модель удвічі швидша за GPT-4 Turbo, а коштує вдвічі дешевше (Apple, будь ласка, скажіть про вашу співпрацю в iPhone і «make the Siri great again»). Контекстне вікно збільшили до 128К токенів (кілька томів «Війни та миру» на секундочку, не «вау», але й на тому спасибі (UPD: так як пост писався вночі, автор помилився в кількості слів у творі. Коментар від читача: «„Війна та мир“ — це ~560K слів, а 128K токенів — це ~96K слів», тобто так, може бути розмір в кілька книжок, але значно менших).
➖ Усі отримують безкоштовний доступ до GPT-4o, плюс десктопний застосунок на macOS (ДЯКУЮ!!!).
➖ Chatbot Arena перебуває в хаосі, тому що модель рве в хвіст і гриву все, що там представлено.
➖ Поговорити з ChatGPT для передплатників Plus можна буде вже в найближчі кілька тижнів (стережися опенспейс, тепер я буду розмовляти зі своїм ноутбуком). Це просто відвал башки, судячи з відео. Підвезли жарти, емоції, майже миттєву реакцію і це саме той асистент, на якого всі чекали.
➖ У десктопному застосунку можна буде показати екран і попросити поправити код або дати відповідь на лист. БУМ!
➖ А як вам сумаризація годинних відео? Хто там скаржиться, як я, що годин у добі не вистачає?
➖ OpenAI перевинайшли перекладач, усі хто вчився купу років на перекладачів вивчаючи мови — шукайте терміново іншу роботу, завтра поточної у вас уже не буде. І це все доступно 50 мовами.
На каналі OpenAI вийшло кілька відео з прикладами використання моделі:
#️⃣ Фантастика, яка стає реальністю на наших очах! Пасажири, тримайтеся за крісла. Світ, у якому ми живемо, не буде колишнім вже ніколи.
❓ З питань, що залишилися: якщо нова модель доступна безкоштовно, то що отримають платні передплатники крім голосового асистента? Поки не знайшов відповіді, але я копаюся для пасажирів і обов’язково напишу.
❗️ Найкраще сказав про все це Сем Альтман кілька тижнів тому: «Дивно, як багато чого, показаного у фільмі, виявилося близьким до реальності — хоч на той момент це не було очевидним». Це він про фільм «Her» 2013 року.
Вангую — сьогодні акції Google після їх презентації впадуть, бо я не уявляю, чим можна це перебити.
До речі, якщо вам цікаво читати подібні новини, огляди та просто корисну інформацію зі світу IT та High-Tech щодня, то приєднуйся до телеграм-каналу автора під назвою «Затишна Галера», там лампово і багато цікавого.
А якщо ви хочете написати огляд, блог або техстаттю на якусь з фіч, пишіть на [email protected]
54 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів