Оновлення даних в електронному кабінеті

Всім привіт.

Хтось вже розібрався, які є штрафи і які оптимальні кроки (з погляду можливих проблем для людини за кордоном), якщо не оновити дані або якщо оновити дані і не пройти ВЛК?

Моє розуміння з обмежень, які можуть бути:

• не видача нового паспорту і штраф в 17K, якщо не оновив дані;
  • анулювання прав і штраф в 25к якщо оновив дані і не пройшов ВЛК.

Питання: скільки разів будуть штрафувати? Чи вийде заплатити тих 17-25К одноразово і все?

Раніше я думав що на ВЛК без повістки не викличуть, тобто людину за кордоном на ВЛК навіть теоретично не вийде викликати. Але прочитав нижче, що на ВЛК будуть викликати повідомленням в кабінеті.

... обов’язок пройти ВЛК, дистанційно, у звичному режимі надішлють їм повістку або через електронний кабінет викличуть на певний час

Тобто виглядає що «не оновити дані» безпечніше, бо оновивши зможуть «покликати» на ВЛК, і тоді вже виписати штраф за неявку і анулювати права.

З іншої сторони дані вони можуть отримати і з реєстрів (наприклад, податкова, де телефон, імейл і так є). Тоді все одно можуть покликати на ВЛК, а порушення про неоновлення вже буде.

Тому я схиляюсь до того, щоб таки оновити дані, а виклики на ВЛК вже ігнорити, бо і так за кордоном.

Чи плануєте ви оновлювати дані, будучи за кордоном?

UPD: в сусідньому топіку, посилаючись на юриста, вказали що штраф за не оновлення даних максимум раз на 60 днів. В той жеж час повістки на ВЛК можуть висилати хоч кожного дня.

UPD: тут юрист каже що за неоновлення даних штраф максимум 1 раз. youtu.be/...​K5KMU?si=3×8z_B6ojGxeeoAU

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному5
LinkedIn

28 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Щоб на мені не висіли адміністративні провадження.

Ну я це не від тупості питаю)

Я в березні подався на паспорт, швидше за все треба буде ті дані обновити щоб паспорт забрати.
Або надіятись що за 4 роки війна закінчиться)

«оновлення даних» не дає ж воєннік

написано, що дає:

Що таке електронний військово-обліковий документ (е-ВОД)?

Це електронний документ, який відображається у застосунку на смартфоні користувача та містить перевірені дані з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Починаючи з 18 червня його можна буде сформувати самостійно після актуалізації власних даних в електронному кабінеті призовника

Хаха, я вже нічому не дивуюсь.
Думаю що виїхати відпетляти тепер майже нереально, наприклад тут суд вирішує на користь держави хоча очевидно що права людина.

sud.ua/...​eshivshego-verkhovnyy-sud

До речі, зважаючи на наш бардак, особисто я раджу переглянути ті дані, які про нас повинні бути у реєстрі військовозобов’язаних згідно Закону
zakon.rada.gov.ua/laws/show/1951-19#Text
і вже зараз, без фанатизму, отримати всі можливі підтверджуючі документи, через Дію, або зробити копії з наявних оригіналів. Бо є відчуття, що з 18.05 нас можуть очікувати неприємні сюрпризи.

Наприклад, в Дії можна витягнути довідку про місце проживання та про несудимість (розширену, як мету обрати для пред’явлення у ТЦК)...

Порадила людина, яка працює в апараті ВР

Поки що все виглядає так, що чим далі по ланцюжку повісток ти йдеш, а потім в якийсь момент зіскокуєш — тим більш серйозні і негативні для тебе наслідки.
Неоновлення даних — 17к штрафу і паспорт
Відмова від ВЛК після оновлення даних — 25к штрафу і водійські права
Відмова від прибуття за мобілізаційним розпорядженням після проходження ВЛК — строк до 3 років позбавлення волі
Проходження повного шляху і потрапляння в армію — величезний ризик каліцтва (фізичного, психічного) та/або смерті

Так що на мій погляд, «оптимальних» (за аксіомою Ескобара) стратегій всього 2:
— або повний ігнор і максимальна бездіяльність
— або повний шлях від уточнення даних до потрапляння у військову частину

У будь-якому разі будуть якісь негативні наслідки.

Чим більше читаю тим більше згоден що

Так що на мій погляд, «оптимальних» (за аксіомою Ескобара) стратегій всього 2:
— або повний ігнор і максимальна бездіяльність
— або повний шлях від уточнення даних до потрапляння у військову частину
Проходження повного шляху і потрапляння в армію — величезний ризик каліцтва (фізичного, психічного) та/або смерті

але ж в армії у тебе буде вже кулемет і бомби?

У будь-якому разі будуть якісь негативні наслідки.

тож вже маючи кулемет і бомби ти можеш звести негативні наслідки принаймні на рівних до обох сторін?

У вас дивне уявлення про війну

Якщо ти в посадці, то можеш нікого і не побачити, просто бомбами закидають і все. Повезе якщо є своя арта і за тебе на них щось скинуть

Харків показав що навіть посадки не обов’язково будуть...

Це в Фогола така тонка іронія — коли так тонко що аж товсто. Клюнули, одним словом.

Це якщо їх тобі видадуть

Та й пофіг якщо не видадуть — основна зброя піхотинця це лопата. Лопату можна купить свою.

Поки що все виглядає так, що чим далі по ланцюжку повісток ти йдеш, а потім в якийсь момент зіскокуєш — тим більш серйозні і негативні для тебе наслідки.

Так це завжди так було. Ну може не прям завжди, але що років 15 тому, що зараз — принцип зберігається.

еще есть вопрос. по закону, для тех, кто за границей, данные можно предоставить просто по электронной почте.
интересно, отправив такого рода письмо, ты потом сможешь что-то в суде доказать, что ты вовремя предоставил данные?

Я підозрюю що цього не буде, оновлення по пошті чи телефоні.
Тільки електронний кабінет щоб була можливість підписувати повістки елекронним ключем (в законі це передбачено)

что значит не будет, если уже принят закон, где это черным по белому написано?

«громадяни України, які перебувають на військовому обліку, зобов’язані протягом 60 днів з дня набрання чинності цим Законом уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності електронної пошти) та інші персональні дані:
(...)
у разі перебування за кордоном — шляхом повідомлення на офіційну електронну адресу або на офіційний номер телефону, які зазначені на офіційному сайті територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку, або через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста (за наявності);»

что значит не будет, если уже принят закон, где это черным по белому написано?

Як приклад, «технічні проблеми» при видачі паспортів зараз (до моменту дії закону який обмежує видачу). По якійсь причині ці «технічні проблеми» тільки для чоловіків 25-60.

щоб була можливість підписувати повістки елекронним ключем

я не зовсім розумію як підписувати електроним ключем на телефоні і до речі як перевіряти чи воно справді ким підписано

В Приват24 для бізнесу чудово працює підпис SmartID на телефоні. Тому, технічних перепон для цього точно не має.

P.S. Електронний ключ — це не обовʼязково окремий девайс, якщо мова саме про це.

Думаю що так, якщо виконати всі необхідні процедури і вірно підписати документ ЕЦП.

ЗУ «Про електронні документи та електронний документообіг»

Стаття 8. Правовий статус електронного документа та його копії

Юридична сила електронного документа не може бути заперечена виключно через те, що він має електронну форму.

Допустимість електронного документа як доказу не може заперечуватися виключно на підставі того, що він має електронну форму.

Тобто, надісланий на офіційний email та належним чином завірений ЕЦП документ має бути аналогом такого ж документу, який поданий власноруч через канцелярію.

Як мінімум, додатковий доказ того, що ТЦК повідомлений про зміни у персональних даних або наявності відстрочки, ніколи не завадить.

тут дело не в подписи, а куда ты этот документ направляешь
письмо всегда может типа не дойти или потеряться
и не важно, было ли оно при этом подписанное
и никому ничего не докажешь

Звісно може, але факт відправки такого листа може бути лише додатковим аргументом для подальших розборок. Як мінімум, суди вже приймають скріншоти відправок листів з інформацією про файли та ЕЦП як можливі докази.

До речі, про одну зі значних переваг реєстрації у системі Електронного суду чомусь ніхто не каже — інформація про відкриття виконавчих впроваджень ПОВИННА надсилатись у цей Кабінет, за його наявності. Інакше виконавче впровадження є відкритим з порушеннями і може бути оскаржено. Лайфхак такий...

Підписатись на коментарі