Оновлення даних в електронному кабінеті
Всім привіт.
Хтось вже розібрався, які є штрафи і які оптимальні кроки (з погляду можливих проблем для людини за кордоном), якщо не оновити дані або якщо оновити дані і не пройти ВЛК?
Моє розуміння з обмежень, які можуть бути:
- не видача нового паспорту і штраф в 17K, якщо не оновив дані;
- анулювання прав і штраф в 25к якщо оновив дані і не пройшов ВЛК.
Питання: скільки разів будуть штрафувати? Чи вийде заплатити тих 17-25К одноразово і все?
Раніше я думав що на ВЛК без повістки не викличуть, тобто людину за кордоном на ВЛК навіть теоретично не вийде викликати. Але прочитав нижче, що на ВЛК будуть викликати повідомленням в кабінеті.
Тобто виглядає що «не оновити дані» безпечніше, бо оновивши зможуть «покликати» на ВЛК, і тоді вже виписати штраф за неявку і анулювати права.
З іншої сторони дані вони можуть отримати і з реєстрів (наприклад, податкова, де телефон, імейл і так є). Тоді все одно можуть покликати на ВЛК, а порушення про неоновлення вже буде.
Тому я схиляюсь до того, щоб таки оновити дані, а виклики на ВЛК вже ігнорити, бо і так за кордоном.
Чи плануєте ви оновлювати дані, будучи за кордоном?
UPD: в сусідньому топіку, посилаючись на юриста, вказали що штраф за не оновлення даних максимум раз на 60 днів. В той жеж час повістки на ВЛК можуть висилати хоч кожного дня.
UPD: тут юрист каже що за неоновлення даних штраф максимум 1 раз. youtu.be/...K5KMU?si=3×8z_B6ojGxeeoAU
28 коментарів
Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.