Скільки оферів в середньому ви отримуєте і як вам це вдається?

Спільното, хочемо поговорити з вами про пропозиції роботи!

Поділіться, як часто ви отримуєте запрошення на співбесіди/тестові завдання, будучи в активному пошуку роботи? А яка це цифра, коли ви вже працевлаштовані та не цікавитеся новини вакансіями? Що вам допомагає бути поміченим рекрутерами?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

після Нового року оновив + активував профіль на Джині, за той час статистика пропозицій наступна:
1 пропонована вакансія не по адресу (customer support), відмовився сам
1 відкрив контакти, але роботодавець пропав після того
1 не пройшов тех-співбесіду (провалив лайвкодінг, це нормально, я їх завжди провалюю)
1 аж коли мені вислали тестове робити, виявилось що їм потрібне знання зовсім іншої мови (якої в резюме не згадано зовсім, чим вони його переглядали цікаво)
1 такий самий випадок що і попередній, але тут я вже сам уточнив це на етапі розмови з рекрутером, коли домовлялись про співбесіду
1 пройшов тестове+співбесіди, жду фідбек
З тих, що я відгукувався сам:
1 не відповіли нічого
2 виявився для них overqualified

Так складається, дякувати Богу, що сама практично ніколи роботу не шукала, HR пишуть перші і якщо мені вакансія близька, я даю зворотній зв’язок, якщо щось не влаштовує, то просто пишу, що роботу не шукаю.
Але в середньому в лінкедін 1раз на тиждень HR пропонують розглянути вакансію по моїй спеціальності.

Майже ніколи. У Новій Зеландії маленький ринок, а за моєю спеціальністю майже порожній(я вже працював у 2х з 4х компаній, які могли б мене найняти). З третьої писали, але по грошам не зійшлись. З останньої (Wētā FX) не писали, але у мене в контракті шо я не можу півроку після звільнення працювати на конкурентів. Або рік. Не пам’ятаю.

мені усі офери були з work.ua, (лінкедін то безглузда річ), але треба оновлювати резюме щоб було у топі, зараз не оновлюю то оферів немає, "але мені вже й не треба"© :)

Мені як джуну не пишуть, навіть відповідь отримую раз на 20 відгуків. Максимум це на безкоштовних стажуваннях вислали тестове завдання які вже місяць перевіряються.

Пишуть в лінк раз в місяць. До війни писали дуже багато. Я так розумію ринок мертвий або близький до цього.

Я думав топік про оферт
В лінкед ін робо спам звичайно йде

І джинні по ключовим словам щось спамдять

В доволі пасивному пошуку. Може тижнями буде тихо, а може за день пару повідомлень/email-ів. Але переважна більшість з них навіть до скрінінгу не доходять — або ігнор після моєї відповіді, або «зупинились на іншому кандидаті».
Пару було скрінінгів, але рекрутери або просто зникали або «зупинились на іншому кандидаті». Про технічну, а то й офер, нема чого сказати взагалі.

За місяць 4 скрінінга та в результаті один офер лідом на PHP. В мене 16 років досвіду. Більша частина з них на Magento.

Доволі швидко, треба сказати. А що, Balance Internet теж скорочують?

Цікава тема піднялася на DOU: скільки оферів ви отримуєте і як вам це вдається? Нуль. Звичайно, буває, що хтось напише, але це нічим не закінчується. Повідомлення в LinkedIn не дорівнює оферу. І як би дивно це не прозвучало, я зараз отримую більше повідомлень щодо роботи в контенті, ніж щодо роботи в iOS-розробці. Пишуть люди, яким сподобались мої статті. Це урок, що наявність публічно видимої роботи впливає на можливості працевлаштування. Але тут є такий тонкий нюанс, що статті на DOU — це частина мого життя. Для мене здатність працювати над контентом напряму залежить від моєї емоційної залученості в конкретну тему. Я не зможу як машина наповнювати чийсь блог. Тому якщо піднімається таке питання, ввічливо пишу, що мені дуже приємно, але я в першу чергу IT-спеціаліст.

Дуже грамотну стратегію має Ярослав Характерник. Він регулярно пише статті, які чітко демонструють його кваліфікацію як Golang-розробника. Зараз, починаючи вивчення AI, я з великим інтересом дивлюсь на історію успіху Ярослава в плані побудови стратегії присутності в Інтернеті. У нього ставка на технічні статті та опенсорс. Крок за кроком Ярослав побудував залізобетонний імідж крутого Golang-розробника. Мене роками цікавило більш широке коло тем. Порада, яку я дав би самому собі: брати приклад з Ярослава, систематично демонструвати свої поточні навички в технічних статтях та опенсорс-проєктах, розширювати коло своїх контактів у професійному світі. І оферів буде не нуль.

Я почав писати статті пізніше за Дмитра тому надихався статтями в темі «Що має знати Senior»

У Ярослава есть один ньюанс, он не в Украине находится.

Коли шукаю, то отримую 3-5 оферів і тоді зупиняюсь. Шукати роботу то як фултайм робота по собі.

офер = контракт із прописаною зп і датою виходу на роботу, а не просто жоб дескріпшн і запрошення на скрінінг

Постійно пишуть в Лінкедин/Джині в 90% випадків, це якась нерелевантна байда типу супорт чи ліди/сейли

коли вже на доу припиниться це дитяче піпіськоміряння? :)

Це банальний замір температури ринку.

Чому вас тригернуло? Бажаєте про це поговорити? Вам не дають оферів?

Повідомлення в LinkedIn далеко не дорівнює оферу.

0, как так получается? сам не знаю 6+ лет опыта, скорее всего паршивый стек + паршивый маркет + я иностранец для всех в EU возьмем мы лучше нейтива)

ищу последние два месяца направление C++ (Rust и Unreal Engine иногда)
— в Linkedin около 50 переписок с рекрутерами за 2 месяца (target area PL(default city), UK, CH и бывают залетные с других стран)
— в эксельке куда я записываю заметки после аплая 53 записи на текущий момент
— 80% это hybrid
— из которых ответили 16, не ответили 37
— средний срок ответа после апалая две недели
— созвонов с HR — 11, тех интервью — 5, — оферов 0

Це по всому EU чи якась окрема країна?
Чи є продакшкн досвід на расті та UE?
Якось мало відповідей від hr, може резюме треба покращити

За цей тиждень отримав 3 пропозиції в LinkedIn, усі перенаправив на djinni.co/developers/?title=Golang

Зробив собі органайзер зі списком компаній де є Golang, додаю в контакти українців з цих компаній, щоб у майбутньому працевлаштовуватись через реферальні програми

В лінкедіне постійно ’лізуть ’ з якимись не релевантними пропозиціями

не пишуть взагалі. 0 пропозицій. PHP стек 10+ років, Engineering manager 2 роки. PHP помер?%)

Спробуй додати до профілю WordPress

Скоріше, ринку погано, проблеми не тільки з PHP.
Переглянула свій LinkedIn — в лютому ще були пропозиції, весна більш спокійна (хоча, тиждень тому одна рекрутерка приходила напряму в Скайп). Пропонують, в основному, Laravel.

Стабільно пишуть по PHP, 3-4 запити в неділю на лінкедині

Стабільно пишуть на linkedin. Стабільно 5+ пропозицій в тиждень, але відповідаю, що не зацікавлений. Під час пошуку роботи кількість пропозицій не менша.

Не будучи в активному пошуку, раніше було до декількох раз на тиждень. Зараз, очевидно, стало гірше — десь одне-два повідомлення в LinkedIn на місяць, або й рідше

Підписатись на коментарі