Де і як правильно знайти розробника для свого проєкту?

У мене є бажання створити вебсайт з деяким функціоналом, який важче чим якась візитка чи блог.
І хоча я сам розробник, але не маю досвіду в web, тому думаю сайт такої важкожсті сам не осилю.

В мене виникла ідея, чому б не залучити профі? Вебстудії я відразу відкинув, оскільки не маю захмарних бюджетів.
Тому подумав що можна знайти розробника напряму, може якогось досвідченного full stack.
Звісно, я як розробник розумію, що це буде коштувати адекватної оплати.

Тому виникають два питання, на які я не знаю відповіді

1. Де знайти middle+ розробника для свого особистого проєкту?

2. Як зрозуміти, що це дійсно профі, якщо ти сам не спеціаліст в цій сфері?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

був такий сайт чи FreelanceHub чи OnlyHunt, о це там сидять всі досвідчені full stack за адекватну плату.
Іще девіз в них був на кшталт — яке ТЗ таке й ХЗ.

Працюю на схожому проекті вже декілька місяців. Проект працює та приносить гроші засновнику. Достався від попередників в не дуже гарному стані — без документації, без тестів ,з застарілими версіями фреймворків та біблиотек та тех. Боргом. Гроші платить, іноді з затримкою да і ладно. На ’без рыбъе и Дед мороз снегурочка ’

Створи вакансію парт тайм/проект на джині.

Так і напиши, що потрібен толковий дев, жорсткого дедлайну немає, треба 10+ годин в тиждень, треба зробити те і те.
Ідея знайти когось толкового хто буде це робити додатково до своєї основної роботи. Тоді може бути відносно дешево (отримати 2к як бонус набагато краще ніж 4к фулл тайм)

Тільки джині як і доу, дають створити вакансію тільки компаніям (ФОП теж не компанія)

Я наймав два рази через Djinni, в описі компанії вказав «pet-project», просто писав напряму кандидатам, без створення вакансії

Моя рекомендація, почніть з дизайну, це буде значно дешевше, з власного досвіду

О, також думав про це. Дуже дякую за пораду

Додам уточнення про те, що зробити до етапу дизайна, щоб він вийшов якісним та не довелося потім щось переробляти на етапі розробки.

Бажано підготувати реальний контент в повному обсязі ще до передачі завдання дизайнеру, а не щоб дизайнер усюди вставляв текст «Lorem ipsum...». Це не тільки допоможе дизайнеру ліпше зрозуміти проект, але й допоможе зробити дизайн більш якісним, орієнтуючись на кількість тексту та його сенс. А гарний дизайнер ще й пропозиції по покращенню контенту надасть (здебільшого як зменшити кількість тексту).

Таким чином, ви не тільки отримаєте якісний дизайн, але й зросте вирогідність того, що ви одразу помітете нелогічності в окремих частинах проекту. Отже, можна буде це швидко виправити на етапі дизайну ще до розробки.

Та й по повністю завершенному дизайну легше буде пояснити завдання для разробника, який зможе розробити архітектуру більш продуманною під потреби проекту.

Дуже цінні поради, дякую!

Дякую, думав про схожі топіки, але після поверхневого перегляду здалося, що там не шукають зазвичай.
Треба спробувати. Ще необхідно зрозуміти як правильно вибрати спеціаліста )

Ще необхідно зрозуміти як правильно вибрати спеціаліста )

Думаю краще не розглядати цей «вибір» як одруження :), тобто — один раз і до кінця.
Варто поділити на етапи і дивитись на процеси по ходу. Завжди можна по кінці етапу розійтися, якщо не йде як треба.

Підписатись на коментарі