Резерв+ некоректно відображує дати. Помилку виправили (UPD)

Вангую хвилю хейту, але вибачайте — мені потрібно оновити паспорт, та я виключений з військового обліку був ще до війни.

Цей пост для того щоб розробники помітили ці проблеми + для людей котрі будуть звертатись у консульства — щоб знали про багу і як її пофіксити, бо можуть виникнути проблеми на місці у консульстві.

То сьогодні зранку вдалось оновити дані у цьому застосунку Резерв+ і я трохи не зрозумів — сфіга в мене не моя дата народження написана, потім подивився детальніше і дата проходження ВЛК теж не моя. Намагався звернутись у сапорт Резерв+ у вайбері, але там інший прикол — помилка на помилку:

Трохи покатався по справах і подумав що може бути не так + розмовляв з дружиною на цю тему (вона бекенд-розробник), то ми зупинились на гіпотезі, що напевно щось може бути не так з датами, то по приїзду до дому я встановив додаток на бекап телефон із українськими налаштуваннями і залогінився в додаток і вуаля:

Тобто можна зробити висновок, що вони використовують стандартні налаштування контролу відображення дати із урахуванням таймзони пристрою, тобто якщо у користувача таймзона мінусова — то в нього буде відображатись попередній день, замість коректного.

Щоб пофіксити — просто змініть час/таймзону на вашому пристрою на Українську — це має пофіксити проблему. В додаток можете переінсталювати застосунок.

Я намагався зарепортити бажину, але ніяк не зміг зв’язатися з розробниками.

Оновлення від 4 червня. Помилку усунули. Розробники прийшли в коменти.

Підписуйтеся на Telegram-канал «DOU #tech», щоб не пропустити нові технічні статті

👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

а ещё не приняли закон, чтобы все продаваемые в Украине смартфоны были с этим «додатком», и неудаляемым? Ладно, не буду больше подсказывать.
Просто накипело. Как оказалось, в стране реально есть индивидуумы, добровольно устанавливающие это недоразумение.

Для авторизации нужен bankid — уже отпадаю. Понятия не имею что это такое, никогда не было.

Вытер слезы американским паспортом.

Не секрет що в військових базах повний бардак, особливо враховуючи кіпи зниклих документів при ліквідації воєнкоматів. Виникає питання — при вході в Резерв+ через BankID до розробників пересилається ІПН, ПІБ та інша інформація. Неважливо наскільки вона актуальна — ПІБ та ІПН будуть актуальні, по ідентифікаційному зразу отримуємо дату народження та стать. Якщо навіть немає запису в реєстрах Оберіг+ — створюємо новий запис, ставимо статус В розшуку або До Уточнення — таким чином реєстр наповнюється сам :)

Насправді будь-які зміни чи запити в реєстр мають авторизуватись і фіксуватись. Але нема жодних гарантій з цим застосунком, можуть писати логи а потім вручну вносити

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Доброго дня! Що може бути була відстрочка до 2036року поміняв номер телефону обновив знову стала до 2024 року. Може в когось таке було?

Я виключений з військового обліку 14 серпня . сьогодня 3 вересня. А в Резерв+ досі — «на обліку». Це шо завтра повістку прислати можуть ? по Резерв+"

Я виключений з військового обліку 14 серпня

у Вас же на руках Військовий квиток з штампом про виключення та висновок ВЛК, згідно якого Ви виключені.
Реальні документи на папері.
Про що переживати....

Це про підробки.
У нас же оригінали, вірно? 😁

Владислав не сказав, шо у нього у паперовому документі.

і от маємо ситуацію, що на руках доки є, а в реєстрі ні.

Час поки чекаєш на доки, могли б витратити на внесення до реєстру.

І на руках вважаються недійсним.

Доводити дійсність повинен власник?
Просто не знаю, чи є прецеденти.
Реальні, а не Фейсбучні 🤔

Владислав все пройшов чесно, але в базу досі не внесли. Таких випадків вистачає, особливо, якщо ВЛК було давно ще до 22го року.

Ну Владислав точно не «до 22го» ж.

А те, що до 22го звісно , що «отмєна, заново ВЛК проходи» ☹️

а як ви собі уявляєте бути точно виключенним на конкретну дату, він придумав?

Я ніяк не уявляю, це ж форум, де можна писати все.

хто має вносити?

Працівники ТЦК напевно.

у меня двое знайомих, виключених до 22го, в резерві все в порядку. Як це працює науці невідомо.

А у мене двоє з інвалідністю та пенсією мусили приносити оновлені папери з лікарень.
То дійсно «кому як повезе»

ну треба піти в ТЦК і що б вони оновили данні згідно бумазі

Так, можуть і прислати повістку, і виписати штраф, якщо не оновили вчасно дані. На кордоні можуть викликати поліцію та ТЦК, бо перевірка даних йде через «Оберіг», а там ви на обліку.
Треба звернутись до ТЦК для вирішення питання.

сходити в ТЦК що б виправили данні в Оберізі

Не пробували видалити Резерв, та з нуля встановити його щоб вiн знову з реєстру данi витягнув ?

Кабмін вніс зміни до Порядку проведення призову і уточнив, як будуть надсилати повістки, автоматично сформовані електронним Реєстром «Оберіг».

Повістки, сформовані електронним Реєстром «Оберіг», і повістки на бланку, мають однакову юридичну силу — Кабмін

епоха чатжпт, міджорні, фейкових аудіо, відео і текстів. А у ойтішників досі не увійшло в звичку автоматично лишати посилання на сорси.

не відображає звання (маю молодшого лейтинанта )
не беруть на роботу через це (варніш не дадуть бронь )

Скажіть як поміняти Прізвище бо є помилка однієї букви

Як повторно оновити адресу фактичного проживання у військово обліковому документі? Пробувала вже додаток видаляти і знову завантажувати, авторизуватись через інший банк, але пише, що дані можна оновити тільки під час першої авторизації. А як же тепер бути, якщо там не актуальна адреса?

Сапорт ответил что никак, идите в цнап, там возможность есть

Ну добре — я протестував цей застосунок у умовах реальної експлуатаціїї реальною хворою людиною і побачив, що він зроблений погано, не для хворих людей. Їм він досі тільки обтяжує життя.
Найміть мене на роботу і я буду тестувати для вас у реальних умовах
Хворі бувають різні — бувають ті — що зовсім не усвідомлюють реальність, а бувають як я «погранічніки»
У деяких з них навіть водяться грошики, тому цю категорію покупців мабуть не врато втрачати через відсутність необхідного досвіда у ваших тестувальників.
P.S.
Пишіть мені у «приватні повідомлення» ваші контакти — чи навіть візьміть будь який мій коментар — (чи у твітор) для зв_язку. Я звяжуся з вами. Смартфоном мені не дуже підходить спілкуватися.

Ходив сьогодні у військомат — бо у Резерв+ написали:
«Інформація у рєєстрі Оберіг неповна. Будь ласка, зверніться в ТЦК за місцем рєєстрації або постійного проживання для уточнення даних.»
Ніжче повідомлення «Потребує оновлення»
Надіявся що запишуся у електрону чергу. Вони чогось не працювали. Черга була живою з людей. Час стояв перед будинком, пока впустили внутрь. Показав їм свій військово обліковий документ (білий аркуш А4) замість війського квітка де написано що я знятий з обліку по ст.
Спочатку сказали — у 3 кабінет — там черга. Тоді сказали — у актовий зал — там теж черга.
Підійшов до військового — сказали що той Резерв+ мене не стосується, бо я вже виключений з обліку бо хворий. Щоправда дівчина оператор рядом з ним щось заповнила у компьютері.

Ось що було далі. Я вирішив — що оте, що вона заповнила — було внесенням інформації про мене і пішов додому. Дома тапнув «Оновити документ» і через деякий час побачив, що нічого не змінилося.

«Інформація у рєєстрі Оберіг неповна. Будь ласка, зверніться в ТЦК за місцем рєєстрації або постійного проживаняядля уточнення даних.»
Ніжче повідомлення «Потребує оновлення»
Але змінилася дата.

Не розумію чому Резерв+ не враховує мою ситуацію і змушує мене нервувати (а може і других хворих подібних мені) У мене хоч і ремісія, але все це може викликати нервовий зрив .

Треба якось указати у Резерв+ що знятий з обліку по ст. не повинен більше кудись там звертатися. Бо інакше — ціла купа людей не знатиме що їй робити, а хворі страшні люди. Легко підбурять натовп на якісь дії. Чи ще щось. Хворих не треба турбувати — найкраще — просто перевірити чи у них пенсія є? Чи інший дохід? Як нема — надати. І тоді й вони вас турбувати перестануть. Хворим жеж легко щось там замайданити — як можна не розуміти що ці люди повинні бути накормлені владою. Тоді вони співають владі осанну — бо для них все просто — рука що кормить і є їх владою. А якщо рука їх турбує — то їх ворог буде. У хворих просто все, а обдурити їх неможливо — це або найвірніший електорат або навпаки.

Ось зараз — оновив знову цей непрацюючий застосунок.

Ще було б добре побачити у ньому можливість записатися до електроної черги а також — побачити відмітку про те що я сьогодні ходив до ТЦК.

Бо я ходив (тому що так написали у застосунку) — і тепер не бачу це ніяк зарєєстрованим — виявляється що я ходив марно? І що тепер — мені знову йти? А як не піду? Я хвора людина.

Чи що я тоді робив сьогодні — безкоштовно робив роботу тестувальника непрацюючого застосунку Резерв+ ?

якщо ви непридатний, ви не є військовозобовʼязаним і вам не потрібно вже оновлювати ніякі дані

Я вас не розумію. Перечитайте ще раз мій коментар.
Хворим потрібні більш вагомі докази що можна їм не турбуватися чим коментар на форумі. У додатку — хтось писав що це електроний документ — повинно бути це у «Питаннях та відповідях»
Якщо мені не потрібно — чого у Резерв+ мені написано таке «Будь ласка, зверніться... »
Це протиріччя — я дуже гостро реагую на них, коли виявляю і тоді починаю турбуватися.
Ти пишешь — «вам не потрібно»
Державний застосунок пише зворотньє.
Кому мені вірити?
І що буде коли завтра цей же застосунок по якомусь алгоритму напише «Раз не на обліку то у розшуку?»
Ну добре — а що буде коли поліція перевіре застосунок і побачить «Не на обліку. Потребує уточнення. Будь ласка зверніться..»
Вона скаже мені — «Ну так звернися»
Я вже звертався — і марно.
Це все турбування і клопіт.
Краще треба зробити застосунок придатним для користування.

Не треба вірити мені, просто прочитайте закон

Я не знаю які у вас на руках документи. Але якщо ви були визнані непридатним і вас саме виключили з обліку, то ви не є військовозобовʼязаним

Якщо жінка зареєструється в цьому прекрасному застосунку, їй теж напише звернутись в тцк для уточнення даних. За задумом авторів, в Резерв+ не будуть реєструватись ті, у кого немає обовʼязку оновлювати дані (до іншого застосунок не готовий). З тих самих причин діючих військових активно закликали не встановлювати його і не створювати додаткове навантаження

Я зрозумів. Та ви мабуть не розумієте — якщо це державний застосунок — у ньому кожна буква ЗАКОН.
Прив_язка повинна бути залізна — а не «ну піди перевір ще раз»
Думка авторів хибна. Бо у моєму випадку — не працює
Поєднання повідомлення «Не на обліку» та «Будь ласка, зверніться» робить з мене того, хто й досі не звернувся та ще й не на обліку!!!

Треба хворим, знятим з обліку по ст писати у застосунку «Знятий з обліку по ст.»

ну так ходіть зі своїм папером А4, де написано що ви виключені з обліку, та й усе. Той додаток взагалі «опціональний».
Щось ви себе надто накручуєте, тут 99% незнятих нікуди не ходило і не збирається, не маючи на руках взагалі ніякого паперу-відмазки, а у вас вона залізобетонна, броня!

Для мене інформація від аноніма не варта уваги аж зовсім. Інформація від ніхто дорівнює нічогосінько. Нуль. Пусте місце така інформація.

Для мене інформація від аноніма не варта уваги аж зовсім. Інформація від ніхто дорівнює нічогосінько. Нуль. Пусте місце така інформація.

Что ты делаешь тогда на форуме?

Хочешь почути відповідь — заплати мені.

Сначала покажи свою квалификацию, стоит ли твой ответ каких-то денег

У жадібного грошей нема. У щедрого гроші є.
Тому думаю — ти звичайний ніщеброд, який за копійку вдавиться чи щось гірше зробить.
Я великий мудрець — мої дослідження коштують міліарди.
А ти — жадібна криска. Таке собі створіння, що вищче себе стрибнути не може.

У тебя похоже обострение. Таблетки не забыл принять? Или фаза луны?

У мене просто немає коштів на хороші ліки — ті, що виключають голоса, щоб я не чув їх.

Він доводить всім, що він хворий.
Дякуючи коментарям, ми змогли зрозуміти, що це правда.

Чому тоді застосунок надає протиріччя? Когось відображає коректно, когось ні. Не розумію.

Так тільки потім розбіжність треба доводити, прикордонникам , поліції ітд.

В мене така ж ситуація, але прийти нажаль не можу. В базі оберіг, запис про виключення є (Подавав адвокатський запит) , а в програмі уточніть данні не на обліку . ВЛК проходив влітку 22 , закордон виїжджав востаннє в травні цьогоріч, кожен раз мучать перевіряють не вірять, допити різні, тому рішив встановити , так як пишуть , що має додаток працювати і для прикордонної служби. А тепер взагалі не знаю чи їхати додому.

«А позолоті ручку, яхонтовий» — якщо хочешь почути рекомендацію від ції гадалки.
Шуткую.
Прийшло на думку ось що: тобі потрібен генератор випадкових номерів. Та такий, щоб результат залежав від мікросекунд. Перший раз кидаєш жеребок — це на те чи буде орел за один вибір, а решітка за інший. А вже другий раз кидаєш — щоб побачити чи випаде тобі орел чи решітка.
Після того, як кинеш так жеребок свій, поживи з рішенням десь день два тиждень. Якщо все ок, якщо не відчуєш погіршення якогось — ну то так тоді і зроби.
І — Інтуіція

Так а папiрець з виключенням з облiку не канає чи що ?

Так а папiрець з виключенням з облiку не канає чи що ?

1. Військовий квиток, де стоїть штамп про виключення та причина (непридатний згідно рішення ВЛК....)
2. Довідка від ТЦК, де написано, що такий-то виключений з обліку згідно рішення ВЛК
3. Власне рішення ВЛК...

Це базові документи, які на кордоні будуть перевіряти....

Якщо їх, чи якогось з них нема , то.... не знаю

На електронну адресу що зареєстрована в банку і була використана для оновлення даних в Резерв+, прийшов лист щастя з темою «будь собою» та з запрошенням зайти на сайт army.gov.ua і «самостійно обрати посаду для служби в армії».

ну хоч не спам про слоти та фріспіни

Тепер у вас є можливість самостійно обрати посаду для служби в армії. Забудьте про страхи та сумніви — настав час обрати свій шлях!

❗Обирайте свою професію в Силах оборони України на army.gov.ua і станьте частиною сильної та сучасної армії України!

Не чекай на зміни — створи їх сам! Будь собою!

З повагою,
команда Резерв+

Чтобы было понятно — на все it 84 вакансии на этом сайте.

Зрозумів.
Ще треба створити додаток «Виключені з військового обліку+»

У додатку «Резерв+» з’являться рекрутинг, навчання та електронне скерування на ВЛК, — Міноборони.

Питання: в кого «старе», або вiдсутнє ВЛК пicля оновлення не смикали на проходження ще ?

електронне скерування на ВЛК

Несподівано :)

Я сам пішов. Це ні до чого не призвело. Застосунок не працює. Схема «Будь ласка, зверніться...» не робоча. Нічого не змінилося.

Я сьогодні туди ходив.

Це ні до чого не призвело. Застосунок не працює. Схема «Будь ласка, зверніться...» не робоча. Нічого не змінилося.

Чому в резерв+ показує неправильну вос, а ВЛК правильно... в ТЦК був 8 місяців тому?

Вона там, таке враження, взагалі «відфонарна».
Але як ВЛК може показувати ВОС, ви про що? ТЦК?

ВЛК може показувати ВОС

Ніяк.
ВОС у квитку

«резерв показує неправильну воз, але правильну інфу по влк.»
може воно так читається?

Це коли ти тримаєш крайню хату в селі тільки тому, що поки ти в хаті — село вважається нашим. І пофіг скільки там людей ляже за ту хату. І нема різниці, що та хата вже в оточенні тиждень, туди не можна довезти БК, провізію, неможливо провести евакуацію поранених і загиблих. Ви тримаєте ту хату, бо якщо «втратимо село — буде розслідування, і когось знімуть з посади».
І коли ситуація патова, людей не вистачає на оборону, ухвалюють рішення: «В бій усіх».
Тобто мета покладених життя і здоров’я людей — це страх втратити посаду, страх бути покараним.

Чи потрібно тримати оборону до останнього солдата?
www.pravda.com.ua/...​olumns/2024/06/8/7459851

Чи потрібно тримати оборону до останнього солдата?
www.pravda.com.ua/...​olumns/2024/06/8/7459851

Гарно написано.
Звідки у бойових офіцерів час та здібності до написання тексту так, що письменники позаздрять.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Прийшла новина, що в цьому Резервi будут викликати на ВЛК в разi необхiдностi.
Логично, що пicля цього вже буде впроваджено бойова повicтка...

Корочше, «просто оновлення даних» :)

А ви думали як набирати 110к щороку?

«По суті, якщо людина відмовляється проходити ВЛК, вона вважається повністю здоровою. І відповідно, на неї можна розраховувати як на майбутнього мобілізованого. І якщо людина відмовляється від мобілізації, то вважається ухилянтом. Тобто прямої заборони відмовитись від ВЛК немає, але обов’язок є», — каже адвокат.

якщо людина відмовляється проходити ВЛК, вона вважається повністю здоровою

Логіка адвоката дивна 🤔

Как раз вполне логично: какой тебе смысл отказываться, если ты не годен и ВЛК признает тебя не годным?

если ты не годен и ВЛК признает тебя не годным?

А оце «ти» не знаєш до проходження ВЛК.
Ти лише собі думаєш

Апріорі кожна людина (до приблизно 45-50) здорова. Далі вже залежить від способу життя. А якщо у тебе дійсно є серйозна проблема зі здоров’ям, ти це знатимеш і без ВЛК.

серйозна проблема зі здоров’ям, ти це знатимеш і без ВЛК.

Але ти не знатимеш чи придатний до армії.
Яж про це

Якщо у тебе немає дійсно серйозних проблем (про які ти й так знатимеш), то звісно що придатний.

Є приятель.
З дитинства без руки по лікоть.
ВЛК у 2023му = умовно придатний

Є ще один, з одним оком.
Мобілізували...

Таке...

Це ж лише підтверджує тезу више

Про відсутність проблем? 🤣👍

Так, якщо в тебе двох ніг нема — то ти це помітиш без ВЛК. В решті — придатний :)

Прийшла новина, що в цьому Резервi будут викликати на ВЛК в разi необхiдностi.

де новина і куди вона прийшла?

Логично, що пicля цього вже буде впроваджено бойова повicтка

З яких законів логики це випливає? на чому базується цей «висновок»?

«Міноборони України планує впровадити можливість отримання електронного направлення на проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) тим, хто має статус „обмежено придатний“.
Про це заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону» censor.net/...​na_bude_otrymaty_u_rezerv

«будуть викликати на влк в разі необхідності» <> «можна отримати направлення на влк за бажанням сторін»

Та скоро буде запускаєш апу
Телефон між ніг, потім під пахву
Вібрує і комісія годен.

Потім почне квести слати.
Принеси вухо москаля

Звiсно, просто оновити данi, потiм просто виклик на ВЛК, потом просто ви в окопi.
Без логики.

Из того, что государство утратило всякий «гудвилл». Любое действие оценивается с точки зрения того, насколько много потенциально нового гнморроя оно может добавить.

так а навіщо писати «логічно» тоді?
напиши «і я підозрюю», «очікувано», «цілком можливо» і тд.

яких законів логики

З адвокатських однозначно 😁

«Громадянам, які вказали фейкові адреси у „Резерв+“, можуть заблокувати рахунки»
sud.ua/...​rezerv-mogut-zablokirovat

Цікаво, як вони дізнаються, що адреса фейкова. Якщо людина поїхала з дому на кілька днів, і в цей час їй принесли повістку — адреса вже фейкова чи ще ні? 🤔

Це написане в статті за посиланням. Надсилають за вказаною адресою повістку рекомендованим листом засобами поштового зв’язку. Якщо в той час адресата немає за цією адресою, то в поштовій скриньці залишається повідомлення, що є рекомендований лист і його можна отримати у відділенні. Цей лист визначений час (не памʼятаю чи 14 днів, чи 30) залишається у відділенні, й в цей проміжок часу можна прийти до відділення й забрати його, після чого відбувається остання спроба його доставки. Якщо лист вдруге не буде доставлено, то він повертається відправнику, а вказана адреса вважається фейковою. Можу тут помилитися в дрібницях, але алгоритм приблизно такий.

Тут цікавий момент: причин неявки за такою надісланою повісткою може бути безліч — від хвороби до банального ігнорування. За неявку до ТЦК після надсилання повістки уже передбачений штраф. Навіщо придумувати сюди ще й фейкову адресу і додатковий штраф... Але це риторичне питання)

Вийшла версія 1.0.5 — пишуть що пофіксили косяк з датою

підтверджую. Щойно оновив застосунок — дата тепер коректна на «мінусовому» часовому поясі

Але що цікаво я до оновлення зайшов у застосунок і він захотів щоб я знову авторизувався через BankID (сессія вмерла, чи що), те саме на бекап телефоні. Використовую iOS

він захотів щоб я знову авторизувався через BankID

Так само, але вже не було запиту на адресу, телефон, email.
Більше того, де у аппці змінити адресу (7 денний термін) я не знайшов 😎

Після підтвердження там не можна нічого змінити. Розробники (та дівчина що була десь в роліку на ютубі) казали що дороблять це в червні.

Програма оновлення даних без можливості оновлення. Це просто якийсь позор.

Він час від часу забуває «сесію». Я не ковирявся у нутрощах, не досліджував трафік: це суто моя вангування про що я чесно попереджаю.

Мені здається що застосунок надсилаючи підтверджені користувачем дані до бекенда отримує від нього токен в якому власне і зберігається вся інформація яку застосунок показує. Цей токен має час життя. Тож після того як час існування токена вичерпаний для отримання нового токену і оновлених даних треба ініціювати процес с початку зайшовши через BankID.

Так само якщо натиснути в застосунку кнопку «оновити дані», а бекенд чомусь не дасть відповідь (наприклад через перенавантаження як це було напочатку) то старий токен вже заекспайрений і не може використовуватись для повторного запиту і тому так само треба зайти через BankID і отримати новий токен з актуальними даними. В мене так було коли я нарешті зміг пройти процес підтвердження, а ввечорі спробував оновити дані — воно впало і при наступному запуску запиталио BankID.

Питання по довідці про несудимість. Схоже що все іде до того що будь-які довідки/свідоцтва скоро стане неможливо отримати ніяк.
Адвокати для тих хто давно не в Україні рекомендують таку довідку зробити заздалегідь, незважаючи на те що строк ї дії 3-6 місяців, бо термін притягнення до відповідальності за різними справами 1-5 років і якщо людини не було довше в країні то ніби і порушити нічого «нового» вона не могла.
Наскільки це релевантної для закордонних установ, чи вони у будь якому разі вимагатимуть «свіжу» довідку і нічого пояснити не вдастся?

Яким боком це дотично теми і нащо комусь потрібна ця довідка?

дотично теми

це єдина свіжа тема про мобілізацію яка відкрита для всіх, а не тільки для «правильних громадян».
держава постійно погрожує статтями 336, 337, тому спитав за довідку

і нащо комусь потрібна ця довідка?

Візи, громадянство, оформлення на роботу (в Україні її теж вимагають, це тільки для айтішників на ФОП все просто),усиновлення/опікунство, кажись колись на права була потрібна тощо. Одна із дуже популярних довідок не дарма це в дію додали

Візи

Оформлював без довідки

оформлення на роботу

Влаштовувався без довідки. Якщо в якісь місця зі специфічними вимогами вона все ж потрібна то до питання про довідку постане питання про військовий облік — це спитають будь де, навіть там де така довідка нафіг не потрібна.

кажись колись на права була потрібна тощо

Ні

Влаштовувався без довідки.

У вітчизняний ентерпрайз по КЗПП?
Там цікаво що була потрібна:
— Довідка
— Потім два тижні СБ перевіряла мене по якимось своїм базам (нафіг тоді довідка не зрозуміло)
— Потім поліграф

Там своя атмосфера.

Та від багатьох хто влаштовувався на заводи чув що вимагають цю довідку

Не питав навіщо, але на прохання галери через яку надаю послуги іноземному клієнту залогінився в Дію і отримав цю довідку. Може вони теж не знають навіщо і спостерігаючи за новинами попросили цю довідку «шоб було».

вони теж не знають навіщо

моніторять чи ще не ліплять «кримінал» за «ухилянство»

Так і сенс, якщо через рік ця довідка буде недійсна?)

через рік ц

через 30 днів якщо з дії або через 90 днів якщо паперова.
а ще у нас полюбляють «заочне правосуддя», можеш навіть і не знати що раптом страшним злочинцем став на рівному місці

сама справка не имеет срока годности. Срок годности решает конкретный орган

в довідці написано щось типу «станом на 01.06.24 судимості відсутні» от з цієї дати вираховується «термін придатності», більше ніж пів року ще не зустрічав.
АЛЕ є «лайфхак» — далеко не всі країни вимагають довідку саме країни походження, частіше це звучить як «з усіх країн де ви перебували довше 1 року за останні 5 років» або щось таке

просто ты написал

а, то була до*обка. так би і сказав, а то я тут розпинаюся

Якщо резерв плюс зберігає персональні дані, на нього поширюєттся GDPR.
Тобто — резиденти євросоюзу, можеть просити видалити свої персональні дані. І в разі не відповіді воєнкомату — писати в евро спортлото кляузи? :)

В военное время значение пи может достигать 4х, а ты тут про gdpr

В країнах Варшавського пакту в військовий час значення числа пі — рівно 3
А от в країнах НАТО, для порівняння — аж 3.2!

Ну нє, в НАТИ ж метрична система. Тому 3.2 і ніяк інакше.
Якщо би раптом що — це навіть не жарти, ні про 3 в союзі ні про 3.2 в НАТО.

3.2 це навіть не жарти,

в тех.універі казали «три з х*єм» )

У них privacy policy не соответствует GDPR, интересно, как их вообще в европейском play market разместили тогда. Можно попробовать в гугл жаловаться, может хоть удалят приложение в ЕС.

У них privacy policy відповідає закону України.

Можно попробовать в гугл жаловаться, может хоть удалят приложение в ЕС.

Серйозно?
Досить дивна позиція, щоб висловлювати її на DOU.
А ще можна спалити військкомат/здійснити диверсію в датацентрі/навести рекети на архів МО.

Тобто — резиденти євросоюзу, можеть просити видалити свої персональні дані.

Це не абсолютне право, збереження даних може відбуватись відповідно до іншого закону. І це саме цей випадок.

То цікава виходить історія, адже якщо хтось все ж не «оновив данні» за ці 2 місяця, то далі виходить й немає сенсу, адже 25к штрафу вже стають неминучі. То шо виходить, держава сама собі назначила часові межі, в яких очикує прихід нового ресурсу, бо після, мотивація не отримати штраф просто вимикається.

стан порушення продовжуєтья. Тобто одним штрафом не обійдешся.
Ну і до того ж все таки апка не лише метод батога реалізує. Можливість базово оновити частину інформації не відвідуючи тцк з його чергами теж немало значить.

не отримати штраф

кожні 3 місяці можна лупити новий + невідома кількість повісток, які «вважаються врученими»
sud.ua/...​naya-po-pochte-vruchennoy

я не уявляю хто може вивозити платити всі ті рандомні штрафи які будуть валитися з усіх сторін. люди не завжди комуналку платять, міліонні борги набігають.
Скоріше за все мета набити штрафами до 160к боргу, щоб можна було «реалізовувати майно»

Частини жінок це теж вже стосується (в списку навіть масажисти і стоматологи), добровільність перестала бути добровільною.
«Військовозобов’язаних жінок штрафуватимуть, якщо вони не оновлять свої дані протягом двох місяців»
sud.ua/...​-techenie-dvukh-mesyatsev

кожні 3 місяці можна лупити новий + невідома кількість повісток, які «вважаються врученими»

Сказали б вже прямо: якщо не приходиш до ТЦК то будемо штрафувати на 25К гривень кожні 3 місяці. І це вже був би не «відкуп від мобілізації», а «покарання ухилянтів».
Коли я був в Україні — донатив по 100К на місяць. Отже якби за можливість спокійно працювати і далі штрафували на 25К кожен місяць — мене б теж влаштувало. Тим більше якщо ці штрафи підуть на ЗСУ.

Сказали б вже прямо

так вже сказали, що не зрозуміло:
«Наразі від ідеї економічного бронювання відмовилися взагалі, тому що категорично проти був Генштаб» sud.ua/...​t-povysheniya-nalogov-smi
треба щоб твоя тушка ловила каби, а штраф це приємний бонус

так є ж 100% бронювання керівників бізнесу, якщо він визнаний критичним. Чим вам не економічне? Але не для пересічного айітшника

Пересічного в принципе тоже «можно забронировать», чем это не економічне бронюванная? -)

якщо він визнаний критичним

Бобер не критичний)

штрафували на 25К кожен місяць — мене б теж влаштувало

Не сомневаюсь, только тогда чем это будет отличаться от мажоров?
И сейчас все есть, просто там нужны связи и деньги по больше, и тебя не устраивает что ты в этот клуб не входишь. Вон Слобоженко катался туда-сюда и в итоге прям на ламбе выехал через границу как совсем непригодный любитель экстрим спорта.

відрізнятися від мажорів буде тим, що у сабжевій ситуації гроші підуть в бюджет. А у ситуації з мажорами — в корупцію.

що у сабжевій ситуації гроші підуть в бюджет

Тогда стоит для тех мажоров официально ввести тариф? Пусть платят 10к$ в месяц в бюджет, и они свободны. Вас это устроит- все же ради ВСУ? Ведь суть «откупных» получить как можно больше денег на ВСУ, и при этом «освободить» как можно меньше людей от ВСУ, ведь так?
Почему бы не освободить условно жалких 10к «элиты нации» и не получать за них 100 лямов $ в месяц?

Ну тогда надо запускать петицию, чтобы освободить всех мажоров, а самим готовить броники

Пусть платят 10к$ в месяц в бюджет, и они свободны.

Усе вірно! Розумієте яка справа: від людина, яка мобілізована примусово ніякої користі ЗСУ не буде — одні проблеми.
Навіть не мажор, а звичайний алкаш чи нарік, які не змогли відкупитися — що вони будуть робити в армії? Уникати будь-якої роботи усіма доступними методами. Шукати що можна вкрасти та продати за дозу чи пляшку. Можливо просто втечуть у самоволку. Або будуть безвилазно сидіти «на губі». А якщо їм дати зброю, гранати — куди вони влучать? По своїх? Єдине що може зробити з такими командир — це якось швидше «утилізувати» аби хоч проблем не створювали.
Далі: мобілізовані 40+ мужики з купою хронічних хвороб (типу мене). Бігати не можуть, бронік + снарягу не потягнуть — спину скрутить, снаряди по 40 кг тягати теж не допоможуть. Прибувши на фронт — вони скоріш за все будуть лежати з температурою від нежиті або від загострень хронічних хвороб. Перебуваючи вдома у комфорті я у свої 50+ далеко не кожен день відчуваю себе добре — а що буде з мене в окопі?
А тепер що до здорових та успішних. Навіть якщо мажорів (включаючи дітей чиновників) показово мобілізувати без можливості відкупитися — усе одно ніхто не дозволить відправити їх на штурм. Навіть британські принци усі служили — але ж ви не думаєте що їх пускали в атаку з автоматом? Вони будуть оформлені у якісь штабні підрозділи у Києві — і за гроші ніхто не буде помічати що вони тусують в кабаках замість роботи. У кого є гроші — завжди знайде як відкупитися.
Візьмемо не мажорів — а просто бізнесменів. От у мужика є автосервіс чи будівельна бригада, чи швейна фабрика. Йому приходить повістка — і що? Він закриває свій бізнес, звільняє робітників і іде воювати? А як же усі його обов’язки по договорах, по кредитах, по аренді? Бізнес треба будувати багато років — а швидко закрити можна тільки проголосивши банкрутом.
Хто тоді буде воювати? Відповідь очевидна — військові. Військовий — це така ж спеціальність як, наприклад, пожежник. Спеціалістів не ловлять на вулицях — їх набирають добровільно і навчають. Якщо країні не вистачає, скажімо, медиків — що робить держава? Правильно — планує аби ВУЗи набрали більше студентів саме на цю спеціальність. Так саме цілком логічно що на військову спеціальність мають навчати у першу чергу молодих та здорових юнаків! Але якщо платити достатньо — то у військову спеціальність піде не тільки молодь (якій треба заробити на своє житло, авто і т.і.) а і «світчери» — як в ІТ.
І ось тут ми підходимо до логічного висновку: аби набрати мотивованих військових потрібні гроші! А де ж їх узяти якщо війна, якщо бізнесменів мобілізували і бізнес закрили, якщо ІТ не дають спокійно працювати? Так от же:

Почему бы не освободить условно жалких 10к «элиты нации» и не получать за них 100 лямов $ в месяц?

А якщо кожен, хто не хоче воювати бути змогу «економічної мобілізації» — то грошей буде більш ніж достатньо. Але ні — не для мобілізації «салаг», а для рекрутінгу молоді у справжні бойові бригади! Краще найняти, екіпірувати і платити по $5К на місяць 10 000 справжніх бійців — ніж наловити 100 000 хворих мобіків.

Усе вірно! Розумієте яка справа: від людина, яка мобілізована примусово ніякої користі ЗСУ не буде — одні проблеми.

Це неправда.
Русня мобілізувала в 2022 тих, хто не хотів, і нічого, користь для кацапських окупаційних військ від них цілком є.

Ви маєте на увазі тих смертників, кого гнали на штурм з заградотрядами позаду?
Будемо брати приклад з орків? Чи може як Хуйло казав — поставимо попереду жінок та дітей? Від них теж буде користь — вони першими усі мини розмінують (собою).
Такі ідеї можна писати тільки якщо впевнений що сам ніколи не опинишся у загоні смертників! Коли своя срака у безпеці — жодні втрати заради перемоги не здаються завеликими.

Це все лірика, загороджувальні загони були у русні для зеків, переважно. А загалом, мобілізація дала ефект

Такі ідеї можна писати тільки якщо впевнений що сам ніколи не опинишся у загоні смертників

опинюсь — то опинюсь, цінність життя per se перебільшена.

Твого

Та будь чийого

Сподіваюсь ти цю тезу не словом, а ділом підтримуєш.

Звичайно.

Почитай класику філософії стоїків — Сенеку, Марка Аврелія чи кого ще — і сам будеш легше ставитися до того, що ти помреш. А то так все життя і прагнутимеш жити вічно

так як без життя всі інші цінності не мають ніякого значення.

Є мінімум 10 популярних концепцій, у що вірити, щоб цінності мали значення поза власним життям

Почни з цього

Rudolf Taschner
Woran Glauben
10 Angebote füär aufgeklärte Menschen

Є мінімум 10 популярних концепцій, у що вірити, щоб цінності мали значення поза власним життям

а зачим?

звучить як
«є тринаццять популярних концепцій, у що вірити, щоб перерахувати всі свої гроші і одну нирку якійсь лєвій особі»

Навіщо мені шукати «в що б таке оце повірити?» ?
Чому якісь рудольф і воран мають для мене значити більше, ніж конкретний олександр? І концепції якогось ворана значити більше, ніж життя конкретного олександра?

Я цілком розумію існування цінностей окрім власного живота, але не розумію, чому хтось би мав дослухатися чужих непрошених слів у цьому питанні.

Чому якісь рудольф і воран мають для мене значити більше, ніж конкретний олександр? І концепції якогось ворана

Окрім ворана, є ще аутор з біблейським ім’ям (каін) — Kein Betreff )

Далі: мобілізовані 40+ мужики з купою хронічних хвороб

Зараз середнiй вiк у ЗСУ якраз 40+

І це є унікальним в історії війн!
Тобто навіть влада розуміє що ця війна — це безглузда м’ясорубка і намагається зберегти хоча б молоде покоління. З одного боку — їм за це потім скажуть спасибі хто вижив. А з іншого виходить: старих можна не жаліти — вони своє вже пожили, тепер можна їх принести в жертву Хуйлу! (і пенсію платити не треба буде)

влада розуміє

Це оксюморон. )

Влада у нас:
— тупа;
— жадібна;
— ница.

У мене є сумніви, що «влада» щось там думає про майбутнє країни.
Але так, одягають вишиванки раз на рік.

Влада у нас:
— тупа;
— жадібна;
— ница.

Те, що писав Павло про Петра говорить, у першу чергу, про Павла, а не про Петра©

Коли старих немає — молодим простіше в мізків срати.

А як же усі його обов’язки по договорах, по кредитах, по аренді?

Вони всі поступаються головному, священному обов’язку!

потрібні гроші! А де ж їх узяти

— штрафи
— конфіскація і продаж майна, цінностей, валютних депозитів
— підняття податків
— викуп «полонених» з тцк
— не платити пенсії/зарплати
— примусова безоплатна праця

дуже вже розніжився в тих твоїх європах, забув що таке військовий комунізм

військовий комунізм

Тоді держава обдирала людей до кісток (у прямому сенсі — навіть з голоду помирали) — але усе це не йшло нікому у кишеню! Може тоді такі фанатики були при владі — але усі гроші таки пішли на індустріалізацію та війну.
Я б розумів якщо зараз доводилося працювати за їжу — а уся зароблена валюта йшла б на перемогу. Але коли за можливість працювати треба давати на лапу якомусь воєнкому це вже аж ніякий не «комунізм» — це державна зрада у чистому вигляді.

але усе це не йшло нікому у кишеню

Чому ти так думаєш? В сучасному Китаї — теж не чути особливо про корупцію, тим не меншк — вона там є :) Контроль медіа — робить дива :)

краще б у кишеню, може тоді й війни б не було, бо індустріалізація робилась для захоплення європи

чи хочаб то якось натякнули, що мов економічно бронювання не вийде, бо народ не зрозуміє адже лівацьки погляди і все оце, а от покарання їм не минути. Гуд варіант, всі за.

Економічне бронювання — народ не підтримує. А якщо це буде щомісячний штраф 25К для ухилянтів? Це з не «відкуп» — а покарання.

То цікава виходить історія, адже якщо хтось все ж не «оновив данні» за ці 2 місяця,

В законе написано, что с даты начала военного положения, а не 2 месяца.

Це про гіпотетичні майбутні дати початку воєнного стану, а не 24.02.22, бо тут закон ніяк не може мати зворотної сили.

Кабінетом це стане тоді коли можна буде потягнути текучі дані про себе через ключ податкової або інший цифровий підпис. Наразі це мутний застосунок з автоматичним внесенням даних через bankid в діряві бази. Не дивно буде побачити скоро злив цього всього г.на.

Так який злив, якщо дані з реєстрів витягує?

Думаєш дані з реєстрів можна лише по одному рекорду витягувати за раз? Ще до війни було купа сервісів аля opendatabot. Хтось же зливав їм дампи в обхід всякого законодавства.

Хтось же зливав їм дампи в обхід всякого законодавства.

сервіси а-ля опендатабот беруть дані з легальних джерел

Якщо я зрозумів ідею — то у Резерв+ людина має оновити данні про своє фактично місце перебування. Потім на цю адресу рекомендованим листом ТЦК висилає повістку. А якщо не оновити у Резерв+ скоріше за все підтягнеться адреса прописки чи ще з якогось реєстру. Якщо потім не отримати листа — то його повертають ТЦК і це підстава вважати що людина отримала повістку і не з’явилася. Далі — можуть виписати штраф 25К гривень.
Далі поки незрозуміло: якщо сплатити штраф — що тоді? Мають надіслати нову повістку коли явитися і якщо знову не прийшов — то що? Знову штраф? Чи вже кримінальна справа? А якщо не заплатив штраф — арешт рахунків? І далі що?
Хоч я і за кордоном — формально теж маю оновити свої данні у цьому Резерв+. Хоча рахунків у мене в Україні вже не залишилось — теоретично Україна має можливости ускладнити мені життя та погіршити банківську історію навіть за кордоном.
Але що якщо я поставлю цей Резерв+ на якийсь «одноразовий» телефон і обновлю данні? По-перше чи є якась відповідальність за неточні данні у цьому аплікейшині? Що якщо я вкажу адресу десь у джунглях Колумбії? А може я як раз там перебував у цей момент? Я що якщо десь у Сибіру — може я випадково евакуювався «не в тому напрямку»?
Відправити мені повістку буде по-перше дещо проблематично. По-друге повістка повинна враховувати реалістичні строки прибуття до ТЦК — і після отримання! Інакше якщо людина отримує повістку на почті — а там написано «явитися учора» — то вона цілком легально не може цього виконати. Вона має відписати листа і попросити нову повістку на інший день!
Отже ТЦК відправляє рекомендованого листа у джунглі Колумбії з вимогою явитись скажімо через 2 місяці (враховуючи час на дорогу). Але за цей час я вже переїхав у іншу країну — і чесно оновив данні у Резерв+ — шліть повістку на нову адресу.
Як я розумію усі інші варіанти окрім рекомендованого листа не дають визнати повістку отриманою.
А тепер цікаве питання: що мені заважає «подорожувати по світу» і змінювати адресу у Резерв+ фактично залишаючись в Україні?! Згадав старий совковий мультик як раз про рекомендований лист:
www.youtube.com/watch?v=G29Y2CvF-f8

А як тоді вказати місце свого фактичного проживання?
За законом людина має повідомляти ТЦК про зміну адреси проживання (але не номеру телефона — бо його не обов’язково мати). Якщо це неможливо у Резерв+ то який тоді сенс?
Чи, як писали у новинах, тим, хто за кордоном можна послати данні до ТЦК на офіційну електронну пошту? Так це взагалі легко!
Що заважає ухилянту написати що його примусово евакуювали в Парашку і він зараз живе десь у віддалених куточках Сибіру. Усе це надіслати на електронну пошту ТЦК (можна навіть зробити фото російської прописки чи себе поруч з зимівкою у тайзі). І, як казав один воєнком: «Чао, буратини — можете писать мне письма до востребования».
youtu.be/2BGTMMebY24?t=137

Усе одно виходить цікава правова колізія:
Аби обійти закон про особисте вручення повістки вигадали варіант з рекомендованим листом. Чому це легально?
1) Бо за законом у разі зміни місця проживання військовозобов’язаний має повідомити ТЦК нову адресу.
2) Закон надає 60 днів аби люди, які цього не робили, могли оновити свою адресу у ТЦК.
3) Якщо військовозобов’язаний не отримав повістку, відправлену рекомендованим листом за адресою під якою він зареєстрований у ТЦК (!) - отже він так чи інакше порушив закон: або не повідомив про своє нове місце проживання, або ухилився.
Це дає підстави (в супереч презу́мпції невинуватості !) вважати що людина знала про повістку але відмовилася від виконання.
Що буде якщо людина через Резерв+ надала адресу проживання десь у віддаленому куточку Землі?
1) Це офіційна інформація і ТЦК має розглядати цю адресу як адресу перебування. Тобто повістка відправлена рекомендованим листом на іншу адресу — вже не є обов’язковою! І у разі неотримання — не буде жодного порушення. Бо людина надала данні у ТЦК що проживає в іншому місці — і це помилка ТЦК що вони відправили повістку не туди.
2) Може бути відповідальність за надання неправдивої інформації. Але як перевірити що людина під час надання справді не мешкала за тою адресою?
3) Якщо ТЦК таки відправить рекомендованого листа за вказаною адресою і його не зможуть доставити — це буде вважатися ігноруванням повістки ... Але скільки буде коштувати такий лист і як довго він буде іти поки повернеться до ТЦК ?

Тому треба вводити адресу на території АР Крим куди рекомендований лист з ТЦК не прийде аж ніяким чином. І це ж не десь закордоном щоб відправляти гнівні мейли.

Не знаю як зараз працює пошта між Україною та Парашей — підозрюю що тільки через треті країни.
Але з боку закону я навіть не уявляю що буде якщо ухилянт перебуває не території Параші? Чи можна його відразу вважати зрадником? Але ж він ще не приймав присягу! Мабуть можна вважати колаборантом? Але як довести що його вивезли не примусово і він вимушений працювати за їжу? Чи є взагалі знаходження на території супротивника підставою для блокування рахунків чи якихось ще обмеженнях в правах?
Теоретично усе це має вирішувати тільки суд: але які докази що людина насправді в Параші? Тільки запис у Резерв+? А якщо це фейк і провокація ворога?

Ах ти ж зрадник їбаний, Крим — це територія України!
Ну ти поняв)

Плюс в ту сторону виїхали мільйони людей. Плюс під окупацією скількись-там.

Згідно з Постановою КМУ від 16 травня 2024 р. № 560 п. 34.

день явки за викликом резервіста або військовозобов’язаного визначається не раніше чотирнадцятого дня від дня надсилання повістки засобами поштового
зв’язку рекомендованим листом з повідомленням про вручення

Відповідно, від відповідальності це вас не спасе.

Так а при чому тут «день явки за викликом» до того буде така повістка вважатись врученою чи ні?
Читаєм п.41 про те що вважається «належним підтвердженням оповіщення».

О! Одразу заочно призваний у партизанскі війска. І доправляти в тил ворога не потрібно. Чекайте на повідомлення де закладка з вибухівкою.

У випадку надання данних через Резерв+ у прокуратури є додатковий аргумент про те, що повістка була відправлена по місцю проживання. І це повинно мати більший вплив в суді. У випадку надання некорректних данних у Резерв+, у прокуратури є додатковий аргумент у тому, що у людини апріорі був мотив ухилитися від мобілізації.

А от у випадку ненадання данних і відправки повістки на не актуальну адресу — це велике питання.

Треба, щоб юристи освітили це питання. Також треба моніторити практику судочинства по цьому питанню, але здається рєєстр мали намір закрити від доступу по цим статтям.

На мій непрофесійний погляд КМУ — це орган виконавчої влади, тобто він постановами трактує як повинні імплементуватися норми закону в державі. Теоретично, постанова не може бути використана для розширення норми закону, бо у КМУ немає повноважень для законотворчої діяльності. Ця постанова про безумовне вручення повістки є по факту розширенням норм закону КК. Гадаю, що нормальний суд повинен відхиляти і штрафи, а тим більш кримінальні провадження відкриті «завдяки» цій постанові.

Гадаю, що вони спеціально зробили це постановою, бо розуміли, що це не пройде через Раду. Бо по-перше, це повне беззаконня. По-друге, ніхто з депутатів не захоче нести за це відповідальність через N років. Простіше все повісити на Шмигаля.

А от у випадку ненадання данних і відправки повістки на не актуальну адресу — це велике питання.

Та нема ніяких великих питань, у постанові все прописано. У випадку ненадання даних — адреса прописки вважається актуальною з усіма наслідками які це за собою тягне.

Це ви кажете з точки зору постанов. Я намаюся аналізувати, як на це буде дивитися суд. Бо Бобер, курва, правий на рахунок того, що повістка відправлена на неактуальну адресу де-факто порушує презумпцію невинуватості. Бо з цього всього немає як зробити висновки про наміри/мотиви обвинуваченного.

Так, незнання законів не звільняє від відповідальності, тож ви винуваті за порушення правил війського обліку, але теоретично вас не можна притягнути до відповідальності за ігнорування повістки.

теоретично вас не можна притягнути до відповідальності за ігнорування повістки

Це теоретично, а практично — вже є судові вироки з тюремними сроками за ігнорування повісток, навіть до виходу покращених постанов.

десь колись чув, що презумпція невинуватості застосовується до карного кодексу. В адміністративному кодексі наєбарот — якщо не докажеш сам, що сплатив податки — вважаєшся неплатником (утровано)
може я й перекрутив, не сприймайте мої слова як факти.

Там кажись нема реєстрації

Там кажись нема реєстрації

Є, ти авторизуєшся через BankID, це і є реєстрація. Адреса і вся інформація підтягується і потім пропонують оновити. Якщо ти за кордоном, то написано, що з’вязок з ТЦК буде через email.

Якщо ти за кордоном, то написано, що з’вязок з ТЦК буде через email.

Щось я взагалі нічого про це не можу найти. Що треба відсилати і куди?

Щось я взагалі нічого про це не можу найти.

Це для тих , хто знявся з обліку.

це і є реєстрація

Це вхід.
Реєстрація то по іншому.

А преміум підписка тільки для елоистувачів, які пройшли влк.
Шах і мат, панове ухилянти!

Чи, як писали у новинах, тим, хто за кордоном можна послати данні до ТЦК на офіційну електронну пошту

Ліл, справді? :)
Так це взагалі ідеальний варіант.
1. Рекомандований лист ніхто закордон слати не буде.
2. Повістка на ВЛК в додаток не прийде (коли буде відповідний закон)
3. На імейл тобі не пришлють повістку, ботзакону нема (і думаю не буде)

3. На імейл тобі не пришлють повістку, ботзакону нема (і думаю не буде)

Надішлють, у Резерві+ прямо написано, що з вами зв’яжуться по вказаному email.

Ок, заяжуться, і?
В законі прописано, що вони можуть писати на імейл?

Навіть якщо й не прописано, то пропишуть, як прописали те, що надіслана, але невручена з будь-якої причини повістка вважається врученою.

офіційну електронну пошту

«офіційною» пошта стає за дуже конкретних обставин — наприклад якщо ти її реєстрував в судовому кабінеті і підтверджував ецп.
просто якась десь вписана вигадана пошта «для контактів» не є офіційною

Але якщо приймуть закон, згідно з яким ця електронна пошта, що вказана в цьому додатку, вважається «офіційною», так само як і адреса, яку ти вказав в «Резерві+» вважається «офіційною», й повістки, які вважаються врученими в будь-якому випадку, якщо вони вислані, надсилаються власне на ту адресу. С точки зору законодавців чим фізична адреса, яка не обов’язково співпадає з місцем реєстрації, відрізняється від електронної адреси?

Влада намагається заберегти якусь законність, або, хоча б, видимість.
Тому, вони і зробили цю всю історію з оновленням даних, і РЕОМННДОВАНИМ листом.
Що робити, якщо, відповідь на імейл прийде — фейл жоставки повідомлення?

Далі, тут зрозуміло, що вони намагатимуттся стригти всіх. Питання не в тому, — як запобішти врученню повістки, а в трму — як мінімізувати шанс що тобі її вишлють.

Зауважте: на яку адресу надсилається рекомендований лист? На адресу реєстрації? Ні, на ту адресу, яка була указана при «оновлені» даних в додатку «Резерв+». Яким чином верифікується особистість того чоловіка, який указує цю адресу? Вона верифікується за допомогою BankID того чоловіка. Таким самим чином — не більш, але й не менш верифікується й адреса електронної пошти. Отже, видимість законності збережена в цих двох випадках. Повістки надсилаються на адресу, а електронні письма можуть надсилатися за електронною поштою, які були верифіковані за допомогою BankID.

Має сенс, пмтання правда залишається, що буде, якщо імейл не доставлено. Це ж все треба в новому законі прописати.
Можна звісно напряму в резерв плюс слати, це навіть простіше. Коли в законі пропишуть.
В цілому, є два варіанти для уєзжунь
— косити і забивати, що зазвичай правмльна тактика в Україні
— сподіватись на адекватність влади, і зо повістки закордон слати на будуть по імейлу :)

якщо імейл не доставлено

те саме що і з недоставлнним рекомендованим листом

сподіватись

За вийнятком того, що на доставку імейлу ти можеш вплинути, а на доставку листа — ні :)

Якщо я зрозумів ідею — то у Резерв+ людина має оновити данні про своє фактично місце перебування. Потім на цю адресу рекомендованим листом ТЦК висилає повістку.

Було таке?
Я не чув

Але що якщо я поставлю цей Резерв+ на якийсь «одноразовий» телефон і обновлю данні?

Don’t ask , just do it

вкажу адресу десь у джунглях Колумбії?

Повістку увовно відправлять туди і вважати уть врученою

Так — але тільки коли вона повернеться з поміткою що не може бути доставлена!
Ну і рекомендований лист до віддалених куточків Землі може коштувати чимало.

Або не повернеться, бо поштальон сам розпишеться та викине.

Тоді прийде підтвердження що рекомендований лист доставлений. Але чужий підпис може потім бути аргументом оскаржити штраф у суді!

рекомендований лист

тільки для тих хто «в»
для тих хто «за» додадуть повістку в апці, от побачиш)
і також туди «попередження» воєнкома для кку 337

Мабуть це головний аргумент проти Резерв+: якщо у тебе його нема то закон не може зобов’язати його мати. Але якщо ти вже сам зареєструвався — то можна вважати що це офіційний канал зв’язку і зробити так саме електронні повістки. Навіть якщо потім видалити Резерв+ усе одно буде вважатись що повістка отримана.
Як я розумію GDPR в Україні поки не діє. Але має існувати щось про збір персональних даних. Теоретично користувач будь-якого аплікейшина має право відкликати згоду на збір та збереження особистих даних, видалити аплікейшин і усі данні (у тому числі з серверів чи хмар).

Ти занадто все ускладнюєш. Тут вже десь писали — сідаючи грати з шулером, виграти — неможливо.
Просто не грай.

Які варіанти? Не встановлювати взагалі?

‼️Представник ТЦК пояснив, які можуть бути підстави для того, щоб людину з вулиці відвезли одразу до ТЦК та СП

Речник Сумського ТЦК Олександр Бондаренко наголосив, що наразі тривають заходи не тільки з оновлення даних, а й з оповіщення та мобілізації, які були раніше.

Із собою у військовозобов’язаних мають бути облікові документи. Також Бондаренко пояснює, що частиною оновлення даних може бути і проходження ВЛК. За його словами, не ТЦК, а поліція «пропонує громадянину виконати законні вимоги».

📹Радіо Свобода

Представник ТЦК пояснив, які можуть бути підстави для того, щоб людину з вулиці відвезли одразу до ТЦК та СП

Та щось не дуже пояснив.

Якщо нема документів?

Ми вам таке не говорили. Знаєте, форуми теж моніторять представники органів.

має право відкликати згоду на збір та збереження особистих даних

Так прописали окремим пунктом що ТЦК, резервів плюс, оберегів мінус ніякі закони про захист персональних даних не стосуються. Шах і мат!

Який GDPR?
Ці дані по закону зберігаються і відкликати їх не можливо, тільки апдейтнути
Це як з банківськими рахунками, держава зобов’язала зберігати історію.
Інакше, відмиваючи гроші через рахунок у банківській установі ЄС можна було б витерти історію транзакцій, просто пославши їм листа з GDPR. Це неможливо.

у джунглях Колумбії

Навіщо так радикально. Крим — це Україна.

Якщо не оновили дані буде повістка, далі розшук і доставка поліцією, далі перша вимога(блокування можливості водити машину) і перший штраф 17000 грн+10% Виконавчій службі + . Справа передається у Виконавчу службу.

Якщо штраф не сплачений, виписують наступний штраф(25500 грн), як і перший , коли будуть наступні 60 днів для оновлення даних(після чергового продовження мобілізації).

Якщо сума штрафів назбирається на суму 160000 грн, починається процес відчуження майна.

Рахунки не зовсім блокуються, якщо на рахунку є сума для оплати штрафу, вона спишеться. Також можна буде поповнювати рахунки для оплати кредитів.
Не забуваємо про можливість відкрити ФОП на партнера/родича. Чи піти в нал/крипту.

Поки все це адміністративні штрафи і кримінальної справи не може бути. Єдине — попадетесь на вулиці, це гарантована мобілізація + штрафи треба буде сплатити.

Не оновлення даних, неявка на ВЛК це порушення військового обліку, і все карається штрафами.

Ще момент, що є особлива повістка від начальника ТЦК і неявка по ній карається кримінальною справою.

Питання — а про тих чоловіків, які на ТОТ подумали? Тут взагалі померлим повістки приходять.

Фактично Резерв+ це самому на себе настукати ТЦК, доповнити дані яких не вистачає, щоб вас знайти.

Якщо не оновили дані буде повістка, далі розшук і доставка поліцією

Ну так а если обновить, тогда точно будет повестка и будут знать где искать 😆
Так что нафига обновлять? Все дороги ведут к повестке, даже если ты сегодня не годен, то нет гарантии что завтра не будешь считаться годным.

Поки все це адміністративні штрафи і кримінальної справи не може бути. Єдине — попадетесь на вулиці, це гарантована мобілізація + штрафи треба буде сплатити.

За відмову від ВЛК кримінальну відповідальність не ввели. Тож гарантована мобілізація тільки у випадку, якщо у ТЦК вас зломають психологічно.

Кілька днів катувань в підвалі і ви все підпишете.

Та і ламати не треба. Підпишуть за вас.

Человека в теме видно сразу -)

Підпишуть за вас.

стаття 336 перетворюється у прівелей, бо зникає вікно «не явитися по бойовій», наступний шанс зіскочити тільки сзч/дезертирство, а там вже зовсім інші строки і складність реалізації

Я подозреваю, что единственная задача этого «Резерв+» — добровольно-принудительное наполнение «Оберига». В военкоматы добровольно регистрироваться давно уже никто не ходит со времен АТО. Последнюю перепись населения проводили более 20 лет назад. Еще до войны де-факто ушли две области и Крым. После начала войны в учете населения полный хаос. Отсюда и повестки, приходящие давно умершим, и бессильные облавы.

А тут зашел, банк-айди подписался, сам себя засветил, значит, можно с тобой работать дальше. В том числе и штрафы выписывать.

Тут зараз найбільш активно обговорюють тему мобілізації, є питання трохи не по темі (сорі)

Є вже такі, хто проходив ВЛК останні декілька тижнів і отримав висновок «придатний до частин забезпечення, тцк і тд»? Тобто обмежено придатні 2.0

Декілька питань:
1) чи прописують вам окремо, згідно ТДВ, придатність до окремих родів військ?
2) чи вас мобілізували одразу після цього чи поки сказали чекати (як це часто було з обмежено придатними)?
3) як довго ви чекали фінального рішення комісії?

якщо вам дали висновок — то це і є фінальне рішення комісії. Далі пан воєнком або дає вам бойову повістку, або відпускає додому..на якийсь час

Мiй товарищ нещодавно добровiльно прийшов, пройшов ВЛК i ..... отримав бойову повicтку на «через тиждень».
Йому там якось з роботи порiшали це — анулювали повicтку.
Наразi cидить з обicраними трусами i далi роботи i мicцевого магазина нiкуди не ходить. Хоча й документи всi в порядку.
Бусiфiцированi зазвичай не мають можливостi навiть додому повернутись.
Пару годин i вже в учебку везуть.

Це я за кокретно наше мiсто кажу. Гребуть як в останнiй раз.
Можливо десь по-iншому.

І це його ВЛК визнали саме «придатним до частин забезпечення і далі по списку»?

Якщо так, то звучить не дуже. Мабуть, знаходять способи як навіть таких людей в гарячі точки відправляти.

Зараз всi придатнi. На ВЛК всiм на все похер. Навiть не дочекавшись результатiв аналiзiв ставлять придатнicть. В ТЦК план на кiлькicть, i вони його роблять як могуть.
Якicно вже в частi будуть розбиратись що з тобою робити.

Тобто згідно рішення ВЛК він є повністю придатним?

Так. Я ж пишу — робили йому аналiзи, екг, але поки все це не прийшло з висновкми лiкарiв йому вже проставили придатнicть.

Тільки що якраз знайшов в Положенні про військово-лікарську експертизу № 402, що

«придатним до частин забезпечення і далі по списку»

за багатьма кодами хвороб придатні в тому числі до служби в

Штурмові підрозділи Сухопутних військ...

Тому і цікавлюсь чи користуються цим

а ещё не приняли закон, чтобы все продаваемые в Украине смартфоны были с этим «додатком», и неудаляемым? Ладно, не буду больше подсказывать.
Просто накипело. Как оказалось, в стране реально есть индивидуумы, добровольно устанавливающие это недоразумение.

так а чому бомбить тебе? ну поставили собі. хтось фуррятину дивиться, хтось мараєва, а хтось апки ставе. Чому у тебе кипить то?

как минимум, потому что эти же люди и на выборы ходят

чорт, та на вибори ходять усі ті, хто слухає блатняк і репчик, програмує на пехопе, дивиться битву екстрасенсів і фарбує міньки для вахи.
Пенсіонери, до речі (яким довго дорікали всими негараздами) апки не ставили. Коли за яника голосували — апки теж не ставили.
карочє є вагоміші причини кип’ятитися, окрім як осуджувати когось за їх вибір.

карочє є вагоміші причини кип’ятитися, окрім як осуджувати когось за їх вибір.

У бульбашці ухилянтів 95% втекли б з України, якби відкрили кордони

Ну це можливо серед розробників ПЗ так. Серед людей, які не володіють іноземними мовами та не мають професійних навичок які дозволили б заробити на пристойний рівень життя за кордоном тих хто втекли б після відкриття кордонів значно менший процент.

Та це ніде не так.

то чьо закрили?

10к воєнкому

на щастя не довелося, сиджу дивлюся з безпечної відстані коли тебе спакують і ти всім ворогам роздаси на горіхи

Навіщо мене пакувати, коли я сам в ТЦК приходжу? )

сам в ТЦК

непридатний багатодітний студент-інвалід на пенсії? чи за зарплатою туди приходиш?

Ти можеш щось не за методичкою писати?

Ти можеш

ну так які підстави що ти

я сам в ТЦК приходжу

і тебе за 2.5 роки досі не забрали?
чи забрали і ти з окопу по клавішах маслаєш?
чи ти сам ще не придумав?

і тебе за 2.5 роки досі не забрали?

Ти можеш щось не за методичкою писати?

Ты упускаешь еще один вариант — он в ТЦК работает или подрабатывает. Или папа. Или заносит.

Або школота 25р :)

або пєтух на зоні, у них зараз мобіли є, на удо старається

2000 злотих донату на збір ДОУ для Повернись живим — і будеш усе знати

в ТЦК работает или подрабатывает. Или папа. Или заносит.

це один з варіантів

чи за зарплатою туди приходиш?

або політрук, або ще тітушню зараз «в помічники» наймають

А ти можеш щось не за методичкою писати, блазню?

2000 доларів донату на збір ДОУ для Повернись живим — і будеш усе знати

Ну це можливо серед розробників ПЗ так. Серед людей, які не володіють іноземними мовами та не мають професійних навичок які дозволили б заробити на пристойний рівень життя за кордоном тих хто втекли б після відкриття кордонів значно менший процент.

Та ну що ти таке говориш, в Німеччині зараз сотні тисяч українських нероб сидять на соціалі, і на роботу не дуже поспішають.

сидять на соціалі, і на роботу не дуже поспішають.

Deutsch вчать же, нє?

звісно але я в середньому говорю хто краще а хтось і за 20 років не вивче

хтось і за 20 років не вивче

За 20 років життя у Німеччині?
«таких не беруть у космонавти» 😁

Є підозра, що якщо першим двом-трьом сотням тисяч українських нероб в Німеччині знайшли просторі чотирикімнатні квартири, то з четвертою та п’ятою сотнею тисяч нероб просторе житло закінчилося і шосту, сьому і так далі тисячу нероб поселяють в значно скромніше житло. Ну і знову ж таки розмір соціальних виплат для нероб, хоч і дозволяє не відкинути копита, та на рівень «живу ні в чому собі не відмовляючи» теж не тягне. А тепер уявімо шановану в своєму містечку людину, яка для свого містечка доволі непогано заробляє, наприклад є регіональним представником якоїсь аграрної компанії, або має якийсь бізнес. За кордоном без знання іноземної мови така людина не зможе дозволити собі мати той рівень життя який має в Україні, оскільки через те що не знає іноземної мови заробити достатньо грошей не зможе, а на соціалі, як ми щойно розібралися, рівень життя дещо нижчий.

в Польщі працюють 65% українців з ТЗ, в Німеччині 20%. Тут був десь лінк на німецький репортаж з цього та порівнянням, чому так. З’ясували що це 1) мова 2) відсутність в Польщі соціалу. Але особо німці з цього не переймаються, кажуть що в них інша модель — спочатку мовні курси, а потім більш кваліфікована робота, тобто курси як раз закінчуються, ось-ось усі підуть робити. Але «кваліфікована» — це таке собі в них, на касира в супермаркеті треба 2 роки навчатися. А жіночку нашу з Польщі показали, що трамвай водить — до війни була косметологом.

В NL десь 50%. Соцiал вродi не такий жирний як в DE, але вiн присутнiй

Как оказалось, в стране реально есть индивидуумы, добровольно устанавливающие это недоразумение.

Як виявилося, в країні є досить тих, хто не хоче поставити собі цей застосунок. І вони ж ще й голосувати будуть потім. Однак я ставлюся до цього по філософськи.

А скільки їх буде якщо відкинути усіх чоловіків до 25 років, тих хто має бронь чи відстрочку, перебувають за кордоном або взагалі точно не може служити та чинних військовослужбовців які встановили побавитись?

Продавці сірих айфонів наступного дня після прийняття такого закону
alidropship.com/...​maxresdefault-500×500.jpg

укр частот надзор имеет возможность погасить их и пользы будет как от плеера с вайфаем

укр частот надзор имеет возможность погасит

їх «гасять» ще з моменту появи iPhone 3G, ніяк не загасять

Понад 700 тисяч українців були в безпідставному «розшуку» у «Резерв+». Помилку вже виправили — заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко

Заступниця міністра уточнила, що у разі зняття з «розшуку», до ТЦК звертатись не потрібно. У відомості порадили повторно авторизуватись у застосунку, щоб побачити свій оновлений статус.

АХАХХААХАХАХАХАХ

Понад 700 тисяч українців були в безпідставному «розшуку»

добре хоч в Інтерпол не встигли подати))

Мені цікава логіка людей які встановлюють та вводять усі свої дані в цій подєлці, яка немає жодної юридичної ваги, та невідомо для чого всі ці дані будуть використані

точно. апку зробили чисто щоб мікрокредитів набратися потім. ДОКОЛЄ, БУНД!!!111

до речі, забув спитати, а вам вже видали броню по квоті цирку?

Це все антихристи збирають, щоб усіх порахувати. Апокаліпсис наближається.

Логіка просто — достатньо не бути параноїком і не будувати теорій заговору

А нащо ви встановлюєте цей додаток?

що б мати QR код під рукою, ну і можливо на відсрочку можна буде подавати через нього

у Інтерпола є якийсь фільтр від спаму? у них там намічається дебеле «поповнення», ось одне з них:
«Українські перевізники кидають фури за кордоном і тікають від мобілізації: за це їх хочуть карати.Інформація про таких водіїв може передаватися до Інтерполу,»
visitukraine.today/...​ant-to-punish-them-for-it

Тікають, хто як може
sport.ua/...​-karpatami-bude-perervano

В той же час, на бій Усик — Ф’юрі прилетіли більше 500 українців. І от їх чомусь без проблем випускають за кордон.

Тікають, хто як може

«Как утверждала советская пресса и власть, лучше страны для жизни было просто не найти. Однако по каким-то причинам, чтобы вырваться из страны социалистического счастья, люди проплывали сотни километров и угоняли самолеты. Представляем вашему вниманию самые громкие и необычные побеги из Советского Союза...»

доречі за спробу перетину -смертна кара або розстріл на місці, за вдалий перетин «заочный приговор: 10 лет лишения свободы за измену Родине». Ще є куди рости і розвиватися.

доречі за спробу перетину -смертна кара або розстріл на місці,

звісно ж є тиц на це?

хах. контекст — весь період совєцького союза. Твердження — текст на дзені про закон, котрий діяв незрозуміло скільки і приймався в самий пік репресій.

так, згоден. Але там в одному коментарі йде посилання згадка «самиє громкіє побєгі» де немає обмеження по періодам. І далі про «за спробу перетину — розстріл». Особисто я такі речі сприймаю в одному контексті.
А т.к. «спроба перетину» включає в себе і контрабанду і п’яні випадкові порушення і всяке інше, що важко підвести під «розстріл» навіть в сссср, то мені і зацікавило саме джерело інформації.
Вопщєм ви пойняли, що я продовжую душнити за точність подачі інформації.

нє, це другі люди інформацію от балди подають. А потім плачуть «воот в інеті кругом брехня і false news»

інформацію от балди подають
другі люди

тобі наводять лінки цитати, а в тебе словесний пронос.

історія не повторюється до останньої літери, але напрям зрозумілий і можна спрогнозувати що буде.
як то було з совком:
— спочатку випускали всіх «бєлая еміграція»
— потім за гроші, хто лишився — «розкуркулили»
<ми зараз тут>
— потім за втечу розстріл
— потім «відлига» розстріл замінили на «всього лише» 12 років в’язниці
-потім вся ця халабуда завалилася

www.bbc.com/...​8_russia_emigration_waves

зауваження, спростування, пропозиції, побажання?

доречі за спробу перетину -смертна кара або розстріл на місці, за вдалий перетин «заочный приговор: 10 лет лишения свободы за измену Родине». Ще є куди рости і розвиватися.

до оцього фрагменту ти жодного підтвердження не надав. Суцільне «бла-бла». А «словєсний прононс», виявляється, у мене

upd. посилання на публіцистику було, забув. але та стаття також на початок совєтізації акцентована, а твоя фраза звучить узагальнено. До чого я і тойво.

ctrl+f > границ
Статья 1. Измена Родине
Измена Родине, то есть деяние, умышленно совершённое гражданином СССР в ущерб суверенитету, территориальной неприкосновенности или государственной безопасности и обороноспособности СССР: переход на сторону врага, шпионаж, выдача государственной или военной тайны иностранному государству, бегство за границу или отказ возвратиться из-за границы в СССР, оказание иностранному государству помощи в проведении враждебной деятельности против СССР, а равно заговор с целью захвата власти, —

наказывается лишением свободы на срок от десяти до пятнадцати лет с конфискацией имущества и со ссылкой на срок от двух до пяти лет или без ссылки или смертной казнью с конфискацией имущества.
...

Статья 15. Контрабанда
...
наказывается лишением свободы на срок от трёх до десяти лет с конфискацией имущества и со ссылкой на срок от двух до пяти лет или без ссылки.

Статья 20. Незаконный выезд за границу и незаконный въезд в СССР
...
наказывается лишением свободы на срок от одного года до трёх лет.

Те же действия, совершённые повторно, —
наказываются лишением свободы на срок от двух до пяти лет.
...

тобто «расстрєл за перетин кордону» — тільки якщо фомрулювання «ізмєна родінє» і то тільки як крайня мєра.

Це, я б сказав, не дуже схоже на

доречі за спробу перетину -смертна кара або розстріл на місці,
хах
в самий пік репресій.

27 октября 1970 года 21-летний студент мединститута в Крыму и 20-летний студент керченского филиала севастопольского приборостроительного института, приходившиеся двоюродными братьями друг другу, купили билеты на рейс «воздушного такси» по направлению Керчь — Краснодар.
Когда самолет «Морава L 200», рассчитанный на четыре пассажирских места, взлетел в воздух, студенты, угрожая пилотам, приказали им лететь в Стамбул. Самолет удачно приземлился в Турции, но хеппи-энда не последовало.
Студенты сразу же запросили убежища в США, но страна не проявила в их отношении никакого интереса. Они почти год прождали ответа от посольства, когда к ним прибыл корреспондент ТАСС с письмами от родных.
Студенты были морально истощены, а потому легко поддались на уговоры «журналиста» вернуться и обещания, что они отделаются условным сроком. В СССР обоим дали реальные сроки — 10 и 12 лет.

Тут я вже хз що краще, зразу розстріл чи 12 років совкової в’язниці

«захоплення судна» vs «спроба перетину кордону».
Ж — релевантність.

а потому легко поддались на уговоры «журналиста»

Наївні діти

Наївні діти

система полюбляє поласувати молоденькими

Важко було в 1970 році жити в Турції на соціальні виплати без заощаджень.

в 1970 році жити в Турції на соціальні

А працювати на буржуїв Совецкому человеку ніяк просто...

З їх досвідом в Турції їх могли взяти хіба що різноробочими чи вантажниками.

їх могли взяти хіба що різноробочими чи вантажниками.

ну так, 12 років совєтской зони явно краще

різноробочими чи вантажниками

Звісно.
Але ж «на зоні» вони не за тими ж спеціальностями «працювали» 🤔

Вони були на зоні? Вони вуха відкрили, й повірили кдбшніку, який їм локшину навісив на вуха. Повертаючись, вони вважали, що не потраплять на зону...

замкнув коло?
Нагадаю з чого почалось:

Наївні діти

Ну так з початку я те й казав:

Наївні? Уявіть собі рік життя в не дуже розвиненій країні (Турція 1970 року це не сучасна Турція) виключно на соціальні виплати (кому були потрібні в Турції радянські рублі, навіть якщо вони в них були), скоріш за все навіть не в трьохзірковому готелі. Тим більше, що перспектива переїзду до США виглядали досить примарними. Ось вони й піддались вмовлянню кдбшника. До того, ймовірно, кілька місяців не піддавались. Але США вони не дуже цікавили.

Ну а я про наївність у контексті «повірили савецкому» журналісту ""

савецкому" журналісту

одна з причин «не читати савецкіх газєт»)

Наївні? Уявіть собі рік життя в не дуже розвиненій країні (Турція 1970 року це не сучасна Турція) виключно на соціальні виплати (кому були потрібні в Турції радянські рублі, навіть якщо вони в них були), скоріш за все навіть не в трьохзірковому готелі. Тим більше, що перспектива переїзду до США виглядали досить примарними. Ось вони й піддались вмовлянню кдбшника. До того, ймовірно, кілька місяців не піддавались. Але США вони не дуже цікавили.

Уявіть собі рік життя в не дуже розвиненій країні (Турція 1970 року це не сучасна Турція)

Ну згоден.
Рік в не дуже розвиненій проти 12 років в....

Але США вони не дуже цікавили.

Бо мабудь і там нікому не потрібні були 😕

Бо мабудь і там нікому не потрібні були 😕

Студенти без досвіду праці...

вмовлянню кдбшника

совок вміло розводив, зеленим «повертачам українців» і не снилося. таких випадків було повно, ось ще приклад

«9 октября 1948 года летчики перелетели на бомбардировщике Ту-2 ВВС СССР с авиабазы Коломыя в Австрию.
Американские оккупационные власти дали им политическое убежище.
Один из пилотоа Барсов не смог начать новую жизнь. Как только ажиотаж вокруг них закончился, ему пришлось искать работу и устраивать быт. Мужчине гарантировали амнистию по возвращении на родину, однако, когда тот вернулся в СССР, через полгода его расстреляли.»

перелетели на бомбардировщике Ту-2
Мужчине гарантировали амнистию по возвращении на родину,

Яке звання цікаво було?
Старшина — у-портупее, все тупее и тупее?

все тупее

ну зато не довелося вантажником працювати, як тут пишуть))

я тут прочитав всю історію — чуваки пройшли всю другу світову війну, а причина втечі «нежелание жить в СССР». такі от «ухилянти».
це доречі співпадаю з думками сьогоднішніх військових (навіть на доу писали) що як тільки дєибєль — їх тут не буде.
news.rambler.ru/...​lozhilas-sudba-begletsov

«Летчик рассказал, что разочаровался в существовавшем на его родине строе. Его угнетали многочисленные факты обвинения бывших в немецком плену русских солдат в шпионаже и их отсылку в лагеря в родной стране. Кроме того ему не нравилось, что победу над фашистскими захватчиками лидеры партии приписали в том числе и себе, чего, по словам Пирогова, они не заслуживали. Пирогов утверждал, что никакой демократии в СССР не было, а были только террор и страх. По его мнению, в Союзе, вопреки утверждениям правительства, абсолютно не существовало классового равенства. А лживая пропаганда о „загнивающей Америке“, которая еще совсем недавно преподносилась как союзник в борьбе с фашизмом, также изрядно злила Пирогова»

В них не було досвіду життя в країні з іншим укладом. Бо один з них на свою біду повернувся.

В ухилятни я піду
Пусть меня повесят

Наївні справді. От льотчик що посадив радянський міг в японії був більш розсудливий, і з дружиною розвівся.

Він був військовим, й посадив військовий літак, тому й зацікавив американців. Цивільним льотчикам-втікачам не так щастило: Зосимова, який перелетів в 1976 році до Ірану, іранська влада (не аятолла, а його попередник, той нібито проамериканський шах) повернула до совка, де він просидів у в’язниці до 1988 року...

Были ребята зеки уставшие на зоне советской быть и во время этапа захватили самолет и ....угнали его вроде в Пакистан....Где их посадили в аналогичном месте без совковой системы. Радости было у них) У Каневского история есть про этих ru.wikipedia.org/...​ki/Угон_Ту-154_в_Пакистан

Угонщикам удалось пронести на борт самолёта обрез, который передал им через охранника, получившего в виде взятки спортивный костюм, один из друзей главаря угонщиков

Так опускалась Залізна завіса. Як більшовики заборонили громадянам виїжджати за кордон, а за побіг стали розстрілювати
nv.ua/...​toriya-z-nv-50413738.html

історію треба знати, бо все це прямо зараз повторюється і можна зрозуміти що буде далі

історію треба знати,

і використовувати без квантора.

Є, але я не вмію писати посилання 🤣🤣🤣

Хочуть зареєстурвати законопроєкт, щоб дати можливiсть впродовж 150 днiв оновити данi. Кажуть ТЦК не справляється з напливом за зазначени 60 днiв.

Так яке діло ТЦК до кількості людей, що оновили дані? Вони ж не дзвонять кожному.

З кожної праски говорять, що все одно доведеться нозями топати в ТЦК пicля наступного етапу (ВЛК).

Так є ж застосунок, немає необхідності йти ніжками в ТЦК.

Все одно треба йти до ТЦК. На влк та/або за він кодом

На ВЛК — то вже інший етап після оновлення даних, після отримання окремої повістки. При цьому неважливо, де були оновлені дані.
За кодом — тут не знаю. Людям, які оновлюють дані в ЦНАПах, також потрібно потім йти в ТЦК за кодом? Який тоді був сенс ідеї оновлення даних в ЦНАП взагалі?

Ці окремі повістки на влк ще не надсилають і невідомо коли будуть. Те що пишуть у новинах та реальність то різні речі
Сенс був у тому щоб розвантажити тцк трохи, але вийшло навпаки

Так направлення на ВЛК прийде в Резерв+
)))

Воно прийде в будь-якому випадку — хоч в Резерв, хоч без Резерву (поштою)

Тссс, не псуйте людям настрій.

Та хай приходить. Проходження ВЛК без наявних причин відстрочки це в 90% мобілізація. Думаю хто побагатше порішає або буде сидіти на штрафах.

Доповнити дані про себе які держава не знає, щоб було легше знайти людину. ТЦК цікаве тільки ВЛК, а не дані про вас(анкета).

В Резерві+ ви нічого не оновлюєте згідно закону. В додатку ви лише подаєте номер телефону, актуальну адресу та e-mail. Потім ТЦК згідно наданих Вами даних відправляє повістку для проходження ВЛК, тобто всеодно потрібно йти у ТЦК. А вже опісля пройденого ВЛК вам нададуть документ про оновлення даних, якщо звісно не дадуть бойову повістку і не відправлять десь на полігон.

Якщо людина закордоном, то вишлють на е-mail запрошення повертатись додому на ВЛК, ось таке от.

Ну, ось знайшла статтю на РБК, пояснення дає директорка департаменту надання адміністративних послуг КМДА Наталія Шамрай:

За словами Наталі Шамрай, витяг про оновлення даних у ЦНАПах та код із ТЦК — це рівнозначні документи.
«Це рівнозначний індивідуальний номер, який відображений або у витягу, отриманому в ЦНАП, або в „Резерв+“, або це штрих-код, вклеєний у військовий квиток», — пояснює вона.
Важливо знати, що в застосунку, у витягу з ЦНАПу та у військовому квитку є унікальний номер. Саме за цим номером ідентифікують військовозобов’язаного.
«Оновивши дані одним із трьох способів (у застосунку „Резерв+“, в ТЦК або ЦНАПі), військовозобовʼязаний виконав вимогу закону і не отримає штраф за те, що цього не зробив», — каже Шамрай.

Хочеться розібратись, чому так відрізняється інформація про весь цей двіж.

чому так відрізняється інформація про весь цей двіж.

Далеко не нульова можливість того, що певні Talking heads самі не розуміють що несуть — привіт мемчик з Банд Нью-Йорка.

Адже вони звичайні люди, і можуть ляпнути абищо.

Щоб зрозуміти можливі варіанти відповідальності за неявку до ТЦК.

I have the vin code, might think I WON 🤔

Застосунок не бумажка. Якщо на бумажці написано не те що в застосунку — вас доставлять в тцк. Тому йти все одно треба

Ну, в ЦНАПі, наприклад, повинні видати витяг, хіба ні? Для застосунку обіцяли додати генерацію qr-коду, по якому підтягнуться всі дані (але поки що цього немає, так)

Ой забули ©

Забудьте, цю державу вже нічого не врятує

QR кол мають додати в червні, але поки Резерв+ немає ніякої юридичної сили, хоча бачив відео, люди казали, що інфа з Резерв+ допомогла їм при перевірці документів.

Ці дані нікому не треба, тупо фігура мови. Мета — це ваш підпис від висновком ВЛК «Придатен» і всі адреси де можна вас швидко знайти і поставити перед вибором «Або їдеш в учебку або тюрма».

Не секрет що в військових базах повний бардак, особливо враховуючи кіпи зниклих документів при ліквідації воєнкоматів. Виникає питання — при вході в Резерв+ через BankID до розробників пересилається ІПН, ПІБ та інша інформація. Неважливо наскільки вона актуальна — ПІБ та ІПН будуть актуальні, по ідентифікаційному зразу отримуємо дату народження та стать. Якщо навіть немає запису в реєстрах Оберіг+ — створюємо новий запис, ставимо статус В розшуку або До Уточнення — таким чином реєстр наповнюється сам :)

Насправді будь-які зміни чи запити в реєстр мають авторизуватись і фіксуватись. Але нема жодних гарантій з цим застосунком, можуть писати логи а потім вручну вносити

Ви розкрили справжній задум цього застосунку. За вами вже виїхали!

Та це очевидно. Вони намагались наповнити Оберіг самі через бази мінюсту і демографічний реєстр, але бази виявилися гівном. Тепер переклали це на людей продавши їм казочку «онови дані» без походу до ТЦК.

Комусь приходило повідомлення «Дані щодо вас не знайдено в реєстрі Оберіг» ? Можливо хтось знає, що це значить?

Можливо, тому не знаю чи писати в службу підтримки...

У мене аналогічна фігня. Писав в цей нєдо-бот в вайбері, видало ось що:

«Дані для реєстру „Оберіг“ вносяться безпосередньо працівниками ТЦК та СП, а також отримуються з інших реєстрів. Якщо після авторизації в застосунку ви отримали повідомлення „Дані щодо вас не знайдені в реєстрі Оберіг“, необхідно звернутися до Територіального центру комплектації та надати необхідні документи, а саме: ........»

«Дані щодо вас не знайдено в реєстрі Оберіг»

Вірогідно, якщо у військкоматі не був року з 2000го, то і у реєстрі не буде.

Мені казали, що там лише ті, у кого у військовому документі вклеєно штрих-код.
Чи то правда — не знаю, але всі, хто протягом 2022/2023 відвідував ТЦК, мають штрих-код

ну, не тільки 22-23. моя бумажка видана раніше, підтягнулось, унікальний номер є.

видана раніше, підтягнулось, унікальний номер є

Тоді вірогідно, що у ТЦК всім, чиї справи є, присвоіли ті vin-коди

Був в 2022 4 рази, але штрих-коду немаю

А військовий квиток є?
Бо у мене після ВЛК та отримання документів (як повернули військовий) отой штрих-код там і з’явився.

Повернули мені військовий ще у 2022 році

Дивно. Там же говорили що наповнять Оберіг із купи джерел. У тому числі і податкової та ЦНАП і банки.
Щоб не бути у реєстрі як я зрозумів треба бути повним маргіналом без роботи, рахунків та майна.

От заявили «ми синхронізували 100% даних». Це значить не більше того, що синхронізували 100% даних, котрі самі змогли оцінити як «необхідна синхронізація».

Якщо якийсь умовний васісуалій не потрапив в поле зору алгоритмів і своєчасно випав зі списків — відсутність його даних ніхто не помітить.
Імхо, це і є друга основна мета апки — донаповнити список недосинхронізованих людей.

васісуалій

Давно так ре реготав. Знімаю шляпу :)

повним маргіналом без роботи, рахунків та майна.

Так скорше за все воно так і є.

Але ж от людина каже що його нема. Сумніваюсь що він маргінал
Виходить все ж синхронізували не так як нам розповідали — джерелом майстер даних була таки база ТЦК яка наповнювалась із паперових документів. Потім витягували по ним все що змогли витягнути із інших джерел

Бардак теж не відміняли.
Можливо людина знята обліку за віком.
Наприклад ті, хто не має підготовки, абр просто солдат, тих після 40 чи 45 (не пам’ятаю напевно) знімали з обліку, а справу у архів... А там ну, миші погризли і нема у ТЦК даних.
А з реєстрів інших — пропустили, чи що.

Із базою розшуку то окрема історія. Підозрюю що там якийсь жорсткий фейл стався при синхронізації. От чув тут теорію що тупо переплутали людина у розшуку із наприклад «документи у розшуку» (щодо Кротевича це цілком реально бо його військомат опинився в окупації)

Був перший раз в березні 2022 — відправили на медогляд. Прийшов другий раз в березні- відправили на повторний медогляд. Прийшов третій раз в травні — поставили об. придатний і видали бойову повістку(мав з’явитись в військомат протягом двох годин після дзвінка). Прийшов четвертий раз в грудні — віддали військовий квиток.

Маю майно, роботу і рахунки в банках

Так мені то знати не потрібно.
Нема штрих-коду?
Ну забули вклехти, а скоріше за все у 2022 ше не клеїли, я хз

Я ще в 2010 роцi отримав тимчасовий квiток (аркуш А4), обмежено придатний у вiйськовий час.
З того часу не звертався/не був у ТЦК.
В 22 роцi лiтом полiцiя пробивала на планшетi — все було чисто.
Повiсток не отримував.

Цiкаво, в когось є cхожа iсторiя — що там пiдтягнулось в Резерв+ ?

Читай коментарі нижче. Окрім срачу на DOU ще іноді трапляються цікаві кейси.

Цю гілку почитай dou.ua/...​rums/topic/48821/#2826300. Якщо коротко -все що було у 2010 році залишилось у 2010 році

срачу

Скоріше ниття «ой, держава північна корея, ми всє упрьом» )

Здається ці люди до 2022 року жили у якійсь паралельній реальності.
Пам’ятаю у 90х на початку нульових я був тісно пов’язаний із залізницею бо кожного дня катався туди сюди на електричках на пари. Усі постійні пасажири як чортів боялись лінійну міліцію бо бувало заберуть людину взагалі без причини, побʼють у відділку, підпишеш якесь зізнання.
Сам одного разу попав туди. Їхав опівночі п’янющій з корпоративу до дому. Але знав як поводити себе з ними. Тому руцю позолотив, взяли обіцянку що не буду буянити і відпустили.
Потім ще пам’ятаю як на митниці аміном працював. Потрапив туди бо колишнього адміна посадили. Та сам якщо чесно був вимушений брати участь у різних темних корупційних схемах (і це АДМІН!!!!)
А як у буси незламності у 2014 курсували. Забули?
Коротше країна якою була такою і залишилась. Не розумію чому тепер ниють.

Не розумію чому тепер ниють.

"терпел и нам велел"©

Та ніт терпіти не треба. Просто якось все дуже вибірково
Із тією ж Дія сіті наприклад скільки срачу було. А як ти не крути це порушення конституції. Чомусь усі в один голос не казали що конституція порушується. Було купа прихильників ще й німці підгавкували як ви можете платити такі маленькі податки

А як ти не крути це порушення конституції

Я не бачив рішення Конституційного суду на цю тему. Не підкажете, коли таке було?

О, виходить щоб закон який видала влада суперечив конституції повинно бути рішення де факто підконтрольного владі конституційного суду :-) (навіть якщо він прямо суперечить тому що в конституції написано і є висновок комітету що він суперечить конституції)

Тим паче не розумію чому всі ниють. Про буси, примусове ВЛК, закриття кордонів теж рішень конституційного суду нема.

"терпел и нам велел"©
О, виходить щоб закон який видала влада суперечив конституції повинно бути рішення де факто підконтрольного владі конституційного суду :-)

Ні, потрібне рішення непідконтрольного владі Славіка

навіть якщо він прямо суперечить тому що в конституції написано

Хто так вирішив? Славік?

і є висновок комітету що він суперечить конституції

У комітета (якого?) є повноваження вирішувати, що суперечить Конституції?

Хто так вирішив? Славік?

Ну Персі Джексон засуне зубну щітку собі в задницю якщо влада прийме такий закон. Нема ж рішення що це суперечить конституції. І хто такий Персі Джексон щоб сперичатись із самою владою

В мене приписне з 2006р, обмеженоприданий. В 2011 мав отримати військовий квиток але проігнорив. Обновив дані, статус — на обліку.

Цікаво. А документ що відображається в застосунку — приписне? В мене просто така ж ситуація, і я в резерві не оновлююсь, бо типу все одно треба йти фізично в тцк для апгрейду приписного на військовий квиток

А документ що відображається в застосунку — приписне?

У Резерві+?
Та не відображається ніяких документів...
Документи носити з собою потрібно

Дякую за пост. Передамо зауваження розробниками.

Вам адмінос поволрниерити в базі не треба?

У сенсі? Ця критична бага досі не виправлена?

А хто що робив якщо в розшуку?

Чув декілька випадків коли помилково у розшуку. У такому разі у поліцейській базі тебе у розшуку немає і ти можеш дихати вільно.
Якщо дійсно у розшуку по відгукам тих хто був у розшуку сильно залежить від ТЦК і взагалі чи ти перебуваєш у тій області де знаходиться ТЦК яке тебе оголосило у розшук. У кращому випадку складуть протокол і відпустять. Що буде у гіршому не скажу бо ще звинуватять що ІПСО розганяю

Знялося само. Зараз оновив і вже «На обліку», а 18-го був «у розшуку» і ще в середу було.
Але я насправді в розшуку в жодному реєстрі не був, то програмісти розшук людей і документів переплутали.

Якщо тебе дійсно оголосили у розшук ТЦК як я розумію ти всеодно у реєстрі розшуку МВС через опендатабот не побачиш і довідка про несудимість із Дії також нічого не покаже. Там інша закрита база.
Побачити можна тільки через Резерв+. Який на жаль поки що криво працює

несудимість із Дії також нічого не покаже

вона ж ніби тільки кримінальні справи показує.
так званий «розшук тцк» це результат внутрішніх договорнякіа тцк і поліції, там навіть адмін провадження нема

Так. Просто типу чув таку «пораду» що можна заказати довідку про несудимість і тебе ніхто не спакує. Це один із розповсюджених міфів

Перевіряли через «Оберіг» і скидали скріни, що я не в розшуку, повісток не було.
Правда, в процесі була не дуже приємна розмова з тим самим знайомим чуваком з ТЦК, який зі мною спілкувався через губу, виходячи з презумпції винуватості.
Ну то таке, наслідки цілої ситуації, в якій вся країна зараз, жодного зла за це не тримаю. Головне, що зрештою «На обліку».

Перевіряли через «Оберіг»

навіщо це було робити якщо не в Україні? той «розшук» це ж не Інтерпол і навіть не судова постанова

А навіщо перебувати поза правовим полем? Краще мати справи врегульованими, ніж неврегульованими.

Краще мати справи врегульованими

будеш проходити влк в Україні?

Думаю, патріотом в правовому полі краще бути «там»

Головне, що зрештою «На обліку».

Так а що саме це дає? Питаю абсолютно щіро, бо статус «на обліку» в «Оберіг» ще ж не індульгенція НЕ оновлювати дані в Реєстр+?

Головне на данний момент: виконана вимога закону про оновлення даних тож після 16 липня людині яка встановила резерв+ не буде загрожувати штраф, можливе блокування рахунків в банку та поява в базі розшуку поліції.

Ну як сказать — на свіжо-оновлену адресу будуть відправлені покращені повістки котрі нарешті не треба вручати особисто і підписувати.

так немає значення яка адреса: відправлять на старий, а далі все згідно закону

це тим більше неактуально для більшості місцевих переляканих бо вони ФОП і їх адреса публічна, просто нагадаю про кейс gdeprogramist

це може люди що працюють вчорну на будівельних шабашках вже десятки років і мешкають не за своєю старою адресою ще мають шанс якось пропетляти, але не 90% айті

саме час подумать про дауншифтінг :D

саме час подумать про дауншифтінг :D

Нащо так кардинально. Закривай ФОП і переходь на крипту
Але взагалі досить проблематично це все наприклад із сім’єю з дітьми.

Ну ще бувають такі персонажі. Балакали про ФОП і життя із знайомим підприємцем у його магазі. Там підʼїхав на теслі modelX (здається, не сильно шарю) чувак теж його знайомий і встряг в нашу розмову. Каже
— А я за ФОП ще з початку нульових ніфіга не платив
— Так як же, можуть до суду подати і рахунки забанити
— Так нема у мене ніяких рахунків і майно усе на родичах

От такі у нас дауншіфтери на теслах катаються

Головне на данний момент: виконана вимога закону про оновлення даних

Наскільки я зрозумів пана Sergius, в нього статус «на обліку» був ще ДО встановлення Резерв+ та оновлення даних (тобто, цей статус був на скрінах з «Оберігу», який надіслав знайомий з ТЦК).

Але, не певен, що я вірно зрозумів.

Проте буде загрожувати щось набагато цiкавiше.
Виклик на ВЛК, а потiм з вирогiднicтю близькою к 100% бойова повicтка.

Головне на данний момент: виконана вимога закону про оновлення даних

А разве без актуального (АКА не более годовой давности) решения ВЛК данные обновлены?

з новими штрафами з’явиться нова каста «забезпечених людей»

Державний виконавець вимагала та отримала 70 тисяч гривень за скасування тимчасових обмежень, застосованих у виконавчому провадженні
sud.ua/...​yatki-v-70-tysyach-griven

виконавци завжди мутили мутки...

вимагала та отримала 70 тисяч гривень за скасування тимчасових обмежень

а скільки треба? а у вас в америках єтіх вашіх скільки?

Державний виконавець вимагала та отримала 70 тисяч гривень за скасування

Хто їй заплатив?

Хто їй заплатив?

аліментщик, там за посиланням написано.

виконавци завжди мутили мутки...

але тепер нові незвідані горизонти з «ухилянтськими» масовими штрафами відкриваються

аліментщик

Це корупція, чи «інше»? 🤔

Та не знаю. Таке. Виконавець виконавче впровадження закрити не може. Може відкликати блокування рахунків і то це якось паливно. І там на скільки я зрозумів алгоритм такий — якщо один виконавець не може закрити штраф то справа передається іншому.
Якось дешевше просто той штраф оплатити.
Крім того блокування рахунків то ж не остання санкція. Далі суд арешт та конфіскація майна.

шо значить не може? пише — «майна боржника не знайдено» і закриває, мені по суду одна гніда 75 000 висить так я таку саме відповідь і отримав :)

тут розʼяснення стосовно що робити з некоректними даними в застосунку відносно законів і постанов: www.youtube.com/watch?v=O_j3WioEIeA

Не знайшов окремої новини

На це одоробло було витрачено $86000.
forbes.ua/...​ra-oboroni-23052024-21281

86к +/- норм, а ось джерело фінансування загадкове
Якийсь благодійний фонд. Малоймовірно, але не дай боже щоб з донатів

А існують благодійні фонди не з донатів? )

Те ж правда... Надонатив на бус у який тебе запхали заграло новими фарбами
Такі заяви нажаль підривають довіру до великих фондів. Сам вже давно кидаю виключно на цільові збори які оголошують напряму воїни.

нормальний такий POC із бюджетом повноцінного застосунку із інфраструктурою

Цей повноцінний застосунок складається з однієї форми з трьома полями.

мабуть там найскладніша частина то бекенд — отримання даних із усіляких реєстрів, але судячи з відгуків реалізовано через сраку

то сарказм був, і я його РОС назвав, ну і якщо так подивитись, там трохи більше ніж одна форма:
— авторизація
— ГЕТ з банк айді на отримання префілів полей для оновлення даних
— форма для посту/путу даних на оновлення
— ГЕТ сумарних даних з реєстрів (але хз про які реєстри річ, коли там 8 полів

я не захищаю розпил, але якщо ви не мали справу з українськими електроними підписами — то для розуміння я б за $86к не взявся би за те щоб напилити такий застосунок (мова не тільки за фронт, а і за бек, інфраструктуру, підтримку, «дизайн» із правками, мультіплатформений реліз і тп)

я б взагалі не взявся за таке

так само. В одній із компаній ми розглядали держ тендери, і один з найбільших мінусів був завжди фікс прайс, котрий не як реально у бюджети не вкладався, тому мінуснули таку ідею.

ні, я просто пропрацював на державу 16 років тож знаю ба бальше :) там можна нізащо навіть й кримінальне провадження отримати, як карти ляжуть

За готовий застосунок в якому залишили одну форму на три поля — забагато. Особливо якщо врахувати що саме нам дали: абсолютно не протестоване, неперевірене гівно рівня «вам двійка за таку курсову».

13,5 млн громадян України, які голосували в 2019 за найвеличнішого лідера сучасності (до цього ще 12 млн, які в 2010 голососували за Януковича, десь 7-8 млн з яких це ті самі персонажі, що потім потужно підтримали і Зеленського) вже встановили собі додаток Резерв+?

Взагалі не розумію проблем з мобілізацією ... якщо у пана Зеленського така висока народна підтримка та любов, яка вимірювалася в 13,5 млн громадян, особливо ті, які влаштовували регулярні аншлаги на концертах Кварталу, які жартували про синйьора-голодомора, Україну-жебрачку та велосипед «Україна».

І де українофоб Мураєв, члени-спонсори, соратнки-друзі партії регіонів (януковича), опоблоку, опзж та їм подібні? Вони вже в штрафних, штурмових батальйонах? Чи ще тільки встановлюють собі додаток?

Пофіг не Зелю.

Згадайте як тут полихало рік назад коли йшлося про будь-які натяки на перемовини — тільки перемога, тільки звільнення Донбаса, Криму і границі 91го року, а ті, хто допускають перемовини — малороси, любителі хуйла, прямуйте за руським кораблем. І це на на кідстафі якомусь, а тут на ДОУ, а то зараз будуть говорити що то були інші люди.

А як боротися за перемогу, так хай сусід Вася воює, мене то за що.

будь-які натяки на перемовини

Ані рік тому, а ні зараз, ні про які перемовини не може бути й мови, бо їх не пропонує і в них не зацікавлений наш ворог — рф.

А в такому випадку самим говорити про перемовини — це просто позиція типу «нам зараз хана, добивайте нас»

Ну да, так не зацікавлена що 2 місяці в Туречині провели. Так не зацікавлені, що Україна якраз була сторона яка їх, перемовини, припинила. А ось зараз так, рашка не зацікавлена, по крайній мірі не на тих умовах які обговорювалися тоді, так як має значно краще позиції ніж тоді, які тільки покращуються.

Що тоді, що зараз умови в них були одні й ті ж — зменшити кількість військових у Збройних Силах, позбутися тієї зброї яка є зараз і не постачати нової. Звісно, після виконання такої умови нічого їм не заважає під будь-яким надуманим приводом сказати що якісь умови порушено і цього разу без опору (бо немає зброї) зайняти всю територію України, за три дні, як вони люблять.

зайняти всю територію України, за три дні, як вони люблять.

а минулого разу що завадило?

Запеклий опір збройних сил.

треба ж яка прикра не сподіванка а чого же ж вони минулого разу не підготувалися

зменшити кількість військових у Збройних Силах, позбутися тієї зброї яка є зараз і не постачати нової.

Ну це ж очевидно — якби вони це робили, то не змогли б повернути завойовані загарбниками території.

то не змогли б повернути завойовані загарбниками території.

а чого же ж усі території не повернули? пожаліли фашистів? не нада було жаліть фашистів треба було на плечах тікаючої армії виходити прямо на кордони і там вже окопуватися!

а тепер канєшно штошь ((

Так Туреччина була 2 роки тому і простих українців ніхто не про що не питав, а як спитав би — невідомо, чого б вони хотіли.

Що саме там сталося і чому було перервано достеменно невідомо.

Так Туреччина була 2 роки тому і простих українців ніхто не про що не питав, а як спитав би — невідомо, чого б вони хотіли.

Як це невідомо? «Ніяких перемовин», «Ви Бучу бачили? Які перемовини?, «Ми же перемагаємо (спасибі марафону), які перемовини? До кінця!»

Якраз тиск народу це одна із причин чому Україна обірвала перемовини.

Якраз тиск народу це одна із причин чому Україна обірвала перемовини

Це зе сказав? Бо він і про шашлики у травні казав і про будівлю укріплень, і багато чого

BTW незалежно від того були тоді справжні перемовини, чи просто окозамилювання, хіба це міняє той факт що рф зараз ніяких перемовин не пропонує і не зацікавлена в них?

На що саме мають погоджуватись чи від чого відмовляються ті українці, що в і не в окопах?

хіба це міняє той факт що рф зараз ніяких перемовин не пропонує і не зацікавлена в них?

пропонує і зацікавлена але так само як і на передодні подій 22-го питання стоїть за «перемовини» якраз з американцями

... за що окремо усі ті окремі розмови за те як «трамп прийде перемовини проведе»

ЗЫ: фактично 23-го року коли було «за великий контр наступ» то ідея була абсолютно та сама чи то точніше кінцева ціль ідеї як то стратегічна а тактична як то у процесі якраз і була що українці отримують певну позицію у «контр наступі» за яку америка вже починає свої «перемовини» вже з гарної (для себе у тіх «перемовинах») позиції

такий от селяві нічого особистого

Харе блазнювати. Україна завжди була зацікавлена в перемовинах (за певних умов) та неодноразово підкреслювала це. Але ворог хоче «перемовин» лише про умови капітуляції. Ось і зараз він не приїде до мирного самміту в Швейцарії. З таким же успіхом ви можете бажати перемовин з крокодилом, що відгризає вам ногу. Дуже огидно читати оце збоку людини, яка за кордоном:

Як це невідомо? «Ніяких перемовин», «Ви Бучу бачили? Які перемовини?, «Ми же перемагаємо (спасибі марафону), які перемовини? До кінця!»

Ну скажіть, скажіть вже це заповітне речення. Що це Джонсон приїхав в Київ, наобіцяв зброї та все зіпсував.

Якраз тиск народу це одна із причин чому Україна

скажімо так то є брехня )) як і узагалі то є брехня будь яке місце де є звучати «тиск народу» (к) (тм)

тиск народу

«по просьбам трудящіхся»
або більш сучасне
«згідно з опитуваннями громадської думки»

то є брехня
так як має значно краще позиції ніж тоді

Ну такоє. Тоді ЗС РФ стояли під Києвом і на правому берегу Дніпра аж в Миколаївській області. Україні західні танки ніхто не хотів давати, не кажучи вже про західні літаки. Третина Харківської області була окупована. Маріуполь був уже оточений. ЧФ РФ почувався вільно на майже всій акваторії Чорного моря. Літаки і навіть вертольоти почувалися вільно в небі над підконтрольною Україні територією.

над підконтрольною Україні територією.

тож на сьогодні проблема вже лише у конкретизації «території» бо вже Президент визнав що вже «вихід на кордони 91-го» вже нічого не дає у питанні саме закінчення війни

... як то вже сьогодні питання вже «розширено» до «нам треба дозвіл бити американською зброєю по території за кордони 91-го»

Тоді, коли йшли перемовини:
— відступили від Києва
— їх вигнали з харківської області
— їх вигнали з Херсону
— бардак в армії, паніка серед еліт
— діючі санкції які б’ють по економіці
— в Україні загальний патріотизм і черги в військкоматах
— підтримка України всім світом
— гарантії західних партнерів що Україну в біді не залишать і завалять зброєю і баблом

Зараз
— в армії навели якийсь порядок
— адаптувалися до санкцій, налагодили паралельний імпорт
— перезапустили ВПК і перейшли на військові рельси, бюджет армії більший ніж весь бюджет України
— знайшли підтримку у Ірану і Китаю
— відновили наступ на Харків, відвойовують село за селом кожен день
— світ в кращому випадку стомився від війни, в гіршому — розділився 50 на 50
— західна зброя Україні так і не прийшла в обіцяному обсязі, допомога скорочується
— в Україні величезні проблеми з довірою до влади, на порозі нового майдану
— в Україні величезні проблеми з мобілізацією, тоді коли рашка в ход пустили в основному лише зеків і терпіл з неблагополучних регіонів які були лише тягарем для економіки, по-суті мобілізацію вони ще навіть не починали, навіть границю для чоловіків ще не закрили.

Ну да, нічого не змінилося, такі ж самі умови для перемовин.

Донні, як станеш президентом, йобни ядеркою, або здамо шарію

перезапустили ВПК і перейшли на військові рельси, бюджет армії більший ніж весь бюджет України

там трошечки не совсєм так чому власне і стоїть питання «перемовини» як то таки both sides

знайшли підтримку у Ірану і Китаю

і там скрізь так само усе трошечки не совсєм так

в Україні величезні проблеми з довірою до влади

а от отсюда вже всьо інтєрасатєє бо «(певні) проблеми з довірою до влади (української)» то там дуже спрощено кажучи не тільки «в Україні»

... і от отсюда все і начинає плясать як то буквально «шото ми з цьою „владою“ якось не виграємо і не видно щоби було у наступному а скоріше видно скоріше навпаки а значить нада шото дєлать»

бо буржуї капіталісти імперіалісти вони сцуко сцуко прагматічні просто бізнес ((

Ну да, нічого не змінилося, такі ж самі умови для перемовин.

що саме цікавіше рівно усі питання вони так само там де й були так само конкретно у «з довірою до влади»

— їх вигнали з харківської області
— їх вигнали з Херсону

Донні, в тебе з розумінням часових рамок біда, повір мені. Всі це бачать! В тебе проблема з часовими рамками! Не можна вести аргументовану бесіду, якщо один з опонентів викривляє факти — спитай будь-кого. Mike Dobrin тобі все правильно написав, він розумний цей Mike, але ти його не зрозумів. Це всі помітили! Тому ти береш і викривляєш факти, перебріхуєш. Я тобі кажу — от подивись! Подивись, коли відбулося звільнення Харківщини і Херсону. По датам глянь. В інтернеті зараз багато інформації, не бійся нею скористатися.

полихало через те, що про перемовини тринділи чувачки з торонто, кракова, вашингтона. Тобто люди, яких це ніяк не торкнеться, розказували що треба робити, і що це ріаль політік і всзагалі.

Ну що можу тоді скзати, лізь тоді в окоп — у вас вибір або перемовини або окоп. А ось чувакам з Торонто, Кракова, Вашингтона якраз все-одно.

так чого у вас полихає, як вам все одно?

Полихає від подвійних стандартів, що ніяких перемовин но обновляти дані не піді і буду самоізолюватися. Проти перемовин мають право виступати лише ті, хто в окопі. Навіть ті хто хто служать, але в тилу, не мають права.

особисто я нормально сприймаю розмови як за так і проти перемовин, якщо: 1- вони не зрадойобські, 2 — вони подаються як власна думка, 3 — у випадку підтримки рішення, котре погіршить стан речей, людина, котра його підтримує, має на собі відчути це погіршення.

Для багатьох експертів з-за кордону аж нічого не зміниться навіть якщо по києву йадєркою жахнуть, тому вони легко розповідають, що луччє здацца, рім нє вєчєн, главноє сохраніть жизні. І це слєгка блюзнірство, імхо.

у випадку підтримки рішення, котре погіршить стан речей, людина, котра його підтримує, має на собі відчути це погіршення.

а така «комунікація» якось ведеться з «мудрим та демократичним народом»?

як то «ось народе мій на сьогодні маємо (щонайменше) два основні вибори оце вибір № 1 оце його перелік погіршень які відчути на собі і оце вибір № 2 оце його перелік погіршень які відчути на собі давайте обирати що ви народе мій скажете?»

І це слєгка блюзнірство, імхо.

так це вже як доконаний факт ))

так вони й зараз торохнять )) тому перемовини й потрібні щоб так сяк призупинити з рашкою на східному фронті і одразу же ж піти і видкрити вже західний фронт і всипати належне усім тім

чувачки з торонто, кракова, вашингтона.

А давайте розглянемо, гіпотетично-теоретично, наступний сценарій.

Влада в Києві та влада в москві — це соратники та партнери. Владі в Києві плювати на пересічних, простих громадян в Україні. Владі в Москві плювати на пересічних, простих громадян в росії.

Ви ж, сподіваюсь, не вірите, що Зеленський або путя переживають (плачуть) про вбитих селян, загиблих пенсіонерів у Вовчанську, Бериславі, Часовому Ярі або Орську, Курську, Брянську, Бєлгороді?

Якщо припустити, що Зеля та путя імітують свою ворожнечу, то війна та фронт буде рухатися так, як треба і коли треба. І вбивати будуть лише тих, кого треба і коли треба.

Я просто нагадаю, що з 2004 до 2013 року Зеленський був в оточенні, в середовищі друзів та групі підтримки Януковича. Є докази.

В пана Зеленського десятки друзів, приятелів, знайомих та бізнес-партнерів в росії та москві по квн, кіно, шоубізнесу тощо, які ....... зараз формально підтримують сво путіна в Україні.

В пана Зеленського десятки друзів, приятелів, знайомих та бізнес-партнерів в росії та москві по квн, кіно, шоубізнесу тощо, які ....... зараз формально підтримують сво путіна в Україні.

Навіть більше, в багатьох простих людей є родичі і друзі з рашки які підтримують війну, звичайно що для нормальних людей вони вже стали колишні родичі і друзі, але факт в тому що вони є і це не зміниш. Так і що з цього?

проблема у тому що у «західному телевізорі» то є вже названо як both sides ще восени 22-го у бахмуті

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Пізно валити, змиріться з цим. Єдине що тепер можете зробити це з гідністю зустріти неминуюче і максимально підготовитись до цього: знайти спецальність, підрозділ по-далі від нуля і окопа, купити спорядження яке повисить шанси на виживаємість, зайнятись спортом якщо форма погана.

Всі ці відосіки де мужики прикидаються що не розуміють чому у них на вулиці документи перевіряють і пакують, виглядають жалюгідно. Ще жалюгідніше виглядає як їх жінки відбивають. Камон, ви знаєте про прийняті закони, ви знаєте що буде, не треба дурачка включати «не розумію чому мене затримали і куди мене везуть», «якісь незрозумілі люди в формі мене запакували», «не маєте права», «порушуєте європейські конвесії про захист прав людей». Ну жалюгідно виглядає а від неминучого все-одно не спасе.

А взагалі, треба ще рік назад було б дронами займатися, прошивки ліпити, computer vision прикручувати як це роблять рашисти поки ви плагіни для хрома пишете щоб російську мову блокував. Зараз би мали бронь. А за плагіни бронь ніхто не дасть.

Кордон з Румунією через гори можна спокійно вийти...він не охороняється...я законно покинув Україну через Бориспіль ...краще почитайте історію за останні 500 років...і якщо у вас є трохи розуму то все стане зрозуміло...бажаю гарного дня

Читав я в новинах, що один 39-річний втікач також думав, що кордон з Румунією не охороняється, та як виявилося, кордон охоронявся озброєними вогнепальною зброєю прикордонниками.

Aле Остап Бендер без труднощів покинув територію Радянської України (СРСР), й був зупинений румунськими, а не радянськими прикордонниками, після чого також легко повернувся до СРСР, й не був затриманий радянськими прикордонниками.

Я той твір не читав і фільм не дивився.

зараз можна вже і скіпнути, а років 40 тому вважалося годною сатирою

та як виявилося, кордон охоронявся озброєними вогнепальною зброєю прикордонниками.

так і в чім проблема? ти не вмієш користуватися вогнепальною зброєю?

то треба вчитися такі часи!

Так якщо уже використовувати вогнепальну зброю, то для того щоб знищувати нахабних загарбників.

нахабних загарбників

Котрі не дають сибнути через Тису!

ти не вмієш користуватися вогнепальною зброєю?

Я вмію, і, певне, сильно краще ніж середній прикордонник. Нюанс в тім, що такий спосіб перетину європейська сторона не оцінить.

Нюанс в тім, що такий спосіб перетину європейська сторона не оцінить.

ну штошь на війні як на війні а отже хтось має воювати а хтось переходити кордон під прикриттям тих хто лишиться прикривати відхід

youtu.be/r3dpN6us-UM

По легенді то був «Форт-12Р» — вогнепал, певне, відібрали після інциденту з попереджувальним в голову. Тому це навіть не «замах на вбивство» а як максимум хуліганка.

Може прикордонник став на $20-30к багатший, а по легенді стріляв/воював зі словмисниками.

А навіщо йому давати 20 тищ якщо почали вже давати пизди?
Платять за те щоб бучу не піднімали, а тут вже з кожного чайника віщає.

злочинна влада порушує права громадян на самозахист?

Ти про Піп Іван? Там де водоспади красиві? Ну ну ...

Ти про Піп Іван?

Ось я надіну два крилаааа
І ближче тиииии ©

Вгадаєш пісню? 😁

А ха ха
Ну ще інша пісенька є:

З нами Бог, та щоб спокійно спати
Недостатньо бога одного:
Їм всю ніч потрібно працювати
Місто спить — працює ППО працює ППО

Моя пісня про «з Піп Івана», твоя геть про інше

Не пізно. Завжди є вибір. І він не складається з 2 варантів як намагаються нав’язувати. Може через кордон з Румунією не так вже і просто, а ось досі за гроші через пмр без проблем. Особливо коли з одного боку нквд у ролі тцк та узурпатор, а з іншого ворожа армія та диктатор. З таких варіантів краще обрати третій. Краще спробувати вийти в нормальне життя де ти хоча б людина, ніж чекати коли до тебе поступово дотягнуться ті хто бажає твоєї смерті або каліцтва. Неминуче, як ви пишете, не таке вже і неминуче. Воно неминуче тільки якщо нічого не робити та скиглити. «Валити» ніколи не пізно.

наче вже не дуже без проблем, якщо ти про погуляти на 4 сторони

Всё относительно. Даже легальные возможности выезда постепенно уменьшаются в количествах. Очевидно что и нелегальные будут постепенно усложнять.
Чем дальше тем хуже)

Єдине що тепер можете зробити це з гідністю зустріти неминуюче і максимально підготовитись до цього: знайти спецальність, підрозділ по-далі від нуля і окопа, купити спорядження яке повисить шанси на виживаємість, зайнятись спортом якщо форма погана.

ну в принципі ще можна піти у ліси «партизанити» або так само «партизанити» тіко так би мовити «у місті» тобто як то у обох випадках «не відсвічувать» «мати зв’язки з людями» «закрити всі зв’язки з державою»

власне люди цим зайнялися коли отримали «намьоки» від «держави» як то виводили гроші з банків та переписували майно

Ну жалюгідно виглядає а від неминучого все-одно не спасе.

та нє то вже класична історія же ж ))

Já jsem byl na vojně superarbitrován pro blbost a prohlášen ouředně zvláštní komisí za blba. Já jsem ouřední blb.
Всі ці відосіки де мужики прикидаються що не розуміють чому у них на вулиці документи перевіряють і пакують, виглядають жалюгідно

Жалюгідно тут виглядають ті, хто порушує закон. Спаковати тебе на вулиці не мають жодного права. Навіть влада це визнає і ліпить смішні відмазки на кожен такий резонансний відос

Жалюгідно тут виглядають ті, хто порушує закон.

Мова про 65 статтю у Конституції та тих, хто її порушує?

65 статтю

ст.3
ст 8
ст 17
ст 19
ст 21
ст 22
ст 24
ст 25
ст 27
ст 28
ст 29
ст 32
ст 33
ст 34
ст 39
ст 68

В умовах воєнного або надзвичайного стану не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями 24, 25, 27, 28, 29, 40, 47, 51, 52, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 цієї Конституції.

А 65 де у списку?
Чому випустили?

Тому що ніде не написано, що порушення 65 автоматично анулює всі інші?

Ні не аннулює звісно.
Взагалі порушувати не можна.
Жодну.
А як бути?

Але було б чесно написати: «Ну... так, я порушив 65, визнаю.... Решту порушили „вони“»

Але було б чесно написати: «Ну... так, я порушив 65, визнаю.... Решту порушили „вони“»

то є не так працює бо воно працює так що що би ти не «порушив» тобі так само не можна випускать кишки рубать пальці виколювать очі відрізать язика тощо

навіть розстрілять не можна бо країна прийняла конвенцію про заборону смертної кари тому оті історії «мужній прикордоник випадково застрелив втікача попереджувальними пострілами у повітря» вони м’яко кажучи не законні вже саме з точки зору загальних зобов’язань які узяла на себе виконувати країна тож коли там «втікачі» не оточили мужніх прикордоників прямо на їхній базі та не намагалися взяти штурмом охороняємий об’єкт чи то порушити кордон у вигляді збройного угрупування саме у бік мужніх прикордоників то там питання застосування зброю «з вимогою зупинки вчинення протиправних дій визначених статею закону адміністративною» воно виглядаю трохи сумнівно

ЗЫ: так само до речі які ті «мужні озброєні при повній броні і екіпувані військового штибу» чуваки «мирно перевіряючі документи у підступних качків у спортзалі ресторані»

бо згідно «конституції» армія так взагалі не може бути застосована проти цивільних навіть коли вони там «порушили святий борг за захисту Батьківщини» то так не можна «ага вони порушили що ж самі винуваті заводимо в село військовий гарнізон половину повісити на майдані половину розстріляти за сараєм половину загнати у сарай і спалити інших угнати в нашу армію кращу в світі»

ЗЫ: гм втім здається такого таки бувало вже )) тож певно таки можна коли справді дуже треба

Порушую я?
Отже маю бути готовий, що порушують і мені.

чувачок воно так не працює )) навіть кримінал має права

ЗЫ: ну і далі у питанні «потивації» ти же ж розумієш що отета х.ня

Порушую я?

вона працює у обидва боки що якби натякає на те як воно буде вже «після війни»

Алекс.
Тебе у реальному житті хтось слухає?
Бо серйозно, таке враження, що спілкування мало 🤔

Мова (моя) була на тему: «Та не ний ти вже, бо знаєш де живеш»

65 статтю
ст.3
ст 8
ст 17
ст 19
ст 21
ст 22
ст 24
ст 25
ст 27
ст 28
ст 29
ст 32
ст 33
ст 34
ст 39
ст 68
Чому випустили?

от чого ви всі такі однакові, (не скажу тупі, бо тупі роблять щось несвідомо, а марафонні махінації саме свідомі) або дурника включити або відразу розстріляти.
а знаєте ще чому вам згадують за конституцію і права людини? бо для більшості громадянство звалилося на голову, просто по факту, якщо вам більше 34 років, подивіться що намальовано на обкладинці вашого свідоцтво про народження.
Тобто людина повинна знати саме «за що» і це має переважити її інстинкт самосбереження. Якщо Україна ігноруючи своїж правила наближається до стану простого уламку совка (виправдовуючи власне той «малюнок» на обкладинці, то мало хто захоче за таке вписуватися і сидіти під кабами в чистому полі, там де власне це поле мало б бути не «чисте» а дуже навіть укріплене, а то виходить так що цей «правильний» уламок не дуже то і хоче перемогти той інший уламок який напав (як то і було вже в 1917-1920) , бо розпил він тут і зараз, а «штурмовиків» ми ще наловимо.

Які однакові?
Якщо я порушую статтю, то чи маю я право волати про «вони теж порушили»?
Може краще мудро промовчати?
Замість того, шоб писати стільки слів.

а знаєте ще чому вам згадують за конституцію і права людини?

Так але власне окрім прав є обов’язки.
На один я і натякнув.
Не я ж писав її.

Порушую я?

Це Взагалі-то був підкол, але «не зайшло»
Ну от тепер я пояснив серйозніше.
😎

окрім прав є обов’язки

люди відмовляються від обов’язків бо «мотивація» не переважає інстинкт самозбереження, замість додати мотивації 5-6 крєпкіх мєнєджєрів забирають права,. Ну ок, ви подивилися на обкладинку свідоцтва про народження? там намальовано саме поточний стан

1. Як можна додати мотивацію у такій справі? Тобто як Ви це бачите?
Боягуза ніяк не замотивуєш, хіба обманеш.
2. Нема свідоцтва, паспорт то документ

Як можна додати мотивацію у такій справі? Тобто як Ви це бачите?
Боягуза ніяк не замотивуєш, хіба обманеш.

хтось боягуз, а хтось втратив мотивацію битися за уламок імперії іншого кольору, а не країну в якій колись був натяк на демократію і свободи. чи є ілюзії що після війни 5-6 крєпкіх мєнєджєров разом з головним менеджером дозволять відбутися чесним виборам?

ще одна «мотивація», єдина на сьогоднішній день — нас всіх захоплять і вб’ють, але якщо вб’ють у будь якому разі хоч свої хоч чужі то інстинкт вмикається на повну.

є певні прийоми практики, як приглушити у людини інстинкт і все-таки змотивувати — були окремі вдалі приклади, як то батальон «Лють», але схоже його «ізрасходавалі» і зараз використовують як штрафбат для неугодних поліцейських

Нема свідоцтва, паспорт то документ

насолоджуйся, такі власне у переважної більшості кого зараз бусифікують
tse1.mm.bing.net/...​1lOzIKx1pBwrAAAAA&pid=Api

Про мотивацію не відповів.
Звісно, бо відповіді і нема.
Всіх не уб’ють.
Кожен про себе тишком так і думає.

Щодо битись за уламок імперії (?) .
За останні 20 років кожен міг виїхати.
Більш того, скільки було криків «якщо податки піднімуть, ми тю тю»
Але з вибір зробили ми — залишитись.
Отже хто мені/тобі/йому дохтор?

Демократія, та чесні вибори.
У чому проблема?
Групи чесних людей у виборчих комісіях УСЮДИ, і ніяк не підтасують.

Що, нема стільки чесних?

Що по лінку?
Народженний у СРСР?
І що тим сказати хотіли?

І останнє.
Я ніколи не киваю на Конституцію, бо бачиш, нас підловив на тому, що ми ж теж порушили.

Але з вибір зробили ми — залишитись.

Бо для тих хто лишався, плюси переважали мінуси. Після 24 лютого для багатьох це змінилось.
Нічого особистого, just business.

За останні 20 років кожен міг виїхати.

тепер це нікого не обходить, коли хто поїхав
«Мають особисто прибути до ТЦК»
news.telegraf.com.ua/...​ini-viyskovozobovyazanikh

Народженний у СРСР?

так, з боку агресора власне теж, держава мала б показати чим цей уламок відрізняється від того що напав, натомість вона все робить щоб різниці не було і це почалося ще до війни "какая разніца"©

Мають особисто прибути до ТЦК

Не прибудуть.

мала б показати чим цей уламок відрізняється від того що напав

саме у контексті «нас намагаються завоювати», яке реально популярне рішення може бути?
Непопулярні — їх бачимо.

Порушую я?

ніт.

бо не «понятія» а закон. порушуєш закон? отримуєш законне покарання.
«порушують і мені» — не про про закон.

Там же кримінальна відповідальність.
Чи це не законне покарання?

Воно ніфіга не правильно, але світ не ідеальний.

Ну ти ж сформулював «маю бути готовий, що порушують і мені». «порушують»
Тобто, тіпа, «тікаєш від копів? будь готов отримати по почках за гаражами»
Я, власне, через таке формулювання і заперечив, бо не може факт порушення кимось закону бути виправданням і причиною для беззаконня.

Ну тікатимеш від копів, огребеш по дефолту, якщо доженуть.
😁
Потім може доведеш у суді, шо то тo просто jogging був, і вони не зрозуміли.

і так не повинно бути. Буває, «але ж то так не має бути» (ц)

Ну насправді, як діяти копам, якщо ти «рвонув по вулиці»
Ніхто ж не знає причину.

стріляти попереджувальний в голову, що ж ще.

стріляти попереджувальний в голову

Це якщо чорний і у США

чорний і у США

«А у вас негрів лінчують» — крилатий вислів, використовуваний у радянській пропаганді для позначення застосування, зазвичай, в політиці, риторичного прийому, відомого як Tu quoque («Сам такий») або Ad hominem.
В буквальному сенсі ця фраза стосується лінчування у США і має на увазі, що насильство, якого нібито зазнають темношкірі, гірше, ніж будь-які недоліки, поставлені в провину соціалістичному ладу[
uk.m.wikipedia.org/...​i/А_у_вас_негрів_лінчують

Жарт (пол. żart від сер-в.-нім. sërten, «обдурювати»), смішок[1] або рідше шу́тка[2][3][4] (прасл. šutъ)[5] — фраза або параграф з гумористичним змістом.

Жарт

та я в курсі що це чорний (у будь яких сенсах) жарт з відсилкою на BLM) просто згадалося що в совку теж так казали і воно під наші реалії як іронія теж нормально заходить

кожен закон має прописане покарання за його порушення. І покарання має відбуватись теж за законом. Я в шоці від того, що це потрібно пояснювати.
На початку вторгнення в тцк були величезні черги + купа людей поверталась з-за кордону, щоб вступити в сили оборони. Але виїзд був незаконно закритий в перший же день. Тобто громадяни ще нічого не порушили, а механізм покарання вже був задіяний.

Ну так, не було тисяч чоловіків на кордоні через яких не випускали і жінок з дітьми, які тикали баблом, «ти знаєш хто я» і навіть силою пробували прориватись.

Що? Навіщо «тикати баблом» та «прориватися» через відкритий кордон?

Але виїзд був незаконно закритий в перший же день.

Це вам адвокати в тіктоці розказали про незаконність?

Можна посилання на закон, який забороняє виїзд?

Це є дискреційними повноваженнями військового командування

Дискреційні повноваження — це повноваження, які адміністративний орган, приймаючи рішення, може здійснювати з певною свободою розсуду, тобто коли такий орган може обирати з кількох юридично допустимих рішень те, яке він вважає найкращим за таких обставин (Рекомендації Комітету Міністрів Ради Європи № R(80)2, прийняті Комітетом Міністрів 11.03.1980 на 316-й нараді). wiki.nazk.gov.ua/...​int/page/1417/29.11.2023

Право на введення такої заборони у військового командування (до якого належить керівництво прикордонної служби) надане законом Про правовий режим воєнного стану

zakon.rada.gov.ua/laws/show/389-19#Text

Стаття 8. Заходи правового режиму воєнного стану

1. В Україні або в окремих її місцевостях, де введено воєнний стан, військове командування разом із військовими адміністраціями (у разі їх утворення) можуть самостійно або із залученням органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування запроваджувати та здійснювати в межах тимчасових обмежень конституційних прав і свобод людини і громадянина, а також прав і законних інтересів юридичних осіб, передбачених указом Президента України про введення воєнного стану, такі заходи правового режиму воєнного стану:

6) встановлювати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, особливий режим в’їзду і виїзду, обмежувати свободу пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів;

Добре, я поки дізнався, що можуть запровадити

особливий режим в’їзду і виїзду

, до речі ось комплекс заходів — ips.ligazakon.net/document/kp211455?an=76, про перетинання кордону там сказано:

8. Перетинання державного кордону в пунктах пропуску через державний кордон та пунктах контролю на території, де введено воєнний стан, здійснюється з урахуванням обмежень, встановлених законодавством.

Так що саме встановлено законодавством і обмежує виїзд?

Ну добре припустимо. Всеодно маю ж право не свідчити проти себе
Але затримання та покарання порушника має ж відбуватись згідно усіх законодавчих норм? Так чи ні?
Наче щось чув про презункцію невинності. Спочатку доведіть, а потім вже заарештовуйте
Та взагалі арешт то чи що? Немає жодних постанов суду на затримання тих людей що затримують. У законі хитро все завернули у «доставка до ТЦК», що не може відбуватися без згоди того хто доставляють. Дати список відомих мені прикладів де це порушувалось?
Згідно із конституції ще людину не мають право примусово оглядати на ВЛК. Так чого закон карає людей які користуються законним конституційним правом?

Так чого закон карає людей які користуються законним конституційним правом?

Бо нема популярних рішень у такій ситуації.
Інших ідей не маю.

Але затримання та покарання порушника має ж відбуватись згідно усіх законодавчих норм?

Покараня 100%
Затримання, ось не знаю.
Силове затримання тоді незаконне виходить?

нема популярних рішень

рішення були, до того як поклали проф армію і добровольців в мясоштурмах, бо одним хотілось каву в Криму попити а іншим розпиляти на укріпленнях (а може це й одні й ті самі), були поодинокі приклади мотивації (лють, 3 штурмова, lobby x), але і їх «ізрасходавалі» (і нащо було пам’ятники Жукова знімати, навпаки треба було вишиванку на нього начипити). а тепер хулі вже «да паслєднєга!!», бож стаття 65 і кококо

Які рішення?
Пару хоч назови.
Бо я без поняття.

Бо я без поняття.

чуваче, ти вже не вперше граєш вар’ята який не вміє читати і не розуміє що відбувається, я від цього втомився — це щодо мотивації.

щодо військових рішеннь я теж без поняття, як мінімум мабуть не варто було убивати армію на мінних полях за село роботіно і скопіпастити «лінію суровікіна», як мінімум було б меньше проблем з обороною.
але я «на дивані», куди мені до великих зелених полководців (тут я доречі майже без іронії, бож вони на це вчилися купу років, мають більше інфи про сили сторін, можливості).
зараз ситуація вже дійсно якась безвихідна, але шлях який обраний (добити усіх в сподіванні що щось трапиться в процесі) це повний треш.

а тепер я задам 1 питання, якщо ти звісно не троль і налаштований на розмову.
Враховуючи 2 роки війни і її розвиток, можеш продовжити «криву» у майбутнє і спрогнозувати хоч приблизно, на твою думку, що має бути ще через 2 роки?

Ну, не знаєш, то так і скажи.
Я ж не вимагаю

доповнив свій попередній комент

спрогнозувати хоч приблизно, на твою думку, що має бути ще через 2 роки?

Звісно що ні.
Напевно ніхто не може.

Власне тому і випитував про «популярні рішення», звісно як ти їх бачиш.

Доречв, якщо вже про розмови і таке.
Є старий приятель, з Швейцарії
На початку війни питав його, чи реально вони там «з кулеметами вдома».
Поикинь, що так...
До певного віку проходять збори та навчання і амуніція та зброя вдома.

Далі спитав його, чи в курсі про те, що у нас тотальна мобілізація, ібудь кого можуть «запросити на army medical and then force to join army».
Ні, про таке він не чув.
Ну і останнє, звісно я спитав, що на його думку було б у його країні in case of the total war?
— They will make military service mandatory, as it was until recently, відповідь
-Does it mean «all the men between for instance 25 and 55 will go to army if there’s invasion ? And no shit like:» I live in free country, you can’t force me!"

— Yes, if there’s war, all able men must go...

Мене це трошки здивувало, чесно.
Хоча, якби він сказав щось типу: «Ні, регулярна армія воює, решта можуть виїхати, я б охренів.»

Швейцарії

якщо про порівняння — Коста Ріка взагалі немає ніякої армії, але має договір з США про захист і це її поки що рятує від Violence triangle на кордонах. У нас теж є такий договір в обмін на ядерну зброю... хоча стривай, здається ні, оце так, як так трапилося.
Тут справа не у наявності призовної армії, а у тому як її використовують. чи ми віримо у 31к втрат?

У нас теж є такий договір в обмін на ядерну зброю... хоча стривай, здається ні,

Не читав договір.
Але вірогідно, що там нема пункту «їх солдати приїдуть і будуть воювати»?

а у тому як її використовують

Я диванний, я не знаю як саме її використовують.

Не читав договір.
Але вірогідно, що там нема пункту

так у нас і такого нема, як власне і договору, є тільки «меморандум», ні ядерки ні договору ні власної притомної проф армії. топ керування країною

як саме її використовують.

судячи з того, що «ресурс швидко закінчився, подавайте новий» то хєрово використовують

як власне і договору,

Тоді і нема сенсу про нього згадувати. Вірно?

Тоді і нема сенсу про нього згадувати. Вірно?

вірно, але про «меморандум» часто в контексті «договору про захист» і згадували і тільки по факту з’ясувалося що він нічого не вартий.
ПАР виміняла 1 (одну!!) ядерну боєголовку на фактичну незалежність (припинення апартеїду), а ми 2156 стратегічних і 4200 тактичних на щось про що навіть нема сенсу згадувати. та ще і кацапами її передали а тепер боїмося що нею ж нас і прикінчать.

Ну я ж про те, що нерозумно згадувати про те, чого і не було.

нерозумно згадувати

історію треба пам’ятати щоб не повторити, або ж «розумний вчиться на своїх помилках»

Мене це трошки здивувало, чесно.

Так в нас по всіх опитаннях теж саме казали до війни

Так в нас по всіх опитаннях теж саме казали до війни

Чесно не слідкував.

Тоді той швейцарчик дасть

дьору
як і поляки по опитування

Думаєш вони б здались?
Але ж Чиказька мафія не здалась 🤔😁

До чого тут рашка.
Чикагську мафію роками пробують перемогти, а вона не здалась
Я про це

Всі йдуть добровольцями на війну якої не буде!

це прям дуже влучно

Ну справедливости ради, за швейцарский образ жизни я б тоже воевал. За украинский — не охота😏

ну якраз сіньйори-сировари у нас непогано живуть, нє? клубняки, мазда сх5, барбершопи. Але, чогось, не всі йдуть воювати.
Так шо я тебе увєряю — будь ти в швейцарії — теж би не пішов воювати навіть за швейцарський спосіб. теж би знайшов причину

укросінйор до «повномасштабки»:
— Україна — найкраща країна, трактористи — ідіоти, куди ви поїхали? Та тут на зарплату можна однушки у метро купувати без всяких ваших кредитних кабал. Низькі податки, все можна порішати за гроші.

укросінйор після початку «повномасштабки»:
— Та за шо тут воєвать. Ето же нє Швєйцарія.

Ето же нє Швєйцарія.

ваєвака, воюватимеш за Нідерланди, чи де ти там засів?

воюватимеш за Нідерланди

Я не думаю, що тут буде вибір, якщо запахне смаженим.

Я не думаю, що тут буде вибір,

вибір завжди є, ось ти наприклад, як громадянин України вибрав за неї не воювати, навіть порушуючи все до чого тебе зобов’язує сам факт наявності громадянства, то і з Нідерланди так само буде.
P.S. а ще і в сусідній темі ділиш інших своїх співгромадян на сорти, що взагалі треш ще той))

вибір завжди є

Це демагогічний прийом, а не аргумент. Вибір буде між судом з в’язницею (а з судимістю в пристойні місця на роботу не беруть) і службою.

Вибір буде між судом з в’язницею (а з судимістю в пристойні місця на роботу не беруть) і службою.

так в Україні вже так, до 16 липня треба повернутися, пакуєш чемодани?

це лише для тих, хто повністю знявся з обліку в Україні (ПМЖ), в мене інша ситуація.

в мене інша ситуація.

той незручний момент коли спочатку

повернення українців в Україну.
Для країни проживання — відрізняюся. Зовсім інший міграційний статус

а потім твоя держава показує на тебе пальцем безвідносно до «статусів»

хто повністю знявся з обліку в Україні (ПМЖ)

Громадяни України, які були зняті з військового обліку у зв’язку з вибуттям за межі України на строк більше трьох місяців, зобов’язані протягом 30 днів з дня набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 р. № 563 стати на військовий облік шляхом особистого прибуття до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, відповідних підрозділів розвідувальних органів за їх вибором.

" у зв’язку з вибуттям за межі України на строк більше трьох місяці"
але ж ти не порушник, а «вєршітєль судеб», безапеляційно вказуєш кому і куди повертатися

" у зв’язку з вибуттям за межі України на строк більше трьох місяці"

Так, це формулювання для тих, хто знявся з обліку, отримав в паспорт штам про вибуття на ПМЖ. Зазвичай передує процедурі подання на відмову від українського громадянства. За моїми спостереженнями, таких, хто вибув на ПМЖ і при цьому залишається громадянином України дуже мало, бо це гєморно робити це ПМЖ і зніматися з обліку. Це роблять тільки для відмови від громадянства України, інакше немає змісту цим займатися. Чому ця норма, яка не принесе нових рекрутів попала в закон — це ще те питання. Думаю, щоб люди в Україні потішилися. Нехай тішаться, якщо радості мало.

Громадяни України, які були зняті з військового обліку у зв’язку з вибуттям за межі України на строк більше трьох місяців

А реально цікаво.
Припустимо виїхав за кордон студент на навчання, або людина як волонтер, чи як опекун бабусі, багатодітній батько... Не суть важливо як.
Він же не знімався з обліку (?)
А отже на нього це не розповсюджується?

А отже на нього це не розповсюджується?

Зняття з обліку не відбувається автоматично. Це цілий квест був навіть до війни. Треба самому ходити і з обліку зніматися було. Тому ні, це не про ці категорії людей.

Тому ні, це не про ці категорії людей.

Ну так я ж про те, що купа наших за кордоном не зняті з обліку.
І, згідно постанови, їм ок, нікуди не потрібно бігти

згідно постанови, їм ок

Але аноніми вважають інакше. Інколи здається, що ці постанови для того і приймають, щоб «пересічним» душу гріло, що хтось за кордоном теж, нібито, матиме нависаючого над головою воєнкома.

Я от що подумав.
1. Повністю постанови дуже часто не Читають. Замість цього читають висновки експертів, а експерти часто ну.. у калюжу того...
2. Власне Закони та постанови часто так написані, що потрібно випити, щоб однозначно зрозуміти.
Часто і випити стільки не зможеш.

Як результат люди просто і не знають що до чого....

Припустимо виїхав за кордон студент на навчання, або людина як волонтер, чи як опекун бабусі, багатодітній батько... Не суть важливо як.
Він же не знімався з обліку (?)

Та ніхто не знімався з обліку, гадаю таких, що знімалися одиниці. Навіщо цей гемор комусь? Просто поїхали і все.

Ну то і не потрібно іншим цю тему розганяти 😎

а ще і в сусідній темі ділиш інших своїх співгромадян на сорти

Я не маю жодного відношення до присвоєння людям міграційного статусу в країнах їх проживання. Є подвійні громадяни, є негромадяни з постійним дозволом на проживання, є з тимчасовим, а є укросініори зі стікером у паспорті про «тимчасовий захист». Права і строки перебування в Нідерландах цими документами обмежене, власне, це на них написано.

Я всього лише за це нагадав, а вас бомбить.

п.с. прикольно спостерігати, як вся «борзота» укросініорів 2010-2021 кудись зникла і залишилися лише «моральні компаси»: нарушаєш, на сорти ділиш.

на сорти ділиш.

так не діли і питань не буде, тим паче що твоя держава походження тебе вже урівняла з усіма на кого ти «стікери» розвісив

Мені не дуже цікаво спілкуватися з людиною, яка звинувачує мене в тому, чого я не робив. Ще раз — стікери не я розвішую, а міграційна служба, а щодо «урівняння» Україною всіх — це теж не зовсім правда. В законі це теж прописано. В цілому я відчуваю, що у вас нема аргументації, а є образа на людей, чия ситуація краще в цих непростих умовах. Я це розумію і не ображаюся на вас. Треба іноді виговоритися, зібрати лайки від людей, що поділяють вашу долю.

або мокрим через декiлька пiдiрваних дамб

yes, уже подавался на парт-тайм вакансии в местные военные силы, но пока не получу ВНЖ — не хотят брать

Ніхто не питатиме просто.

Саме так. Причому жінок теж беруть на облік, навіть майбутню королеву і її сестер.

Покійна Королева взагалі служила

То британська. Нiдерландська свого часу просто чкурнула до ЮК, а потiм до Канади

Покійна Королева взагалі служила

а так чисто для подкола аби за другої світової мав би вибирать то ди пішов би служить за ср.ну англічанку чи за святу радянську русь?

Ну тупе питання про неможливі речі.

А в Українi хто питав пiсля обiду 24 лютого? Також зачинили кордони для чоловiкив i всe. Хто трохи помiркованiший виїхав ранiшe, хтось потiм.

Нe розумiю, навiщо ставити собi обмeжeння, всi кажуть що трeба думати out of the box, а тут якась завчасна «выучeнная бeспомощность». Якщо свiдома позицiя — залишитись, воювати, то поважаю, цe круто. А якщо — нe хочу, алe я людина малeнька, ну що я зроблю, то то хай так i будe.

Ніхто не питатиме то ж у контексті тому, що «а от у правильних країнах поважали б права навіть якщо війна...»
Ну, от не факт, що поважали б....

У правильних країнах правильне населення — не було б стільки ухилянтів, та більше мотивації (от хтось вже декларував, що за Швейцарію воював би). Але там і більша частина громадян інших країн з пмж — вони б були умовно як ухилянти. Тому усі ті питання «а якщо Нідерланди почнуть мобілізацію, куди будеш бігти?» мають сенс, тільки якщо адресовани громадянину Нідерландів, а їх тут дуже мало. З іншого боку, коли консенсус у спільноті — боронити країну, більшість тіх що з пмж не дуже буде радіти свому ухилянтству — уявить, пусти вулиці, де тільки жінки, та діти і усі готови плюнути вам в очі, за те що ви не в армії. Вони сами будуть шукати шляхів якось доєднатися. Але це ще питання, де краще опинитися під час війни — в української армії чи в бундесвері, де хелікоптери не літають та панцери не їздять, а гордість флота — парусний корабель.

В Бундесвері парусники?

так, ото ворог офігіє (якщо вітер буде з потрібного боку)
en.wikipedia.org/...​ng_ship_Gorch_Fock_(1958

Паруса маскують ракетні установки :-)

де тільки жінки

Не знаю як в інших країнах Європи, але в Нідерландах гендерна рівність і жінки (всі, а не лише медики) — це військовозобов’язані. І вони отримують в 17 років про це попередження. Хто не отримав в 17 — отримає в 35 років листа. Зараз це лише агітація йти на контракт, але загалом передбачається призив жінок на рівні з чоловіками.

тобто антивоєнний двіж у США 70-х який привів до поразки у Вʼєтнамі це ознака неправильної країни ?

адресовани громадянину Нідерландів,

маєш друге громадянство — подвійний ухилянт, якщо 3 громадянства то повний кавалер ухилянства)

де краще опинитися під час війни

якщо не хочеш на війну — то опинитись краще подалі від війни. а то так дуже зручно розповідають на форумі — за Україну не поїду воювати бо «статус не дозволяє», а от за Нідерланди так тут уж канєшна, вибору нема (попередньо помірявши на карті скільки від Нідерландів до лінії фронту)

А, з цим згодeн, у разi рeальної вiйни будe iнший правовий рeжим навiть в самих найдeмократичнiших країнах.

будe iнший правовий рeжим навiть в самих найдeмократичнiших країнах

хвашизм? усе буде хвашизм

Ну, от не факт, що поважали б....

нема нічо кращого за наш старий добрий славетний націонал соціалістичний фашизм!

ЗЫ: до речі за «поважання права» навіть кіно встигли зняти (і мабуть не одне але як більш ілюстративне) Saving Private Ryan

ЗЫ: за наш рідний соцілізм теж встигли зняти також я більш ілюстративне на мою улюблену думку

youtu.be/KNUUEX7qudg

Saving Private Ryan

Ніколи не цікавився чи то реальні події там.

Але у кіно задля спасіння Райана «just for nothing» загинула купа людей.

Давай спитаємо на ДОУ, чи багато нас погодилось би на таке?

що «а от у правильних країнах поважали б права навіть якщо війна...»

а тут якраз ліберальні антирадянські газети пишуть

Державне бюро розслідувань повідомляє про викриття численних фактів катування ув’язнених у низці регіонів України: повідомлено про підозру чотирьом службовим особам Божковської виправної колонії № 16 на Полтавщині.

За даними слідства, жертвами злочинців були майже всі, хто потрапляв до колонії. Процес виявлення осіб, які стали жертвами службових осіб колонії, триває.

Новоприбулим погрожували поселенням серед «відторгнутих загалом» в’язнів та били до тих пір, поки не ламали волю й примушували беззаперечно виконувати будь-які вказівки.

Задокументовано факт катування у лютому 2022 року засудженого упродовж майже однієї години. Все це супроводжувалося постійним психологічним тиском.

Розслідування за цим фактом розпочато у січні 2023 року. З метою встановлення причетних осіб проведено низку процесуальних дій, призначено 10 експертиз, зазначають в Офісі генпрокурора.

Також здійснюється збирання доказів щодо інших фактів катувань, в тому числі що спричинили смерть потерпілого.

Встановлено, зокрема, що з моменту прибуття до колонії кожен із засуджених проходив жорстку процедуру приймання, під час якої новоприбулих засуджених змушували прибирати підлогу, знімаючи вказаний процес на відеокамеру. У разі відмови до нього застосовувалися тортури: били руками, ногами, гумовими кийками, палицями у різні частини тіла, викручували руки тощо. Серед іншого, наприклад задокументовано факт завдання понад 200 ударів одному із засуджених.

Також, у розпорядженні слідства є відеофайли, на яких зафіксований момент завдання тяжких тілесних ушкоджень одному з новоприбулих в’язнів Божковської виправної колонії. Експертиза відео підтвердила його справжність, відео долучили до матеріалів провадження як один з доказів протиправних дій працівників пенітенціарної установи.

Державне бюро розслідувань повідомляє про викриття численних фактів катування ув’язнених у низці регіонів України: повідомлено про підозру чотирьом службовим особам Божковської виправної колонії № 16 на Полтавщині.

А всі ці фільми про те, як у тюрмах США бьються, то все брехня?

Змінилась ситуація, відбулась переоцінка. Це нормально. Економіка і комфорт одне, а коли життя на кону, то інше. Поляки он в Іспанії активно нерухомість скуповують, «пока не началось». Люди ж не дерева.

Що до «я би пішов воювати, якби ...», і тут неважливо що далі «діти депутатів нехай спочатку», «це б була Швейцарія», «100к мало, якщо б мільйон платили». То це самообман як мінімум, а скоріш відверта неправда. Бо якщо ці умови виконати, все одно не підуть (я так точно, але і не висуваю ніяких умов).

А якщо все життя вважав Україну як державу типовим совком, де не варто жити — то тоді партія дозволяє казати?

Ето же нє Швєйцарія

Якщо все життя вважав, але не з’їхав, то гріш ціна твоїм переконанням.

А якщо все життя вважав, а 10 років назад виїхав, то таки дозволено? :)

у нас разные с вами критерии неплохой жизни

причому переоцінка критеріїв відбулася десь так в районі третьої декади лютого 2022 року.

будь ти в швейцарії — теж би не пішов воювати навіть за швейцарський спосіб

Думаєш вони б питали?

Думаєш вони б питали?

не громадян так. в Україні і зараз не громадянам України живеться досить непогано

Думаєш вони б питали?

звізно що не питали би просто відрубали би пальця на руці як не виконав би норми гто а як спробував би тікати чи здаватися у полон то у піймали би і розтрощили би голову кувалдою

мазда сх5

Оце рівень, а то он вже лірика що скупляться в супермаркеті — признак мажорства

А я писав що хочу собі мазду?)

за швейцарский образ жизни я б тоже воевал

Ну так той стиль життя вони собі побудували.
А ми не зуміли.
Прикро.
Але з іншого боку, Ви ж не поїхали кудись за стилем життя.
Чи означає це, що Український стиль Вам цілком ОК був?

ну ващет уехал, еще до того как это стало мейнстримом

Так тоді взагалі питань нема 😁

Чи означає це, що Український стиль Вам цілком ОК був?

так у цьому й фішечка що українська радянська «влада» тепер намагається всидіти на двох стільцях так щоби і «український стил» не диксредитувати аж надто сильно бо там де буде «після війни» там вже трапиться вже геть очевидна п.да усьому як «державі» як то «ідеології національної держави взагалі на окремій 1/6-й частині суші» так і «країні» бо хрєн зна як ту країну тримати без того що

що Український стиль Вам цілком ОК був?

бо тут багато кого зрозуміють що таки не ок що таки треба щось робити і не так як за ссср кордони закриті то мусиш якось виживати у самому ссср включно з тим що ставити питання «треба щось робити зі самим ссср» а тепер же ж можна тупо звалить і це так само знову питання для «влади» за два стільці бо звалять хто _не_ ті

що Український стиль Вам цілком ОК був?

але тоді те що лишиться просто сгниє як уже так само згнів совок бо комусь же ж все одно і працювати треба і так само виконувати середню ланку керування «під патронатом Президента України»

... а так якби такого всього не було «всьо нє так однозначно» то звісно ж давно би оголосили би фашизм прямо за конституцією )) і що такого італія була за фашистів і взагалі його винайшла португалія була за фашистів аж так що до єс увійшла аж десь чи не у 90-ті уже але ж увійшла же ж значить можна і фашизм

у контексті тому, що «а от у правильних країнах поважали б права навіть якщо війна...»

так що все правильно так і є

амуніція та зброя вдома.

Можеш собі таке уявити в совковій армії (від якої українська успадкувала значну кількість «генетичних вад»)?

Можеш собі таке уявити в совковій армії

Ні.
Але то було сказано до того, що на початку війни тут писали щось типу: «Якби як у Свіссленд, у кожного амуеіція, то русні б одразу п-да....»

Але то було сказано до того, що на початку війни тут писали щось типу: «Якби як у Свіссленд, у кожного амуеіція, то русні б одразу п-да....»

загалом на скільки я розумію за фактом вже війни «амуеіція» роздали буквально усім бажаючим черги вишикувалися і то навіть на стільки що я відслідковував трохи згодом у дніпрі та запоріжжі прохання «влади» «амуеіція» таки повернути бо вже закінчилося ситуація

що на початку війни тут
загалом на скільки я розумію

Ну, не правильно розумієш..
Буває

Чела запакували в бус, перед тим вдаривши головою в бус. Тупо пісяють в очі людям відмазами.

www.facebook.com/...​558&rdid=sJalv7slONMZCgJi

вдаривши головою в бус.

я вже чув «пояснення» чувака який місяць роздавав повістки від тцк (так звана рота охорони) — б’ють в голову щоб викликати струс мозку, тоді людина втрачає координацію і легше спакувати.
людяно, демократично і сучасно.

Що цiкаво про вже натуралiзованих громадян третiх країн, якi ще не вийшли з українського. Багато країн можуть вiдiбрати своє громадянство, якщо пiти служити в закордонну армiю.

Ну то не йди щоб залишити громадянство країни.

Там більш того — у деяких країнах за це настає кримінальна відповідальність. Але в принципі таким громадянам повинно бути пофіг
Хіба що з деяких причин він вимушений буде повернутись в Україну і там його мобілізують. Тоді біда

Він повернеться як громадянин іншої країни. Мобілізувати його 0 шансів хіба що він сам прийде до ТЦК.

Не факт що впустять. Якщо є Українське громадянство можуть не впустити за паспортом іншої країни (є випадки), а якщо із країною візовий режим то там взагалі можуть ще у посольстві виникнути приколи

Як вони дізнаються про українське громодянство? Хіба що людина візьме український паспорт з собою.
Візир з кіндзадзи тут не працює.

Як вони дізнаються про українське громодянство?

Якщо український закордонний паспорт був отриманий і він біометричний, то на контролі у прикордонників показується збіг

морди лиця біометричних даних

Вони не зберігаються ані в паспорті, ані в якийсь централізованій базі.

Те що зберігається в паспорті не є чимось схожим на картотеку відбитків з фільмів-детективів — там щось типу хеша якщо користуватись компʼютерною термінологією. Так само як і в смартфонах.

я багато кейсів бачив у закордонних групах мігрантів, коли жінок під час військового стану знімали на кордоні України і штрафували за незаконний перетин без документів. Я думаю не треба недооцінювати ДПСУ

А як регулюється якщо є 2 українські закордонні паспорти? Чи можна наприклад виїхати з шенгену з одним паспортом і в’їхати в іншу країну поза шенгену з іншим паспортом в якому ще не стоять печатки попередніх країн? Наприклад щоб в новій країні не бачили де ти був до цього?

Думаю в тебе є унікальний ід незалежно від распорту

Думаю в тебе є унікальний ід незалежно від распорту

питання в тому чи не буде це порушенням міграційних норм. те саме ТЗ в багатьох країнах дають на підставі печатки в паспорті. а наприклад на міжнародне біженство не подаси якщо ти вже був до цього в країні яка вважається безпечною.

Є універсальне правило «в’їжджати та виїжджати з однієї і тієї ж країни за одним і тим же паспортом». Тобто виіхати з України за паспортом України та в’їхати в Польщу за паспортом Польщі можна (і навіть треба, якщо є польське громадянство). Думаю, і з двома різними паспортами однієї країни такий трюк пройде. Але сам ніколи не пробував :)

Наприклад щоб в новій країні не бачили де ти був до цього?

В Ізраїлі штамп в паспорт взагалі не ставлять — дають відповідну бамажку. Можливо саме з такою метою.

З особистого досвіду — минулого року приїжджали колеги з Ізраїлю, колишні українки. Заїхали та виїхали без проблем за ізраїльськими паспортами. Але тут дійсно як пощастить.

То ж жінки.
Чув такую історію. Чоловік приїздив зі штатів 3 рази по свойому штатовському паспорту під час війни. На третій раз його не захотіли випускати, бо є і українське громадянство. Йому пощастило і він порішав на місці. Більше не ризикує.

Багато разів розбирав, в тому числі і тут. Шукають за прізвищем-іменем-по батькові, датою і МІСЦЕМ народження. Все. Біометрика — лише для валідації належності паспорта конкретній людині.

Мабуть тому вимагають вписання всюди і в різних країнах місце народження, це ж частина primary key
Я до цього не задумувався для чого місце народження потрібнее

вимагають вписання всюди і в різних країнах місце народження, це ж частина primary key

В тому-то й прикол, що всі пишуть по-різному. Особисто бачив варіанти «місто, країна», «просто місто», «просто країна» і навіть USSR в сучасних паспортах різних країн.

місце народження

що цікаво в укр паспорті вказується область народження, а в інших країнах в анкетах часто місто і вони його тільки з твоїх слів можуть вписати, бо в паспорті такого нема

в укр паспорті вказується область народження

В мене місто...

В мене місто...

а це цікаво, подивився зразки в інтернеті — є обидва варіанти.
у вас мабуть обласний центр або Київ?

у вас мабуть обласний центр

Так. Щось я думаю, що це поле дійсно кожна країна як хоче, так і заповнює, єдиних вимог немає.

А що якщо прізвище чи ім’я змінене?
Тоді не зможуть визначити чи є громадянство і можна бути спокійним?

А як його встановити? Місце народження звісно свідчить що колись громодянство було, але не свідчить що воно є досі. Знайти ж цю саму особу з іншом ПІБ нереально.

Враховуючи строки людина виїзжали ще до запровадження біометрії, але навіть якби біометрія була б і було б в якийсь базі збережене фото то за 10 років людина дуже сильно змінюється і банальний пошук на подібне фото нічого не дасть.

І головне що все це має зробити прикордонник.

Не факт, що всі країни дозволяють це робити і навіть якщо можна — не факт, що мені б дозволили стати George Smoker, наприклад :)

Думаю що в странах де з цим проблеми українських імігрантів мізерна кількість

Я просто не в курсі, настільки глибоко не рив. Та й це законодавство конкретної країни, навряд чи міжнародне.

Поносорив трохи — начебто і можливо, але якось дуже непросто і купа бюрократії скрізь.

Канада — www.easynamechange.com/...​-to-legally-change-names
У Штатах через суд: www.usa.gov/name-change
Італія — дуже муторна процедура: malynivna.com/permesso-di-soggiorno
Німеччина — можуть і взагалі послати: radiotrek.rv.ua/news/_307259.html

Німеччина — можуть і взагалі послати: radiotrek.rv.ua/news/_307259.html

При натуралізації не пішлють. А просто так звісно не можна. В США легше, нібито можна і просто так прізвище змінити.

за канаду не знаю у штатах то є стандартна процедура за натуралізації принаймні на стільки стандартна щоби там не мати реально

якось дуже непросто і купа бюрократії скрізь

звісно ж при цьому бюрократія лишається бо тобі ж треба буде замінити ім’я скрізь де ти по документах договорах тощо

власне так само і за «звичайної заміни імені» вже на громадянина якоїсь принципової «бюрократії» там нема від слова взагалі це просто «бюрократична процедура» з якої клопіт саме заміна вже нового імені скрізь де тебе записано по імені

ЗЫ: інакше якби було як ти кажеш то був би справжній реально не реальний гемор міняти ім’я за фактом одруження а до речі ні чого принципово особливо не заперечує взяти чоловіка ім’я дружини а не навпаки а чого власне воно має заперечувати коли навіть чоловіка чоловіка можна одружити і хто тоді чіє ім’я має брать?

у німеччині то є справді трохи клопітна справа у питанні «обосновать» чого це ти вирішив міняти ім’я і чи твої підстави є достатньо вагомими в усьому ж іншому така сама стандартизована процедура див. кейзи з «зміна імені при одруженні»

Німеччина — можуть і взагалі послати:
При натуралізації не пішлють.

що до цього я не певний у мене не достатньо даних але тут цілком може виступити «вагомим підставою» що саме за натуралізації ти має бажання отримати нове ім’я «більш притаманне новій вітчизні культурно» тож на мою думку така підстава може вважатися цілком реальної і відповідно розглядатися належне не бачу причин чому ні ну а далі інша процедура вже стандартна

замінити ім’я скрізь де ти по документах договорах тощо

при набутті громадянства США українські документи треба якось заново перереєструвати? в ЄС наприклад забирають свідоцтво про народження і видають місцевого зразку, а з іншими як?

в ЄС наприклад забирають свідоцтво про народження і видають місцевого зразку

Вперше чую... Дайте якесь посилання почитати?

m.youtube.com/watch?v=GQuQOXv0g-U
от за Поляндію що перше трапилося, сам був здивований, але може це і логічно

в Німеччині такого нема. Але бувають кумедні вимоги пред’явити свідоцтво про народження не старше ніж 6 місяців. Це тому що німецьке свідоцтво не назавжди як наше, а відновляємий документ. Лікується викликом роз’яснювальної бригади

Як отримаю другий паспорт — обов’язково спробую :))

то на контролі у прикордонників показується збіг

ні не показується бо не має такої технічної можливості перевірити всіх хто в’їзджає чи навіть виїзджає але тіко тих кого можна запідозрити тобто саме вибірково

скільки по твоєму займає пошук по базу біометрики на 30+ млн громадян?

залежить від технологій які ДПСУ використовують для метчей, но точно не як в фільмах де пошук 3-4 порівняння в секунду, мій асампшн що від декількох секунд до декількох хвилин якщо летенсі нормальний

Справа в тому, що у прикордонників не має бути доступу до бази відбитків.

Справа в тому, що згідно з Законом про Єдиний державний реєстр в поточній редакції від 1 січня цього року взагалі немає бази відбитків, по виготовленню біометричного документу сами відбитки знищуються:

7. Порядок отримання, вилучення з Реєстру та знищення відцифрованих відбитків пальців рук встановлює Кабінет Міністрів України.

Відцифровані відбитки пальців рук особи після внесення до безконтактного електронного носія та видачі документа особі вилучаються з Реєстру та знищуються. Шаблони відцифрованих відбитків пальців рук особи використовуються лише для цілей ідентифікації особи для оформлення, видачі, обміну передбачених цим Законом документів. Передача шаблонів відцифрованих відбитків пальців рук особи забороняється.

Ну, якась база у прикордонників має бути. База злочинців або тіх, кому заборонено в’їзд. Що до загальної бази усіх громадян, що проходили біометрію, то зберігається шаблон, якщо не поміляюсь. Запроваджене вами джерело:

11) шаблон — математична модель зображення відцифрованих відбитків пальців рук особи, яка унеможливлює зворотне відтворення отриманих відцифрованих відбитків пальців рук особи, що зберігається в Реєстрі з метою використання у національній системі біометричної верифікації та ідентифікації;

Тобто теоретично людину на кордоні можна порівняти з шаблоном.
Але в першу чергу це захист від зловживань паспорту кимось схожим на справжнього власника.

Не зовсім так. Відбитки й в паспорті теж не зберігаються. В паспорті зберігаються лише результати хеш-функції. Зчитувач відбитків, що знаходиться у прикордонника в кабині, подає дані як аргументи до цієї функції, після чого вони порівнюються з тим, що є в паспорті. Відбитки не зберігаються в жодному вигляді, навіть в якості аргументів хеш-функції, зберігається лише її результат.

«Шаблон» в цьому Законі й є результатом хеш-функції.

Не зовсім так. Відбитки й в паспорті теж не зберігаються.

Я на цьому і не наполягаю. Яка різниця, зберігати «відбитки» чи «шаблон/хеш», якщо шаблона достатньо, щоб ідентифікувати людину? Отже і база шаблонів існує. Все ж таки думаю, що у прикордонників доступ до неї обмежений. Чи вони можуть шукати лише «дай шаблон по ось цьому паспорту», але не «шукай цей шаблон в базі». Але «шаблон по паспорту» не має сенсу шукати в базі, простіше взяти з самого паспорту.

шаблона достатньо, щоб ідентифікувати людину

Шаблона достатньо для того, щоби сказати, що у власника паспорта й того, хто пред’являє паспорт, шаблони збігаються. Яка ймовірність того, що у двох різних людей будуть збігатися шаблони, це вже невідомо.

відбитки теж не унікальні, є вірогідність 1/64*10^9, що буде збіг
www.sciencefocus.com/...​ingerprints-not-unique-ai

Шаблона достатньо для того, щоби сказати, що у власника паспорта й того, хто пред’являє паспорт, шаблони збігаються.

Вважаю, прикордонникам було б достатньо знайти в загальної базі громадянина України за наданим шаблоном, щоб розпочати більш ретельну перевірку особистості. Чи вони шукають? Чи це робиться автоматично при скані паспорту? Чи є шаблон людини незмінним протягом часу, або чи є він взагалі детермінованим, або чи користуються різні країни однією і тією самою хеш-функцією. Наш кейс — хтось на кордоні демонструє паспорт іншої країни, та питання — яка вірогідність, що прикордонники зможуть його ідентифікувати як громадянина України. Чи це зробиться автоматично, чи їм доведеться знімати відбитки (але ж вони не можуть це робити з усіма, лише за підозрою). Чи то взагалі неможливо, бо вони не мають доступу до бази у вигляду «шукай усіх по шаблону».

Задайте собі питання: навіщо шаблон (в цієї відповіді буду вживати цей термін) зберігається в мікросхемі, що знаходиться в паспорті? При цьому зауважте, що український прикордонник може перевірити збіг шаблонів не лише для власника українського паспорта, але й для власника німецького чи американського паспорта. Так само й американський чи німецький прикордонник може перевірити збіг шаблонів для власників українського чи французького паспортів. З іншого боку, уявіть собі ситуацію, коли власник британського чи японського паспорту їде в не зовсім демократичну країну, наприклад в Турцію чи в Китай. Мати базу даних відбитків пальців громадян іншої країни — мрія спецслужб таких країн. Тому при розробці міжнародної системи порівняння шаблонів відбитків виходили з того, щоби однозначно сказати, що шаблон цієї людини збігається з шаблоном, що зберігається в паспорті, а з іншої сторони — щоб ці шаблони не були унікальними, щоб за їх допомогою не було можливості ідентифікувати людину на 100%. Це як колір очей чи зріст — у багатьох людей блакитний колір очей й зріст 175 сантиметрів, але якщо у людини сірий колір очей й зріст 170 сантиметрів, то ми можемо сказати, що документ, в якому зазначено блакитний колір очей їй не належіть.

При цьому зауважте, що український прикордонник може перевірити збіг шаблонів не лише для власника українського паспорта, але й для власника німецького чи американського паспорта.

Так, це логично.
Але схоже, ми припустилися помилки. В базі зберігається шаблон, але в паспорті зберігаються сами відбитки. Якщо читати уважно наведене вами джерело:

Відцифровані відбитки пальців рук особи після внесення до безконтактного електронного носія та видачі документа особі вилучаються з Реєстру та знищуються.

Це відповідає на питання, як прикордонникі різних країн можуть відловити паспорти інших країн, що демонструються не їх справжними власниками. Ніякої загальної для всіх країн хеш-функціі або доступу до баз інших країн не треба.
Залишається питання, чи користуються українські прикордонники українською базою шаблонів і якщо так, то в якому вигляді.

коли власник британського чи японського паспорту їде в не зовсім демократичну країну, наприклад в Турцію чи в Китай.

Там пальцi можуть просканувати при перетинi кордону при бажаннi. В Найробi наприклад сканували усi пальцi. Що вони далi з ними роблять — хз

якщо це в контексті — як відловити зловживання паспортом у вигляді «брат дав покористатися». То для цього треба зняти відбитки у перетинаючого кордон незалежно від рівня демократичності країни

Комусь достатньно 1-2 для цього, а не 10

японського паспорту

при в’їзді в Японію взагалі то у всіх на паспортному контролі знімають біометрію — обличчя і пальці

є вірогідність 1/64*10^9

Там скобки пропущены?

так, бо / і * мають однаковий пріоритет, але з у даному випадку з контексту ясно

Проблема в том, что закон можно повернуть как угодно. Процитированный выше отрывок можно прочесть что относится лишь к процедуре сканирования отпечатков пальцев при выда