Чиновники закривають Tabletki.ua

Наш проєкт Tabletki.ua, який ми з партнерами та командою створюємо вже 14 років, хочуть заборонити чиновники.

В квітні Держлікслужба опублікувала проєкт постанови зі змінами в правилах електронної торгівлі ліками. У проєкті постанови було запропоновано публікувати інформацію про ціни на ліки та здійснювати попереднє замовлення винятково на сайтах інших аптек. А це унеможливлює роботу таких інформаційних сервісів, як наш та низку інших подібних сервісів.

Ми категорично не погоджуємося із запропонованими змінами і вважаємо, що вони порушують права споживачів на інформацію.

Ми неодноразово пояснювали чиновникам, що не є частиною ані електронної, ані фізичної торгівлі ліками, адже оплата за ліки та отримання ліків відбувається безпосередньо в аптеках фізично. Саме тому абсолютно надуманими видаються аргументи чиновників, якими вони хочуть обґрунтувати необхідність скасування використання аптеками прайс-агрегаторів.

Для Tabletki.ua це означатиме фактичне закінчення бізнесу.

Заборона прайс-агрегаторів призведе лише до подальшої монополізації аптечного ринку та обмеження доступу споживача до інформації. З передового цифрового ринку двадцять першого століття ми скотимося у «буремні дев’яності».

Лише незалежне джерело інформації, яким завжди були прайс-агрегатори, зможе гарантувати неупереджене та вчасне розміщення актуальної інформації про наявні в продажу ліки та ціни на них. Це не будуть робити одні аптеки для інших!

Прозорість інформації — це запорука відкритої конкуренції за споживача на будь-якому ринку. І фармацевтичний ринок тут не є жодним винятком!

В п’ятницю, 17 травня, ми опублікували на сайті Кабміну петицію на наш захист і звернулись до наших користувачів з проханням підписати її. Наші користувачі зробили це менше ніж за добу!

У п’ятницю, через кілька годин після оприлюднення петиції, нас запросили на нараду до Міністерство охорони здоров’я України, яка відбудеться у вівторок, щоб обговорити запропоновані чиновниками зміни. У нас з’явився шанс довести чиновникам, що їхні дії зашкодять мільйонам громадян. Саме про це ми говоритимемо на нараді в МОЗ.

Просимо розголосу та підтримки у IT-спільноти.

Петиція: petition.kmu.gov.ua/petitions/6430

--------------------------------------

Ділюсь результатами зустрічі в МОЗі 21.05. Скандальну норму не скасували, але ми домовились спільно з Держлікслужбою напрацювати зміни.
Ми на початку шляху, сподіваємось нам вдасться вийти на результат, який дозволить нам працювати для наших користувачів. Для нас пріоритет — це споживач. Ми вважаємо неприпустимими будь-які ризики позбавлення
споживача інформації та вибору. Саме це ми сьогодні донесли до відома чиновників. Час покаже, чи нас почули.
Дякуємо за підтримку, її помітили!

👍ПодобаєтьсяСподобалось40
До обраногоВ обраному2
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Чомусь не чутно голос мінцифри — мали б захищати такі зручні та корисні платформи як «таблетки», але тут — ніт, мовчок.

П.с. до речі, так, користуюсь постійно, і з цим сервісом ціна часом знижується на 15-20%, зовсім не зайвих зараз гривень, тим паче зважаючи на чималу вартість більшості ліків.

Кляте аптекарське лоббі. Єдине, на що здатна ця держава — це знищувати та створювати перешкоди МСБ.

Якесь дивне відчуття що котимось в прірву... Єрмак хоче все під себе підмяти. Від моменту як звільнили Залужного якось все іде по найгіршому сценарію...

Ваш сервіс дуже крутий! Я без нього ліки в аптеках взагалі не купую, бо навіть в одній і тій самій аптеці ціна через Таблетки і просто якщо зайти купити — різна, причому іноді доходить до 25% різниці

Я в шоці.
Чому державі так плювати на людей та бізнес?
Все котиться в якусь прірву, корупція, тупість, внутрішні диверсії. Чомусь саме ця тема мене затрігерила, «немає сечі терпіти ці пекельні борошна».
Часто користувався цим агрегатором, дуже зручно знайти і замовити ліки...

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Подібні сервіси підозрюю заборонені в Польщі. Нещодавно мав щепити дитину опціональною вакциною. Так зручно знайти та забронювати, як з Tabletki.ua в Україні не можна. Агрегатори максимум показують в яких аптеках є препарат, а ціна варіюється в 1,5 рази. Потрібно телефонувати в аптеки і дізнаватись про ціну. І власне ладно там на чомусь дешевому, а коли препарат в одній аптеці 3500 грн, а в іншій 4600грн — то це дуже суттєва різниця. Враховуючи те, що аптеки в Україні на кожному кроці (youtube.com/shorts/SSXMSJhJpG4) і ніде такого у світі не бачив — підозрюю, що це дуже маржинальний бізнес. Якщо забороняти подібні сервіси, то треба й аптекам встановлювати якоюсь постановою межу маржинальності, але звісно фармацевтичне лобі буде проти.

Щодо вакцин підозрюю що там не дуже велика маржа. Вакцини потребують певних умов зберігання і навіть транспортування. Я купляв малому якусь вакцину так в аптеці орендував спеціальний кейс для її перевезення та сказали доставити лікарю треба виключно у день покупки
І в Україні вакцинами займається далеко не кожна аптека. Дай боже щоб була хоча б одна аптека від кожної великої мережі на місто

вакцины приведены для примера сложностей медицинского бизнеса в ес и сша, о чем я писал выше

о чем я писал выше

...І спалив свій анонімний аккаунт

я наверное не слишком парился об анонимности. Но напиши плз в личку, интересно угадал или нет.

Дуже крутий сервіс, багато років користуюсь

+1 — дуже зручний сервіс.
Буквально сьогодні вперше скористався функцією «знайти список ліків у одній аптеці» (до того якось не доводилось) — неймовірно зручно.

Не так давно відкрив для себе цей сервіс, дуже зручно. Дякую компанії за корисний продукт ✌️Радий, що так швидко набрали достатню к-ть голосів на петицію, бо це якась маячня ....

вони порушують права споживачів на інформацію.

Welcome to Ukraine ¯\_(ツ)_/¯
Права наразі тільки влада має, як-то вибори президента «не на часі» об’являти.

Це все вона й подібні зубожіння — x.com/...​tatus/1792907910076407918

Tabletki.ua дуже зручний сервіс, це моя персональна думка. Саме він допомагає істотно заощадити кошти, коли хворієш. А ще, коли людина хворіє — їй немає сил ходити по різних аптеках, де часто немає всього списку необхідних ліків, тож вийшовши від лікаря можна проглянути в якій саме аптеці є увесь список ліків, забронювати і забрати замовлення.
Конкуренція — завжди була рушійною силою прогресу! Цей сервіс робить ліки доступнішими та допомагає заощаджувати кошти пересічній людині, саме ті кошти, які людина згодом витратить на оплату комунальних платежів або придбання найнеобхідніших товарів.

о, накрутка відгуків вже до доу добралася.

Тю, так давно вже хейтери моно реєструють акаунт з єдиною метою...

Чому? Мені теж цей сервіс подобається.

Тетяна: 640 коментарів
Анна Юріївна: 1 коментар

Скоріш просто оживити тему. А так скільки користуюсь навіть якщо б захотів не знаю до чого там придовбатись. Сервіс норм — свою функцію виконує, агрегатор як агрегатор.
Тому прям щоб відгуки накручувати не знаю нащо це їм

Оживити тему — можна було і від ствого імені щось написати. А відгуки від одноразових акаунтів — зачим?
Яким чином рандом з інтернету міг опинитися на доу в темі про таблєткі.юа? Або якийсь Або навіщо почитовувач доу вирішив написати один схвальний відгук під одноразовим акаунтом?

А якщо людина не з ІТ? Та при цьому закривають єдиний ресурс яким вона бронювала ліки в аптеках... причому щоб не було такої можливості взагалі — піди в аптеку й купиш якщо є в наявності й ціною яку захочуть виставити власники, а не взнаєш ніяк що в сусідній аптеці вдвічі дешевше було б...

якщо людина не з айті, то яким чином вона опиниася в топіку на доу?

Я не з айті. Читаю dou 5 років. Це мій перший коментар тут. Чому в топіку? Бо люблю читати різне та маю клієнтів із айті.

Не бреши, 5 років на доу і тільки тут і зараз вирішив обізватись.

У мене питання по дельті цін, без сарказму, бо з аптеками/ліками зустрічаюсь не часто.
Є наприклад якийсь телефон чи холоднильник популярного бренду.
На хотлайні зазвичай картина така, що у більшості великих магазинів цінник однаковий до копійки, надиктований самим брендом. У ноунейм магазинів цінник менший, але то сірий імпорт, ухиляння від податків та не виконнання розпорядження бренду.
А з ліками як? Ті що дешеві аптеки — теж в чорну/сіру торгівля?

Маржинальність аптек значно нижча ніж торговельних мереж побутової техніки.
На ряд ліків є термін придатності.
Вищі ризики.
Наприклад, бувають форс-мажори, коли зникає світло, і майже ніде не стоять генератори, відповідно, ліки і особливо вакцини — псуються.
Є сезонність продажів на ряд ліків.

В результаті, та ж оренда позначається на цінах препаратів значно сильніше, ніж у випадку з побутовою технікою.

Я так розумію, що велика сітка аптек може собі дозволити більш крупні партіі, та мають більші знижки за цей опт. Як одна з причин.

Вірно. 10 років назад працювала у відносно невеликій аптечній мережі, і у нас ціна закупки була вищою, ніж у великих всеукраїнських мереж — ціна реалізації кінцевому покупцю.

В чем проблема открыть аптеку в каком нить селе и привязать к ней сервис? Придется поприседать с лицензией, но если альтернатива конец бизнеса — то немножко заплатите.

Проблема в тому, що такої ситуації не має бути впринципі. А ви пропонуєте підперти костилями

Серьезно? Это ж не корм для собак, а мендицинские услуги(да, агрегатор предоставляет медицинские услуги). Рынок медицинких услуг зарегулирован везде в мире(кроме конго и эфиопии), одна HIPAA чего стоит. Так что все логично.

Так вони не надають медичних послуг. Подивитись ціну то медична послуга?)

Вони надають інформаційні послуги та інтеграцію з софтом аптек для резервації замовлення. І вже аптека вирішує, чи продавати, чи ні, чи перевіряти рецепт, чи ні і так далі.

Они предоставляют описание препаратов, что есть медицинской услугой. Кто составляет и проверяет описание препаратов на их сайте? Кто проверяет что их интеграция с аптеками работает правильно и не запостит инфу, что у человека есть электронный рецепт и его можно не проверять?
Открыть аптеку в селе тупицыно с бабой глашей на полставке и асортименте из йода с зеленкой — не проблема. А вот построить процесс чтобы соотвествовать требованиям — дорого. Поэтому и воют. Повторюсь, такое во всем мире. Попробуйте открыть бизнес, который хоть как то связан с медициной в сша и охренеете.

Кто проверяет что их интеграция с аптеками работает правильно и не запостит инфу, что у человека есть электронный рецепт и его можно не проверять?

Перевіряти мають аптеки, а не сервіс, що надає суто інформаційні послуги. «Запостит, что есть рецепт» це взагалі неможливо, бо саме аптека повинна його «списати», а не якийсь сервіс. Відпуск ліків це суто відповідальність фармацевта.

такое во всем мире
в сша

:)

Ви ж спеціально наводите в приклад США, де все не так просто із медициною (та і усім іншим) взагалі?

Знайшов ось таке, але це не саме такий сервіс, як в таблеток — вони просто редіректять на сторінки аптек. Можливо, є й альтернативи, але не маю багато часу, аби вивчати ринок.
pharmacychecker.com

---

А от якщо казати про, наприклад, Польщу — є apteline.pl

Ось ці, як і Таблетки, теж передають замовлення на аптеки. І теж не мають якоїсь спеціальної ліцензії.

Перевіряти мають аптеки, а не сервіс

Ты конечно же знаешь лучше чем какие-никакие профессионалы.

А от якщо казати про, наприклад, Польщу — є apteline.pl

Никто ж не говорит что надо закрывать бизнес — просто следовать регулированию. Как в Польше(уверен приведенный сайт тоже следует аналогичным регулированиям) и вообще в ЕС, где с медициной наверное хуже чем в штатах и все тоже зарегулировано по самые помидоры. Я просто вижу что следуют тренду и ок. Насколько это актуально — вопрос.

В даному разі депутати хочуть просто задавити конкурентів... і взагалі монополізувати ринок шляхом прийняття «вигідних тільки їм» але зовсім не вигідних людям законів.

Какие депутаты, в тексте про

В квітні Держлікслужба опублікувала проєкт постанови зі змінами в правилах електронної торгівлі ліками.

депутатами там и не пахнет. Нов любом случае — расскажите про гениальную схему, как некие чиновники запретив медицинские агрегаторы заработают? Может там есть один агрегатор, дял которого написано: «все что выше его не касается»?

Без конкуренції власники аптек зможуть піднімати ціни на скільки захочуть... а хто думаєте ними володіє? ;)

Да аналогічних сервісів по країнах хоч ж.пой жуй — www.medizinfuchs.de
Парять нам тут якусь дічь..

Це діяльність, яка підлягає ліцензуванню, це не пивний кіоск відкрити. І перевірок там більше.

Ось через hotline можна знайти магазини із алкоголем. То їм ліцензію на продаж алкоголю отримувати? :) Свідкі, блдь, простих рішень. Двйби.

адмирал ясин буй подсказывает что в медицине и алкоторговле совсем разные правила в этом самом проклятом западе. И медицина в разы
более зарегулирована чем алкашка. Если что, тест на знание hipaa я пройду с закрытыми глазами в любое время суток

Яяяя люблю свою страну, люблю свою жену, люблю свою собаку. Яяя всего на свете член, почти что супермен..© Слуга Народа

Повністью згоден з тим, що таблетки не потрібно закривати. Але є один момент, щоб люді які там працюють, трошки знизили свіої ціни, на послуги, а то наскільки я зрозумів, що якщо ти платиш то тебе показують в агрегаторі, а якщо ні — то ні) І є аптеки які не можуть собі дозволити платити таку ціну за відображення в агрегаторі (і комісію, тому що їм також тре щось заробляти).
Одні не хочуть зменшувати ціни на послуги, а аптеки не хочуть платити високу ціну і комісію)

Трохи скептицизму. Але хіба агрегатори не вбивають саме бізнес звичайних людей і не надають перевагу бізнесу людей «незвичайних»?

У звичайних людей є нижня межа закупівлі, нижче якої вони не можуть опуститися, і відповідно, ціна теж буде не нижче певної межі.

В той же час у людей «незвичайних» є можливість обходити мита та збори, тим самим знижуючи ціну, і в агрегаторі при сортуванні за ціною знаходитися у топі.

Що, якщо саме через велику кількість скарг аптек, які фізично не можуть знизити ціни через закупівлю, дорожчу аренду і повністю легальну роботу, і почався процес проти таблеток.юа?

Чи така думка нині не популярна?

Така думка суперечить ринковим принципам. Якщо бізнес «звичайних людей» не може конкурувати з великим бізнесом, то йому треба зайнятися чимось іншим. Є багато ніш, де великі компанії занадто інертні і не можуть дати кращу якість порівняно з маленькими.

Не думаю, що проблему сірих і не зовсім схем можна вирішити закриттям агрегаторів. Навпаки, стане менше прозорості.

Припустимо, у мене відкрита аптека в центрі міста.
Припустимо, у моїх партнерів теж відкриті аптеки десь у центрі.
Ми платимо дорогу оренду, бо центр.

Тепер припустимо, що якийсь Жора відкрив напівпідвал на околиці Києва, оформив його як аптеку, де перевірки не такі агресивні і оренда копійчана.

У кого будуть нижчі ціни і хто буде в топі агрегаторів?

І якщо агрегатор буде популярним, чи не обвалить він аптечний бізнес у місті, зробивши невигідним орендувати приміщення під аптеки (особливо ближче до центру) і вести аптечний бізнес?

І чи не надасть він додаткову перевагу саме людям і без того дуже багатим, у кого нерухомість у центрі у власності і хто може маневрувати і обходити ті чи інші перевірки?

Якщо всі клієнти вирішать, що їм ок їздити на околицю Києва або платити за доставку, то в чому проблема? Якщо це «стратегічно важливо» мати аптеки в центрі міста, тоді їх треба субсидувати суспільними грошима.

Проблема в тому, що якщо рентабельність, наприклад, 14%, то досить 15% клієнтського попиту вирішити, що їм нормально платити за доставку, то аптека стає нерентабельною не зважаючи на інші 85% попиту.

Хай піднімає ціни або закривається. Якщо ті 85% проголосують своєю гривнею за збереження, значить вона їм справді потрібна.

Те ж саме можно сказати і про tabletki.ua
Хай приводять діяльність до діючого законодавства або закриваються.

PS: Це ж так просто, зводити складні явища до бінарних рішень?

Але чомусь багато людей (25+к) вважає такі законопроекти несправедливими. Як мінімум голосують своїм підписом.

Якщо щось не потрібне, то цілком нормально з ним попрощатися (як з аптекою, куди ніхто не ходить). Таблетки.уа явно приносять користь багатьом.

Так, так, звісно.
«піднімає ціни або закривається», «справедливе чи несправедливе».

Це ж так просто, зводити складні явища до бінарних рішень?

Я пропоную на цьому і завершити наш діалог.

Яка різниця чи нерухомість в оренді чи у власності? Витрати ніби ж схожі, але в одному випадку ви платите напряму, а в іншому не отримуєте потенційний дохід від продажу або оренди. При оренді можливо ще й можна списати це на витрати бізнесу і трохи оптимізувати податки.

На рахунок обходити перевірки... Складно уявити власника аптеки, який вирішив забити на зберігання вакцин у холодильниках і продає їх іншим в т.ч. своїм близьким.

Різниця як мінімум у тому, що в місяці, коли дохід майже нульовий, ті, хто орендують приміщення, повинні платити кілька тисяч доларів оренди, тоді як власники таких витрат не несуть.

Не обвалить. Ціна проїзду до дешевшої аптеки та час на дорогу не перекриє різницю у ціні. В основному.

А доставка перекриє? Тут он нижче пишуть, що до 25% різниця, що не дивно, враховуючи, що як мінімум оренда у центрі міста може бути у 5 разів дорожча, ніж на околицях.
Аптекам у центрі міста закриватися?

Аптекам у центрі міста закриватися?

Якщо клієнт не хоче платити за те, що аптека в центрі, тоді так, закриватися.

Ось tabletki.ua і закриваються, бо мажоритарний клієнт не хоче платити за існування tabletki.ua у вигляді своїх збитків. 😁

Або шукати субсидії, якщо вони мають достатню соціальну цінність, але не можуть бути прибутковими.
Пожежники ж є в центрі міста і фінансування знаходиться.

Ну хай тепер і tabletki.ua шукають лоббі та протекторат.

Ви справді думаєте, що від цього сервісу є якась шкода? Чому прозорість цін шкодить бізнесу «звичайних людей» (щоб це не означало)?

Я можу назвати десятки причин, чому в масштабах суспільства від аптечних агрегаторів більше шкоди, ніж користі. Деякі з них:

🚩 Непрозорі умови (ви ж не знаєте, хто й як веде перемовини з агрегатором?)
🚩 Конкуренція з великими мережами (великі аптечні мережі можуть домінувати на агрегаторах, витісняючи невеликі аптеки + недобросовісна конкуренція)
🚩 Погіршення умов праці (зниження прибутковості напряму веде до погіршення умов праці)
🚩 Витіснення малих бізнесів
🚩 Ризики з управління запасами
🚩 Зниження якості обслуговування
🚩 Проблеми з доступністю ліків
🚩 Втрата робочих місць (зменшення прибутковості аптек може призвести до скорочення робочих місць)
🚩 Проблеми з конфіденційністю

Обмеження або жорстка регуляція не просто так встановлені для аптечних агрегаторів в Ірландії, Швейцарії, Бельгії, Іспанії.

але це треба регулювати з точки зору презумпції невинуватості, а не рубати під корень заборонами

Я можу назвати десятки причин, чому в масштабах суспільства від аптечних агрегаторів більше шкоди, ніж користі. Деякі з них

Є одна причина яка просто нівелює всі перечилені вище причини — ціна для кінцевого споживача..

П.С.

ви ж не знаєте, хто й як веде перемовини з агрегатором?

А от ціноутворення в аптеках звичайно прозорі, всі все знають як і хто де виставляє ціни..

П.С.П.С. Всі ваші пункти можна перенести на будь-який інгий агрегатор: ціни на бензин, ціни на товари, etc..
Закривайте всі агрегатори..

«Свобода це рабство», Орвел ставить лайк

При чому тут субсидії і прибутковість агрегатопра, до того що забороняють в принципі розкриття цін і відповідно існування агрегаторів?

Це не про агрегатор. Людина чомусь вважає, що через публікацію цін, аптекам в центрі міста доведеться закритися.

Дивлячись на ціну препарату. Зазвичай я бачила різницю до 50 грн. Парацетамол наврядчи відіб’є, але якісь круті вітаміни можливо.

и вся эта конкуренция ведет к тому, что все ниши, рано или поздно будут закрыты большим
бизнесом. А затем либо картельный сговор, либо монополизм. Все кому не повезло работают на зарплату, или не работают. Некий бородатый немец эту схему расписал почти 200 лет назад

Мало того, аптечні мережі ж зараз усі мають так звану ВТМ — власну торгову марку. Ну наприклад як мережа Подорожник і іхній Даймісил, аналог Німесилу
При введенні цього Закону в дію, не дай боже, ці зажрані мережі можцтьтв себе на сайтах для замовлень пхати виключно ВТМ там де це можливо. І фізично не буде змоги знайти те що хочеш. Ну і ціни. Я як людина котра постійно приймає дороговартісні ліки, дуже потребую можливості обрати нижчу ціну
Це жахливо
Хоч я сама за освітою фармацевт. Але фарма зараз то суто агресивний бізнес

Кожен день — +1 подібна новина і +1 причина шукати способи розірвати всі зв’язки з Україною: виїхати, розпродати майно, вивести кошти, втратити громадянство і почати життя десь у більш цивілізованій частині планети. Схоже бути айтішником з доходом 60-80к $ на рік — це стеля легальних доходів у цій державі. Далі вже тобою починають цікавитися і ввічливо просити поділитися частиною доходу.

А що ви очікували, десь в новинах було що ви залучили інвестиції. Ці новини читають і слуги 95го. От і хочуть свою долю.

Їдте на захід (від України) і там робіть бізнес.

П.С. хотів підписати петицію вле після авторизації ще й попросило ввести адресу включно з номером квартири і телефон). Покращення кожного дня...

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Це виглядає жалюгідно.

Знову совок?
-Заборонити, сховати, заплутати, зменшити прозорість. Ще хай встановлять директивні націнки та ціни, потім будуть забороняти знижки, бонуси та кешбеки? Це ж конкуренція.

В совку не має бути конкуренції. хай горобців ловлять, хунвейбіни з комсомольцями.

Ще хай встановлять директивні націнки та ціни, потім будуть забороняти знижки, бонуси та кешбеки?

Це ж було вже ©

Моторно-транспортне страхове бюро України, яке регулює вартість страхового полісу Зелена картка, з 1 січня 2023 року заборонило робити знижки на цей поліс онлайн-агрегаторам.
«Продаж Зеленої карти за цінами, що не відповідають затвердженим тарифним сіткам, заборонено. Тобто будь-який клієнт повинен платити за Зелену картку рівно стільки, скільки зазначено в тарифних сітках», — йдеться у документі.
У проєкті постанови було запропоновано публікувати інформацію про ціни на ліки та здійснювати попереднє замовлення винятково на сайтах інших аптек.
Для Tabletki.ua це означатиме фактичне закінчення бізнесу.

Хм, а там в законі хтось забороняє пошуковим системам індексувати сайти аптек з цінами? Сумніваюсь.
Можна змінити трохи формат бізнесу- замаскуватись юридично під хостинг і пошукову систему. Тобто зробити конструктор сайтів і надавати послуги хостингу на домені третього рівня з можливістю підключення свого, ну тобто типу як в prom.ua.
При замовлені перекидати на конкретний сайт аптеки, листи і все інше слати від імені цієї аптеки, то як вони це можуть заборонити? Це тоді зачіпає гугл та інші пошукові системи. А якщо це зачіпає, то зачіпає бізнес конкретної аптеки окремо, бо тоді їм не можна індексуватись і отримувати переходи з пошукових систем, що постріл в ногу.

Можна змінити трохи формат бізнесу- замаскуватись юридично під хостинг і пошукову систему.

Без цін та більш-меньш актуальних даних по наявності це буде нікому не потрібно, а з цінами це вже попадає під обмеження/ліцензування. При цьому гугл ніхто чіпати не буде навіть якщо там теж щось проскакує — бо на нього де сядеш там і злізеш (ще й старші товарищі по сраці надають), — а локальний бізнес можуть і будуть кошмарити.

При цьому гугл ніхто чіпати не буде навіть якщо там теж щось проскакує — бо на нього де сядеш там і злізеш

Ну тоді їх юристам буде за що зачепитись, а то право у нас не вибіркове, хоча би на папері.
Якщо в законі буде заборона для аптек індексуватись в гуглі* з цінами- то це ударить по всіх, а не тільки по тих хто розміщується на таблетках.

мені теж це виглядає як якесь аптечне лобіювання. сподіваюсь tabletki.ua покажуть зуби. петицію підписала.

Ваш сервіс дуже крутий! Я без нього ліки в аптеках взагалі не купую, бо навіть в одній і тій самій аптеці ціна через Таблетки і просто якщо зайти купити — різна, причому іноді доходить до 25% різниці

Підтримую! Хоча одного разу була зворотня історія. В аптеці ціна виявилася нижчою ніж за бронню...

Справа навіть не в цінах через сервіс. Справа у тому що ціна набору, який мені потрібен, може коливатися у місті Києві у межах декількох сотень гривень. Як таке вдається аптекам я не знаю. Ну і ще наявність. Спроба знайти все потрібне у єдиному місці — та ще розвага, я не знаю що я б без цього сервісу робив.

Згодна. Іноді треба такі ліки, які є тільки у декількох аптеках. І як знайти серед сотні аптек ту одну, де є ліки, без агрегатора — невідомо.

Закривати Tabletki.ua для боротьби з картельними зговорами — це як тра**ися за цнотливість.

Якесь дивне відчуття що котимось в прірву... Єрмак хоче все під себе підмяти. Від моменту як звільнили Залужного якось все іде по найгіршому сценарію...

Якийсь хрін з гори зі списку Топ-100 Times.

Так на їх думку ти виходить скотина :) Це же класика ринкових відносин — продавати дешево, купляти дорого.

За наші кошти диверсії роблять, обурюють населення.

А ви не розумієте, що щоб ви купили дешевше, ці кошти треба десь узяти? А беруть їх з робітників аптек

фармацевтика — це багатомільярдний бізнес, а ви негідники їх ціни демпінгуєте.

а нахіба ті Tabletki.ua потрібні, як і інший бізнес.
давайте просто знищемо весь бізнес, а усіх працівників на 0

В Україні заборонили гроші

Верховна Рада підтримала законопроєкт, що забороняє використання будь-яких коштів для придбання товарів та послуг. «Нема економіки — нема проблем. Тепер ми нікому нічого не винні, корупція зникла і наші громадяни нескінченно багаті», — зазначають автори законодавчої ініціативи.

Відтепер для отримання потрібних товарів та послуг достатньо мати при собі балаклаву і ніж.

Саботажників — окопи рити на східний кордон.

Ви ще б почитали про Національну Стратегію Доходів (або «нацсдох», як її вже встигли обізвати) на 2024-2030рр, от там взагалі жах: прибирають спрощену систему оподаткування, повертають купу регуляцій, підвищують податки. А приклад з tabletki.ua та подібними аптецними агрегаторами — показовий, вкотре становиться зрозуміло на чию користь функціонує ця держава, і відмінно пояснює чому охочих її обороняти поволі стає все менше і менше.

Та можна би було елементарно звітувати навіщо в антимонопольному комітеті 500 людей, чим вони займаються і куди йде 300 мільйонів гривень бюджетних коштів. Будьмо реальні — не могли. З такою економічною системою насправді не могли, а саме вона породжує усе інше це першопричина корупції як з’єднувальної її частини. Ті самі депутати і чиновники — це теж форма бізнесу, так глибоко корупційного.

Національну Стратегію Доходів

і не тільки, є ще всякі інші цікаві законопроекти itd.rada.gov.ua/...​billInfo/Bills/Card/44235 — демографічний збір (податок на бездітність)
72.5. Ставка збору становить:
1,5 відсотка від об’єкта оподаткування, визначеного підпунктом 72.2
цього пункту, — для осіб, які не мають дітей;
1 відсоток від об’єкта оподаткування, визначеного підпунктом 72.2 цього
пункту, — для осіб, які мають одну дитину;
0,5 відсотка від об’єкта оподаткування, визначеного підпунктом 72.2
цього пункту, — для осіб, які мають двох дітей;

податок на бездітність

Шикарна ідея, давно пора.

Чомусь всі хейтери цього законопроекту згадують тільки про податок і забувають про бенефіти на які піде цей податок. Бенефіти описані в розділах:

ДОПОМОГА НА УТРИМАННЯ ДИТИНИ ДО ДОСЯГНЕННЯ НЕЮ
ШЕСТИРІЧНОГО ВІКУ
ДОПОМОГА ДИТИНІ НА МАЙБУТНЄ
ДОПОМОГА ЖІНКАМ, ЯКИМ ПРИСВОЄНО ПОЧЕСНЕ ЗВАННЯ
«МАТИ-ГЕРОЇНЯ»
і забувають про бенефіти на які піде цей податок.

І який бенефіт від цього податку бездітним?

А бездітним в короткостроковій перспективі жодних пряників, тільки кнут. Свідома бездітність має каратися.

Зате колись, в майбутньому, бездітних на пенсії будуть обслуговувати, лікувати та захищати (в тому числі зі зброєю в руках) чужі діти. Якщо бездітний не заробив на нормальну пенсію, то будуть їм оплачувати соціальну. Та й навіть якщо і заробив на пенсію, то у випадку солідарної системи це все одно будуть гроші з кишень тих дітей.

Зате колись, в майбутньому, бездітних на пенсії будуть обслуговувати, лікувати та захищати

Це все вже оплачується з податків працюючого. Молодий платить податки за медицину, яка йому в цьому віці практично не потрібна, а знадобиться в старості. Податок на чужих дітей це подвійне оподаткування, і гра в одні ворота.

це все одно будуть гроші з кишень тих дітей.

Воно і без податку було так, але солідарну систему пенсій відміняють, так що це все одно що сказати що гроші на вашому депозиті в банку це насправді гроші інших клієнтів які беруть кредити чи вносять новий депозит. В будь-якому разі це все не виправдовує того що ті, кому ніхто нічого не платив, раптом повинні оплачувати чужих дітей. Ці чужі діти нічого додатково не будуть винні тим, хто буде платити цей податок.

Це все вже оплачується з податків працюючого.

Взяти граничний випадок. Коли працюючий постарів, а молоде покоління не існує, з чиїх податків тоді це все оплачується? І головне, чиїми руками то все буде робитися?
Чим більше дітей, тобто чим більше демографічна піраміда схожа саме на піраміду (а не ромб), тим більше шансів на комфортне життя у старіючих поколінь.

Life is a Ponzi scheme 😉

з чиїх податків тоді це все оплачується?

То щоб існувало його треба його перекласти на плечі інших? Попередні покоління ніхто не спонсорував, самі тягнули, а наступним буде фіга, включаючи солідарну пенсію, так ще і податки додаткові. Та й нема гарантій, що це молоде покоління потім не виїде.

а молоде покоління не існує,

Ну як не буде, то тоді з пенсійним рахунком та за бугор на якісь умовні Філіпіни разом з зекономленими грошима на цьому податку, чи в міру трудових мігрантів завести, як це роблять всякі Німеччини. З цих всіх дотацій в основному маргінали розмножуються, бо для відповідальних це не стимул на фоні їх доходів.

Нажаль саме існування молодого покоління це не гарантія шаленого притоку податків, бо, закінчивши універ на бюджеті, може працювати «вчорну» чи після школи поступати в європейський ВНЗ з перспективою там і залишитися.

ооо нєєєєт! раз пан не найшов потрібних його кошлі ліків — то треба закривати ці погані сервіси адназначна!

liki24

їх теж хочуть закрити, не переживайте

Ти не розумієш що ці змінни я продвигають чиновники закриє ВСІ такі агрегатори? До чого твій коммент взагалі?

ти не розумієш що liki24 також попадає в категорію ВСІ? є проблеми з розумінням значення слів?

Щось думаю, що проблема не у таблетках, а у аптеках, які показують у наявності препарати, яких насправді немає у наявності

Тобто прийшло підтвердження бронювання, а ліків по факту не було?

Був похожий досвід. Прийшло підтвердження, приїхав в аптеку на другому кінці міста за 30 хвилин до закриття, а мені повідомляють, що «фармацевт уже пішла і закрила холодильник». На наступний день приїхав за годину, а ліків в холодильнику просто не знайшлось і всі розводять руками. Потім я став гуглити номери телефонів аптек про які на сайті написано, що там є в наявності мої ліки. І як виявилось, дуже багато аптек не оновлює дані про свій інвентар, а є ще категорія особливо хитрих, які, наприклад, ставлять наявність вакцин від грипу, а самі тільки очікують їх через місяць-два на отримання. Зробив висновки, що це все марнування мого часу та нервів. Пощастило, що в моєму районі в радіусі 200-та метрів були всі основні аптеки (АДД, АНЦ, Соціальна і декілька ннм) і цього достатньо, щоб зайти запитати потрібні ліки, і якщо їх не буде в жодній, то їх немає взагалі.

Це, мабуть, питання саме до аптек, а не до агрегатора. Наскільки я розумію, підтвердження повинна надати саме аптека.

Зазвичай після бронювання, якщо наявність ліків не підтверджена аптекою, бронь скасовується додатком
Можливо, залежить від фармацевта у аптеці.

Пане, Єрмак, перелогиньтесь

Хотлайн вже давно неактуальний для всього окрім хіба навколокомпʼютерних девайсів і комплектуючих. По іншим цікавим речам це смітник в якому ще треба покопатись щоб вдало купити і не натрапити на шахраїв. Пром вже мабуть краще

типу тепер хотлайн не шкода?

Ну канєшно, бо ж якщо черговий унікал не знайшов там свою унікальну цяцьку, то можна ставати в позу й робити глибоченні висновки — то є класика диванної критики.

До чого тут не шкода? Я за агрегатори, ще й написав які притомні. Біда у них та ж сама — як в аптеках щось там вибираєш шукаєш а його по факту нема там, так і хотлайн коли," куплені місця, «наплутали» моделі, сірий товар, фірми-одноденки, підробки. Тут або має бути як ібей (олх) думай сам і рейтинг, або амазон — коли за тебе подумали і можна взагалі не боятись (хоча асортимент не той)

Раджу Olx. Там шахраїв нема, інфа сотка.

Та зрозуміло що там шахраїв достатньо, але всі схеми доволі примітивні і вже мало хто притомний на них поведеться. На мою думку по багатьом категоріям товарів та послуг олх найбільш живий майданчик — де я ще куплю програматор c341a для біосу за його чесну ціну 150грн і так само легко підшукаю що там зараз по маєткам на Печерську.

Чомусь не чутно голос мінцифри — мали б захищати такі зручні та корисні платформи як «таблетки», але тут — ніт, мовчок.

П.с. до речі, так, користуюсь постійно, і з цим сервісом ціна часом знижується на 15-20%, зовсім не зайвих зараз гривень, тим паче зважаючи на чималу вартість більшості ліків.

В феодальному устрої нікого не їпе, що там думають якісь ручні міністри і міністерства.
Як старші захочуть, так і буде.
Вони захотіли собі ці 15-20%, от і все.

Кляте аптекарське лоббі. Єдине, на що здатна ця держава — це знищувати та створювати перешкоди МСБ.

Добре б додати посилання на петицію до статті.

Бачу, що вже оновили й додали в кінці статті.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Сумно спостерігати, що рівень гомофобії в українському суспільстві досі високий.

Зручна відмазка, але це так не працює. Інакше чому гілки master вимагають перейменовувати, хоча ніякого прямого стосунку до рабовласництва вони не мають?

Це не гомофобія, а засудження педофілії. В даному випадку, ті хто задають насилля до слабших, менш захищених — є ПІ...

то про що ви там сумуєте?

Це не гомофобія, а засудження педофілії

От бачте, коріння з ототожнення гомосексуальности з педофілією росте.

А что есть бзик вообще? Настоящему аскету вообще ничего не нужно. Только молиться, поститься и слушать радио «Радонеж» «Культура». Остальное — роскошь и разврат.

Сумно спостерігати, що рівень духоти в українському суспільстві досі високий.

ты просто украл текст комментария, который я хотел написать!

У проєкті постанови було запропоновано публікувати інформацію про ціни на ліки та здійснювати попереднє замовлення винятково на сайтах інших аптек.

Може ви знаєте яка мотивація у такої дії? Яку проблему формально мала б вирішити така зміна?

Я розумію, що реальна причина — в кращому випадку дурість чиновників, в гіршому власне спроба задавити сервіси типу вашого, але ж має бути якесь обґрунтування типу «покращити ось таку якість обслуговування».

Через дурість відбувається бездіяльність чиновників, а не їх діяльність
Тут «щось інше»
Від банально задавити сервіс бо хтось наложив на цю нішу око, або ж трохи поживитись (завтра приймуть постанову про ліцензію на таку діяльність). Або монополізація ринку ліків. Скоро дізнаємось

але ж має бути якесь обґрунтування

Нащо їм обґрунтування. Ми давно бачимо багато ознак диктатури починаючи із таких «дрібниць» як заборона обговорювати більшість чутливих тем неавторизованим акаунтам на Dou, закінчуючи порушенням конституційних прав і законів на всіх рівнях влади

Під проектом постанови є пояснювальна записка (зазвичай найпростіша «точка входу» в законопроект для не-юристів), в даному випадку тхне за кілометр, бо написано в стилі Орвелла, «свобода це рабство» і все таке. Бо навіть не робиться спроби пояснити які конкретно проблеми вирішуються (може вони й є, але автори законопроекту вище за необхідність такі банальності пояснювати :)), а в частині фінансово-економічного обгрунтування написане буквально «Реалізація положень проєкту акта не потребує фінансування з державного та /або місцевого бюджету» (було б навіть смішно якби не було сумно). На перший погляд виглядає доволі відвертою спробою тупо ощипати гуску (гетьманцев ставить лайк за креатив)...

Ми не бачимо жодної вигоди ні для споживача, ні для ринку загалом. Цю позицію і будемо відстоювати в міністерстві

А чому ви не говорите про те, що ви отримуєте з продажів більше ніж фармацевт на місці, що мережі платять шалені гроші, щоб їх бачили на вашому сайті? Що ці знижки, за які тут всі вболівають, не беруться з повітря, а беруться з того, що простий фармацевт не доотримає зароблене. Можна ще поговорити про ваш сайт і додаток , які не допрацьовані, і людина приходить з десятьма замовленнями по одній пластинці і 40 хв забирає ці замовлення. Невже не можна їх об’єднувати в одне? Коротше кажучи, ви наживаєтеся, а втрачає простий фармацевт.

це типу «ліки продаються задешево і з меншою маржою, тому простому фармацевту капає надто малий відсоток від продажів»? Жесть, ви там їли уху?

А ви задарма працюєте? Чи це тільки фармацевти так повинні?

«Невидима рука ринку» хіба не має все вирівнювати?
Якщо фармацевт Х продає ліки на 5-10-15-20% дешевше ніж фармацевт У — то й в нього обсяг продажу має бути більший на 5-10-15-20% так само?
Є ж якась мінімальна ціна на ліки/товар/ послугу, менше якої немає сенсу продавати? В чому проблема збирати інформацію про а) найменшу ціну з задекларованих
б) наявність ліків у конкретних аптеках

П.С. Про заангажованість/ неправильність чи несправедливість конкретно цього агрегатора вважаю немає сенсу говорити- якби це реально було так, то сервіс не взлетів і даного топіку і не було би

Тобто фармацевту вигідно пропонувати дорожчий товар та додаткові позиції, аргументуя, що вони бажані для покупки при конкретному кейсі.(Йод + бинти + пластир, антибіотик + пробіотики і т і).
Якщо другий момент дійсно може бути корисним, то перший приводить до того, що покупець вимушений брати те, що йому озвучать, бо перевірити, чи є насправді альтернатива, не має засобів.

Для мене можливість вибрати потрібний товар з декількох найменувань різних виробників та проаналізувати ціни + почитати інструкцію / про аналони є дуже корисною властивістю додатку.

мотивація проста, ряд депутатів мають інтереси в аптечному бізнесі. Ще з початку роботи таблеток — вони втратили значну частину доходу. Бо людина, після того, як отримала рецепт йде куплять вже не в найближчу аптеку біля лікарні, а шукає і знаходить інколи в 2 рази нижче ціну, буквально через дорогу в непримітній аптеці, яка не виплачує відкатів ні лікарям ні лікарні, ні ще комусь — і працює чесно. Ось тому і впали виторги в депутатських аптеках, ось тому і дуже-дуже хочуть заборонити агрегатори цін.

Бо людина, після того, як отримала рецепт йде куплять вже не в найближчу аптеку біля лікарні,

Та ні, часто людина біжить пошвидше купити ліки. І нема часу моніторити онлайн

Если бы агрегаторы не показывали стабильный рост, то закрылись бы. Видимо, пересекли критическую точку, после которой серьёзные дяди нахмурились.

Аптеки ж самі надають цю інформацію, і я не знаю жодної найближчої аптеки, якої б в системі не було. Це про аптеку в Буковелі де все втричі дорожче? Так там або купуєш, або їдеш в інше село.

Я в шоці.
Все котиться в якусь прірву, корупція, тупість, внутрішні диверсії. Чомусь саме ця тема мене затрігерила, «немає сечі терпіти ці пекельні борошна».
Часто користувався цим агрегатором, дуже зручно знайти і замовити ліки...

А чому вона має не плювати? Держава це інститут встановленний агресорами для паразитування на населенні. Всі чітко по Franz Oppenheimer.

це совок, а не держава. Нормальна держава сворюється для обслуговування власного народу, а не навпаки.

покажіть мені таку

не підійде. я там був. можу розповісти як вона «обслуговує».
— в країні виробляється паливо, але воно значно дорожче для своїх же мешканців ніж на сусідніх ринках
— кінські податки та рента, ваші шанси накопичити на власну справу чи житло мізерні
— існує фонд в який збираються «суспільні» гроші від видобутку нафти, але ніт — не вам вирішувати що з ними буде, це за вас зробить чиновник, що звісно «піклується» про вас

Ооооо, нєєєєт!

— в країні виробляється паливо, але воно значно дорожче для своїх же мешканців ніж на сусідніх ринках

Це не так, ціни в Норвегії на пальне співставні з цивілізованими сусідами. Плюс не забуваєм про субсидії на електротранспорт.

кінські податки та рента, ваші шанси накопичити на власну справу чи житло мізерні

Це одна з моделей оподаткування, що забезпечує сильну соціалку та якісні державні послуги.

існує фонд в який збираються «суспільні» гроші від видобутку нафти, але ніт — не вам вирішувати що з ними буде, це за вас зробить чиновник, що звісно «піклується» про вас

а який рівень корупції та сприйняття корупції в Норвегії? Ви так кажете, ніби цей чиновник кладе ваші гроші собі в кишеню.

існує фонд в який збираються «суспільні» гроші від видобутку нафти, але ніт — не вам вирішувати що з ними буде, це за вас зробить чиновник, що звісно «піклується» про вас

там якраз налагоджено систему яка не дозволяє уряду надто глибого залазити у той фонд для фінансування витрат (за винятком 2005 коли з нього повернули депозити уряду на ~9 млрд $), ніякої тобі «юліної тисячі».
причому велика частина вкладень йде в норвежську ж економіку.

Ніби бізнесу не плювати на населення )) Якщо немає обмежень від держави, бізнес буде максимізувати прибуток, що матиме наслідком необмежену експлуатацію працівників (населення). Це ж було вже©

де це було? прибуток = задовільнення споживачів. кого окрім чиновників задовільняє держава?

де це було? прибуток = задовільнення споживачів. кого окрім чиновників задовільняє держава?

Частіше, прибуток — це коли споживачу нікуди діватися.
Наприклад, на виїзді з вашого ЖК поставили шлагбаум і охорону з автоматами, і кожен в’їзд-виїзд — платний.

* олігархів?
* мєнтів?
* співробітників ТЦК?
* банки?

Держава — це люди, а вони не досконалі, піклуються в першу чергу особистими інтересами, а не суспільними.

Чому державі так плювати на людей

тому що термін її стік. норматив в 5 років не дарма вигадали. не-лігітимна-с. тікаю)

Ви перейшли дорогу монополістам, маєте відповідний результат. Скоро до вас прийдуть із рейдерською пропозицією усе продати за бросовою ціною.

А после этого какая-то барышня из правительства отменит закон :)

Не обязательно, по опыту таких прайс агрегаторов в Долине и других местах — после того как их отожмут у основателей, там будет оставаться аудитория которой и будут успешно подставлять те торговые точки, которые надо. Потом кто нибудь другой откроет следующий прайс агрегатор. Сам смысл агрегаторов и кешбеков обычно в подобной монетизации, они как правило убыточны на старте.
Я совсем недавно видел как в Америке работает дистрибюция медицинских товаров, там намного интереснее как по мне. Но там больницы в основном частные на большой процент, там с этим сильно все проще. У нас же фондовой биржи нет, чтобы продать скажем 30% акций поликлиники получить деньгу в бюджет и т.д и такие бизнес схемы не прокатят. Вместо этого открыть аптеку в больнице или осуществить поставку медицинского оборудования и т.д. и т.п. — это будет вопрос теневой экономики.

Підписатись на коментарі